Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Γνωρίζαμε ότι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποδυναμώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τους είχαμε άλλωστε δει  κατ’ επανάληψη να υπογράφουν γελοίες συμβάσεις με μηδενικές αυξήσεις
Υποψιαζόμαστε ότι σε κρυφές συναντήσεις με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους «συντρόφους» τους παζαρεύουν και ξεπουλούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων με αντάλλαγμα (ευρω)βουλευτιλίκια και ωραίο ζεστό κρατικό χρήμα, υπουργεία και ποικίλες κυβερνητικές θέσεις
Αλλά φαίνεται πως η κατρακύλα δεν έχει τέλος: Δεν φτάνει που συναντήθηκαν κρυφά με τον αιμοσταγή ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδότες, που κομψά ονομάζονται «κοινωνικοί εταίροι». Συμφώνησαν την μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και στην κατάργηση των ΣΣΕ και χωρίς τσίπα περιφέρονται στα κανάλια φωνασκώντας την μια φορά πως όλα είναι ψέματα, την άλλη πως ήταν απλώς μια αναγνωριστική συνάντηση, τέλος  πως αυτό που πέτυχαν ήταν μια νίκη του εργατικού κινήματος.



Θαυμάστε τους! Οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, οι υπηρέτες κάθε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αναβαθμίσθηκαν: μπορούν πια να σφουγγίζουν και άλλους πιο μεταξωτούς κ….., αυτούς της Τρόϊκα και του ΣΕΒ.
Θαυμάστε τους! Ξεφτιλισμένοι, πουλημένοι, προδότες της τάξης τους, νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν εσαεί.
Φτάνει πια!
Απαιτούμε από όλους τους δικούς μας συνδικαλιστές, κάποιοι από τους οποίους, ως εκπρόσωποι μας ,ψήφισαν αυτό τον ανεκδιήγητο Παναγόπουλο για Πρόεδρο, να πάρουν θέση: Συμφωνούν μαζί του;; Έχουν σκοπό να αντισταθούν στην λαίλαπα που απειλεί τους μισθούς, τις συντάξεις, την ίδια μας την δουλειά ή θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ;
Αλλά ακόμη και αν οι συνδικαλιστές μας συνεχίζουν να στηρίζουν αυτούς τους πουλημένους ραγιάδες, εμείς θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον Παναγόπουλο και όσους τον στηρίζουν;
Ως εδώ! 
Να μην τους επιβραβεύσουμε στις 15 Δεκέμβρη! Να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα που πάνε για σφαγή κλαψουρίζοντας «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω».

Ναι, βέβαια θα συμμετέχουμε στην απεργία της 15 Δεκέμβρη - αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μας όρους: δεν θα πάμε για άλλη μια φορά στην άνευρη συγκέντρωσή τους. Ζητάμε από το ΔΣ του Σωματείου να συμπορευθούμε με τον Συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των σωματείων δηλαδή που είναι αποφασισμένα να αγωνισθούν ενάντια στην κυβέρνηση, στην Τρόικα και σε όποιον άλλον έχει βάλει στόχο την εξόντωση των εργαζόμενων.
Να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους εκείνους που παλεύουν για έναν συνδικαλισμό από τα κάτω, μακριά από κάθε κυβερνητικό συνδικαλισμό και εργατοπατερισμό!
                                                                  6 Δεκέμβρη 2010

ΥΓ Και επειδή σε αυτό τον κόσμο κάποιος πρέπει να κρατάει και τον λόγο του, η Αριστερή Συσπείρωση όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί, αντικατέστησε την εκπρόσωπο της στο ΔΣ του Σωματείου. Η Όλγα Αναγνώστου παραιτήθηκε και την θέση της πήρε η Έμμυ Κουτσοπούλου, ψυχίατρος από τη Μονάδα στο Περιστέρι. Η πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα είναι μεν ατομική επιλογή, αλλά γίνεται αποτελεσματική μόνον μέσα στις συλλογικές διαδικασίες. Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Προκαλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να κάνουν το ίδιο ώστε να μην δημιουργείται το έδαφος για προσωποκεντρικό συνδικαλισμό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο προάγγελος του εργατοπατερισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου