Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Οι "κυρίες κουμπάρες" (ή που χάθηκε η σοβαρότητα;)


Εδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας «αντιπαράθεσης» ανάμεσα στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και τη Διοίκηση του Οργανισμού. Μιας αντιπαράθεσης που αγγίζει τα όρια του γελοίου όταν δεν είναι απλά γραφική. Προκαταβολικά να πούμε ότι σε αυτή την «αντιπαράθεση» η θέση της ΑΡΣΥ καθορίζεται ΠΑΝΤΑ (και ΜΟΝΟ) με βάση το κριτήριο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Μετά και την τελευταία σχεδόν απολογιστική (ή μήπως απολογητική) ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ θεωρούμε υποχρέωση μας να δηλώσουμε τα ακόλουθα:
1.  Οι ανακοινώσεις και  τα Δελτία Τύπου της Διοίκησης εναντίον του σωματείου δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά την αγωνία των Δοικούντων  στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα της λειτουργίας του Οργανισμού και της κατάστασης των προγραμμάτων. Μια πλαστή εικόνα που μπορεί να λειτουργήσει μόνο για όσους δεν ζουν την καθημερινότητα των προγραμμάτων και δεν γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα.
Ακόμη και το «φλέγον» θέμα του Γενικού Διευθυντή και της παράνομης παράτασης  της θητείας του αντιμετωπίζεται από τη μεριά της Διοίκησης με αυτό τον επίπλαστο και «επικοινωνιακό» τρόπο και όχι στην ουσία του: Ενώ είναι υπόλογοι που δεν σκέφτηκαν (;) νωρίτερα, και σε κάθε περίπτωση έγκαιρα, να προκηρύξουν τη θέση του ΓΔ, ώστε να μη δημιουργηθεί κενό, ασχολούνται με το αν το σωματείο θεωρεί τον ΓΔ νεοφιλελεύθερο ή συρριζαίο (βέβαια αν κρίνουμε τόσο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όσο και από τα πεπραγμένα του ΓΔ, ελάχιστες στην πράξη είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δυο «κατηγορίες»). Επίσης αντί να ασχοληθούν με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την ισχύουσα κατάσταση, ασχολούνται με την εξιχνίαση του μυστηρίου της διαρροής της πληροφορίας, ανακρίνοντας -καθώς μαθαίνουμε- συναδέλφους που πιθανολογούν ότι είναι υπεύθυνοι για τη διαρροή της φοβερής απόφασης (αλήθεια  αν ήταν εντάξει η απόφαση, γιατί έπρεπε να μείνει κρυφή;).  
Από τη μεριά μας να ξεκαθαρίσουμε: Ποσώς μας ενδιαφέρει πως ο ίδιος ο ΓΔ αυτοχαρακτηρίζεται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι μέχρι σήμερα η πολιτική που εφαρμόστηκε και η στάση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Διοίκησης απέχει παρασάγγες από τα μοντέλα ακόμη και του σύγχρονου management και δείχνει συνειδητή επιλογή ενός αναχρονιστικού μοντέλου διοίκησης:
·   Εκφοβισμοί,
·    Ανακρίσεις,
·   Τιμωρητικές μετακινήσεις,
·   Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε θέσεις που δημιουργούνται από το πουθενά με βάση τα άτομα και όχι με βάση την αξιολόγηση των αναγκών των εξαρτημένων ή έστω των «υπηρεσιακών» αναγκών
·  Καθυστέρηση λειτουργίας δομών επειδή πρέπει να παραμείνουν στο ψυγείο οι «αντιπαθητικοί» ή οι «ενοχλητικοί»
·  Ομαδικά καψόνια με την άρνηση των εθιμικών αδειών λόγω «θυμού» (!!!!!), λες και παίζουν  το παιχνίδι «κυρίες κουμπάρες» και μάλιστα σε έναν οργανισμό του βεληνεκούς του ΟΚΑΝΑ
·   Υπόγεια αλλά συστηματική και διαρκής προσπάθεια να καταργηθεί η άδεια για την πρόληψη του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης
Και επειδή αυτά μπορεί να είναι για κάποιους "ψιλά γράμματα" να μην ξεχάσουμε το σημαντικότερο: επίμονες προσπάθειες για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες. Έφτιαξαν μια υπηρεσία κι έστειλαν δυο εργαζόμενους στη Σοφοκλέους για να δουλέψουν στον έλεγχο των Κέντρων Πρόληψης. Τώρα την διαλύουν, παίρνουν τον έλεγχο και τον πάνε στο Τμήμα Πρόληψης (όπου εργάζονται ψυχολόγοι κλπ) χωρίς λογιστή και αν δεν τα καταφέρουν λέει θα ψάξουν λύση με ιδιωτική εταιρεία: υπάρχει πιο καραμπινάτη περίπτωση απαξίωσης δημόσιας υπηρεσίας, ώστε να εκχωρηθεί η δουλειά σε ιδιώτη; (Επ΄ευκαιρία: εκτός από τον "φιλελευθερισμό" υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επιμένουν τόσο πολύ; και γιατί δεν ψάχνει ο ΓΔ να βρει ΙΔΙΩΤΙΚΉ εταιρεία και βάζουν τον πρόεδρο να ψάξει; για να έχει αυτός την ευθύνη; και για αυτό;)
Όσο για την υποτιθέμενη ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αναβάθμιση που βαυκαλίζονται να επαίρονται, ένα απλό παράδειγμα: ακόμη οι εξετάσεις από την ΜΑΒΥ έρχονται στις μονάδες της Αθήνας μία – μία με κούριερ: στον ΟΚΑΝΑ δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των μονάδων!!! Οι δε προτάσεις για να χρησιμοποιηθεί το εντελώς αναχρονιστικό σύστημα ωρομέτρησης για αυτό τον λόγο πέσανε στο κενό. Τόσος εκσυγχρονισμός και τόση ψηφιοποίηση!!
Και όλα αυτά σε συνδυασμό με κακό προγραμματισμό προμήθειας φαρμάκων και αντιδραστηρίων (και μη μας πούνε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι των αντίστοιχων τμημάτων. Την τελική ευθύνη την έχουν αυτοί που πληρώνονται, και μάλιστα αδρά, για να διοικούν τον οργανισμό και όχι ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά). 
Όλα δείχνουν πλήρη άγνοια ή/και αδιαφορία για τις  πραγματικές συνθήκες εργασίας του προσωπικού αλλά και για τα πραγματικά προβλήματα των θεραπευομένων μας, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω σε καμία περίπτωση δεν είναι οι διαδραστικοί πίνακες και το μπάσκετ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
·   Τα επιδόματα των ασθενών μας κόβονται όλο και πιο εύκολα, και ο ΟΚΑΝΑ που θα έπρεπε να παρέμβει, να πιέσει, να στηρίξει, σφυρίζει αδιάφορα
·   Οι ασθενείς μας γερνάνε και χρειάζονται όλο και περισσότερη ιατρική φροντίδα και περίθαλψη και αυτοί αδυνατούν ακόμη να καταλάβουν τι φταίει και οι γιατροί φτύνουν τον ΟΚΑΝΑ. Νομίζουν ότι είναι μόνο τα «λεφτά» και ψάχνουν να βρουν δικολαβίστικα επιχειρήματα για να λειτουργούν τα προγράμματα χωρίς γιατρούς, χωρίς ουροληψίες, χωρίς εξετάσεις και τέλος χωρίς τα σωστά φάρμακα 
·   Οι επιδημίες συνεχίζουν να απειλούν τη Δημόσια Υγεία και ο ΟΚΑΝΑ δεν μπορεί αν κάνει ούτε εξετάσεις, ούτε εμβόλια. Ακόμη και το ιατρείο για τις ηπατίτιδες το καθυστερούν εδώ και χρόνια για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα από όλους μας.

2.       Εν ολίγοις ακόμη και αν η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου δείχνει αυξημένη και επιλεκτική ευαισθησία στα όσα κάνει (ή δεν κάνει) ο τρέχων Γενικός Διευθυντής, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσει τη Διοίκηση από την ευθύνη που έχει για τον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε και συνεχίζει να πορεύεται. Η Διοίκηση δεν δικαιούται «δια να ομιλεί» γιατί όλα αυτά τα χρόνια επέδειξε χαρακτηριστική αντεργατική πολιτική. Ενδεικτικά και πάλι αναφέρουμε:
·    Την διαχρονική άρνηση να υπογράψουν ΣΣΕ
·    Την σθεναρή άρνηση να διώξουν τους εργολάβους από τη φύλαξη και την καθαριότητα
·  Την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών επί μήνες με ψευδή  και έωλα επιχειρήματα περί «νομιμότητας» στα οποία επέμενε κυρίως ο συγκεκριμένος "νόμιμος" ΓΔ
· Την άρνηση να αυξήσουν τους μισθούς των συναδέλφων με ΔΠΥ, με αποτέλεσμα να αποψιλωθούν οι μονάδες από ιατρούς και να δυσφημιστεί ο ΟΚΑΝΑ
·    Θυμίζουμε την ανάκριση των συναδέλφων από τη μονάδα της Νίκαιας, επειδή τόλμησαν να γράψουν γράμμα διαμαρτυρίας για την αναίτια μετακίνηση της μονάδας τους
·    Την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσας-συνδικαλίστριας ΕΚ
·    Την πειθαρχική τοποθέτηση σε "θέση-ψυγείο" του πρώην Προέδρου του σωματείου ΓΚ
·    Την καθαίρεση της συναδέλφου ΛΠ γιατί είχε διαφορετική άποψη από τον Πρόεδρο
· Την πλήρη ψυχική τους αποξένωση από την πλειοψηφία των εργαζομένων, εκτός από ορισμένους που προνομιακά συγχρωτίζονται και αλληλο-επιβραβεύονται, την ίδια ώρα που το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης απειλεί το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων

3.       Και επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους: Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου επικέντρωσε δυσανάλογα στο θέμα του ΓΔ, για λόγους που όλοι ξέρουμε: η «προνομιακή» σχέση προσώπων και παρατάξεων με τον προηγούμενο ΓΔ ποτέ δεν ήταν κρυφή.  Από τη μεριά μας ήμασταν σε διαρκή ετοιμότητα για να καταλάβουμε τι γίνεται, τι παίζεται κλπ.  Όσες φορές διαπιστώναμε προσπάθεια να μετατεθεί το ενδιαφέρον προς αλλότρια θέματα, παρεμβαίναμε, με τις ελάχιστες δυνάμεις μας, για να επανέλθουν στο προσκήνιο τα μεγάλα ζητήματα των εργαζομένων και των θεραπευομένων και να αφήσουμε τα βουβάλια να μαλώνουν στο βάλτο μόνα τους.
Διαφωνήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και με το ύφος των ανακοινώσεων (όπως η περί μαϊμούδων ανακοίνωση) και οι σχετικές ανακοινώσεις δεν «βγήκαν» ομόφωνα.   
Ο συνδικαλισμός "τύπου ΠΟΕΔΗΝ" δεν μας ενδιαφέρει. Για τους ίδιους λόγους, δεν μας ενδιαφέρει ο συνδικαλισμός του εργατοπατέρα ή ο προσωποκεντρικός συνδικαλισμός. 
Το αν τα καταφέραμε ή όχι δεν είναι εύκολο να αξιολογηθεί εν θερμώ, και μάλιστα από εμάς τους ίδιους. Η όποια κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό για το οποίο όμως δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας είναι η διαρκής προσπάθεια μας να κρατηθούμε μακριά από την καμαρίλα και το Βυζάντιο των σημερινών, των χτεσινών και των επόμενων Διοικούντων. 
Άλλοι είναι αυτοί που αρέσκονται να ανακατεύονται με τα πίτουρα. Όταν όμως θα τους φάνε οι κότες, ας μην έρθουν στο σωματείο για «προστασία» (πχ. επειδή κάποιοι θα τους πάρουν τη θέση, όπως αυτοί πήραν τη θέση των προηγούμενων): τίποτε δεν πρόκειται να σβήσει μονοκοντυλιά τα πεπραγμένα της τετραετίας της ντροπής τους.

70 σχόλια:

  1. Από λάθος χειρισμό διαγράψαμε δυο σχόλια, το ένα εξ αυτών ιδιαίτερα επικριτικό για την ΑΡΣΥ. Παρακαλούμε τον/την συνάδελφο να το επαναλάβει και ας είναι ακόμη πιο επικριτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να ελέγξετε τον εκνευρισμό και τις παραπραξίες σας αγαπημένη μου ΑΡΣΥ.Οταν θα έρθω ξανά στο ίδο mood απόγνωσης ίσως το επαναλάβω.Δώστε μου μόνο σαφείς οδηγίες πως το θέλετε.....Μέχρι τότε έχετε το ελεύθερο να με φέρετε εκ νέου εκτος εαυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα,έλα,έλα ξανααααα!

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουν κανένα ελεύθερο.Φερμποτεν.Ορίστε μας.Τι φασίστες είμαστε;

      Διαγραφή
  3. Εγώ λέω ότι καλώς έστειλε ο Σύλλογος το εξώδικο! Αναρωτιέμαι όμως γιατί ο δραστήριος Συλλογος δεν μας λέει τι έχει γίνει και με την διεκδίκηση των δώρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πει συνάδερφε? Η υποθεση ειναι στα δικαστηρια και ολοι όσοι ζουμε στην Ελλάδα ξερουμε τι σημαίνει αυτο. Όποια απόφαση βγει και αν βγει δεν θα ειναι τελεσίδικη, έφεση στην εφεση και σε δουλειά να βρισκομαστε . Δεν φταίει ο σύλλογος για αυτο , δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση .

      Διαγραφή
    2. Μας είπε ότι η υπόθεση ΕΙΝΑΙ στα δικαστήρια;Εγώ τουλάχιστον δεν διάβασα καμία τέτοια ανάρτηση. Μπράβο αφού είναι έτσι.Πότε δηλαδή κατατέθηκε και πότε θα συζητηθεί;

      Διαγραφή
    3. Τι δε καταλαβαίνεις ; είπαμε συζητήθηκε. Έχουν ανεβάσει σχετική ανακοίνωση στο σαιτ του συλλόγου. Αυτό στα απλά ελληνικά σημαίνει αναμένουμε τώρα πότε θα δεήσουν οι δικαστές να εκδώσουν την απόφαση τους

      Διαγραφή
    4. Σοβαρά ε;έχουν βάλει ανακοίνωση στο σάιτ του Συλλόγου ότι συζητήθηκε στο δικαστήριο. Και το λες και με πολύ ύφος. Για βάλε εδώ το λινκ της σχετικής ανάρτησης του Συλλόγου. Άντε τρολ.

      Διαγραφή
    5. http://okanalaboursunion.blogspot.com/2019/05/blog-post.html?m=1 όχι για να μη λες ότι δεν υπάρχει αναρτηση

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε/η 17 Ιουνίου 2019 - 11:16 μ.μ
      αν είναι δυνατόν δηλαδή. δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; πραγματικά δηλαδή; εγώ ρώτησα τι γίνεται με την κατάθεση αγωγής για την διεκδίκηση ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ!!!!! κι εσύ μου λες για την ανάρτηση για τη δίκη για το ενιαίο μισθολόγιο; ήμαρτον....

      Διαγραφή
  4. Οι κατσαρίδες δεν ψοφάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς στην επαρχία θα ενημερωθούμε για το τι έγινε στη συνέντευξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί ο γενικός έχει στιλωσει τα πόδια και δεν αποχωρεί με όση αξιοπρέπεια του έχει απομείνει. Αφού όλοι πια ομολογούν ότι η απόφαση είναι λανθασμένη και δεν μπορεί να γίνει νόμιμη παράταση της θητείας του. Τι ακριβώς επιδιώκει;δεν καταλαβαίνει ότι με την επιμονή του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον Οργανισμό και ιδίως σε αυτούς που τον επέλεξαν και τον στήριξαν έως χθες; θέλει να φύγει τελικά - γιατί στο τέλος θα φύγει - μέσα στη γενική χλευη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γενικός είναι ένας πολύ αξιόλογος καλός και εργατικός άνθρωπος με γνώσεις ιδέες και θεωρώ οτι έχει αλλάξει πολλά και προς το καλύτερο τα περισσότερα.Δεν γνωρίζω γιατί γίνεται αυτό που γίνεται τώρα.........Ούτε ποιος το έχει ζητήσει.Πάντως τον αδικεί αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή.Και εμείς πρέπει λιγο να ηρεμήσουμε δεν ειναι καλό αυτό το κλίμα θα τρελαθούμε μεχρι τις εκλογές δηλαδη.Ετσι και αλλιώς αν είναι παρανομο υπάρχει περίπτωση να μείνει?Πρέπει να φάμε τα μουστάκια μας δηλαδη ως τότε?

      Διαγραφή
    2. Αν είναι έτσι όπως νομίζεις μπορεί να πει "ευχαριστώ για την παρανομία που κάνατε για μένα αλλά επειδή βλέπω ότι η παρουσία μου με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα σε εσάς και στον οκανα, αποχωρώ". Ετσι κάνουν οι αξιόλογοι, εργατικοί, και καλοί άνθρωποι με γνώσεις και ιδέες. εδώ έχουμε την περίπτωση κρατείστε με με νύχια και με δόντια και ας γίνουν όλα γης μαδιάμ στον οκανα.Αυτή τη παιδιάστικη συμπεριφορά δε μπορείς να τη χαρακτηρίσεις αξιόλογη και αξιοπρεπή....

      Διαγραφή
    3. Τόσο αξιόλογος να μην μας ξανατύχει!

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι ο γδ δεν θα βρει αλλού πρόθυμους να του υποταχθούν. Μόνο στον οκανα πούλησε μούρη, κι αυτό γιατί υπάρχουν οι κατώτεροι των περιστάσεων συνάδελφοι που είτε αγόρασαν το παραμύθι που πούλησε ή που -προκειμένου να πάρουν μία θέση - τον έκαναν να νιώσει ηγέτης, το τυχαίο αφεντικό. Όσο για την αξιοπρέπεια, μεγάλη κουβέντα! Εάν κάποιος από αυτούς είχε αξιοπρέπεια θα ήταν όλα πολύ αλλιώς. Πόση αξιοπρέπεια έχει μια διοίκηση που βγάζει ανακοινώσεις φτύνοντας χολή προς το 90% των συναδέλφων, με τους οποίους ήταν παλιοσειρά; Πόση αξιοπρέπεια έχει αυτός που νομίζει ότι επειδή προήχθη κι έγινε αρχηγός ή υπαρχηγός, μπορεί τώρα να τουφεκάει συναδέλφους (του) που τον κάλυπταν τα 4/5 της καριέρας του, απλά και μόνο επειδή τώρα μπορεί; Πόση αξιοπρέπεια έχει κάποιος που αρνείται την υπογραφή του γιατί λέει την έβαλε παραπλανημένος λες και δεν ξέρει ανάγνωση; Πόση αξιοπρέπεια έχουν όλοι τους, που άλλη δουλειά απ´ το να ψάχνουν κάποιον μικρό να του φορτώσουν την ευθύνη δεν έκαναν. Ή να κατασκευάζουν τα στίγματα που φορτώσανε σε όσους έδιωξαν απ´ τα κεντρικά; Και ναι, έφτιαξαν έναν άλλον οργανισμό. Σε αυτό έχουν δίκιο. Απλώς κοιτούν απ´ την άλλη μεριά της πλάστιγγας. Ως συνήθως τη λάθος. Ας περιμένουμε τώρα να βγουν τα παροράματα για το όραμά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε κανα τελευταιο μερεμετι,καμια μιζουλα,μισθος τι αλλο να θελει δηλαδη? Οσο για τη χλευη,οσοι τον εχετε γνωρισει τον κοβετε να τον νοιαζουν οι ροχαλες? Ο καημος του βεβαια ηταν να κοπει και το burn out,θα τοχει μαραζι αυτο που δεν το πετυχε. Οχι οτι δεν εχει ενα σωρο ¨ανδραγαθηματα¨.
    Το ζητημα δεν ειναι το να πουμε ετσι απλα στα τσακιδια και ουστ. Αλλα οτι θα εχουν αφησει εναν οργανισμο διχασμενο,ετοιμορροπο,βουτυρο στο ψωμι των επερχομενων νεοφιλελευθερων σχεδιων. Και φυσικα την αισθηση οτι ολα αυτα τα χρονια τους ενοιαζε κυριως η προσωπικη τους προβολη και η οικοδομηση βιογραφικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες! βουτυρο στο ψωμί τους. έρχεται ο Κυριάκος και θα ΜΑΣ κάνει ράκος.

      Διαγραφή
  9. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ ήταν ενάντια στον ορυμαγδό και τον ξεπεσμό και την αναξιοπρέπεια της τετραετίας κλπ.
    Η μεγάλη πλειοψηφία.
    Πολύ διακριτική η μεγάλη πλειοψηφία στο πώς αντέδρασε. Κάτι σαν την μεγάλη πλειοψηφία των γερμανών επί Άντολφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία η ημιαργία σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.newsbomb.gr/ellada/story/990318/ekloges-2019-pagonoyn-ola-sto-dimosio-prin-tis-kalpes-ola-osa-prepei-na-gnorizete?fbclid=IwAR3P3A_rfbYqa6udLXA0t7tbqoWRJF2NP-S9m59Xi5P8dLuAV5AYSuZMFxw

    νομίζω είναι σαφές δεν είναι?πρέπει να ξαναβγάλουν την θέση του γςνικου μετα τις εκλογες........οχι μονο δεν μπορουν να τον επιλεξουν τωρα αλλα ουτε και να δεχτουν αιτησεις.. η προκηρυξη κακως βγηκε καλα δεν καταλαβα?ποσο ασχετοι ή πόσο αδιστακτοι είναι ρε παιδιά.δεν τους νοιαζει τίποτα .σε αναλογία και με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία πάντα........ και με εντολες της.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ζητήσατε και θα το έχετε...Περι της απειλής και του εκβιασμού που εξαπολύσατε και της προειδοποίησης οτι δεν θα προστατέψετε τους ξηλωμένους to be .Και πως το ξέρετε ΑΡΣΥ μου οτι θα ξηλωθούν και θα πάρουν την θέση τους οι άλλοι?Θα το ζητήσετε να ξηλωθούν οι προηγούμενοι όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 81?Και τι σας κάνει να πιστεύετε οτι υα γίνει αυτό?Επειδή θα ζητηθεί απο 3 ανθρώπους που ψηφίζουν 10 ανθρωποι άντε να βάλουμε και τον φοβερό μας Σύλλογο που τον ψήφισαν περισσότεροι θα γίνει?Εκτος αν ονειρεύεστε οτι θα επανέλθει η τεως με τον τέως.......αλλά με το νου πλουταίνει η κόρη που λένε και στο χωριό μου.Και για να χουμε και το καλό ερώτημα ποιούς ακριβώς υπερασπίζεστε?Τους υποτίθεται ξηλωμένους τους καταψυγμένους τους αναξιοπαθούντες κακόμοιρους συναδέρφους που δεν εχουν ευθύνη γι αυτο που τους συνέβη και αδικήθηκαν?Θέλετε να πείτε οτι δεν έχετε ηθικό θέμα να υποστηρίξετε ανθρώπους που έκαναν παράβαση καθήκοντος για την οποία έπρεπε να ασκηθεί ΕΔΕ αλλά η Διοίκηση αποφάσισε ,κακώς κάκιστα λέω εγω ,να στείλει σε κατάψυξη λέτε εσεις ,να αποκεντρώσει λέω εγω τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις που μου έρχονται...Υπερασπίζεστε ανθρώπους που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα να είναι στις θέσεις που είχαν ,που έτρεχαν να βρουν πτυχία οταν κάποτε ζητήθηκε γιατί ουτε απο αυτά είχαν κάποιοι/ες γιατί πιστεύετε οτι η με ανάθεση τοποθέτηση είναι ισόβιο δικαίωμα?Υπερασπίζεστε ανθρώπους που όταν καταλάβανε οτι δεν είχαν τα όπλα να αναμετρηθούν με τις άλλες αιτήσεις ακολούθησαν την βλακωδέστατη οδηγία του συλλόγου(υποτίθεται) για μη υποβολή αιτήσεων?Υπερασπίζεστε τα πρόβατα του συλλόγου που ακολούθησαν αυτή την ανόητη εντολή (αυτούς οκ λόγω βλακείας μπορεί να το καταλαβαίνω)Υπερασπίζεστε ανθρώπους που έκαναν συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι και παρότι έχουν αποκακρυνθεί τόσο καιρό η δυσωδία φτάνει ακόμα στην μύτη μας κάθε φορά με άλλη αφορμή και δεν μπορούμε ακόμα να υπολογίσουμε και να μαζέψουμε την ζημιά για τον Οργανισμό.Άτομα που καθ ομολογίαν στο παρελθόν υπερχρέωναν τον Οργανισμό για προσωπικές τους υποθέσεις?Άτομά που εκφοβίζουν και απειλούν συναδέρφους οτι θα τους ξαναπάρουν την θέση με την πρώτη ευκαιρία?Και που συνίσταται ο λόγος της ντροπής που αναφέρετε?Για την τοποθέτηση σε θέση μέσα απο μια διαφανή διαδικασία υποβολής αιτήσεων και μοριοδότησης πρωτοφανή για τα δεδομένα του Οργανισμού που έδωσε την ευκαιρία να σπάσουν οι κλίκες των αγαπημένων του πρώην?Απειλείτε και εκβιάζετε και πολεμάτε συναδέρφους που το μόνο τους αμάρτημα είναι οτι έχουν προσόντα και όρεξη και ιδεαλισμό ,στοιχεία που προφανώς επι του παρόντος δεν έχετε ,αν τα είχατε και ποτέ δηλαδή.Τελικά έχετε καταλάβει τι ακριβώς υπαρασπίζεστε ΑΡΣΥ?Και πώς σου πέρασε απο το μυαλό ΑΡΣΥ μου οτι ο οποιοσδήποτε συνάδερφος που σέβεται τον εαυτό του θα ήθελε να τον υπερασπιστείτε???????Σε παρακαλώ μην ταραχτείς πολύ και σβήσεις πάλι το μήνυμα γιατί δεν το ξαναγράφω και τρίτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατασκευή στιγμάτων που αναφέρονται από το 14/6 12.04 εμφανίζονται λοιπόν στο σχόλιο 16/6 3.15. Φανταζόμουν ότι τα λέγατε μόνο μεταξύ σας και γουστάρατε, 3.15, επειδή έτσι βρίσκατε άλλοθι για όλες τις δαιμόνιες ίντριγκες που ξεκινήσατε. Δεν φανταζόμουν ότι κάποιος θα τα πίστευε αυτά που λέγονταν, ώστε να βγει δημόσια να τα αναφέρει. Άκου φίλε/-η: Η διοίκηση έστησε ΕΔΕ, πειθαρχικά και δικαστήρια για υποθέσεις που κατασκεύασε ή που ερμήνευσε με τον τρόπο της. Τώρα έρχεσαι να μας πεις ότι βρήκε βρόμα και βρόμικους συναδέλφους και τα χειρίστηκε διακριτικά; Και δεν αναρωτιέσαι γιατί, αν όντως είναι έτσι; Να σου πω άντε πάγαινε από δω, θα κατηγορηθώ για έλλειμμα δημοκρατίας. Καλύτερα λοιπόν να σου πω, να πας να κάνεις αέρα στον γενικό (πρώην από ότι μαθαίνω) και τον αντιπρόεδρο (όσο είναι ακόμα). Κι έχει σημασία ότι σε στέλνω να αερίσεις αυτούς τους δύο, όπως καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    2. Κουμπάρε/κουμπάρα 16/6 3.15
      να σου πω. Ωραία τα έχωσες στους παλιούς και στις παλιές λαμογιές. Εγώ θα 'γραφα κι ακόμα περισσότερο.

      Το να μου λες όμως στα μούτρα μου (στην ΑΡΣΥ πες ό,τι θες) ότι εσείς οι νέοι κουμπάροι/ες έχετε ιδεαλισμό και προσόντα περισσότερα από άλλους ανθρώπους, που απλά δεν θέλησαν ούτε θα θελήσουν ποτέ να εκμεταλλευτούν και να πλησιάσουν κανένα σύστημα εξουσίας και καμία "διαφανή" και "αξιοκρατική" διαδικασία, ε κουμπάρε/α θα σου πω ευγενικά άντε πίσω στο αξιοκρατικό λαγούμι σου. Ή ακόμα καλύτερα κουμπάρε/α της νέας αξιοκρατίας, όπως είπε κάποτε κάποιος "άντε παιδί μου, μου τα 'πρηξες και κάνε παρακεί τώρα,γιατί μου κρύβεις τον ήλιο. άντε".

      Διαγραφή
    3. Ενώ η δική σας ερμηνεία για τις "υποθέσεις" είναι η σωστή.Όντως μπορεί κάποιος να σας κατηγορήσει για έλλειμα δημοκρατίας.Δεν καταλαβαίνω γιατί με στελνετε στο Αντιπρόεδρο και στον Γενικό οχι θέλεις μήπως να μας εξηγήσεις?

      Διαγραφή
  13. Κουμπάρες τί κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και 2η παραπραξια καναμε: αλλά δύο σχόλια αντί να δημοσιευτούν, διαγράφηκαν.
    Το ένα αφορούσε τη φράση μας για τα βουβάλια που μαλώνουν στο βαλτο και σχολίαζε το γεγονός ότι κι εμείς οι εργαζόμενοι ή τουλάχιστον κάποιοι από εμάς έχουμε γίνει παχύσαρκα. Το δεύτερο ρώταγε ποια είναι τελικά η άποψη μας για το θεμα του Γενικού.
    Ανεξάρτητα από την "ερμηνεία" των παρατάξεων, η αιτία αυτών των λαθεμενων διαγραφών είναι η προσπάθεια μας να δημοσιεύουμε τα σχόλια το δυνατόν γρηγορότερα χρησιμοποιώντας ενα νεο κινητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναλέω λοιπόν. Όχι παχύσαρκα, π α χ ύ δ ε ρ μ α έχουμε γίνει πολλοί εργαζόμενοι. Κατά μία άλλη άποψη είμαστε η μεγάλη σιωπηλή γερμανική πλειοψηφία του '30 και '40.....

      Διαγραφή
  15. Αν αλλαξεις τον τίτλο σε κυρίες κατίνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το παχύσαρκα πάντως.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο 16 Ιουνίου 2019 - 3:15 μ.μ. θα ήθελα:
    1. να γράψει επώνυμα (δεδομένου κυρίως ότι δεν έχει τίποτε να φοβάται καθώς ταυτίζεται με τη διοίκηση)
    2. Να καταγγείλει στο σύλλογο (μέρος του οποίου είναι και η αρσυ), τα γεγονότα και τα ονόματα των συναδέλφων στα οποία αναφέρεται. Εμείς θα ενημερωθούμε για όσα αποτελούν γεγονότα από το σύλλογο
    3. Εάν δεν κάνει τα παραπάνω, να σκεφτεί πόσο ίδιος είναι με έναν συκοφάντη και να ζητήσει συγγνώμη από όλους όσους με ελαφριά καρδιά κατασυκοφάντησε σε αυτήν του την τοποθέτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάλιστα κ.Πλαγανάκου.σας είχα ξεχάσει εσάς όλοι νομίζω οπότε μην τρέφετε αυταπάτες οτι υπάρχετε κάπου στο κείμενο.Δεν υπάρχετε γενικά για κανέναν νομίζω,Μέχρι να γίνετε εισαγγελέας και να αναλαμβάνετε υποθέσεις θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω την ανωνυμία μου αλλά και των "εκλεκτών" συναδέρφων.Και τον τίτλο του συκοφάντη για εσάς αν και ξέρετε οτι λέω αλήθεια.Πιστεύω θα επιβιώσω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ανωνυμία καλέ? Αφού όλοι οσοι γνωριζουν πρόσωπα και πραγματα ξέρουμε ποια είσαι?

      Διαγραφή
    2. Ωωωωωχ και δεν μπορώ πια ν'ακούω μακακιες από κανέναν,μα ΚΑΝΕΝΑΝ. Αντέστε ΟΛΟΙ παρακει γιατί μου κρύβετε τον ήλιο και μου παίρνετε τον αέρα της έντιμης ζωής.

      Διαγραφή
  18. Αφού τα ξέρετε όλα όπως νομίζετε ως συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα.Case closed.Θα γνωρίζετε και τι να πείτε στην επόμενη Διοίκηση όποτε αυτή υπάρξει αν υπάρξει.εκει να σας δούμε.Αλλά ξέχασα νομίζετε οτι θα είναι των προτιμήσεών σας.Εσείς που ξέρετε τα πρόσωπα και τα πράγματα πείτε τους επισης οτι φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς τα τα παιδιά τα ζουμπουρλουδικα. Που είχατε κρυφτεί ρε εσείς; Τώρα που καταλαβαίνετε ότι το πάρτυ τελείωσε ξεμυτησατε από το λαγούμι σας; Αφού είσαι τόσο σίγουρος για ότι παγαποντια βρήκες στον ΟΚΑΝΑ γιατί έκανες την πάπια για 4 χρονάκια; Μήπως η εξουσία δε σε άφησε να ασχοληθείς με αυτά που καταγγείλεις τώρα εκ των υστέρων, τώρα που γλυφετε τις πληγές σας εκεί στον 5ο και 6ο όροφο των Κεντρικών Υπηρεσιών; Πως είσαι τόσο σίγουρος για πράξεις που χρειαζόταν ΕΔΕ αν δεν έχεις γνώση των θεμάτων εσωτερικά; Και για να μην παίζουμε τις κουμπαρες πιο πολύ μου μοιάζει ότι εσύ ήσουν ένας από αυτούς που έστησε κατηγορίες, έστησε τις προκηρύξεις, προσπάθησε να κρατήσει το γενικουλη της ψυχής του κ.α. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως νόμιζες ή ήλπιζες και σύντομα θα ξανακρυφτεις στο λαγούμι σου. Μέχρι τότε ξύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από τα τέσσερα τελευταία χρόνια αυτό που θα θυμόμαστε είναι το κυνήγι μαγισσών, οι διώξεις, η μεγαλομανία των διοικούντων, η καθημερινή ενασχόληση τους με την καθιέρωση ενός μικροσυστηματος εξουσίας που θα αντικαταστουσε το παλαιό όχι γιατί κάποιοι από τους παλιούς οι και όλοι (να το δεχτώ σαν υπόθεση εργασίας) ήταν άχρηστοι αλλά επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι σε κοντούς και σε ουγκανους. Και μόνο για αυτή τους τη στάση τους βγάζω το καπέλο. Τέτοια άτομα σαν τον κοντό και τον ουγκανο θέλουν κλωτσιές όχι ευγενειες.Και αυτό για τον προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο που διοικησαν όλο αυτό το διάστημα. Για να μην αναφερθώ σε άλλα προβληματικά άτομα που νόμιζαν όλο αυτό το διάστημα ότι ήταν οι ιδιοι ο, ΟΚΑΝΑ. Μιλάμε για κρίση μεγαλείου στο έπακρο. Για αυτούς μόνο οίκτο και θλίψη. Τώρα θα μπορούν ανενόχλητοι από υπηρεσίες στα κεντρικά να.... προσφέρουν το θεάρεστο έργο τους σε καμία μονάδα που έχει ανάγκη από προσωπικό στο Θριάσιο, στο Φλέμιγκ. Όχι τίποτα άλλο για να αποδείξουν στην πράξη τα όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα. Και δε θέλω κλάψες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι μην μας τον στέλνετε στο Θριάσιο. Τι σας φταίμε; Ας τον στειλετε στο φλεμιγκ

      Διαγραφή
    2. και γιατί να τον στείλουν στο Φλέμινγκ;
      να τον στείλουν στην Νίκαια

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ;Ας ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.

      Διαγραφή
    4. Ε δεν πάτε καλά. Θέλετε να μας τρελανετε εντελώς; ας πάει στο ΓΟΝΚ οι άγιοι αναργυροι

      Διαγραφή
    5. Τώρα αν σας πω ότι κανένας από δαύτους δεν θα πάει πουθενά, γιατί όλοι αυτοί είναι παντός καιρού και πάντα χρήσιμοι σε ολες τις εξουσίες, θα σας στενοχωρήσω;;;

      Διαγραφή
    6. Θα με στενοχωρησεις πολύ.Εγώ θα 'θελα ακόμα πιο δυναμικά σπορ.. Χίο.. Μυτιλήνη..

      Διαγραφή
  21. Μετά την 7η Ιουλίου δε θέλω συγνωμες... Μόνο ο Θεός συγχωρεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΔΕ για την παράνομη απόφαση παράτασης του Γενικού Διευθυντή θα κάνετε; Ποιος εισηγήθηκε, ποιος ρωτήθηκε από τους αρμόδιους, τι είπε η νομική υπηρεσία, τι υποστήριξαν τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και τελικά να αποδώσουν ευθύνες για την καραμπινάτη παρανομία; Γιατί παρολες τις αρλούμπες που αραδιάζει ο 16 Ιουνίου 3:15 η μόνη αποδεδειγμένη παρανομία είναι η απόφαση παράτασης του Γενικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όταν λέμε ότι οι άνθρωποι ζουν σε παράλληλο σύμπαν το εννοούμε. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι εκτός από αυτούς που έχουν μαζεψει στα κεντρικά και καμμία δεκαπενταριά παρατρεχαμενους σε όλη την Ελλάδα όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι περιμένουν πως και πως την ημέρα της απαλλαγής από αυτούς; Παιδιά δεν είναι βροχή αυτό που πέφτει. Σας φτύνει ο κόσμος που σας έζησε και σας γνώρισε στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εάν για να μιλήσετε με σοβαρότητα και στοιχεία χρειάζεστε εισαγγελέα, τότε μάλλον δεν θα είμαι η μόνη που θα σας θεωρώ συκοφάντη. Καθήστε εκεί στη σκιά, αμολάτε τη λάσπη σας ολούθε, και μείνετε με την ικανοποίηση ότι εκεί που βρίσκεστε μποχάει περισσότερο και δυσωδέστερα από αλλού. Όπως και να το κάνουμε στη σκιά θα είστε και ξεχασμένος σε λίγο (όπως εγώ) αλλά και κρυμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εκλογές για τον σύλλογο πότε έχουμε?ασχετο...σαν αιώνες απο τότς που ψηφίσαμε μου φαίνεται....ποτε εχουμε πάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ! "κάντο όπως ο Τσίπρας" που λένε... για λόγους ανωτέρας βίας και υπέρτερου συλλογικού συμφέροντος, οι εκλογές μπορούν να αναβληθούν επ'αόριστον...

      Διαγραφή
  26. Ρε παλικαρε,που μας υποστηριζεις τα λαμογια της διοικησης.
    Ολο αυτο το διαστημα εσυ δεν αντιληφθηκες τιποτα αρνητικο,δεν σου εκανε τιποτα εντυπωση? Π.χ οτι φερανε τον διαιτητη για να σχεδιασει τον αθλητικο σχεδιασμο ετσι για ρουσφετακι δεν ισχυει? Οτι εγινε ολοκληρη πλυση εγκεφαλου και υπηρξε συνεχης πιεση για να χρησιμοποιηθει το 16αρι suboxone,δεν σε ενοχλησε? Οτι εξαιτιας του γενικου κυριως,και των ψυχιατρων της διοικησης εχουν ξεμεινει μοναδες απο γιατρους και αυτοι που εχουν μεινει,θα εφευγαν αν δεν ειχαν αναγκη? Οτι κυριαρχουσε η ρουφιανια και η σταση κλαρινο κι αν τυχον τολμουσες να τους πεις κατι που ερχοταν σε κοντρα ή διαφωνια με τις αποψεις και τις πραξεις τους, σε στοχοποιουσαν και σε αποκαλουσαν εγκαθετο. Για τα ταξιδακια του γενικου σε ιατρικο συνεδριο? σε Ντουμπαι και ντουμπιντουμπι νται,τιποτα δεν εμαθες? Για το φιασκο με τις καρτες ωρομετρησης?
    Δεν ξερω,αν η πλειοψηφια σκεφτεται σαν εσενα,απο τα σχολια φαινεται πως οχι. Πραγματικα ο αμοραλισμος,ο κυνισμος και η ανευθυνοτητα αυτης της διοικησης θα μας μεινει αξεχαστος. Και μυαλοπωλες σαν εσενα,θα μας το θυμιζουν συνεχως. Αντε bye bye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑνΑαφέρθηκα σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι σε συνολικό σχολιασμό πεπρεγμένων της Διοίκησης.Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν ισχυουν αυτά που είπα.Έτσι για να μη λέμε άσχετα.Αντέδρασα στην απελή δια στόματος ΑΡΣΥ για τους νέους που πηραν θεσεις παλαιών.Για τους παλαιούς μίλησα Να μην τα μπερδεύουμε .Σε αντίθεση όμως με όλους τους φανατικούς πιστεύω οτι σε κάθε κατάσταση και Διοίκηση υπάρχουν καλές και κακές πρακτικές.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι, από τα σχόλια φαίνεται πως όχι (η πλειοψηφία ΔΕΝ σκέφτεται σαν τον παλίκαρο). Πάντως (δυστυχώς)δεν πρόκειται και για καμιά θαρραλέα και θορυβώδη πλειοψηφία, που εκδηλώνεται και ΠΕΡΑ ΑΠΟ τα σχόλια εδώ, ε;

      Διαγραφή
  27. α ρε ηθικό πλεονέκτημα που σας χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς τη συναδέλφισσα που δεν έχει κατανοήσει σωστά την ανάρτηση μας και προς όλους και όλες που πιθανόν ενδιαφέρονται:
    Η ΑΡΣΥ δεν απειλεί κανέναν εργαζόμενο, υπεύθυνο ή μη. Ούτε είναι, (ούτε και θα είναι ποτέ), σε θέση να "διώξει" τους παλιούς ή να "φέρει" νέους παρατρεχάμενους.
    Η τελευταία φράση της ανάρτησης ΔΕΝ αφορούσε τους υπευθύνους, παλιούς ή νέους. Αφορούσε αυτούς που ανακατεύονται με τα πίτουρα και τους τρώνε οι κότες. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι. Ανεξάρτητα από το αν κατέχουν ή όχι θέση υπευθύνου,παλιού ή νέου.
    Η "προειδοποίηση" δεν είχε να κάνει με τα προϊσταμενελίκια και τη μίζερη, σιχαμερή και ψευδεπίγραφη συζήτηση περί (αν)αξιοκρατίας. Είχε να κάνει με τη δράση του Συλλόγου: Αυτοί που επί τόσα χρόνια έφτυσαν τη συλλογική δράση, (επειδή αποφάσισαν ότι έτσι περνάνε οι ίδιοι καλύτερα), αυτοί ας μην έρθουν ελαφρά τη καρδία στην Γενική Συνέλευση (και όχι στην ΑΡΣΥ φυσικά!!) να ζητήσουν στήριξη, όταν δεν θα μπορούν πια να ανακατεύονται με τα ίδια (βρωμο)πίτουρα.
    Τουλάχιστον ας ξέρουν ότι δεν ξεχνάμε τόσο γρήγορα...Όλα τα υπόλοιπα,απλά αναδεικνύουν πόσο έχει κακοφορμίσει το "σύστημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ εκεί είναι ο θυμός... γιατί στην Ελλάδα πάντα νομίζουμε ότι τα κορόιδα οι άλλοι ξεχνάνε πολύ γρήγορα....

      Διαγραφή
  29. Νομίζω οτι όποιος θέλει και υπογράφει ανώνυμα προτιμά να είναι και ανώνυμοςΚαι αυτό ΑΡΣΥ μιας και διαχειρίζεστε το μπλογκ είστε υποχρεωμένοι να το σεβεστε και να το τηρείτε διαφορετικά υπονομεύετε αυτό που 'εχετε οι ίδιοι δημιουργήσει..Αφήστε λοιπόν τα κολπάκια και τις άστοχες μαντεψιές.Α και τις κωλοτούμπες.......δεν ειναι χαρακτηριστικό που σας ταιριάζει ιδεολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το ουδέτερο γένος για να μην καταλάβουμε. Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι είναι άνδρας και από υψηλά κλιμάκια και ορόφους. Υπονόμευση - υπονόμευση θα μπερδευτεί τελικά το κοινό.

      Διαγραφή
  30. Τι καταλάβατε, ρε παιδιά, που δεν καταλαβαίνω;
    Και ποιος υπονομεύει ποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΑΡΣΥ:
    Ειναι αλήθεια είναι αλήθεια -ρητορικό το ερώτημα-ότι η επικεφαλής της ΑΡΣΥ έκανε επαφές της με το υπουργείο και κατάφερε να αλλαξει το περιεχομενο της προκήρυξης για την θέση του υπευθύνου για το ιατρειο ηπατιτιδων;
    Ωστε να πάρει η ιδια την θέση αυτή.
    Θα δεχτει να οριστει υπεύθυνη από την συγκεκριμένη διοίκηση;;;
    Ιδιωτικός συνδικαλισμός
    (για αυτό θυμηθηκαμε τωρα τις κουμπαριες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν είναι αλήθεια. Μόνο ένας άσχετος θα μπορούσε να πει ότι χρειαζόταν να αλλάξει κάτι σε οποιαδήποτε προκήρυξη. (Ή ένας κακεντρεχής και συνειδητός ψεύτης. Προφανώς μιλάμε για το δεύτερο).
      Αυτό που χρειαζόταν ήταν να γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία δεν γινόταν γιατί η Διοίκηση δεν ήθελε να δώσει το δικαίωμα σε συγκεκριμένους ανθρώπους να ασχοληθούν. Προτιμούσε δηλαδή να καθυστερεί την λειτουργία του ιατρείου παρά να διακινδυνεύσει την πιθανότητα να έχει τα περισσότερα προσόντα κάποιος που αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια την αντιπολίτευεται σθεναρά. Και δεν μιλάμε φυσικά για λεφτά ή τίτλο, αλλά για τη δυνατότητα να συνεισφέρεις στην εφαρμογή μιας πρότασης που ο ίδιος εχεις κάνει εδώ και ένα χρόνο σε ένα πεδίο με το οποίο ασχολείσαι επί 20 και πλέον συναπτά έτη).
      Φυσικά και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά που πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει για την εξάλειψη της ηπατίτιδας, όπως άλλωστε το κάνω και μάλιστα με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό, απο τότε που προσλήφθηκα στον ΟΚΑΝΑ.
      Ακόμη δεν έχουν καταλάβει κάποιοι (ή μάλλον κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν) ότι αυτό που πρέπει να διεκδικούμε είναι το δικαίωμα μας να λέμε την γνώμη μας τόσο επιστημονικά όσο και συνδικαλιστικά με πλήρη ελευθερία. Να μην αποτελεί προυπόθεση η υποταγή για να μας αφήσουν νσ κάνουμε τη δουλειά μας.
      Προσωπικά έχω την διάθεση να δουλέψω για την εξάλειψη της ηπατίτιδας.
      Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω.
      Αν εχω και τα προσόντα και με την προυπόθεση ότι όλα γίνονται νόμιμα δεν πρόκειται να αποχωρήσω σε οποιαδήποτε "διεκδίκηση". Θα διεκδικήσω το δικαίωμα στη δουλειά μου, χωρίς να κάνω βήμα πίσω από την συνδικαλιστική μου δράση, χωρίς να ρίξω ούτε σταγόνα νερό στο κρασί μου. Αυτό έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
      ΥΓ. Και επειδή εμείς στην ΑΡΣΥ ότι λέμε, το εννοούμε, ήδη έχουμε στείλει προσχέδιο ανακοίνωσης στο ΔΣ του Συλλόγου με την πρόταση να σταλεί στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, στο οποίο προσχέδιο εν ολίγοις λέμε ότι αυτό που έπρεπε να κάνουν εδώ και ένα χρόνο το κάνουν σε μια περίοδο προεκλογική με αποτέλεσμα να είναι αμφιλεγόμενο. Εφόσον πράγματι ο νόμος απαγορεύει όχι μόνο τις εξωτερικές προκηρύξεις αλλά και τις εσωτερικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, προφανώς πρέπει και αυτή η εσωτερική πρόσκληση ενδιαφέροντος να θεωρηθεί άκυρη και να επαναδιατυπωθεί σύμφωνα με τον νόμο μετά τις εκλογές.
      Αυτά.
      ΥΓ. Επιτρέψτε μου κάτι προσωπικό: Προς τα τσιράκια της Διοίκησης και μελλοντικούς σχολιαστές: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν "καλή μαθήτρια με διαγωγή κοσμία".Αν άντεξα στην ηλικία των 16 να διακινδυνεύσω την εισαγωγή μου στην Ιατρική, πιστεύετε ότι θα σας κάνω τη χάρη να υποχωρήσω στα "-ήντα"?

      Διαγραφή
    2. Άρα ο κ.Μητσοτάκης θα κρατήσει τον ΟΚΑΝΑ;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το περί Μητσοτάκη πως προκύπτει?

      Διαγραφή
    4. Λογικά δεν είναι ο επόμενος πρωθυπουργός; άρα με τη δική του απόφαση σχετικά με διατήρηση ή κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ, δεν συναρτάται το άνοιγμα του ιατρείου ηπατίτιδας;

      Διαγραφή
    5. Μας αρέσει η οχι, μην ξεχνάμε ότι έρχεται.κι όπως έγραψε ένα τρόλ, έρχεται ο Κυριάκος να μας κάνει ράκος. Πιστεύει κανείς ότι ΔΕΝ έρχεται;

      Διαγραφή
  32. ο κοντός αγνοείται.κρίμα ο κακομοίρης μου τον διώξατε .να σκάσει είναι.Ως προς το θέμα ηπατίτιδα.Όπως ίσως κάποιοι ξέρετε και είπατε ήδη αυτό σχεδιάζονταν καιρο οπότε οι τσιρίδες του Συλλόγου ήταν λίγο υπερβολικές.Απλά και σε αυτή την περίπτωση οπως και με τον Γενικό κλπ θεωρούσαν οτι είχαν περισσότερο χρόνο απ ότι είχαν τελικά .και έτσι τα έκαναν σκ....Εννοείται οτι και αυτή η πρόσκληση πάει για μετα τις εκλογές που θυμίζω όμως οτι η Διοίκηση θα υπάρχει τουλάχιστον για καποιο διάστημα.Το θέμα είναι να μην παει χαμενη η δουλεια που έχει γίνει και χαθει και άλλος χρόνος.Δεν νομιζω να πιστεύει κάποιος οτι είναι κάτι περιττό?και αυτό που ειπώθηκε ήταν όντως κακοήθεια.
    για να μην κράζουμε συνέχεια.
    γιατί και τα τσιράκια έχουν ψυχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κολασμένη ψυχή έχετε τσιράκια.
      Και θα σας κραζουμε και θα σας εξορκιζουμε.

      Διαγραφή