Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δυο σημαντικές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις:

1. Συνάντηση μελών ΔΣ του Συλλόγου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εφαρμογών: 

(Είχε προηγηθεί η αποστολή της απαντητικής επιστολής της ΕΠΕΣΥ).

Ο Αν. Δ/ντής αρχικά συνεχάρη μεν την ΕΠΕΣΥ για το επίπεδο της επιστολής της αλλά δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να συνομιλεί μαζί της όταν σε αυτή συμμετέχουν άτομα, τα οποία ανήκουν σε μια παράταξη, η οποία στο blog της δημοσιεύει κριτική, που τον θίγει και ανώνυμα σχόλια, τα οποία θεωρεί προσβλητικά. Ζήτησε μάλιστα από το ΔΣ του Συλλόγου να πάρει θέση επ' αυτού. Τα παρόντα μέλη του ΔΣ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να λογοκρίνουν καμία παράταξη, πολύ περισσότερο τα ανώνυμα σχόλια που αναγράφονται στο blog αυτής της παράταξης. 
Επειδή η παράταξη περί ης ο λόγος είναι -φυσικά- η ΑρΣυ, είπαμε στον Αν. δ/ντή ότι η ΕΠΕΣΥ είναι ένα θεσμικό όργανο του Σωματείου με το οποίο δεν είναι δυνατόν να "θυμώνει" και ότι από τη στιγμή που επέλεξε να υπηρετήσει τη Διοίκηση από αυτό το πόστο, πρέπει να είναι προετοιμασμένος να δεχτεί κριτική (επώνυμη, ανώνυμη, σκληρή ακόμη και κακοπροαίρετη). Υποστηρίξαμε την άποψή μας ότι τον προφυλάξαμε όντως με τη μη δημοσίευση της επιστολής του, η οποία τον αδικεί καθώς ουσιαστικά σε αυτή αντί να κρατά μια υπηρεσιακή και διοικητική στάση,  όπως ο ρόλος του ορίζει, απαντούσε συνδικαλιστικά. 



Επί της ουσίας τώρα, μας διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζει γραπτή απάντηση στο κείμενο της ΕΠΕΣΥ. Στην επιμονή των μελών του ΔΣ να καθορισθεί η διαδικασία διαλόγου και να ορισθεί συνάντηση για την συνέχιση της διαβούλευσης, μας απάντησε ότι δεν υπάρχει βιασύνη γιατί το θέμα του πλαισίου ανοίγει εφ΄όλης της ύλης και από μηδενική βάση. Επειδή όμως ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει εγκυκλίους (παρόλο που το έχει ζητήσει), τον τελευταίο λόγο στο χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης (στο μέχρι πότε δηλαδή θα ισχύει η αναστολή εφαρμογής της ντιρεκτίβας για τη συνταγογράφηση)  τον έχει ο Γενικός Διευθυντής. 
Ενδιαφέρον είναι ότι παρόλο που δεν τοποθετήθηκε στην ουσία των επιχειρημάτων της ΕΠΕΣΥ, θέλησε να συμφωνήσουμε ότι όταν υπάρχει διαφωνία κάποιος πρέπει να αποφασίζει και αυτός φυσικά είναι η Διοίκηση. Προφανώς συμφωνήσαμε, επισημάναμε ωστόσο το επίσης προφανές ότι από τη μεριά μας ως εργαζόμενοι μπορεί να επιλέξουμε να αντισταθούμε. Ιδιαίτερα δε από τη μεριά της ΑρΣυ τον διαβεβαιώσαμε ότι θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στα σχέδια της όποιας Διοίκησης για συνταγογράφηση "άνευ ορίων άνευ όρων", γιατί θεωρούμε ότι πρόκειται για μεταμφιεσμένο νεοφιλελευθερισμό, (ο ίδιος όπως ήταν φυσικό δεν συμφώνησε με αυτό τον χαρακτηρισμό και εκεί τελείωσε αυτή η εποικοδομητική συζήτηση). 
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, πληροφορηθήκαμε ότι ο Γενικός Διευθυντής παρέτεινε την αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, την επόμενη δε ημέρα ο Αν. δ/ντής Εφαρμογών συμφώνησε να συναντηθεί με την ΕΠΕΣΥ αλλά αφού σταλούν τα δυο κείμενα στους υπευθύνους των μονάδων ώστε να συζητηθούν στις διεπιστημονικές ομάδες. 

Η άποψη μας είναι ότι η εφ' όλης της ύλης συζήτηση του πλαισίου και μάλιστα από μηδενική βάση (αυτή τη στιγμή, αντικειμενικά και σε τελική ανάλυση) βοηθάει μόνο αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τον ΟΚΑΝΑ σε κέντρο απλής συνταγογράφησης, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος  για να χωρέσει στους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, ενώ παράλληλα η όλη προσπάθεια θα ντύνεται τον μανδύα της "επιστημονικότητας" και του ανθρωπισμού (απορρόφηση της λίστας). Η Διεύθυνση Εφαρμογών συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο όχι μόνο ντύνοντας τον νεοφιλελευθερισμό με δήθεν επιστημονικά επιχειρήματα αλλά και σχεδιάζοντας τον προγραμματισμό εισαγωγής νέων ασθενών στις μονάδες την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας (για να αναφέρουμε μόνο τα πιο "χοντρά": ουροληψίες, ιολογικοί έλεγχοι, παθολογική κάλυψη, εμβολιασμοί). 

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι υπάρχει ένα "μικρό γαλατικό χωριό που συνεχίζει να αντιστέκεται" και για να νικηθεί πρέπει όλοι όσοι αντιστέκονται στην μετατροπή των προγραμμάτων μείωσης της βλάβης σε προγράμματα μειωμένου κόστους να συκοφαντηθούν, να ονομαστούν αναχρονιστές, ηθικιστές και αντεπιστήμονες. Για το λόγο αυτό πίσω από τα "συγχαρητήρια" για το επίπεδο της επιστημονικής αντιπαράθεσης  της ΕΠΕΣΥ, ελλοχεύει το τελικό ερώτημα "κάποιος όμως πρέπει να αποφασίζει - ποιος;". 
Για να τελειώνουμε με αυτό το δήθεν "μπλέξιμο": Η Διοίκηση (σε όλα τα επίπεδα: Πρόεδρος, μέλη ΔΣ, Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση Εφαρμογών) αποφασίζει και ακριβώς για αυτό επωμίζεται την ευθύνη της απόφασης, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι (πρέπει να) αντιστέκονται όταν νομίζουν ότι οι αποφάσεις της Διοίκησης θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και τη δική τους και επωμίζονται φυσικά το κόστος αυτής τους της αντίστασης. Αυτή ήταν και αυτή είναι η αλήθεια της διαχρονικής σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτούς που έχουν την εξουσία να αποφασίζουν και σε αυτούς που καλούνται να εφαρμόσουν αποφάσεις. Σε αυτή τη σύγκρουση εμείς έχουμε διαλέξει μεριά εδώ και πολύ καιρό. Από ότι φαίνεται κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν τη μεριά που έχουν διαλέξει και να επωμιστούν τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή την επιλογή. 


2. Συνάντηση μελών ΔΣ του Συλλόγου με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για την ΣΣΕ

Στην συνάντηση-ενημέρωση των μελών του ΔΣ του Συλλόγου με τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ στο τέλος Ιουλίου, όταν από τη μεριά μας τέθηκε το θέμα της καθυστέρησης υπογραφής ΣΣΕ, ο Πρόεδρος μας επέπληξε διακριτικά λέγοντας "Μα αυτό το θέμα είναι λυμένο. Αρχές Σεπτέμβρη υπογράφουμε. Γιατί το αναφέρετε;". 
Στις αρχές Σεπτέμβρη αντί για την υπογραφή της ΣΣΕ μάθαμε ότι ορίσθηκε επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο και δυο μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, η οποία θα συζητήσει και θα ενημερώσει το ΔΣ ώστε να υπογραφεί ΣΣΕ. 
Θυμίζουμε ότι: 
  • η ΣΣΕ εκκρεμεί από τον Μάιο του 2013.  
  • η ΣΣΕ είχε υποτίθεται συμφωνηθεί με την προηγούμενη Διοίκηση (η οποία επίσης είχε ορίσει μια επιτροπή αν δεν κάνουμε λάθος) και υπογραφόταν από μέρα σε μέρα. 
  • έξι μήνες τώρα από τότε που ήρθε ο νέος Πρόεδρος έχουμε συζητήσει με τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή παρουσία και των νομικών συμβούλων μας αρκετές φορές και υποτίθεται ότι εκκρεμούσε μόνο μια διατύπωση για το ΤΑΣΕΟ ώστε να συζητήσουμε σε μια ΓΣ την τελική μας απόφαση. 

Τι παραπάνω θα "ενημερώσουν" τα μέλη της νέας επιτροπής τον Πρόεδρο που ο ίδιος δεν κατόρθωσε να "ενημερωθεί" από μόνος του στις συναντήσεις που συμμετείχε; Γιατί δεν ενημερώνει ο ίδιος τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ; Γιατί μας είπε ότι η ΣΣΕ είναι ήδη τελειωμένη υπόθεση και θα υπογραφεί αρχές Σεπτέμβρη; Μας είπε ψέματα ή έκανε λάθος υπολογισμό; 

Επί της ουσίας στη συνάντηση αυτή έγινε και πάλι από τη μεριά μας ενημέρωση για όλα τα θέματα (ως μη όφειλε κατά τη γνώμη μας αλλά δεν είμασταν από την αρχή οπότε δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε). Τέλος πάντων στη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος του ΔΣ επανέφερε όλη την επιχειρηματολογία που είχε ήδη απαντηθεί από τη μεριά του σωματείου το προηγούμενο εξάμηνο, προσέθεσε δε και νέες αντιρρήσεις του τύπου ότι μπορεί και να μην περιληφθεί το σύνηθες ακροτελεύτιο άρθρο των ΣΣΕ που προβλέπει ότι συνεχίζουν να ισχύουν όλα τα υπόλοιπα άρθρα που δεν αναφέρονται σε αυτή τη ΣΣΕ, καθώς και όροι κλαδικών ή άλλων συμβάσεων ευνοϊκότεροι της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Δηλαδή "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι".

Η άποψη μας είναι ότι πρόκειται για ολοφάνερα παρελκυστική τακτική.  Ο μόνος λόγος που ορίσθηκε αυτή η δήθεν επιτροπή είναι για να "τσουλήσει" κι άλλος χρόνος χωρίς ΣΣΕ.  
Πρέπει άμεσα να προσφύγουμε στον ΟΜΕΔ έτσι ώστε η όποια διαπραγμάτευση να γίνεται με χρονοδιάγραμμα και με υποχρεωτική τελική κατάληψη. Οποιαδήποτε αποδοχή νέας κωλυσιεργίας είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας . 

3. Οι συνάδελφοι από το πρόγραμμα Οδυσσέας συνεχίζουν να πηγαίνουν στον ανακριτή, η Διοίκηση συνεχίζει να μη στέλνει τους δικηγόρους της να συμπαρασταθούν έστω ηθικά (λες και πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση των εργαζομένων), η υποτιθέμενη νομοθετική ρύθμιση κάπου υπερίπταται αλλά κανένας δεν την έχει δει παρόλο που όλοι ελπίζουν σε αυτή και την επικαλούνται. 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες από το πρόγραμμα Οδυσσέας, μόνο η συλλογική δράση μπορεί να σας "σώσει". Το σωματείο πρέπει να δώσει τη δημοσιότητα που αντιστοιχεί στο θέμα ώστε να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών από τη μεριά των επιθεωρητών κλουζώ και να κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη οι πραγματικά υπεύθυνοι που δεν είναι άλλοι από αυτούς που έστησαν προγράμματα χωρίς να φροντίσουν την εφαρμοσιμότητα τους σε όλα τα επίπεδα (σαν να τους απασχολούσαν μόνο τα φράγκα και τίποτε άλλο). 

4. Ερωτήσεις νομικού περιεχομένου, που μας έχουν απασχολήσει και είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων (κάθε βοήθεια δεκτή)

Πως λέγεται το αδίκημα που διαπράττει κάποιος όταν παρόλο που κατακρατά λεφτά από το μισθό σου για να τα δώσει σε κάποιον στον οποίο εσύ χρωστάς τα κρατάει για τον εαυτό του; 
Πως λέγεται το αδίκημα που διαπράττει κάποιος που ενώ του έχεις δώσει την εντολή να παρακρατά από το μισθό σου την εισφορά σου στο σύλλογο, έχει να αποδώσει τα ποσά αυτά στο σύλλογο πάνω από τρία χρόνια; 
Πως λέγεται το αδίκημα που διαπράττει η Διοίκηση του σωματείου όταν δεν διεκδικεί με τον νόμιμο τρόπο τα παρακρατηθέντα; 

Πως λέγεται το αδίκημα που διαπράττει κάποιος όταν παραποιεί δημόσιο έγγραφο υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο υπάλληλο, αλλάζει το περιεχόμενο χωρίς καν να βάλει την υπογραφή του, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους που είναι υφιστάμενοι του; Και πως τιμωρείται αυτό το αδίκημα; Με τι "μούτρα" - που λέει και ο λαός - αυτός που το διέπραξε μπορεί να λέει ότι ενδιαφέρεται για το καλό και το συμφέρον των εργαζομένων; Μήπως πρέπει να παραιτηθεί; 

Με αυτές τις ερωτήσεις θα σας αφήσουμε να προβληματιστείτε. 

Από τη μεριά μας ξέρουμε ότι δεν πάει άλλο η κοροϊδία και ο αυταρχισμός.
Πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε αποφάσεις που θα είναι εξαιρετικά σημαντικές. 
Και αν δεν αντισταθούμε εμείς τότε δεν υπάρχουν άλλοι για να το κάνουν. Και τότε πράγματι μπορεί να μας "πέσει ο ουρανός στο κεφάλι".

Ας προετοιμάσουμε λοιπόν την αντίσταση μας όσο το δυνατόν καλύτερα πριν να είναι αργά...

37 σχόλια:

  1. 13 Σεπτέμβρη:
    Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους εργάτες του ΙΚΕΑ στην Πιατσέντσα (Ιταλία)

    http://ese.espiv.net/2014/09/12/11091406/

    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 17 Σεπτέμβρη;
      Σοφίας , Πίστεως, Ελπίδας & Αγάπης
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  2. ΑΣ με ενημερωσουν οι συναδερφοι επαρχιακης μοναδας αν ειναι αληθεια οτι στην επισκεψη του ο πρόεδρος ειπε οτι οι συνταγογραφουμενοι ασθενείς θα παιρνουν το φαρμακο τους απο το κεντρο υγειας . Ελπιζω να ειναι ραδιο αρβυλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι ελπίζω να μην είναι, γιατί οι αρβύλες δεν είναι της μόδας.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    2. δεν κάνεις παρέα εικοσάχρονα και είσαι απελπιστικά ντεμοντέ.......

      Διαγραφή
  3. "Ας προετοιμάσουμε λοιπόν την αντίσταση μας όσο το δυνατόν καλύτερα πριν να είναι αργά..."
    Όταν δεν προβλήθηκε αντίσταση στη Νίκαια.. στη Νικομήδεια...στη Φιλαδέλφεια...στη Θεσσαλονίκη...στη Σηλυβρία... σάλπιζαν να προετοιμαστεί η αντίσταση όταν φάνηκαν οι Οχτροί μπροστά στα τείχη της Πόλης.. "Πριν να είναι αργά!!!". Αλλά μπήκαν... Το πεπρωμένο (της βλακείας) φυγείν αδύνατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ερωτήσεις νομικού περιεχομένου
    Πως λέγεται το αδίκημα που διαπράττει κάποιος όταν παραποιεί δημόσιο έγγραφο υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο υπάλληλο, αλλάζει το περιεχόμενο χωρίς καν να βάλει την υπογραφή του, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους που είναι υφιστάμενοι του; Και πως τιμωρείται αυτό το αδίκημα;"
    Και ρωτάτε εμάς; ; ;

    "είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων "
    Α μπράβο! μην το καθυστερείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συνάδελφοι της αρσυ όταν έχετε την απάντηση για το θέμα, να μας την πείτε. Μη μας το "πνίξετε" όπως άλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερώτηση... Γιατί ο σύλλογος δεν στηρίζει του συναδέλφους του Οδυσσέα; Γιατί οι ίδιοι δεν προχωρούν σε μήνυση προς τον ΟΚΑΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί έρχονται τα Χριστούγεννα.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  7. Όσοι τα αναρωτιούνται αυτά, είναι εκτός γραμμής και τακτικής συλλόγου.
    Είναι εκτός γραμμής και τακτικής της πλειοψηφίας των εργαζομένων του οργανισμού. Για να μην κοροιδευόμαστε.
    Ίσως πρέπει να γίνει ένα blog όπου να γράφουν οι "διαμαρτυρόμενοι" χωρίς να ενοχλούν την πλειοψηφία με σχόλια καθρεφτίσματος των χαλίων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύλλογος δεν ασχολείται με τον τρόπο που έπρεπε να ασχοληθεί, γιατί συνάδελφοι από τον Οδυσσέα παρακάλεσαν να μην ασχοληθεί κανένας από το Σύλλογο με το θέμα τους για να μην δοθεί δημοσιότητα και "στραβώσει" η προσπάθεια για μεταβατική ρύθμιση. Επιπρόσθετα έβαλαν δικό τους δικηγόρο ενώ τους προσφέρθηκε δωρεάν δικηγόρος από τον σύλλογο. Βέβαια δεν ήταν όλοι σε αυτή την συνάντηση που έγινε, μπορεί να υπάρχουν και διαφωνίες αλλά δεν έχουν φτάσει στο Σύλλογο από όσο ξέρω.

      Μερικοί είναι τόσο άδικοι που δεν βλέπουν μπροστά τους...ή μήπως είναι να μη σου βγει το μάτι...ή είναι και τα δυο????

      Διαγραφή
    2. Αφελης ερωτηση ο Ο.ΚΑ.ΝΑ ο προεδρος δεν επρεπε να βαλει δικηγορο?

      Διαγραφή
    3. Φοβηθηκε μη παρει δημοσιοτητα?

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή φίλε μου δίκαιε, σε προβλήματα που οι εργαζόμενοι ΔΕΝ "παρακάλεσαν να μην ασχοληθεί κανένας από το Σύλλογο με το θέμα τους" (το αντίθετο ακριβώς προσδοκούσαν...), ο σύλλογος ασχολήθηκε "με τον τρόπο που έπρεπε να ασχοληθεί" ; Φίλε μου δεν αδικεί κανένας αυτόν τον σύλλογο... Φροντίζει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν μου έδινες ένα δυο παραδείγματα από περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι ήταν έτοιμοι να κάνουν "κάτι" και ο Σύλλογος τους πούλησε θα ήταν καλά. Δυστυχώς φίλε μου οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ έχουν το σωματείο που τους αξίζει, όπως και οι εργαζόμενοι γενικώς έχουν την ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο που τους αξίζει, όπως και η κοινωνία γενικά έχει την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση που της αξίζει. Αλλιώς θα τους είχαμε πετάξει στη θάλασσα προ πολλού. Αν και ποτέ δεν είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγινε ομως βουκινο απο αλλού.


    http://okanatherapevomenoi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_9.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσοι ανησυχούμε, προβληματιζόμαστε, θλιβόμαστε, καλώς κάνουμε.
    Όμως δυστυχώς... "το πεπρωμένο (της βλακείας) φυγείν αδύνατο"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κάποια ενημέρωση για τη σημερινη συναντηση που ειχε προαναγγείλει ο σύλλογος και πραγματοποίησε με τη διοίκηση πρόκειται να μας κάνετε ή και αυτή ήταν άνευ σημασίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το φαινόμενο που παρουσιάζεται στα σχόλια αυτού του blog (το οποίο αν μη τι άλλο προσπαθεί να κρατήσει ένα επίπεδο ενημέρωσης και προβληματισμού) πρέπει να ονομαστεί "ασύμμετρη γκρίνια" κατά το "ασύμμετρη απειλή".

      Διαγραφή
    2. τσ τσ τσ΄, αυτά τα παιδιά που γράφουν εδώ μέσα δεν ανταποκρίνονται σε κανένα επίπεδο. Είναι τελείως ασύμμετρα. Εμείς τα ενημερώνουμε συμμετρικά, τα προβληματίζουμε συμμετρικά και αυτά το χαβά τους. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Αλλα εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Εσύ κι' εγώ θα συνεχίσουμε να τα κρατάμε ενήμερα και προβληματισμένα. Σήμερα λοιπόν θα τους μιλήσουμε για το πόσο καλό κάνουν τα πορτοκάλια στην υγεία.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  13. άποψη : "αυτό το blog αν μη τι άλλο προσπαθεί να κρατήσει ένα επίπεδο ενημέρωσης"

    απάντηση : όταν "ενημερώνει" με αναρτήσεις όπως " Πως λέγεται το αδίκημα που διαπράττει κάποιος όταν παραποιεί δημόσιο έγγραφο υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο υπάλληλο, αλλάζει το περιεχόμενο χωρίς καν να βάλει την υπογραφή του, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους που είναι υφιστάμενοι του; Και πως τιμωρείται αυτό το αδίκημα; Με τι "μούτρα" - που λέει και ο λαός - αυτός που το διέπραξε μπορεί να λέει ότι ενδιαφέρεται για το καλό και το συμφέρον των εργαζομένων; Μήπως πρέπει να παραιτηθεί;", είναι πολύ αμφίβολο αν κρατάει επίπεδο....
    Διότι ή δε γράφεις τίποτα αν είναι απλά φήμη ή αν είναι γεγονός το παρουσιάζεις με όλες τις πληροφορίες. Ποιος έκανε τι. Γιατί είναι κάτι πολύ σοβαρό για τον Οργανισμό (αν έγινε). Δεν το παρουσιάζεις ως ένα κουιζάκι για να ψυχαγωγήσεις τους συναδέλφους.
    (Χώρια το άλλο θέμα..... αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και το πληροφορήθηκες ως συνδικαλιστική παράταξη με εκπροσώπηση στο ΔΣ, ΤΙ κάνεις πρακτικά γι'αυτό; εννοώ τι ενέργειες κάνεις;..)

    Γι΄αυτό λοιπόν νομίζω ότι δεν είναι το θέμα καμιά δήθεν "ασύμμετρη γκρίνια" των σχολίων. Το ουσιαστικό θέμα είναι η "ασύμμετρη κι ασυμμάζευτη ελαφρότητα" των αναρτήσεων και κινήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα ρε μεγαλε, εσύ φαίνεται να τα κατέχεις ολα.

      Διαγραφή
  14. Ούτε μεγάλος ούτε μικρός είμαι. Αηδιασμένος με τα καραγκιοζιλίκια είμαι.
    Καταφέρανε ΟΛΟΙ να μην ξέρεις ποιον και τι να εμπιστευτείς. Να διαβάζεις την ανακοίνωση του Σωματείου και να ψάχνεις να βρεις ποιον λάκκο έχει η φάβα.
    Δεν κατέχω τίποτα μίστερ. Απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσπαθώ ακόμα να λύσω το κουίζ αλλά δεν τα καταφέρνω. Προτείνω λοιπόν τριήμερη κατάληψη της σχολής, ζήτω η 25η Μαρτίου, όχι στα μεταλλαγμένα τρόφιμα, κάτω τα χέρια απο το Αιγαίο και ελεύθερη πρόσβαση στο περιοδικό "Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων".
    τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρελοκουνελο για να σαι πιο ψαρωτικο πρεπει να το παιξεις κατιτις λιγοτερο τρελο. Την πολλη και πραγματικη τρελα την κουβαλανε οι περισσοτεροι στο οκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν θέλω να είμαι ψαρωτικό. Δεν είναι στη μόδα. Και έχεις απόλυτο δίκαιο, είμαι το πιό ισορροπημένο πλάσμα στον ΟΚΑΝΑ. Καμία διαφωνία. Εγώ μαζί σου. Μπορείς σε παρακαλώ να το πείς και στους υπόλοιπους;
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  17. Αρ Συ που ειστε; Δεν φαινεστε. Καντε ενα βημα δεξια να σας δουμε.
    γδαρμενο κουνελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενημέρωση από ΑΡΣΥ μετά τη συνάντηση με την αξιότιμη διοίκηση?Πήρε απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε θέσει?πώς λέγεται η παρακράτηση χρημάτων από το μισθό κλπ...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω στάση εργασίας. Αλλά και πάλι δεν ξέρω, εγώ για ψώνια πήγαινα.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  19. Τρελοκουνελο εχουμε ειδωθει στο Playboy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή