Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

για την κατάληψη ΣΤΗ θΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

Για όποιον ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες (ή/και για όποιον έχει αμφιβολίες) για την εμπλοκή του ΟΚΑΝΑ, στο ζήτημα του κτηρίου του Δήμου Θέρμης που στεγάζεται η κατάληψη MUNDO NUEVO, μπορεί να δει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμης.

Εκεί αποκαλύπτεται ότι είναι πρόταση του ΟΚΑΝΑ προς το Δήμο Θέρμης να ενοικιάσει το συγκεκριμένο ακίνητο.
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται:

"Για το συγκεκριμένο κτήριο έγινε πρόταση εκμίσθωσης από τον Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, µε σκοπό να το αξιοποιήσει για την ικανοποίηση των στόχων του και συγκεκριμένα για την ίδρυση κέντρου κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης."  

Επίσης διασαφηνίζεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο ΟΚΑΝΑ θα πληρώνει ενοίκιο, δεν πρόκειται για παραχώρηση. Για το λόγο αυτό άλλωστε φτιάχνεται επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να καθορίσει το ύψος του ενοικίου.
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται::

"Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ομόφωνα Ορίζει ως µέλη της επιτροπής του άρθρου 186 παράγραφος 5 του Ν. 3463/2006 για την εκτίμηση του μισθώματος του ακινήτου ιδιοκτησίας ∆ήµου Θέρμης ( διώροφη οικοδομή) στην οδό Φιλίππου και Σιατίστης στο ∆ήµο Θεσσαλονίκης προκειμένου αυτό στη συνέχεια να εκμισθωθεί απευθείας στον Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)"

Ποιος λογικός άνθρωπος, ομάδα, συμβούλιο, οργανισμός, ένας λογικός σχηματισμός τέλος πάντων θα ζήταγε να ενοικιάσει κατειλημμένο κτήριο;
Ποιόν θέλουν να εξυπηρετήσουν;
Τι θέλουν να διευκολύνουν; Τι χρωστάνε και σε ποιον;

Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τις γραφές "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι..."


Ακολουθεί η απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αποδέχτηκε την πρόταση του Δήμου Θέρμης για ενοικίαση κτιρίου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της συμπρωτεύουσας. Με τη διαφορά ότι στο κτίριο αυτό στεγάζεται η κατάληψη NUEVO MUNDO. 

Αν ο ΟΚΑΝΑ θέλει να κάνει σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει το κτίριο του Δήμου Θέρμης, στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη. Πολύ περισσότερο αν για να χρησιμοποιήσει το κτίριο προτίθεται να στηρίξει (έστω και έμμεσα) την εκκένωση του κτιρίου και την επέμβαση της αστυνομίας. 
Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι εξαρτημένοι και τα προγράμματα θεραπείας με οποιοδήποτε τρόπο ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την καταστολή και ο ΟΚΑΝΑ ως πολιορκητικός κριός για την επέκταση του σχεδίου καταστολής των καταλήψεων, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. 
Καταδικάζουμε προκαταβολικά την οποιαδήποτε ανάμιξη του ΟΚΑΝΑ στο σχέδιο εκκένωσης της κατάληψης και καλούμε τη Διοίκηση να εγκαταλείψει αυτό το επαίσχυντο σχέδιο και να αντιληφθεί, έστω και με καθυστέρηση, ότι ο στόχος της αντιμετώπισης της εξάρτησης δεν συναντιέται πουθενά και με κανέναν τρόπο με την καταστολή. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ



126 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι έχει χαθεί το μέτρο η σοβαρότητα και η κοινή λογική εδώ και καιρό.Τι λετεεεεεεεεεεεε?????????????????Απο πότε οι εργαζόμενοι συμφωνούμε και επικροτούμε καταλήψεις κτηρίων .Ποιος έδωσε το δικαίωμα στο σύλλογο να φέρει τέτοιες απόψεις.?/..Εγω προσωπικά νιώθω προσβολη απο τέτοιες θέσεις.Προφανώς δεν επικροτούμε την βία που μπορεί να ασκήσει ένας θεσμοθετημένος φορέας όπως η Αστυνομία.Ωστόσο το να αντιστεκόμαστε σε υποθετικές μελλοντικές καταστάσεις αγνοώντας την κατάλυση της τάξης που συνδέεται με μια κατάληψη είναι παραλογο.Ασκούμε κριτική σε μια συμπεριφορά που μαντεύουμε οτι θα ακολουθήσει σε σχέση με εναν φορέα με τον οποίο δεν έχουμε σχέση .Κοινώς να χαμε να λέγαμε....Συγκετρωθείτε γιατι μας κάνετε ρεζίλι συνεχώς.
    Α και για να μην ξεχάσω.Θυμίστε μου μια φορά που συμφωνήσατε σε άνοιγμα νέας δομής τελευταία....
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά που ζείς; στον κόσμο του marlboro;
      Είναι δομές αυτές που ανοίγουν δεξιά και αριστερά; Εδώ στην Πάτρα πειραματίζονται εδώ και τριά χρόνια με τη ΜΕΨΥ και αφού τα διέλυσαν όλα, τώρα διαλύουν την ΜΕΨΥ που οι ίδιοι έφτιαξαν, λένε ότι κάνουν δίκτυο διαλύουν τη Γέφυρα και όλα αυτά στου κασίδι το κεφάλι και οι ασθενείς άγονται και φέρονται μαζί με το προσωπικό.Στην Μονάδα του Αγίου Στεφάνου χορηγούν μεθαδόνη σε ασθενείς χωρίς ιατρό αφού παραιτήθηκε ο ιατρός της Μονάδας.Αν θεωρείς ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποιο σχέδιο για τον ΟΚΑΝΑ αυτό είναι της πλήρης διάλυσης των πάντων.Ίδια ακριβώς τρικυμία εν κρανίω που έχουν οι ίδιοι

      Διαγραφή
    2. Πού την είδες την επικρότηση ακριβώς, γιατί εγώ δεν την βλέπω ούτε εδώ ούτε στην ανακοίνωση του συλλόγου. Μάλλον την συμπεραίνεις και μπορεί και να μην έχει άδικο. Το αν επικροτεί η αρσυ τις καταλήψεις είναι δικός της λογαριασμός. Εδώ όμως δεν σου λέει να πας να κάνεις κι εσύ κατάληψη. Σου λέει πώς είναι δυνατόν ο Οργανισμός να ζητά να νοικιάσει από τον δήμο κτίριο που είναι υπό μακροχρόνια κατάληψη. Και τα επιχειρήματα που είναι αντίθετα με το "σκεπτικό" της διοίκησης δεν είναι απαραίτητα επιχειρήματα αλληλεγγύης. Εσύ, εάν θελήσεις να νοικιάσεις σπίτι, του οποίου το μίσθωμα δεν γνωρίζεις, θα προτιμήσεις χώρο υπό κατάληψη; Δεν νομίζω. Με ποια λογική λοιπόν η διοίκηση ζητά να της πουν πόσα θέλουν να τους πληρώνει το μήνα για ένα κτίριο που δεν μπορεί να παραχωρηθεί στον οκανα άμεσα γιατί είναι υπό κατάληψη; Και γιατί πρέπει να βγάλει ο οκανα το φίδι από την τρύπα; Και γιατί πρέπει να συμπορευτούμε γι αυτό το σκοπό με την αστυνομία (προφανώς με γνώμονα τη νομιμότητα), από την οποία θέλουμε εντελώς διακριτούς ρόλους (με γνώμονα το αντικείμενο του οργανισμού). Πρόκειται να ενοποιηθεί η μείωση της ζήτησης με την μείωση της προσφοράς, δηλαδή η πρόληψη με την καταστολή και δεν το γνωρίζουμε;
      Και κάτι τελευταίο: Πόσα είναι τα μέλη του σδε Θεσσαλονίκης, τέλος πάντων, που δεν χωράνε σε άλλο χώρο παρά μόνο στον υπό κατάληψη; Τώρα πού στεγάζονται; Εκεί που στεγάζονται, στριμώχνονται και ψάχνουν γι αλλού; Όλα αυτά μπορείς να τα απαντήσεις Ανώνυμε 23/1 5.57 ή δεν σε νοιάζουν και έτσι πετάχτηκες για να ξεπληρώσεις γραμμάτιο σε κάποιον/-ους. Ή είσαι ένας από τους κάποιους και δεν σας φτάνουν sites, newsletters,social media που προβάλλεστε και θέλετε να εξαπλωθείτε και σε μπλογκς;

      Διαγραφή
  2. αν είναι να ανοιγουμε δομές χωρίς προσωπικό, υλικά, αναλώσιμα αλλά μόνο για να βολέψουμε κάποιους δικούς μας(σ.σ. της διοικησης εννοείται) ε ναι δεν είμαστε υπέρ τέτοιων δομών. π.χ. η ΜΥΑΠ 2 λειτουργεί χωρίς ιατρό, η Μονάδα του Πύργου μόνο με ένα ιατρό και μια νοσηλεύτρια, η Πρέβεζα και το ΚΑΤ χωρίς ιατρό. Αν θεωρείς ότι με το να ανοίγουμε τέτοιες μονάδες-κουφάρια επιτελούμε έργο στον ΟΚΑΝΑ κοιμάσαι όρθιος/α ή είσαι από τους ευνοημένους της τελευταίας περιόδου για τα 250 ευρώ του επιδόματος ευθύνης οπότε κάνεις και κωλοτούμπες για τους διοικούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Η ΜΥΑΠ 2, η Μονάδα του Πύργου, η Μονάδα στη φυλακή, συντόμως το η Μονάδα στο ΚΑΤ.. αλήθεια με τη Μονάδα των Αγίων Αναργύρων τι έγινε.. και πόσες άλλες. Στην ΜΥΑΠ 2 υπάρχει στα 50 μέτρα η ΜΥΑΠ 1 που έχει δύο.. Γιατί αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι που μπορούν να τελειώσουν τη λίστα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ούτε π.χ. να γίνονται σταθεροποιήσεις σε άλλες Μονάδες, ούτε να γίνονται από έναν γιατρό 10-15 εισαγωγές τη βδομάδα και να μη τους τσουβαλιάζουν τους ασθενείς μαζικά.. Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα του πόσο η λογική έχει απομακρυνθεί από κάθε απόφαση αυτής της διοίκησης. Τα λένε και τα κάνουν και τα πιστεύουν...
      Αντί να δώσουν χρήματα να τις στελεχώσουν, το μόνο που τος ενδιαφέρει είναι η δημιουργία θέσεων ευθύνης για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, η.. ψηφιοποίηση και το ISO. Λες και πρόκειται για κανένα εργοστάσιο που πρέπει να αυξήσει την παραγωγή.
      Το ότι στέκεται αυτός ο Οργανισμός ακόμα οφείλεται σε κάποιους λίγους που πραγματικά εκτελούν το λειτούργημά τους. Αλλά και αυτοί οι λίγοι κάποια στιγμή θα αποκάμουν και θα φύγουν τρέχοντας. Και ας μην έχουν να φάνε. Γιατί η αξιοπρέπειά τους είναι πιο πολύτιμη από αυτό που βιώνουν καθημερινά. Από το χάος, τους αντισυναδελφικούς συναδέλφους και το ίδιο το σκληρό αντικείμενο τους.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι!
      Και μην ξεχνάμε και πόσοι ήδη φυγανε

      Διαγραφή
  3. καλά το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας καθημερινά σε μονάδες του ΟΚΑΝΑ και νομίζουν ότι τα τελευταία χρόνια όλα τρέχουν καλά αυτό πραγματικά με ξεπερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέφτομαι ότι πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες χρησιμοποιούν πολλές φορές τον φόβο σαν επιχείρημα για να μη συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις κλπ: φοβούνται μην τυχόν και τους μειωθεί ο μισθός αν κάνουν απεργία, μην τυχόν και τους απολύσουν αν δεν χτυπήσουν κάρτα, μην και είναι παράνομο να παραδώσουν τις κάρτες στο σύλλογο κλπ, κλπ.
    Δεν ακούω κανέναν όμως να φοβάται μην τυχόν και κάποια μέρα ένας εισαγγελέας αυτεπάγγελτα ή μια ανεξάρτητη αρχή όπως το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ο Συνήγορος του πολίτη, ένας Ιατρικός Σύλλογος ασχοληθεί με όσα πραγματικά συμβαίνουν στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ.
    Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή υπόλογοι δεν θα είναι ο Πρόεδρος,ο Αντιπρόεδρος ο Γενικός διευθυντής, αλλά όλοι όσοι δέχονται να χορηγούν ναρκωτικές ουσίες χωρίς συνταγή ιατρού, να λειτουργούν τις μονάδες χωρίς την παρουσία ιατρού και να επιτρέπουν την χορήγηση οπιοειδών σε άτομα που βρίσκονται σε βαριά τοξίκωση από βενζοδιαζεπίνες.
    Αυτά αν ο έλεγχος γίνει χωρίς την προσφυγή ασθενούς ή συγγενικού του προσώπου και χωρίς να έχει προηγηθεί τραγικό περιστατικό. Γιατί αν κάτι τέτοιο βγει στη φόρα, τότε οι συνάδελφοι που υπακούν χωρίς διαμαρτυρίες και δεν αντιδρούν επειδή φοβούνται, θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Κια μόνο το άγχος που θα περάσουν θα έπρεπε να τους τρομοκρατεί και να αντιδράσουν τώρα. Όχι μετά...
    Ρωτήστε συνάδελφο που έτρεχε επί μήνες για να πείσει το ΣΕΥΥΠ ότι δεν έφταιγε που ο Οργανισμός δεν είχε γιατρό κάθε μέρα στη μονάδα. Φυσικά και δικαιώθηκε, αλλά μέχρι να δικαιωθεί πέρασε μεγάλο στρες και με την τότε Διοίκηση να σφυράει αδιάφορα.
    Έχει κανένας αμφιβολία ότι σε μια παρόμοια περίπτωση αυτή η Διοίκηση δεν θα σφυράει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από αυτό όμως που λες προκύπτει ότι δυστυχώς το ΣΕΥΥΠ δεν έκανε τίποτα μετά. Ούτε πειθαρχικό έλεγχο στη Διοίκηση, ούτε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, τίποτα. όλα στημένα.

      Διαγραφή
    2. Είχα καιρό να διαβάσω τόσο εύστοχη τοποθέτηση,συνάδελφε.Μπράβο!

      Διαγραφή
    3. Όχι μόνο θα σφυράει θα χορεύει κιόλας!Ας αντιδράσουμε λοιπόν

      Διαγραφή
  5. Με αφορμη το σχολιο του Ανώνυμος24 Ιανουαρίου 2019 - 11:19 π.μ. να καταθεσω μια σκέψη ως συνέχεια του αρχικού μου σχολίου.
    Το να προσπαθούμε να δικαιολογουμε την στάση μας είναι μια εντελώς φυσιολογικη ανάγκη σε καιρούς χαλεπους όπως οι τωρινοί. Το σχόλιο σου όμως συνάδελφε μου δίνει την εντύπωση ότι νομιμοποιεί την απραξία στο ίδιο μοτίβο με τον φόβο.
    Με αλλα λογια αμα δεν πιάσει ο φόβος τότε θα πιάσει η απελπισία...Αλλά και τα δύο προϋποθέτουν την ήττα, περισσότερο από το να την προβλέπουν.
    Επι του συγκεκριμενου τωρα και απο οσο γνωριζω, το ΣΕΥΥΠ κατέληξε σε συγκεκριμένες υποδείξεις προς τον ΟΚΑΝΑ της στελέχωσης όλων των μονάδων με γιατρό συμπεριλαμβανομένης. Το ότι αυτά δεν έγιναν δεν είναι παρά αποτέλεσμα της δικής μας ηττοπάθειας και φυσικά της δεδομένης αδιαφορίας των διοικήσεων νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 24/1 5.07 : αρα,έμμεσα,και το ΣΕΥΠ νομιμοποίησε το malpractice, αφού όπως είπες περιορίστηκε σε απλή υπόδειξη χωρίς να επιβάλει την εφαρμογή της. Αυτό εννοούσα "στημένα" και δεν καταλαβαίνω πού διαφωνεις μαζί μου. Πώς συμπέρανες από το σχόλιο μου ότι εγώ διακατεχομαι από φόβο και ρεπω στην απραξία; Ας είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που διαβάζουμε και πιο λογικοί σε αυτά που λέμε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    2. Υ. Γ.
      Σκοπός μιας Υπηρεσίας Επιθεωρητών δεν είναι να κάνει υποδείξεις. Είναι να ασκεί πειθαρχικό έλεγχο όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που πρέπει να εφαρμόζονται. Το να εκφυλιζεται σε Υπηρεσία Συμβουλευτικο είναι ελληνική μπαγαποντια. Ξεκάθαρα.

      Διαγραφή
  6. εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.....το πως θα προκύψει ένα κτήριο στην κατοχή μας δεν θεωρώ οτι μας αφορά για να το πω οσο πιο ήπια μπορώ.Το τι κάνει η αστυνομία δεν μας αφορά.Γιατι επιλέξαμε αυτό το κτήριο δεν γνωρίζω πιθανότατα επειδή ήταν διαθέσιμο (η κατάληψη δεν νομίζω οτι λογαριάζεται ως μίσθωση άρα το κτήριο είναι διαθέσιμο) και βόλευε?Γιατι πρέπει να παει το ΣΔΕ σε κάποιο κτήριο δεν γνωρίζω αλλά γνωρίζω στην Αθήνα πχ οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα άρα γιατι να μην έχουν κι εκεί δηλαδη δεν κατάλαβα.Το άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι πως στην ευχή όλα είναι στραβα.Ξέρω οτι είναι μάταιο αυτό όλο που λέω Προφανώς είναι ο ρόλος σας ,νιωθετε οτι είναι να κράζετε, όπως είναι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά δείτε το λίγο γιατι εσεις δεν είστε πολιτικοι...νομίζω.Αυτά όλα που ανοίγουν στελεχώνονται με κάποιους απο μας συναδέρφους και το να τους βάζετε στο στόχαστρο λες και έχουν κάνει κάποιο φοβερό εγκλημα δεν είναι δίκαιο.Γιατι στο κάτω κάτω αυτή η διοίκηση θα φύγει θα έρθει μια άλλη και τότε πάλι θα κράζετε ?ισως ναι ισως όχι.Τα λόγια που όοοοοολο αυτό το διάστημα έχετε πει ομως που είναι πολλά,πάρα πολλά θα μείνουν.Είμαστε πάνω απ όλα συνάδερφοι αυτό δεν πρέπει να το ξεχναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το σωστό, να μείνουν! Γιατί ποιος σου είπε ότι είμαστε συνάδερφοι, στην ουσία κι όχι τύποις εννοώ, συνάδελφοι; το συνάδελφος περιλαμβάνει την έννοια της αδελφικοτητας. Καμία αδελφικοτητα δεν έχω με την λαμογια κι όσους την εκφράζουν.

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα.. "πάνω από όλα συνάδελφοι".. Πότε ακριβώς είμαστε συνάδελφοι, τι ώρα;;; Όποιοι συνεργάζονται με αυτή τη διοίκηση για ιδίον όφελος, δεν είναι συνάδελφοι, είναι καιροσκόποι ή αδαείς. Αυτή τη διοίκηση στερείται λογικής και επιχειρημάτων σε κάθε επίπεδο. Οι συνάδελφοι που δέχονται παίρνουν μέρος σε αυτόν τον ατελείωτο κατήφορο. Οι 'άλλοι' που δεν τρέχουν να στελεχώσουν, λες να μην το κάνουν γιατί είναι 'βολεμένοι'; Ή γιατί δεν έχουν τα προσόντα; Έχεις παρατηρήσει ποιοι τρέχουν να εξυπηρετήσουν πάντα;
      Αυτή η διοίκηση είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στον Οργανισμό από την απαρχή της λειτουργίας του. Δε θυμάμαι ποτέ διοίκηση να φέρεται με τέτοια αναλγησία, με τέτοια ξεδαντροπιά και να φοράει το μανδύα σε όλες τις πράξεις τους εκσυγχρονισμού, της ψηφιοποίησης και ότι άλλο φιλελεύθερο μπορεί να ακουστεί. Α και μη ξεχάσω και το καλό των εξαρτημένων. Ειδικά στο σημείο που υπάρχουν μονάδες που λειτουργούν χωρίς γιατρό είναι ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα, ναι.
      Όλα τα παραπάνω αποτελούν κράξιμο; Τι να κάνουμε, να τυφλωθούμε ή να ξεχάσουμε και όσα ξέρουμε;
      Δεν μπορεί, μας ψεκάζουν. Κάποιοι κάπως καλυφθήκαμε και εξακολουθούμε να βλέπουμε το χάλι, δυστυχώς για την ψυχική μας ηρεμία και ευημερία. Οι υπολοιποι, οι ψεκασμένοι, βλεπουν καλές προσθέσεις. Α ναι, και επιστημονικότητα. Α ναι, και εξέλιξη. Με άλλα λόγια ζουν στο κόσμο της σοκοφρέτας. Οι τυχεροί!

      Οσο για την κατάληψη.. όσοι δεν έχουν περάσει την πόρτα μιας κατάληψης δεν μπορούν φυσικά να καταλάβουν το πνεύμα της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της συντροφικότητας που επικρατεί σε τέτοιους χώρους. Αναμένονταν βέβαια από τους αριστερόστροφους διοικούντες μια μεγαλύτερη ευαισθησία και όχι αυτή η στάση. Τι δεν είναι;

      Διαγραφή
  7. Φυσικά και δεν είμαστε συνάδελφοι, γιατί κάποιοι αυτό το ξέχασαν πρώτοι. Με αυτούς απλώς συνυπάρχουμε κάτω από την ίδια στέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα δε λέμε ότι φταίνε οι συνάδελφοι που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Το αντίθετο υποστηρίζουμε ότι η Διοίκηση ασχολείται καθημερινά με τρίχες, πως θα εκδικηθεί τους υποτιθέμενους αντιπάλους της , πως θα τακτοποιήσει κανέναν πρόθυμο σε θέση υπευθύνου, πως θα φτιάξουν τα βιογραφικά τους τώρα που επέρχεται το τέλος τους στον ΟΚΑΝΑ. Τώρα φυσικά αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν βολευτεί με την κατάσταση διάλυσης ή υπολειτουργίας των μονάδων τους είναι άλλο θέμα συζήτησης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κτίριο το ζήτησε ο ΟΚΑΝΑ ενώ ήξερε ότι τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα συναπτά χρόνια. Άρα δέχτηκε να παίξει το ρόλο του αστυνόμου, να καλέσει τον εισαγγελέα , τα ΜΑΤ κ.τ.λ. Αυτό δηλαδή που δεν ήθελε να πράξει ο Δήμος Θέρμης.Στη συνέχεια να φτιάξει το κτίριο και να πληρώνει και ενοίκιο στο Δήμο. Εαν αυτό δε λέγεται μας πιάσανε για άλλη μια φορά κορόιδα πως λέγεται; Προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ τους μαθαίνουν πως να κάνουν τέτοιες πετυχημένες συμφωνίες.Εαν θέλουν να φτιάξουν ΣΔΕ στη Θεσσαλονίκη να το κάνουν σε άλλο κτίριο . Δεν είναι δουλειά του ΟΚΑΝΑ να μπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις. Αλλά μήπως όλο αυτό το ζόρι γίνεται για να ικανοποιήσουν το αγαπημένο τους κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει με τις ευλογίες του κοντού και του ψηλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα από τα πιο λυπηρά που διαπιστώνω είναι ότι την υπεράσπιση αυτής της Διοίκησης την αναλαμβάνουν άτομα χωρίς ιδιαίτερα συγκροτημένη σκέψη, με σχόλια τα οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη υποδηλώνουν χαμηλή έως μέτρια καλλιέργεια, δυσκολία εκφοράς σοβαρών επιχειρημάτων και έλλειψη βασικής πολιτικής κουλτούρας.
    Αναρωτιέμαι αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν απομείνει ή μήπως ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι, που θα μπορούσαν να έχουν έναν πιο συγκροτημένο λόγο, κρύβονται γιατί σε λίγο θα πρέπει να αλλάξουν σκοπό για να παραμείνουν καταξιωμένοι και στη νέα διοίκηση που οσονούπω έρχεται (και όχι απαραίτητα μετά τις εκλογές).
    Λυπηρό πάντως. Αλλά και ενδεικτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι της άρσυ μπορείτε σας παρακαλούμε, αφού δεν έχει κάνει ο Σύλλογος καμία σχετική ανάρτηση, να μας ενημερώσετε τι έχει γίνει με τη διεκδίκηση των δώρων; Έχει κατατεθεί αγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α ξεπαγώσατε πάλι το αφήγημα του μαρμαρωμένου βασιλιά (Πλατανιά) Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι και έτσι?Βρείτε κάτι πιο φρέσκο γιατί αυτό όχι απλά κάηκε δεν έχει μείνει ούτε η στάχτη του.Σας ευχαριστώ που μου είπατε οτι έχω μέτρια καλλιέργεια και δεν έχω πολιτική κουλτούρα πως το ειπατε.Αν εννοείτε εμπειρία απο καταλήψεις με κυρίαρχο αντικείμενο την σύσφιξη των σχέσεων των συναδέρφων (καλό ήταν και αυτό προέκυψαν και κάποιες οικογένειες να τα λεμε και αυτά ) και πορείες όχι δεν έχω.......λυπάμαι έχετε δίκιο δεν μπορούμε να συννενοηθούμε γιατί δεν κατανοώ τις καταλήψεις
    τις πορείες και άλλα συναφή έχετε δίκιο.Εσεις οι τόσο δημοκράτες ωστόσο τι θα μου κάνετε θα με διαγράψετε αφού τόσο δημοκρατικά δηλώνετε οτι δεν είμαστε συνάδερφοι?Θα στήσετε μήπως και κάλπη ?αφου δεν έκατσε τότε μηπως κάτσει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, σε ξέρουμε για να σε διαγράψουμε; στην τύχη να διαγράψουμε έναν από τους 500 ανώνυμους; ο,τι να'ναι.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να διαγραφείς κι εσύ από μόνη σου, εάν σε πνίγει το άδικο που δεν σε αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι ως αλληλέγγυα. Και τι ακριβώς εννοείς "δεν έκατσε τότε"; Γιατί εάν εννοείς τις κάλπες για τον Κοκκώλη, μιά χαρά θα κάθονταν εάν δεν αποφάσιζε τελευταία στιγμή ο ίδιος να αποφύγει το ρεζιλίκι. Το πιο θλιβερό πάντως από όλα όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα για τα σχόλιά σου, είναι ότι είσαι αμετανόητη παρά την ένδεια επιχειρημάτων σου και όλα όσα αναγνωρίζεις ότι αγνοείς για την συγκεκιρμένη υπόθεση, αν και παίρνεις ξεκάθαρα θέση.

      Διαγραφή
    3. Ωπ... Αρα κάποιοι την ξέρετε;..

      Διαγραφή
  13. δηλαδη αμα σας δώσω όνομα θα το κάνετε.συγχαρητήρια!!!!!!!!!ζήτω η δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτός ο καταπληκτικός τρόπος επαγωγικής σκέψης με αφοπλίζει: "αφού μου λετε ότι δεν μπορείτε να με διαγραψετε, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα πως αν μπορουσατε θα με διαγράφατε".
    Μάλιστα.
    ΥΓ. το ενδεχόμενο να μην ενδιαφέρεται κανένας ούτε καν να σε διαγράψει δεν σου περνάει από το μυαλό. Κι έπειτα το σωματείο δεν έχει διαγράψει κανέναν μέχρι στιγμής. Γιατί να θέλει να διαγράψει καποιον/α που κάνει σχόλια σε ένα μπλογκ? Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου νομίζω. Αλλά δεν πειράζει. Ως μοναδικός υπερασπιστής μιας διοίκησης που αυτοεξευτελίζεται καθημερινά είσαι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να αγιάσει το στόμα σου για όσα λες για κάθε τυχαρπαστη των 250 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικά και τον/την ξερουμε:ένας / μια τύπος/ισσα που διαρκως υπερασπιζεται τη διοίκηση αυτή με παιδαριώδη επιχειρήματα.
    Χρειάζεται να ξέρουμε κάτι παραπάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πίνει νερό μην πάθει αφυδάτωση από το πολύ γλύψιμο

      Διαγραφή
  17. ΕΡΩΤΗΣΗ
    Ο κοντός την ώρα του ντου άμεσα επισκέφτηκε τον -ιερό-χώρο της Κυρίας Καλλιόπης και παρέμεινε μέχρι την ώρα της αποχώρησης των ΑΑ Σαλονίκης ,αφήνοντας όλη την -βρώμικη-δουλειά στον Public Enemy Nr 1 (γνωστό και ως Επιθεωρητή Κάλαχαν),όπως αναφέρει το πολεμικό ανακοινωθέν ή
    Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο οργανισμός και η διοίκηση του παρόλο που διατείνεται πως αναβαθμίζει ψηφιακά τον οργανισμό δεν έχει κάνει τίποτα για την ψηφιακή διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.
    Κυκλοφορούν άπειρα εξελοφυλλα σε όλες τις μονάδες με φορα παρτίδα τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.
    Επίσης υπογράφουν σε καταστάσεις αφυλακτες δηλώνοντας παρουσία και ολα αυτα χωρίς καμία συνενεση απο το μερος των ασθενών μας, φυλασουμε επεξεργαζόμαστε και μοιράζουμε σε τρίτους εκτεπν κλπ δεδομένα. Αν μας πάρει χαμπάρι η ανεξάρτητη αρχή το πρόστιμο θα είναι τοσο ψηλό που θα το πληρώνουμε για χρόνια η δεν θα μας πληρώσουν για τα επόμενα 2 - 3 χρόνια τα μηχανάκια για την παρουσία μας αυτα μονο ξέρουν να υλοποιούν οι άσχετοι που μας διοικούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατι δεν μας έχει πάρει χαμπάρι η Αρχή;.... Μήπως γιατί δεν θέλει;.. Σκέψου το.

      Διαγραφή
    2. Εγώ λέω, αυτό δείχνει η εμπειρία, η πραγματικότητα, ότι ούτε η Αρχή δεδομένων ούτε το ΣΕΥΠ ούτε καμία άλλη Αρχή ή Σώμα θέλει στ'αληθεια να ελέγξει και να τιμωρήσει τον ΟΚΑΝΑ για τα πλείστα όσα παράνομα και παρατυπα πράττει ή αμελει να πράξει. Οκ; ας το πάρουμε δυστυχώς απόφαση, όσο κι αν είναι κάτι απαράδεκτο και αισχρό. Μόνο δικηγόροι ΜΑΣ, κατόπιν μηνύσεων και αγωγών ΜΑΣ, μπορεί να προχωρήσουν κάτι.

      Διαγραφή
  19. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σύλλογος και η ΑΡΣΥ δεν μπορούν να γράψουν μια αράδα, ΜΙΑ, τι έχει γίνει ως τώρα με τη διεκδίκηση των δώρων.
    Δε θα πάθετε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κατατεθεί αγωγή από όσους συναδέλφους κατεθεσαν τα χρήματα εγκαιρως στους δικηγόρους του συλλόγου. Αναμένεται η ημερομηνία εκδίκασης της αγωγής. Τι άλλο να έγινε?

      Διαγραφή
    2. Αυτό δεν μπορούσατε να το γράψετε;

      Διαγραφή
  20. Σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα πιθανότατα έχεις δίκιο σε κάποια σημεία .Ομώς πρέπει να πούμε οτι η νέα κατάσταση έχει δημιουργήσει σύγχιση σε όλους τους φορείς και υπουργεία. Φυαικά και εμείς δεν θα ξεφεύγαμε απο αυτό. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι πρεπει να κάνουν,και δεν ειναι τόσο απλο γιατι προβλέπονται και κάποιες υπερβολές που δυσκολεύουν τις διαδικασίες δουλειας και την καθημερινότητα.Φυσικα και πρεπει να συμμορφωθούμε τελικά αλλά μου φαίνεται λογικό οτι ουτε εμεις εχουμε ακόμα καταφέρει πολλα.Ξέρεις οτι έχουν βγει ιδιωτικές εταιριες που ζητάνε τα μαλλιοκέφαλά τους για να σου στήσουν αυτο που δεν μπορεις εσυ σαν υπουργειο οκανα κλπ να στήσεις?Ε να μην φτάσουμε εκει.Φαντάζομαι γι αυτο και οι ελεγκτικές αρχες δεν ασχολούνται ακόμα .Κάτι προσκλήσεις είχαν βγει για στελέχωση υπηρεσίας για τα δεδομένα ,ε? αλλά δεν ξέρω αν δήλωσε κανένας και τι έγινε.Θα το είχαμε μάθει λογικάΓια το ΕΚΤΕΠΝ δεν στέλνουμε ονόματα ποτε .Οι ασθενεις βαζουν κάπου υπογραφές δεν το κατάλαβα?Να θυμίσω οτι υπήρχε και πριν νομος για τα προσωπικά δεδομένα που ήταν επισης αυστηρός σε θέματα τέτοια περι μη σωστης φύλαξης κλπΥποθέτω και είναι βεβαιο βασικά οτι ποτε δεν εφαρμόστηκαν κατα γράμμα συνεπώς μην κάνουμε οτι ανακαλύψαμε την Αμερικη.Αυτό βέβαθα είναι ευρωπαικη νομοθεσία αρα πιο σοβαρό και σίγουρα άλλη μια καλή αφορμή να κάνεις καταγγελία στην Διοίκηση σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, οι ασθενείς μας υπογράφουν στις μονάδες πριν χορηγηθούν

      Διαγραφή
  21. Φιλε/η, ζουμε ανάμεσά σας. Κι όχι φυσικά μόνο των οκανιτων αλλά γενικά πολλών συμπολιτών, με την αυτή νοοτροπία. Φιλε/η μου κατεβάζει το στομα μας τα μύρια όσα για τα στραβά του Ελληνα, η αλήθεια είναι όμως ότι οι πατεράδες και παππούδες και προπαππουδες μας δεν είχαν αυτή την ανατολίτικη ραχατλιδικη αντίληψη στη δουλειά τους. Ειδικά στο Δημόσιο, ήταν μάλλον εξαιρεση (παρα κανόνας όπως στην εποχή μας, που δεν μας ενοχλεί κιόλας) να μην υπάρχει προσήλωση στο καθήκον και ικανοτητα. Μπαίνανε άνθρωποι με περγαμηνές, όχι μέτριοι και άχρηστοι όπως τώρα, που δυστυχως δεν έχουν και ντροπή κι ενοχές.
    Πιθανολογω οτι θα μου την πέσει η ΑΡΣΥ τωρα, γιατι θα υποθέσει ότι εξυμνω το βασιλικοχουντικοδεξιο καθεστώς. Καμία σχέση. Είναι απλή λογική όμως αυτή που λέει ότι αν δεν υπήρχε άξιο Δημόσιο, δεν θα μπορούσε η Ελλαδιτσα να εχει καλύψει μέσα σε 200 χρόνια (ούτε καν, αφαιρώντας και δεκάδες χρόνια, γιατί το βασιλοχουντοδεξιο καθεστώς μας κράτησε σαφώς πισω), τόσο μεγάλο μέρος της πολιτισμικής-πολιτικής απόστασης που δημιούργησαν τα 400 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ ήθελα να ρωτήσω επειδή διαβάζω περί προσωπικών δεδομένων.
    Όταν έκλεισε η μονάδα της καποδιστριου και πετάχτηκαν στα σκουπίδια σοβαρά έγραφα με προσωπικα ιατρικά δεδομένα ασθενών ,τιμωρήθηκε κανείς;
    Ο σύλλογος εργαζομένων γιατί δεν πήρε και δεν ζήτησε ποτέ να αποδοθούν ευθύνες .
    Καλά για την τότε διοίκηση τι να πω ,τα κουκουλωσε αρον αρον .
    Απο ενα θεραπευομενο σας οι ερωτήσεις απορίες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ανακοίνωση-πρόταση της Ενωτικης Συνεργασίας φαίνεται απλή και συγκροτημένη. Η ΑΡΣΥ συμφωνεί; έχει άλλη άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλό κλίμα διαβάζω επικράτησε στη συζήτηση με τον Πρόεδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχει μέλος του Δ. Σ του Συλλόγου που ανήκει στην Ενωτικη Συνεργασία που από το Δεκέμβριο χτυπάει κανονικά κάρτα σε αντίθεση με τις ομοφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων; Τι έχει να μας πει για αυτό ο λαλιστατος κ. Λαζαρης; Θα υπάρξουν κυρώσεις; Ή μόνο στα λόγια κ. Λαζαρη κάνετε τον επαναστάτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα λόγια. Όπως όλοι.
      Αν έχεις διαφωνία για το όλοι, δείξε μου έναν επαναστάτη. Από ποιον θα αρχίσεις; το είδωλο στον καθρέφτη σου;

      Διαγραφή
    2. για τον Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2019 - 8:24 μ.μ.
      Είπε ο Λαζαρής ότι κάνει επανάσταση κι έχασα το επεισόδιο;;

      για τον Ανώνυμο 4 Φεβρουαρίου 2019 - 8:14 π.μ.
      Γιατί τόσος θυμός; η επανάσταση δεν είναι εύκολο πράγμα. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά...

      Διαγραφή
    3. Είμαι ο ανώνυμος 4/2 8.14πμ.
      Πώς τον διέγνωσες τον (πολύ κιόλας) θυμό; επειδή είπαμε ότι έχουμε επαναστάτες του γλυκού νερού; ε και; τι σε δυσκολεύει; πίστευες ότι είσαι της αρμύρας; θαλασσοβρεγμενος στην γαλέρα; χαχα. Χαλάρωσε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 4/2 12.40μμ :
      πήγα σε μάγισσες, σε χαρτοριχτρες, μπα..
      Πες μου εσυ: ποία τα πιο απλά;

      Διαγραφή
  26. Ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο είναι οι γενικές συνελεύσεις με βάση το καταστατικό του Συλλόγου.όταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν εφαρμόζει ομόφωνες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων που τις υπερψήφισε και η παράταξή του τι πρέπει να κάνει;
    α) Να παραιτηθεί αν διαφωνεί ή αν έχει τσίπα
    β) Να αναγκαστεί σε παραίτηση
    γ) Να σφυρίζει αδιάφορα και να περιμένει να υπερψηφιστεί την επόμενη φορά;(και τότε τι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι με τέτοιες πρακτικές συνδικαλιστών που άλλα έταζαν και άλλα κάνουν αφού εκλέχτηκαν και βολεύτηκαν;)
    Για απαντήστε κύριοι του Δ.Σ. και κυρίως οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνεργασίας.Εκτός κι αν τον έχετε αποκηρύξει το συγκεκριμένο συνδικαλιστή σας απλώς δε το έχετε δημοσιοποιήσει. Ποτέ δεν είναι αργά πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατί δεν λες το οναματεπωνυμο του και παίζεις αυτό το παιχνιδάκι ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παιχνιδιάρα ...
      Εγώ που δεν είμαι, θα πω το ονοματεπώνυμο του : Ονώριος Δελαπορτας.

      Διαγραφή
  28. Ρε παιδιά 2 εκλεγμένους συνδικαλιστές έχει η Ενωτικη Συνεργασία στον ΟΚΑΝΑ. Ο ένας είναι ο Λαζαρης και ο άλλος ο Γαβριλοπουλος. Αφού ο Λαζαρης κρατάει ως φαίνεται τη θέση του Συλλόγου,και καλείται δημόσια να από κηρύξει τον έτερο συνδικαλιστή της παράταξής του προφανώς αφορούν τα παραπάνω σχόλια τον Γαβριλοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει 2 επώνυμα; Δελαπορτας - Γαβριλοπουλος;

      Διαγραφή
  29. Ο Γραβιλοπουλος .....κάρτα θα μας τρελανετε !!!!!!! Από πότε έγινε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άρα μιλάμε για το γνωστό... Νωντα. Η Αρσυ τι έχει να πει για αυτό; Η πλειοψηφία του ΔΣ δε θα το βάλουν το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νωντας; από Ονώριο τον φωνάζουν Νωντα; α πα πα

      Διαγραφή
  31. Τι να πει η ΑΡΣΥ για αυτόν και το βισμα του ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Την πρόταση που θα στείλει ο συλλογος των εργαζομένων προς την διοίκηση σχετικά με τις κάρτες για να περάσει και στο ΔΣ θα την αναρτήσουν στο block για να την διαβάσουν και οι εργαζόμενοι ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Ναι. Συναντήθηκαν ο Πλάτωνας με τον Αριστοτέλη και συμφώνησαν στην Ενοποιημένη Θεωρία των Πάντων. Δεν το άκουσες; Μόνο αποτελέσματα για το Στοίχημα ακούς;

      Διαγραφή
  34. Α, συγνώμη. Δεν πρόσεχα. Εννοούσες συνάντηση του Συλλογου με το παλιό φιλαράκι τον Καφετζοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εσείς που πάτε σε αυτες τις συναντησεις με τον Καφέ, για πειτε μας και τίποτα juicy. Βγαίνει έτσι νοσταλγία για εκεινες τις μέρες των καταλήψεων; Πιάνει καθόλου καμιά πενιά for good old time shake?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρήστος Κουιμτσίδης... ο εκλεκτός του Τσίπρα για εθνικός συντονιστής κατά των ναρκωτικών https://www.protothema.gr/politics/article/863151/hristos-kouimtsidis-o-eklektos-tou-tsipra-gia-ethnikos-sudonistis-kata-ton-narkotikon/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0O7Eew979Cy7tfvhOofnUnnYXtojMrEVfruckhHzlusX3A9Q_5KY3jWlA#Echobox=1549653096

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός επιστήμονας κι οπωσδήποτε πολύ σχετικός με το αντικείμενο. Βέβαια, τόσα χρόνια μια χαρά θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχουν αναλάβει και στον ΟΚΑΝΑ και σε τέτοιες θέσεις σοβαρού διαμετρήματος επιστήμονες όπως ο Λιάππας, ο Λιντζέρης.....
      Χαμένα χρόνια....

      Διαγραφή
    2. Ο γνωστός Λιντζερης του suboxone σοβαρού διαμετρηματος ? μαλιστα ............

      Διαγραφή
    3. Από αυτούς που έχουμε, που νομίζουν ότι είναι κάποιοι με impact, ΝΑΙ, είναι μεγαλύτερου διαμετρήματος. Για τον Λιάππα τι λες;

      Διαγραφή
  37. Μας φαίνεται λογικό το ότι εισάγουμε εθνικό συντονιστή από το Λονδίνο! Μάλιστα. Δεν έχουμε ιθαγενείς; Μήπως δεν δέχτηκε κανείς; Μήπως δεν θέλει η κυβέρνηση κανέναν από τους υπάρχοντες δικούς μας; Γιατί όμως; Πολύ πολύπλοκα φαίνονται όλα αυτά. Σαν να έχουν μπλεχτεί τα κουβάρια και να έχουν γίνει διαπλεκόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ποιον/α ιθαγενή έχεις στο μυαλό σου; μη μας πεις Παπουτσοπουλου, Μαλλιωρη, Κοκκεβη, Καφέ και λοιπούς ντόπιους διαπλεκομενους γιατί θα λιποθυμησω

      Διαγραφή
  38. Η κυβέρνηση πρώτα ας ορίσει συντονιστή για τον ΟΚΑΝΑ και όχι εθνικό
    ας μαζέψει ο ΟΚΑΝΑ και ας οργανώσει στα τμήματα του όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν κοινή γραμμή και να εφαρμόζουν τους ίδιους κανόνες .....όπως το τμήμα προσωπικού και μετά να συμμετέχει στον εθνικό συντονισμό ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από τη σύνταξη του κειμένου, δεν είναι πολύ ξεκάθαρο.. εννοείς ότι το τμήμα προσωπικού εφαρμόζει ή δεν εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες; ή κάτι άλλο τελείως θες να επισημάνεις;

      Διαγραφή
    2. Η ΑΡΣΥ έχει κάποιο πρώτο σχόλιο να κάνει για τον νέο εθνικό συντονιστή;

      Διαγραφή
    3. Μπα.... Πρώτα να διοριστεί, να αναλάβει, να γίνει καμια συνάντηση, να γνωριστούν και μεταααααααα

      Διαγραφή
  39. Ποιος πλήρωσε τα έξοδα για όλους αυτούς που ανέβηκαν Θεσσαλονίκη από Αθήνα για το all star game; Και μιλάμε για κόσμο. Γραμματείς, κολλητοί υπεύθυνοι, Διοίκηση, κ. α. Για δε εμάς τους Θεσσαλονικεις ούτε εισητηρια για το all star game δεν είχα να δώσουν. Τέτοια κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι η (γ)ελλάδα των κολλητών.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω, διαβάζοντας και την ανακοίνωση του οκανα για το all star game, ότι αντί να δουλεύει το τμήμα γυμναστικής για τον οκανα, δουλεύει ολόκληρος οκανα για το τμήμα γυμναστικής.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα.Α και κάτι άσχετο, ο αν. ΔΕΠ συνεχίζει να κυκλοφορεί με την κάρτα κρεμασμένη στο λαιμό σα κολιέ;

      Διαγραφή
    4. Ναι,το κολιέ υπάρχει ακόμα.

      Διαγραφή
  40. συνεχίζει...χαχαχα επίσης τέλειο το σχόλιο για την γυμναστική.Πόσο δίκιο έχετε .Σπαράζω μέσα μου!Μιλάμε για παρακαταθήκη για τον οργανισμό και την θεραπεία ο συνάδερφος.Όσο για την Θεσσαλονίκη ,μάλλον εχω χαζεψει και δεν αντιλαμβάνομαι την τεράστια επιτυχία που βλέπουν οι διοικούντες. ε μεις οι απλοι εργαζόμενοι μάλλον είμαστε πολύ λιγοι για να κατανοήσουμε τέτοια βαθυστόχαστα σχέδια!Πάντως για την πίτα αμα κάνουμε θέλω να πρσκληθεί το αστέρι της φασκομηλιάς!μας ταιριάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το θέμα δεν είναι αν κυκλοφορεί στα κεντρικά και στις μονάδες που επισκέπτεται με την κάρτα στο λαιμό για φυλαχτό σαν τους ιθαγενείς από την Παπούα.Το θέμα είναι ότι συνεχίζει να χτυπάει κάρτα. Μιλάμε για μεγάλο κώλυμα ο τύπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "κόλλημα" γράφεται έτσι. Εσύ τι κώλυμα έχεις να μου τα πεις αυτοπροσώπως; Θα σου απαντούσα πως κυκλοφορώ με την κάρτα στις μονάδες που μου ζητούν να πάω για βοήθεια, επειδή δεν ντρέπομαι για το όνομά μου.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή πριν που δεν φόραγες την κάρτα ωρομετρησης ντρεποσουνα για το όνομα σου? Θα μπορούσες να είχες σκεφτεί από μόνος σου να φτιάξεις μια ταμπελίτσα και να τη φοράς. Δεν σου λείπει η δημιουργικότητα.
      Αλλά κύριε Αναπληρωτή δεν μας χρειάζονται σοφιστείες και εξυπνακίστικα επιχειρήματα. Πες ότι κόλλησες και σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκολλήσεις και θα καταλάβουμε όλοι το κώλυμα σου να απαλλαγείς από κάτι εντελώς άχρηστο και αναχρονιστικό.

      Διαγραφή
    3. Δεν μου μιλάς ευγενικά ανώνυμε. Χρησιμοποιείς και πολλή προστακτική. Όσο για τα κοσμητικά επίθετα, υποβιβάζουν εσάς στα δικά σας μάτια. Επειδή πάντοτε θα γνωρίζετε πως τέτοιους λεονταρισμούς τους τολμάτε μόνο ανωνύμως και εκ του ασφαλούς. Προτείνω να το σταματήσετε, για το καλό της αυτοεκτίμησής σας. Ίσως να μπορεί να σας βοηθήσει ο Ψυχολόγος της μονάδας σας (εάν δεν είστε το αυτό πρόσωπο, εννοείται).

      Διαγραφή
    4. Προστακτική είναι μόνο το "πες", κε Κοκκώλη. Προφανώς σε μπέρδεψε το β πρόσωπο. Ίσως ήθελες να σου απευθυνθεί ο γράφων στον πληθυντικό

      Διαγραφή
    5. Και άλλη προστακτική. Και άλλοι κρυμμένοι ήρωες. Και προφάνεια. Και ρατσισμός για τους Παπούα. Να είστε καλά παιδιά.

      Διαγραφή
    6. Οκ αναγνωρίζουμε ότι βρήκες επιτέλους την ταυτότητα σου μέσω της κάρτας του οκανα!Μήτσος

      Διαγραφή
  42. Η παράταση λειτουργίας του συστήματος ωρομέτρησης μέχρι τον Μάιο είναι τυχαία?Ή έχει να κάνει με τις εκλογές και την λήξη σύμβασης του αξιότιμου διευθυντή?Που είναι η μπάλα οέο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω να θεσουν υποψηφιοτητα για νεοι διευθυντες όλοι οι αξιότιμοι/ες.

      Διαγραφή
    2. ποιοί αξιότιμοι αξιότιμες?

      Διαγραφή
    3. Γεμάτος αξιότιμους/αξιότιμες είναι ο ΟΚΑΝΑς.

      Διαγραφή
  43. Και μετά τις εκλογές αν γίνουν τον Μάιο θα ξαναβγεί το θέμα των καρτών ;;;;με άλλη μια παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο για να περάσει το καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού ;;;ντροπη μια αποφάση οριστική δεν έχουν το σθένος να πάρουν ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο κ.ΑΔΕΠ κυκλοφορεί με την κάρτα στο λαιμό του και εκτός κεντρικών ; Σε ομιλίες, στις μονάδες,σε ταξίδια με τον ΟΚΑΝΑ ,σε εκπαιδευτικά ; Και οι προϊστάμενοι του χαίρονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. γιατί ρε παιδιά λήγει ο κοντός τον Μαιο??????δεν νομίζω.... έτσι το λέτε ή παίζει?Εγω νομίζω με τις εκλογές έχει να κάνει...Έχουν λίγο ξεφτιλιστεί μεταξύ μας...Πολλά νεύρα υπάρχουν ...και δεν μιλάνε για το θέμα .Εκτος απο τον Παπουα Νεα Γουινέα που την φέρει πάνω του ως τρόπαιο πιστεύω κοιμάται και με αυτή.ρε λέτε να έχει κρύψει μέσα στο πλαστικό το κλειδάκι απο το κουτί με τις χρυσές λίρες που έχει θαψει στον κήπο?εγω παντως λεω για τρολαρισμα να αρχισουμε να χτυπαμε ο τι ωρα να ναι......στο ξεκουδουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mεταξυ μας... Όλοι Παπούα είμαστε. Έχουμε καμία σοβαρη σχέση με Ελλαδα;

      Διαγραφή
    2. αληθεύει ότι η αρχή προσωπικών δεδομένων ασχολείται ξανά με τον ΟΚΑΝΑ

      Διαγραφή
    3. Ναι, ναι, κάπως πρέπει να δικαιολογούν κι αυτοί τον μισθό τους. Λες και θα βγει κανένα πόρισμα που θα χει συνέπειες για την Διοίκηση. Άσε, βαρεθήκαμε την φιλολογία για την Αρχή Προστασίας, τους ελεγκτές κλπ. Ουσία ΜΗΔΕΝ

      Διαγραφή
  46. η αλήθεια είναι ότι σύντομα θα σκάσει η βόμβα και από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και από τον Συνήγορο του Πολίτη. Και τότε κάποιοι θα κλάψουν πολύ.Πάντως ετοιμαστείτε για πολλά γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. βρε ουσία ΜΗΔΕΝ. θα το επιβεβαιώσει κι η ΑΡΣΥ, που σοφά δεν έχει πει τίποτα. Ξέρει ότι δεν θα γίνει τίποτα.

      Διαγραφή
  48. Όσο αφορα τη δημοσίευση του συλλογου για το αίτημα burn out προς τους ωφελουμενους του ΟΑΕΔ αξίζει να ειπωθεί οτι:
    Η καταθεση του αιτηματος ειχε προηγηθει απο τους ιδιους τους ωφελουμενους του ΟΑΕΔ. Αρ. Πρωτ.: 2361/15/1/19.
    Μαλιστα εχει πραγματοποιηθει συνάντηση εκπροσώπων των οφελουμενων με τη Διοικηση του ΟΚΑΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι σημαίνει αυτό ότι ο Σύλλογος δε θα επρεπε να στείλει το έγγραφο; και αφού έγινε συνάντηση τι έγινε έως σήμερα; Γιατί από ότι γνωρίζω από τη μονάδα μου κάποιοι συνάδελφοι από τον ΟΑΕΔ επικοινώνησαν με μέλη του Συλλόγου και ζήτησαν την παρέμβαση για να πιέσουν τη Διοίκηση για το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Οι προερχόμενοι από τον ΟΑΕΔ έχουν γραφτεί στο Σύλλογο; Πληρώνουν εισφορές; Γιατί εάν ναι είναι υποχρέωση του Συλλόγου να ασχοληθεί. Εάν όμως δεν είναι μέλη του Συλλόγου συγχαρητήρια στο Σύλλογο που παρόλο ότι το θέμα δεν αφορά μέλη του, ασχολήθηκε με το δίκαιο αίτημα των παιδιων

      Διαγραφή
    3. Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεεεεεευω... Ωπα!

      Διαγραφή
    4. Τωρα ασχολήθηκε ο σύλλογος με τα παιδιά του οαεδ θέλετε να πείτε ? Η μήπως τώρα που έμαθε οτι ηταν θετικοί στα αίτημα τους βγήκε να φανεί οτι αυτός το έκανε με δική του πρωτοβουλία ?? Μη δουλευομαστε μεταξύ μας..

      Διαγραφή
    5. Δεν καταλαβαινω την παραπάνω κόντρα. Εγώ ξέρω ότι μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι μέσω ΟΑΕΔ δε λαμβάνουν το burn out. Μάλιστα από τη συνάντηση με κάποιους από τους συναδέλφους μέσω ΟΑΕΔ αλλά και της επιστολής που έχουν στείλει έχουν πραγματοποιηθεί ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία διοικητικά συμβούλια του ΟΚΑΝΑ. Αλλά ακόμα τίποτα μόνο υποσχέσεις.Για αυτό το λόγο κάποιοι συναδέλφοι μέσω ΟΑΕΔ ζήτησαν την παρέμβαση του Συλλόγου για να πιέσουν την κατάσταση. Ο Σύλλογος ανταποκριθηκε στο αίτημα που του έγινε. Που είναι το πρόβλημα σε όλο αυτό; Και που είναι το πρόβλημα όταν ακόμα και σήμερα δεν έχει επιλυθεί το θέμα που θέτουν οι συνάδελφοι; Όσο για υποσχέσεις από αυτή τη Διοίκηση κράτα μικρό καλάθι. Έχουν τάξει τα πάντα στους πάντες. Τέλος πάντων επειδή η ισχύς εν τη ενώσει, μακάρι τώρα να γίνει αποδεκτό το αίτημα.

      Διαγραφή
    6. Α ρε μαφακια που μας δερνει

      Διαγραφή
    7. Εαν θέλετε να βοηθησετε τους ωφελουμενους του οαεδ να στείλετε αιτήματα για αορίστου χρόνου... Εκεί θα σας παραδεχτουμε... Οχι για ζητήματα που ηδη γνωρίζετε οτι έχουν θετική έκβαση...

      Διαγραφή
  49. Προς τους ιδιοκτήτες του blog:
    Νομίζω πως δεν είναι ηθικό, σύμφωνα με κανέναν ηθικό κώδικα που γνωρίζω, να αναφέρει ο οποιοσδήποτε εδώ ονόματα, χωρίς να αναφέρει το δικό του. Ούτε φυσικά υποτιμητικά παρατσούκλια, ούτε εξωφρενικές εικασίες χωρίς υποψία απόδειξης. Δικαίωμά σας να κάνετε ό,τι θέλετε στον χώρο σας και φυσικά το αναγνωρίζω. Αλλά σας εκφράζω τη δυσαρέσκειά μου για τα προαναφερθέντα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες του blog ειναι alive and kicking? Θα μιλάτε τακτικά ισως και θα γνωρίζετε.

      Διαγραφή
    2. Φαινόμενο είσαι εσύ.

      Διαγραφή
  50. Επειδή τώρα μου ήρθε. Ο γυμναστης-διαιτητης που περνει και επίδομα υπεύθυνου πλέον στο τμήμα θεραπείας και επανένταξης, ως θεραπευτής προσλήφθηκε πριν δύο χρονια στον ΟΚΑΝΑ;Και από πότε οι διαιτητές είναι κατάλληλοι να είναι υπεύθυνοι για τη θεραπεία και επανένταξη; Ας μας απαντήσει ο Σύλλογος κάτι για αυτό ή πρέπει να ασχοληθεί η επιθεωρητρια δημόσιας διοίκησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης πρέπει να ασχοληθεί με πολλα που γίνονται τόσο καιρό και τελευταία με τον διαιτητή - γυμναστή εκτός και αν αυτός είναι ο εύκολος στόχος

      Διαγραφή
    2. Με τίποτα δεν θα ασχοληθεί στα σοβαρα η επιθεωρητρια. Οι ελεγκτές-επιθεωρητές είναι υψηλομισθοι, για τα δεδομένα του ισχύοντος μισθολογίου, πραγματικά υψηλομισθοι υπάλληλοι, ακόμα κι αυτοί οι επιθεωρητές ΤΕ πτυχίου, και δε νομίζω να πιστεύει κανείς αφελως ότι στο ελλαντα, το μνημονιακο κιόλας ελλαντα, δίνονται τέτοιοι μισθοί χωρίς ανταποδοτική απαίτηση... Ο νοών νοειτω.

      Διαγραφή
  51. Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για ηθική. Κάποιοι από εμάς είμαστε θύματα αυτού που αντιλαμβάνεστε ως " ηθική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Συμφωνώ με τη Λίνα και συμπληρώνω πως η ηθική για τους διοικούντες είναι κάτι ρευστό και αλά καρτ. Το κρύψιμο πίσω από την ανωνυμία έχει, προφανώς, θέματα. Θα προσπερασω όμως ευχαρίστως τα 'ηθικα' αυτά 'κωλυματα', προκειμένου να αφουγκραστω τον πραγματικό παλμό των εργαζομένων στον οκανα που κακά τα ψέματα, μόνον εδώ αποτυπώνεται (έτσι που τα κάνατε) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε, ποιος είναι ο φυσιολογικός αριθμός παλμών;

      Διαγραφή