Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αντί ΔΕΛΤΙΟΥ ΘΥΕΛΛΗΣ

Επειδή μερικά από τα πράγματα που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν είναι επείγοντα αναγκαζόμαστε να γράψουμε πρόχειρα:
  • Στάλθηκε έγγραφο από τον Γενικό Διευθυντή στις μονάδες, οι οποίες την Δευτέρα που μας πέρασε δεν έστειλαν απογραφικά στοιχεία, όπως όριζε το έγγραφο του Προέδρου. Καλεί σε γραπτή απολογία μέχρι την Δευτέρα το πρωί τους υπευθύνους των μονάδων αυτών. Οι συνάδελφοι της πλειοψηφούσας παράταξης λένε ότι ο Γενικός Διευθυντής δήλωσε πως όσοι έστειλαν μέχρι το μεσημέρι της παρασκευής στοιχεία (σύμφωνα φυσικά με τον νέο τρόπο καταμέτρησης της βουπρενορφίνης) δεν χρειάζεται να απολογηθούν και με βάση αυτή τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή καθησυχάζουν τους υπευθύνους που έχουν κληθεί σε απολογία και λένε ότι δεν χρειάζεται να σταλεί γραπτή απάντηση. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να απολογηθεί – έτσι είπε ο Γενικός. Θεωρούμε ότι γραπτή κλήση σε γραπτή απολογία δεν αίρεται με προφορικές αναμεταδόσεις δηλώσεων, που η βαρύτητα τους συναγωνίζεται αυτές των φημών. Πουθενά στον κόσμο.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι (αλλά εντελώς ξεκάθαροι): 

Ή ο Γενικός Διευθυντής θα στείλει γραπτή ανάκληση της γραπτής  κλήσης σε απολογία

ή οι συνάδελφοι πρέπει οπωσδήποτε να στείλουν απάντηση, 

στην οποία θα εκθέτουν την άποψη  τους  με επιχειρήματα (τα οποία προφανώς και δεν λείπουν, μιας και το να μην σταλούν στοιχεία που είναι αδύνατον να συλλεγούν, δεν αποτελεί παράπτωμα. Πουθενά στον κόσμο).
Το Σωματείο έπρεπε ήδη να έχει στείλει γραπτή διαμαρτυρία στη Διοίκηση για το γεγονός και μόνο της κλήσης σε απολογία εργαζομένων που επιβεβαιώθηκαν περίτρανα από την εξέλιξη των γεγονότων και όχι να καθησυχάζει «μεταφέροντας» προφορικές εντολές  του Γενικού Διευθυντή.  Έπρεπε επίσης αντί να επαναλαμβάνει την υποτιθέμενη δήλωση του Γενικού «όποιος φυσικά θέλει μπορεί να στείλει απολογία» να συντονίσει την απάντηση των συναδέλφων υπευθύνων. Είναι παραπάνω από σαφές ότι καλούνται σε απολογία επειδή έδρασαν συλλογικά και όχι επειδή δεν έστειλαν τον αριθμό των «χαπακίων», που χορηγήθηκαν στους ασθενείς. 

  • Με αφορμή το θέμα της καταμέτρησης των δισκίων βουπρενορφίνης συναντήθηκαν αρκετοί υπεύθυνοι μονάδων βουπρενορφίνης της Αθήνας την Τετάρτη. Διαπίστωσαν το αυτονόητο της ασφυκτικής κατάστασης των προγραμμάτων και θέλησαν να ξανασυναντηθούν μαζί και με όλους τους υπόλοιπους υπευθύνους για να προσπαθήσουν να συντονισθούν. Πιστεύουμε ότι το Σωματείο πρέπει να λάβει υπό την σκέπη του (και) αυτή τη συνάντηση ώστε να δοθεί  η ευκαιρία συντονισμού κα περαιτέρω κινητοποίησης. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 9/9/2014 το μεσημέρι.

  • Προτείναμε στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ άμεση σύγκληση ΓΣ. Αντιπρότειναν αναμονή μέχρι να δούμε πότε θα μας συναντήσει ο Πρόεδρος για να μας απαντήσει για τα τρέχοντα (ΣΣΕ, προϋπολογισμός, αλλαγή πλαισίου κλπ. κλπ). Αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να ξέρουμε τις απαντήσεις της Διοίκησης σε αυτά τα θέματα πριν αποφασίσουμε, αλλά πιστεύουμε ότι η ημερομηνία της ΓΣ έπρεπε  να οριστεί από τώρα για την επόμενη εβδομάδα, ώστε τάχιστα να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με την ΣΣΕ (πχ να πάμε στον ΟΜΕΔ για να σταματήσει το δούλεμα;), με το πλαίσιο (ήδη η επιστημονική επιτροπή μέσω του ΔΣ έστειλε απάντηση γραπτή όπως ζήτησε ο Αν. Διευθυντής Εφαρμογών) κλπ. κλπ

  •  Ίσως υπάρχει μια καλή εξέλιξη για τους δικαιούχους του επιδόματος ισολογισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ είναι -αν είναι δυνατόν!!;;- θετική: θα δοθούν τα χρωστούμενα στους συναδέλφους στο σύνολο τους - και όχι κουτσουρεμένα όπως νόμιζε ότι μπορούσε να τα δώσει ο Πρόεδρος και η Διοίκηση γενικώς.

27 σχόλια:

  1. Μάλιστα. Και τι ακριβώς κάνετε εσείς σε αυτό το ΔΣ (εάν είναι όπως τα λέτε), που έχει αυτή τη στάση; Που θα "έπρεπε ήδη να έχει στείλει γραπτή διαμαρτυρία στη Διοίκηση για το γεγονός και μόνο της κλήσης σε απολογία εργαζομένων που επιβεβαιώθηκαν περίτρανα από την εξέλιξη των γεγονότων και όχι να καθησυχάζει «μεταφέροντας» προφορικές εντολές του Γενικού Διευθυντή. Έπρεπε επίσης αντί να επαναλαμβάνει την υποτιθέμενη δήλωση του Γενικού «όποιος φυσικά θέλει μπορεί να στείλει απολογία» να συντονίσει την απάντηση των συναδέλφων υπευθύνων";;;;
    Κατά τα άλλα λέτε - λόγω της ασφυκτικής κατάστασης των προγραμμάτων (τα λέγανε και πριν κάποιοι ε; όχι τώρα..) - να συντονισθούν οι υπεύθυνοι... Με αυτό το ΔΣ και υπό την σκέπη του... Τετραγωνισμός του κύκλου δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν; Θα δούμε το έγγραφο του Διευθυντή; Μιλήσατε με το Σωματείο; Θα δούμε το έγγραφο της κ. Λεοντιάδου; Είχατε απάντησή της; Θα μας πείτε για τη στάση του κ. Λαζαρή; Το σκεφτήκατε;
    Θα μας δώσετε πλέρια ενημέρωση; ή τσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι να λειτουργείτε έτσι... με φραγμούς στην ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το θέμα της αντίδρασης που επιλέχθηκε, θα είχατε την καλοσύνη και το θάρρος να μας πείτε τελικά αν ρωτήθηκαν ή όχι οι νομικοί σύμβουλοι του Σωματείου και τι είπαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι αυτό που ζούμε στον οκανα είναι τρομακτικό! πεμπτοφαλαγγίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/261823,Kwstas_Kappos_.html
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους συνάδελφους Υπεύθυνους των Μονάδων να μην αποστείλουν γραπτές απολογίες"
    αααααααααααααααααααχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τις γραπτές απολογίες Υπευθύνων Μονάδων ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι θα ανακληθεί το συγκεκριμένο έγγραφο.
    ΝΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!
    (και χαρααααααααααααααααααά το οθωμανικό συνάφι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τώρα gramma τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους; Το βρήκα: θα υπενθυμίσουμε μερικούς Δεν μπορεί, θα πιάσει.
    τρελοτρόλ το Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "στο τέλος κρίνονται όλα....."
    έτσι! να μην χάνονται οι συνήθειες.... συνδικαλισμός μαντρωμένος ποτέ νικημένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ,ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΕΣΥ?

      Διαγραφή
    2. Του χάλασες το σκηνικό, μην του συμπεριφέρεσαι έτσι τώρα αρκετά υποφέρει μην το παρακάνεις δείξε λίγο έλεος........

      Διαγραφή
  11. Τι θα ήθελα ακριβώς κιόλας; Ακριβώς ακριβώς θα ήθελα να μη με φέρνει ο γελοίος Σύλλογος στο σημείο να μου ζητούν απολογίες για μ...ίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπονοείς οτι θα έπρεπε να σε προστατεύει; Τι θράσος.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  12. Εάν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα(μιλάμε για κώλυμα) με τον Σύλλογο ρε φίλε γιατί δε διαγράφεσαι για να ηρεμήσεις και εσύ και να αφήσεις εμάς τους υπόλοιπους να κρίνουμε ήρεμα όλες τις πράξεις του δ.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, μπορούμε να διαγραφούμε;
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  13. γιατί να διαγραφώ εγώ ρε φιλάρα; γιατί δε διαγράφεσαι εσύ κι όσοι έχουν τα ίδια μυαλά με σένα να ηρεμήσουμε οι υπόλοιποι; μπας και σου ανήκει ο Σύλλογος και θα μου πεις τι θα κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικός του είναι ο σύλλογος και ότι θέλει τον κάνει.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  14. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΩΛΥΜΑ..............ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ...........ΘΑ ΤΑ ΜΑΛΩΣΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάντως δεν με κάνουν παρέα.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  15. Αυτό είναι αστείο;;;; μπλιαχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Μπράβο. Θα τους πεις και για μένα;
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  17. Ενδιαφέρον; Τρομακτικό;
    τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή