Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Με αφορμή το επεισόδιο σωματικής και λεκτικής βίας εναντίον του υπεύθυνου της Μονάδας Υποκατάστασης του νοσοκομείου "Σωτηρία", το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ:

1.      Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον συνάδελφο, ο οποίος χωρίς καμμία υπαιτιότητα του, δέχτηκε επίθεση άπό θεραπευόμενο της μονάδας του εν ώρα εργασίας.

 2.      Δηλώνει ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα από τα πιο επώδυνα και σοβαρά εργατικά ατυχήματα με επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία του ατόμου που το υπέστη αλλά και στην υγεία των υπολοίπων εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Για το λόγο αυτό, προτίθεται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον παντός υπευθύνου, και να πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων.

3.      Την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό φέρει ακέραια η Διοίκηση του Οργανισμού, δεδομένου ότι με την προσφιλή τακτική της να παρεμβαίνει εντελώς αντιδεοντολογικά και ανεπίτρεπτα στις θεραπευτικές διαδικασίες και αποφάσεις -με τρόπους που θυμίζουν τα γνωστά και απεχθή ρουσφέτια-, δημιουργεί σύγχυση
στους θεραπευόμενους, τη στιγμή ακριβώς που αυτοί χρειάζονται σταθερότητα και αποφυγή οποιουδήποτε διπλού μηνύματος. Ενημερώνουμε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (σε όλα τα επίπεδα) ότι οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνουν άβουλα πιόνια και πειθήνια όργανα διεκπεραίωσης άνωθεν εντολών. Μόνο η ελευθερία και η ανεξαρτησία των αποφάσεων του θεραπευτικού προσωπικού, σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες της θεραπευτικής ομάδας, μπορούν να εγγυηθούν τον θεραπευτικό προσανατολισμό του ΟΚΑΝΑ. Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή των μονάδων του ΟΚΑΝΑ ούτε σε αποθήκες ψυχών, ούτε σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων.

4.      Όλα τα όργανα της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (Πρόεδρος, μέλη ΔΣ, Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση Εφαρμογών) οφείλουν με την συμπεριφορά και τη στάση τους, όχι μόνο να μην εκθέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους του Οργανισμού, αλλά και να τους προφυλάσσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους από παρόμοιες επιθέσεις. Απαιτούμε:

a.       Καμία παρέμβαση διοικητικού οργάνου στις θεραπευτικές διαδικασίες, πλήρης ανεξαρτησία από πολιτικά ή οποιαδήποτε άλλα κέντρα με θεσμοθέτηση του ρόλου της θεραπευτικής ομάδας ως επιστημονικό συλλογικό όργανο .

b.      Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού φύλαξης, με μετατροπή των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε πλήρους και αποκλειστικής, ώστε να υπάρχει κάλυψη για  ολόκληρη τη διάρκεια λειτουργίας των μονάδων.

c.       Άμεση υπογραφή ΣΣΕ με πλήρη επαναφορά της υποχρεωτικής άδειας για την πρόληψη του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

125 σχόλια:

  1. Αυτό τουλάχιστον μπορούμε (και πρέπει) να το κάνουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
    Μποϋκοτάζ στις Ισραηλινές εταιρείες.

    http://intifadagr.wordpress.com/2010/02/17/%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8B%CE%BA%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξηγειστε μας γιατι πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι πρεπει να γινει αυτο το μπουκοταζ;εξηγειστε μας το δικαιο του (οποιου)μπουκοταζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θελω να γραψω πολλα, μονο το εξης (κλεμενο): η φυσική μας ροπή ειναι να παίρνουμε το μέρος του αδύναμου. Όμως κάποιες φορές το δίκιο το έχει ο ισχυρός. Όχι επειδή είναι ισχυρός, αλλά επειδή έχει δίκιο.
    Οποιος εχει υπομονη ας διαβασει το παρακατω αρθρο .( δεν γραφω ποιου ειναι για να μην υπαρχει προκαταληψη)
    Ένας πόλεμος που κρατάει 60 χρόνια είναι ένας παράλογος πόλεμος. Σ' έναν πόλεμο δεν υπάρχει ο καλός και ο κακός. Υπάρχουν αντίπαλοι που υπερασπίζουν με τη βία τα συμφέροντά τους. Και η βία είναι πάντα απάνθρωπη.


    Υπάρχουν φανατικοί και στις τις δυο πλευρές – αυτοί συνήθως κερδίζουν. Υπάρχουν ειρηνιστές και στις δύο πλευρές – αυτοί συνήθως χάνουν. Όμως, η πρόσφατη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς δεν είναι σύγκρουση κάποιων Εβραίων και κάποιων Παλαιστινίων. Είναι ένα πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και στο στρατιωτικό σκέλος της ισχυρότερης από τις δύο πολιτικές δυνάμεις του Παλαιστινιακού κράτους, της Χαμάς.


    Ποια είναι η θέση της Χαμάς για το Ισραήλ; Η πλήρης εξαφάνιση. Η καταστροφή του και η αντικατάστασή του με ένα παλαιστινιακό ισλαμικό κράτος στην περιοχή που είναι τώρα το Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Πώς θα γίνει αυτό; Φυσικά με ιερό πόλεμο. Η διακήρυξη της Χαμάς μιλάει για τζιχάντ. Πιστεύει κανένας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό; Πιστεύει κανένας ότι οι Ισραηλινοί, κάτοχοι και πυρηνικών όπλων, θα καθήσουν με σταυρωμένα χέρια; Άρα, πού οδηγεί το όραμα της Χαμάς; Σε ολοκαύτωμα, πρωτίστως των Παλαιστινίων.


    Όμως αυτή φαίνεται ότι είναι η επιθυμία πολλών Παλαιστινίων που έδωσαν στη Χαμάς τη νίκη στις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές, τον Ιανουάριο του 2006, με 76 από τις 132 έδρες στη βουλή, και δεύτερη την "μετριοπαθή" Φατάχ. Από τότε μέχρι τώρα, Φατάχ και Χαμάς πότε σφάζονται μεταξύ τους και πότε προσπαθούν να τα βρουν. Αυτή την περίοδο, Φατάχ και Χαμάς συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας και υποσχέθηκαν τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στην Παλαιστίνη τους προσεχείς μήνες μετά από 9 σχεδόν χρόνια πολιτικής ανωμαλίας, έτσι ώστε η νέα κυβέρνηση εάν και όταν προκύψει να συζητήσει με το Ισραήλ τα επόμενα βήματα της... επίλυσης του μεσανατολικού.
    Πώς να συζητήσεις όμως με κάποιον που ως μοναδική επιλογή έχει τον ιερό πόλεμο και την εξαφάνισή σου από προσώπου της γης;
    Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, το ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος έχει εκλεγεί το 2005: ή με την Χαμάς θα τα βρεις ή με το Ισραήλ. Και με τους δύο δεν γίνεται!


    Και μέσα σ' αυτό το σκηνικό που μυρίζει τόσο έντονα μπαρούτι, με τη Χαμάς και τη Φατάχ να προσπαθύν να κερδίσουν πόντους στο εσωτερικό ακροατήριο, γίνεται η απαγωγή και η δολοφονία των τριών νέων Εβραίων. Απάνθρωπο! Διαφωνεί κανένας; Κι επειδή φανατικοί υπάρχουν παντού, κάποιοι εξ ίσου απάνθρωποι της άλλης πλευράς δολοφονούν έναν νέο Παλαιστίνιο.


    Τι θα έπρεπε να συμβεί για να διατηρηθεί η ειρήνη; Αυτό που έκανε το Ισραήλ: ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του νεκρού και μέσα σε ελάχιστο χρόνο συνέλαβε τους δράστες, τους προφυλάκισε και θα τους δικάσει. Ζήτησε συγγνώμη η Χαμάς για τη δολοφονία των τριών Εβραίων. Όχι! Βρήκε τους δράστες; Όχι! Τι έκανε; Εξαπέλυσε, πρώτη και απρόκλητη, δεκάδες ρουκέτες με στόχο κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ! Ο σκοπός προφανής: νεκροί άμαχοι και κλιμάκωση της έντασης.


    Όμως το Ισραήλ έχει αναπτύξει ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας, που ανατινάζει στον αέρα τις ρουκέτες της Χαμάς με αποτέλεσμα οι απώλειές του να είναι ελάχιστες, χωρίς να τις έχει αποφύγει εντελώς. Και φυσικά ανταπέδωσε τα πυρά στοχεύοντας στα σημεία εκτόξευσης των πυραύλων της Χαμάς τα οποία οι ισλαμιστές μαχητές έχουν τοποθετήσει μέσα σε κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τους άμαχους ομοεθνείς τους ως ανθρώπινη ασπίδα.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗ (καθόλου δε φαίνεται ποιανού γλύφτη θα μπορούσε να είναι το άρθρο)...... ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΓΛΥΨΕΙΣ ΤΑ Κ.......ΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ......

      ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ (ούτε τώρα υπάρχει), ΒΙΑΙΩΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ (από μόνο του, οι λαοί δεν το αναγνώρισαν ποτέ, μόνο οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις τους) ΚΑΒΑΛΩΝΤΑΣ, ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ (κυρίως τους Παλαιστίνιους).
      Οι Εβραίοι ήταν ανέκαθεν μια νομαδική φυλή που πηγαινοερχόταν στα διάφορα βασίλεια του τότε κόσμου και τα κατάκλεβε και έφευγε νύχτα........
      μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποιοι αποφάσισαν να τους λυπηθούν και κάπως έτσι -νταβατζιλιδικα- "ιδρύσανε" και κράτος........

      Μην κουράζεσε λοιπόν...... είναι πολύ δύσκολο να πείσεις την κοινή γνώμη για τα ...... "δίκια" (??!!!) των Εβραίων........
      είναι δε εξαιρετικά ατυχές το παράδειγμα σε σχέση με τον ΟΚΑΝΑ αλλά εσύ τώρα ήθελες να κάνεις την προπαγάνδα σου......

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντήσω εγώ καλό μου παιδί: Αυτό το θαυμάσιο θρησκευόμενο πλάσμα που πάει στο κατηχητικό - όπως πρέπει να κάνεις βεβαίως και εσύ - συστήνει στο άλλο θαυμάσιο πλήν παραπλανημένο και ανορθόγραφο πλάσμα οτι πρέπει να διαβάσει ιστορία μαθηματικά γεωγραφία κοινωνική ανθρωπολογία οικοκυρικά αγωγή του πολίτη σήματα οδήγησης τον κώδικα του Ντα Βίντσι τις αποχρώσεις του γκρί - που είναι ενα θαυμάσιο ανάγνωσμα και ιδιαιτέρως πολύπλοκο και μορφωτικό - το περιοδικό εμείς και το πλέξιμο τον νέο κατάλογο του ΙΚΕΑ και τον νέο φορολογικό κώδικα.

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς δεν έγραψες το όνομα για να μην υπάρχει προκατάληψη, η οποία φυσικά δεν δημιουργείται τυχαία. Μερικές φορές κάποιος είναι "κραγμένος" νεοφιλελεύθερος και αντιδραστικός όχι επειδή υπάρχει προκατάληψη αλλά επειδή είναι είναι νεοφιλευλεύθερος και αντιδραστικός.
    Ο Τζήμερος που έγραψε τα παραπάνω έχει γράψει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα όπως να απολυθούν όλοι -ει δυνατόν- οι δημόσιοι υπάλληλοι, να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα (του ΟΚΑΝΑ συμπεριλαμβανομένου προφανώς), να δουλεύουν οι μετανάστες με μειωμένο μεροκάματο σε ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ, κλπ.
    Εσύ συμφωνείς με όλα? Για να ξέρουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε...
    Όσο για τα επιχειρήματα του, ας διαβάσεις και τα σχόλια που ακολουθούν το άρθρο του και την ιστορία που φυσικά δεν αρχίζει με την απαγωγή των τριών ισραηλινών. Έχει χυθεί πολύ αίμα κι έχουν δοκιμασθεί πολλά καινούργια όπλα στο κορμί των Παλαιστινίων την τελευταία πεντηκονταετία για να μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρήσαμε ότι κάποια πράγματα είναι δεδομένα και δεν χωράνε αμφισβήτηση, όπως πχ η γενοκτονία των Παλαιστινίων και το ισραηλινό απαρτχάιντ. Πιστεύουμε ότι πολύ σωστά το θεωρήσαμε δεδομένο: συνεχίζουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι η αλήθεια. Παρόλα αυτά στο site του συλλόγου αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ μπορεί όποιος θέλει να βρει και ιστορικά στοιχεία για το Παλαιστινιακό αλλά και συνεχή ροή ειδήσεων για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
    Ενδεικτικά και μόνο:

    http://intifadagr.wordpress.com/to-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε δεν εγραψα στην αρχη ποιος το εγραψε γιατι τα σχολια σαν το δικο σου θα γινονταν χωρις να διαβαστει το αρθρο . Φυσικα δεν θα μπορουσα να περασω το αρθρο καποιου και να μην γραψω ποιοσ ειναι (εστω και στο τελος).Τωρα επειδη εχει πει ο Τζημερος καποια πραγματα και δεν συνφωνω-ουμαι δεν σημαινει οτι ολα οσα γραφει ειναι λαθος.Οπου επικρατουν τα ακρα και οι ακραιοι λυση δεν μπορει να βρεθει !!! ποιος φταιει περισσοτερο και ποιος λιγοτερο δεν με νοιαζει !!!!!
    ΥΣ Λυσαμε ολα τα θεματα του ΟΚΑΝΑ και ετοιμαζομαστε να λυσουμε το παλαιστηνιακο !!!! το νομπελ ειρηνης μας περιμενει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάθε πρώτα ορθογραφία, αγράμματε, που θες να μας πεις ότι έχουν δίκιο οι δολοφόνοι. Διάβασε ιστορία εκτός από τα σχόλια των δήθεν trendy πολιτικών και μην την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια του στυλ "εμάς μας νοιάζει μόνο ο ΟΚΑΝΑ", όταν βλέπεις τα σκούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eγω δεν θελω να πω τιποτε ,εσυ χωρις να ξερεις εχεις βγαλει συμπερασματα .Φυσικα σαν ανθρωπος με πολλές γνωσεις που εισαι οφειλω να ενστερνιστω την αποψη σου , γιατι αν δεν το κανω ποιος ξερει τι με περιμενει !!!! Ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να μαθω και ορθογραφια για να φτασω στο επιπεδο κάποιου που καταπίνει αμάσητα οτι του δίνουν ! Γραψε οτι θελεις δεν προκειται να ασχοληθω ξανα ουτε μαζι σου ουτε με το σαιτ , θα παω να διαβασω ιστορια και να μαθω ορθογραφια για να γινω σαν και σενα φασιστας που δεν δεχεται αλλη αποψη παρα μονον αυτην που του εμαθαν στο κατηχητικό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος είπε πως δεν δεχομαι άλλη άποψη όταν βασίζεται σε αληθειες; να κάνεις αυτό ακριβως που λες: να διαβασεις ιστορίες, γιατι ιστορίες υπάρχουν πολλές κι εσύ μέχρι στιγμής έχεις διαλεξει την πιο σκοτεινή. Όταν διαβασεις λοιπόν τις ιστορίες του κόσμου και των λαών και όχι την προπαγάνδα των ισχυρών και των πλούσιων του κόσμου τότε δεν πειράζει ας κάνεις και ορθογραφικά λάθη. Θα σε συγχωρέσω όπως μου έμαθαν στο κατηχητικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλλο αυτο(η ιστορικη αναδιφηση....). Ξεκινησατε ομως με σαλπισμα για μπουκοταζ. Εγω ξαναρωταω ως προβληματισμενος (αληθινα προβληματισμενος, οχι εξυπνακιστικα) : τι θα πει μπουκοταζ; ποιο το νημα του; θα βλαψει τα ισραηλινα (και οποια αλλα) αφεντικα; η τους εργαζομενους στις επιχειρησεις αυτες; περιμενω τις θεσεις σας.
    (Ακομα περισσοτερο περιμενω ενημερωση-και προτασεις για τον Οκανα.... Τι μπουκοταζ σκεφτεστε για να αντιδρασουμε στην βια που υφισταμεθα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί για απάντηση, διάβασε εδώ:

      http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=100322180314&argenkat=%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8B%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%B6%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%99%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB

      Διαγραφή
    2. Τι να διαβάσω στο intifada αντί για τη δική σας απάντηση; Έχει εκεί απάντηση για μποϊκοτάζ εναντίον της βίας του Οκανα;

      Διαγραφή
    3. Αυτή την απάντηση δεν θα σου τη δώσει κανένας έτοιμη. Με τους συναδέλφους και τη συλλογική δράση θα τη βρεις.
      Γιατί δεν γράφεις εσύ καμιά ιδέα δική σου για να ανοίξει η συζήτηση?

      Διαγραφή
    4. Μα την άνοιξα τη συζήτηση. Και πρότεινα : να σταματήσει η παθητικότητα απέναντι σε αυτά που υφιστάμεθα. Και να μπούμε σε δράσεις. Ουσιαστικές. Και μποϊκοτάζ ακόμα. Απέναντι στους συνδικαλιστές μας καταρχήν κι επιτέλους αν χρειάζεται.
      Αυτό το μποϊκοτάζ είναι πιο σημαντικό κι από το σημαντικό μποϊκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ στο μποϊκοτάζ στους συνδικαλιστές (όχι όλους) αλλά δεν συμφωνώ καθόλου και με κανέναν τρόπο στο μποϋκοτάζ στον συνδικαλισμό γενικώς, τον οποίο θεωρώ -αυτή την περίοδο ειδικά- απαραίτητο όσο λίγες φορές στην ιστορία.
      Σε καμία περίπτωση δεν νομίζω πως μπαίνουν σε ζυγαριά οι συνδικαλιστές (γενικώς) με τους ισραηλινούς δολοφόνους.
      Αναρωτιέμαι όμως γιατί πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε διλημματικά. Μου φαίνεται εντελώς αντιδημιουργικό και αναποτελεσματικό.
      Στο τέλος τέλος αν θέλεις να την "πέσεις" στην ΑρΣυ επειδή είναι συνδικαλιστική παράταξη γενικώς ή επειδή ειδικώς έχει κάνει κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις σε αντιπαράθεση με την πρόταση της για μποϋκοτάζ στις Ισραηλινές εταιρείες που στηρίζουν το απαρτχάϊντ, η οποία είναι σωστή.

      Διαγραφή
  13. Ότι είμαι ενάντιος/ντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ όπως και σε κάθε βία, όπως και σε κάθε αυταρχισμό, όπως και σε κάθε φανατισμό, όπως και σε κάθε δογματισμό, δεν χρειάζομαι την πρόσκλησή σας για να το νιώσω. Δεν είναι κακή η πρόσκληση. Απλά περιττή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν κρίνουμε από τη συζήτηση που άνοιξε μάλλον δεν ήταν περιττή για όλους. Το αντίθετο: μάλλον αναγκαία ήταν

      Διαγραφή
    2. Έστω. Αναγκαία. Αλλά υπάρχουν και πιο αναγκαίες συζητήσεις για τον Οκανα.

      Διαγραφή
    3. Για ξεκίνησε την εσύ αφού φαίνεται να έχεις άποψη

      Διαγραφή
    4. για τα Δίκαια τους και για όσα τους ΚΛΕΨΑΝΕ, οι Λαοί (όπως οι Παλαιστίνιοι) σκοτώνονται, αγωνίζονται και θυσιάζουν -αν θες να το δεχτώ- και τα παιδιά τους.

      Για τα Δίκαια για τα Κλεμμένα.

      Αυτή είναι η σωστή Αντίδραση (ενός λαού) στη Δράση του Κλέφτη και του λωποδύτη (Εβραίος)

      Εσένα όμως σου μάθανε να κάθεσε στα αυγά σου, να ακολουθείς τα "πολιτικώς ορθά" και να περιμένεις να σε σώσουν αυτοί που διαβάζεις, αυτοί που σε πείσανε ότι είναι καλύτεροι από σένα.

      Για αυτό δε συμφωνείς με τη Βία, γιατί σου απαγόρευσαν να τη χρησιμοποιήσεις ενάντια στον ΚΛΕΦΤΗ, στον ΨΕΥΤΗ, στον ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ, στο ΛΩΠΟΔΥΤΗ, κ.ο.κ.

      για αυτό σε λιγότερο από χρόνο, τουλάχιστον οι μισοί από εμάς θα έχουμε πάει σπίτια μας, γιατί ακόμα υπάρχουν μυαλά σαν τα δικά σου εκεί έξω ......

      Διαγραφή
  14. Φίλε ανώνυμε του σχολίου 28/8 1.38
    δεν έβαλα κάτι ως δίλημμα ή ως αντιπαράθεση (θέμα συνδικαλιστών vs θέματος ισραηλινών εταιρειών). Μαζί και τα 2 μποϊκοτάζ (εντός ή εκτός εισαγωγικών) δεν γίνονται;
    Ούτε φυσικά έθεσα θέμα κατάργησης του συνδικαλισμού. Είμαι σίγουρος ότι ήμουν ξεκάθαρος σε ό,τι έγραψα και δεν καταλαβαίνω πόθεν η σύγχυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η σύγχυση προέκυψε από το σημείο που γράφεις: "Αυτό το μποϊκοτάζ (στους συνδικαλιστές) είναι πιο σημαντικό κι από το σημαντικό μποϊκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα."
    σε κάθε περίπτωση είναι ευπρόσδεκτες οι διευκρινήσεις και ευχάριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με ...ορδές δεν βάφονται αυγά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ δυνατή η επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου προς τον Πρόεδρο για τη νέα ντιρεκτίβα για την καταμέτρηση υποκαταστάτου. Πιστεύω ότι δε θα τολμήσει κανείς πια να ζητήσει από τους νοσηλευτές-μέλη του Προεδρείου να κάθονται να κάνουν μετρήσεις σαν κοινοί αποθηκάριοι.
    Μπράβο τους. Τα είπαν έξω από τα δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον δεν ξέρεις και δεν θελεις να καταλαβεις τι θα πει καταμέτρηση ανα δισκίο οταν οι οδηγιες χορηγησης των ασθενων ειναι σε mg. Δεν ειναι θεμα αποθηκαριου ( αν και βλεπω οτι σας ενοχλει που υπαρχουν νοσηλευτες στο προεδρειο , ισως στις άλλες εκλογές πρεπει να απογορευτει να καταθεσουν υποψηφιότητα ) ειναι μια ΑΣΚΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ δουλεια. Η καταμετρηση γινεται σε mg kai ελενχος πρεπει να γινεται καθημερινος, δεν πιστευω να εχει αντίρρηση κανεις , αλλα να εχει καποιο νοημα . Οταν δεν υπαρχει ουτε καν άθροιση δισκιων στο υποδειγμα που μας εχουν στειλει ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΝΞΕΙ? Για τα barcode επειδη η εταιρια θελει να κανει οικονομια και δεν παίρνει προσωπικο πρεπει να διαθεσει ο οργανισμος τους υπαλλήλους που δεν εχει? Οσο για το "εξω απο τα δοντια " τετοια θεματα δεν λύνονται με συγκρούσεις αλλα αποδεικνύοντας οτι μια τετοια ενεργεια δεν εχει κανενα νοημα γιατι ούτε τον ελενχο διευκολύνει ουτε την χορηγηση ουτε την λειτουργεια της μοναδας .Ισως Θα επρεπε να είναι λιγο ποιο καλογραμμενη για να καταλαβαινουν και αυτοι που δεν ξερουν. ΧΡΗΣΤΟΣ

      Διαγραφή
  18. Τελικά Χρηστο μας εσυ θα την κανεις την καταμέτρηση μεθαυριο η οχι; Αυτό δεν μας ειπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο "έλεγχος" είναι πάντα μέ "γ", όχι μέ "ν". Πριν πάρουμε πτυχία απο σχολές, να μαθαινουμε ορθογραφία στο σχολείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικά αύριο θα κάνουμε καταμέτρηση ή όχι;Χρήστο τι θα κάνουμε;Η Αρσυ τι σύσταση δίνει; Τι να κάνουμε; Σπάστε λίγο την σιωπή σας όπως κάνατε για την ιντιφάντα και πείτε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάει, χάθηκε ο Χρήστος... όνειρο ήταν και πάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνάδερφε εδω ειμαι , αλλα λιγο η θαλασσα λιγο η ΠΑΟΚαρα δεν μπηκα στο σαιτ καθολου , ελπιζω να μην μου το κρατησεις μανιατικο . Λοιπον για να μην μακρηγορώ με τους συναδέρφους την Παρασκευή βγαλαμε ολα τα φαρμακα της Δευτερας μετρησαμε ολα τα δισκια (και τα mg φυσικα) , φυγαμε λιγο πριν τις 17:00!!!!! Αυτο δεν σημαινει ομως οτι 8α τα στείλουμε κιολας.Την Δευτερα θα μιλησουμε με πολλες μονάδες , με τον Αγγελο , με τον Παναγιωτη και θα δουμε τι θα κανουμε ( δεν εχω τηλ απο τους υπολοιπους του συμβουλίου) !!!!! Όπως ειπα και ποιο πανω ειναι μια χρονοβορα διαδικασια χωρις κανενα νοημα και αυτο πρεπει να γινει κατανοητο απο την Διοίκηση !!!!!!!! Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μακάρι να πειστεί η Διοίκηση αλλά δικαίωμα να μην συμμορφωθούμε στην εντολή δεν έχουμε... όποιος θέλει δηλαδή προφανώς αρνείται να τα στείλει αλλά όλοι ξέρουμε πώς λέγεται αυτό για έναν υπάλληλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Αριστερή συσπείρωση ως συνήθως σε τέτοια θέματα δεν έχει πρεμούρα να πάρει θέση.... Θα τα λύσει ο χρόνος (και οι άλλοι....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αριστερή Συσπείρωση από την ημέρα που κυκλοφόρησε η εγκύκλιος, δηλαδή τηνΠεμπτη, εκτός από την επιστολή στη Διοίκηση, να καλέσει τους συναδέλφους νοσηλευτές σε αποχή από τη συγκεκριμένη εργασια, ώστε να μην κάνει ο καθένας το δικό του σε κάθε μονάδα αναλογα με τον υπεύθυνο ή τον εκάστοτε φόρτο εργασίας. Το γενικότερο αίτημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ηλεκτρονικά αυτοματοποιημένη καταγραφή, ενιαία για όλες τις μονάδες χωρίς περιττές γραφειοκρατίες, που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Επαναλαβαμε την πρότασή μας και αν καταλάβαμε καλά θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση του Συλλόγου.

      Διαγραφή
  25. Εξηγείστε τι θα πει "αποχή από την συγκεκριμένη εργασία". Αναφέρτε μας πού ακριβώς προβλέπεται στον Υπαλληλικό Κώδικα. Να κάνουμε όχι μία, δέκα αποχές, αλλά να ξέρουμε ότι είναι νόμιμες και δεν θα μας στείλουν εκεί που απευχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη σου εξηγήσουνε ...... φυσικά και ΔΕΝ έχεις κανένα δικαίωμα να "απέχεις" από την εργασία που σου ζητάει ο εργοδότης ....... που τα βρήκανε αυτά γραμμένα οι συνδικαλισταρέοι????
      κάντε τη δουλίτσα σας έτσι όπως σας τη ζητάνε, δεν είναι τίποτα φοβερό και τρομερό όπως περιγράφεται στην -εξωφρενική κατά τη γνώμη μου- επιστολή του συλλόγου προς τη διοίκηση, πολύ χειρότερα έχουν συμβεί εδώ μέσα για να γίνουν μεγάλο θέμα...... και πολύ περισσότερη δουλειά έχει χρειαστεί να κάνουμε κατά το παρελθόν μέσα στον ΟΚΑΝΑ και μάλιστα πέρα και πάνω από τις ειδικότητές μας πολλές φορές ......τα στοιχεία που ζητάνε είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να ασχολείτε ένας σύλλογος εργαζομένων.......
      ένας άλλος συνάδελφος παρακάτω στα σχόλια αναφέρει ότι τα έχει όλα έτοιμα, όπως του τα ζητήσανε, άρα αν μπορεί αυτός μπορείτε/μπορούμε όλοι

      άρα βάλε τη λογική σου να δουλέψει και μην ακούς κανέναν, απλά πράγματα....

      Γιατί είναι εξωφρενική η επιστολή;
      Γιατί είναι εξωφρενικό να σου ζητάει ο εργοδότης να κάνεις μια δουλειά και εσύ να του λες δεν την κάνω αν δεν το συζητήσουμε πρώτα.... δεν το καταλαβαίνεις αυτό; θέλει πολύ μυαλό;
      και μετά φοβάσαι μήπως σε διώξει;
      Μα φυσικά θα σε διώξει ΑΝ θέλει, είναι λόγος καταγγελίας της σύμβασής σου αυτός και μάλιστα χωρίς αποζημίωση....

      Κατά τα λοιπά ανοίξτε να διαβάσετε και κανέναν Εσωτερικό Κανονισμό που δεν έχει διαβάσει κανείς σας για να βρείτε μόνοι σας μέχρι που σας/μας παίρνει και που όχι....

      Φάρμακα έχουμε τουλάχιστον ως και το Δεκέμβρη (να μη βγούνε στους δρόμους οι ασθενείς μας και χτυπιόνται) ;
      Μισθοδοσία είναι καλυμένη τουλάχιστον ως και το Δεκέμβρη (μην περάσουμε εφιαλτικά απλήρωτα τρίμηνα πάλι) ;
      Το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα του "διπλού μηνύματος" στους ασθενείς μας και ο ξυλοδαρμός στον συνάδελφο ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ (αυτός που "συμβούλευσε" τον ασθενή ίσως;;;;;;;;;)

      Αυτά έχουν λυθεί;
      Αυτά είναι τα σοβαρά συνάδελφε και μη σας βάζουν στο παιχνίδι τους οι διάφοροι "αγωνιστάδες" και "επαναστάτες"

      Τα πράγματα είναι κρίσιμα και βάλτε το μυαλό σας να δουλεύει, διαβάστε μόνοι σας τον Εσωτερικό Κανονισμό πολύ προσεκτικά, ενημερωθείτε οι ίδιοι πηγαίνοντας από κοντά στην Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής σας για ότι απορία έχετε και καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσετε και τις συμβάσεις που έχετε υπογράψει ......


      Διαγραφή
  26. Το ότι δεν δίνετε απάντηση στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ερώτημα, οδηγεί στη σκέψη ότι δεν γνωρίζετε την απάντηση. Δηλαδή ενδεχομένως μας παρακινείτε σε κινήσεις παρακινδυνευμένες (για να μην πω επικίνδυνες). Το Σωματείο έχει νομικούς συμβούλους, έχει (υποτίθεται) οργάνωση και πρέπει (υποτίθεται) να προστατεύει τα μέλη του, όχι να τα εκθέτει με ερασιτεχνισμούς.
    Αν δεν είναι έτσι κι είναι αλλιώς ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, μιλήστε μας. Πριν ξεκινήσει κι η σημερινή εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δε θέλω να πιστέψω ότι κάνετε τέτοιες πατάτες.... Αλλά αυτή η άκρα του τάφου σιωπή σας, δεν είναι καλή... Εσύ Χρηστάρα τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από το κακό στο χειρότερο....
    Δεν καλέσατε σε καμιά αντίδραση για το θέμα των συναδέλφων του "Οδυσσέας", δηλαδή για το αυτονόητο να μην μας σέρνουν κατηγορούμενους ενώ κάνουμε ευσυνείδητα τη δουλειά που μας αναθέτουν.. Δεν καλέσατε σε καμιά αντίδραση για το θέμα του ξυλοδαρμού στο "Σωτηρία", δηλαδή για την ασφάλειά μας στην εργασία μας.. Δεν έχετε καλέσει σε σοβαρή αντίδραση για τόσα και τόσα σοβαρότατα προβλήματα...
    Αποφασίσατε να καλέσετε σε αντίδραση για το θέμα της αποστολής στοιχείων, κάνοντας μόνοι σας την αξιολόγηση ότι ΑΥΤΟ είναι το πιο σημαντικό από όλα και διαλέγοντας μια οδό ναρκοθετημένη...
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπονοείς οτι τα ζητήματα με τη βία και τα δικαστήρια είναι σημαντικότερα απο το μέτρημα των χαπιών; Δεν φοβάσαι οτι σε αντίποινα για το απεριόριστο θράσος σου αύριο θα μας βάλουν κάτι εμπνευστικό όπως: οι Tριακόσιοι του Λεωνίδα "This is Sparta" Μέγας Αλέξανδρος ο Κατακτητής, Οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι και ο Σολομώντας ο Δίκαιος;

      Διαγραφή
  29. Εγω τα εχω ετοιμα και με mg και με δισκια και όπως θελουν , δεν τα εχουμε στείλει γιατι πιστεύω οτι με μια κοινή γραμμη ίσως καταφέρουμε κατι . Εχω μια ελπιδα αυριο να λυθει το θεμα (συναντηση υπευθυνων) και αναμενω . Ειναι υπερβολικα δυσκολη διαδικασια που δεν εχει κανενα νοημα , μονο καθυστερηση και νευρα προσφερει !!!!! Θα ηθελα να πω στον αγαπητό συναδερφο που παντα "ρωταει" την γνωμη μου οτι λόγω μετακομισης απο αυριο δεν θα εχω ιντερνετ . Αν θελεις κατι να με ρωτησεις τηλ στην μοναδα !!!!!! Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι φαντάζεσαι ότι θα λύσουν οι υπεύθυνοι στη συνάντηση; Είναι κάποιο σώμα με αρμοδιότητα να ακυρώσουν εντολή του Προέδρου; Αν είχαν τέτοια εξουσία και δύναμη, θα'χαν δώσει στους εαυτούς τους κι άλλα οφέλη (ένα καλύτερο μισθολόγιο πχ).
    Πώς το φαντάζεσαι δηλαδή Χρήστο; Διάβασες κάπου ότι οι υπεύθυνοι, αν και υπάλληλοι, είναι πάνω από τον Πρόεδρο; Ή η ελπίδα σου βασίζεται στο ότι θα αποφασίσουν κάποια σύγκρουση; Αν θυμάμαι καλά πάντως, είσαι και κατά των συγκρούσεων... (29 Αυγούστου 2014 - 11:15 μ.μ. : "τετοια θεματα δεν λύνονται με συγκρούσεις")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρειάζεται να γινει σύγκρουση για αυτο το θεμα? η λογικη πρεπει να πρυτανεύσει . Περιμενω λοιπον να πανε να δουνε τον προεδρο και να του αποδείξουν με επιχειρήματα το αυτονόητο .Ναι στην αποστολη στοιχειων ,καθημερινά, αλλα σε mg όπως ειναι και οι οδηγιες χορηγησης του υποκαταστατου . Ετσι και ελεγχος θα γινεται και δεν θα υπαρχει περαιτέρω επιβάρυνση του προσωπικου γιατι ετσι και αλλιώς γινεται καταγραφη καθημερινα ολων των χορηγησεων των ασθενων σε mg . (αυτη ειναι και η δικη μου προταση ).Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με ...ορδές δεν βάφονται αυγά..
    Έχει μιλήσει για σας η λαική θυμοσοφία από αιώνων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η λειτουργια του ΟΔΥΣΣΕΑ εχει διακοπει(προσωρινα??? !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
    Αν. Διευθυντής Εφαρμογών : ομολόγησε τον φόβο του ότι τον Σεπτέμβριο έρχονται ως και απολύσεις….

    Σήμερα; έχετε κανένα καλό νέο; θα γίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνάδελφε που έγραψες σήμερα 3/9 11.43 δε νομίζω ότι οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουν τον Εσωτερικό Κανονισμό ή δεν τους κόβει έστω να σκεφτούν ότι είναι υπάλληλοι με υποχρεώσεις. Απλά (και δυστυχώς) νομίζουν ότι και στις μέρες μας τα πράγματα στον ΟΚΑΝΑ θα ρολλάρουν με κονέ, πλάτες, διαπλοκή συνδικαλιστών - διοικήσεων, διευθέτηση τριβών (όποτε παρουσιάζονται) πλαγίως και εκτός κανόνων και συμβατικών υποχρεώσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, άδικο έχουν;

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο συνάδελφος που έγραψα το σχόλιο που αναφέρεις. Χαίρομαι που κατάλαβες ακριβώς τα γραφόμενα μου και επειδή και εγώ είμαι της ίδιας άποψης με σένα σε σχέση με το τι νομίζουν οι περισσότεροι, με το προηγούμενο σχόλιο μου, προσπάθησα να "ξυπνήσω" κάποιους γιατί ναι, πιστεύω ότι πάρα πολλοί δεν έχουν διαβάσει ούτε τον Εσωτερικό Κανονισμό ούτε καν τις συμβάσεις που υπογράψανε
      (665 είμαστε να σου θυμίσω..... δεν είναι μόνο τα άτομα στα Κεντρικά)

      Προσωπικά δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να πω και το όνομα μου και είναι βέβαιο ότι κάποιοι με έχουν καταλάβει αλλά δε θα το κάνω ακόμα.... περιμένω την απάντηση που δε λένε να σας δώσουν οι Συνδικαλισταράδες σας........

      ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και δεν είχα ποτέ. Δεν ανήκω δε σε καμία απολύτως κλίκα.

      Είδες όμως τι συνέβη λίγες μέρες μετά την άρνηση να στείλουν τα στοιχεία;
      Κλήση σε απολογία (διαδικασία που σαφώς προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό), θεωρητικά, αν οι απολογίες των καλούντων δεν θεωρηθούν ικανοποιητικές η διοίκηση έχει δικαίωμα να τους πετάξει έξω. Απλά πράγματα.

      Και σας ρωτάω τώρα εγώ βρε "κοτόπουλα"........

      Ποιός σας λέει ότι δεν υπάρχει συννενόηση και υπόγεια συμφωνία να σας τσακίσουν τα νεύρα, να σας πιέσουν, ώστε να σας εξωθήσουν σε τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ (άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος) και όταν έρθει η ώρα των απολύσεων να έχει έτοιμη τη λίστα ο Προεδράρας για να μη χρειαστεί να μπει και σε ηθικό δίλημμα???

      Εγώ τι σας έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου:

      "Τα πράγματα είναι κρίσιμα και βάλτε το μυαλό σας να δουλεύει, διαβάστε μόνοι σας τον Εσωτερικό Κανονισμό πολύ προσεκτικά, ενημερωθείτε οι ίδιοι πηγαίνοντας από κοντά στην Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής σας για ότι απορία έχετε και καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσετε και τις συμβάσεις που έχετε υπογράψει ...... "

      Να πάτε μόνοι σας -όσοι ενδιαφέρεστε να κρατήσετε τις δουλειές σας και τις θέσεις σας- να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, να ρωτήσετε, να ψάξετε, να βρείτε δικηγόρους δικούς σας (υπάρχουν εξαιρετικοί στο εργατικό δίκαιο, δεν έσπασε το καλούπι .....)

      ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ αυτούς τους καιρούς

      Υ.Γ. Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική για αυτά που γράφω και τον αντίλογο φυσικά αλλά μη μου ξαναγράψει κανείς ότι είμαι το τσουτσέκι της Διοίκησης και γράφω τα σχόλια σαν τρολάκι γιατί εγώ τολμάω να πω το όνομα μου και να αποδείξω αν είμαι το τσουτσέκι της Διοίκησης.

      Ο/Η granma θα τολμήσει να μου πει το δικό .....της?

      Διαγραφή
    3. Ας παίξουμε τη κολοκυθιά.
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  36. Το σημαντικό δεν είναι ότι διάφοροι πρόθυμοι υποταγμένοι στις εκάστοτε διοικήσεις (ή μήπως η ίδια η διοίκηση??) γράφουν διάφορα σχόλια στα οποία διαφαίνεται ο πανικός τους με τη δυνατότητα αντίστασης στο "αφεντικό".
    Το σημαντικό είναι ότι στην πραγματικότητα το σύνολο των εργαζομένων ενστερνίσθηκε την σύσταση του ΔΣ του Συλλόγου, το οποίο εξασκώντας την (πάντα) απαραίτητη πίεση έδωσε και λύση σε ένα από τα πιο γελοία προβλήματα που αντιμετώπισε ποτέ ο Οργανισμός. Και το πρόβλημα είναι γελοίο γιατί ούτε ο Πρόεδρος, ούτε οι διοικητικοί υπάλληλοι, ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι υπεύθυνοι αφιέρωσαν λίγο χρόνο για να σκεφτούν ότι ένα απλό εξελάκι είναι αρκετό για να απαντήσει σε αυτά που απαντιούνται. Για όσα δεν απαντιούνται μια απλή συνεννόηση θα ήταν αρκετή.
    Αλλά αυτά είναι απλά σε έναν οργανισμό που δεν έχει πάθει burn out, με ένα πρόεδρο που δεν τόχει βάλει "αμέτι Μωχαμέτη" να κάνει το δικό του και να τσακίσει το ηθικό των εργαζομένων, με ένα διοικητικό μηχανισμό που δεν είναι σε πλήρη αποκοπή από τις μονάδες και την καθημερινότητα τους, με νοσηλευτές που δεν σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε οτιδήποτε νέο, με υπεύθυνους που δεν πανικοβάλλονται με το παραμικρό και με ένα σωματείο που δεν είναι έτοιμο να υιοθετήσει το πιο κουφό συντεχνιακό αίτημα μόνο και μόνο επειδή είναι συντεχνιακό.
    Κατά τα άλλα η απόφαση για αποχή από τη συγκεκριμένη εργασία δεν είναι τίποτα φοβερό: ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει το σωματείο για να σταματήσει το χάος που είχε προκληθεί.
    Ιδιαίτερα δε για όσους ανησυχούν τόσο πολύ για την νομιμότητα, ας σκεφτούν ότι αν ΟΛΟΙ έκαναν ΜΟΝΟ τα ΝΟΜΙΜΑ τώρα το πιθανότερο θα ήταν να μιλάνε τούρκικα και να φοράνε φέσι ή μαντήλα, να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπή και δικαιώματα και φυσικά χωρίς εσωτερικό κανονισμό για να τον επικαλούνται.

    granma
    ΥΓ. Καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκιώδης ο ρόλος σου.Μήπως είσαι ο isnogood;

      Διαγραφή
    2. Τι ζόρι τραβάς με το φέσι και τη μαντήλα;

      Διαγραφή
  37. Ωωωωω τώρα... Τέλειωσαν τα μπανάκια σου κι άρχισες τα ψευτοεπαναστατικά... Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, λες και μερικά σωστά..
    Πάντως Βελουχιώτη των νήσων Αιγαίου και Ιονίου, αν ΔΕΝ υπήρχε νομιμότητα σε αυτόν τον έρμο τον παλιότοπο ΤΟΤΕ να βλεπες τι θα γινόταν....το έλα να δεις. Γι'αυτό, προς χάριν αν θες των μειονοτήτων αν μη τι άλλο, ας μην ειρωνευόμαστε την νομιμότητα. Και να την προασπίζουμε. Εμείς οι αδύνατοι. Εμείς την έχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το πρόβλημα ψευδοβελουχιώτη δεν είναι ότι υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Είναι ότι δεν εφαρμόζεται παρά επιλεκτικά μόνο, όταν και όποτε και σε ό,τι βολεύει. Άρα κανείς καθαρός εργαζόμενος δεν μπορεί να τον επικαλεστεί. Θα'θελε - και θα'πρεπε - αλλά δεν μπορεί... Ο ρόλος λοιπόν των ψευδοσυνδικαλιστών θα'πρεπε να΄ναι - για να πάψουν να είναι ΨΕΥΔΟσυνδικαλιστές - αυτός της "εξάσκησης της απαραίτητης πίεσης" (έτσι δεν το έγραψες;) ώστε να επιτύχει την εφαρμογή του Ε. κανονισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΠΟ ΚΑΤΡΟΥΛ...ΔΕΣ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ.........ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ,ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λέξη κλειδί είναι η "σωστή πίεση'' που υπονοεί και γνώση της ανύπαρκτης πίεσης, της τραλαλα πίεσης, της τρία πουλάκια πίεσης, της συντεχνιακής πίεσης

      Διαγραφή
  40. Αλήθεια γιατρέ μου ;(ή.. νοσηλευτά μου;....τι να προτιμήσουμε;..)
    Πόσο ήταν η πίεση; 15;16;μήπως 20 και φοβήθηκε ο πιεζόμενος μην πάθει εγκεφαλικό και υποχώρησε;
    Να'σαι καλά. Γελάσαμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  41. Μπράβο συνεχίστε έτσι! Βγάλτε τα μάτια σας μεταξύ σας.
    Ιδιαίτερα εσείς που τα βάζετε με όσους έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν είναι οσφυοκάμπτες και τρομοκρατημένοι όπως εσείς.
    Έτσι συμβαίνει πάντα στην ανθρώπινη ιστορία: όποιος δεν έχει τα κότσια να σηκώσει κεφάλι δεν έχει άλλο δρόμο παρά να λοιδορεί όσους το τολμούν. Αλλιώς πως να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη? Νοιώθει τόσο μικρός και γελοίος με τον θυμό να θεριεύει μέσα του και αυτός να μην έχει την αξιοπρέπεια να αντισταθεί. Κάνει αυτό που του φαίνεται πιο εύκολο: τα βάζει με τους κοντινούς του (ή ακόμη χειρότερα με τους ακόμη πιο αδύναμους από αυτόν) για να νοιώσει δύναμη.

    Παράσημα οι ειρωνείες σας και οι δήθεν εξυπνάδες σας, παιδιά. Παράσημα....μας γεμίζουν περηφάνια για τις επιλογές μας.
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είσαστε εσείς;

      Διαγραφή
    2. Είσαστε πολλοί; Είσαστε συνάδελφοί μας; Έχετε κάποια μυστική χειραψία που μπορεί κάποιος να σας αναγνωρίσει;Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να ενταχθεί στην ομάδα σας; Πόσες ξένες γλώσσες πρέπει να γνωρίζει; Το να οδηγεί μηχανή είναι υποχρεωτικό; Η γνώση παρασκευής σπανακόπιτας και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων συνεκτιμάται; Μπορεί να εκφράζει τα ερωτήματα του στην απίθανη περίπτωση που έχει κάποια; Πότε γίνεται κάποιος gold member;

      Διαγραφή
  42. Είσαι αλλού για αλλού granma. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
    Ούτε ειρωνείες ούτε δήθεν εξυπνάδες. Προσωπικά τουλάχιστον.
    Σου έγραψα 2 πολύ συγκεκριμένα σχόλια, 9.11 και 10.16 σήμερα.
    Απάντησε σε αυτά αν θέλεις και άσε τα κόλπα. Δεν είμαστε χαζοί όπως νομίζεις μες στον ναρκισσισμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) το σχόλιο μου δεν αφορά αποκλειστικά εσένα αλλά μου αρέσει που αναλαμβάνεις την ευθύνη
      2) οι νόμοι γίνονται από τους ισχυρούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών. Αν κάποιοι από τους νόμους περιλαμβάνουν στοιχεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων είναι γιατί κάποια στιγμή οι αδύνατοι είχαν τα κότσια να παραβούν την νομιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μαύροι στις ΗΠΑ: οι νόμοι ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις που θέσπισαν τα ίσα δικαιώματα μαύρων και λευκών έγιναν πραγματικότητα αφού οι μαύροι παραβίασαν πολλές φορές την ισχύουσα ρατσιστική νομοθεσία και φυσικά τιμωρήθηκαν για αυτό.
      3) Ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΚΑΝΑ έχει γίνει μονομερώς από τον ΟΚΑΝΑ και πάγιο αίτημα του σωματείου ήταν η αναθεώρηση του τουλάχιστον όσο αφορά τα πειθαρχικά κλπ καθώς αν θυμάμαι καλά προβλέπει μονοπρόσωπα πειθαρχικά όργανα κλπ.Οι παραβιάσεις του εσωτερικού κανονισμού αποτελούσαν σοβαρό θέμα όταν τα υπόλοιπα θέματα ήταν λυμένα. Τώρα αφού έχουμε καταπιεί τόσα και τόσα δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν οι υποκειμενικές δυμάνεις να ασχοληθεί κάποιος με κάτι που είναι από χέρι χαμένο.
      Όσο αφορά τον ναρκισσισμό μου, μάλλον χάνει παρά κερδίζει όταν αντιπαρατίθεμαι με χαζούς
      granma

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι αλήθεια γι΄ αυτό να μη το ξανακάνεις. Ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποιά είναι αυτή; μα μόνο από την τελευταία φράση της:

      "Όσο αφορά τον ναρκισσισμό μου, μάλλον χάνει παρά κερδίζει όταν αντιπαρατίθεμαι με χαζούς"
      (το κόμπλεξ, το οποίο εκφράζεται πάντα με τέτοιες μεγαλόστομες δηλώσεις, ξεδιπλώνεται σε όλο του το μεγαλείο.....)

      βγάζει μάτι ποιά είναι ....

      όταν πάρετε χαμπάρι ποιά είναι τότε θα καταλάβετε και τι ρόλο παίζει και γιατί σας προκαλεί -εμμέσως πάντα και πολύ προσεκτικά- σε ........ "επαναστάσεις" και ..... "ξεσηκωμούς" και δε θα της ξαναδώσετε σημασία....μέχρι τότε θα σας "παίζει"

      Ελάτε..... δεν είναι δύσκολο...... μάτι βγάζει........

      Διαγραφή
    4. ΠΟΙΑ είναι;;;;;; Δώστην ΤΩΡΑ!

      Διαγραφή
  43. "οι νόμοι γίνονται από τους ισχυρούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών"
    Άλλο το περιεχόμενο των νόμων (που προφανώς είναι το αποτέλεσμα εποχών και φάσεων της ανθρωπότητας και κοινωνικών συσχετισμών) κι άλλο η ανάγκη ύπαρξης νόμων. Εσύ απαξιώνεις και το δεύτερο. Αλλά ΕΣΥ ξέρεις. Δεν είσαι χαζός/ή.
    Κανένα πάγιο αίτημα δεν είχε το Σωματείο για την αναθεώρηση του Ε. Κανονισμού. Προσπαθεί να αναθεωρήσει κάποιος κάτι, όταν αυτό το κάτι εφαρμόζεται και δεν του αρέσει. Αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ σοβαρά. Άρα δεν υπήρξε κάτι που να δυσαρεστήσει το καλό Σωματείο (το αντίθετο μάλιστα...).
    Αλλά εγώ είμαι χαζός... Κι επίσης άσχετος.. Ξεχάστηκα προς στιγμήν. Και νόμισα ότι έχω δίκιο. Επανέρχομαι στην τάξη. Έχεις δίκιο. Λες αλήθεια. "Οι παραβιάσεις του εσωτερικού κανονισμού αποτελούσαν σοβαρό θέμα όταν τα υπόλοιπα θέματα ήταν λυμένα". Και τότε "πάγιο αίτημα του σωματείου ήταν η αναθεώρηση του". Θυμήθηκα τώρα granma!!! Ήρθε η μνήμη μου! Κάναμε ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, κινητοποιήσεις με αυτό το αίτημα της αλλαγής του Κανονισμού.
    Granma σε ευχαριστώ! Με τις παρατηρήσεις σου, επέστρεψε η μνήμη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικά και δεν είμαι εναντίον των νόμων γενικά, με την προϋπόθεση φυσικά ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" (ή του μαύρου, του αδύναμου, του φτωχού κλπ, κλπ)
      Ή μήπως εσύ είσαι μοντέρνος?...
      granma

      Διαγραφή
    2. εσύ μάλλον έχεις αρχίσει να υποψιάζεσε ποιά είναι ...... είσαι πολύ κοντά :)

      Διαγραφή
  44. http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF/%CF%81%CF%8C%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%82-%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Granma δεν με προσέχεις.. Δεν μου βγαίνει να σου αντιπαρατεθώ άλλο... Εδώ βγήκα να σου έχω και οφειλή... Με βοήθησες να θυμηθώ ότι κάναμε ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, κινητοποιήσεις με το αίτημα της αλλαγής του Κανονισμού.
    Τώρα, αυτό που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να το θυμηθούν (και να το πιστέψουν) κι άλλοι...... Λες;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες κάτι θυμάμαι

      Διαγραφή
    2. τελικά έχω τη βεβαιότητα πλέον ότι έχεις καταλάβει ποιά είναι!

      Διαγραφή
  46. Είσαι και απρόσεκτος: Δεν έγραψα ότι κάναμε κινητοποιήσεις. Έγραψα ότι ήταν πάγια θέση του σωματείου. Μάλιστα ένας εκ των μελών του ΔΣ σε όλες τις συνελεύσεις ανεξαρτήτως θέματος και συγκυρίας συνήθιζε να "κοτσάρει" στο τέλος και το "πολύ σημαντικό θέμα της αλλαγής του εσωτερικού κανονισμού". Και κάτι πειραχτήρια γέλαγαν με αυτή του την επιμονή.
    Αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρουν αυτά. Εσύ θέλεις απλά να την πέφτεις και να υποτιμάς οτιδήποτε έστω θυμίζει συνδικαλιστική δράση, σωματείο, εργαζόμενοι και δικαιώματα. Αντιληπτό αλλά όχι και αποδεκτό.
    Δεν είναι απαραίτητο να μου απαντήσεις. Μπορείς και να αδιαφορήσεις, έτσι θα με κάνεις να σκάσω...
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ένας συνάδελφος μας ξυλοκοπήθηκε με απίστευτη αγριότητα. Για αυτό τι θα γίνει; Τα περιστατικά βίας στις μονάδες αυξάνονται, το ηθικό μας πέφτει συνεχώς, δεν ονειρευόμαστε, αισθανόμαστε αναλώσιμοι γιατί μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους. Εσείς ιδίως συνάδελφοι συνδικαλιστές από όλους τους πολιτικούς χώρους που στέλνετε χλιαρές επιστολές όταν παίζεται η υγεία και η ασφάλεια μας αλλά σπεύδετε να βροντοφωνάξετε «μη στέλνετε στοιχεία» όταν ζητείται κάτι ναι μεν παράλογο και γραφειοκρατικό αλλά απλά παράλογο και γραφειοκρατικό - σε σχέση με τη βία που υφιστάμεθα. Που είναι η μηνύσεις για την ανεπαρκή φύλαξη και συνθήκες υγιεινής; Περιμένετε να τις κάνουν μεμονωμένα οι συνάδελφοι; Γιατί δεν κάνετε το ίδιο όταν ζητούνται γραφειοκρατικοί παραλογισμοί όμως; Μετά φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν συμμετέχουν στις συνελεύσεις, στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις; Φράσεις τύπου «τι προτίθεσαι να κάνεις εσύ» φαντάζουν απαντητικές κορώνες με στόχο το συναισθηματικό καπέλωμα, όταν παρέχετε την κάλυψη του συλλόγου σε μερικά σχετικά εύκολα και εύπεπτα ζητήματα, αλλά όχι στα δύσκολα και τα φορτισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Με ενδιαφέρει και με παραενδιαφέρει που αυτό το Σωματείο (οι εκπρόσωποί του δηλαδή) βολεύεται με δήθεν "πάγιες θέσεις" και "σκληρές" ανακοινώσεις, που δεν προχωράνε σε κινητοποιήσεις. Με ενδιαφέρει και με πονάει που η κλίκα σας παριστάνει ότι έχει συνδικαλιστική δράση, υπονομεύοντας και υποτιμώντας έτσι εργαζόμενους και δικαιώματα.
    Σιγά μην σκάσεις. Μόνιμη σκασίλα έχεις για τους υπόλοιπους πλην της κλίκας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς απευθύνεσαι σε κάποιον από τους συνδικαλιστές, που σε έχει νευριάσει πολύ και τον μισείς.OK...
      Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι από ποιο σημείο των δικών μου σχολίων συμπεραίνεις ότι έχω κάποια σχέση με κάτι άλλο εκτός από την υποστήριξη της συλλογικής δράσης σε αντιδιαστολή με τον εφησυχασμό, την ατομική στάση και την υποταγή.
      Τι σχέση έχουν οι κλίκες με αυτά που υποστηρίζω, ποιος παριστάνει ότι έχει συνδικαλιστική δράση και δεν έχει και υπονομεύει και υποτιμά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
      Πας καλά παιδί μου ή δεν ξέρεις που να διοχετεύσεις την οργή σου και χρειάζεσαι βοήθεια?
      granma

      Διαγραφή
    2. Τελικά είσαι ο isnogood

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν, για να σας βοηθήσω λίγο.................... επειδή δεν έχετε υποψιαστεί το παραμικρό, σας ενημερώνω (γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά)
      ότι υπάρχει μέσα στον ΟΚΑΝΑ, ακόμα κλίκα της προηγούμενης διοίκησης που σκοπό έχει να αποσταθεροποιήσει με κάθε τρόπο τη παρούσα διοίκηση (και φυσικά θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει και εσάς/εμάς, ήδη το κάνει με μεγάλη επιτυχία)

      προκειμένου να δικαιωθεί ο προηγούμενος επιστρέφοντας, έναντι του τωρινού που "πρέπει" να φανεί ανεπαρκής, δεξιός (έως φασίστας), ανίκανος και αυταρχικός.

      Σας βοήθησα τώρα καθόλου?



      Προσωπικά αδιαφορώ και για την προηγούμενη και για τον επόμενο, για μένα ΑΚΥΡΟΙ είναι και οι δυο στα θέματα προσωπικού, απλώς η προηγούμενη λόγω ειδικότητας και εμπειρίας στο χώρο των ναρκωτικών ήταν πιο αποτελεσματική στις δράσεις του ΟΚΑΝΑ.

      Να έχετε δε υπόψη ότι και οι υπεύθυνοι σας (τμημάτων, διευθύνσεων και Μονάδων) είναι χωρισμένοι και υποστηρίζουν ανάλογα στρατόπεδα. Δεν ξέρω ποιοί είναι τι και δε με νοιάζει κιόλας, μεγάλοι άνθρωποι είναι, επιστήμονες, αυτοί ξέρουν τι κάνουν (ελπίζω)

      Εμένα με ενδιαφέρει για τους παρακάτω (στους οποίους ανήκω) και μόνο σε εσάς απευθύνομαι γιατί ξέρω πάρα πολλούς συναδέλφους που συμπαθώ που αγωνιούν κάθε μέρα για τις εξελίξεις και φοβούνται για τη δουλειά τους γιατί την έχουν ανάγκη.

      Διαγραφή
  49. Να έχετε το θάρρος να παραδεχτείτεότι τουλάχιστον αυτή τη φορά το σωματείο κάτι έκανε που λειτούργησε και το πιο σημαντικό ότι οι συνάδελφοι από 45 σε σύνολο 54 μονάδων ακολούθησαν τη γραμμή του σωματείου κάτι που εξόργισε κάποιουςΠαράλληλα καλά κάνετε και τα χώνετε για τα υπόλοιπα. no problem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το παραδεχόμαστε είμαστε εξοργισμένοι που δεν κρατήθηκε ανάλογη στάση απο το σωματείο και για τη βία που δέχθηκε ενας συνάδελφος. Είμαστε παράλογοι και ζητούμε ταπεινά συγνώμη. Τώρα θα εξοργισθούμε που μόνο 45 απο τις 54 μονάδες ακολούθησαν τη γραμμή του Σωματείου για το σοβαρότατο θέμα της μέτρησης των χαπιών και θα σας βεβαιώσουμε οτι στις υπόλοιπες 11 θα στείλουμε έντυπα δήλωσης μετανοίας και πολιτικών φρονημάτων τα οποία θα ζητήσουμε να μας επιστραφούν υπογεγραμμένα και θεωρημένα απο το ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής των απείθαρχων αυτών συναδέλφων.

      Διαγραφή
    2. η οργή σου σε οδηγεί σε τραγικά μαθηματικά λάθη. 54 έξω 45 δεν κάνει 11.

      Διαγραφή
    3. Ημουν σίγουρη ότι εσύ αύριο θα πας να απολογηθείς (κι ας τσακίστηκεσ να στείλεις τα στοιχεία) απλά γιατί έχεις μάθει να είσαι υποτακτικός (που κρύβεσαι πίσω από τη νομιμότητα),να λες ναι σε όλα και όταν στριμώχνεσαι να φταίνε όλοι όσοι (η συντριπτική πλειοψηφία) δεν ακολούθησαν το yes sir σου
      .Ευτυχώς όπως φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δε σου μοιάζουν κι ακολούθησαν άλλη γραμμή.Αύριο να τους κάνεις ντα....

      Διαγραφή
    4. Υπέθεσα ότι εδώ είναι υποχρεωτικό να γράφουμε ανορθόγραφα και επειδή - κατά λάθος - έγραψα ορθογραφημένα είπα να κάνω ένα απαράδεκτο μαθηματικό λάθος για να ταιριάξω στην παρέα. Έχεις απόλυτο δίκαιο: "54 έξω 45" δεν κάνει 11 αλλά κριτική σκέψη 9 μονάδων που ασχολούνται προφανώς με σοβαρότερα ζητήματα.

      Διαγραφή
    5. Σε ποιον θα πάει αύριο να απολογηθεί για να παω κι' εγώ μαζί του; Θέλω να γνωρίσω τον τύπο που δεν μοιάζει με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή. Θα προσπαθήσω βεβαίως να τον μεταστρέψω, να τον φέρω στον ίσιο δρόμο. Θα του τραγουδήσω θρησκευτικά άσματα και θα εκτυπώσω και εκείνο το καταπληκτικό κείμενο με τον Σολομώντα. Θα τραγουδήσουμε με κιθάρες στις παραλίες. Θα τον παω σε πορείες. Θα πούμε αγωνιστικά τραγούδια και θα ψάξουμε και τον ανώνυμο της 5/9/14 12:04 που ζηλεύει τον ανώνυμο της 4/9/14 11:49

      Διαγραφή
  50. Μιζέρια....άραγε και στην προσωπική σας ζωή είστε πραγματικά τόσο μόνοι... τόσο μίζεροι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ έχεις παρέα έτσι; ζηλεύω ρε γαμώτο...

      Διαγραφή
    2. Μη ζηλεύεις. Κάποια στιγμή θα έλθουν άνθρωποι και για σένα. Θα τραγουδάτε με κιθάρες στις παραλίες, θα τρώτε σουβλάκια, πατάτες τηγανητές, ντολμαδάκια, θα βλέπετε ανατολές και ηλιοβασιλέματα χέρι χέρι. Μετά θα πάτε σε πορείες, θα λέτε αγωνιστικά τραγούδια, θα σηκώνετε σημαίες και λάβαρα και θα φροντίζετε ταυτόχρονα και τα θρησκευτικά σας καθήκοντα με τακτικό εκκλησιασμό και παρακολούθηση του κατηχητικού. Έχε θάρος καλό μου παιδί.

      Διαγραφή
    3. Αχ σε ευχαριστώ πολύ που με καθησύχασες! Μπορώ να πάψω να είμαι μίζερος και να γίνω κι εγώ όπως εσύ ευτυχισμένος και trendy? Αυτό που με καθησύχασε πιο πολύ είαι που θα μπορώ να πηγαίνω και σε πορείες. Εγώ νόμιζα ότι είναι μίζερο, ρε γαμώτο...Άλλαξε η μόδα?

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορείς να γίνεις όπως εγώ! Είμαι το τρελοτρόλ το Α

      Διαγραφή
    5. Δεν μπορείς να γίνεις σαν εμένα. Είμαι το τρελοτρόλ το Α! Αφού όμως μου ζητάς τη συμβουλή μου θα σου τη δώσω: Φέτος οι πορείες δεν είναι trendy. Θα φορεθούν πολύ όμως οι καρώ μπλούζες και οι φούστες μέχρι το γόνατο.

      Διαγραφή
  51. Άκου μίζερε. Ο/η granma και οι άλλοι/ες σύντροφοι/ισσες δεν τραγουδούσαν αγωνιστικά τραγούδια με κιθάρες στις ελληνικές παραλίες. Ιδρώσανε στα καταφύγια της Γάζας. Για να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ο μίζερος. Είμαι το τρελοτρόλ το Α. Μη με μπερδεύετε

      Διαγραφή
    2. χαχαχααα και εκεί στη Γάζα, πάνω στον αγώνα, έγδαρε και ένα ..... λάμα για να φοράει το γουνάκι του στις αγωνιστικές διαδηλώσεις......

      Διαγραφή
  52. Εσύ δηλαδή έχεις και χιούμορ.
    Ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τελικά αυτό το site είναι για εκτόνωση νεύρων, θυμού???Αν είναι έτσι να βγάλω και εγώ το θυμο μου. Ειμαι θυμωμενος που η ΑΡΣΥ δεν εχει παρει καμια θεση εδώ και τόσο καιρό!!!Είμαι θυμωμένος που δεν έγινε γενική συνέλευση για να συναποφασίσουμε τι θα κανουμε για το θεμα της καταμέτρησης. Το ανέλαβε ο κος Παπαδόπουλος ο οποίος ενώ έστειλε επιστολή στη διοίκηση και μετά στους συναδέλφους για αποχή (χωρίς καποια κατοχύρωση από το σύλλογο) τελικά σιγά σιγά τα πήρε όλα πίσω...Οι γνωστές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι!Προαποφασισμένα όλα.Όσο αφορα το θέμα του ξυλοδαρμού συναδέλφου ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...Έπρεπε να γίνει κάποια κινητοποίηση, να επιβάλλουμε να υπάρχουν φύλακες και μη εμπλοκές σε αποφασεις της ομάδας από τη διοίκηση...αλλά και αυτό θάφτηκε...Με τη σύμβαση τι γίνεται?Η υφυπουργός απάντησε στην επιστολή του συλλόγου? ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ σας λέω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Είμαστε πολλοί/ές πια με τόσα και περισσότερα νεύρα για όλους/ες τους....
    Θα το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέγεται και θετική σκέψη
      τρελοτρόλ το Α

      Διαγραφή
  55. Ανώνυμος5 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:52 π.μ.
    "χωρίς καποια κατοχύρωση από το σύλλογο"...

    Είναι αλήθεια; Και τι θα γίνει με τις κλήσεις σε απολογία; Δεν λέγανε για κάλυψη από τον Σύλλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Θελω να ρωτησω ειμαι θεραπευομενος η ερωτηση για τον Οδυσσεα.
    Καταλαβαινω οπως και ολοι για ποιο λογο στηθηκε ετσι στα γρηγορα ο Οδυσσεας,καταλαβαινουμε τισ ευθηνες διοικησης και υπουργειου για το νομικκο κενο,με αποτελεσμα να διωκονται οι εργαζομενοι.
    με αποτελεσμα αυτο το τοσο χρησιμο εργο να κλεισει.
    Ο συλλογος εργαζομενων δεν μπορει τοσο καιρο να μη ειχε ακουσει τιποτα για την νομιμοτητα,τι εκανε για να το προλαβει προτου ειναι αργα.?

    Ευχαρηστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συλλογος αγαπητέ είναι αβαβα με την δοιηκηση..μάλλον ρητορική η ερωτησή σου..Το θέμα είναι-όπως είπες- οτι τρέχουν οι εργαζόμενοι και ο συλλογος συνεχιζει να αποδεικνύει πόσο αβαβα είναι..Τόσο απλα!

      Διαγραφή
    2. Ισως δεν εχεις αδικο,απλα μου εκανε εντυπωση που υπηρξε μια παραξενη σιωπη απο οταν ανοιξε ο οδυσσεας.
      Και δεν λεω να μην ανοιγε,τον θεωρω συμαντικο.
      Και να το αποτελεσμα,κλειστο προσωρινα.

      Διαγραφή
  57. Διάβασα στο blog του Συλλόγου το κείμενο των συναδέλφων της επιστημονικης επιτροπής .Ενα μεγάλο "συγχαρητήρια" για την τεκμηριωμένη θέση σε όλα όσα έγραφε ο ...μεγάλος μάγος τησ Διεύθυνσης εφαρμογών.......
    Να παρατηρήσω πάντως πως όπως φαίνεται ενώ κάποιοι προσπαθούν, κάποιοι άλλοι όλη μέρα (και σε ώρα εργασίας) είναι πάνω από τον υπολογιστή μόνο για να γράψουν κακίες και να μας πλγροφορήσουν για τα προσωπικά τους προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδού πως ξεχωρίζουν οι εργατικοί άνθρωποι και δίνουν το καλό παράδειγμα. Έτσι για να μάθετε όλοι.
      τρελό κουνέλι (φίλος και ομοιδεάτης του τρελοτρόλ του Α).

      Διαγραφή
  58. Μερικές παρατηρήσεις από τις τελευταίες εξελίξεις .
    Στα συν:
    -Τα μέλη του Δ.Σ. αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν (άσχετο αν δεν άρεσε σε κάποιους,έτσι κι αλιώς πάντα θα υπάρχουν αυτοί .Το ίδιο έγινε και με τις καταλήψεις.)
    -Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ακολούθησαν τη γραμμή του Συλλόγου παρόλο που ήταν ριψοκίνδυνη.Η μειοψηφία πάντα θα υπάρχει
    -Τελικά, μετά την πίεση που ασκήθηκε προς τη Διοίκηση, έγιναν κάποιες αλλαγές που έκαναν την όλη διαδικασία σαφώς πιο εύκολη
    -Όλες οι μονάδες ,πλέον,έχουν την ίδια μορφή καταγραφής των ημερήσιων χορηγήσεων για πρώτη φορά από το άνοιγμα των μονάδων (και μιλάω για το τελευταίο excel)
    -Αυτή τη φορά (σε αντίθεση με την τελευταία κατάληψη) φάνηκε ότι ήξεραν μέχρι που τους πέρνει.(και αναφέρομαι σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.)
    Στα πλην:
    - Στο τμήμα πληροφορικής όλα αυτά τα χρόνια τί ακριβώς έκαναν και δεν μπορούσαν να φτιάξουν ένα απλό excel που να ήταν κοινό σε όλους?
    - Για το θέμα των απολογιών των υπευθύνων, όντως υπάρχει από την μεριά των συναδέλφων στο Δ.Σ. ένα φάουλ για τον τρόπο που το χειρίστηκαν ή καλύτερα το μετέδωσαν σε εμάς
    - Η καταγραφή των barcode παρόλη τη βελτίωση της πρότασης δημιουργεί προβλήματα και θα πρέπει να επανεξεταστεί
    -Δυστυχώς,ειναι τελικά αρκετοί( μήπως είναι πάντα οι ίδιοι?) αυτοί που δεν μπορούν να δουν ψύχραιμα τα πράγματα και από κάποια απόσταση και το μόνο που κάνουν είναι να λένε για όλα, πάντα τα ....ίδια μίζερα και απαξιωτικά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "Για το θέμα των απολογιών των υπευθύνων, όντως υπάρχει από την μεριά των συναδέλφων στο Δ.Σ. ένα φάουλ"
    Τι κομψότης στη διατύπωση.... Τι μεγαθυμία... Ενώ για την κριτική που δεν μας αρέσει, πρόκειται για "μίζερα και απαξιωτικά σχόλια"...
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ "είναι να λέτε για όλα, πάντα τα ....ίδια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος5 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:32 μ.μ.
    "Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ακολούθησαν τη γραμμή του Συλλόγου παρόλο που ήταν ριψοκίνδυνη. Η μειοψηφία πάντα θα υπάρχει"

    Η γραμμή του Συλλόγου ήταν όντως πολύ ριψοκίνδυνη. Και αποδείχτηκε. Γιατί ήταν παράνομη. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι δυστύχημα αν η "μειοψηφία" δεν είναι πλειοψηφία.
    Κι αυτό ΕΙΝΑΙ απαξιωτικό σχόλιο για το σχόλιο του ανώνυμου 5/9 10.32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πρέπει να ομολογήσω ότι με απωθεί η άποψη "ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ..." (μην το πάρεις προσωπικά, δεν κρίνω εσένα).
    Μας αρέσει δεν μας αρέσει (ας μην υπογράφαμε σύμβαση αν δεν μας άρεσε), οι υπηρεσίες έχουν κανονισμό λειτουργίας. Ο κατώτερος εκτελεί την εντολή του ανωτέρου. Αυτό δεν αλλάζει από διαθέσεις, ιδεολογίες, ιδεολογήματα ή συσχετισμούς. Φαντάζομαι ότι ούτε η αρσυ το απορρίπτει αυτό, γιατί όλοι ξέρουμε ότι ισχύει πανανθρώπινα. Γι'αυτό και αφορούσε (κι αφορά) και τις υπηρεσίες στα αριστερά καθεστώτα. Εκτός αν έχουν να μας πουν κάτι άλλο για την Κούβα ή και την Νικαράγουα.
    Φυσικά και δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταπίνεται κάθε παράλογη εντολή. Αλλά υπάρχουν άλλοι νόμιμοι τρόποι αντίδρασης. Γιατί δε ρωτήθηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του Σωματείου; ή ρωτήθηκαν και δεν άρεσε η απάντησή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πρέπει όμως πάντα να υπολογίζεις την αντίδραση του αντιπάλου.Στην προκειμένη περίπτωση αν ουσιαστικά δεν υπάρξουν συνέπειες,τότε δικαιώνεται η επιλογή σου,αν υπάρξουν συνέπειες που δεν υπολόγιζες τότε πήρες κόσμο στο λαιμό σου.Για αυτό συμφωνώ με τον προηγούμενο που αναφέρει "ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μάλιστα. Και αν υπάρξει περίπτωση που "πήρες κόσμο στο λαιμό σου", τι γίνεται μετά; ξεμπερδεύεις με ένα sorry guys ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Συνάδελφε, μη βιάζεσαι.Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για μένα το θέμα δεν είναι τι ψαλμός θα ακουστεί....αν θα'ναι χαρμόσυνος ή πονεμένος αμανές...το θέμα είναι να μην γίνεται η διαχείριση τέτοιων ζητημάτων μια ζαριά, έστω κι αν ο "παίκτης" νιώθει σίγουρος για το ταλέντο του, άρα και για το αποτέλεσμα... Γιατί τα παίγνια πάντα μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις.
    Λοιπόν, εγώ ξαναρωτάω την αρσυ καταρχήν, ως παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ : ρωτήθηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του Σωματείου; ή ρωτήθηκαν και δεν άρεσε η απάντησή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εσύ είσαι συνάδελφος μας ρε ρεζίλι?

    Είσαι μεγάλο ρεζίλι για όλους μας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  68. Ανώνυμος10 Σεπτεμβρίου 2014 - 1:41 μ.μ. πετάς πολλά και διάφορα που μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί όμως να ναι όχι απλά φούμαρα αλλά πονηρές διαβολές και να εξυπηρετείς εσύ σκοτεινές ραδιουργίες που υποτίθεται καταγγέλλεις.
    ή...απλά κάνεις πλάκα!
    Λοιπόν ή δίνεις δείγματα αξιοπιστίας ή κόψε τα φούμαρα.
    Ξεκίνησε λέγοντας το όνομά σου (που μόνος σου είπες ότι θα ανακοινώσεις) και επίσης το όνομα του/της granma. Χάιντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τελικά ποιος απατεώνας να'σαι....ποιος να'σαι... μπα, δεν έχει σημασία, ΕΙΣΑΙ άνευ σημασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή