Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ



 Αντί για μια θέση σε προγράμματα θεραπείας
μια θέση σε στρατόπεδα κράτησης
Αντί για αξιοπρέπεια και ελευθερία
καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εξαρτημένων

Επιχείρηση σκούπα για τα εξαρτημένα άτομα στο Κέντρο της Αθήνας: τις βραδινές ώρες εξαρτημένα άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, χωρίς τη θέληση τους, καταγράφηκαν (!;) και εξετάσθηκαν χωρίς τη θέληση τους, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία «τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι». Αυτό βαφτίστηκε «δράση ανθρωπιστικού χαρακτήρα».

  • Την ίδια ώρα στην Μονάδα Άμεσης Βοήθειας του ΟΚΑΝΑ δεν γίνονται ιολογικές εξετάσεις στα εξαρτημένα άτομα (που οικειοθελώς  προσέρχονται για να εξετασθούν )  επειδή δεν δίνονται λεφτά για την αγορά  αντιδραστηρίων.
  • Την ίδια ώρα η κινητή μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που αντιμετώπιζε επί 24 ώρες τα επείγοντα προβλήματα των εξαρτημένων και έσωζε ζωές από υπερδοσολογία,  έπαψε να λειτουργεί επειδή στοίχιζε πολύ.
Αν η Πολιτεία θέλει να κάνει  «δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα» και να προφυλάξει την ατομική υγεία των εξαρτημένων  και τη Δημόσια Υγεία, αντί  να χρηματοδοτεί την καταστολή, την διαπόμπευση και την περιθωριοποίηση

  • ας  χρηματοδοτήσει με τα απαραίτητα χρήματα τον ΟΚΑΝΑ και τις άλλες δομές/οργανισμούς αντιμετώπισης της εξάρτησης,
  • ας δημιουργήσει δομές που θα απορροφήσουν την λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ,
  • ας  χορηγήσει τα επιδόματα των εξαρτημένων ατόμων, που έχει αδικαιολόγητα κόψει,
  • ας προμηθεύσει με εμβόλια τον ΟΚΑΝΑ ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα  προληπτικών εμβολιασμών,
  • ας ενισχύσει με το κατάλληλο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό τις Μονάδες του ΟΚΑΝΑ, ώστε να αντιμετωπισθεί  η επιδημία του HIV/AIDS, που έχει ξεσπάσει εδώ και δυο χρόνια στους εξαρτημένους.
Ως εργαζόμενοι και επιστήμονες δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εξαρτημένων και θα σταθούμε αποφασιστικά εμπόδιο σε όλες τις προσπάθειες καταπάτησης τους.
Η αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες επιλογές προϋποθέτει  τόσο την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων όσο και την διεκδίκηση αξιοπρεπούς θεραπείας των εξαρτημένων ατόμων.
Ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι ενιαίος και συνεχής.

4 σχόλια:

  1. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

    http://www.kethea.gr/el-gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85.aspx?articleType=ArticleView&articleId=393&language=el-gr

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΑΝΑ

    http://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/deltia-typoy/item/355-deltiotypouepixeirisithetis

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

    http://www.mopocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=4547&Itemid=569&lang=

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΚΑΝΑ

    http://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/deltia-typoy/item/356-anakoinosiokanagiaanakoinosidimosiastaxisgiathetis

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

    http://prolipsiworkers.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ (περιλαμβάνεται η ανακοίνωση - καταδίκη της επιχείρησης σκούπα από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)


    http://www.naftemporiki.gr/story/623085

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μην ήταν μόνο λόγια..... "θα σταθούμε αποφασιστικά εμπόδιο...."
    Εδώ δεν μπορούμε ούτε πανό να αναρτήσουμε, ούτε να μαζευτούμε σε μια συνέλευση. Οι παραιτημένοι (ή κάποιοι άλλοι βολεμένοι...) εργαζόμενοι, οι ήσυχοι συδικαλιστές, να σταθούμε αποφασιστικοί κι αποφασισμένοι πολύ δύσκολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Τσάβες που έφυγε πολύ νωρίς ενώ τον χρειαζόμασταν όλοι

    http://eapeaedo.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2658.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)&utm_content=Yahoo!+Mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή