Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


4 μέρες κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών στην Αθήνα.
Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι βγαίνουν μπροστά, γίνονται πρωταγωνιστές.
Ενάντια στο φόβο, ενάντια στις απειλές, ενάντια στην  παραίτηση.
Ας δούμε πού βρισκόμαστε και πώς θα προχωρήσουμε.
Πάμε λοιπόν στα καλά:
Την Τρίτη 18/3 ξεκινά κατάληψη στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ, για πρώτη  φορά τόσο μαζική, για πρώτη φορά τόσο αποφασιστικά.
Τα αιτήματα γνωστά σε όλους :
ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ( και ας σωθεί ό,τι μπορεί ενάντια στους καιρούς , ενάντια σε θεούς και δαίμονες που λέγανε παλιά οι σύντροφοι)

Τι κερδίσαμε αυτές τις  4 πρώτες μέρες:
  • Συλλογικότητα: είμαστε ξανά μαζί, περήφανοι για τον αγώνα που δίνουμε
  • Δράση και εμπειρία: Οι εργαζόμενοι μετά από καιρό συμμετέχουν μαζικά, το αμφιθέατρο γεμίζει, η συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών μαζεύει 180 άτομα, μοιράζονται πάνω από 500 προκηρύξεις, τα απογεύματα  στις κεντρικές υπηρεσίες γίνονται προβολές ταινιών και συζητήσεις, οι συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν κατάληψη συμμετέχοντας δυναμικά στον αγώνα που δίνουμε , στις συνελεύσεις αναπτύσσεται ένας άλλος διάλογος, μια πρωτόγνωρη αίσθηση συλλογικής δράσης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας, που ουσιαστικά σηματοδοτεί μια άλλη αντίληψη της πολιτικής .
  • Επιπλέον κατορθώσαμε να συναντήσουμε τους υπευθύνους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  και την  επόμενη εβδομάδα ξαναβλέπουμε τον αρμόδιο υφυπουργό, μπας και τον πείσουμε να  αλλάξει γνώμη και να γίνει επιτέλους η πολυπόθητη νομοθετική ρύθμιση.
Τι κάνουμε για την συνέχεια:
  • Αυξάνουμε τη πίεση, συνεχίζουμε την κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα. Ούτε βήμα πίσω από αυτά που χρειάζονται να γίνουν για να σωθεί ο ΟΚΑΝΑ, για να παρέχουμε υπηρεσίες στους ανθρώπους,  που χρειάζονται  τη βοήθεια μας, για να συνεχίσουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια. Ενισχύουμε την παρουσία μας στην κατάληψη, οργανώνοντας συζητήσεις, εκδηλώσεις, προβολές, εξορμήσεις.
  • Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο, (χωρίς αυταπάτες ότι τέτοια θέματα μπορούν να λυθούν μόνο σε νομικό επίπεδο, χωρίς αγώνες). Άμεσα την Παρασκευή 22/3 καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην φύγει κανένα στοιχείο, που να αφορά την μισθοδοσία κανενός εργαζομένου, εφόσον αυτή προκύπτει από όρους ΣΣΕ. Προσοχή: τα ασφαλιστικά μέτρα να αφορούν μόνο στοιχεία που σχετίζονται με την ΣΣΕ, οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αφορά παράνομες αμοιβές, λοβιτούρες, υπόγειες σχέσεις με τη Διοίκηση δεν μας αφορά στο ελάχιστο. Ας πάνε όλοι τους στον εισαγγελέα.
Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί,  συνάδελφ-ισσες/οι! Καιρός να διαχωρίσουμε τη θέση μας  από όσους συμμετείχαν (ή συμμετέχουν) στα πανηγύρια.

Ο Σύλλογος πρέπει να πάρει επιτέλους θέση: καμία ανοχή απέναντι σε όσους χρόνια τώρα αποτελούν τους εκλεκτούς της εκάστοτε Διοίκησης και παίρνουν μέρος στα κρυφά φαγοπότια.

Τώρα στα σκοτεινά σημεία:

Με αφορμή την κατάληψη διάφοροι παρατρεχάμενοι προσπαθούν να βγουν «στον αφρό». «Συνάδελφοι» που χρημάτισαν σύμβουλοι διαφόρων (ακόμη και δεξιών) υπουργών υγείας, ή/και που έγιναν υπεύθυνοι χωρίς να διαθέτουν καν τα τυπικά προσόντα, που κατά περίεργο τρόπο κάθε φορά κατορθώνουν να «βολεύονται» κατά την προτίμηση τους, που κάθε φορά «προσανατολίζονται» ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος,  προσπαθούν να αποκτήσουν λόγο στους αγώνες μας. Άλλοι πάλι αντιλαμβανόμενοι ότι η ιστορία τους δεν τους επιτρέπει ούτε καν την προσπάθεια να συμμετάσχουν, νομίζουν ότι μπορούν να αναχαιτίσουν τον αγώνα μας απειλώντας εργαζόμενους με απόλυση αν συμμετάσχουν στην κατάληψη (πχ στη Γενική Συνέλευση της Θεσσαλονίκης).

Αλλά είναι μακριά νυχτωμένοι.
Το ποτάμι δεν γυρνά πίσω.
Είμαστε ενωτικοί και ενωμένοι με όσους πραγματικά αγωνίζονται χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα, χωρίς ανταλλάγματα.

Κανένας γραφειοκράτης, κανένας καριερίστας, κανένας σωτήρας.

Δεν τους έχουμε ανάγκη, δεν τους είχαμε ποτέ ανάγκη.

Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, κι αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας!

2 σχόλια:

  1. Εεεεεε....Επιτέλους ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ δημιούργησε αυτό το μπλογκ (κοντά τρια χρόνια τώρα) ως ένα χώρο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετική άποψη.
    Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες σχόλια - κάποια από αυτά αρκετά επικριτικά για τις θέσεις της Αριστερής Συσπείρωσης. Κανένα δεν έχουμε διαγράψει και ούτε θέλαμε να διαγράψουμε. Το τελευταίο σχόλιο όμως, στο οποίο αναφέρονταν ονόματα συγκεκριμένων συναδέλφων, αναγκαζόμαστε να το διαγράψουμε για δυο λόγους:

    1) η συνάδελφος, της οποίας το όνομα αναφέρεται στο σχόλιο μας ενημέρωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσει νομική διαδικασία για συκοφαντική δυσφήμιση και η Αριστερή Συσπείρωση δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους εμπλοκές με τον νόμο (χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε νομοταγείς... κάθε άλλο).

    2) ο σκοπός των οποιωνδήποτε καταγγελιών μας σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο πρόσωπα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Μας ενδιαφέρουν διαδικασίες και πολιτικές συμπεριφορές. Αυτές καταγγείλαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους ότι και καταλαβαίνουν και δεν χρειάζονται υποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή