Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Διερυμένη Συνεδρίαση των εκλεγμένων οργάνων του Σωματείου

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με τα μέλη της ΕΠΕΣΥ και του Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας καθώς και εκπροσώπων με  ελαστικές σχέσεις εργασίας που απασχολούνται στον Οργανισμό.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που έχουν εκλεγεί στην ΕΠΕΣΥ και στο ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να παρευρεθούν: αυτή είναι η έννοια της συμμετοχής και της συλλογικής δράσης.
Οι δε συνάδελφοι και συναδέλφισσες με ελαστικές σχέσεις εργασίας (ΔΠΥ, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί) πρέπει να διευκολυνθούν στην παρουσία τους με ευθύνη του ΔΣ του Συλλόγου.
Προτείναμε αυτή τη συνεδρίαση από τη μεριά μας, γιατί θεωρούμε ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας πρέπει να αποτελέσουν έναν από τους βασικούς άξονες της δράσης μας (ιδιαίτερα μετά την επιτυχία των πρόσφατων κινητοποιήσεων). Επίσης θεωρούμε ότι η ΕΠΕΣΥ πρέπει να (ξανα) ενεργοποιηθεί και να μην συνεδριάζει στη χάση και στη φέξη, αλλά σε σταθερή βάση και να εκφερει γνώμη για όλα όσα γίνονται στον ΟΚΑΝΑ, ενώ τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο, αν θέλουμε το Σωματείο να αποκτήσει λόγο και αποτελεσματικότητα. 
Είναι στο χέρι μας να μην είμαστε θεατές αλλά πρωταγωνιστές σε όσα μας αφορούν.

10 σχόλια:

  1. Να δούμε επισταμένως τις συμβάσεις των συνεργείων καθαριότητας και των υπηρεσιών φύλαξης!Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν να λαμβάνουν οι εταιρειες μηνιαίως υπέρογκα ποσά απόο τον ΟΚΑΝΑ και να δινουν στους εργαζόμενους ψίχουλα;Επίσης να ελεγχθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τις εταιρείες καθώς και οι όροι τους διότι για παράδειγμα το συνεργείο καθαρισμού πρέπει να παρέχει σε κάθε μονάδα και διάφορα υλικά καθαριότητας τα οποία δεν έχουμε δει σχεδόν ποτέ ενώ αναφέρονται στους όρους της σύμβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι "να τα δούμε" αυτά;

      Διαγραφή
    2. Γιατί η ΕΠΕΣΥ "συνεδριάζει στη χάση και στη φέξη";
      ποιανού ευθύνη είναι αυτή η κατάσταση; των μελών της; κάποιου εξωτερικού παράγοντα; δεν αρκεί να αναφέρουμε απλά κάτι για μια δυσλειτουργική κατάσταση που μας αφορά, σαν να είμαστε εξωτερικοί παρατηρητές. πρέπει, ειδικά αν τις γνωρίζουμε, να δίνουμε όλες τις πληροφορίες στους υπόλοιπους συναδέλφους.

      Διαγραφή
    3. Όποιος μπορεί να το ψάξει

      Διαγραφή
    4. Τι "όποιος μπορεί"; Δεν το καταλαβαίνω. Και η Άρσυ έχει μέλη στην ΕΠΕΣΥ. Μπορεί λοιπόν να μας εξηγήσει τι συνέβαινε με το όργανο αυτό.

      Διαγραφή
  2. Μη μπερδεύεσαι. Νομιζω δεν απαντάει σε σένα με την ΕΠΕΣΥ αλλά στο προηγούμενο σχόλιο με τις εταιρείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ. Δίκιο έχεις μάλλον. Πάντως περιμένω να διαβάσω κάποια σοβαρή εξήγηση για την ΕΠΕΣΥ κι όχι απλώς τηλεγραφικό ρεπορτάζ. Ελπίζω ειλικρινά ότι ενδιαφέρει τους περισσότερους συναδέλφους.

      Διαγραφή
  3. Είναι πάντως τρομερό να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.... ψηφισες συνάδελφε και θεωρείς ότι έκανες το καθήκον σου και τώρα περιμένεις να σου δώσουν αναφορά.... Βάλτα κάτω: ποιοι είναι εκλεγμένοι στην ΕΠΕΣΥ από ποιές περιοχές ποιά η σχέση τους με το σύλλογο τώρα ... και θα βγάλεις άκρη μόνος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περιμένω τίποτα από άλλους.
      Κάνω συνεχώς πολλά πράγματα μόνος μου. Σε ενημερώνω : αυτούς που λες δεν τους ψήφισα, ακριβώς γιατί έκρινα ότι το καθήκον μου ήταν να μην τους ψηφίσω και συνεχώς έγραφα σχόλια για τον ύπνο της ΕΠΕΣΥ, μπας και ξυπνήσουμε όλοι. Έγραψα και τελευταία σχετικά εκείνο που έλεγε ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα σχετικά με την ΕΠΕΣΥ και απ' ό,τι είδα από δικό της σχόλιο, δεν διαφώνησε η ΑΡΣΥ.
      Τώρα συνάδελφε 2.03 περιμένω την σοβαρή απάντησή σου κι όχι το γνωστό πρόγκηγμα.

      Διαγραφή
    2. Έμεινε στο πρόγκηγμα.... έκαστος στο είδος του...

      Διαγραφή