Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ

 Για μία ακόμη φορά, στις 9 ημέρες κατάληψης των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και συνάδελφοι, τοπικοί σύμβουλοι από την περιφέρεια και γονείς θεραπευομένων στη Μονάδα Εφήβων του ΟΚΑΝΑ Ατραπός.
Ακολούθησε συνάντηση του Δ.Σ. των εργαζομένων και εκπροσώπου του συλλόγου γονέων της μονάδας εφήβων Ατραπός με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο και το διευθυντή του γραφείου του κ. Μπεντέα.
Ο κ. υπουργός μας ενημέρωσε εξαρχής ότι είχε προηγηθεί σύσκεψη του ιδίου και της υφυπουργού κας. Σκοπούλη με την πρόεδρο του Οργανισμού. Στη συνάντηση θέσαμε στον υπουργό τα ζητήματα που μας απασχολούν και λάβαμε τις ακόλουθες απαντήσεις:
Προϋπολογισμός: Ο υπουργός αναγνωρίζει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Οργανισμού. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα, με τον υπουργό οικονομικών, προκειμένου να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση που θα καλύψει το λειτουργικό έλλειμμα του ΟΚΑΝΑ για το 2013.
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Το Υπουργείο θα προχωρήσει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ρυθμίζει το θέμα έως το τέλος του 2010. Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι η ρύθμιση βρίσκεται στο γραφείο του διευθυντή του υπουργού οικονομικών και «είναι σε καλύτερο δρόμο παρά ποτέ».
Ληξιπρόθεσμα χρέη: Τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και την 31/12/2011 (περίπου 8.000.000 ευρώ) θα εξοφληθούν άμεσα από κονδύλια που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο για το σκοπό αυτό. Για τα χρέη του 2012 θα ακολουθήσει στο μέλλον νέα ρύθμιση.
Υπερωρίες - Εφημερίες: Ο Υπουργός ζήτησε από την κα. Σκοπούλη να υπογράψει σήμερα τα σχετικά έγγραφα και να λυθεί άμεσα το ζήτημα.
Για το έμα των γιατρών και του επιδόματος επικινδυνότητας στους νοσηλευτές ο υπουργός δεν ήταν ενημερωμένος. Ζήτησε να τον ενημερώσουμε γραπτώς για τα ζητήματα αυτά προκειμένου να τα μελετήσει.
Ύστερα από 9 ημέρες κατάληψης και χάρις στο δυναμισμό των κινητοποιήσεων μας καταφέραμε να δούμε τον υπουργό υγείας (κάτι που ούτε η διοίκηση δεν είχε καταφέρει εδώ και τόσον καιρό) για να πάρουμε… μία σειρά από υποσχέσεις.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Αύριο στην Τοπική Συνέλευση Αθήνας (12:30μμ) καθορίζουμε την περαιτέρω δράση μας. Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι εκεί!

Bonus:φωτογραφίες από τη χθεσινή παράσταση στο Υπουργείο στο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=266709 

1 σχόλιο:

  1. Τι εννοείτε ότι ο Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί γραπτώς για τα αιτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών; Δέκα φορές δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο το σχετικό υπόμνημα; Δεν υπήρχε στα χέρια του ΔΣ του Συλλόγου ώστε να του δώσουν επί τόπου (για 11η φορά); Ή μήπως πρόκειται να αλλάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή