Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και μήνες παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Ένας Οργανισμός που κάθε μέρα που περνάει ,παρά τις συνεχόμενες εξαγγελίες, παρακμάζει λόγω της αυξανόμενης οικονομικής δυσπραγίας που του έχουν επιβάλλει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι διορισμένες από αυτές Διοικήσεις.

Η υποχρηματοδότηση του Οργανισμού έχει ως αποτέλεσμα την διαρκή έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων, (από αντιδραστήρια για τον έλεγχο της παράλληλης χρήσης μέχρι πλαστικά μπουκαλάκια για την χορήγηση των δόσεων μεθαδόνης) ,
·         την ουσιαστική διακοπή των προγραμμάτων εμβολιασμού, την πλημμελή κάλυψη των ιατρικών αναγκών ενός πληθυσμού που εκτός από τις γνωστές λοιμώξεις (χρόνια ηπατίτιδα Β, C), και την εκτόξευση της συχνότητας του  HIV/AIDS, γερνάει και παρουσιάζει, όπως είναι επόμενο, την αντίστοιχη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού.
    Αυτή η πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την επαγγελματική και επιστημονική μας υπόσταση, όχι μόνο την ασφάλεια των χορηγούμενων αλλά και την Δημόσια Υγεία!!
   Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ παραμένοντας χωρίς Σ.Σ.Εέχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της εργασίας τους, ιδιαίτερα  μετά το άνοιγμα των νέων μονάδων και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού εξαρτημένων από τη λίστα αναμονής. Οι μονάδες παραμένουν υποστελεχωμένες ενώ οι πάσης μορφής ευέλικτες μορφές απασχόλησης-δουλείας(υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, μπλοκάκια..) κυριαρχούν στον Οργανισμό. Ο ΟΚΑΝΑ για να λειτουργήσει χρειάζεται άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού πανελλαδικά.
   Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διοίκηση του Οργανισμού, είτε στη θεσμική είτε στην εξωθεσμική έκφρασή της, για να αποδείξει ότι είναι βασιλικότερη  του βασιλέως  με μια σειρά αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων της, καλλιεργεί συστηματικά κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, προβαίνοντας ακόμα και σε διώξεις συναδέλφων ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να παραδώσει, ως λάφυρα, υπηρεσίες του Οργανισμού σε ιδιώτες-εργολάβους αδιαφορώντας για την νομιμότητα αυτών των αποφάσεων. 
     Καταλαβαίνουμε ότι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου σε εκτίμηση τη δημοκρατία και τη νομιμότητα και υιοθετούν ως πολιτική συμπεριφορά τον αυταρχισμό και έναν καθόλου πεφωτισμένο δεσποτισμό.

Καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 11:00π.μ. στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών. Γιατί η κοινωνία πρέπει να μάθει, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ οφείλουμε να αντισταθούμε με τον καθημερινό μας αγώνα στην απαξίωση τόσο της εργασίας μας όσο και του ίδιου του Οργανισμού.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

37 σχόλια:

  1. Περί παρανομιών ο λόγος ή για τον εμπλουτισμό της επιχειρηματολογίας μας...

    http://www.avgi.gr/article/2994518/paranomo-d-s-ston-okana-

    http://www.virus.com.gr/site/index.php/articles/health-and-pharma-news-editorial/item/4032-paranomo-to-d-s-tou-okana

    Κατά τα άλλα οι εργαζόμενοι φέρονται "απρεπώς", κ. Πρόεδρε, αλλά εσείς ως μεγάθυμος τους αθώωνετε με εφ΄όρου ζωής ομηρία.

    "Ακριβός στα πίτουρα φτηνός στο λάδι" κ. Πρόεδρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό το δελτίο τύπου. Αναντίρρητα. Αλλά συνάδελφοι θα μάθει έτσι η κοινωνία; Αφού το εμπεδώσαμε πια. Στις συνεντεύξεις τύπου που δίνουμε, πατάνε μόνο οι σταθεροί 3-4 δημοσιογράφοι. Δηλαδή, δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο;
    Δυστυχώς η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για μας. Ούτε επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί Σύλλογοι απ'όπου προερχόμαστε δεν ασχολούνται. Γίνονται όπου να'ναι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους. Έχει αναφέρει κάποια παράταξη το παραμικρό για τους γιατρούς του ΟΚΑΝΑ; Συνάδελφοι της αρσυ.... χαμένοι και ξεχασμένοι είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιΓά μην σΚίζεσΤε... τόσο πολή εκεί στο συλογο..θα παΘετε υπεροκοποση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καλέσετε περισσότερους δημοσιογράφους και κανάλια προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διάχυση πληροφοριών...εκτός εαν δεν θέλετε να παρει διαστάσεις το θεμα του ΟΚΑΝΑ!υπαρχουν συνάδελφοι που γνωρίζουν δημοσιογράφους και μπορούν να βοηθήσουν.επίσης πότε θα γινει αυτή η συνάντηση με τον υπουργό ή τον υφυπουργό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαμένοι και ξεχασμένοι είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις εμμονή. Τα βάζεις συνέχεια μαζί του και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο Σύλλογος έχει άριστη άποψη. Δεν έθεσε ποτέ κανένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να η είδηση :

    Τρίτη 07/10/2014
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέχεια του αιτήματος που είχε καταθέσει την 1η Οκτωβρίου στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας για συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», αποστέλλει πρόταση για την κατανομή θέσεων Εργασίας 5μηνης διάρκειας (τουλάχιστον 3.000 θέσεις).
    Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που παρατέθηκαν το Υπουργείο προχωρά στην κατανομή των εν λόγω θέσεων ανά Υγειονομική Περιφέρεια και ανά φορέα (επισυνάπτεται το έγγραφο κατανομής).
    Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην κάλυψη Υγειονομικών αναγκών που έχουν παρουσιαστεί

    Πρόταση Υπουργείου Υγείας
    Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Κατανομή θέσεων (3.000)

    ΟΚΑΝΑ Θέσεις: 15
    3 ΠΕ-ΤΕ Διοικητικό-Λογιστικό
    2 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
    10 ΔΕ Νοσηλευτών


    Άντε, να΄ρθει κόσμος να βοηθήσει. Επιτέλους!
    Μην παραπονιέστε συνέχεια. Και νοσηλευτές Δ Ε θα'ρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιο το σοου συναδερφοι αλλα δεν με πειθετε εδω και καιρο.σε αυτη την παράσταση οι ρολοι συγκεκριμενοι τα προσωπα εναλλασονται και δυστυχώς όχι αρκετα........Να δω τώρα τι θα κάνετει που ο πλειοψηφικός συνδυασμός παιζει" σκληρο ροκ"(λέμε τώρα )......και άλλαξε στρατόπεδο.....ξέρετε τι εννοώ.εσείς πρέπει να γίνετε πιο επαναστάτες ακόμα.μπορείτε και καλύτερα.αλλα σίγουρα για άλλη μια φορα θα δώσετε το παρόν σε αυτό το φιάσκο που ονομάζετε συνέντευξη τύπου στην οποια καλείτε την θεια μου την Κούλα και τον Ριζοσπάστη.Σαν ξαφνικά ο Ριζοσπάστης να είναι η μόνη φωνή που εκφράζει τον ΟΚΑΝΑ την Ελλαδα την Ηφήλιο......Δεν ντρέπεστε λεω γω.Ξεφτίλες!Ντρεπομαι πραγματικά για σας τους δήθεν επαναστάτες αλλα θλιβερά διαπλεκόμενους και τέρμα βολεμένους και για τους άλλους τους κωλοτούμπες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και δεν έχεις πατήσει το πόδι σου σε καμία συνέλευση γιατί το θέμα που λες έχει ξαναμπεί. Δυστυχώς ,αν περιμένεις απο τα συστημικά μέσα να σε παίξουν μάλλον ζεις στην κοσμάρα σου ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται τουλάχιστον .Αλλά προφανώς κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...Ξέρεις εσύ τώρα βολεψάκια

      Διαγραφή
    2. Αχ βρε συνάδελφε έχεις καταντήσει βαρετός. θα αρχίσει τώρα η άλλη πάλι το μέτρημα...αφού δεν έχεις στοιχεία γιατί λες τα ίδια και τα ίδια?

      Διαγραφή
    3. Ότι στοιχεία έχεις για όποιον έχεις βγάλτα στην φόρα.Συγκεκριμένα εννοώ .Όχι να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα.......
      Αλλιώς πρέπει να είσαι ψηφοφόρος του Καμμένου ....ψεκασμένος

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορεί αυτός ο ψευτόμαγκαςο πολλά βαρύς πρέπει στην παιδική του ηλικία να έπαθε....μεγάλο κακό........

      Διαγραφή
    5. Γιατί εσένα σου φαίνεται ότι σε αυτήν την ηλικία τα πάει καλύτερα..........

      Διαγραφή
  9. Ω πω πω, πήραν μπροστά τα κανόνια. Δωωωωωωωώσε!

    Το τρελό κουνέλι στο πεδίο βολής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρελό κουνέλι δεν είναι στο πεδίο βολής καθώς όλες αυτές τις μέρες φτιάχνει νύχια μαλλιά.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  10. Αφού είναι κότα λυράτη τι περιμένεις από κάποιον που το μόνο που κάνει είναι να το παίζει κατήγορος.Δεν μπορεί κάποια σχέση με τον Κατρίνη θα έχει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν παει να το πει σε κανα ειδικο καλύτερα μηπως βρει την υγεια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήθελα πραγματικά να βάλει υποψήφιος στις επόμενες εκλογέσ για να δει πόσα απιδια χωράει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά σας τα χώνει ρε χατζαβάτηδες. Τι απίδια να δει; Τα δικά σας; Ούτε για την χωματερή δεν είναι αυτά.

      Διαγραφή
    2. ενώ τα δικά σου πουλιούνται σε delicatessen........

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς. Κι ακριβό για σένα λιγούρι.

      Διαγραφή
    4. ΑΧ... ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΤΥΧΕ ΑΝΔΡΑ............

      Διαγραφή
  14. καλά ρε συνάδελφοι δε δουλεύετε καθ΄΄ολου κι ασχολείστε όλη μΈρα με τον τρελό του χωριού; η καλύτερα τον τρελότου ΟΚΑΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεμπέληδες εντελώς!!! Αλλά ευτυχώς θα ρθουν όπου να ναι 15 άτομα με κοινοφελή χαρακτήρα και θα δουλέψουν!

      Διαγραφή
  15. Ασε τον ΤΡΕΛΟ στην τρέλα του όπως λέει και το άσμα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου διαφευγει κάτι. Το σημαντικό στο τρελό κουνέλι δεν κρύβεται στο "τρελό" αλλά στο "κουνέλι".

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό. Θα μπορούσες να μου τον εξηγήσεις γιατί λείπω μέρες; Ξέρεις νύχια μαλλιά...
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  16. Καποιοι βλεπουν πολύ μπροστά τόσο μπροστά που πιστευουν οτι εγιναν εκλογες βγηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και κυβερναει.Καποιοι άλλοι που δεν κάνουν αυτη την προβολή στο μέλλον τρέχουν πανικοβλητοι να γλειψουν να κατηγορήσουν να αγωνιστουν "τύπου" ΠΑΝΤΑ!!!!!!!Να ειναι σωστοί συνδικαλιστές μηπως και εξασφαλίσουν την πολυπόθητη εύνοια οταν αλλαξουν τα πράματα.!Όσο για τα συστημικα τα ειπες συναδελφε? μεσα (σορρυ αλλα δεν μου ειναι οικεια η ορολογια των "αγωνιστων") εαν ειχατε κανει τον κοπο να τα καλέσετε ποτε τοτε μπορει και να σας ξαφνιαζαν ευχαριστα!Α και για να μην το ξεχάσω δεν λειπω ποτέ απο τις συνελεύσεις οσο και αν με αηδιάζουν γιατι παντα παω με την ελπίδα οτι κατι θα αλλάξει.το μόνο που αλλάζει δυστυχώς είναι οι κομματικες σημαιες (στα ίδια χέρια).Η λαμογιά πάντα εκει στην πρωτη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σήμερα στην συνέντευξη ανεφεραν ότι το δελτίο τυπου πηγε σε όλα τις εφημεριδεσ και τα κανάλια και αυτά έκαναν την αναμενόμενη επιλογή τους.Μην ξεχνας οτι τα συστημικα ήρθαν μονο οταν ξεκατινιαζόντουσαν οι δυο κυριες του ΟΚΑΝΑ και του Υπουργειου

      Διαγραφή
  17. Δηλαδή οι συνδικαλιστές μας δεν είναι πια πασοκοι;γίνανε συριζαίοι;;;;;;κι εγω τι θα τα κάνω τόσα πράσινα κουστουμάκια;;;;;;;;;αει σιχτιρ την ατυχία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρατησέ τα γιατί 'οπως φαινεται στην επόμενη κυβέρνηση θα ειναι ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ οπότε θα σου χρειαστούν

      Διαγραφή
  18. 1) Σε όλες τις Συνεντεύξεις Τύπου που διοργανώνουμε καλούμε όλους τους συντάκτες υγείας (η/και εργασίας μερικές φορές ανάλογα με το θέμα) όλων των μέσων.
    2) Έρχονται σχεδόν πάντα οι συντάκτες της Αυγής και του Ριζοσπάστη (παλιότερα και συνεργείο του 902). Μερικές φορές έχουν έρθει και περισσότεροι ανάλογα με το θέμα και τις εντολές που έχουν πάρει από τα αφεντικά του κάθε μέσου.
    3) Η προσέλευση των δημοσιογράφων (πολύ περισσότερο η δημοσίευση όσων θα πει κανείς) δεν εξαρτάται από την προσπάθεια των οργανωτών μιας συνέντευξης αλλά (κυρίως) από τις επιλογές των ΜΜΕ που κατευθύνουν την ειδησεογραφία. Για αυτό πχ δεν ακούμε τίποτα για τους απεργούς της Coca Cola αλλά ακούμε πολλά για την Αμφίπολη.
    4) Η δυνατότητα μας να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας αυξάνεται όταν οι κινητοποιήσεις μας είναι μαζικές και η αιτηματολογία μας δεν είναι συντεχνιακή.

    Όλγα Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ερχόμαστε στο κλασσικό "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα";"... η βάση δεν κινητοποιείται για να δώσει δύναμη στους εκπροσώπους της ή οι εκπρόσωποι έχουν, με όσα κάνουν ή δεν κάνουν, αφαιρέσει τη διάθεση της βάσης για μαζικές κινητοποιήσεις;
      (πλην...ίσως...μια κινητοποίησης του τύπου μαζευόμαστε για να τους φτύσουμε ΟΛΟΥΣ....μα όλους αν με εννοείτε..)

      Διαγραφή
  19. Όλγα εγω δεν αμφισβητώ οτι το δελτίο στέλνεται σε ολα τα μεσα αλλα εφοσον υπαρχει προβλημα γιατι δεν εχει ζητησει ποτε ο σύλλογος την βοήθεια ανθρώπων,συναδέλφων εννοώ, που μπορούν να εξασφαλίσουν μια πρόσβαση στα άλλα τα μεγάλα ΜΜΕ.?Αυτό δεν το καταλαβαίνω και σε παρακαλώ αν έχεις την απάντηση να μας την πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ συνάδελφε,-ισσα, ήδη έχουν (προσπαθήσει να) βοηθήσουν πολλοί συνάδελφοι (και φίλοι), με πρόσβαση σε ΜΜΕ (μικρά ή μεγάλα, έντυπα ή ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά).
    Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου να εμποδίσθηκε με οποιοδήποτε τρόπο κάποιος που θέλησε να βοηθήσει στη διάδοση των θέσεων του συλλόγου μας. Το αντίθετο... Από την άλλη μεριά δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη πρόσκληση κάποιος που θέλει να βοηθήσει: Το Δελτίο Τύπου στέλνεται πάντα νωρίτερα και δημοσιεύεται τόσο στο blog του Συλλόγου όσο και εδώ. Όποιος θέλει μπορεί να το στείλει σε όποιον γνωρίζει και νομίζει ότι ενδιαφέρεται. Οι ΓΣ στις οποίες αποφασίζονται οι τρόποι δράσης και ενημέρωσης (πχ συνεντεύξεις τύπου) είναι εξ ορισμού ανοικτές, όπως και τα κινητά όλων των μελών του ΔΣ.
    Επαναλαμβάνω βέβαια την γνώμη μου: η δημοσιότητα των θέσεων μας ΔΕΝ εξαρτάται από προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις, αλλά από την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων μας. Το αν η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων μας εξαρτάται (και) από την στάση των εκπροσώπων μας το θεωρώ αδιαμφισβήτητο. Υποστηρίζω όμως ότι δεν εξαρτάται ΜΟΝΟ από τους εκπροσώπους και τα τερτίπια τους, αλλά και από τις πολιτικές αυταπάτες των εργαζομένων (πχ "δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε, θα μας σώσει ο Σύρριζα αν και όταν κυβερνήσει"), τις πολιτικές δεσμεύσεις/διαπλοκές αρκετών (πχ. κινητοποιούμαστε μόνο όταν μας "υποβάλλουν" ή/και μας "επιβάλλουν" τις κινητοποιήσεις), κυρίως όμως την γενικευμένη αίσθηση ήττας που διαπερνά όλο το εργατικό κίνημα και όχι μόνο τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ (που δεν είναι δα και οι χειρότεροι...).
    Από τη μεριά μας ως ΑρΣυ (και ως άτομα) -νομίζω ότι - προσπαθούμε να σταθούμε όσο μπορούμε πιο όρθιοι στην καθημερινή μας εργασιακή και συνδικαλιστική δραστηριότητα, φυλάττοντας τα νώτα μας από καιροσκόπους και χρησιμοθήρες, που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δράση του Συλλόγου για την εξυπηρέτηση των δικών τους "σκοτεινών" σχεδίων. Με μεγάλη δυσκολία, γιατί η πρόσβαση μας σε στοιχεία είναι εξαιρετικά περιορισμένη και μπορεί πολύ εύκολα να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης.
    Το δυσκολότερο από όλα όμως δεν είναι να προσπαθούμε να "πονηρευτούμε". Το δυσκολότερο είναι να διαχωρίσουμε τη στάση μας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και συγκεκριμένες συνδικαλιστικές πρακτικές χωρίς να δώσουμε τροφή σε αυτούς που εχθρεύονται το συνδικαλιστικό κίνημα και τον συνδικαλισμό.
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Το δυσκολότερο είναι να διαχωρίσουμε τη στάση μας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και συγκεκριμένες συνδικαλιστικές πρακτικές χωρίς να δώσουμε τροφή σε αυτούς που εχθρεύονται το συνδικαλιστικό κίνημα και τον συνδικαλισμό."
    Πιθανώς να είναι όπως το λες, δύσκολο. Μάλλον θα είναι όπως το λες..
    Αν το κάνετε όμως, να δεις πόσο ευκολότερη θα γίνει η κινητοποίηση των πολλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή