Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ (εικονικό -όπως λέμε εικονική πραγματικότητα)


1) Οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ λειτουργούν κανονικά και χωρίς προβλήματα: 

  • οι εξαρτημένοι έχουν την φροντίδα και την προσοχή που χρειάζεται, 
  • οι ασθενείς έχουν τον γιατρό να τους θεραπεύει, 
  • οι μονάδες λειτουργούν με φύλαξη καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους
  • οι μονάδες έχουν υπηρεσίες καθαριότητας που εγγυάται την ασφάλεια των εργαζομένων την υγεία των εξαρτημένων αλλά και τη Δημόσια Υγεία
  • γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις σε όλους όσους τις χρειάζονται (ιολογικές, ουροληψίες, μετρήσεις αλκοόλ), 
  • γίνονται -όπως πάντα-εμβολιασμοί σύμφωνα με όσα επιβάλλει το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών (έναντι της Ηπατίτιδας Β, αντιγριπικό, αντιπνευμονιοκοκικό)
  • υπάρχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα υλικά στις μονάδες και οι ασθενείς δεν χρειάζεται πια να γελοιοποιούνται κουβαλώντας μπουκαλάκια και χωνάκια από το σπίτι τους, για να παραλάβουν τις δοσολογίες Take Home 
  • το πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα με τη λειτουργία του, απλά οι εργαζόμενοι από μόνοι τους (επειδή είναι "ιδιότροποι") πηγαίνουν στον ανακριτή 
  • τα υπόλοιπα ΕΣΠΑ λειτουργούν κανονικά, οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους οι δε υπηρεσίες που προσφέρουν θα συνεχιστούν με το ίδιο προσωπικό ακόμη κι αν τελειώσει η χρηματοδότηση τους μέσω ΕΣΠΑ
  • τα περιστατικά βίας έχουν μειωθεί ακριβώς επειδή όλα βαίνουν καλώς στις μονάδες
  • η Διοίκηση (σε όλα τα επίπεδα: Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση Εφαρμογών) δεν επεμβαίνει στο θεραπευτικό έργο των μονάδων, ούτε δέχεται πιέσεις και παρεμβάσεις από πολιτικά και άλλα πρόσωπα, τις οποίες μεταδίδει στο θεραπευτικό προσωπικό, πολύ περισσότερο δεν εξαναγκάζει σε αποφάσεις τις μονάδες και τους υπεύθυνους.
2) Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είναι νόμιμη και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια:
  • έχουν αποπληρωθεί ΟΛΑ τα χρέη της Διοίκησης προς τα Σωματεία των εργαζομένων (Σύλλογος και ΤΑΣΕΟ)
  • πληρώνονται κανονικά οι δόσεις των δανείων των εργαζομένων προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • έχουν δοθεί ΟΛΑ τα επιδόματα (ανθυγιεινό, ισολογισμού) και ΟΛΑ τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους (υπερεργασία προσωπικού τα Σαββατοκύριακα)
  • έχει υπογραφεί η ΣΣΕ μετά από ταχύτατες διαπραγματεύσεις
  • ο Πρόεδρος, το ΔΣ αλλά και η Γενική Διεύθυνση, όπως πάντα στην ιστορία του Οργανισμού, αντιλαμβάνονται τη δυσκολία του έργου των εργαζομένων, και για αυτό το λόγο φροντίζουν για την πρόληψη του burn out, τη διαρκή εκπαίδευση αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία του Οργανισμού (όχι απειλές, φωνές και τρομοκρατία κατά βούληση από τον Γενικό Διευθυντή, ούτε κλήσεις σε απολογία, ούτε μη ποινές αλλά με αναστολή, ούτε παύσεις και τα παρόμοια) 
  • ο Πρόεδρος ιδιαίτερα υπερασπίζεται περισσότερο από όλους τον ρόλο των εργαζομένων, κι αν έγραψε ότι στο παρελθόν γινόντουσαν υπερβάσεις και σπατάλες στη χρήση των υποκατάστατων και ήρθε αυτός τώρα να πατάξει τα νοσηρά φαινόμενα, δεν φταίει αυτός:  κάτι ανεξήγητο έγινε και συκοφάντησε έτσι τους εργαζόμενους
  • ο Αντιπρόεδρος (πιθανότατα ΚΑΙ ο Γενικός Διευθυντής) ΔΕΝ παραποιούν δημόσια έγγραφα, γιατί αν το έκαναν αυτό θα ήταν κακούργημα και αυτοί είναι εξ ορισμού νόμιμοι και 
  • μια ξανθιά κυρία που παρουσιάζεται σχεδόν καθημερινά στους επάνω κυρίως ορόφους των Κεντρικών Υπηρεσιών και ασκεί καθήκοντα Γενικού Διευθυντή (και βάλε) ΔΕΝ είναι αληθινή, είναι μια οπτασία (η οποία οπτασία ομολογουμένως εκνευρίζει ΠΟΛΥ και ΚΥΡΙΩΣ τον Γενικό Διευθυντή, που είναι αλλιώς μαθημένος ...)
  • δεν ετοιμάζονται να "δώσουν" ζωτικά τμήματα του οργανισμού σε εξωτερικούς συνεργάτες σε μια προσπάθεια σκιώδους ιδιωτικοποίησης απλά μια δοκιμή έκαναν στα αντανακλαστικά των εργαζομένων
  • η σύνθεση του ΔΣ του Οργανισμού είναι νόμιμη και ως εκ τούτου νόμιμες είναι και όλες οι αποφάσεις του

Το σημαντικότερο όμως από όλα τα προηγούμενα είναι ότι ο Πρόεδρος του Οργανισμού έχει ΟΡΑΜΑ για τον Οργανισμό, το οποίο όραμα έχει σκοπό να υλοποιήσει ανεξάρτητα από πολιτικά σχέδια και προσωπικές φιλοδοξίες : παρόλο που πρέπει να παραιτηθεί για να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές (ώστε αν και άμα εκλεγεί- να του δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσει, για άλλη μια φορά, τα νέα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα κλπ) θα προτάξει το συμφέρον του ΟΚΑΝΑ, των εργαζομένων και των θεραπευομένων (αλλά και της κοινωνίας γενικότερα) και θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου, για να ολοκληρώσει το έργο το οποίο του εμπιστεύθηκε η Πολιτεία, έτσι ώστε κανείς να μη μπορεί να του προσάψει ότι χρησιμοποίησε τον ΟΚΑΝΑ για να κτίσει την προσωπική του καριέρα (όπως οι περισσότεροι των προηγούμενων Προέδρων του ΟΚΑΝΑ). 

Για να τονίσει δε αυτή ακριβώς την ανιδιοτελή του στράτευση στο γενικό καλό και την προσφορά προς την κοινωνία, θα οργανώσει και μια συναυλία (ακριβώς λίγο πριν την αναμενόμενη ημερομηνία παραίτησης) ώστε να δείξει σε όλους ότι αυτός δεν ενδιαφέρεται για την προβολή του εαυτού του (όπως οι προηγούμενοι) αλλά για την προβολή του έργου του ΟΚΑΝΑ και μόνο (και όσοι λένε ότι η φιέστα αλλά και τα εξαμηνιαία μηνύματα κλπ κλπ- γίνονται για να διαφημιστεί ο ίδιος και να αποχωρήσει "καταγράφοντας το έργο" του, είναι φυσικά κακόβουλοι, ίσως και ολίγον διεστραμμένοι, και πάνω από όλα λαϊκιστές και οπισθοδρομικοί). Επειδή δε ενδιαφέρεται πολύ για την εξάρτηση και τα εξαρτημένα άτομα και επειδή έχει αυξημένα αντανακλαστικά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην περιθωριοποίηση και τον ρατσισμό που υφίστανται οι εξαρτημένοι έμαθε πρώτος αυτός ότι ο δημοφιλέστατος τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος αποκήρυξε την Χρυσή Αυγή και τις ιδέες της και τον κάλεσε στη συγκεκριμένη συναυλία για να ομολογήσει τη μετάνοια του μπροστά σε όλους (σσ. αυτό τουλάχιστον μπορούσε να το έχει σκεφτεί. Ας το ξανασκεφτεί...).

Αλλά ας αφήσουμε την πραγματικότητα "τους" και ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: 
"Πολλοί λένε πολλά" τις τελευταίες ημέρες. Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να πούμε κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί: Ευθύνη για την παράνομη λειτουργία του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ δεν έχουν μόνο τα μέλη του, ο Πρόεδρος και ο Υπουργός (γνώστες ΟΛΟΙ της παρανομίας και περί άλλα τυρβάζοντες). Ευθύνη έχει ΚΑΙ ο Γενικός Διευθυντής, ο οποίος ΔΕΝ είναι ένας απλός εργαζόμενος (σε λίγο θα μας ζητήσει να τον γράψουμε και στο Σύλλογο!). Όφειλε να γνωρίζει την μη νομιμότητα της λειτουργίας του ΔΣ και είμαστε σίγουροι ότι το γνώριζε γιατί συνήθως τα γνωρίζει όλα. Αν το γνώριζε λοιπόν και δεν έκανε τίποτα είναι συνυπεύθυνος. Εκτός αν κρατούσε την πληροφορία ώστε να την χρησιμοποιήσει όταν ο ίδιος το επιλέξει. Αλλά αυτό το "παιχνίδι" δεν (πρέπει να) αφορά τους εργαζόμενους.

Στην Αργεντινή μετά τη χρεωκοπία το κυρίαρχο σύνθημα ήταν "QUE SE VAYAN TODOS", που πάει να πει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ. Νομίζουμε ότι αυτό (πρέπει να) είναι και το δικό μας σύνθημα - τουλάχιστον για τον ΟΚΑΝΑ αυτής της περιόδου. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ όχι μόνο γιατί είναι παράνομη η σύνθεση του ΔΣ αλλά γιατί δημιούργησαν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ  ΟΣΟΙ ΕΒΛΑΨΑΝ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙΑ" ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΡΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ. 

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ! 


























27 σχόλια:

  1. Να φύγουν...το συντομότερο δυνατό, να πάρουν και την αγνή χωριατοπούλα (Γενικό Διευθυντή) που δεν γνωρίζει τίποτα για το φόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την αγνή χωριατοπούλα, παύλα, Γενικό Διευθυντή. να την αφήσετε ήσυχη. Άντε όλοι σας, τα έχετε βάλει με τη φύση.
    τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μη φύγει...... η φεουδαρχία δεν πεθαίνει στη Βρεττανία και στην Οκανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει το μελλον του Οκανα; η υπαρχει ομερτα απο ολους με γενικοτητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεδρίασε το παράνομο ΔΣ σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φάε λάδι κι έλα βράδυ.
    ποιμενικολυρικό (τα ηρωικά μας τέλειωσαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητό μου παιδί της 14/10/14 1:40 μμ. Βεβαίως και υπάρχει ομερτά από όλους με γενικότητες. Οι γενικότητες, καλό μου παιδί, είναι δείγμα καλών τρόπων και κοινωνικών δεξιοτήτων. Αναφορικά με την ερωτησή σου για το μέλλον του ΟΚΑΝΑ: Μη φοβάσαι. Με αυτές τις γενικότητες τη βγάζαμε πάντα καθαρή. Δεν θα κλείσει. Πιθανότατα θα πάρουμε και αύξηση. Η αγνή χωριατοπούλα, παύλα, Γενικός Διευθυντής θα είναι πάντα εδώ. Δεν θα μας απολύσουν. Σε διαβεβαιώνω ότι ακόμα και αν κλείσει ο ΟΚΑΝΑ - που δεν θα κλείσει - δεν θα μας απολύσουν. Θα μας πληρώνουν για να καθόμαστε στα σπίτια μας. Θα ζητάμε να μας απολύσουν και θα μας δίνουν αυξήσεις. Θα ζητάμε να πάμε στη δουλειά και θα μας απειλούν με περισσότερες αυξήσεις. Από την απελπισία μας πλέον θα ζητάμε να παραιτηθούμε και θα μας δίνουν προαγωγές. Με τα νεύρα τσατάλια πλέον, θα καθαρίζουμε τα τζάμια των Κεντρικών, των Μονάδων, ότι του βρίσκεται του καθενός και εκείνοι θα απαγορεύσουν το AZAX. Θα φέρνουμε κρυφά απο τα σπίτια μας και εκείνοι σε αντίποινα θα μας δίνουν κι' άλλες προαγωγές και αυξήσεις. Μετά θα κάνουμε απεργίες και στάσεις εργασίας. Θα έλθει ένας νέος πρόεδρος που θα εξυγειάνει τον Οργανισμό. Θα μας στείλει ΑΖΑΧ, πιθανότατα και χαρτί υγείας. Ϊσως και μπουκαλάκια. Θα μας ζητήσει να γυρίσουμε στα καθήκοντά μας. Μπερδεμένοι πλέον, θα έλθουμε στη Γενική Συνέλευση. Θα δώσουμε μάχες για να μένουμε στα σπίτια μας. Εκείνοι θα κάνουν τους δύσκολους αλλά εμείς θα κρατήσουμε αραγές μέτωπο. Μετά θα γίνουν εκλογές. Θα κάνουμε κι' εμείς εκλογές. Θα κάνουμε και μία κατάληψη. Μετά θα ζητήσουμε να παραιτηθεί το ΔΣ των εργαζομένων. Αυτοί δεν θα το κάνουν και μετά θα πάμε μια ωραιότατη εκδρομή στα Σκόπια ή στο Καπανδρίτι.
    τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ένα κείμενο
      επικό (τα ποιμενικολυρικά τα είπαμε)

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα. Μέσα σε όλα αυτά, το φαινόμενο gramma θα μπερδευτεί.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    3. Και το φαινόμενο Όλγα επίσεις θα μπερδευτεί.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  8. Μπράβο τρελό κουνέλι! Το έχεις το θέμα! Δεν καταλαβαίνω όμως τί κάνεις στον οκανά! Δεν ειρωνεύομαι το λέω σοβαρά και χωρίς καμία διάθεση να σε τρολάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντάζομαι ότι στον οκανα κάνει ό,τι και οι περισσότεροι. Προσπαθεί να δουλέψει και να βγάλει τίμια έναν μισθό. Αυτό δεν έρχεται σε αντίφαση (ίσα ίσα) με το γεγονός ότι μπορεί πια να έχει περιέλθει (όπως πολλοί) στην κατάσταση να εύχεται να κλείσει (αν δεν μπορεί να αλλάξει αλλιώς) ο οκανα.
    Το λέω σοβαρά και χωρίς καμία διάθεση να σε τρολάρω ανώνυμε 14/10 11.48.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεδρίασε το παράνομο ΔΣ τελικά?αν ναι πήρε και αποφάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΔΣ του σωματείου μας είναι νόμιμο. Άρα-πληροφόρηση-γιοκ(-χα-χα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα περιμένουμε ενημέρωση για τη συνεδρίαση του παράνομου ΔΣ......
    Τι έγινε; Δεν ενδιαφέρει πια το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουν περάσει 2 μέρες κι ενη μέρωση δεν έχουμε ω αρσυ για το παράνομο ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ δηλαδή νομίζεις ότι το παράνομο δσ παίρνει τηλέφωνο την αρσυ ή έστω την αναγνώστου και της λέει τι έγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.protothema.gr/ugeia/article/419115/kati-allazei-ston-okana/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε/ισσα!
      Διαβάζοντας το δημοσίευμα γίνονται κατανοητά πολλά πράγματα ταυτόχρονα:
      1. πόσο αξιόπιστα είναι τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες όπως το "πρωτο θέμα"
      2. πόσο αλήθεια είναι και τα υπόλοιπα ρεπορτάζ που διαβάζουμε (πχ για τους εργαζόμενους όταν απεργούν και δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία, για τους συνδικαλιστές που εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό και είναι "κολλημένοι" και λαϊκιστές και άλλα παρόμοια)
      3. πως φτιάχνεται η εικόνα των επιτυχημένων, των αποτελεσματικών, των χαρισματικών και κυρίως αυτών που δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος (δηλαδή την γνώμη της κοινωνίας) 4. πως χτίζονται οι πολιτικές καριέρες, δηλαδή πως εκλέγονται οι βουλευτές (ή μάλλον πως προσπαθούν να εκλεγούν κάποιοι βουλευτές)
      5. τι σημαίνει pay roll (ή κάπως έτσι αν δεν κάνω λάθος).

      Παραμένουν βέβαια ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα: Οι "δημοσιογράφοι" που γράφουν κάτι τέτοια "ρεπορτάζ" πληρώνονται με τον μήνα ή με το κομμάτι? Πόσο? Και από ποιόν? Δεν θέλω να πιστέψω ότι στην προκειμένη περίπτωση πληρώνονται από τον ΟΚΑΝΑ. Προτιμώ τη γνώμη ενός φίλου που λέει ότι μάλλον πληρώνονται από τα σφραγίσματα.
      granma

      Διαγραφή
  16. Εγώ πώς μπορώ να μπω σε pay roll;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. να ρωτάς τους σωστούς ανθρώπους και θα βρεις την άκρη
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να ρωτήσω πρώτα εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι είναι η πληρωμή από τα σφραγίσματα;
    τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή