Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 28.03.13


10η ημέρα κατάληψης των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ
Σήμερα πραγματοποιήθηκε τοπική συνέλευση στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουμε τη περαιτέρω στάση και δράση μας, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Τονίστηκε πως η  μαζικότητα και η αποφασιστικότητα που ως τώρα έχουμε επιδείξει μας έχουν φέρει σε καλύτερη θέση απ' ότι πριν από δυο βδομάδες (συναντήσεις με τους αρμόδιους κι όχι τους γραμματείς και φαρισαίους, ξεκάθαρες τοποθετήσεις, δημοσιοποίηση των προβλημάτων μας) - ως τόσο έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τη νικηφόρα κατάληξη του αγώνα μας. Καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι η συνάντηση με τον υπουργό δεν είχε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα όσον αφορά στις διεκδικήσεις μας. Λάβαμε μία σειρά από υποσχέσεις στα επιμέρους ζητήματα, ενώ για το βασικό ζήτημα που είναι ο προϋπολογισμός δεν υπάρχει πρακτικά εξέλιξη, παρά μόνο η ενημέρωση μας για το πώς θα χειριστεί ο υπουργός το θέμα. Το μόνο θέμα που φαίνεται να επιλύεται άμεσα είναι αυτό των υπερωριών και εφημεριών.  Με βάση τα παραπάνω, η τοπική συνέλευση Αθήνας ομόφωνα αποφάσισε συνέχιση της κατάληψης και των κινητοποιήσεων.
Είχε προηγηθεί απόφαση των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσουν και εκείνοι την κατάληψη.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε, επίσης, στο χώρο της  κατάληψης συνάντηση με τα όμορα σωματεία του χώρου κατά των εξαρτήσεων. Συμμετείχαν συνάδελφοι από τα σωματεία του 18 άνω, των Κέντρων Πρόληψης και του ΚΕΘΕΑ. Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς εξαιτίας των πολιτικών των μνημονίων. Αποφασίσαμε  ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για κοινή δράση με στόχο την υπεράσπιση της βιωσιμότητας των φορέων, τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων, της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε εκδήλωση – συζήτηση με  συνδιοργάνωση των τεσσάρων σωματείων, την Πέμπτη 4 Απριλίου το απόγευμα στην κατάληψη του ΟΚΑΝΑ.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Στρατούλη στη Βουλή των σωματείων εργαζομένων στους φορείς αντιμετώπισης της εξάρτησης.

1 σχόλιο:

  1. Η Θεσσαλονίκη έκανε -με την μία- κίνηση ματ!!!!!! Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΟΛΩΝ. Και κυρίως αυτών που από όλον τον ΟΚΑΝΑ είναι το σημαντικότερο κοινωνικό και πολιτικό (και εκλογικό.....)διακύβευμα....Των θεραπευομένων.
    Εδώ στην Αθήνα γιατί πάμε τόσο αργά και παραδοσιακά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή