Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΚΑΝΑ

                                                                                                         
  Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού διέψευσε τα όνειρα όσων πίστεψαν ότι θα γίνουμε η …Δανία της νότιας Ευρώπης (!), ζωντανεύοντας τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων και τα πιο τολμηρά όνειρα των εργοδοτών, στη συνέχεια κατακρεουργεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα – ακόμα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
    Η Διοίκηση, ενεργώντας ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας, εφαρμόζει το μνημόνιο στον ΟΚΑΝΑ – ενώ, παράλληλα, ( για να μειώσει τις αντιστάσεις που θα συναντήσει ;), συστηματικά προσβάλλει και απαξιώνει τους εργαζόμενους, συλλήβδην ή κατά ομάδες:
ü        Πρώτα τους «νοικιασμένους» συναδέλφους, τους οποίους ως «βύσματα» απέλυσε, αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και τις μονάδες να υπολειτουργούν για μήνες…
ü        Στη συνέχεια το συνεργείο της καθαριότητας – όπου οι «σταυροφόροι» της διοίκησης διέκοψαν απλώς τη συνεργασία με την (γαλάζια) εταιρεία για να αναθέσουν το έργο σε άλλη (πράσινη)-αφήνοντας τις γυναίκες απλήρωτες για τους τελευταίους μήνες και υποχρεώνοντάς τις, πλέον, να δουλεύουν για λιγότερα χρήματα και απειλούμενες. Αλλά αυτά τη διοίκηση, όπως δήλωσε, «δεν τη νοιάζουν»…
ü        Ταυτόχρονα και για να μη χαλαρώνουμε, με το πρόσχημα της διαφάνειας και της ανάδειξης της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης, οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλωνίζουν στις μονάδες καταστρατηγώντας οποιαδήποτε έννοια δεοντολογίας.
ü            Τώρα, έφτασε η σειρά των γιατρών, οι οποίοι λοιδορούνται ότι αμείβονται «καλύτερα» (καλύτερα απ’ ότι ορίζεται από τη νομοθεσία και τη συλλογική σύμβαση; Καλύτερα απ’ ότι «τους πρέπει»; )
ü           Δε χρειάζεται πολλή φαντασία για να προβλέψουμε τι θα έχει να πει η Διοίκηση για τους θεραπευτές (πόσοι θεραπευτές «χωράνε» στη συνταγογράφηση όπως την οραματίζονται;) ή για τους νοσηλευτές (όταν, και με δική μας ευθύνη – με καλή πίστη και για να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς – αφήσαμε να δουλεύει η μονάδα του Ηρακλείου επί πέντε μήνες χωρίς νοσηλευτές;)

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…
Να απαντήσουμε – να αποδείξουμε στην πράξη ότι εμάς «μας νοιάζει»  - «μας νοιάζει και μας κόφτει» και ο μισθός μας, και η τύχη των συναδέλφων μας, και το μέλλον των εξαρτημένων – όπως και το μέλλον του Οργανισμού. Στο κάτω-κάτω, εμείς δε θα φύγουμε όταν αλλάξει η ηγεσία του Υπουργείου (ή, τουλάχιστον, έτσι ελπίζουμε) – θα παραμείνουμε στον ΟΚΑΝΑ και με τις επόμενες διοικήσεις…

ΣΤΟΧΟΙ
1.      Άμεση Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων. Αξιοπρεπής αύξηση για όλους.
2.      Κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ με μόνιμο προσωπικό.
3.      Στήριξη λειτουργίας δομών ΟΚΑΝΑ:
·         Εφαρμογή του πλαισίου που προτείνει η επιστ. Επιτροπή
·         Διασφάλιση επάρκειας προσωπικού/χώρων/υλικοτεχνικής υποδομής για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων
·         Δημιουργία νέων μονάδων
4.    Δίχτυ ασφαλείας για τους εξαρτημένους – διασφάλιση, από το κράτος, των ελάχιστων όρων επιβίωσης των κοινωνικά μειονεκτούντων.


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    I.                Παράσταση στη διοίκηση
  II.                 Κυλιόμενες στάσεις εργασίας με κινητοποιήσεις (εκδήλωση για τις «νέου τύπου» ελαστικές σχέσεις εργασίας του συνεργείου καθαριότητας,  συνέντευξη τύπου κλπ)
III.                  Συντονισμός δράσης με σωματεία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ-18ΑΝΩ-Κέντρων Πρόληψης. Πρόταση για διοργάνωση κοινής εκδήλωσης («Εξάρτηση και Κρίση»).
 IV.              Συμμετοχή του σωματείου στο Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έξω από την –κατώτερη για τις περιστάσεις έως θλιβερή – ΓΣΕΕ των επετειακών μηνιαίων απογευματινών συγκεντρώσεων «υπέρ αναπαύσεως» του εργατικού κινήματος.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου