Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΣ την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Η ανακοίνωση- ενημέρωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  είναι ακριβής όσο αφορά στα τελευταία γεγονότα

Από τη μεριά μας θέλουμε να σημειώσουμε δυο-τρία πραγματάκια που κατά την ταπεινή μας γνώμη, έχουν τη σημασία τους:

1. Το Υπουργείο μέχρι την Παρασκευή 11/1/2019, δεν είχε καταθέσει το αίτημα για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, παρόλο που υποτίθεται ότι αυτή η διαδικασία είχε αποφασιστεί ΠΡΙΝ από τις γιορτές.
Αυτό σημαίνει ότι αν το ΔΣ του Συλλόγου δεν είχε τα αντανακλαστικά να πάει κατευθείαν στο υπουργείο και να ζητήσει  συνάντηση  την Παρασκευή, το αίτημα μπορεί να μην είχε κατατεθεί μέχρι σήμερα. 
Επίσης σημαίνει ότι αυτά που απασχολούν εμάς τους εργαζόμενους και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε τα βράδια (οι μισθοί, οι λογαριασμοί και το αν "βγαίνουμε" ή όχι), δεν φαίνεται να σημαίνουν πολλά πράγματα για αυτούς που με κάποιο τρόπο μας διαφεντεύουν. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε διαρκώς αισθητή την παρουσία μας και να δηλώνουμε την αποφασιστικότητα με την οποία θα υπερασπιστούμε τα διακαιώματα μας. Αλλιώς ξεχνιούνται σε κάποιο συρτάρι. 

2. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (που "φοβάται" μην τυχόν και κατηγορηθεί για "απιστία", αν πληρώσει τους εργαζόμενους σύμφωνα με τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις),  γιατί δεν "φοβάται" το ίδιο ότι θα κατηγορηθεί για κακούργημα αν "παραμετροποιήσει" όπως διατείνεται, το νέο παιχνιδάκι της (με άλλα λόγια το νέο σύστημα ωρομέτρησης); 
Μήπως επειδή με την "παραμετροποίηση" καθιστά ομήρους και ενοχοποιεί όλους τους εργαζόμενους
Ή μήπως γιατί ξέρει καλά ότι δεν κινδυνεύει από αυτό το κακούργημα, γιατί απλούστατα δεν σκοπεύει να "παραμετροποιήσει" τίποτα. Μήπως αν τελικά αποδεχτούμε το νέο σύστημα πιστεύοντας σε όσα τάζει η Διοίκηση, θα βρεθούμε μπροστά στο "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ".

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες αυτοί που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη έχουν τους λόγους και τα σχέδια τους. Το ερώτημα είναι: 
Εμείς για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα αυτή τη δύσκολη ζωή; 
Εμείς μέχρι πότε θα συνεχίσουμε στη λογική "σφάξε με αγά μου να αγιάσω";
Εμείς θα συνεχίσουμε να περιμένουμε αν και  πότε θα ευαρεστηθούν να μας πληρώσουν, έστω τα ψίχουλα που προβλέπει ο νόμος; 

Μήπως ήρθε η ώρα να σταθούμε στο ύψος μας και να βάλουμε τους δικούς μας όρους
  • Να πληρωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΑΜΕΣΑ αυτά που πρέπει να πληρωθούν, με βάση τον νόμο και τις πρωτόδικες αποφάσεις, ανεξάρτητα από το πότε και αν έκαναν αγωγή, ως πρώτο βήμα της επαναφοράς των μισθών μας και των δικαιωμάτων μας
  • Να μην εφαρμοστεί κανένα νέο σύστημα ωρομέτρησης, που εκτός από προσβλητικό είναι αναξιόπιστο και διαβλητό 
  • Να διεκδικήσουμε ΣΣΕ για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με αξιοπρέπεια στις ανάγκες  μας.
Η παρουσία μας στη ΓΣ αποτελεί το επόμενο βήμα σε αυτό τον αγώνα που ήδη έχει αρχίσει.....


Ακολουθεί η ανακοίνωση-ενημέρωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό . Παρόντες στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου ήταν ο νομικός σύμβουλος του κ. Βαρδαρού και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Ανέστης και εκ μέρους του Συλλόγου οι Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Καρασαββίδου, Λαζαρής και Αναγνώστου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Συλλόγου, καθώς στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής στο περιθώριο της συζήτησης για το νέο σύστημα ωρομέτρησης, ο κ. Καφετζόπουλος ανέφερε ότι επειδή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το θέμα των πρωτόδικων αποφάσεων, η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους της πρώτης ομάδας και να μην εφαρμόσει την πρωτόδικη απόφαση της δεύτερης ομάδας εν αναμονή της εκδίκασης των εφέσεων, που έχει καταθέσει η Διοίκηση στις αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους. 

Ο κ. Βαρδαρός πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι το Υπουργείο Υγείας τελικά απέστειλε αίτημα για γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις πρωτόδικες αποφάσεις και το υποχρεωτικό ή όχι της έφεσης που έκανε ο ΟΚΑΝΑ. Διευκρίνισε ότι η πολιτική θέση του Υπουργού Υγείας, η οποία έχει γίνει σαφής στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, είναι να μη γίνει καμία μεταβολή (ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω) στους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου. Αν η γνωμοδότηση καταλήξει στο ότι μπορεί η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να μην κάνει έφεση τότε έμμεσα αναγνωρίζει ως ορθό τον τρόπο υπολογισμού των μισθών που προβλέπουν οι πρωτόδικες αποφάσεις της πρώτης και δεύτερης ομάδας. 

Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης έγινε για άλλη μια φορά συζήτηση για το σύστημα ωρομέτρησης, που προτείνει η Διοίκηση. Ο κ. Βαρδαρός ενημερώθηκε για το διάλογο που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο όσων είχαν συμφωνηθεί και σε προηγούμενες συζητήσεις, δηλαδή την αναστολή της εφαρμογής του συστήματος και την υιοθέτηση συναινετικής λύσης. 

Ο Αν. Γραμματέας ενημερώθηκε επίσης σχετικά με το εξώδικο που προτίθεται να στείλει ο Σύλλογος στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και στην λογιστική ιδιωτική εταιρεία που έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στον ΟΚΑΝΑ, γεγονός το οποίο σύμφωνα με παλιότερες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι παράνομο, τη στιγμή που υπάρχει σχετικό οργανωμένο τμήμα. Ο κ. Βαρδαρός ζήτησε να του κοινοποιηθούν τα εξώδικα.

Για να συζητήσουμε αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα και να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρεθούν και οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας.

1 σχόλιο:

  1. Gauthier G, Eibl JK, Marsh DC. Improved treatment-retention for patients receiving methadone dosing within the clinic providing physician and other health services (onsite) versus dosing at community (offsite) pharmacies. Drug Alcohol Depend. 2018; Oct 1;191:1-5. Epub 2018 May 31. doi:10.1016/j.drugalcdep.2018.04.029.
    Τι λέει; ότι η συγκράτηση στη θεραπεία υποκατάστασης είναι πολύ μεγαλύτερη όταν η χορήγηση του υποκατάστατου γίνεται από φαρμακείο που λειτουργεί εντός των προγραμμάτων σε σύγκριση με τη χορήγηση σε φαρμακεία εκτός προγραμμάτων.
    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς που επί χρόνια τώρα ταλαιπωρούν εμάς και τους ασθενείς μας με τις δήθεν "επιστημονικές" απόψεις τους περί "συνταγογράφησης" και κατάργησης των προγραμμάτων υποκατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή