Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

(Το θράσος τους δεν έχει όρια: 

αυτοί είναι παράνομοι την εργαζόμενη τιμωρούν γιατί το μαρτύρησε

ή "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι", ή 
"και κερατάς και δαρμένος" ....

ή "κούνια που τους κούναγε" ή (ακόμη καλύτερα) 

"ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ")


 Οι 20 ημέρες «τοκετού», που πέρασαν από την 4/9 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στην οποία κλήθηκε η συνάδελφος Κωτσικοπούλου, να δώσει εξηγήσεις, επειδή «τόλμησε» να επισημάνει ότι έγγραφα του Οργανισμού που έφεραν την υπογραφή της παραποιήθηκαν, γέννησαν τελικά μια απόφαση-τερατούργημα.

    Το διάστημα που χρειάστηκε ο συντάκτης της απόφασης, για να τη διαμορφώσει, δεν του ήταν αρκετό για να συγκαλύψει, τον πολιτικό αμοραλισμό της Διοίκησης του Οργανισμού.Ακόμα και άλλες 20 ημέρες να χρειαζόταν, δεν θα μπορούσε να συγκαλύψει το καταγγελλόμενο γεγονός και να «εκδικηθεί» την καταγγέλλουσα, παρά μόνο με μια χρυσαυγίτικης έμπνευσης απόφαση, γιατί μια παρανομία δεν μπορεί να συγκαλυφθεί παρά με μια ακόμα παρανομία και με φασίζουσα πρακτική.

   Γιατί μια απόφαση που δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα σε μια ποινή που «θα μπορούσε να επιβληθεί» είναι μνημείο παρανομίας, φασίζουσας λογικής και σκοπιμότητας που αποβλέπει, εκτός από τη συγκάλυψη της ολοφάνερης παρανομίας μελών της Διοίκησης,  στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

   Αλήθεια για ποιό «έγκλημα» καλέστηκε στο Δ.Σ. η συνάδελφος; Τίνος ήταν η συμπεριφορά «απρεπής»; Της συναδέλφου που προσπάθησε να προστατευτεί από την παραποίηση της υπογραφής της ή μήπως αυτού που παρανόμησε για να «επιπλώσει το γραφείο του»; Και τι είδους απόφαση είναι αυτή για αναστολή «εφ’ όρου ζωής» μιας «μη ποινής»; Μήπως σκοπός είναι η «εφ’ όρου ζωής» τρομοκράτηση και ομηρία της συναδέλφου;

Ή μήπως η αναστολή έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων για να υπερασπιστούν την νομιμότητα, την αξιοπρέπειά και το περιεχόμενο της δουλειάς τους;

Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τι άλλο μπορεί να είναι;

   Η πράσινη και γαλάζια εκδοχή του νεοσυντηρητισμού ως έκφραση του άκρατου νεοφιλελευθερισμού σε οικονομικό επίπεδο, δεν μπορεί να μη συνοδευτεί με αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και φασιστικές συμπεριφορές σε πολιτικό επίπεδο.

   Ένα κλιμάκιο κυβερνητικών-κομματικών στελεχών, αντικειμενικά περιορισμένης πολιτικής ευθύνης, και ένας Πρόεδρος ορισμένου χρόνου, κατά δήλωσή του, στρατευμένος πολιτικά στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, συγκροτούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη διαμόρφωση κλίματος φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας των εργαζομένων, ως προϋπόθεση για την επιβολή των πολιτικών συμφωνιών της Κυβέρνησης με τη διεθνή και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.  

   Η κρατική βία και η καταστολή, που γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα, στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, έχει και τη μορφή τέτοιων παράνομων και πολιτικά κατάπτυστων αποφάσεων.

   Ερωτηματικά μας δημιουργεί η στάση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. που έχουν τοποθετηθεί ως εκπρόσωποι θεσμικών εκφράσεων της κοινωνίας. Είναι γνώστες αυτής της απόφασης; Συνάδει με την αντίληψή τους περί λειτουργίας των θεσμών και άρα της δημοκρατίας αυτή η απόφαση;

Το ερώτημα που αφορά όμως όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο είναι αν τελικά πήραν κάποια απόφαση για τα παραποιημένα έγγραφα, γιατί η απόφαση που κοινοποιήθηκε  «σφυρίζει» αδιάφορα.

Άραγε στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισαν και για την ποινή αυτών που έχουν παραποιήσει έγγραφα συναδέλφων;



Ο αυταρχικός σας κατήφορος πρέπει να λάβει ένα τέλος.



Ζητάμε:

·             Την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη συνάδελφο Κωτσικοπούλου,

·   Την αποκατάσταση της νομιμότητας, με την ανάληψη της ευθύνης από όποιον παραποίησε έγγραφο που υπογράφεται από συνάδελφο.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα θεσμοποιημένο ή εξωθεσμικό κέντρο εξουσίας που λειτουργεί στον ΟΚΑΝΑ, να θίγει την αξιοπρέπειά μας και να υπονομεύει τη νομιμότητα στη δουλειά μας.


ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ



Ακολουθεί η  παράνομη και αυθαίρετη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ η οποία τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα,σε όλη την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας και στα Μ.Μ.Ε.

30 σχόλια:

  1. τα στοιχεία που ματώνουν
    granma

    http://eapeaedo.blogspot.gr/2014/09/63.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείτε "ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ" ;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ τι καταλαβαίνεις?

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω.... Δεν το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια. Κάτι για ξενοδοχεία εννοούν. Διακοπές μήπως; μήπως μας δώσουν τίποτα κουπόνια για ξενοδοχεία;

      Διαγραφή
  3. Για τον ΟΜΕΔ τά μάθαμε φαντάζομαι οι περισσότεροι..Τωρα που αποφασίσαμε μετα απο κάτι αιωνες υπομονής να προσφύγουμε, έιναι ζήτημα αν θα προλάβουμε καν. Αλλά ας μην γκρινιάζουμε. Θα θυμώσει η πλειοψηφία των συναδέλφων που τά βλεπει ολα καλώς καμωμενα. Ενώ κάποιοι κακοί σαν εμένα τά βλεπουν για καμώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, αλλά πάψαμε να ασχολούμαστε πλέον μαζί σου, εσύ χρειάζεσαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ βοήθεια κάθε είδους για να στανιάρεις λίγο..........

      Διαγραφή
    2. Η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ επανήλθε με απόφαση του ΣΤΕ τον Ιούλιο.Για ποια καθυστέρηση αιώνων μιλάμε;Να ξέρουμε και το νομικό πλαίσιο που ισχύει σε κάθε περίοδο πριν χύσουμε τη ....χολή μας.

      Διαγραφή
  4. Tο βράδυ του Σαββάτου, όταν ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στους τροφίμους ιδρύματος ψυχικής αγωγής, ένας από τους τροφίμους αρκετά εύσωμος και χειροδύναμος χτύπησε με γροθιά στο στήθος τον άτυχο νοσηλευτή, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος.
    Ο αδικοχαμένος νοσηλευτής, ήταν 45 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη βάρδια του λίγο πριν το μοιραίο καυγά που του κόστισε τη ζωή του.

    Μήπως πρέπει ο Σύλλογός μας να εκδώσει κάποια συλλυπητήρια ανακοίνωση; Το περιστατικό είναι πραγματικά τραγικό και μας θυμίζει και πόσο επικίνδυνη δουλειά κάνουμε. Σπουδαία δουλειά αλλά επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 10.05 εσένα πάντως δε σε βλέπω καθόλου στανιαρισμένο. Οπότε μια που ξέρεις από "βοήθειες", ξεκίνα από τον εαυτό σου. Αν δεν ξέρεις, να σου πούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όσους από μας πραγματικά ενδιαφέρονται για νέα και δεν παθαίνουν όπως ο τύπος υστερία με κάθε αρνητική αναφορά στον Σύλλογο, σαν σκυλάκι του Παβλόφ, υπάρχει σήμερα ρεπορτάζ ότι φέρνουν άμεσα νόμο όπου θα ψαλιδίζουν τις αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι θέμα χρόνου παιδιά. Είναι θέμα συσχετισμών. Θα τους (ξανα)αφήσουμε να καταργήσουν ένα τόσο σημαντικό δικαίωμα μας? Αυτή είναι η ερώτηση και όχι αν πήγαμε αργά ή νωρίς. Άλλωστε στην πραγματικότητα είχαμε προσφύγει στον ΟΜΕΔ (για την ίδια ΣΣΕ) πριν δυο χρόνια. Τόσο νωρίς.
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αμφισβήτησε κανείς ότι είχαμε προσφύγει. Κι ότι θα ξαναπροσφύγουμε. Κι ότι η προσφυγή μας (ό,τι αποτέλεσμα και να βγει) θα οδηγήσει σε έφεση από την πλευρά που θα χάσει και ποιος ξέρει τι άλλες διαδικασίες μέχρι να τελεσιδικήσει. Εκτός αν μας πουν ότι θα βρεθούν κανάλια συνεννόησης που τώρα είναι κλειστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια που κάνουμε ιστορικές αναδρομές σε φωτεινές επετείους, να μια ολόφωτη : αυτόν τον Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 28/9 10.05
    ψιτ, να σου πω. Εγώ χρειάζομαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ οικονομική βοήθεια. Μια και μοιράζεις βοήθειες, δώσε κάτι να σχωρεθούν τα πεθαμένα σου. Άντε ευγενικό μου παιδί κι όπως λένε κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στείλε όνομα και διεύθυνση ή αρ. λογαριασμού και όλο κάτι θα κάνουμε για σένα ...καημενούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άντε μπράβο παλικάρι μου! Να 'σαι καλά. Και πού είσαι.. Δε χρειάζεται να ξοδευτείς εσύ. Από τα μαύρα βάλε. Ξέρεις εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2014 - 9:38 π.μ.
    "Ναι, εσείς όπως πάντα θα είστε ανοιχτοί σε προτάσεις και θα πρεσβεύετε πάντα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά μπροστά τους αυτά, γιατί στο παρασκήνιο θα ανταλλάσσετε χάρες με προέδρους και γενικούς δ/ντες. Άστα ρε ΑρΣυ, αν δεν καίγεται η γούνα του γιατρού δεν ανοίγει ρουθούνι. Στα λόγια, κι εγώ εξίσταμαι."


    Όλγα Αναγνώστου, εκπρόσωπος της ΑρΣυ στο ΔΣ
    23 Σεπτεμβρίου 2014 - 9:29 μ.μ.
    Συνάδελφε ή συναδέλφισσα που έγραψες ως ανώνυμος στις 24/9/2014 9.38 σε παρακαλώ πολύ να αναφέρεις ένα περιστατικό στο οποίο να έγινε ανταλλαγή χάρης μεταξύ της ΑρΣυ και Προέδρων και Γενικών Διευθυντών."

    Έχει περάσει μια εβδομάδα...Σταματάω το μέτρημα.
    Σαν δε ντρέπεσαι!

    Όλγα Αναγνώστου, εκπρόσωπος της ΑρΣυ στο ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ημέρα Εκπαίδευσης": Καταπληκτική ταινία.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  14. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη εργασία αφού σε ενδιαφέρει το θέμα

    http://www.academia.edu/2517081/%CE%97_%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_1821_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%85%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%BF_%CF%80%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%96%CE%AD%CE%B2%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%82_-_%CE%9A._%CE%96%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A3._%CE%9B%CE%B1%CF%80%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82_The_view_of_the_first_greek_marxist_Historians_on_the_Greek_War_of_Independence_in_1821-_C._Zafeiris_S._Lapieris_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε φίλε, ΑΜΑΝ! Δεν αντέχουμε άλλο. Αν έχεις στοιχεία πες τα, αν όχι ζήτα μια συγνώμη επιτέλους. Δηλαδή δεν πάει άλλο ειλικρινά. Παραλήρημα θα πάθουνε με το θέμα σου. Κι εμείς οι υπόλοιποι επίσης θα αρρωστήσουμε από τον εξάψαλμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΜΑΝ πια βρε φίλε, όποιος και να ΄σαι. Ή πες τι στοιχεία έχεις αν έχεις ή ζήτα μια συγνώμη επιτέλους. Δεν πάει άλλο με το θέμα. Παραλήρημα θα πάθουνε αυτοί και νευρικό κλονισμό όλοι μας.. Τόσες μέρες δεν υπάρχει άλλο θέμα στον οκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εάν ο ιδιωτικός τομέας ήθελε να συνδράμει κάτι στον κολοβωμένο από τον δημόσιο τομέα μισθό μας, θα τους το τρίψουμε στη μούρη;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Granma δώσε το σύνθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εσύ αυτό κατάλαβες ή κάνεις πως δεν κατάλαβες γιατί είσαι πονηρούλης νεοφιλελεύθερος και ποταμίσιος; Άμα ο ιδιωτικός τομέας σου αυξήσει το μισθό χαριστικά, χωρίς να σου ζητήσει αντάλλαγμα, να τον κρατήσεις και να μην του τον τρίψεις στη μούρη. Αλλά αυτό είναι λίγο πιο απίθανο από το αν η γιαγιά σου είχε ρόδες.
    Επίσης (το και σοβαρότερο) η δήλωση δεν λέει ότι θα αυξηθούν οι μισθοί με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, αλλά ότι η μονάδα στην Ηλεία θα γίνει με τη συνδρομή του.
    Συμπέρασμα: Να καταλαβαίνουμε και τι διαβάζουμε...
    Ηθικό δίδαγμα: Και να μην κάνουμε και τον χαζό.
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι όντως πονηρούλης. Επίσης σκετοφιλελεύθερος και προτιμώ τη θάλασσα για μπάνιο.
    Με ενδιαφέρει το ηθικό δίδαγμά σου. Γιατί περικαλώ να μην κάνουμε τον χαζό; Στο οκανα δεν περνάνε κοτσάνι οι περισσότεροι κάνοντας τον χαζό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όντως, έχω φύγει πια. Αλλά περιμένω να γίνω εξωτερικός συνεργάτις.
    Όμως...μου κάνει εντύπωση. Πώς το κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι νέα από τα οκανικά; No news; Ησυχία, τάξη και ασφάλεια;
    Με τις δράσεις που αποφασίστηκαν πώς πάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολυ καλή ιδέα. Ίσως θα μπορούσε να ασχοληθεί και η ΕΠΕΣΥ με το θέμα.
    Όλγα Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βεβαίως! Αλλά και η Διεύθυνση Εφαρμογών που κάνει έρευνες, δεν πρέπει να το μελετήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό το δελτίο τύπου. Αναντίρρητα. Αλλά η κατάληξη; Η κλασσική : "Καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 11:00π.μ. στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών. Γιατί η κοινωνία πρέπει να μάθει"
      Βρε παιδιά, ΔΕΝ θα μάθει έτσι η κοινωνία. Αφού το εμπεδώσαμε πια. Στις συνεντεύξεις τύπου που δίνουμε, πατάνε μόνο οι σταθεροί 3-4 δημοσιογράφοι. Δηλαδή, δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο;

      Διαγραφή