Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αναβάλλει την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος ωρομέτρησης για την 1η Φεβρουαρίου 2019. Εκλαμβάνουμε αυτή την ανακοίνωση ως έμμεση αναγνώριση των λαθεμένων επιλογών της και ως αποτέλεσμα της αποφασιστικής συλλογικής αντίδρασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Είμαστε περήφανοι για αυτό.
 

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Διοίκηση αναγνωρίζει - έστω και καθυστερημένα και μετά από την πίεση των γεγονότων- ότι η επιλογή του θεσμικού διαλόγου αποτελεί μονόδρομο για την επίλυση των εργασιακών θεμάτων. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: για να μην είναι ο διάλογος προσχηματικός και για να μην αποτελεί μια ακόμη προσβολή προς τους εργαζόμενους και τα θεσμικά τους όργανα, δεν μπορεί παρά να ξεκινά από μηδενική βάση, και η οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να έχει τη συναίνεση και των δύο μερών, όπως άλλωστε μας διαβεβαίωσαν επανειλημμένα από το Υπουργείο Υγείας .


Ιδιαίτερα όσο αφορά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και η Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου του μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα, καθώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και τις ευκαιρίες βελτίωσης των υπηρεσιών με κριτήριο πάντα τον τελικό αποδέκτη, δηλαδή τους θεραπευόμενους μας. 



Ακολουθεί η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ
......................................................................................................
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ


Σήμερα, Τρίτη 08.01.2019 συναντήθηκε η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με τον Υπουργό Υγείας και για ακόμα μια φορά εκφράστηκε η στήριξη του Υπουργείου Υγείας στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο από 1η Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίας με τη χρήση προσωπικών καρτών, το οποίο θα αποτελεί και το μόνο τεκμήριο προσέλευσης και αποχώρησης όλου του προσωπικού (εκτός από τους εργαζόμενους με ΔΠΥ) στους χώρους  εργασίας. Προς αποφυγή σύγχυσης τονίζεται ότι το σύστημα ωρομέτρησης δεν συνδέεται αυτόματα με τη Μισθοδοσία, αλλά μέσω του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ θα επιδιώξει το θεσμικό διάλογο με τους εργαζόμενους έτσι ώστε εντός του μηνός να αποσταλεί σε όλες τις Μονάδες και Υπηρεσίες του Οργανισμού τροποποιημένη εγκύκλιος με τις επιμέρους λεπτομέρειες εφαρμογής.

8 σχόλια:

  1. Τελικά το υπουργείο συμφωνεί με την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ωρομέτρησης ή όχι?Άλλα λέει στη διοίκηση κ αλλά στο σύλλογο? Άλλα ντ άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υπουργείο συμφωνεί με την ψηφιακή αναβάθμιση που φυσικά μας βρίσκει όλους σύμφωνους το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίας προσωπικού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΉ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ δεν κερδίζει κανείς τίποτα με αυτό το σύστημα αφού από την έναρξη αποστολής του ημερήσιου χαρτιού με email ειναι ψηφιακό ... Το μόνο που μπορεί να κερδίσει κάποιος ειναι απλα η καθυπόταξη του ανθρώπινου δυναμικού του οκανα και εξευτελισμός του ΦΤΆΝΕΙ ΈΩΣ ΕΔΏ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υπουργείο συμφωνεί με τη ψηφιακή αναβάθμιση του οργανισμού και όχι με τo σύστημα παρουσίας προσωπικού το σύστημα αυτο ειδικά απο τη στιγμή που το ημερήσιο χαρτί αποστέλλεται με email δεν προσφέρει καμία ψηφιακή αναβάθμιση παρα μονο την καθυπόταξη και τον εξευτελισμό του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού ΦΤΆΝΕΙ ΕΩΣ ΕΔΏ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου θα πρότεινα να ανοίγαμε τη συζήτηση για το τι σημαίνει ψηφιακός εκσυγχρονισμός, και ποιος είναι ο στόχος και η χρησιμότητα του σε έναν οργανισμό όπως ο ΟΚΑΝΑ
      Α και για να μην ξεχνιόμαστε: ποιος ο στόχος και η χρησιμότητα και του ISO στον ΟΚΑΝΑ
      και ποιο το κόστος όλων αυτών. Ποιος και πόσο πληρώνει όλες αυτές τις γελοιότητες και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν αντί για την προσωπική ατζέντα κάποιων ματαιόδοξων μετριοτήτων μας οδηγούσε το όφελος των θεραπευόμενων και της κοινωνίας.

      Διαγραφή
    2. Καλά, να πούμε και κάτι ρεαλιστικό; Και η φοβερή σημερινή ελληνική κοινωνία, ως συλλογική έκφραση αποτυπώνεται στον θρίαμβο της μετριότητας. Οπότε, μην εξυψώνουμε φαντασιακά κάτι που κοντεύει να τρυπήσει τον πάτο.

      Διαγραφή
  4. Άντε με το καλο να ξεκινήσει το νεο συστημα ωρομετρησης να παμε μπροστά

    Γνωρίζεται ομως πως αν η γραμμή του οτε εχει πρόβλημα η το δίκτυο, τοτε το μηχάνημα ωρομετρησης λειτουργεί κανονικά αλλά η παρουσία μας δεν φτάνει ποτε στη βαση δεδομένων στα κεντρικά και απλα χάνεται.

    Γνωρίζεται πως οποιοσδήποτε εχει πρόσβαση στη βαση δεδομένων μπορεί να σβήσει τις παρουσίες όποιου θελει και για οσο χρόνο θέλει !

    Πώς λοιπόν θα αποδεικνύεται η παρουσία απο την μεριά του εργαζόμενου αφού ολα τα στοιχεία ειναι αποκλειστικά και μόνο προσβάσιμα απο τη διοίκηση?

    Και τέλος σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία εαν κάποιος δεν παρουσιαστεί στην εργασία του 3 συνεχόμενες ημέρες ο εργοδότης μπορεί να τον απολύσει χωρίς αποζημίωση αφου κάτι τέτοιο θεωρείται παραίτηση.

    Ωραία ας σκεφτούμε τωρα ως διοίκηση Σβηνω λοιπόν τις παρουσίες σε όποιους δεν ειναι υποτακτικοί μου και δεν θα παιδευμαι να τους μετακινω σε μονάδες και άλλα τέτοια ημίμετρα κατευθείαν στο σπίτι τους και τέλος.

    Αυτά με το καλο να μας μπει ο νέος χρόνος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι ο εργαζόμενος εμείς δηλαδή δεν έχει κανένα αποδεικτικό κτυπώντας την κάρτα είναι αλήθεια με το ημερήσιο χαρτί υπάρχει η υπογραφή μας και τα ημερήσια κρατούνται στη μονάδα αρχείο με την κάρτα τη αποδεικτικό έχουμε στα χέρια μας ως προν την παρουσία μας η μη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή