Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΟΙΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ; ΠΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ;



 Η προχθεσινή ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια. Πρόκειται, πράγματι, για μία ιστορικών διαστάσεων προσπάθεια ανατροπής κατακτήσεων των εργαζομένων:
ü       Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση δώρων και      επιδομάτων για μισθωτούς δημόσιου και συνταξιούχους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
ü       Αύξηση της έμμεσης φορολογίας 
ü       Ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση του ασφαλιστικού
ü       Απελευθέρωση απολύσεων
ü       Καλλικράτης και μαζικές απολύσεις στους ΟΤΑ


Είναι μύθος ότι τα μέτρα δεν επηρεάζουν τόσο τον ιδιωτικό τομέα: Πρώτον, γιατί η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναμόρφωση της εργατικής νομοθεσίας, άρα όλα τα ζητήματα που αφορούν απολύσεις, ριζικό περιορισμό των αποζημιώσεων, περικοπές υπερωριών και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Δεύτερον, είναι απόλυτα σαφές ότι θα έρθουν και νέα μέτρα, με βάση  το μηχανισμό της ανά τρίμηνο επιτήρησης και αξιολόγησης. Το επόμενο βήμα - και μάλιστα πολύ σύντομα - θα είναι η επίθεση σε δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα. 

Βρισκόμαστε , πλέον, σε κατάσταση πολέμου. Απέναντι στο σοκ και στην αμηχανία, πρέπει να αντιτάξουμε την αποφασιστικότητά μας : από την αντίδραση και των εργαζομένων , από την έκβαση της μάχης, θα κριθεί η πορεία των πραγμάτων για τα επόμενα χρόνια.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, είναι παρά πολύ σημαντική η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη. Κανείς μας δεν περισσεύει!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου