Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Στο δρόμο για την Ειδομένη...(φωτ. Γ.Μπεχράκης)
Στο δρόμο για την Ειδομένη...(φωτ. Γ.Μπεχράκης)


                      .(φωτ. Γ.Μπεχράκης)
για όσους θέλουν να διαβάσουν και ένα πραγματικά αξιόλογο κείμενο για τους πρόσφυγες ας διαβάσουν αυτό  - κι ας αφήσουν τον Μουζάλα να υπολογίζει τις ψυχές που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και τον Καμένο να ψάχνει λέξεις για να περιγράψει πώς το ΝΑΤΟ θα πνίγει όσους δεν θα έχει πνίξει η θάλασσα από μόνη της...

                                                                                        (φωτ. Γ.Μπεχράκης)

14 σχόλια:

  1. Μια που δεν απαντατε σε άλλα σημαντικα ερωτηματα ψευδοαριστεροι εκπροσωποι μας, μηπως μπορειτε εστω να μας διευκρινισετε αυτό; " η μισθοδοσία τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα καταβάλλεται πλέον από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και όχι από το τμήμα μισθοδοσίας του Οργανισμού, όπως, δηλαδή, συμβαίνει και σε όλο το δημόσιο τομέα ", λέει η ανακοινωση του Σωματειου. Οπερ σημαινει οτι απαλλασσομαστε πλεον απο τον κινδυνο της καθυστερησης της μισθοδοσιας μας, που κατα καιρους επαιρνε σαρκα και οστα στον καλο μας Οργανισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε πάει κι εσείς στην Ειδομένη, ε; γι'αυτό σας ψάχνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω!!! σήμερα το κατάλαβα! Είστε κι εσείς κουμμουνιστές σαν τον Κατρούγκαλο!
    να πάρει.... κι ο Πρόεδρος Μάο είναι νεκρός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργείο Υγείας

    Δελτίο Τύπου

    Αθήνα, 22 Μαρτίου 2016


    Σε συνέχεια του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα) εστάλη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, εγκύκλιος στα νοσοκομεία και σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας με την οποία εκφράζεται η πολιτική βούληση και δίνεται η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των παραπάνω φορέων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Ανάλογη οδηγία θα δοθεί και για τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης.

    Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα «απεξάρτησης» των δημόσιων νοσοκομείων από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία.


    Για ενημερώστε μας αγωνιστικοί συνδικαλιστές μας. Ήρθε η εγκύκλιος στον ΟΚΑΝΑ; Θα πιέσετε, έστω τώρα που έγινε πολύ πιο εύκολο, να τους πάρουν τους ανθρώπους με δικές τους συμβάσεις; Ή για άλλη μια φορά είστε παχιά λόγια; Κατά τα άλλα τους προσκαλέσατε να γραφτούν και στο Σύλλογο. Το Ταμείον είναι μείον;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.osye.org.gr/arxeiadb/nigrita_pdf_60bc9d3377b91dab2139118502acd783.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκκρεμούν πράγματα και εσείς αρμενίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα στην Ειδομένη είστε; Για το θέμα των καθαριστριών κουβέντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγωνίστριες, βοηθείστε τους ανθρώπους που είναι στα συνεργεία των ιδιωτικών εταιρειών να προσληφθούν με αξιοπρεπείς όρους από τον ΟΚΑΝΑ και μην κρύβεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η συνάδελφος που γράφει τα τελευταία σχόλια για τις καθαρίστριες έχει απόλυτο δίκιο. Το σωματείο πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των καθαριστριών.
    Δυστυχώς οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα λένε ότι αυτό που θέλει να κάνει η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είναι να προσλάβει τις καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, δελτίο παροχής υπηρεσιών, μισθό ανειδίκευτου και μερική απασχόληση (σε ορισμένες μονάδες, της επαρχίας κυρίως, η απασχόληση μπορεί να είναι και δίωρη!). Αυτό μπορεί να βγάζει εκτός τους εργολάβους αλλά μειώνει ουσιαστικά τον μισθό των καθαριστριών καθώς δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα δώρου, άδειας κλπ.
    Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση μας είναι κανονικές προσλήψεις με πλήρες ωράριο και πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις καθαρίστριες σε όλη την Ελλάδα. Η εξοικονόμηση χρημάτων από τους εργολάβους είναι όχι μόνο θεμιτή αλλά και έπρεπε να έχει γίνει από καιρό. Η μείωση όμως των μισθών εργαζόμενων, όπως οι καθαρίστριες, που αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα δεν είναι ούτε θεμιτή ούτε δικαιολογημένη.
    Το σωματείο πρέπει να μπει μπροστά σε αυτό τον αγώνα να οργανώσει τον αγώνα των καθαριστριών και όλων των άλλων εργαζομένων και να μην επιτρέψει σε κανέναν (κυβέρνηση, υπουργείο, ΟΚΑΝΑ) να ευτελίζει ακόμη περισσότερο εργαζόμενες που επί τόσα χρόνια δουλεύουν με όρους εργασιακού μεσαίωνα. Από τη μεριά μας προτείνουμε να γίνει σύσκεψη με τις ίδιες τις καθαρίστριες ώστε να κινητοποιηθούν οι ίδιες και να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή εργασία και να αποτελέσει το συγκεκριμένο θέμα το κύριο θέμα της ΓΣ που προγραμματίσθηκε για τις 21 Απριλίου, ώστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί τον τρόπο που θα συμπαρασταθούμε στις συναδέλφισσες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφού θα φύγουν οι εργολάβοι μήπως θα ήταν καλή ιδέα ο οκανα στο θέμα καθαριότητα να κοίταζε προς τα μέλη του;;
    Φυσικά με κάποια κριτήρια που θα έβαζε ο οργανισμός.
    Μήπως πρέπει να το δει ο πρόεδρο, δεν μπορεί στα τόσα άτομα ένα θα είναι ικανό σε κάθε μονάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέλευση! Καλή επιτυχία στο ΔΣ με τα θέματα - στόχους. Αν και είναι δεδομένο ότι δεν θα έχετε δυσκολία, για άλλη μια φορά, να κάνετε την δουλειά που σας έχουν αναθέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για την δυνατότητα να προσληφθούν θεραπευόμενοι/ες στην καθαριότητα (πάγιο αίτημα του συλλόγου θεραπευομένων) ούτε κουβέντα, έτσι;;;;
    Βέβαια, μην ερχόμαστε και κοντά κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ούτε κουβέντα.
    ένα καλό σχεδιο για να γίνει δεκτό τελικά, θα ναι να αναλαβουν θεραπευομενοι πρωτα την καθαριοτητα των κεντρικών. Ε μετά τι δικιολογιες θα χουν οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή