Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Τα "γεγονότα" της τελευταίας περιόδου

  • Κατέρρευσε το ταβάνι στο ΚΑΤ και εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν έγινε κάτι συνταρακτικό. 
  • Συνάδελφος με θάρρος και αξιοπρέπεια απέστειλε επιστολή-κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα της και έλαβε ως απάντηση μια απαξιωτική "εξυπνάδα" από τον ΑνΔΕπ, η οποία - ευτυχώς - απαντήθηκε σωστά από το ΔΣ του Σωματείου. 
  • Ένας εργαζόμενος, εκ των μέχρι πρότινος "στα μέσα και στα έξω", μετακινήθηκε και έκανε μεγάλη φασαρία. Το περίεργο είναι ότι σε προηγούμενες μετακινήσεις-καθαιρέσεις-τιμωρίες άλλων συναδέλφων "δεν ήξερε, δεν άκουσε, και φυσικά δεν ρώταγε". Ίσως επειδή εκείνη την περίοδο ήταν στα "μέσα".
  • Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της καρδιάς τους, έστειλε εξώδικο στη Διοίκηση σε συνέχεια της δικαστικής απόφασης που τον δικαιώνει. Το σχετικό εξώδικο κοινοποίησε και στο σωματείο. Το σωματείο κοινοποίησε το εξώδικο και το σκεπτικό της απόφασης στους εργαζόμενους. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ θεώρησε σκόπιμο να "μαλώσει" για άλλη μια φορά με το ΔΣ του σωματείου και έβγαλε μια ανακοίνωση - απάντηση, ενώ για άλλες ανακοινώσεις του σωματείου "δεν ήξερε - δεν άκουσε". Το ΔΣ του Σωματείου (κατά πλειοψηφία) ανταπάντησε με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση και ο χορός καλά κρατεί....
Επειδή το θέμα (αν κρίνουμε από τον αριθμό και την ένταση των σχολίων που στέλνονται στο blog) φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα ένα τμήμα τουλάχιστον των εργαζομένων, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας (την οποία καταστήσαμε σαφή και στο ΔΣ του Σωματείου ΠΡΙΝ την δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης). Η θέση του Σωματείου πρέπει να είναι: 
  • Δεν μας νοιάζει ΠΟΙΟΣ είναι Γενικός Διευθυντής, αλλά το ΤΙ ΚΑΝΕΙ για τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τον οργανισμό. Ο κάθε  συγκεκριμένος κρίνεται με βάση το εάν έχει φροντίσει να λειτουργούν οι μονάδες σωστά και όχι με βάση το αν έχει (ή δεν έχει) μεταπτυχιακά και διατριβές και αν μιλάει καλά, μέτρια ή Οξφορδιανά Αγγλικά.
  • Καθόλου δεν μας νοιάζει η καμαρίλα τους, μας νοιάζει ότι ο οργανισμός θα ζημιωθεί κατά ένα σημαντικό ποσό, εφόσον αυτά τα χρήματα δεν τα πληρώσουν από την τσέπη τους, αυτοί που πραγματικά φταίνε. 
  • Τέλος δεν μας νοιάζει αν "έδιωξαν" τον συγκεκριμένο προηγούμενο διευθυντή, μας νοιάζει ότι ο τρόπος που αυτό έγινε (δηλαδή με "κανονική" προκήρυξη και μοριοδότηση) επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι τα περί αξιοκρατίας γενικά είναι "φούμαρα",  καθώς είναι πολύ πιθανόν με τον ίδιο "αδιάβλητο" τρόπο να γίνεται η "μοριοδότηση" σε όλα τα επίπεδα (διορισμοί, επιλογές υπευθύνων, μετακινήσεις προσωπικού και δεν συμμαζεύεται), οπότε το αν γίνεται απευθείας ανάθεση ή προκήρυξη είναι σε τελική ανάλυση προσχηματικό.
Το έχουμε πει πολλές φορές: η αξιοκρατία τους είναι μια απάτη. Τόσο των παλιών, όσο και των νέων. (Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι είναι σε θέσεις υπευθύνων είναι άχρηστοι κλπ κλπ. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει την ξεκάθαρη θέση μας, είναι γιατί δεν θέλει να την καταλάβει).

Εν μέσω όλων αυτών η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έκανε δημόσιο απολογισμό, στον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι όλα είναι "καλά-πολύ καλά", τόσο στο θεραπευτικό κομμάτι (γιατί έχουμε φτιάξει νέες μονάδες, νέες δραστηριότητες), όσο και στο διοικητικό (γιατί έχουμε κάνει εκσυγχρονισμό-πολύ εκσυγχρονισμό). Τα μόνα προβλήματα είναι: 1) οι γιατροί δεν έρχονται στον ΟΚΑΝΑ, γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί (αλλά αυτό οσονούπω θα λυθεί γιατί θα αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών με τα μπλοκάκια στο αστρονομικό ποσό των 1500 ευρώ μηνιαίως. Ειρήσθω εν παρόδω οι μισθοί των αορίστου χρόνου ιατρών θα μείνουν ως έχουν, δηλαδή χαμηλότεροι από αυτούς των ιατρών με ΔΠΥ!), 2) έχουμε τεχνικά προβλήματα στις μονάδες (τα οποία επίσης οσονούπω θα λυθούν). 
  • Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ δεν εξήγησε γιατί υπάρχει τάση αποχώρησης των εργαζομένων από τον ΟΚΑΝΑ (65 αποχωρήσεις τα τελευταία τρία χρόνια). Ούτε γιατί ενώ έγιναν "καταπληκτικά πράγματα" όσο αφορά στην διοικητική αναδιοργάνωση του Οργανισμού, παραμένουν κενές οι θέσεις ΟΛΩΝ των Διευθυντών (Εφαρμογής προγραμμάτων- Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών- Σχεδιασμού, προγραμματισμού κι αξιολόγησης).  
    • Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτό τον δημόσιο απολογισμό του ΟΚΑΝΑ, απουσιάζει κραυγαλέα οποιαδήποτε ουσιαστική αναφορά στην πραγματική μείωση της βλάβης και την αποτελεσματικότητα της: Στοιχεία ας πούμε για την διανομή συρίγγων, τα προγράμματα στις φυλακές, τον έλεγχο, πρόληψη και τη θεραπεία μεταδοτικών νοσημάτων, τους θανάτους κ.α). 
  • Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ξανθός, που παραβρέθηκε καθόλη τη διάρκεια του απολογισμού, είπε ότι χαίρεται που όλα είναι "καλά-πολύ καλά", ότι είναι περήφανος για τις επιλογές των προσώπων και ότι θα προκηρυχτούν 70 θέσεις προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ εκ των οποίων 10 για ιατρούς (ο κ. Βαρδαρός είχε μιλήσει για 20 ιατρούς. Φαίνεται είδαν ότι ο ανΔΕΠ μπορεί να αντικαθιστά 10 ταυτόχρονα και αποτελεσματικά και μείωσαν τον αριθμό,ώστε να προσλάβουν και άλλες ειδικότητες εξ ίσου απαραίτητες στα προγράμματα μείωσης της βλάβης, όπως εκπαιδευτές γιόγκα κ.α). 
Βέβαια ο Υπουργός όταν είδε ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική συζήτηση του δημόσιου απολογισμού από τη μεριά των παρευρισκόμενων εργαζομένων (περί τα 40 άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία οι νεοδιορισμένοι υπεύθυνοι μονάδων και τμημάτων κυρίως από τις Κεντρικές υπηρεσίες, κανείς υπεύθυνος μονάδας υποκατάστασης πλην ενός, κανείς εργαζόμενος σε μονάδα πλην ελαχίστων) είπε "Ή όλα τα έχει κάνει καλά αυτή η Διοίκηση,  ή......". 

Μάλλον το δεύτερο κ. Υπουργέ. Ή....

Θα επανέλθουμε στον απολογισμό. Έχει πολύ ενδιαφέρον η προσπάθεια που έγινε να παρουσιαστούν σαν επιλογές ενταγμένες σε σχέδιο, οι επιλογές που έγιναν με βάση τα πρόσωπα και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Απόδειξη τρανή για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι όταν τα τελευταία δέκα χρόνια (στη διάρκεια των οποίων οι σημερινοί Διοικούντες καθόριζαν τα τεκταινόμενα ομού μετά του τέως ΓΔ), λέγαμε ότι τα προγράμματα υποκατάστασης δεν μπορεί να είναι απλά προγράμματα χορήγησης του υποκατάστατου, οι ίδιοι άνθρωποι μας κουνούσαν το δάκτυλο και μας έλεγαν ότι "έτσι γίνεται παντού στην Ευρώπη".
Τώρα που πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί σπαταλούν προσωπικό για να στελεχώσουν μονάδες των οποίων ο σκοπός θα μπορούσε να επιτευχθεί στα ήδη λειτουργούντα προγράμματα, λένε ότι το κάνουν για να καταστήσουν "τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ ολοκληρωμένα θεραπευτικά προγράμματα και όχι απλά προγράμματα μείωσης της βλάβης, όπως συνήθως υλοποιούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".  
Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ενώ είναι πολύ υπερήφανοι για την "κάλυψη" του 60% των προβληματικών χρηστών με υποκατάστατα", δεν τολμάνε να περιγράψουν το περιεχόμενο αυτής της "κάλυψης" (παράλληλη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών, αστεγία και άλλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, παραβατικότητα σχετιζόμενη με τα ναρκωτικά, θάνατοι, θεραπεία ηπατίτιδας C). Τέλος ούτε λέξη για το γεγονός ότι σε μια χώρα με πρόσφατη επιδημική έκρηξη δεν γίνονται ιολογικοί έλεγχοι, ενώ τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου 2018 καθυστερούν ακόμη. 
  • Και επειδή, ότι και να λένε - όπως και να το λένε, η νεοφιλελεύθερη λογική τους δεν μπορεί να κρυφτεί, περήφανος ο Πρόεδρος έδειξε το διάγραμμα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται: ότι δηλαδή από το 2011 το κόστος ανά ασθενή έχει μειωθεί κατά πολύ, γιατί ενώ αυξήθηκαν οι θέσεις θεραπείας ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ μειώθηκε (επειδή μειώθηκαν κατά 50% οι μισθοί μας λόγω των μνημονίων). 
    • Συγχαρητήρια! Αν καταργήσετε και τους εργαζόμενους (ή έστω τους μισθούς) τα νούμερα θα βγουν πολύ καλύτερα και θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε ότι καταφέρατε το ακατόρθωτο: μηδενικό κόστος. Διότι όπως έλεγε και ο Λοβέρδος, που κάτι ήξερε από οικονομικά της υγείας, " η μεθαδόνη κοστίζει φτηνά, τα υπόλοιπα τι τα θέλουμε;". Οσονούπω δε ο Μητσοτάκης θα δει το διάγραμμα και θα υιοθετήσει με μεγάλη χαρά τον "επιστημονικό" τρόπο με τον οποίο μειώθηκαν τα έξοδα του οργανισμού. 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η κατάσταση είναι μάλλον σοβαρότερη από όσο νομίζαμε
  • Ο Υπουργός ομολόγησε ότι καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο να μας δει γιατί δεν είχε χρόνο, αλλά επίσης ομολόγησε ότι είναι υπερήφανος για τις επιλογές των προσώπων, τα οποία έφεραν αυτά τα "θαυμάσια" αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ συνεχίζει να επιμένει στην άσκηση έφεσης από τη μεριά του ΟΚΑΝΑ για τον τρόπο υπολογισμού των μειώσεων των μισθών μας ενώ γνωρίζει ότι αυτός ο τρόπος είναι παράνομος. Έδωσε το ανθυγιεινό στους "προνομιούχους" των εργαζόμενων στις συμπράξεις του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά το αρνήθηκε στους δικούς μας νοσηλευτές, βάζοντας μας στη θέση μας, αυτή των πληβείων... 
  • Κανένας από τη Διοίκηση δεν αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρότερα από το αν έχουν "θυμώσει" με το σωματείο, γιατί βγάζει ανακοινώσεις που δεν είναι "αρεστές". 
  • Φοβούμαστε μάλιστα ότι ούτε η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου αντιλαμβάνεται ότι όχι μόνο το πρόβλημα δεν είναι "ο παλιός, που είναι πιο δικός μας από τον καινούργιο", αλλά ότι η περίοδος προσφέρει ευκαιρίες για διεκδικήσεις και πετυχημένες μάχες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω από τις κάρτες και την καμαρίλα των παρατρεχάμενων και να διεκδικήσουμε ΣΣΕ-κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με αυξήσεις μισθών και εργασιακή αξιοπρέπεια. 
Και όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Θα έχουν τους λόγους τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι??? 

97 σχόλια:

  1. Συζητήθηκε στο ΔΣ του Συλλογου να παραστειτε στη φιέστα-δημόσιο απολογισμο; να "αντιπαρατεθειτε" δημοσίως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, μάλλον καλύτερα που δεν αντιπαρατέθηκαν και τους άφησαν να λιβανίζονται και να δοξάζονται μεταξύ τους. Θα τους δίναμε αφορμή να πουν κι άλλα ψέμματα και μεγαλοστομίες.

      Διαγραφή
    2. μπορεί. πάντως, μας έχει πάρει πολύ από κάτω.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που δεν τους κάνατε τη χάρη να διαμαρτυρηθείτε στη φιέστα που οργάνωσαν. Από ότι έμαθα μάλιστα μεταξύ τους ήταν η φιέστα . Ούτε ένας δημοσιογράφος δεν πήγε ούτε η ΕΡΤ. Μόνο τα δικά τους τσιράκια και κάποιοι που όπως είπαν τους υποχρέωσαν για να γεμίσουν την αίθουσα. Προφανώς δεν δίνουν καμία σημασία στον ΟΚΑΝΑ αλλά ούτε και στον Υπουργό Υγείας.Ή αλιώς μας έχουν χ........
    όσο αφορά τον πρώην αυτός από ότι κατάλαβα ζήτησε την διόρθωση της απόφασης και όχι αυτά που τσαμπούναγε η Διοίκηση περί απόσυρσης από μεριάς του δικαστή. Πόσο ψεύτες μπορεί να είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφού ούτε όταν τους γυρνάνε όλοι την πλάτη δεν κοκκινίζουν και νομίζουν ότι βρέχει περιμένετε να έχουν έστω και ψήγμα ευθιξίας μετά το χαστούκι με την απόφαση του πλατανιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαστούκι το σοβαρό είναι η απόφαση για τον πλατανια; χαστούκια έχουν φάει πολλά, πραγματικά χαστούκια, που είναι η αξιοπρεπής αντίθεση από αρκετούς εργαζόμενους. Νομίζεις ότι είναι χαστούκι για το φυραμα τους ή "ήττα" από έναν άλλον του φυραματος;
      Μια που μιλάμε ανώνυμα, θα θελες να αναρωτηθεις αν έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου χωρίς θειους ή νονούς;

      Διαγραφή
  4. Όσο ζω μαθαίνω.Ήξερα οτι η διαστρέβλωση είναι στον πυρήνα της προπαγάνδας και της χειραγώγησης.Απλά δεν ήξερα οτι την χρησιμοποιείτε με τέτοια ευκολία.Θα έλεγα οτι θά έπρεπε να ντρέπεστε αλλά μάλλον αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει στον ψυχισμό σας.Και γιατί αφού τόσα ψέμματα ειπωθηκαν που με το κληρονομικό χάρισμα που έχετε γνωρίζετε οτι θα τα υιοθετήσει ο Μητσοτάκης που πάλι με ενόραση ξέρετε οτι θα βγει ,γιατί δεν ανοίξατε το στοματάκι σας να κάνετε αντιπαράθεση .Θα σας πω εγώ .Με ενόραση κι εγω.Γιατί δεν έχετε τα κότσια.Θα σας παραδεχόμουν να είχατε το θάρρος αφου αποφασίσατε να παραβρεθείτε να πείτε όσα θέλατε στον υπουργό.Αλλωστε δεν είχε και άλλους να σας πάρουν την θέση τρεις και ο κούκος ήταν που λέτε κι εσεις.Επιλέξατε όμως να παραμείνετε βουβοί και να κάνετε κριτική απο ένα μπλόγκ.Μου καθίσατε σαν του γέρους του μαπετ σόου και πιστεύετε οτι για κάποιο λόγο έχετε το δικαίωμα εκ του μακρόθεν να σχολιάζετε.Κάτι τέτοιους στο χωριό μου τους λέμε τσάμπα μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μπράβο πες τα βρε βαρυμαγκα!
      Ώστε μας λένε ψέματα; ώστε παραβρέθηκε τελικά εκεί το ΔΣ του Συλλογου και δεν έβγαλε κιχ; για δώσε εικόνα. Πες την αλήθεια, τώρα που σε πετύχαμε βαρυμαγκα. Και μπράβο στο χωριό σου που βγάζει τέτοιους μάγκες!

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εσύ ήσουν ο... κούκος. Από το τρεις κι ο κούκος που παραδέχτηκες ότι πήγαν στη φιεστα- παρωδία

      Διαγραφή
    3. Γιατί ποιος είπε ότι δεν παρέστησαν στη παρουσίαση του δημοσίου απολογισμού; μάλιστα από το παραπάνω κείμενο που έχει ανεβάσει η αρσυ φαίνεται καθαρά ότι τουλάχιστον κάποιο μέλος της αρσυ ήταν εκεί αφού περιγράφει με λεπτομέρεια τι έγινε εκεί.Μαλλον πήγαν περισσότερο για να δουν τι άρες μαρες θα πουν. Και πιστεύω ότι ηταν καλυτερα σε τέτοιο κλίμα να αφήσεις τον άλλο να πει ότι έχει να πει. Έτσι κι αλλιώς ποιος τα άκουσε; μεταξύ τους ήταν. Η οποία διαμαρτυρία θα τους έδινε την ευκαιρία να πουν οτι ο Σύλλογος τραμπουκιζει και δρα αντιδημοκρατικα. Και μην πει κανείς ότι σε τέτοιες συναντήσεις γίνεται σοβαρή συζήτηση; Σε κατ ιδίαν συναντήσεις θέτεις τα θέματα αναλυτικά και με επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    4. "Η οποία διαμαρτυρία θα τους έδινε την ευκαιρία να πουν οτι ο Σύλλογος τραμπουκιζει και δρα αντιδημοκρατικα"
      Καινοφανές αυτό. Άρα, τέλος οι δημόσιες διαμαρτυρίες. Για να μην χαρακτηρίζονται οι διαμαρτυρόμενοι ως τραμπούκοι.
      Άρσυ, είναι και δική σας θέση αυτό;

      Διαγραφή
  5. Το δημοσίευμα που βγήκε σήμερα νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί. Τους εξευτελίζει πραγματικά. Αυτό πονάει περισσότερο τη διοίκηση και το Υπουργείο από μια απλή διαμαρτυρία στην κλειστή αίθουσα του ΕΒΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφοι νομίζω ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σοβαρότερο, Θα έλεγα μάλιστα και πιο ενδιαφέρον, από το αν μιλήσαμε ή δεν μιλήσαμε, απο το αν επρεπε ή δεν έπρεπε να μιλήσουμε κοκ. Το θεμα ειναι η ουσια του απολογισμου και η ουσία κατά τη γνώμη μου είναι ότι δεν φαινεται να γινεται αντιληπτο οτι πρέπει να στηριχτούν τα προγράμματα μειωσης της βλαβης, να αυξηθει κατακορυφα ο αριθμος των συρριγγων που διανεμονται, να αρχισει επιτελους μια ευρεια προσπαθεια εξαλειψης της ηπατιτιδας, να γινονται ελεγχοι ιολογικοι, να γινονται εμβόλια, να ασχοληθουμε με το τι κάνουν οι ασθενείς μας στα προγράμματα, ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες (πχ. Επιδόματα που κόβονται, αστεγια, παράλληλη χρήση ουσιών ιδιαίτερα βενζοδιαζεπινών, θάνατοι στα προγράμματα και αιτιες κλπ).
    Αυτά είναι τα πραγματικά θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε. Η Επεσυ θα μπορούσε να ασχοληθεί, αλλά δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη ΕΠΕΣΥ μπορεί και θέλει.
    Συναδελφοιαυτα είναι τα θέματα και αν είμαστε σοβαροί ως επιστήμονες και ως συνδικαλιστές με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε. Αυτή είναι η ταμπακιέρα.
    ΥΓ. Μου άρεσε το σχόλιο για τα μάπετ. Έχει την αίσθηση του χιούμορ που μου αρέσει. Αλλά δεν έχουν όλοι αίσθηση του χιουμορ- όχι μόνο μεταξύ των Διοικούντων, αλλα και μεταξυ των συναδελφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας τα προσωπικά σου γούστα περί χιούμορ, μαπετς κλπ.
      Τωρα, ας έρθουμε στα ΚΟΙΝΑ.
      Δεν ξέρω αν είσαι παλιός και ψημένο-καμένος ή νεος-φρεσκαδουρας στον ΟΚΑΝΑ. Αυτούς τους επιστημονικους προβληματισμούς τους έχουμε...απο αμνημονευτων χρόνων.. Και από ΕΠΕΣΥ είδαμε όχι μόνο τη συγκεκριμένη αλλά κι όλες τις προηγούμενες. Ξέρουμε το αποτέλεσμα. ..
      Λοιπον φίλτατε, τα τεκταινόμενα στον ΟΚΑΝΑ εξαρχής ειναι μια Οδύσσεια για τους σοβαρούς επιστήμονες. Μόνο που δεν θα δουν ποτέ Ιθάκη. Μα ποτέ.

      Διαγραφή
    2. Νόμιζα ότι είναι σαφές ότι το σχόλιο που σχολιάζεις (23 Απριλίου 2019 - 11:52 π.μ.) γράφτηκε από ένα από τα μάπετ. ΟΑ

      Διαγραφή
    3. Και επειδή δεν είναι τόσο καθαρό στο προηγούμενο σχόλιο μου της 23 Απριλίου 2019 - 11:52 π.μ, να το διευκρινίσω ακόμη περισσότερο: το πρόβλημα του ΟΚΑΝΑ δεν είναι ότι δεν έχει μονάδες υψηλής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει σωστή εφαρμογή των πολιτικών μείωσης της βλάβης, με αποτέλεσμα οι μεν εργαζόμενοι να κουράζονται και να καίγονται από τα αλλοπρόσαλλα που εφαρμόζονται (λόγω άγνοιας? λόγω ανικανότητας? λόγω κρυφής ατζέντας?λόγω προσωπικών εμπαθειών και πολιτικών διαφωνιών/διώξεων?),οι δε ασθενείς μας και ο πληθυσμός των εξαρτημένων γενικότερα, να μην έχει την φροντίδα που χρειάζεται. ΟΑ

      Διαγραφή
  7. Απίστευτο! Κατέρρευσε οροφή κέντρου του ΟΚΑΝΑ – Υπουργός και Διοίκηση…στον κόσμο τους
    αυτός ο τίτλος του δημοσιεύματος με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.iatropedia.gr/eidiseis/apistefto-katerrefse-orofi-kentrou-tou-okana-ypourgos-kai-dioikisi-ston-kosmo-tous/117704/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος μαλωσε τους συναδέλφους στη Πάτρα ?Έσπευσαν να στείλουν e mail να μας δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αναφέροντας ότι οι μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν κ χωρίς γιατρό το βασικό αλλά κ χωρίς τις άλλες ειδικότητες!Είναι θεμα ευσυνειδησίας κ καλής θέλησης ο υπάλληλος να καλύπτει όλους τους ρόλους...πολυμηχάνημα σαν τον ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ εργαλείο είπαμε κάτι σαν ελβετικό σουγιά. Όχι και πολύ μηχάνημα, μεγάλη αξία του δίνουμε του... πολύ εργαλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά θα τους τρελανετε.Μαθαινω ότι είναι έξαλλοι με όλους. Το σύλλογο, τους εργαζόμενους, τον τέως, τους ιατρούς που δε βάζουν πλάτη. Για τους εαυτούς τους δεν τους πέρασε η ιδέα ότι είναι άχρηστοι. Απορώ με την ευθυκρισια τους. Μια το εξώδικο με ότι ποινικές συνέπειες έχει αυτό αλλά και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρω μια η απόφαση για το πλατανια που ξεβρακωσε την αξιοκρατία τους, μια το δημοσίευμα που παρουσιάζει αυτό που βιώνουμε καθημερινά δηλαδή τη διάλυση των μοναδων. Αυτή είναι εβδομάδα των παθών για τους διοικουντες και μάλλον το άξιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα θυμώσουν και με την αυλή τους, τότε θα νιώσουν μόνοι. Μέχρι τότε θα νομίζουν ότι υποστηρίζονται

      Διαγραφή
  12. Η φωτογραφία πάντως όπου ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός καμαρώνουν σαν γυφτικα σκεπαρνια, ενώ οι άλλοι δύο (Πρόεδρος και Υπουργός) στέκονται ανάμεσα τους μάλλον αμήχανα, είναι όλα τα λεφτά. Το δε κολάζ που τους έχει τοποθετήσει μπροστά στα συντρίμμια του ΚΑΤ είναι θεϊκό.
    Τα καλά να λέγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα "χαστουκάκια" βλέπω πάνε και έρχονται. Αναμένω και..."καρπαζιές" τις επόμενες εβδομάδες. Όσο δε για τους αμέσως επόμενους μήνες έχει να πέσει...κλωτσίδι(στην τσιπρική γλώσσα η κλωτσιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα να ρωτήσω την φίλη ΟΑ αν θέλει να πάρει θέση για προηγούμενο σχόλιο, ότι αν μιλούσε ο Σύλλογος κατά την παρουσίαση-απολογισμο του ΟΚΑΝΑ, θα μπορούσαν οι κακοθελητες να τον εγκαλεσουν για τραμπουκισμο. Συμφωνεί με αυτόν τον σχολιασμό; επιμένω γιατί θεωρώ πολύ πονηρη κι επικίνδυνη για τους αγώνες αυτή τη συλλογιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν εννοείς ότι κάποιοι που είναι δυνατόν να ονομάζουν τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες τραμπουκισμό ή ακόμη και τρομοκρατία, συμφωνώ ότι είναι πράγματι μια τακτική που χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα απο τους εχοντες την εξουσια ή κάποιο λογο να τη στηρίζουν.
    Για το λόγο αυτό ας είμαστε πολύ καχύποπτοι όταν ακούμε να μιλάνε για ταραχοποιούς, τραμπούκους, μπαχαλάκηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την απάντηση στο δημοσίευμα τί το ήθελαν;
    Κάθε φορά που απαντούν κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Αποδεικνύουν με το τραγικότερο τρόπο πόσο απομακρυσμένοι είναι από τα καθημερινά προβλήματα των μονάδων και των εργαζομένων. Δείχνουν επίσης πόσο υπερφίαλοι είναι και πόσο εγωμανείς.Για επιχειρήματα δε, άστα να πάνε . Ούτε παιδί δημοτικού. έχουν λένε και διδακτορικά. Να τα χαίρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σημερινό με την ημιαργία πως ονομάζεται?
    Εκμοντερνισμος?
    Αναβάθμιση?
    Περιλαμβάνεται στις διαδικασίες που προβλέπει το ISO?
    Ή μήπως πρόκειται περί απλής και κοινής σκατοψυχιάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βγάζει ανακοίνωση η διοίκηση και λεει οτι δεν φταίει αυτη για τα κτιριακά προβλήματα και οτι εγινα προχειρα οι μοναδες ( θαρρείς δεν ηταν οι ιδιοι σε υπεύθυνες θέσεις ) και υποστηρίζει οτι "Η συνολική και οριστική λύση της στέγασης των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ και πάγιο αίτημα της Διοίκησης του Οργανισμού, που έχει ήδη κατατεθεί στο εποπτεύον Υπουργείο, είναι η πλήρης ενσωμάτωσή τους στο χώρο των νοσοκομείων, προκειμένου να λυθούν τα όποια τεχνικά προβλήματα αλλά και να αντιμετωπίζονται καλύτερα οι θεραπευόμενοι και να να μειωθεί ο κοινωνικός στιγματισμός".
    ΡΩΤΑΩ εγω λοιπον οσπου να γινει αυτο που οραματιζεται η διοικηση γιατι δεν προσπάθησαν να διωρθωσουν τις υπάρχουσες μονάδες? Γιατι έδωσαν πίσω 1,5 εκατομμυριο που δεν μπορεσαν να χρησιμοποιησουν ? Γιατι ενω εχουν προσλάβει πολιτικο μηχανικο , αυτός δεν εχει πάρει καμιά εντολή να πάει σε μονάδες να δει τα προβληματα τους και να προτείνει λύσεισ ? Ακομη και η ταλαιπωρημενη μοναδα του κατ με μια στεγανοποιηση η μια σκεπη δεν θα ειχε τοσο μεγαλο προβλημα αλλα ειπαμε στόχος η ενσωμάτωση μεσα στο νοσοκομεια !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδή αρχίσαμε να ενοχλούμε τελικά τον κύριο πρόεδρο και μιλάει με βαθυστόχαστα αινίγματα για να στρώνει καλύτερα το χαλί της συνωμοσιολογίας.. Μα καλά αν δεν υπάρχει λίστα γιατί ο Βαλαχάς Δημήτρης του Θεοδώρου έχει αριθμό πρωτοκόλλου 6118 με ημερομηνία κατάθεσης την ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΜΟΝΗ'' 14/11/2018? Δηλαδή εσκεμμένα και εν γνώση ακόμα και εργαζομένων (τμήμα εγγραφών θεσσαλονίκης και κάποιοι άλλοι) όπως ρητά λέει ο κύριος πρόεδρος ότι τον Βαλαχά τον συμπεριφέρεται εκδικητικά γιατί λέει απλά την αλήθεια.. Τον αφήνει εδώ και 5, μήνες και 10 ημέρες εκτός της χορήγησης ενώ γνωρίζει πως είναι και με 68% αναπηρία εκ των οποίων το 40% είναι στα πόδια και πως εδώ και 1 μήνα σε αξονική θώρακα βρέθηκαν ύποπτα ευρήματα που απαιτούν άμεσα βρογχοσκόπηση και όλοι ξέρουμε πως αν ο ασθενής δεν λαμβάνει το υποκατάστατο του δεν μπορεί να ολοκληρώσει εύκολα τις εξετάσεις του με ότι συνεπάγεται αυτό. Μετά έχουμε την 2η λίστα που είναι για την μεθαδόνη και αν θέλεις και συγκεκριμένη μονάδα όπως δικαιούσαι τότε θα γεράσεις...να περιμένεις αν δεν πεθάνεις..Ψέματα λένε οι ψεύτες η οι αδαείς! Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγατε στον εισαγγελέα;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Βαλαχα μήπως έχει παίξει ρόλο η προτροπή για ξύλο στους εργαζόμενους ; (που οι περισσότεροι τα έχουμε διαβάσει). Μήπως λέω .

      Διαγραφή
    3. Σε ποιον να πάμε? δεν καταλαβαίνουμε αν το λέτε για αστείο η αν μιλάτε σοβαρά.. Πάντως όπου να είναι θα φτάσουμε και εκεί. Πρώτα περιμένουμε τι σκ.. ψέματα θα βρει να απαντήσει στον Συνήγορο του πολίτη που τον ''εγκαλεί'' να απαντήσει σε καμιά δεκαριά ερωτήματα από την αναφορά που καταθέσαμε για τον Βαλαχά, που αν βγούνε οι εξετάσεις θετικές για καρκίνο στον πνεύμονα μάλλον καλύτερα αυτός και 2 - 3 άλλοι που τρέξανε την εντολή του καφέ τζό για φυσική εξόντωση του δημήτρη καλύτερα να έπεφτε το ταβάνι του ΚΑΤ στο κεφάλι τους παρά να ''συζητήσουν'' μαζί του όταν πάει να τους βρει..

      Διαγραφή
    4. Γιατί να το λέμε για αστείο; αφού λέτε ότι θα φτάσετε εκεί. άρα; τι σας μπέρδεψε;

      Διαγραφή
    5. Χα χα χα! ένας, ένας, υπάρχει για όλες σας πίτουρο.. Για τον Ανώνυμος27 Απριλίου 2019 - 7:27 μ.μ. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγραψα δε μπορώ να βοηθήσω.

      Διαγραφή
    6. Για τον Ανώνυμος29 Απριλίου 2019 - 12:30 π.μ Τελικά μπράβο στον ΦΡ-ΟΚΑΝΑ που από ότι βλέπω τηρεί τον νόμο για προσλήψεις στο δημόσιο για ΑμεΑ... Τι δεν καταλαβαίνεις?? Τι δεν καταλαβαίνεις?? έλα, πες μου εσύ και μη στεναχωριέσαι, ρώτα ότι θέλεις ακόμα και συλλαβιστά και θα σου εξηγήσω ότι θέλεις.. Τα λέμε.

      Διαγραφή
    7. Αυτό για τον Ανώριμος 28 Απριλίου 2019 - 1:09 μ.μ. Σας είχαμε χάσει για ένα διάστημα και πήγε το μυαλό μας μήπως σας έτυχε κάτι όμως με χαρά μας σας ξανά διαβάζουμε πάλι εδώ, σε αυτό το μπλογκ, που δεν είναι δα και του στυλ σας, έτσι δεν είναι? Συνήθως σας διαβάζαμε στα χρυσαυγίτικα που μπαίνουμε για να γελάσουμε με τους αμόρφωτους σκυλομπετατζήδες.. any way στο παραμύθι σας τώρα. Δηλαδή τους έχετε τους συναδέλφους - σες στο δικό σας επίπεδο? δεν λέω όμως κουβέντα διότι κάτι θα ξέρετε παραπάνω από εμάς. Ε λοιπόν ΝΑΙ είμαστε και εμείς σύμφωνοι πως αυτό που υποστηρίζετε έχει βάση, πράγματι όπως ξεκάθαρα υπονοείτε οι σκληρά εργαζόμενοι - λειτουργοί στον ΟΚΑΝΑ παίρνουν εκδίκηση από τον εγκληματία ασθενή Βαλαχά και ταυτόχρονα ξεφτιλίζουν και εκθέτουν σαν ελεεινό αρχιψεύτη τον πρόεδρο (και άντε να σας το πω, μέλλοντα υποψήφιο στις βουλευτικές) καφέ-τζό, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή. Όμως εσείς πάλι!! δεν μπορείτε να "κόψετε" την εξάρτηση σας στη ρουφιανιά και δίνετε στεγνά τους φουκαράδες τους συναδέλφους σας στις εγγραφές στην Σταυρούπολη, δηλαδή αυτό που επιτέλους παραδέχεστε φανερά πλέον, πως ακολουθώντας εντολές από τον καφέ τζό προσπερνούν τον αριθμό του Βαλαχά εσκεμμένα, μέχρι να πάθει μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία του.. Συγκλονιστική ομολογία οφείλω να πω ότι αυτή η τοποθέτηση σας θα ξαφνιάσει πρώτα τον Συνήγορο του Πολίτη αλλά περισσότερο τον εισαγγελέα!! (μην κάνετε τον κόπο να σβήσετε την ''ομολογία'' γιατί ήδη την φωτογραφίσαμε). Τέλος αν αρνηθεί ο αφέντης σας αυτά που τον κατηγορείτε τότε θα ζητήσουμε να καταθέσετε εσείς γιατί την απάτη και την μονταζιέρα ίσως την στήσατε εσείς και όχι ο μυστακοφόρος αστρολόγος, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ... Σταματώ όμως εδώ γιατί πόνεσε το μεγάλο το μεσαίο δάκτυλο μου και μπορεί να το χρειαστώ σύντομα για να γράψω ένα γράμμα η και για άλλες δουλειές.. Τα λέμε ξανά. Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας.

      Διαγραφή
    8. να πω τι δεν καταλαβαινω εγώ. κιθαριστας ή ντράμερ;....

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ κύριε Βαλαχα στο έχω πει και άλλη φορά,αμφιβάλω όμως αν το θυμάσαι. Τα χατίρια κάποτε τελειώνουν,καιρός πλέον να κάνεις αυτοκριτική μπας και βοηθήσεις τον εαυτό σου ,αν θες βέβαια. Με αγάπη στα λεω και το ξέρεις.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα στον Ανώνυμο Κλουζώ 1 Μαΐου 2019 - 12:54 μ.μ Αλήθεια τελικά μου έλεγε, πως είστε αδίστακτοι. Εσείς κυρία μου η κύριε η άλλο πρέπει να έχετε χοντρό προηγούμενο με τον μήτσο πολύ χοντρό όμως! Μου έχει πει διάφορα και μπορεί εγώ να μην είμαι τόσα χρόνια πελάτης σας, όμως στα δέκα που έπεσα στα χέρια σας έχω δει και άκουσα ο ίδιος αρκετά. Εσας όμως (δε ξέρω και τι είσαι για να απευθύνομαι ανάλογα) πρέπει να μην σας φτάνει κανείς είτε γιατί είστε ο νέος πρωταθλητής (όποιος έχει δει την γαλλική ταινία δείπνο καταλαβαίνει) είτε είστε μεγαλοπαράγοντας στην κλίκα των κολπαδώρων του ΟΚΑΝΑ. Δηλαδή πρέπει να είστε πολύ καλός άνθρωπος και προσπαθείς να με βάλεις σε σκέψη πως ο βαλαχάς με δουλεύει. Ωραία λοιπόν θα γράψω ποιος είμαι μόλις γράψεις εσύ ποια και πόσα χατήρια έκανες η κάνατε στον βαλαχά αλλιώς θα είσαι χειρότερος από ότι δείχνει η γραφή σου.. Ρε μήπως είσαι ο καφέ τζο? αα! μάλιστα. Έτσι εξηγούνται ορισμένα όπως το ότι δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμένα μυστικά και ντκουμέντα χα χα χα ήμαρτον ρε εσείς έδώ γράφει ο ίδιος ο αστρομάντης - αστρολόγος - αστροφυσικός και αστρονόμος μουσικάντης Καφέ τζό. Αντί να απαντήσεις για την ταμπακέρα μας γράφεις για τα ερωτικά σου.. Τι να γράψω εγώ άλλο,? όταν καλύπτεις απατεώνες και πιθανόν ο μόνος στόχος είναι να πας ταξίδι την συζήτηση. Αύριο θα παρακαλέσω τον διαχειριστή να αποκαλύψει τα ονόματα μας. Εγώ θα πω ποιος είμαι και σε ποιο μαγαζί χορηγούμε εσύ τι? πάλι θα μας λες για αγάπες? Κοίτα δεν έχω πρόβλημα με τους ιαχωβάδες όμως πολύ αγάπη γέμισε εδώ!! Κακή εντύπωση δίνει όμως η παρελκυστική τακτική σας.Τέλος πάντων εγώ με κοματόσκυλα δεν θέλω παρτίδες ούτε καν έτσι. Ας κρίνουν αυτοί που τα βλέπουν. Σε κάθε περίπτωση είσαι υποχρεωμένος να μας ενημερώσεις για τα ''χατίρια'' σου στον μήτσο αλλιώς είσαι απλά .... βάλε όποια λέξη θέλεις, γιατί και πίτουρο έχω πολύ στο χωριό και μεγάλο χώρο. Ο διαχειριστής πρέπει να πάρει θέση δε μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να γράφει ονόματα ανθρώπων και να μιλά και ειρωνικά και από την άλλη να κρύβέσαι πίσω από το ανώριμος... Βέβαια ποιος έχασε την ντροπή για να την βρεις εσύ? Θα ενημερώσω τον βαλαχά και ας απαντήσει ο ίδιος και αν τυχόν πειράξετε εμένα να ξέρετε πως δεν είμαι από θεσσαλονίκη, ούτε είμαι ανάπηρος όπως ο μήτσος. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ.

      Διαγραφή
    11. Ποιος έχασε την ντροπή; υπάρχει τμήμα απωλεζθεντων; τρολ τρολ τρολ, ντον ντον ντον.

      Διαγραφή
    12. Πρώτον το ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ έτσι είναι ορθογραφικά σωστό και δεύτερον γιατι πρέπει να ντρεπόμαστε εμείς όλοι και όχι εσεις κύριε και ο μητσος στον όποιον αναφέρεστε και υπερασπίζεστε ;;;;νιώθετε αδικημένοι ,και σας χρωστάει η κοινωνία ....και εσείς τόσα χρόνια στα προγράμματα τι πετύχατε για τον εαυτό σας ...θα γερασετε στο προγραμμα χωρίς κανένα πραγματικό κέρδος !!!!σκεφτειτε και αυτή την πλευρά την δίκη σας ευθυνη την δίκη σας προσπάθεια τόσα χρόνια

      Διαγραφή
    13. Γιατί στο καλό να γερασω στο πρόγραμμα; πώς σου ήρθε αυτό;

      Διαγραφή
    14. εχετε χάσει το μυαλό σας?Τι είναι αυτά που αφήνετε να δημοσιεύονται.Αλλα μηνύματα τα λογοκρίνετε και το π....κούβεντο το αφήνετε να βγαίνει ατόφιο?Τέτοιο μπλογκ θέλετε να έχουμε αυτό είναι το επίπεδό σας.Αναφέρονται ονόματα ανθρώπων πάτε καλά?Είναι για εισαγγελέα αυτά όλα.Σοβαρευτείτε τι έχετε πάθει.Όλα για τον αντιπολοτευτικό αγώνα?Έλος πια όλα έχουν και ένα όριο και εσείς το έχετε προ πολλού ξεπεράσειΓι αυτό δεν σας ακολουθεί πλέον ούτε η σκιά σας.

      Διαγραφή
    15. Τι είναι σκιά; ιδού η απορία;

      Διαγραφή
  20. Είναι τόση η έλλειψη ψυχικής επαφής του Γενικού και της Διοίκησης γενικότερα με τους εργαζόμενους που ακόμη κα οι πιο "νομοταγείς" χτες έφυγαν με ωράριο ημιαργιας ή έστω νωρίτερα απο το κανονικό διαολοστελνοντας. Αδιαφορώντας πλήρως στην πραξη για τις "εντολές" ενός ανθρώπου που μάλλον ξέρει από Διοίκηση επιστημονικού οργανισμού όσα ξέρει και ένα ροδάκινο.
    Καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ολοι πλέον έχουμε καταλάβει με ποιους έχουμε να κάνουμε. Για αυτό το λόγο καλά έκαναν όλοι και τους έγραψαν την Πέμπτη στα παλιά τους τα παπούτσια. Εξάλλου ο γενικός δεν είναι πρωτοδικως παράνομος γενικός διευθυντής; και αυτό δε το λέω εγώ αλλά ο αμερόληπτος δικαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε όμως να κρίνουμε εμείς αν οφείλουμε να τον δεχόμαστε ακόμα ως Γενικό η όχι. Αν θέλουμε να πάρουμε απάντηση σε αυτό, γιατί δεν στέλνουμε την πρωτοδικη απόφαση πακετάκι με ένα ερώτημα μας στον εισαγγελέα και στην επιθεώρηση εργασίας; νομίζω ότι αυτοί θα μας πουν. Έχω άδικο;

      Διαγραφή
  22. Πάντως σας παραδέχομαι όλους σας. Είστε αυτό που φαίνεστε, δεν κρύβετε τα λόγια σας και δεν τα μασάτε κιόλας (εκτός αν είναι μπροστά το αφεντικό) από την άλλη όποιος σας διαβάζει καιρό σίγουρα βγάζει το συμπέρασμα για το πόσο πολύ ενδιαφέρεστε για τους ασθενείς σας, αφού πάντα για αυτούς μιλάτε και νοιάζεστε και προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα που όμως χάρη σε αυτά μπορείτε και παρουσιάζετε τόσο καλή εικόνα για την μείωση των χρηστών στη χώρα, τα τελευταία χρόνια.. Έχετε συμβάλει σημαντικά στην μείωση των χρηστών στην Ελλάδα και ο καφέ τζό δεν σας το αναγνωρίζει και κρατά τη δόξα για τον ίδιο. Εμείς είμαστε μαζί μόνο με εργαζόμενους που είναι δίκαιοι, με τους υπόλοιπους τι να πει ο οποιοσδήποτε?, ειδικά όταν κάνουν μούγκα (Μητσοτάκικη λέξη για τον σκασμό) ενώ βλέπουν και γνωρίζουν πως (όπως είπα και πιο πάνω) οι χρήστες πέθαναν δεν μειώθηκαν και κάποιοι με την στάση τους βοήθησαν το σχέδιο αυτό. Α! να μην ξεχάσω πως εμείς είμαστε υπέρ της επαναφοράς των μισθών σας όπως ήταν το 2008 π.χ. Και καλή ανάσταση σε όσους αφήσατε εν γνώση σας να πεθάνουν και ενώ μπορούσατε να αποτρέψετε αρκετούς από τους θανάτους αυτούς.. Δεν γράφω άλλα γιατί το κόλπο εδώ λογοκρίνετε ανάλογα με το ποιος γράφει.. άλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος λειτουργός με την πλέμπα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πλεμπα είμαστε και πολλοί εργαζόμενοι, ακόμα και γιατροί. Άκου να δεις ε, ο κόσμος τούμπα.
    Λοιπον μάγκα μου, τζάμπα ξοδεύεις την ψυχική σου ενέργεια απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνε προσευχες στον καφέ τζο. Αυτός θα σε (μας) σώσει. Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγινε δα και τίποτα που παραδέχεσαι πως είσαι και εσύ μέσα στην πλέμπα, άλλωστε βλέπω πως δεν είσαι και μοναχούλης, παρέα έχεις. Όσο για προσευχές μάλλον γνωρίζεις αρκετά, είτε από μικρό παπαδοπαίδι είτε από την συνήθεια που έχεις αποκτήσει μάγκα μου στο προσκύνημα. Μη χαλιέστε ούτε ο 1ος ούτε ο τελευταίος που πέφτει στα γόνατα είσαι. Φαντάζομαι πόσο δύσκολο σου είναι να μιλήσεις για αυτά που σου έκαναν (12 χρόνια σκλάβος) αγαπητέ οσφυοκάμπτη, όμως δεν σου φταίνε οι ασθενείς, ας μην καταντούσες για μια δουλειά έτσι όπως κατάντησες. Άσε που παίζει να μην είσαι καν εργαζόμενος με την γνωστή έννοια αλλά ούτε καν για take home δε σε κόβω. Με το ''ανώνυμος'' άλογο κλάνει!! Με το συμπάθειο κιόλας.

      Διαγραφή
    2. Τσάι και συμπάθειο. και περαστικά. το γαρ πολύ....

      Διαγραφή
    3. Κύριε Βαλαχά, εδώ είναι ένα μπλογκ που μπαίνουν εργαζόμενοι και γράφουν για να εκτονωθούν απέναντι στις διοικήσεις. Δεν είναι επιστημονικό φόρουμ ούτε ιατρικό συμβούλιο. Πιαστήκατε από μία γραμμή και εκτονώνετε το μένος σας εναντίον των εργαζομένων που συσσωρεύετε χρόνια.
      Κοιτάξτε να δείτε: Όσο κάφροι και να νομίζετε ότι είμαστε, μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και στα σοβαρά ιατρικά ζητήματα, καθόμαστε όλοι σούζα και ταπεινοί. Μην χάνετε χρόνο, λοιπόν, βρίζοντάς μας, εμείς ούτως ή άλλως λίγα μπορούμε να κάνουμε για εσάς ο.σο δεν είστε στο πρόγραμμα. Πηγαίνετε όπου νομίζετε ότι μπορούν να μεριμνήσουν για το θέμα σας, γιατί εμείς εδώ είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό. Μη χάνετε το χρόνο σας και μη σπαταλάτε την ενέργειά σας

      Διαγραφή
    4. Κύριε μου η κυρία μου Ανώνυμοι. Δε ξέρω τι ακριβώς σας έκανε ο βαλαχάς και τον βλέπεις παντού, εγώ πάντως από τον βαλαχά κακό δεν είδα αλλά ούτε και κάποιος άλλος ασθενής σας, μάλιστα θυμάμαι τον βαλαχά να μιλά και να αγωνίζεται για να ανοίξουν μονάδες παντού, από το 1995 σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και μάλιστα με την φάτσα του που τότε για εμάς τους υπόλοιπους μας φαίνονταν πολύ θαρραλέο. Εσείς πιθανότατα εργάζεστε και ζείτε χάρη και στον βαλαχά γιατί αν δεν έκανε ότι έκανε τότε, πιθανότατα ακόμα θα έτρεχες σε κομματικά γραφεία (αν έχεις έστω και ίχνος τιμής θα το παραδεχθείς) μήπως και γινόσουν φύλακας στην έκθεση. Τον θυμάμαι έξω από το παλιό δημαρχείο μαζί με τον λεβέντη το πατέρα του να τους την πέφτουν οι ''νοικοκυραίοι με τις μαύρες σημαίες'' γιατί ήταν οι μόνοι που είχαν την ψυχή να καταθέσουν μήνυση εναντίον όσων δεν άφηναν να γίνει μονάδα χορήγησης στην Αναγεννήσεως. Εσας σας ''βλέπω'' την ίδια εποχή η μαζί με τους νοικοκυραίους η να παρακαλάτε για δουλειά στους δικούς σας... Και δε μου λέτε που σας έβρισα ακριβώς? Και από που έβγαλες εσύ το συμπέρασμα περί μένους!!? θα μου πείτε τώρα πως έτσι σας έμαθε να χρεώνετε τους εξαρτημένους ο πατερούλης με τα μούσια το γνωστό ποίημα περί οργής σε εργαζόμενους που δεν φταίνε σε τίποτα και ενώ σκοτώνονται για τους θεραπευόμενους δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί έτσι είναι το πλαίσιο (που θα το ζήλευε και ο Μακιαβέλι όπως έλεγε σωστά ο μήτσος) και είναι τα χέρια σας δεμένα. Τέλος αν μπορείτε πείτε μας πότε είσαστε σούζα και ταπεινός μπροστά σε βαριά άρρωστους ανθρώπους ενώ την ίδια στιγμή απειλούσατε, μιλούσατε υποτιμητικά για εμάς με ανακοινώσεις μάλιστα και ποτέ μα ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για κανέναν απολύτως ασθενή σας... (Και έλεος πια που κάνετε πως τάχα δεν καταλαβαίνετε πως δεν μιλάμε για το σύνολο των εργαζομένων) μιλάμε για τους αργόμισθους που βυσματώνουν άλλους εργαζόμενους και κατά συνέπεια και εμάς, μιλάμε για αυτούς που μας μιλούν υποτιμητικά, που μας στιγματίζουν πρώτοι από όλους και φυσικά για κάποιους σαν και του λόγου σας που πέρα από αυτά που κάνετε όπως προαναφέρουμε, μένετε σιωπηλοί διότι η συναδελφική κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη επιβάλει να προκαλείτε ζημιά στους ασθενείς παρά να καταγγείλετε πρώτοι εσείς αυτές τις τιποτένιες συμπεριφορές. Βλέπετε πως έχετε καταντήσει πόντιοι πιλάτοι και κατά λάθος το παραδέχεστε κιόλας προτρέποντας τον ''μπαμπούλα'' βαλαχά να μη χάνει το χρόνο του!! Ξέρετε στην αρχή και πριν ανακατευτώ με την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου και εγώ από τα λόγια που άκουγα στην μονάδα μου (δεν έχω σχέση με την μονάδα του μήτσου και δεν θα εκθέσω με ονόματα
      τους εργαζόμενους και γιατί θα λογοκριθεί το κείμενο και γιατί φοβάμαι πως μετά θα με πάτε πάλι 3 φορές την εβδομάδα για χορήγηση) πίστεψα πως ο μήτσος τα παραλέει και ίσως να αποσκοπούσε κάπου, γιατί ποιος μακακας θα τολμούσε να ανοίξει το στόμα του όταν στο ΕΚΚΕΕ μαζί με τα διάφορα χαρτιά με πληροφορίες για τους θεραπευόμενους μοιράζονταν και ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!! του κόμματος σας! σκεφτόμουν πως λέει μακακίες για να τραβήξει την προσοχή... έλα όμως που ήταν αλήθεια.. Εσείς όμως δεν γνωρίζετε ούτε έχετε ακούσει τιποτα σχετικό ε? Λοιπόν πόνεσε το δάκτυλο μου οπότε θα σας πω πως δεν είστε σταγόνα, είστε όμως σίγουρα "σταγονίδιο" και λυπούμαστε που οι "αριστεροί" συνάδερφοι σας εδώ ήπιαν μάλλον και αυτοί το αμίλητο νερό αλλά ας μην ξεχνούν μια και θεοσεβούμενοι την γνωστή ρήση... Οι πιο σκοτεινές γωνιές στη κόλαση περιμένουν να υποδεχτούν αυτούς που σε εποχές ηθικής κρίσης σφυρίζουν αδιάφορα και ακόμα θα προσθέταμε πως ενώ γνώριζαν, δεν μίλησαν, ενώ μπορούσαν να βοηθήσουν δεν το έκαναν.. Άντε μόλις γυρίσετε από την πορεία σήμερα προλαβαίνετε να απαντήσετε η με τα παιδικά παραμυθάκια σας η με τα μοναδικά σε έμπνευση ποιήματα σας.....

      Διαγραφή
    5. Έγινε πορεία; ούτε αυτή δε "διαφημίζει" πλέον ο Σύλλογος

      Διαγραφή
  24. Αδέρφια Χριστός Ανέστη Χρόνια Πολλά Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλό μήνα αδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η γενίκευση είναι προϋπόθεση για την εμπέδωση του φασισμού. Δυστυχώς πολλά από τα σχόλια που στέλνονται και αναρτώνται χαρακτηρίζονται από την τάση να γενικεύουν τις κατηγορίες που εκτοξεύουν επί δικαίων και αδίκων.
    Με άλλα λόγια δεν φτάνει μόνο να λες ότι είσαι αντιφασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. https://www.newsit.gr/uncategorized/protomagia-2019-sygkentroseis-kai-poreies-sti-thessaloniki/2770283/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    Ναι, υπήρξαν συγκεντρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια πολλά.
    Δεν έχω καταλάβει τελικά. Είναι παράνομος ο νυν γενικός διευθυντής ή όχι; αυτό έχει σημασία για τον οργανισμό και τους εργαζόμενους κι όχι τόσο αν θα πάρει αποζημίωση ο προηγούμενος (έχει κι αυτό σημασία, αν είναι να πληρώσει την αποζημίωση ο οργανισμός, δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι).
    Έχετε ως παράταξη που μετέχει στο ΔΣ του Συλλόγου κάτι επ'αυτού; έχουμε γενικό που παράνομα είναι εκεί που είναι; έχει πάρει απαντήσεις ο Σύλλογος επ'αυτού από τους νομικούς μας συμβούλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μ ενδιαφέρει να μάθω τι ισχύει τελικά. Ανταλλάζετε επιστολές με την διοίκηση κ μετα το κάνετε γαργάρα.Ειναι παράνομος ο γενικός διευθυντής;

      Διαγραφή
    2. Έχουμε τοσες εκκρεμότητες και θέματα σοβαρότερα πιστεύω από του γενικού ..
      Την επιστολή των φυλακών Πατρών την διαβάσατε ασχολίαστη !!!!!Ημαρτον πόσα γλυκά λογάκια !!!!!προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων !!!

      Διαγραφή
    3. Που βρίσκει κανείς αυτή την εκ Πατρών επιστολή?
      Γιατί γράφτηκε?
      Πρέπει όλοι να γράψουμε ευχαριστήριες (άλλως γλυφτείριες*) επιστολές στο στυλ "σε ευχαριστώ ώ εταιρεία"? *και συγχωρήστε μου τον νεολογισμό, αλλά είναι τα φαινόμενα καινοφανή και χρειάζονται νέες λέξεις αναγκαστικά)
      Αν δεν γράψουμε θα έχουμε κυρώσεις? και ποιες θα είναι αυτές οι κυρώσεις?
      Αυτοί που έγραψαν αυτή την επιστολή είναι οι προσληφθέντες? οι απολυθέντες? μου διαφεύγει κάτι?

      Αυτά είναι τα καυτά ερωτήματα της επικαιρότητας στο σάπιο βασίλειο της εθελοδουλείας και του υπαρξιακού ζαμανφουτισμού στο οποίο ζουν κάποιοι και κάποιες στον ΟΚΑΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23 Απριλίου 2019 - 5:43 μ.μ. το ανέφερα για την Πάτρα

      Διαγραφή
    5. Α τώρα το θέμα του γενικού έγινε "όχι τόσο σοβαρό";;;

      Διαγραφή
  29. Καλό μήνα και χρόνια πολλα νομιζω πως όλοι πρέπει να γράψουμε ευχαριστίες προς το συγκεκριμένο τμήμα του ΟΚΑΝΑ για τους όλοσωστους χειρισμούς του και την άμεση αποτελεσματική ορθή λύση που δίνει στα καθημερινά μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες ......ευχαριστούμε κύριοι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θέλω να πω μια σκέψη.
    Όλοι εδώ ανώνυμα γράφουμε. Κι έχουμε την ευκαιρία κυρίως να ξεσπάσουμε.ενω όμως ξεσπάμε, περιεργως, και παρά την ανωνυμία, ούτε εδώ δε λέμε την αλήθεια νομιζω. Αναρωτιέμαι πόσοι εργαζόμενοι είμαστε στ'αληθεια ευχαριστημένοι από τη δουλειά μας σε αυτόν τον ΟΚΑΝΑ και πόσοι οχι.
    Προτείνω, όσοι θέλουν να βάζουν ένα σχόλιο-ψήφο : "μου αρέσει ο Οκανα" ή "δεν μου αρέσει ο Οκανα". Ακόμα και για αποφόρτιση και μόνο.
    Ξεκινώ εγώ : "δεν μου αρέσει ο Οκανα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κουράγιο αδέρφια φέυγουν σιγά σιγά.θα πάρουν προτεζε γκόμενους γκόμενες αυλές αποσπασμένους κόλακες και άλλα προστατευόμενα απο τον Σύριζα ήδη και θα πάνε σπιτια τους υπομονη λίγο ακόμα.γενικά μιλώντας.Για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άντε μου στο καλό. Πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αναλόγως τας εκλογας να ουμ.
    Ψηφος:κάνω εμετό με αυτόν τον ΟΚΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις ή ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σιγά τον γρίφο ρε παιδιά,Πέφτει ο Σύριζα χύνεται και ο ¨καφές" πολύ μυαλό θέλει?Η τώρα η τον Οκτώβρη παπαλα,κοινή λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο καφές χύνεται αλλά ζάχαρη και μπισκοτάκια φεύγουν και χάνονται επίσης; ποιος ξέρει από σέρβις να πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βγήκε προκήρυξη έρχεται κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλοκάκια; μπλοκάκια;

      Διαγραφή
    2. Κλασσικά εικονογραφημένα θα κάνουν αίτηση θα πανηγυρίσει η διοίκηση ότι έγιναν προσλήψεις και μόλις καταλάβουν τι παίζει θα παραιτηθούν. Είδα ότι ψυχίατρος και γενικός ιατρός είναι το ίδιο. Μάλιστα μάλιστα

      Διαγραφή
  38. Οι γκόμενοι και οι γκόμενες που είναι ρε παιδιά; Για τα δικά μας λέμε ή γενικά ;Το έχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΡΣΥ έχεις να αναφερεις κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αναφέρω : ορατοτης μηδέν.
    Παραγγελω : όχι άλλο κάρβουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν πέρασε με τα δώρα.... Κρίνανε συνταγματική την περικοπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ούτε για τις εκλογές δεν γράφετε τίποτα.
    Γενικά,σας χτύπησε κι εσάς ΑΡΣΥ ο ιός του Νείλου. Αφασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλό θα ήταν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα αυτοί που φωνάζουν για μη αξιολογικές κρίσεις να καταθέσουν αρχικά αν θέλουν αξιολόγηση και με ποιους κανόνες και κριτήρια. Αν δεν θέλουν ας καταθέσουν τα ονόματα που εκείνοι έχουν στο μυαλό τους και έχουν προκρίνει για τις θέσεις ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε,-ισσα ή δεν καταλαβαινεις τι γινεται ή αρνεισαι να καταλαβεις. Επίτρεψέ μου να καταθέσω ένα παράδειγμα αξιολόγησης προτεραιοτήτων στον Οργανισμό (για τα ατομα μιλάμε πάλι αλλά δεν χρειαζονται απαραίτητα ονοματεπώνυμα).
      Ειναι αποδεδειγμενο οτι τα εξαρτημενα ατομα αποτελουν την κυρια ομαδα υψηλου κινδυνου για ηπατιτιδα C. Η ελληνικη κυβερνηση εχει δεσμευτει οτι θα συμβαλλει στην εξάλειψη της νόσου, που αποτελεί στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού εμπορίου Υγείας. Εδώ και δύο χρόνια έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο είναι ορθό κλινικά και εφικτό να γίνει αυτό στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή του Οργανισμού είναι πολύ κατώτερη των δυνατοτήτων του και - κυρίως των ανειλημμένων υποχρεώσεων του με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ηπατίτιδες.
      Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός ασχολείται με αλλά θέματα επισταμένως και αποτελεσματικώς. Πχ. τον αθλητισμό.
      Τι δεν καταλαβαίνεις?

      Διαγραφή
    2. Του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βεβαιως βεβαίως.
      Το εμπόριο δεν μπαίνει(φαινεται) στον τιτλο

      Διαγραφή
  44. Θα αλλάξει ο ΟΚΑΝΑ, το μαγαζάκι των κομματικών αλλά και λοιπών ευνοιων και βολεψεων, ειδικά στην περίοδο της απόλυτης κρίσης και διάλυσης για την Ελλαδιτσα... Ναι ε; Χα Χα Χα. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο άλλος τίτλος του "αθλητή" έχει εξαφανιστεί θεωρείτε?Ασχολείται καθολου με το άλλο Τμήμα ή εντύπωσή μου είναι οτι δεν.Μήπως του είπαν άσε δεν το χεις...με τρόπο πάντα ,παίξε με την μπάλα σου που την ξέρεις καλύτερα?καλή ψήφο αδέρφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ρένα φάε την ξενέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ποιος ακούγεται για πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ με την νέα κυβέρνηση που έρχεται; Ξέρει κανείς πληροφορίες από ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχουν πληροφορίες απο ΝΔ στον ΟΚΑΝΑ είναι όλη ΣΥΡΙΖΑ.εκτος απο την ΑΡΣΥ ξεχασα συγνώμη.

      Διαγραφή