Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Μακεδονίας 11, Αθήνα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζουμε για όγδοη μέρα την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ διεκδικώντας το δικαίωμα των εξαρτημένων στη  θεραπεία και το δικό μας σε μια αξιοπρεπή εργασία. Σήμερα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και παράσταση στο Υπουργείο Υγείας, όπου κανονίστηκε συνάντηση  με τον υπουργό κο Λυκουρέντζο αύριο ώρα  12.00 μ.μ.

Σήμερα, επίσης λάβαμε, με έκπληξη, μια επιστολή από την Πρόεδρο η οποία υποστηρίζει ότι λόγω της κατάληψης «δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ενέργειες που αφορούν στην προμήθεια υλικών που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των θεραπευομένων». Θεωρούμε πως πρόκειται για μια όχι μόνον αστήρικτη αλλά και αντιδεοντολογική προσπάθεια της Διοίκησης να στρέψει τα μέλη των προγραμμάτων ενάντια σε μας (δηλαδή στους θεραπευτές τους). Και, αν δεν ενέπλεκε την ευαίσθητη ομάδα των θεραπευομένων, θα ήταν αστείο το ότι η Πρόεδρος του ΔΣ αποδίδει στην (από εβδομάδος) κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών όλες τις δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν τους τελευταίους μήνες.

Όπως είναι σαφές οι εργαζόμενοι, παρά τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε διασφαλίσει την ομαλή χορήγηση των ασθενών στις μονάδες και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος. Επίσης, έχουμε ήδη προχωρήσει στη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών (όπως γνωρίζει η Πρόεδρος)  ώστε να γίνει νέα παραγγελία υποκαταστάτων.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι για οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα παρουσιαστεί  αποκλειστικά υπεύθυνη  είναι η Διοίκηση του Οργανισμού.

Συνεχίζουμε δυναμικά την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας αύριο στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00 μ.μ.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

 

 

4 σχόλια:

  1. με ΕΚΠΛΗΞΗ την λάβατε την επιστολή;;;;;;;;γιατί;χάλασε η συμμαχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς και ήταν θέμα χρόνου η προσπάθεια συκοφάντησης. Εδώ το κόμμα της το ΠΑΣΟΚ και ο πολιτικός της προϊστάμενος ο Ευάγγελος τρομοκρατούν και συκοφαντούν ολόκληρο λαό, αυτή θα είχε ενδοιασμούς να κάνει φτηνή πολιτική απέναντί μας;. εγώ απορώ που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τις απειλές.
    όσο για τις συμμαχίες ας συλλογιστούν για την ευπιστία τους όσοι πίστεψαν σε αυτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγά μην είναι ευπιστία..κουτοπονηριά το λένε αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο (και σχετικό....): δεν προκύπτει από τον νέο νόμο ότι επιτρέπεται χορήγηση υποκαταστάτων από ιδιώτες. Ανταγωνιστικών ουσιών ναι. Επίσης ο ΟΚΑΝΑ εξακολουθεί να θεωρείται θεραπευτικό πρόγραμμα. Γιατί ακούγαμε πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή