Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Συνέντευξη Τύπου
 
Έγινε με σχετική επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ όπως είχε προγραμματισθεί. Παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι από τα ακόλουθα μέσα ενημέρωσης: Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αυγή, Κόκκινο, Ριζοσπάστης και 90.2. Επίσης παραβρέθηκαν ακι εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων από το ΚΕΘΕΑ, τα Κέντρα Πρόληψης και το ΨΝΑ.
 
Απογευματινή προβολή ταινίας
 
Η ομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κατάληψης προγραμμάτισε προβολή της ταινίας ντοκυμαντέρ του καταξιωμένου σκηνοθέτη Michael Winterbottm με σκηνοθέτη τον Mat Whitecross
"The Shock Doctrine (Το δόγμα του σοκ)
 
Το ντοκυμαντέρ είναι βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein. Το ντοκυμαντέρ προβάλλει το επιχείρημα ότι οι πολιτικές της "ελεύθερης αγοράς" στην Αμερική έχουν σταδιακά κυριεύσει τον κόσμο μέσω εκμετάλλευσης συγκλονισμένων από την καταστροφή ανθρώπων και χωρών. Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλλουν ριζοσπαστικές πολιτικές ελεύθερης αγοράς. Η Naomi Klein αποκαλεί το φαινόμενο αυτό "καπιταλισμό της συμφοράς" και θεωρεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο να σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η θεραπεία με ηλεκτροσοκ. Η ταινία αμφισβητεί κατά τρόπο ριζικό τον μύθο ότι η παγκόσμια ελεύθερη αγορά έχει θριαμβεύσει βασιζόμενη στη δημοκρατία.

Ώρα προβολής: 19.00 στις Κεντρικές Υπηρεσίες (Αβέρωφ 21)

Ελάτε και φέρτε και τους φίλους σας

  

6 σχόλια:

  1. Τι έχει γίνει με την διαφημιζόμενη συνάντηση Στουρνάρα - Μαλλιώρη; Ενημερωθήκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά δεν έγινε, γι αυτό η Πρόεδρος έφυγε μακριά στα ξένα και έριξε μαύρη πέτρα πίσω της (αν και δεν το νομίζω να την αφήσει μέχρι τέλος να πέσει κάτω, εννοώ τη μαύρη πέτρα)

      Διαγραφή
  2. και για να μην ξεχνιόμαστε, ιδού οι αποδείξεις για την σχέση των φασιστών / ακροδεξιών με τον Σαμαρά και την κυβέρνηση του
    http://www.efsyn.gr/?p=32624

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που δεν μπόρεσε να καταφέρει η Πρόεδρος το καταφέραμε με την αποφασιστικότητα και την μαζικότητα μας εμείς!!! συνάντηση με τον υφυπουργό οικονομίας!!!
    πω, πω ζήλεια η πρόεδρος!! χειρότερα κι απο το να είσαι 39η στην λίστα μισθοδοσίας δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ καλό!!! αλλά ας αποφασίσουμε κάποτε (γενικά μιλάω...για τον Σύλλογο, όλους μας, όχι κάποιον συγκεκριμένα) αν θα εξακολουθήσουμε να το παίζουμε συμπαθώντες την Πρόεδρο και την Διοίκηση όποτε νομίζουμε ότι θα δεχτούμε βοήθεια ή αν θα έχουμε καθαρές αντιδράσεις.
    Και για αυτά τα έρμα τα ασφαλιστικά μέτρα τίποτα δεν ακούμε.
    ΑΚΟΜΑ να κατατεθούν;;;; πόσο καιρό θέλουν επιτέλους; υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή