Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ίσως η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε μετά την απόφαση της αγωγής της πρώτης ομάδας εργαζομένων, να είναι η πιο ξεκάθαρη που υπήρξε ποτέ, όσο αφορά το τι πρέπει να κάνει η κάθε πλευρά στον ΟΚΑΝΑ. Εξηγούμαστε:

Η Διοίκηση πρέπει
  • να σεβαστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον νόμο και να πληρώσει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με βάση το σκεπτικό της απόφασης και όχι με βάση μια εγκύκλιο (που όπως και οι ίδιοι οι Διοικούντες παραδέχονται) είναι πάντα λιγότερο ισχυρή από τον νόμο
  • να ΜΗΝ κάνει ΕΦΕΣΗ βασιζόμενη σε ταχυδακτυλουργικές γνωμοδοτήσεις, που επισήμως αποκρύπτουν την παρανομία που διαπράττει ο ΟΚΑΝΑ, ενώ of the record ομολογούν ότι όλες οι μελλοντικές αποφάσεις θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους
  • να μην κρύβει τον ουσιαστικό αντεργατισμό της πίσω από δήθεν φόβους για δήθεν μελλοντικές κατηγορίες περί δήθεν διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ενώ η πραγματική παρανομία είναι αυτή που διαπράττουν αρνούμενοι να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία.   
Το Υπουργείο Υγείας πρέπει
  • να καταθέσει τροπολογία που να απαλάσσει από επιστροφές χρημάτων που πιθανό προκύπτουν, όπως άλλωστε το έχει κάνει στο παρελθόν και για εργαζόμενους σε άλλους οργανισμούς και δομές
  • να προτείνει μόνιμη και αξιοπρεπή λύση για το μισθολόγιο των εργαζομένων και δη των ιατρών, οι οποίοι με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, αμείβονται ως αγροτικοί ιατροί, ενώ προσλαμβάνονται με την προϋπόθεση να είναι ειδικευμένοι  

Επειδή η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έχει ήδη καταθέσει έφεση, παρόλο που εκτιμά (και να επιτέλους μια σωστή εκτίμηση!) ότι θα τη χάσει, και κυρίως επειδή ο πρότερος βίος τόσο της Διοίκησης όσο και του Υπουργείου  καθόλου έντιμος δεν είναι αναφορικά με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είναι πιο μονόδρομος και από μονόδρομος:

  • Άμεση, μαζική και ανυποχώρητη διεκδίκηση αυτών που μας κλέβουν εδώ και χρόνια, με προοπτική την αποκατάσταση των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων στην προμνημονιακή εποχή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. 
Αυτή ήταν η πρόταση μας στο τελευταίο ΔΣ και -αν καταλάβαμε καλά- έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του ΔΣ.

Οτιδήποτε άλλο από τη μεριά μας είναι παραίτηση από τα ΝΟΜΙΜΑ δικαιώματα μας και προδικάζει την ήττα μας σε ΟΛΑ τα θέματα, που μας αφορούν και αποτελούν συστατικά της συστηματικής και οργανωμένης κακοποίησης των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.

4 σχόλια:

  1. Τρόποι διεκδίκησης?Μήπως πρόεδρος κ αντιπρόεδρος έχουν να μας προτείνουν κάτι εφόσον κ εκείνοι είναι στην πρώτη ομάδα?παράλογοΟοο...απαντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελλαδιτσα, χάρη στους ανθρώπους που βγάζαμε όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή χάρη σε όλους εμάς τους δήθεν αθώους, είναι μια τελειωμένη για πολλά πολλά χρόνια υπόθεση. Χωρίς καμία προοπτική κοινωνικής ανάτασης, ώστε να γίνει και μια οικονομική και συνολική ανάσταση, όπως σε άλλες ιστορικές περιόδους το είχε πετύχει.
    Όσοι μείναμε εδώ, γιατί οι πραγματικά ανήσυχοι και δυναμικοί άνθρωποι πήραν των ομματιων τους, θα ζήσουμε σε συνθήκες σχετικής φτώχειας, αν μη τι άλλο φτωχοποιησης σε σύγκριση με τα προ "κρίσης" ή θα "αντιδρούμε" μέσα από παραοικονομια, μαυρο χρήμα, λαμογιες.
    Τα υπόλοιπα είναι φρου φρου και κονφετί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://info-war.gr/to-kinima-poy-evale-fylaki-ton-proin-epikefalis-toy-dnt-kai-esose-mikrokatathetes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή