Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Σύντομο και (ελπίζουμε) περιεκτικό δελτίο θυέλλης 

1ον 
Καλό μήνα

2ον
Συναντηθήκαμε όντως με τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συζήτηση από τη μεριά του ΚΚΕ εκτός από τον Γραμματέα ήταν παρόντες ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας και η γνωστή σε όλους μας από την συμπαράσταση της σε όλους τους αγώνες μας μέχρι σήμερα Λούλα Καρατζά. Η συζήτηση ήταν πραγματικά ουσιαστική και κινήθηκε κυρίως στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στους συναδέλφους των οποίων επίκειται η ουσιαστική απόλυση (ΕΣΠΑ) και στο μέλλον των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ σε συνθήκες κρίσης, υποχρηματοδότησης, ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους. Με αυτή την έννοια το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη http://www.902.gr/eidisi/politiki/54258/synantisi-toy-dimitri-koytsoympa-me-ton-syllogo-ergazomenon-ston-okana
ανταποκρίνεται περισσότερο
στη συζήτηση που έγινε από την ανάρτηση στο blog του Συλλόγου Εργαζομένων. 
http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2014/10/blog-post_31.html.
Τέλος πάντων αυτό που έχει σημασία είναι η διαθεσιμότητα του KKE για στήριξη των αγώνων μας με κάθε τρόπο, εντός και εκτός Βουλής.

3ον
Η συνάντηση των Θεραπευτικών Ομάδων πάει από αναβολή σε αναβολή αλλά ελπίζουμε τελικά να γίνει αυτή την Τετάρτη. Ίδωμεν...

4ον
Έγινε συγκέντρωση των συναδέλφων που δουλεύουν στα ΕΣΠΑ της Αθήνας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό των βημάτων μας ώστε να διεκδικηθεί η συνέχιση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω ΕΣΠΑ και να αποτραπούν οι ουσιαστικές απολύσεις τους. Η συζήτηση είχε ενδιαφέρον: έγινε σαφές ότι μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνουν τα πράγματα παρά μόνο με διεκδίκηση ανοικτά και καθαρά. Οι αυταπάτες περί δυνατότητας λύσεων αρκεί να μην κάνουμε φασαρία και μας ακούσουν (πχ πρόγραμμα Οδυσσέας) μάλλον δεν μπορούν να λειτουργούν πια. Ωστόσο έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε. Ήδη δίνεται την Τρίτη η πρώτη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Καλή αρχή!

5ον
Δεν πληρωθήκαμε και δεν πρόκειται να πληρωθούμε μέχρι να μπουν οι υπογραφές κάποιων -λέει- προϊσταμένων, που καταργήθηκαν από τον Μητσοτάκη. Σημασία όμως δεν έχει μόνο το γεγονός πως δεν πληρωθήκαμε έγκαιρα αυτή τη φορά. Το (πολύ) χειρότερο είναι ότι με την ασυνεννοησία που υπάρχει εκεί στα "ψηλά" πατώματα, με τα αλληλομαχαιρώματα, τα σαμποτάζ και τα παιχνιδάκια εξουσίας όλων όσων εξασκούν Διοίκηση (νομίμως, παρανόμως, παρατύπως, εξωθεσμικώς και δεν συμμαζεύεται), και λεφτά να υπάρχουν δεν είναι βέβαιο ότι θα πληρωνόμαστε. "Ήταν στραβό το κλήμα τόφαγε κι ο γάιδαρος" ή ακόμη καλύτερα το γνωστό και διαχρονικό "όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια". 

6ον
Γενικό σχόλιο: Ένας οργανισμός που ανήκει σε Υπουργείο με υπουργό τον Βορίδη και υφυπουργό την Παπακώστα, έχει Πρόεδρο υπό προθεσμία, παράνομο ΔΣ, υπόδικο Γενικό Διευθυντή που δεν τον αφήνουν να υπογράφει τα εξερχόμενα και να βλέπει τα εισερχόμενα, Αντιπρόεδρο που παραποιεί έγγραφα για να αγοράσει έπιπλα για το γραφείο του, μια ξανθιά κυρία με τακούνια (συνήθως) που προσπαθεί να (κρυφο)διαβάσει τα εισερχόμενα και να (κρυφο)υπαγορεύσει τα εξερχόμενα τι τύχη μπορεί να έχει; 
Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μπορούμε να εγγυηθούμε τη σωστή λειτουργία του και για αυτό το λόγο η ευθύνη μας είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Στο τέλος όλοι οι παραπάνω θα ψιλοβολευτούν κι αν δεν αντιδράσουμε τη νύφη θα την πληρώσουμε εμείς και οι θεραπευόμενοι, που θα βρεθούν να πρέπει να πληρώνουν για τη θεραπεία τους. Αυτός είναι ο λόγος που αυτοί μεν πρέπει να φύγουν (ΟΛΟΙ και γρήγορα) και που εμείς ούτε μπορούμε κι ούτε πρέπει να διαλέξουμε πλευρά.

  



  

2 σχόλια:

  1. Γράφετε 80 γραμμές αντί για 3. Γιατί;
    Η τύχη μας θα είναι πολύ απλή : αυτή ακριβώς που μας αξίζει. Και την έχουμε υφάνει εδώ και πολύ καιρό. Τουλάχιστον από τότε που στήθηκε το οκανομάγαζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας εστάλη μία ειδοποίηση, ότι θα ειδοποιηθούμε με άλλη ειδοποίηση για το πότε θα πληρωθούμε. τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή