Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ (με μια μικρή αλλά κατά τη γνώμη μας ιδιαίτερα σημαντική διαφοροποίηση)


Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου με την σημείωση ότι δεν πρόκειται για ομόφωνη απόφαση στο σύνολό της. Η δική μας διαφοροποίηση είναι η ακόλουθη (μήνυμα που στάλθηκε και ηλεκτρονικά στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ):  

«Η ΑΡΣΥ συμφωνεί ότι πρόκειται για μια Διοίκηση που κινείται με εμπάθεια και εκδικητικότητα, κυρίως απέναντι σε όσους δρουν συλλογικά και υπερασπίζονται τα συλλογικά μας δικαιώματα. 
Παρόλα αυτά το κείμενο αυτό δεν μπορεί να βγει ομόφωνα γιατί η θέση η δική μας είναι ότι η αξιοκρατία τους είναι μια απάτη και για το λόγο αυτό είμαστε ενάντια στις αξιολογήσεις γενικώς και όχι μόνο στη συγκεκριμένη ΚΥΑ. 
Φυσικά η ΑΡΣΥ ψηφίζει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουμε και συμφωνεί με την προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά με τη σημείωση ότι αυτά τα παιχνίδια εξουσίας το μόνο που κάνουν είναι να βολεύουν τους τωρινούς ημέτερους σε βάρος των παλιών, πολλοί από τους οποίους τώρα φαίνονται ως διωκόμενοι ενώ στην πραγματικότητα ήταν οι ημέτεροι των προηγούμενων διοικήσεων ή οι προηγούμενοι ημέτεροι αυτής της Διοίκησης.
Στο τέλος την πληρώνουν οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι που δεν είναι ημέτεροι κανενός και η κοινωνία ολόκληρη.
Αυτά για να είμαστε καθαροί όπως το γάργαρο νερό». 

Σημείωση: Για τα θέματα αξιοκρατίας, τις αξιολογήσεις κλπ θα επανέλθουμε σύντομα….

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ Ή ΝΥΝ "ΚΟΛΛΗΤΟ" ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ. 
ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΡΙΕΡΙΣΤΑ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Όταν η εμπάθεια και η παραβίαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού γίνεται ο μοναδικός τρόπος Διοίκησης ενός Οργανισμού

Το νέο κατόρθωμα της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ είναι οι διώξεις εργαζομένων, οι οποίοι ακολουθώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στου Συλλόγου για μη υποβολή υποψηφιοτήτων, δεν συμμετείχαν στην σκανδαλώδη και φωτογραφική (όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται) προκήρυξη θέσεων των προϊσταμένων Τμημάτων του Οργανισμού. 
Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, υιοθετώντας μια έωλη και εύθραυστα νομιμοφανή διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων τμημάτων, (η οποία έχει ήδη προσβληθεί στα δικαστήρια από το Σύλλογο Εργαζομένων), συνεχίζει στην πραγματικότητα το διαχρονικό καθεστώς «αναθέσεων» των θέσεων ευθύνης στους εκάστοτε «πρόθυμους και αρεστούς». 
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ακολούθησε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για μη συμμετοχή σε αυτή την προβληματική διαδικασία: Οι συνάδελφοι είτε δεν κατέθεσαν αίτηση, είτε απέσυραν τις αιτήσεις, που είχαν καταθέσει πριν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. 
Η στάση αυτή των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ αποτελεί αποστομωτική απάντηση στις διαρκείς προσπάθειες της Διοίκησης να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους, χωρίζοντας τους άλλοτε σε «νέους» και «παλιούς», άλλοτε σε Κεντρικές Υπηρεσίες και Μονάδες κοκ. Καταδεικνύει δε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το βαθύ ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους Διοικούντες, εξ αιτίας της πρωτοφανούς εμπάθειας και της εκδικητικότητας, που χαρακτηρίζει τους τελευταίους. 
Δυστυχώς ο κατήφορος της διοίκησης συνεχίζεται με την επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων ευθύνης προσθέτοντας τη δυνατότητα αυτή τη φορά και στους συναδέλφους κατηγορίας ΤΕ. Αδίστακτα προχωράει σε ένα ακόμα απονενοημένο βήμα παραβίασης του ΕΚΛ του Οργανισμού και εκδήλωσης πανικού. Αφού τακτοποίησε τους δικούς της ανθρώπους κατηγορίας ΠΕ (και δεν έδωσε τη δυνατότητα στους ΤΕ να διεκδικήσουν τις θέσεις των αρεστών) τώρα προσπαθεί ενάντια στα όσα προβλέπει ΡΗΤΑ ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού να κοροϊδέψει στην πραγματικότητα κάποιους συναδέλφους της κατηγορίας ΤΕ για να καταθέσουν τα χαρτιά τους σε μια παράνομη προκήρυξη. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει δώσει εντολή στου νομικούς συμβούλους του Συλλόγου να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για να ακυρωθεί η καταφανώς παράνομη επαναπροκήρυξη, αφού δεν τηρούνται στο ελάχιστο τα όσα προβλέπει για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού. 
Επίσης έστειλε αίτημα για ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να τους εκθέσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΟΚΑΝΑ με αποκλειστική ευθύνη των διοικούντων τον Οργανισμό. 
Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι δεν σεβάστηκαν την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις θέσεις ευθύνης. Η αντισυλλογική τους στάση θα συνοδεύει την εργασιακή τους πορεία στον Οργανισμό. Προς το παρόν τους καλούμε έστω και καθυστερημένα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να επιδείξουν συναδελφική αλληλεγγύη, να επιλέξουν την συλλογική δράση για την επίλυση των προβλημάτων και όχι τον καρριερισμό και τις ατομικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ακυρωθεί η ΚΥΑ ο Σύλλογος θα ζητήσει (είτε από αυτή είτε από οποιαδήποτε μελλοντική Διοίκηση) την ακύρωση των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης ΚΥΑ. 
Πρέπει να τονιστεί ότι οι επιλεκτικές διώξεις συναδέλφων έρχονται σε μια χρονική στιγμή, που η αξιοπιστία της συγκεκριμένης Διοίκησης πλήττεται βάναυσα από τις αποκαλύψεις αδιαφανών και υπόγειων σχέσεων μελών της με την προμηθεύτρια εταιρεία – χορηγό και διοργανωτή ταξιδιών της στο εξωτερικό. Με την προμηθεύτρια εταιρεία, απέναντι στους εργαζόμενους: αυτή μοιάζει να είναι η επιλογή αυτής της διοίκησης. 
Όπως προαναφέρθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει καταθέσει αίτημα ακύρωσης της ΚΥΑ, και με τη συνδρομή των νομικών του συμβούλων, ζήτησε την επίσπευση της εκδίκασης του αιτήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον ερχόμενο Οκτώβριο. 
Το βέβαιο είναι ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, θα σταθούμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στο πλάι των συναδέλφων που διώκονται για εκδικητικούς και πολιτικούς λόγους. Θα αποδείξουμε και σε αυτή τη Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι δεν χειραγωγούνται και ο Οργανισμός δεν είναι το τσιφλίκι κανενός. 
Μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ,ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καλεί ΟΛΑ τα μέλη του να μην συμμετέχουν και σε αυτή την παράνομη διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων Προϊσταμένων Τμημάτων και Υπηρεσιών του Οργανισμού. 

Ο Σύλλογος κηρύσσει την Πέμπτη 12 Ιουλίου τετράωρη στάση εργασίας και καλεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και ώρα 12:30 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού. 


91 σχόλια:

  1. ".....αυτά τα παιχνίδια εξουσίας το μόνο που κάνουν είναι να βολεύουν τους τωρινούς ημέτερους σε βάρος των παλιών, πολλοί από τους οποίους τώρα φαίνονται ως διωκόμενοι ενώ στην πραγματικότητα ήταν οι ημέτεροι των προηγούμενων διοικήσεων ή οι προηγούμενοι ημέτεροι αυτής της Διοίκησης".
    Σοβαρά τώρα, τι βρωμιά είναι αυτή στον οκανα. πόσοι/ες είναι τελικά οι καθαροί άνθρωποι που γράφουν στ' α...ια τους όλες αυτές τις λαμογιές και διαπλοκές, σαν άλλοι Διογένηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διοικηση έβγαλε σήμερα και μας έστειλε 4 σέλιδη ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε γράψει ο λογογράφος του Πολάκη. Εκτός του ότι αυτή η διοίκηση έφερε την κομματική ρητορική του κοινοβουλίου στον ΟΚανα, που έστω και τυπικά παραμένει βάσει νόμου ένας επιστημονικός εξειδικευμένος φορέας και όχι κομματικό όργανο της κυβέρνησης, μου κάνει εντύπωση η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζονται συνολικά οι εργαζόμενοι, τους οποίους μεθοδευμένα η διοίκηση επιθυμεί να διχάσει με όποιον τρόπο μπορεί. Στο τέλος-τέλος αυτοί θα φύγουν, εμείς θα μείνουμε. Θα αφήσουν συντρίμμια πίσω τους φεύγοντας; Ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Παίζουν τη διοίκηση από γινάτι. Και είναι και ψυχίατροι!!! Σκέφτηκαν πόσο προσβάλλουν συναδέλφους με την ανακοίνωση που έστειλαν, για τους οποίους λένε ότι μπήκαν στις θέσεις από το φεγγίτη; Δηλαδή, το επιτελείο τους αυτοί από που το πέρασαν; Από ΑΣΕΠ; Οι ίδιοι πώς μπήκαν στον οκανα; Στο δς πώς μπήκαν; Πώς είναι δυνατόν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για διαφάνεια και αξιοκρατία και να δείχνουν με το δάχτυλο άλλους; Και όλα αυτά για να θολώσουν τα νερά για το ατόπημα με την εταιρεία του φαρμάκου; Με πόσους θα τσακωθούν ακόμα; Για πόσες υποθέσεις θα τρέχουν στα δικαστήρια; Και ποιος θα τρέχει; Αυτοί ή οι επόμενοι;
    Στην τελική δεν έχουν σκεφτεί ότι εάν κάνουμε όλοι όσοι δικαιούμαστε τα χαρτιά μας, οι παραπονεμένοι θα είναι πολύ περισσότεροι από τους ευχαριστημένους. Θα έχουν 15 υπευθύνους που θα νιώθουν άξιοι και που θα τρίβουν την "αξία" τους στη μούρη των ανάξιων και μια στρατιά μη άξιων που δικαίως (λόγω της απαράδεκτης ΚΥΑ) θα θεωρήοσυν ότι αδικήθηκαν. Μήπως αυτή λοιπόν είναι η λυση: Για να δουν και όσοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία και ότι ο σύλλογος τους κόβει την τύχη, ότι "διαφάνεια και αξιοκρατία" υπάρχει για λίγους και ότι δουλευόμαστε ψιλό γαζί από τη διοίκηση μήνες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα γράφεις. Αλλά ξαναθυμιζω:όταν αυτοί οι συγκεκριμένοι επί χρόνια αλωνιζαν στον Οκανα, νομίζοντας ότι είναι μεγαλειώδεις επιστήμονες και πείθοντας άλλους να τους ανεβάζουν συνέχεια στην ιεραρχία του οκανα, ελάχιστοι συνάδελφοι αντιδρούσαν. Δεν πιάσανε τις τωρινές θέσεις απ'το πουθενά. Και οι κυρίες της αρσυ δε νομίζω να είχαν κακές προσωπικές σχέσεις μαζί τους. Περιμένω κατακεραυνωμα.

      Διαγραφή
    2. 1,Όσοι δικαιούνται να κάνουν χαρτιά δεν σημαίνει οτι έχουν πολλά προσόντα απαραίτητα απλά έχουν τα απαιτούμενα το λιγότερο συνεπώς αν κάποιος άλλος συναδερφος εχει τα απαιτουμενα και ακόμα παρα πανω δεν σημαίνει οτι εμεις είμαστε αδικημένοι.Μεταξύ κάποιου αριθμου υποψηφίων υπερτερεί ενας οι άλλοι απλα δεν θα επιλεγούν.Δεν είναι ουτε αδικημένοι ουτε κατατρεγμένοι ούτε ανάξιοι απλα καποιος είχε κάτι παραπάνω.
      2.Δεν νομίζω οτι ο στόχος των συναδέρφων που έκαναν αίτηση και επελέγησαν ή δεν επελέγησαν .ηταν να τρίψουν κάποια αξία στην μούρη κάποιου.Στην πραγματικότερα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τους συναδέρφους δεδομένου οτι είναι σχετικα νεοι συναδερφοι.Οποτε μην βλέπουμε παντού φαντάσματα ας βλέπουμε μόνο αυτα που υπάρχουν αν υπάρχουν.

      Διαγραφή
  3. Απολύθηκε τον Ιούνιο κάποιος συνάδελφος από Μονάδα Αθήνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σας επισημαίνουμε, όμως, ότι η εφαρμογή του νόμου και τα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι «παιχνίδι», ούτε και ο εργασιακός βίος και η ψυχολογία των μισθωτών του ΟΚΑΝΑ που επί σειρά ετών και επί σειρά εναλλασσόμενων διοικήσεων απασχολούμαστε σταθερά και στηρίζουμε τον Οργανισμό και τους θεραπευμένους του στο πλαίσιο του νόμου, αλλά και της ηθικής και επαγγελματικής ευσυνειδησίας που επανειλημμένως έχουμε αποδείξει"

    Απόσπασμα από το εξώδικο του Συλλόγου με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη. Λέτε να πιάσουν το υπονοούμενο οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και τα ελεγκτικά όργανα, στα οποία κοινοποιείται το εξώδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Σας επισημαίνουμε, όμως, ότι η εφαρμογή του νόμου και τα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι «παιχνίδι», ούτε και ο εργασιακός βίος και η ψυχολογία των μισθωτών του ΟΚΑΝΑ που επί σειρά ετών και επί σειρά εναλλασσόμενων διοικήσεων απασχολούμαστε σταθερά και στηρίζουμε τον Οργανισμό και τους θεραπευμένους του στο πλαίσιο του νόμου, αλλά και της ηθικής και επαγγελματικής ευσυνειδησίας που επανειλημμένως έχουμε αποδείξει"

    Απόσπασμα από το εξώδικο του Συλλόγου με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη. Λέτε να πιάσουν το υπονοούμενο οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και τα ελεγκτικά όργανα, στα οποία κοινοποιείται το εξώδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξαναρωτάω. Απέλυσαν τον Ιούνιο κάποιο συνάδελφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε πες μας τι ρωτας και δεν μας λες?τι εχεις ακουσει ?εγω πρωτη φορα το ακουω

      Διαγραφή
    2. Έχει στη Διαυγοια μια απόφαση διαγραφής συναδέλφου από τη δύναμη του Οργανισμού. Κι αναφέρει κάτι για εξώδικη επιστολή του Προέδρου προς τον συναδελφο(;)
      Περί τίνος πρόκειται; Απόλυση;

      Διαγραφή
  7. Ο,τι και να λέτε τώρα κατά του Κ(α) Κ(ο) του ΟΚΑΝΑ, δεν μπορείτε να βάλετε σφουγγάρι και να σβήσετε το ότι απλά τους κοιτούσατε όταν φτιάχνανε τη "μεγάλη" καριέρα τους.
    Και για να το πούμε και λιανοτερα:είναι μκακια να γράφετε τώρα ότι έκανε ψυχαγωγικό πέρασμα τότε στην κατάληψη, όταν τότε τα γουστάραμε μια χαρά τα σουβλάκια του. Εντάξει; Ήσασταν που ήσασταν λίγοι τότε, μη δείχνετε ακόμα πιο ελάχιστοι τώρα. Συμφωνείς Όλγα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τη μεγάλη καριέρα! Γιατροί είναι. Θα μπορουσαν να είχαν πολύ μεγαλύτερη, ακόμα και αν έμεναν στα πανεπιστήμια της περιφερειας - απ´ όπου εφυγε ο ένας- καποτε θα καταφερναν να ερθουν σε καποιο της Αθηνας. Ο μόνος που μπορεί να προλαβει να φτιαξει βιογραφικο - αν του το επιτρεψουμε- ειναι ο γδ. Να δω βεβαια, πώς θα πεισει τους επόμενους ( ειδικά εαν μεταπηδησει στον ιδιωτικό τομεα) οτι ειναι κατοχος διδακτορικου. Κανονικός κάτοχος, εννοώ, που ξερει τι λεει το διδακτορικό μέσα.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ο άλλος σε ποιο πανεπιστήμιο, έστω και της περιφέρειας, ήταν; ο, τι να ναι μας τσαμπουνατε. Όλοι γίνανε πανεπιστημιακοι. Πού ; στη Γκουανταλαχαρα; αι σιπτιρ.

      Διαγραφή
  8. Για την σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου με τίτλο "ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΜΕ...ISO" απλά RESPECT!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά τέτοιο ξεβράκωμα διοίκησης δεν έχει ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πρέπει να κατανάλωσαν πολλά υπογλώσσια στον πέμπτο όροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέτοιες πάσες στον Σύλλογο ούτε βαλτοί να είναι κάποιοι. Ποιος εγκέφαλος από τη διοίκηση είχε τη φαεινή ιδέα να βγάλει τέτοια ανόητη ανακοίνωση;Και φυσικά άλλο που δεν ήθελαν οι του συλλόγου. Βούτυρο στο ψωμί τους ήταν η επιστολή.κάτι αντίστοιχο έκαναν και στην περίπτωση διαγραφής από τον σύλλογο του κοκκώλη. Και εκεί πετάχτηκαν σαν να μην πω τι και εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.Και σε εκείνη την περίπτωση κάποιοι από τη διοίκηση έπαιξαν το παιχνίδι του συλλόγου.Ή είναι κάποιοι βαλτοί από τον σύλλογο ή τελικά όσα τους αραδιάζει ο σύλλογος με την ανακοίνωση περί ανεπάρκειας και ανικανότητας ισχύουν στο πολλαπλάσιο.Καμμία εκτίμηση των πραγμάτων.Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.Και να δείτε που θα κάνουν κι άλλο λανθασμένο βήμα.Είναι απλώς θέμα χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι θα συμβεί με το άλλο λανθασμένο βήμα; τι έχουν πάθει από τα λανθασμένα βήματα;

      Διαγραφή
    2. Το μονο που μπορουν να παθουν απο την επιστολη, ειναι αν καποιος την κανει σαΐτα και την ριξει στο ματι τους. Και παλι θελει καλο σημαδι.
      Τιποτα δεν παθαινουν, τα παχυδερμα. Προφανως ειναι σε απογνωση,αφου βλεπουν οτι οι μερες τους τελειωνουν,αλλα η στηριξη που εχουν απο υπουργο κι υφυπουργο τους κανει να νιωθουν ασπιλοι. Δηλαδη ποια δικαιοσυνη και ποιος ελεγχος τωρα να φοβηθουν οτι θα τους αποκαλυψει, τι να λεμε τωρα.
      Φυσικα υπαρχουν κι εργαζομενοι που εχουν βολευτει με αυτην την κατασταση μια χαρα,ειτε βγαζοντας απωθημενα ετων ειτε απλα κοιτωντας μονο τον εαυτουλη τους. Παντα ετσι δεν γινοταν?
      Η κατασταση στον ΟΚΑΝΑ,ειναι νομιζω μια μικρογραφια της συνολικοτερης εικονας της Ελλαδας. Γινονται πραματα και θαματα,ισως χειροτερα και απο αλλες κυβερνησεις,αλλα οι αντιδρασεις ειναι πολυ μικροτερες. Που ειναι οι καταληψεις,που οι αγανακτισμενοι,οι απεργιες,η εναντιωση της κοινωνιας? Αν διαμαρτυρηθεις εισαι φασιστας,εγκαθετος,προβοκατορας,κακοπροαιρετος κλπ κλπ. Και δυστυχως και ο ρολος συνολικα των αρχισυνδικαλιστων, οχι του ΟΚΑΝΑ ειδικα,εχει συμβαλει αρκετα σε ολη αυτην διαμορφωση κλιματος.

      Διαγραφή
  12. δεν υπάρχει πιο ακριβές κείμενο που να περιγράφει τη διοίκηση του οκανα από αυτή την ανακοίμωση.Η διοίκηση πάλι θα ψάχνει φαντάσματα και δε θα δει επιτέλους τον εαυτό της στο καθρέπτη μήπως και τώρα στα τελειώματα δείξουν κανα καλύτερο εαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτός ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ πως μπήκε στον οργανισμό;βγήκε προκήρυξη για γυμναστές; όσο για τον συνάδελφο ψυχολόγο με εικοσαετή πείρα στον ΟΚΑΝΑ ,με μεταπτυχιακό που κατέθεσε τα χαρτιά του καλά να πάθει. όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.Δεν είχε καταλάβει ότι το σκηνικό ήταν στημένο και έπρεπε οι κολλητοί του ψηλού και του κοντού να τακτοποιηθούν με κάθε τρόπο;Που πας ρε καραμήτρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που τα κατέθεσε η συνάδερφος αλλιώς θα έλεγαν οτι βάλαμε τον γυμναστή-διαιτητή επειδή δεν υπήρχε άλλος. Το τέλειο ξεβράκωμα τους εκανε η συνάδερφος έστω και αν δεν ηταν αυτός ο στόχος της.

      Διαγραφή
  14. και άλλοι συνάδερφοι(δυο σίγουρα) απο τους παλαιούς απ ο τι άκουσα είχαν κάνει αίτηση για την θέση που πήρε ο συνάδερφος απόφοιτος ΤΕΦΑΑ απλά τοποθετήθηκαν αλλού .....Προφανώς ο συνάδερφος είχε παραπάνω προσόντα απο όλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ μιλάμε για.... ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Καλά ποιον δουλεύουν. Ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν αυτά που τσαμπουνάνε. Μόνο ο Αν Δεπ. μπορεί να τους πιστεύει. κι αυτός μπορεί δεν είναι σίγουρο

      Διαγραφή
  15. Υπάρχει λόγος που όσοι σχολιάζετε τον γυμναστή, τον αποκαλειτε συνάδελφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι φανερό ότι το κείμενο της επιστολής της Διοίκησης είναι ένα κείμενο αυτοκριτικής. Οι διορισμένοι με τα αξιοκρατικά κριτήρια επί ΠΑΣΟΚ (για να μην ξεχνιόμαστε ο νυν Πρόεδρος υπήρξε σύμβουλος πασοκοϋπουργού, ενώ ήταν διορισμένος στον ΟΚΑΝΑ, μιλάμε δηλαδή για ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ και ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ...) κάνουν την αυτοκριτική τους.
    Επίσης ο Πρόεδρος κάνει την αυτοκριτική του επειδή το διάστημα που ήταν ΑΝ.ΔΕΠ εφαρμογής δεν υπήρχε χαρτί υγείας στις μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το χαμηλοτάτου αισθητικού επιπέδου κείμενο της επιστολής της Διοίκησης, το γεμάτο συντακτικά λάθη, μοιάζει να έχει γραφτεί από μεσαίο συνδικαλιστικό στέλεχος σε επαρχιακό ΤΕΙ.
    Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να διαβαστεί από κάποιον και να μην αφήσει μια διάχυτη αίσθηση μιζέριας, μια βεβαιότητα προχειρότητας, και την ντροπιαστική υποψία ότι αυτός που το έγραψε και οι άλλοι που δεν το διόρθωσαν χαρακτηρίζονται από πλήρη ανικανότητα αναλυτικής σκέψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να δείτε που αυτος που έγραψε την ανακοίνωση της διοίκησης θα περηφανεύεται κιόλας.ο συντάκτης πρέπει να ειναι
    ΤΕΜΠΈΛΗΣ
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ αν κρίνουμε απο τα γραμματικά και συντακτικα λάθη του κειμένου
    ΑΣΧΕΤΟΣ με τα του ΟΚΑΝΑ
    ΕΜΠΑΘΗΣ
    ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ
    Ποιος να Είναι; Ποιος να ειναι;
    Το βρήκατε.Σε αυτόν πάει κατευθείαν το μυαλό όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά αυτός που έγραψε την επιστολή, όσο μπόρεσε τόσο έκανε. Το θεμα ειναι σοβαροτερο: προφανώς κάποιοι απο το ΔΣ τη διαβασαν και την ενέκριναν. Τόσα πτυχία, τόσα μεταπτυχιακά, διατριβές δεν ντράπηκαν; να πουν άστο θα τη γράψουμε εμείς. Ή να τη διορθώσουν, να τη σουλουπωσουν λιγάκι. Εκτός βέβαια αν η μορφή που είδαμε ήταν η σουλουπωμένη.Σε αυτή την περίπτωση πραγματικά το επίπεδο πρεπει να καταγραφεί ως το αμέσως επόμενο μετά τον Δαραβίγκα.
      Αχ ρε Κατριβάνου, κρίμα τα μεταπτυχιακά.

      Διαγραφή
  19. https://diavgeia.gov.gr/doc/755Ρ4690ΩΡ-87Ο?inline=true

    ΑΡΣΥ τι είναι αυτή η διαγραφή; απόλυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το ζητημα ειναι λιγο ιδιαιτερο..νομιζω το παιδι ηθελε να παραιτηθει.δεν νομιζω να ειναι απολυση παντως ακομα και αν δειχνει τετοια ,και καλυτερα να μην συνεχιστει το θεμα εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πουθενά συνάδερφε .δεν νομιζω οτι αφορα το συνδικαλιστικο κινημα ....μπορείς να δεις την εκπομπη της Καινουργιουαν θες κουτσομπολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζεις ή ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΣΊΓΟΥΡΑ;
      Ασε τις ειρωνείες με την Καινούργιου και την Παλιά και πες μας ΈΝΑ συγκεκριμενα:τι ήταν αυτό το εξώδικο του Καφέ προς τον συναδελφο;

      Διαγραφή
    2. να ενημερωθεις απο το συλλογο οχι απο δω.υπαρχουν και καποια ορια στην ευπρεπεια.αμα δεν καταλαβαινεις τι να σου πω!

      Διαγραφή
  22. Τι γίνετε συνάδελφοι ;Γιατί κάνετε διάλογο με αυτό το τρόπο ;Ο σύλλογος γιατί δεν ενημερώνει ;έχει άγνοια ή δεν θέλει να ενημερώσει για κάτι που αναρτήθηκε στη διαύγεια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΡΣΥ... ούτε για σας, ούτε για κανέναν μας δεν υπάρχει σφουγγάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. όπως μου είπαν συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη όλα τα μέλη του δ.σ. του οκανα πήγαν τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσουν δ.σ.(και καλά για να δείξουν το ενδιαφέρον τους.....)
    Τρεις ημέρες όλα πληρωμένα μετακινήσεις, ξενοδοχεία, φαγητά κ.α. Την ίδια ώρα που στην μονάδα μου δεν έχουμε αντιδραστήρια. Εδώ και δέκα μήνες χωρίς θέρμανση το χειμώνα ούτε ψύξη τώρα το καλοκαίρι.Καμία επαφή με την πραγματικότητα ή δεν μας καίγεται καρφάκι. Ταξίδι να ναι κι ότι να είναι. είτε αμπου ντάμπι είτε θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυκλοφορεί η φήμη ότι ελλείψει ενδιαφέροντος από άλλους συναδέλφους για τις θέσεις προϊσταμένων, ο κύριος γενικός προσέγγισε τους παλαιούς προϊστάμενους για να κάνουν τις αιτήσεις που δεν είχαν κάνει στην πρώτη προκήρυξη. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη δεύτερη πρόσκληση, καθώς, κατά τη γνώμη μου, έπιασαν ταβάνι σε ό,τι πιστεύει ο καθένας τους για τον εαυτό του, είτε "αξία" είτε ντροπή. Κατά δεύτερον, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση, που έφερε τον κόσμο ανάστα, (θα τρέχει και στα δικαστήρια) για να κάνει μια τρύπα στο νερό. Ένας αισιόδοξος θα σκεφτεί ότι το όφελος από όλη αυτή την αναστάτωση είναι ότι οι εργαζόμενοι γνωριστήκαμε ακόμη καλύτερα μεταξύ μας και για άλλη μια φορά μετρήσαμε τις αντιστάσεις και την ανοχή μας. Ένας απαισιόδοξος μπορεί να σκεφτεί ότι έχει και ακόμα πιο κάτω μέχρι να φτάσουμε για τα καλά στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο πάτος, δεν έχει πάτο. Εκείνοι που αντιστάθηκαν, από τη στιγμή που μπήκε στην προκύρηξη το Τ.Ε. έτρεξαν πανικόβλητοι να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους, μη τυχόν χάσουν την καρέκλα τους. Αλήθεια πως θα εξηγήσουν το ότι την πρώτη φορά δεν το έκαναν; Η διοίκηση για άλλη μια φορά τα κατάφερε μια χαρά. Μάλλον έχει 'διαβάσει' με ακρίβεια με ποιους έχει να κάνει. Είμαστε τουλάχιστον για γέλια για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις, για κλάματα για όποιον βλέπει τον κατήφορο της ηθικής και της αξιοπρέπειας.. Μην ξεχάσουμε να κάνουμε και καμία συνέλευση για να αναπτυχθεί πλήρως η επιχειρηματολογία. Έχει όσο να το κάνεις επιστημονικό ενδιαφέρον. Καθένας ανέκαθεν σε αυτόν τον οργανισμό κοιτούσε πρωτίστως τον εαυτό του και πως θα βολευτεί. Και αυτό πλέον δε χωρά καμία αμφισβήτηση. Οι όποιες εξειρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

      Διαγραφή
    2. εγω παλι ακουσα οτι καποιοι παρακαλαγανε να παρουν τις θεσεις τους πισω.....και καθολου ο γενικος δεν παρακαλουσε....αντιθετως τωρα με την επιλογη να ακολουθησουν τον συλλογο ειναι σε ακομη χειροτερη θεση απ οτι ηταν πριν ξεκινησει η διαδικασια που ηταν.....για να δουμε τι θα γινει...σιγουρα γνωριστηκαμε καλυτερα συμφωνω

      Διαγραφή
    3. ναι οντως δυστυχως εγινε μια τρυπα στο νερο.γιατι η πασοκικη νοοτροπια δυστυχως ακομα τρωει αυτον τον οργανισμο.που αντι να χαιρομαστε που επιτελους κατι παει να αλλαξει εστω και στραβα αρκετες φορες κοιταμε πως να σαμποταρουμε διαδικασιες αναρωτιεμαι με τι οφελος χρημα οχι παντως....πιαστηκαμε απο κατι τριχες....που ειναι οι συναδερφοι με τα προσοντα γιατι δεν κανουν αιτησεις ?....αναρωτιεμαι αν υπαρχουν η ειναι αστικος μυθος .αυτοι που υπαρχουν γιατι ειναι και μερικοι να τα λεμε εχουν καει τοσο που δεν σωζονται.για ποιους υποψηφιους μιλαμε.η τραγικη αληθεια ειναι οτι μονο οι καινουργιοι ειναι μη καμμενοι μπορει να ειναι απειροι αλλα μεταξυ ενος καμμενου βολεμενου παλαιου και ενος προθυμου απειρου και εγω τον νεο θα διαλεγα....συγνωμη παιδες....

      Διαγραφή
    4. Μη ζητάς συγνώμη. Δεν παρεξηγούμε τους καμμενους ρε συ. Μην έχεις ενοχές.

      Διαγραφή
  26. τι μαθαινετε για τους υποψηφιους για τις θέσεις?θα έχουμε και άλλες επιλογές "αγαπητικών" συγνώμη αρεστών εννοούσα.τι γίνεται?εγω παντως άκουσα ονόματα που είχαν κανει πισω στην πρωτη φαση να κάνουν τώρα και ειναι περα για πέρα κουλααααααααα.θα γελάσουμε πάλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. λίγο παλιό αλλά έλειπα σε άδεια και το είδα σήμερα . Σε ΟΛΕΣ τις αποφάσεις που βγήκαν για να οριστούν οι νέοι υπεύθυνοι- κολλητάρια της διοίκησης από την πρώτη προκήρυξη, στο λογότυπο του ΟΚΑΝΑ αναφέρει Οργανισμός ΚΑΤΩ των Ναρκωτικών.Αυτό πρώτον δείχνει την κωλοπιλάλα που είχαν για να κάνουν τους παρατρεχάμενους υπεύθυνους(γκότση,διαιτητή κ.α.)που δεν πρόσεξαν ούτε τα βασικά.Δεύτερο δεν ξέρουν πραγματικά πως λέγεται ο Οργανισμός που εργάζονται.Τρίτον επιτέλους κατάλαβαν που κατάντησαν τον ΟΚΑΝΑ και τον τοποθέτησαν ΚΑΤΩ και από τα ναρκωτικά.Τέταρτο και καλά αυτός που το έγραψε είτε δεν κατάλαβε τι έγραφε είτε είναι απλά από τα γκράβαρα πάντως σίγουρα είναι ακατάλληλος για τη θέση αφού ούτε ένα κοπυ παστε δεν μπορεί να κάνει. Ο άλλος του ΤΕΙ ο Δρ που υπογράφει από κάτω δε χτενίζει ένα έγγραφο πριν το υπογράψει;Ο χαρακτηρισμός ¨ανεπαρκείς" του Συλλόγου είναι τουλάχιστον επιεικής. Εδώ μιλάμε για μεγάλα τζιμάνια. όλγα αν έχεις αυτά τα έγγραφα είναι καλό να τα ανεβάσεις στο blog για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μας έσωσε κι η Όλγα.

      Διαγραφή
    2. Γκοτσης; τι λέτε; παρατρεχαμενος; δεν είναι Άρσυ;

      Διαγραφή
    3. δωσε ορισμο του παρατρεχάμενου.......... να σου πω

      Διαγραφή
    4. Πάντως αρσυ δεν είναι εδώ και πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
    5. ααα οκ παρατρεχάμενος ....οποιος δεν ειναι ΑΡΣΥ..good to know.πας μη έλλην βάρβαρος τύπου.Είστε τσίρκουλο όλοι πραγματικά.γελάει ο κόσμος με τα χάλια μας!

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ/ή πως απο το προηγούμενο σχόλιο προκύπτει η απάντηση σου, την οποία μάλιστα διατυπώνεις με αυτόν τον αγοραίο τρόπο?
      Διαβάζεις τα σχόλια στα οποία απαντάς ή απαντάς σε ότι νομίζεις ότι θα έλεγε κάποιος?

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι Άρσυ ο γκοτσης; τι είναι; δεξιός;

      Διαγραφή
    8. αν παρατρεχάμενος είναι όποιος είναι αναγνωρίσιμος απο την διοίκηση για μη αρνητικό λόγο ίσως.Εαν κάποιος έχει κάποιες προτάσεις-ιδεέες και πάει προφανως στην Διοίκηση /που να παει στην Συνέλευση μήπως?και τις καταθέσει και αρέσουν και γίνουν δεκτές και στην συνέχεια προφανώς οι Διοίκηση αποκτήσει μια άλφα καλή εικόνα για ένα τέτοιο άτομο και απο κει και πέρα εχει μια σταθερά καλή διάθεση απέναντι του γιατι και το άτομο αυτό συνεχίζει να αποδεικνύει οτι ενδιαφέρεται για τον Οργανισμο κλπ και έχει και άλλες ιδέες που είναι καλές.Είναι κατα την γνώμη σας παρατρεχάμενος?Δεν το βάζω για τον Γκότση αλλά για όποιον άλλο επειδη ο όρος παρατρεχάμενος χρησιμοποιείται πολύ τελευταία .θα θελα να δω τι εννοούμε.Θεωρείτε δηλαδή οτι όλοι όσοι βρίσκονται αυτοι την στιγμή κοντά στην Διοίκηση επελέγησαν ή προκειται να επιλεγούν ή απλως είναι στα κεντρικά και συνεργάζονται μη προβληματικά με τον 5ο είναι άτομα μη αξιόλογα?Αυτό λέμε?

      Διαγραφή
    9. Πολλοί συνάδελφοι έχουν "ιδέες" και τις έχουν καταθέσει, αλλά δεν εφαρμόζονται όλες οι καλές "ιδέες" από αυτή τη Διοίκηση. Εφαρμόζονται μόνο οι ιδέες (καλές ή κακές) αυτών που είναι παρατρεχάμενοι. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα η Διοίκηση Καφετζόπουλου είναι η χειρότερη όλων όσων έχουν περάσει μέχρι σήμερα από τον ΟΚΑΝΑ.
      Όσο για τους έχοντες τις καλές "ιδέες", αν εκτός από καλές ιδέες στον τομέα εργασίας τους, διατηρούσαν και τις καλές ιδέες που είχαν για την κοινωνία και την ανάγκη να αλλάξει και δεν ενσωματώνονταν χωρίς καμία ντροπή, (ή όπως λέει ο λαός "δεν έγλειφαν εκεί που έφτυναν"), τότε κανένας δεν θα τολμούσε να τους αποκαλέσει παρατρεχάμενους. Βέβαια τότε δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι καλές τους "ιδέες". (Οπότε θα έχανε η Βενετιά βελόνι, είναι αλήθεια).
      Εν κατακλείδι και για να μη μακρυγορούμε: πολλά από τα πράγματα που γίνονται στον ΟΚΑΝΑ γίνονται για να βολευτούν και να προβληθούν οι ανήκοντες στο παρεάκι. Κάποια όμως που πρέπει να γίνουν δεν γίνονται, επειδή για να γίνουν πρεπει να "χρησιμοποιηθούν" οι καλές "ιδέες" άλλων συναδέλφων, που όχι μόνο δεν ανήκουν στο παρεάκι, αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν και να υπηρετούν αυτά που πίστευαν, ανεξάρτητα από το αν ο φίλος τους έγινε αντιπρόεδρος ή αν καλούνται στα τσιμπούσια του γενικού.
      Για να συνεννοούμαστε και να μην μπερδεύουμε τα νοήματα και τις έννοιες.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    10. Ναι. Το πιασες; ή δυσκολεύεσαι να το χωνέψεις;

      Διαγραφή
    11. Συνάδελφε με το τελευταίο σχόλιο 21/7 9.19,εχω να σου πω:ΕΥΓΕ.
      Το ζήλεψα το σχόλιο σου.
      Βεβαίως δε θα διαπερασει(ς) το δέρμα του σχολιαστή 21/7 6.09 και ποσων άλλων ομοίων.

      Διαγραφή
    12. Προς τον No Name 21/7 6.09 : ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΌ λέμε.

      Διαγραφή
    13. κάνει ο γενικός τσιμπούσια?ουαουυυυυυ.Οκ το ακουω αυτό που λέτε γι αυτο τον αποκλεισμο καλών ιδεών και δεν διαφωνώ.Επίσης δεν διαφωνώ οτι υπάρχει ένας κύκλος ατόμων παρεακι όπως λέτε που αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον 5ο δεν θα το ακύρωνα όμως στο σύνολό του...Το να είσαι απόλυτος πάντα είναι επικύνδυνο.Δεν είναι σωστό να βάζουμε τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι.Προσωπικά έχω συνεργαστεί με άτομα απο αυτούς που ονομάζετε παρεάκι και δεν μπορω να πω οτι δεν αξίζουν να είναι εκει που είναι.Άλλωστε ποιος μπορεί να αρνηθεί οτι πριν απο αυτό το παρεάκι υπήρχε ένα άλλο παρεάκι.Το θέμα είναι να μην υπάρχουν παρεάκια και όχι το παλιό παρεάκι να πάει να βγάλει τα μάτια του νέου γιατι έχει χάσει την γη -εξουσία κάτω απο τα πόδια του.Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και έχουν ιδέες και δεν θα πρέπει να διώκονται γι αυτό ως παρατρεχάμενοι αδιακρίτως.Αντιθέτως πρέπει να αγωνιστούμε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλα άτομα που έχουν ιδέες να μην είναι αποκλεισμένα αν κάτι τέτοιο ισχύει.

      Διαγραφή
    14. Για να γίνει αυτό που λες no name 22/7 2.42, δηλαδή για να σταματήσουν τα οποιαδήποτε παρεακια επιτέλους, πρέπει αναγκαστικά ΟΛΟΙ, ΟΟΟΛΟΙ, να σταματήσουν οποιαδήποτε συνεργασία με τους διεφθαρμένους διοικούντες, όταν οι διοικούντες είναι διεφθαρμένοι. Αλλιώς, ακυρώνεται οποιαδήποτε (καλή;) πρόθεση. Και απομένει μια συνενοχή. Και τίποτα άλλο. Γιατί κάποιοι σοφοτεροι από μας είπαν "κάθε επιστήμη χωριζομενη αρετής.. κλπ". Αντιλαβου;

      Διαγραφή
    15. με νυν και πρωην διοικούντες ή μελλοντικούς κατα φαντασίαν......κανενας δεν εχει δικαίωμα να ακυρώσει την καλή πρόθεση κανενός γιατι αυτό θα ήταν κακοήθεια.Προτιμώ να εμπιστευομαι τους συναδέρφους μέχρι αποδείξεως του εναντίου αντιθέτως με σενα και κάποιους άλλους.

      Διαγραφή
    16. Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, γιατί σε βολεύει.
      Δεν ακυρώνει κανεις ζηλιάρης τις καλές προθεσεις(αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν, κι ότι δεν πρόκειται για φιλοδοξίες κι υστεροβουλιες μόνο..). Αυτοακυρώνονται. Λόγω παγίδευσης σε ηθικό ναρκοπεδιο.

      Διαγραφή
  28. Έχεις δίκιο.όλοι εδω μέσα εκφράζονται με απόλυτη ευγενεια με το σεις και με το σας ενα πράμα και σε ενόχλησε ο δικός μου τρόπος.Τώρα με προκαλέις να ξαναπω τον χαρακτηρισμό.Αλλά θα πω κάτι άλλο Ρε δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγω.Πειτε και άλλα το ξεβράκωμα μόλις άρχισε....για όλους.Ο Ηλίας ΑΡΣΥ ο Ηλίας δεξιός ο Ηλίας στο Ναυτικό.......σοβαρευτείτε.......αν και είναι κόντρα ρόλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως σχολιάσθηκε ο αγοραίος τρόπος με τον οποίο φαίνεται ότι εκφράζεσαι απόεπιλογή.
      Το κύριο θέμα ήταν και είναι έλλειψη λογικής επιχειρηματολογίας. Από ένα σχόλιο που λέει ότι ο α δεν είναι β εσύ συμπεραίνεις ότι ο σχολιαστής θέλει να πει πως όλοι όσοι δεν είναι β είναι γ. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ ελπίζω ότι μπορούν τουλάχιστον να καταλάβουν κάποιοι άλλοι.

      Διαγραφή
  29. Με συγχωρείτε αλλά προκειμένου να διαχωριστεί η θέση των γραφόντων που έχουν ιδέες αλλά δεν είναι ο γκότσης, έγιναν αυθαίρετα δύο παραδοχές: α) όποιος έχει (καλές) ιδέες καλόν είναι να αξιοποιείται κι αυτός και οι ιδέες του, και β) κάθε καινούργια (;) ιδέα είναι καλή ιδέα. Ποιος κρίνει εάν μια ιδέα είναι καλή ή κακή; Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο αν. διευθυντής; με τι κριτήρια; Εμπιστευόμαστε την "αυθεντία" τους; Και έστω αποφασίζεται να εφαρμοστεί μια ιδέα που ακούγεται όμορφη. Δεν πρέπει να αξιολογηθεί στη συνέχεια; Π.χ. ΜΕΨΥ, ωραία ιδέα αλλά πόσο ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας; Δεν ξέρω εάν ναι ή όχι, πάντως δεν μετρήθηκε το πόσο. Κι εγώ και ο καθένας έχουμε ιδέες. Και πολλοί έχουν ιδέες που αντανακλούν τα απωθημένα τους και τις δικές τους ανάγκες και μέχρι εκεί που φτάνει το μυαλό τους, βεβαίως. Οι ιδέες του γκότση για την εκπαίδευση, πώς αποφασίσαμε ότι είναι καλές ιδέες; Τι μετρήσαμε, πότε και πώς; και έστω ότι ήταν (με στοιχεία) καλές ιδέες; Το ότι εφαρμόστηκαν τώρα έχει να κάνει με τον γκότση ή με το ότι διατέθηκαν χρήματα γι αυτό το σκοπό; Και πόσο κόστισαν όλες αυτές οι ιδέες; το κόστος ανταποκρίθηκε στο όφελος; έφτασε το όφελος, που κόστισε όσο κόστισε, στους θεραπευόμενους; Ας μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός που λαμβάνει υπηρεσίες από τον οργανισμό θα πρεπε να είναι στο μυαλό καθενός από όσους έχουν ιδέες ως οι τελικοί αποδέκτες της ιδέας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και ποιος κατα την γνωμη σας θα επρεπε να αξιολογησει τις ιδεες η το εργο των νεων Μοναδων εσυ?οχι η Διοίκηση?ποιος κρινει αν μια ιδεα ειναι καλη εσυ?οχι αυτος που διοικει?απο ποτε το τι θα κανει ενας Οργανισμος μπαίνει σε διαβουλευση με το προσωπικο ?Μπορει σε επιμερους θεματα να ζητηθει η γνωμη μας αλλα την πολιτικη την χαρασουν οι διοικουντες και το υπουργειο και γι αυτο πληρωνονται αναλογα και γι αυτο θα τους κραξουν αν τα κανουν θαλασσα ποιον θα κραξουν εσενα ή εμενα?για να ξαναβαζουμε τα πραγματα στα κανονικα πλαισια.Οι ιδέες συνηθως εκφράζουν οράματα ιδανικα ονειρα εκτος απο τον ΟΚΑΝΑ που εκφράζουν απωθημένα.....ποιος τα εχει δεν ξερω όμως.Η αξιολόγηση για τις καινουργιες δομές δεν μπορει να γίνει αν αυτές δεν εχουν παραπομπές Αντιθέτως αυτό καταδεικνυει πανηγυρικά οτι οι Μονάδες δεν είναι σε θέση να παραπέμψουν ....και αυτο μπορει να χρησιμοποιηθει στην αξιολπόγησή τους νομίζω.Δεν γνωρίζω γιατι έπρεπε να ερωτηθεις προσωπικά για το τι είχες ανάγκη δεδομένου οτι μπορει να είχες κι εσυ κάποιο απωθημένο αλλά για να σε ενημερώσω όλες οι νέες Μονάδες άνοιξαν μετα απο αίτημα των συναδερφων που απαντουσαν αναλογα σε καποια ερωτηματολογια ....της ΔΕΠ.ισως εσυ ειχες απαντησει αρνητικα....λυπάμαι.Και ένα τελευταίο΄΄η αξιολόγηση είναι ένα ζητούμενο στον Οργανισμό και πρεπει να υπάρχει .Αναρωτιέμαι γιατι όμως έχεις την ανάγκη να αξιολογούνται οι νέες δομές και οι παλαιές να είναι στο απυροβλητο.ως επιτυχημένες τύπου που δεν χρειάζονται αξιολόγηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, 23/7, 6.28: Τελικά η διοίκηση αξιολόγησε κάτι; Δεν μας είπες. Το γεγονός ότι η ΜΕΨΥ δεν τραβάει, πώς κατά τη γνώμη σου αποτελεί αξιολόγηση ή έστω ένδειξη για τη λειτουργία των μονάδων; Αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, γιατί αυτό προέκυψε όταν άνοιξε η ΜΕΨΥ; Δεν μπορούσε να είχε καταγραφεί σαν ανάγκη, ώστε να δοθεί η έμφαση στις υπάρχουσες μονάδες κι όχι να κάνουμε μία καινούργια πατέντα; Πού ήταν ο σχεδιασμός, πού η στοχοθεσία; Είδες που καταλήγουμε ότι ο καθένας νομίζει ότι του περισσεύει εξυπνάδα τόση, ώστε να την μοιράζει δεξιά κι αριστερά; Είδες που ο καθένας οραματίζεται τ απωθημένα του; Άντε τώρα, γιατί το μόνο απαλλακτικό που θα μπορούσα να σκεφτώ για σένα και τα όσα έγραψες είναι ότι είσαι καινούργιος (αν και δεν το πιστεύω) ή ότι έχεις καινούργιο πόστο. Μια συμβουλή θα σου δώσω: Οι περισσότεροι συνάδελφοί σας έχουν κλείσει 15ετία στον οκανα. Όλο και κάτι θα ξέρει ο καθένας τους που θα σας έχει διαφύγει. Να σέβεστε ή αν δεν είστε πολλοί, να σέβεσαι.

      Διαγραφή
    2. Τσιράκια είχαν ή προσπαθούσαν να έχουν όλες οι Διοικήσεις. Άλλά τέτοια σαν κι εσένα που δεν νογάνε καν να κρύψουν την υποτέλεια και ευνουχίζονται από μόνα τους για να ικανοποιήσουν τον αφέντη καλύτερα, μόνο τώρα τολμούν να εμφανιστούν.
      Κάθε Διοίκηση έχει τα τσιράκια που της ταιριάζουν....

      Διαγραφή
    3. Ουτε καινούργιο πόστο έχω ούτε καινούργιος είμαι θα σε απογοητεύσω.Το αν δεν καταφέρνουν οι Μοναδες να ξεκουνήσουν τους ασθενείς προς καμια απολύτως κατεύθυνση ουτε προς την Συνταγογράφηση καν!!!!!!κάτι λέει αλλα θα το αφήσω σε σένα να το βρεις που έχεις καλύτερη αντίληψη και καλύτερες ιδέες απο μένα.Δεν είναι όσοι έχουν αντίθετη με μας άποψη ουτε τσιράκια παρεάκια έχοντες καινούργια πόστα ή αρεστοι (αυτή η λέξη πολύ μου άρεσε) έτσι στο λέω σαν πληροφορία.Ούτε είναι ο Κοκκόλης χαχαχα.Ελεος.Ευτυχώς είμαστε και άλλοι που σκεφτόμαστε και δεν έχουμε κανένα κίνητρο πολιτικό ηθικό ή οικονομικό.Τώρα πήγαινε να πεις και στον Τσίπρα πως να σβήσει και τις φωτιές ή μηπως πρέπει να το βάλει και αυτό σε μακροχρόνια διαβούλευση?

      Διαγραφή
    4. Εισαι λίγο ζ.ον; Αυτό βρηκες να πεις για τις φωτιες, και να το συνδεσεις και με τις αποψεις για τον οκανα, βρε ελληνάρα;

      Διαγραφή
  31. Εσένα αν δεν σε έχουν κάνει υπεύθυνο/η έχασαν κελεπούρι. Τέτοια πιστά και άβουλα χρειάζεται αυτή η Διοίκηση. Μόνο που με τέτοια άτομα δεν προχωράει ο κόσμος, δεν γίνεται δουλειά πολύ περισσότερο θεραπεία.
    Εύγε και εις ανώτερα.
    ΥΓ. Να υποθέσω στο Νταχάου καλά κάνανε οι στρατιώτες και ακολουθούσαν διαταγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΙΔΑΜΕ την τραγωδία; Κάποιοι θα την ζήσαμε κιόλας.
    Ιερή σιωπή...
    αυτή ειναι η Ελλάδα σήμερα. Ποιος ξεφτιλισμένος οκανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σκάει τεράστιο μπαμ απο θεσσαλονικη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο καλε,για τον Γασγαλιδη? Αφου διακοσμητικο επιπλο τον ειχαν καταντησει,μιας και δεν συμμεριζοταν τα μεγαλοπνοα σχεδια των καφετζοφωτοπουλων. Ή μηπως για την μοναδα του λιμανιου,που ψαχνουν πού θα την μεταφερουν? Αυτα γνωστα ειναι. Κατι αλλο μηπως?

      Διαγραφή
    2. Μην μας κρατάς σε αγωνία πες μας

      Διαγραφή
  34. Σςςς,μη ταραζετε τα μπανια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στη συνέντευξη για προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, προκρίθηκαν άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου; ισχύει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν νομιζω να απαγορευεται αφου ηταν εξωτερικη προκηρυξη ολοι μπορουν να κανουν λογικα.Αλλα τι εννοεις προκριθηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ότι είναι μέσα σε αυτούς που θα περάσουν από συνέντευξη. Δηλαδή ένας που δεν είναι αορίστου χρόνου αλλά ορισμένου, μπορεί να πάρει θέση διευθυντή; Είναι λογικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. πέρασαν στα ημιτελικά. Οποία τιμή, να εισαι επιστημονας και να σου τυχει ( αυτα δεν τυχαινουν βεβαια) να ταυτιστεις ή εστω να συνδεθεις με αυτην τη διοίκηση, που ειναι διορισμενη απο αυτήν την κυβερνηση! Να σας προλαβω: ναι, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όλα για τα λεφτά.
    Αυτά κυβερνούν τους/τις περισσότερους.
    Χρήμα, ο Θεός που προσκυνούν ακόμα κι οι αριστεροί.
    Ο Θεός που θα αντέξει ως τη συντέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. φανταζομαι οτι εαν επιλεγονταν καποιος τετοιος θα υπεγραφε νεα τριετους διαρκειας?αφου επιτρεπεται να κανει αίτηση και εξωσχολικός γιατί όχι και το μπλοκάκι.Είναι περίεργο μεν προβλέπεται δε!Εκεί είναι το πρόβλημα?Εδω έχουν γίνει άλλα και άλλα γενικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αφου γινανε περιγράμματα θεσεων κλπ.. δεν επρεπε να καλύπτονται οι θεσεις από εργαζομενους μονιμους του ΟΚΑΝΑ;
    ο Συλλογος το αποδεχτηκε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. αυτος που έκανε για το εφαρμογων ποιος ειναι?εμεις (του ΟΚΑΝΑ_γιατι δεν καναμε?κοιμομαστε ορθιοι? .λαοθαλασσα για το σχεδιασμου κανενας γι αυτο.λογικα ολοι νομιζαν οτι θα πσει ο αναπληρωτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλό μήνα καλές διακοπές κ καλά κρασιά διότι ενημέρωση δεν βλέπω να υπάρχει...μπλα μπλα μπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λευκά κρασιά, έτσι ΑΡΣΥ; το καλοκαίρι καλύτερα λευκά κρασιά. Αυτά δε συστήνετε κι εσείς; Είχε και το ανατολικό μπλοκ ωραία λευκά κρασιά, και τα Τοκαι τα ουγγρικα και του Καυκάσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τα μάθατε???? προκηρύχθηκε θέση ελεγκτή των φακέλων του προσωπικού....α....και μπήκε και το μηχάνημα για το χτύπημα κάρτας στις μονάδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αριστεροί ξεαριστεροι οι διακοπές διακοπές! Όλα κι όλα!
    Είδες ο καπιταλισμός; τον βρίζουμε, αλλά δεν κάνουμε χωρίς αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σε ποιες μονάδες μπήκε το μηχάνημα ;Του έκαναν δοκιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. εχουν μπει σε καποιες μοναδες.αλλα θα λειτουργησει πιλοτικα τον Σεπτέμβρη σε κεντρικα και Αβερωφ και αν παει καλα το πραμα μετα παντου......οποτε λογικα μεχρι τοτε θα τα εχουν βαλει παντου.Ενα μικρουλι μηχανηματακι ειναι ουτε που το φανταζόμουν έτσι δεν εχει ουτε για αποτυπωμα ουτε καμερες κλπ ειναι για καρτα μονο.ωστοσο εχει προδιαγραφη να προστεθουν και αλλα αξεσουαρ αν βρεθουν χρηματα ποτε.Και φυσικα αν δοθει εγκριση που δεν θα δοθει γιατι ειναι και το θεμα των προσωπικων δεδομενων που το περιπλεκει .ενταξει με τις υγειες μας.Παντως περιμένω με αγωνία να δω πως οι καποιοι γνωστοι που κανουν ghosting κοινώς είναι φαντάσματα πως θα καταφέρνουν να τις χτυπάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό περιμένω να το δω και εγώ.. Από την άλλη εσείς θα βρείτε άκρη διότι πάντα παίζεται τίμια και πάνω από όλα συναδελφικά!!! οπότε που είναι το πρόβλημα για τους αργόμισθους? Πουθενά ο νοών νοήτω!!

      Διαγραφή
  49. Αρσυ θα μας προτείνετε κανένα καλό μέρος για διακοπές; εκτός από τις κατασκηνωσεις του Υπουργείου Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή