Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών για τς συμβάσεις καθαριστριών και φυλάκων στα νοσοκομεία

Διαβάστε εδώ

Είναι ολοφάνερο ότι το τι θα γίνει τελικά θα εξαρτηθεί και από την ετοιμότητα των ίδιων των εργαζομένων να διεκδικήσουν σχέσεις εργασίας που πραγματικά θα εγγυώνται τα εργασιακά δικαιώματα και (γιατί όχι) θα τα επεκτείνουν.
Η πρόταση μας προς το δικό μας σωματείο είναι:
ΑΜΕΣΑ να καλέσει - ΜΕ ΔΙΚΉ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ?- σύσκεψη όλων των σωματείων των νοσοκομείων και των ΝΠΙΔ του χώρου της υγείας ώστε να δούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως θα προχωρήσουμε.
Αρκετά κάνανε(με) ΟΛΟΙ τους χαζούς όταν δίπλα μας υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες με δουλικές σχέσεις εργασίας.

13 σχόλια:

  1. Για πολλά πράγματα κάνανε(τε) τους χαζούς. Αλλά σημασία έχει η αφύπνιση των λωτοφάγων και η ανάσταση των νεκρών, όποτε και αν συμβεί....
    Ερώτηση : αν η πρότασή σας προς το σωματείο μας δεν γίνει δεκτή ή - όπως το συνηθίζετε λίγο πολύ όλοι σας - τύχει απλώς αδιαφορίας απάντησης..... τότε ΤΙ πρόκειται να κάνετε; ΤΙ είστε διατεθειμένοι να κάνετε ως επόμενη κίνηση;....
    ρητορικό ερώτημα, το ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η πρόταση μας δεν γίνει δεκτή από τη Διοίκηση του Σωματείου μας, θα προσπαθήσουμε με όποιες επαφές έχουμε να μιλήσουμε με άλλους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ή αλλού για να συντονισθούμε ώστε αυτοί να επηρεάσουν τα δικά τους σωματεία.
      Επίσης (και παράλληλα) θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε, συντονιστούμε, κινητοποιηθούμε με τους ίδιους τους εργαζόμενους στους εργολάβους.
      Αυτά έχουμε σκεφτεί μέχρις στιγμής.
      Εσύ συνάδελφε/ισσα (ή και όποιος άλλος/η πραγματικά νοιάζεται) έχεις να προτείνεις κάτι που να μπορούμε να κάνουμε ώστε αυτός ο αγώνας να έχει έστω κάποιες μικρές πιθανότητες επιτυχίας?
      Είμαστε πραγματικά ανοικτοί σε όποια πρόσκληση, πρόταση αφορά το δίκαιο των εργαζομένων.

      Διαγραφή
    2. Ειναι πολλοί, παρα πολλοί, οι "χαζοί" στον οκανα.
      Οπότε.......

      Διαγραφή
    3. πρόσκληση, πρόταση που αφορά το δίκαιο των εργαζομένων : να φύγουν στα τσακίδια όλοι οι κίβδηλοι.

      Διαγραφή
  2. Ξερετε γιατί κάνουνε πολλοί στον οκανα τους χαζούς και για τις δουλικες σχεσεις εργασιας ανθρωπων και για τις κακες συνθηκες εργασιας αλλων και για τις κακες συνθηκες θεραπειας αλλων αλλων και και και...; να το πάρει το ποτάμι (όχι του σταύρακα) το μυστικό;να βγουν οι πομπές μας;
    ας το πάρει. Γιατί είμαστε πολλά δουλάκια στην ψυχή μαζεμένα στον οκανα.που μας φτιάχνει το γλειψ γλειψ, ζεσταινει τα κοκαλάκια μας το βόλεμα και μας σπινταρει η ιντριγκα κοντα στην εξουσια... άμα δε πέφτει και παραδάκι στην τσέπη... να κουδουνίζουν ντιν ντιν τα ταλαράκια, ω ρε την περναμε φινα. Ειναι ωραιο να μαστε χαζοι και θα το συνεχισουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας την προηγούμενη ανάρτησή σας :

    "Να απαιτήσουμε από τη διοίκηση προσλήψεις όσων (γιατρών, νοσηλευτών, θεραπευτών, φαρμακοποιών, καθαριστριών, φυλάκων κοκ) απαιτούνται για να λειτουργούν σωστά οι μονάδες.
    Πώς θα το κάνουμε;
    Θα οργανωθούμε!
    Ευθύνη του Συλλόγου είναι να οργανώσει την αντίδραση και το διεκδικητικό πλαίσιο."

    Αναρωτιέται κανείς πόσο λάπατα μας θεωρείτε, που μπορείτε να μας σερβίρετε τόσα φούμαρα... Εσείς δεν είστε που 6 χρόνια τόσα που παίζεται η φαρσοκωμωδία με τις μονάδες ολοένα και χαμηλότερων προδιαγραφών, σιγοντάρετε και πατρονάρετε να "βάζουμε πλάτη";
    6 χρόνια έπρεπε να περάσουν για να διακηρύξετε " διεκδίκηση για προσλήψεις όσων απαιτούνται για να λειτουργούν σωστά οι μονάδες" ;

    Τόση περιφρόνηση στην ευφυία των ανθρώπων, είναι αντιαισθητική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στον αποκλεισμό της παρουσίας εκπροσώπου του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού προχώρησε το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ!
    Aιτία στάθηκε η δέσμευση του εκπροσώπου των εργαζομένων, ο οποίος παρίστατο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, να ενημερώνει το σώμα των εργαζομένων του Οργανισμού σχετικά με όλα τα θέματα τα οποία συζητούνται και αποφασίζονται κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ"

    Συγκλονιστικό! Ο ορισμός αυτού που λέμε "βολικό".... Απαλλάσσεται ανωτέρα βία ο εκπρόσωπος των εργαζομένων από "την δέσμευση να ενημερώνει το σώμα των εργαζομένων του Οργανισμού σχετικά με όλα τα θέματα τα οποία συζητούνται και αποφασίζονται κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ"..... Τίποτα πιο ευρηματικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά εσύ θα πρότεινες να παραμείνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ με δέσμευση ότι δεν θα λέει στους εργαζόμενους όσα συζητιούνται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα πρότεινα 1)να σταματήσετε τα παραμυθάκια και 2)να σταματήσετε να θεωρείτε ότι τα χάφτουμε τα παραμυθάκια. 3)Είναι σαχλές οι παιδόμορφες ερωτήσεις "δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά..." και να τσαμπουνάς ένα δήθεν νόημα που είναι τερατωδώς αντίθετο από ό,τι εύκολα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε νοήμων.

      Εν κατακλείδι : και σε άλλα "μαγαζιά" διαπλέκονται. Δεν έχετε μονοπώλιο σε αυτό, σύμφωνοι. Δε θέλει κανένα φοβερό μυαλό η διαπλοκή. Χαλαρούτσικη ηθική θέλει. Ζήστε την βρε αδερφέ την διαπλοκή. Απολαύστε την. Στο κάτω κάτω σήμερα είστε hot, αύριο μπορεί να 'στε στα αζήτητα. Κάντε το με λίγο πιο ώριμο τρόπο όμως. Όχι τέτοιες ελαφρότητες. Αν δεν καταλαβαίνεις πώς να το κάνεις (εδώ κολλάει καλύτερα το "καταλαβαίνω καλά;"...), πάρε μαθήματα από καλύτερους στη διαπλοκή από σένα . Ανέβασε λίγο το επίπεδό σου στην διαπλοκή. Μπορείς! Μπορείς, μπορείς, μπορείς, οε οε!

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως θα ήθελα να ενημερώσω τον/την φίλο/η με το σχόλιο 6 Σεπτεμβρίου 1.14, ότι μπορεί να με υπολογίζει. Θέλω πολύ να μπω στην παρέα και δεν έχω ενδοιασμούς.

      ριγέ κουνέλι (ή αλλιώς κουνέλι με ρίγες..ή μήπως είμαι ζέβρα;!)

      Διαγραφή
    3. Κύριε/Κυρία που είχες την απορία τι να έκανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, έτσι πληροφοριακά να σου θυμίσω ότι την παίρνουμε και μόνοι μας οι εργαζόμενοι την ενημέρωση. Όλα τα σημαντικά είναι στο φως πια. Αρκεί να θέλει κανείς να φωτίσει και να διαβάσει. Συμφωνεί φαντάζομαι και η Αρσυ.

      Διαγραφή
  6. 20 Αυγούστου μας είπατε για την πρόταση σας στο σεπτό σωματείο μας σχετικά με τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά συνεργεία. Σήμερα έχουμε 13 Σεπτέμβρη αλλά ακόμα κανένα νέο σας. Θέλει αργή ζύμωση η επανάσταση, οκ, αλλά μήπως παραείναι αργή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ αμάν
    τα γιου - σου - φάκια
    πώς βαρά
    πώς βαράνε παλαμάκια...

    δημοτικό άσμα ασμάτων περιοχής οκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή