Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ (μέσα στο καλοκαίρι που αρνείται να έρθει)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ο Αδέκαστος, οι Απαράμιλλοι υπερασπιστές του Αδέκαστου, οι Ανυπέρβλητα πρόθυμοι  και το "Αι σιχτίρ" (διότι και αυτό από άλφα αρχίζει…)

Τι μάθαμε από το πρόσφατο δακρύβρεχτο επεισόδιο στην αντιπαράθεση Διοίκησης –Συλλόγου;
  • Μάθαμε ότι ο Διευθυντής Εφαρμογών (όπως και ο αναπληρωτής του…) ανήκουν στη Διοίκηση και, ως εκ τούτου, ακόμα κι αν τυπικά δεν τίθενται αυτομάτως εκτός του  Σωματείου, θα έπρεπε να παραιτούνται απ’ αυτόν. Σε μια άλλη κοινωνία, όπου οι διοικήσεις θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων, το ξανασυζητάμε.
  • Μάθαμε ότι η Διοίκηση, είναι ικανή να αντιδράσει με αξιοζήλευτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Όταν θεωρεί ότι βάλλεται. Καμία σχέση με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει σε ελάσσονα (κατά τη γνώμη της) θέματαΌπως, για παράδειγμα, τα προβλήματα των γιατρών με ΔΠΥ. Ή η λειτουργία των μονάδων χωρίς γιατρούς. Ή το ότι οι συναδέλφισσες από το συνεργείο καθαρισμού συνήθως δουλεύουν απλήρωτες. Ή τόσα άλλα.
  • Επίσης μάθαμε ότι ο πάτος που μπορεί να φτάσουν ορισμένοι συνδικαλιστές δεν έχει όρια. Η προθυμία των συνδικαλιστών της Ενωτικής Συνεργασίας να υποστηρίξουν τη Διοίκηση ενάντια στο Σύλλογο, στους συναδέλφους τους και στην κοινή λογική ήταν κι αυτή αξιοζήλευτη.   Σχεδόν ανατριχιαστική. Όσο για τα αποκαλυπτικά τους κείμενα (στα οποία προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα του Σύμπαντος), πραγματικά  χρειάστηκε πολύ υπομονή για να τα διαβάσουμε ως το τέλος, αλλά...ναι, το κάναμε. Ακόμη μια απόδειξη ότι είμαστε όντως στρατευμένοι.
Όλα αυτά τα μάθαμε. Αυτό που δεν μάθαμε, είναι προς τι η ξαφνική «πρεμούρα» των υπολοίπων του ΔΣ για τη διαδικασία (τα γεγονότα που υπήρξαν το αποκορύφωμα της μέχρι σήμερα αντισυναδελφικής δράσης του ακατανόμαστου συνέβησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο…). Τα υβριστικά μηνύματα του «συναδέλφου» που τελικά κατάλαβε το προφανές (ότι  έπρεπε να παραιτηθεί δηλαδή από μέλος του Σωματείου) είχαν σταλεί και σε αυτούς επίσης πριν από ένα χρόνο και βάλε.  Τι να πει κανείς? Για τις συνομωσίες που δεν μπορούμε να ξέρουμε, δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κρίνουμε μόνο εκ του αποτελέσματος. Οπότε «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα περισσότερα εκ των ανωτέρω τα γνωρίζαμε ή τα ψιλοϋποψιαζόμασταν. Ίσως το μόνο «καινούριο» σ’ όλα αυτά να είναι πως, ενάντια στη λογική της παραίτησης, ενάντια στη συνεχή ματαίωση και στην επαγγελματική (και συχνά προσωπική) εξουθένωση, οι εργαζόμενοι  παραμένουν με ένα τρόπο  ετοιμοπόλεμοι. Παρά την εντυπωσιακά επίμονη στάση της Διοίκησης και των προθύμων φερέφωνων, παρά τις πιέσεις, οι εργαζόμενοι καταδίκασαν τον τρόπο διοίκησης που έχουν επιλέξει οι τον ΟΚΑΝΑ διοικούντες. Δηλαδή το «αποφασίζω, διατάζω, απειλώ, χώνομαι και στις ίντριγκες, υποφέρω γι’ αυτά που αποφασίζω αλλά τι να κάνω που δεν υπάρχει εναλλακτική, και κάνω και το μάγκα εκεί που με παίρνει, κι αν δεν περάσει το δικό μου κρατάω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω». Γιατί, ας μην κρυβόμαστε: η υποχώρηση της τελευταίας στιγμής δεν πρόλαβε να σώσει τα προσχήματα. Δεν μπόρεσε παρά να τραβήξει την προσοχή στο αναμενόμενο συντριπτικό αποτέλεσμα και να υπογραμμίσει πως οι συλλογικές διαδικασίες έχουν δύναμη και πως γι’ αυτό οι εκάστοτε κρατούντες και οι παρατρεχάμενοι τους τις φοβούνται. όπως ο διάολος το λιβάνι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Τα 16άρια ή όταν η προώθηση προϊόντος εμπλέκεται με τη θεραπεία ασθενών

Ι.Η πατέντα του φαρμάκου Suboxone  λήγει (ή μήπως έχει ήδη λήξει;). Η εταιρεία που εισάγει το φάρμακο (όπως άλλωστε όλες οι εταιρείες που πουλάνε «εμπορεύματα» στην οικονομία της «ελεύθερης αγοράς»)
  • χτίζει προνομιακές σχέσεις με τη Διοίκηση του (μοναδικού) Οργανισμού στην Ελλάδα από τον οποίο εξαρτάται η διάθεση του εμπορεύματος της. Πως το κάνει αυτό; Με τους συνήθεις και σε όλους γνωστούς τρόπους: χρήματα, ταξίδια, ημερίδες, πρόσκληση ξένων ομιλητών κοκ
  • Παράλληλα προωθεί τη νέα μορφή του φαρμάκου – το χάπι των 16mg, μορφή που οι άλλες εταιρείες δεν έχουν ακόμη (προλάβει να) διαθέσουν στην αγορά.
ΙΙ.H προκήρυξη για κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού σε σκευάσματα βουπρενορφίνη, αφορά χάπια των 2, 8 και 16 mg. Μαζί. (Και με την παραγγελία να αφορά στο 25% την μορφή των 16 mg. Χωρίς λόγο, αυθαίρετα. Όπως αυθαίρετα γίνονται διάφορα «ωραία» στον Οργανισμό). Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες γενοσήμων, που δεν έχουν  χάπι των 16 mg,  αποκλείονται. 
Άρα; Οι προωθητικές ενέργειες της εταιρείας απέδωσαν και «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»…- Όχι. Διότι…
Προκύπτει  ένα πρόβλημα: τα χάπια των 16 mg δεν πολυχρειάζονται. Η μέση δοσολογία των ασθενών στις μονάδες του Οργανισμού είναι χαμηλότερη. Γιατί όσοι παίρνουν ΤΗ (στους οποίους και χορηγείται το εν λόγω σκεύασμα)  παίρνουν συνήθως χαμηλότερες ημερήσιες δοσολογίες.  
Για να αλλάξει η τακτική που ακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια στον ΟΚΑΝΑ και να προωθηθεί η χρήση των χαπιών 16 mg , (που παραγγέλθηκαν με τρόπο, ο οποίος όπως είπαμε αφήνει από έξω τις υπόλοιπες εταιρείες και σε ποσότητα που δεν είχε καμία σχέση με τις ισχύουσες δοσολογίες ασθενών στις μονάδες), η Διεύθυνση στέλνει εγκύκλιο με «επιστημονικά» επιχειρήματα. Εκτός από το ότι αυτά που γράφονται απευθύνονται μάλλον σε γιατρούς, που δεν ξέρουν αριθμητική της Πρώτης Δημοτικού, (όπως ότι το 20 προκύπτει ως άθροισμα από 16 +2+2 και όχι μόνον από το 8+8+2+2), η κεντρική "επιστημονική" ιδέα αυτών που λέγονται είναι μια: Πρέπει να ανέβουν οι δοσολογίες ή να αυξηθούν οι ημέρες ΤΗ. 
Και οι δύο επιλογές είναι λογικές ή επιστημονικά ορθές σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως, χάνουν την ορθότητα τους όταν ο λόγος για τον οποίο γίνονται δεν είναι το συμφέρον του ασθενούς αλλά η μείωση του κόστους. Και δυστυχώς, η Διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ αυτό υποστηρίζει. Μάλιστα, εάν ξεπεράσει κάποιος την αυθόρμητη δυσαρέσκεια και καθίσει προσεκτικά να υπολογίσει το κόστος, βλέπει ότι η προτεινόμενη επιλογή δεν είναι καν φθηνότερη για τον Οργανισμό: Μπορεί το ΤΗ με τα 16mg Suboxone να κοστίζει λιγότερο από το ΤΗ με τα 2×8 mg Suboxone, ωστόσο είναι σαφώς ακριβότερο από την επιλογή της επιτηρούμενης χορήγησης με 16mg βουπρενορφίνης (δηλαδή την εκ του πλαισίου οριζόμενη διαδικασία για τον ασθενή που δεν πληρεί τα κριτήρια ΤΗ) και 8 mg Suboxone στο χέρι. 

Το συμπέρασμα δυστυχώς για τους εμπνευστές των επιχειρημάτων είναι αβίαστο: η προσπάθεια «σπρωξίματος» των χαπιών των 16mg ξεπερνά τη μείωση του κόστους για τον Οργανισμό και μετατρέπεται σε αύξηση του κέρδους της εταιρείας.
Ντροπή!
Αυτό νοιώθουμε. Ντροπή που αναγκαζόμαστε να γράψουμε τα προφανή. Αλλά στον καυγά των φαρμακευτικών εταιρειών εμείς, σε αντίθεση με τη Διοίκηση που κάνει παραγγελίες και προκηρύξεις όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες των μονάδων, αλλά με βάση το όφελος (τίνος άραγε;), θα λέμε πάντα, όπως και στο παρελθόν: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! «Όταν στο βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν οι βάτραχοι».

Φυσικά μια τέτοια πολιτική δεν είναι πρωτότυπη. Στις ΗΠΑ αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας – και συχνά  στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε", μόνο που για μια ακόμη φορά ο καπιταλισμός στοιχίζει ζωές.
Δείτε, για παράδειγμα, την ιστορία προώθησης της οξυκοδώνης και το κόστος της σε ανθρώπους – από τα πληρωμένα συνέδρια και ταξίδια στην «ηρωίνη των βουνών» και τον τετραπλασιασμό των θανάτων από overdose.
“The promotion and marketing of Oxycontin:  Commercial Triumph, Public Health Tragedy”   Art Van Zee, MD, Am J Public Health. 2009 February; 99(2): 221–227. 10.2105/AJPH.2007.131714

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΡΙΤΟ: Πανηγυρικό λόγω και του πρόσφατου εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών.
  • Τι γίνεται, τελικά, με τη λίστα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει;
  • Ο αριθμός των εξαρτημένων μειώθηκε, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος, ή μήπως πρέπει να ρίξει μια καλύτερη ματιά στα νούμερα και στον τρόπο υπολογισμού τους;
  • Πώς αξιολογείται η λειτουργία των μονάδων χωρίς καθόλου ή με ολίγη από ψυχίατρο;
  • Πώς προχωρά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εξάλειψη της ηπατίτιδας στις μονάδες που δεν έχουν καθόλου ή ολίγη από παθολόγο;
  • Τι  απέγινε το όραμα για τη μονάδα διπλής διάγνωσης;  Άξιζε τις θέσεις θεραπείας που θυσιάστηκαν στην ποδιά του;
  • Απαιτείται κράνος για να δουλεύεις στη «Σωτηρία» τα σαββατοκύριακα ή όχι ακόμα;
  • Μετά την πλάκα με τους Προέδρους και το ταμπελάκι του ΙSO η διακόσμηση των Κεντρικών Υπηρεσιών θα ολοκληρωθεί με πίνακα όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός καβάλα στο άλογο κατατροπώνει το δράκο της διαφθοράς;
  • Θα αναγνωριστεί –επιτέλους- ως προστάτης άγιος του πανεπιστημίου Ρεθύμνου ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ; Στην τελετή θα παρευρεθεί ο Υπουργός ή θα κρατηθούν χαμηλοί τόνοι;
Αλήθεια μας πονάει να κάνουμε χιούμορ μ’ αυτά τα πράγματα, που επηρεάζουν τη ζωή των ασθενών, των ανθρώπων που ξέρουμε και παλεύουμε να βοηθήσουμε κι αυτών που δεν ξέρουμε και δικαιούνται θεραπεία. Μας πονάει και μας εξοργίζει.
Δείτε αυτό το μακάβριο χιούμορ, σαν μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το ότι οι τον οργανισμό και την υγεία γενικότερα διαφεντεύοντες, αντί να αναμετρώνται με τα πραγματικά προβλήματα, δείχνουν να ασχολούνται μόνον με το πώς θα βολέψουν κάποιους εργαζόμενους που τους κάθονται καλά, πώς θα ταλαιπωρήσουν άλλους που δεν κάθονται στα αυγά τους, πώς θα «σταθούνε» απέναντι στα ΜΜΕ, πώς δεν θα καταποντιστούν αλλά θα επιπλεύσουν – ενίοτε πατώντας στα κεφάλια ασθενών και εργαζομένων.

Με την ευκαιρία: ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ στην ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ και την  ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Είναι αλήθεια ότι οι λέξεις "ματαιοδοξία" και "καταξίωση" μοιάζουν λιγάκι. Και οι δυο περιέχουν το διπλό γράμμα «ξι».  Κατά τα άλλα είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες.

Στον ΟΚΑΝΑ όμως πολλοί (ονόματα δεν λέμε για ευνόητους λόγους) πολλοί έχουν μπερδέψει την καταξίωση με την ματαιοδοξία. Θέλουμε να βοηθήσουμε και για το λόγο αυτό παραθέτουμε τους ορισμούς της κάθε λέξης ξεχωριστά (διαθέσιμοι στο https://el.wiktionary.org):

ματαιοδοξία (θηλυκό)
η ιδιότητα του ματαιόδοξου· το να νοιάζεται κανείς και να επιδιώκει πράγματα μάταιαασήμαντα, και να τα επιδεικνύει
όπου ματαιόδοξος -η -ο
1.(για πρόσωπα) που νοιάζεται να αποκτήσει και να επιδείξει πράγματα μάταια, που έχουν εξωτερική λάμψη αλλά είναι στην πραγματικότητα ασήμαντα
2. (για στάσεις και ενέργειες) που χαρακτηρίζεται από την επιδίωξη μάταιων πραγμάτων

καταξίωση (θηλυκό)
η ενέργεια και το αποτέλεσμα τού καταξιώνω, η παραδοχή της αξίας κάποιου
όπου καταξιώνω
1. κρίνω κάποιον άξιο, αναγνωρίζω την αξία του

Είναι ολοφάνερο νομίζουμε ότι η βασική διαφορά της ματαιοδοξίας από την καταξίωση είναι ότι η δεύτερη προϋποθέτει την ύπαρξη του άλλου, ενώ η πρώτη δεν περιλαμβάνει ούτε προϋποθέτει την ύπαρξη του.
Υπάρχει βέβαια μια (δυνητική) σχέση μεταξύ των εννοιών: το ματαιόδοξο άτομο επιζητεί την καταξίωση και για το λόγο αυτό επιδεικνύει τα μάταια ή ασήμαντα επιτεύγματα του. Θεωρώντας δε ότι με αυτά τα επιτεύγματα καταξιώνεται στα μάτια των άλλων, νοιώθει καταξιωμένο και (αυτό)ικανοποιείται.
Έτσι λοιπόν η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ που νοιώθει την ανάγκη να καταξιωθεί (εν μέσω των τεράστιων προβλημάτων των μονάδων που δημιουργεί η έλλειψη γιατρών και όλα τα άλλα), καλεί τους υπευθύνους των μονάδων (χωρίς να τους ενημερώσει περί τίνος πρόκειται, με αποτέλεσμα οι ευσυνείδητοι εξ αυτών να αγχώνονται γιατί δεν έχουν κανέναν άλλο γιατρό να αφήσουν στο πόδι τους). Στη συνάντηση αυτή η Διοίκηση αντί να δώσει λύση στα προβλήματα, παρουσιάζει στους υπεύθυνους των μονάδων το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο που έχει παραχθεί επί της θητείας της με τη βοήθεια ανθρώπων που (κάνουν πως) αγνοούν παντελώς το τι πραγματικά συμβαίνει στις μονάδες.
Μετά δημιουργείται «θυμός».
Μετά θα σκεφτούν να κάνουν ένα εκπαιδευτικό για τον «θυμό».
Και μετά θα μας φωνάξουν να μας παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό που έκαναν για το «θυμό», για να νοιώσουν καταξιωμένοι που έκαναν το εκπαιδευτικό για τον «θυμό».
Και μετά ο θυμός θα γιγαντωθεί και αυτοί θα βγάλουν ένα Δελτίο Τύπου για να κατακεραυνώσουν το σωματείο, που δεν καταλαβαίνει το έργο που έχει επιτελεστεί σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης.
Κι όλα αυτά εξ αιτίας της σύγχυσης των εννοιών της «ματαιοδοξίας» και της «καταξίωσης», που ορισμένοι φαίνεται να έχουν στο κεφάλι τους. Διαχρονική η σύγχυση μεν, στοιχειώδης η ανάγκη διαφοροποίησης των εννοιών δε.

Παρόλα αυτά από τη μεριά μας:
Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι ο κύριος αγώνας μας δεν αφορά στα ευτράπελα και στα εξοργιστικά της Διοίκησης, και των παρατρεχάμενων της, αλλά
  • Την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν και τώρα χαίρονται (μαζί με τους φίλους τους Ευρωπαίους) που  τα κατάφεραν.
  • την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αλήθεια γιατί η Διοίκηση του Οργανισμού κοντά στα άλλα θαυμάσια που κάνει, συνεχίζει να προκηρύσσει τις συμβάσεις με τους εργολάβους; Συμφέρουν καλύτερα κάποιον; Γιατί κατά τα λοιπά ούτε τον οργανισμό ούτε τους εργαζόμενους συμφέρουν).
  • την πρόσληψη γιατρών και του απαραίτητου προσωπικού για την ορθή λειτουργία των μονάδων

Κι όλα αυτά με ένα Σωματείο ελεύθερο από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις της Διοίκησης, απέναντι σε κάθε προσπάθεια καθυπόταξης και τρομοκράτησης.

Και επειδή έρχεται καλοκαίρι και υπάρχει πάντα λίγο περισσότερος χρόνος για διάβασμα, επαναφέρουμε - μετά από καιρό είναι αλήθεια - τη ιδιαίτερα πετυχημένη στήλη μας:

"Για να δουλεύει το μυαλό και να μη μας δουλεύουν…" 


  1. Για την πανηγυρική ελάφρυνση του χρέους
http://www.imerodromos.gr/chreos-alitheies-kai-psemata-toy-nikoy-mpogiopoyloy/



  1. Για τις συλλογικές συμβάσεις τον καιρό των μνημονίων
https://marginalia.gr/arthro/i-metexelixi-ton-syllogikon-symvaseon-ergasias-se-mnimoniako-meso-aporrythmisis-tis-ergasias/



  1. Ειδικό αφιέρωμα στο Μάη και στο 1968 (έστω και καθυστερημένα)

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο ξανά: Ο γαλλικός Μάης του ’68
http://ektosgrammis.gr/website/tipota-den-tha-einai-idio-xana-o-gallikos-mais-toy-68


Ιταλία: Το μεγάλο «Καυτό Φθινόπωρο» | Εκτός Γραμμής

http://ektosgrammis.gr/website/italia-megalo-kayto-fthinoporo

Η παγκόσμια έκρηξη του ’68 και η δημιουργία της νέας αριστεράς | Εκτός Γραμμής

http://www.ektosgrammis.gr/website/i-pagkosmia-ekrixi-toy-68-kai-i-dimioyrgia-tis-neas-aristeras

55 σχόλια:

  1. Αργήσατε να επανέλθετε αλλά μας αποζημιώσατε. Μία παρατήρηση: έχει μείνει εκ πρώτης (το τονίζω) στο απυρόβλητο ο ένας ασβός από τους τέσσερις. Ο όψιμα φερμένος με τους τίτλους του τεχνοκράτη που θα έβαζε τάξη και θα έφερνε ανάπτυξη. Ειδικά σε αυτόν να απονείμουμε τιμητική πλακέτα για τη νέα γνώση που έφερε στον οργανισμό. Έφερε τις διαδικτυακές μεγάλες οθόνες που κοσμούν όλα τα γραφεία της διοίκησης στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα πλέον. Επίσης, έφερε νέους τρόπους διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Μέχρι τώρα ξέραμε την επιλεκτική εύνοια εργαζομένων. Τώρα μάθαμε και την επιλεκτική κακοποίηση ως τιμωρία, επειδή προϋπήρχαμε στον οργανισμό και ξέρουμε σαφώς περισσότερα σε όλα τα επίπεδα και τα ξέρουμε και καλύτερα. Αυτός ο τύπος δεν θα πρεπε να μπορεί να κρύβεται πίσω από υπογραφές άλλων. Γιατί μετά από εμάς θα θελήσει να διοικήσει κάποιους άλλους. Και αυτό καλό θα ήταν να το αποτρέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως δηλαδή θα το αποτρέψουμε; τι προτείνεις;

      Διαγραφή
  2. «Πω-πω, σκόνη που σήκωσα!», είπε η μύγα που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος.
    Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας

    Με αφορμή το θέμα της τελευταίας συνάντησης των υπευθύνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμείς δούλοι είμαστε. αλλά καμία σχέση ε;...

      Διαγραφή
    2. Σε αυτή τη ζωή κουβαλάμε και την προσωπική μας ταυτότητα. Να σας ρωτήσω κάτι λεβέντισες/ες της αρσυ;

      Διαγραφή
  3. Ένα αίτημα που καθόλα το αξίζει κάποιος να ικανοποιηθει από τον Οργανισμό, σύμφωνοι, πως βρίσκει την ηρεμία να το καταθέσει σε αυτούς τους τύπους; να ζητάει την έγκριση αυτών των τύπων; πως το καταφέρνει αυτό ένας συνδικαλιστης; να μην τον κυνηγάνε χαζές ενοχές ότι κάποιοι μίζεροι συνάδελφοι θα παρεξηγησουν, θα βάλουν στο μυαλό τους ιδέες για διαπλοκές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχετε απάντηση; για καποιους/ες συναδέλφους, μπορεί να είναι χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "διαπλοκή" προϋποθέτει ανταλλάγματα.
      Κάποιος που συνεχίζει να έχει τις ίδιες απόψεις, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, τις ΓΣ, δεν σκύβει το κεφάλι είναι προφανές πως δεν διαπλέκεται. Αν υπάρχει όμως κάποιος που υπήρξε συνδικαλιστής και τώρα γλείφει εκεί που έφτυσε για 250 ευρω ή/και για να θρέψει τον υπέρμετρο έως μεγαλομανίας ναρκισσισμό του, τότε κατά τη γνώμη μου, ναι μπορούμε να μιλήσουμε και για διαπλοκή. Παίρνει ανταλλάγματα ο άνθρωπος με τη σιωπή του, την υποταγή του κλπ κλπ. Άσχετα από τα ιδεολογήματα που μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας για να δικαιολογήσει τις ντροπές του.

      Διαγραφή
    2. Δεν εννοω μόνο τη διαπλοκή. Θέλεις βρε αδελφέ να αιτηθείς ένα συνέδριο. Που δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ίσα, να είμαστε και επιστημονικά ενημερωμένοι, όπως σωστά έχει επιχειρηματολογησει για το θέμα στο παρελθόν η Όλγα. Πως να το αιτηθείς από αυτούς τους τύπους; Το πάει η καρδιά σου; Όχι, πείτε μου όσοι - ή οσες- καταφερνετε και το πάει, πώς το καταφερνετε;

      Διαγραφή
    3. Εννοείς να παρακολουθησεις ένα συνέδριο ή να διοργανώσει ο ΟΚΑΝΑ ένα συνέδριο πάνω σε μια δική σου πρόταση?

      Διαγραφή
    4. Να παρακολουθήσω βρε αδερφέ. Να μου καλύψουν κι εμένα τα έξοδα για ένα συνεδριακι.Κι ας μην περάσω τον ωκεανό.

      Διαγραφή
  5. " Γιατί, ας μην κρυβόμαστε: η υποχώρηση της τελευταίας στιγμής δεν πρόλαβε να σώσει τα προσχήματα. Δεν μπόρεσε παρά να τραβήξει την προσοχή στο αναμενόμενο συντριπτικό αποτέλεσμα και να υπογραμμίσει πως οι συλλογικές διαδικασίες έχουν δύναμη και πως γι’ αυτό οι εκάστοτε κρατούντες και οι παρατρεχάμενοι τους τις φοβούνται. όπως ο διάολος το λιβάνι."

    Δεν κατάλαβα τίποτα ΑΡΣΥ ποια υποχώρηση ποιο συντριπτικό αποτέλεσμα.Μην μιλάτε με γρίφους προσπαθούμε να καταλάβουμε.Μόνο εγώ δεν κατάλαβα αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοβήθηκαν την συντριπτική ήττα και μαζεύτηκαν. Το ότι μαζεύτηκαν δεν δείχνει ευαισθησία αλλά πανικό.
      και όταν αυτοί φοβούνται εμείς οι υπόλοιποι έχουμε δύναμη.
      Με απλά λόγια.

      Διαγραφή
  6. Μη μας πιάνει πανικός.. τώρα με τους καινούριους προϊσταμένους με την πολύχρονη εμπειρία τους στο χώρο των εξαρτήσεων και τη σχετική τους εκπαίδευση... θα ανανεωθεί ο οργανισμός σε οράματα και ιδέες! Εκείνοι θα κοιμούνται ήσυχοι με τη συνείδησή τους (οι νέοι και όσοι τους επέλεξαν) και εμείς όρθιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το θέμα είναι ότι αυτά τα αρπακτικά(ο θεός να τους κάνει συνάδελφους) έπεσαν με τα μούτρα να πάρουν θέσεις.Άλλοι με 10 μήνες προυπηρεσία στον ΟΚΑΝΑ αλλά αρεστοι- κολλητοί του κοντού και του ψηλού.άλλοι χωρίς ούτε καν μεταπτυχιακό.Το πρόβλημαείναι μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι αυτοί οι πέντε -έξι κολλαούζοι της Διοίκησης αγνόησαν την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης.Για αυτό το λόγο όλοι εμείς οι υπόλοιποι κάτι πρέπει να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Μετάνοια και προσευχή.
      Και μη βιαστείτε να γελάσετε. Γελάστε με τα χάλια μας.

      Διαγραφή
  8. Τι να πούμε με την κατάντια του οργανισμού. Γίνεται υπεύθυνος τμήματος ....διαιτητής!!!και μάλιστα νεοπροσλαμβανόμενος στον ΟΚΑΝΑ.Για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ορθής αξιολόγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά καμμία τσίπα πια. και καλά οι νέοι που στο κάτω κάτω της γραφής αυτοί τους προσέλαβαν. Οι άλλοι οι πιο παλιοί με τι μούτρα θα κυκλοφορούν πιά ανάμεσά μας. Και πιο πολύ από όλους όσοι ανερυθρίαστα πέρνουν θέσεις άλλων συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εάν κερδίσει ο σύλλογος την υπόθεση στο στε
    όλοι και όλες αυτές που συμπεριφέρθηκαν με αυτό το ξεδιάντροπο τρόπο τί θα κάνουν; Ή είναι τόση η ξεδιαντροπιά που δεν τους καίγεται καρφί;κρίμα πραγματικά για κάποιους/ες που δουλέψαμε μαζί και για 250 ευρώ δέχονται να κάνουν ότι έως πρόσφατα κατήγγειλαν περί αναθέσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά, σε αυτή τη ζωή άλλοι άνθρωποι για 250 εουρος ανοίγουν πόδια.... Τι είναι λοιπόν οι δικοί μας να αγνοούν και να κοροιδεύουν τους συναδέλφους... Τιποτις δεν είναι.

      Διαγραφή
  11. λιθοβολισμό στην πλατεία προτείνω...και βασανιστήρια ιεράς εξέτασης.επισης μπορούμε να τους κάνουμε και βουντού.αλλά το καλύτερο είναι να κάψουμε τα ομοιώματα του ψηλού και του κοντού σε ανάλογη τελετή με τύμπανα και αλαλαγμούς έξω απο τα κεντρικά έτσι όπως μας αξίζει καιι μας ταιριάζει.ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που θα προΐσταται των τελετουργιών αυτών, θα παρει επιδομα 250 έουρος; και πώς θα επιλεγεί; με συνεντευξη;
      θελω συγκεκριμενη προταση από αρσυ.

      Διαγραφή
    2. θα γίνει rotation για να το ευχαριστηθούν όλοι και όλες και να σπάσει η ιεραρχία

      Διαγραφή
    3. Χμμμμ..... Οκ.
      Αλλά να πούμε μια αλήθεια με την ευκαιρία; Πολλοι/ες από τους "όλους και ολες", θα θέλανε να το επιβλεπουν ως Υπευθυνοι ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΆ να πάρουν τα 250... Σκασίλα τους να το ευχαριστηθουν. Η λατρεία του χρηματος αφορά πολλους περισσότερους από τους 7-8 νεοεκλεκτούς που σχολιάζουμε.

      Διαγραφή
    4. να προσέξουμε να υπάρχει δικαίωμα ένστασης μην μας ακυρώσει ο σύλλογος πάλι όμως.θα επιλεγεί ο πιο κομπλεξικός με την πιο επαναστατική πρόταση.το rotation είναι πάντα μια ωραία ιδέα αλλά φοβάμαι οτι ακόμα και γι αυτό το λόγο θα γκρινιαζαν όλοι....τραγική κατάσταση.αντε πάρτε καμια αδειούλα σε λιγο θα μας περάσει όπως όλα.και αμα επαναληφθει η διαδικασία θέλω να δω να ξεδιπλώνονται τα ταλέντα και τα βιογραφικά όλων των αδικημένων προσοντούχων συναδέρφων...κλάμα!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Αναρωτιέμαι δεν είναι πολύ μίζερο για 250 ευρώ να δέχεσαι να σε φτύνει η πλειοψηφία των συναδέλφων και -ακόμη περισσότερο -να κάνεις παρέα μόνο με τύπους σαν τους ψηλούς τους κοντούς και κάποιους κόλακες?
      Για 250 ευρώ το μήνα?

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη
      τους φτύνουν; θα τους φτύνουν;
      Ονειρευεσαι

      Διαγραφή
    7. Και βέβαια τους φτύνει η πλειοψηφία.
      Και το ξέρουν και οι ίδιοι. ...

      Διαγραφή
    8. Πώς το ξέρουν; νιώθουν τη δροσιά της ροχαλας στα μούτρα τους; Ναι;

      Διαγραφή
  12. Ίσως είναι προτιμότερο κάποια στιγμή να τιμήσουμε τους συναδέλφους που προσεγγίστηκαν από τη διοίκηση για να κάνουν αιτήσεις και να καταλάβουν θέσεις, και αρνήθηκαν. Αντί να ξοδεύουμε το σάλιο μας φτύνοντας δεξιά και αριστερά, ας τονίσουμε ότι δεν είμαστε ο βούρκος που κολυμπάει η διοίκηση, και ότι υπάρχουν και πολλοί που αντιστέκονται. Μπορεί όσοι δεν μαγεύονται από σειρήνες να κάνουν το αυτονόητο, όμως σε μία εποχή που το αυτονόητο θεωρείται από τη διοίκηση ανατρεπτική πράξη, θα πρέπει αυτές τις πράξεις να τις μνημονεύουμε ως παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου. Μάλιστα υπάρχουν συνάδελφοι που ενώ αρχικά είχαν καταθέσει υποψηφιότητα (έχοντας παραπάνω και από τα απαιτούμενα τυπικα προσόντα), απέσυραν την υποψηφιότητα τους συντασσομενοι με τις συλλογικες αποφάσεις. Με κάνουν να νοιώθω υπερήφανη που είμαι συνάδελφος τους, κι ας μην τους ξέρω όλους προσωπικά.

      Διαγραφή
    2. Είναι μια καλή ιδέα σε αυτό το μπλογκ η Άρσυ να βάλει κάποια τέτοια ονόματα ανθρώπων που λειτουργούν ως θετικό παράδειγμα. Αρσυ πρέπει να γίνετε πιο μπροστάρη δες στον αγώνα, με καινούργιες ιδέες και πρακτικές.

      Διαγραφή
  13. οι συνάδερφοι δυστυχώς άκουσαν τον σύλλογο που τους άφησε ακάλυπτους και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να πάρουν μια θέση ευθύνης που κάποιοι απο αυτούς θα ήταν πολύ πιθανο πάρουν.Κατα τα άλλα κάποιος πρέπει να μιλήσει και για την ταμπακιέρα.Η απόφαση που πάρθηκε απο δέκα ατομα που ήταν μέσα στην αίθουσα ήταν η βλακωδέστερη όλων των εποχώςν.Λες και μπορεί ο σύλλογος και κάθε σύλλογος να ελέγξει το σύνολο των συμπεριφορών των συναδέρφων .Με ποιο τρόπο κάλυπτε η απόφαση αυτη τους συναδέρφους που δεν θα έκαναν αιτήσεις τη στιγμή που ήταν απολύτως βέβαιο οτι κάποιοι θα έκαναν αίτήσεις άρα η διαδικασία θα προχωρούσε?Πώς ο σύλλογος υπερασπίστηκε τα διακαιώματα των συναδέρφων που είχαν προσόντα δεν ανήκαν στους καινουργιους συναδέρφους που κάποιοι υποθέτουμε ισως και σωστα οτι είναι κολλητοι με την Διοίκηση και ήθελαν να κάνουν αίτηση?Τελικά αυτή η απόφαση ποιον εξυπηρέτησε?????Ποιον ήθελε να εξυπηρετήσει?Εκτος απο τους παλαιούς κατόχους θέσεων ποιος άλλος είχε όφελος απο το να μην γίνει η διαδικασία ??Απο αυτούς μήπως κάποιοι φοβήθηκαν υπερβολικά οτι θα χάσουν την θέση τους και δικαίως και αυτή η απόφαση ήρθε σαν σανίδα σωτηρίας?Το κακό είναι οτι μέσα σε αυτους υπήρχαν και συνάδερφοι που είχαν και έχουν τα προσόντα για την θέση και που λόγω του Συλλόγου αυτοκτόνησαν.Και όσοι ξέρουν κάποια περισσότερα οι του πέμπτου προσπαθούν να τους κρατήσουν στις θέσεις τους με κάθε τρόπο.Για όλο αυτό το χάος λοιπόν φυλάξτε τις ροχάλες σας για άυτους που παίρνουν τις αποφάσεις και μας εκπροσωπουν και οχι τους συναδέρφους μας που έκαναν τις αιτήσεις.Ο σύλλογος πολύ όοψιμα θυμήθηκε οτι το κείμενο είχε θέματα νομιμότητας για την ακρίβεια του πηρε εναμιση χρόνο.Το κείμενο της προκύρηξης ειναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε για όλες τις θέσεις ευθύνης ως τώρα απο την Διοίκηση αλλά μέχρι τώρα περιέργως δεν μας είχε απασχολήσει.......Ακόμα και αν εχουν δίκιο το γεγονός οτι αντέδρασαν αλα κάρτ είναι υποπτο....Κινούμαστε στα όρια του φαιδρού εδω και καιρό.όλοι το λέμε μεταξυ μας αλλά κανεις δεν τολμά να το πει δημόσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 7/7, 10.40
      Αμφιβάλλω για το αν είσαι μέλος του συλλόγου.
      Αμφιβάλλω για το αν έχεις διαβάσει την ΚΥΑ.
      Αμφιβάλλω για το το ότι γνωρίζεις το παρασκήνιο της ΚΥΑ, όπως πραγματικά είναι και όχι όπως σου τα λέει ο αναπλ. διευθυντής εφαρμογών (μήπως είσαι κιόλας ο αναπλ. διευθυντής ο ίδιος)
      Αμφιβάλλω για το αν γνωρίζεις τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεσαι
      Αμφιβάλλω για το εάν μπορείς να καταλάβεις την ουσία της απόφασης του συλλόγου και την ουσία όλων όσων γίνονται στα κεντρικά του οκανα τα τελευταία 3 χρόνια....

      Ακόμα όμως και εάν κάνω λάθος που αμφιβάλλω, την επόμενη φορά, αντί να κρίνεις τα τεκταινόμενα στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου, να πάρεις τα πόδια σου και να ρθεις, να υποστηρίξεις τη γνώμη σου μπροστά στους συναδέλφους, να ψηφίσεις αυτό που πιστεύεις και να προσπαθήσεις να ανατρέψεις τις λάθος αποφάσεις μας. Από μακριά κριτική και συμπεράσματα πιο πολύ με τρολιές μοιάζουν παρά με επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    2. 7 Ιουλίου 10.40, οι "όλοι μεταξύ σας" που λέτε ότι κινούμαστε στα όρια του φαιδρού είστε η παρέα του 5ου? Θα σας συμβούλευα να κοιτάξετε και λίγο πέρα από τη μύτη σας, γιατί μέχρι εκεί βρίσκονται μόνο όσοι βρίσκονται στην ίδια βάρκα με εσάς. Υπάρχει κι άλλος πολύς κόσμος εκεί έξω.

      Διαγραφή
    3. Όχι στα όρια. ΕΊΜΑΣΤΕ φαιδροι/ες.

      Διαγραφή
    4. Για να μπορέσει κανείς να υποστηρίξει την γνώμη του στις συνελεύσεις συνάδερφε -συνδικαλιστή θα πρέπει όλοι να συμφωνούμε οτι είμαστε άνθρωποι και όχι πρόβατα.Όταν λοιπόν φτάσουμε σε αυτό το σημείο ίσως ξαναέρθω σε συνέλευση και εγώ και οι άλλοι συνάδερφοι που απέχουμε τόσα χρόνια.Κοιτάξτε λοιπόν και εσείς πέρα απο την μύτη σας .Η δια βοης αποφάσεις δεν είναι δημοκρατία.Να λείπει το βύσσινο...και λέγε ό τι θες.

      Διαγραφή
    5. 1. Ο ρόλος του προβάτου δεν επιβάλλεται.
      Επιλέγεται από το πρόβατο.
      2. Το να περιμένεις τους άλλους να "ξυπνήσουν" είναι συμπεριφορά προβάτου.

      Διαγραφή
  14. Το ερώτημα είναι ένα.ειναι αξιοκρατικό το νέο συσύστη που πλασάρει η διοίκηση για την επιλογή των προϊσταμένων;Για όποιον αντικειμενικό και όχι πορωμενο είτε από τη μεριά της διοίκησης είτε από τη μεριά του συλλόγου διαβάσει την κυα και την προσφυγή των νομικών συμβούλων του συλλόγου καταλαβαίνει ότι μιλάμε για στημένο παιχνίδι.Στο παιχνίδι πήραν μέρος δυστυχως οι νεοκοποι προσληφθεντες στον οκανα που σαφώς είναι αρεστοί της διοίκησης αφού αυτοί τους προσέλαβε.Χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι η επιλογή υπευθυνου στο τμήμα θεραπείας.εκει αξιολογήθηκε ως επικρατέστερος ο πρόσφατα προληφθείς στον οκανα διαιτητής ενώ συνάδελφος με εικοσαετή εμπειρία στον οκανα , με μεταπτυχιακό κ.α. με το ζόρι κατετάγη δεύτερη.η απάντηση γιατί έγινε αυτο είναι ότι ο γενικός έχει αδυναμια στον διαιτητή.και αυτό αποδυκνυει πόσο αιολο και αναξιοκρατικο είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης για επιλογή προϊσταμένων.Αρα το ερώτημα δεν είναι αν ο συλλογος προστατεψε ή έκαψε τους παλιούς υπευθυνους.Αλλα εάν θέλει κάποιος να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία.Η απαντηση για όσους έχουν λίγη αξιοπρέπεια είναι ότι δε θα συμμετέχουν σε μια διαδικασία που από την αρχή είναι προαποφασισμένο ποιον θα τοποθετήσουν που.Μαλιστα συνάδελφος που τοποθετήθηκε σε μια τέτοια θέση είχε προαναγγείλει την τοποθετησή της με τη των υποψηφιοτήτων. Ο σύλλογος κατά τη γνώμη μου πρέπει να κινηθεί σε όλα τα νομικά επίπεδα και όσο για όσους συμμετείχαν στη διαδικασία ένα έχω να πω.Εχει ο καιρός γυρίσματα και πολυ πιο συντομα από ότι ελπιζουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΤΡΙΚΟ ΣΤΟ "ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΑΣΚΕΤ"..ΟΠΟΤΕ ΤΥΠΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ..ΕΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΙΩΙΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΡΟΝ ΟΚΑΝΑ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ Κ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΚΑΠΟΤΕ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!!

      Διαγραφή
  15. Έχω ένα ερώτημα να κάνω.Εγώ που είμαι κατηγορίας ΤΕ γιατί με απέκλεισαν και δεν μπορούσα να συμμετάσχω στη πρώτη προκήρυξη;Μήπως για να είναι σίγουροι οτι θα βάλουν τους δικούς τους ΠΕ; Ή μήπως αυτό δείχνει ότι πραγματικά τα έχουν χάσει και κάνουν τη μια βλακεία μετά την άλλη;Εγώ πραγματικά θέλω να προσφύγω σε ένδικα μέσα ατομικά για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.Γιατί δηλαδή τώρα στην επαναπροκήρυξη των λοιπών θέσεων θυμήθηκαν την κατηγορία ΤΕ;Στη πρώτη προκήρυξη γιατί δεν ήταν ΠΕ ή ΤΕ; Νομίζω ότι για τους δικηγόρους είναι απλή υπόθεση και ευκολάκι.Γνωρίζετε που θα απευθυνθώ για να προσφύγω εναντίον αυτής της αδικίας που δείχνει την προχειρότητα αλλά και την ακυρότητα των δύο προκηρύξεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πάρε τα παιδιά του Συλλόγου τηλέφωνο γιατί όπως έμαθα την παρασκευή ψάχνουν συναδέλφους κατηγορίας ΤΕ για να προσφύγουν στα δικαστήρια. Εγω δυστυχώς είμαι ΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ συνάδερφε που το ειπες γιατι και εγω το σκέφτηκα αλλά δεν τόλμησα.νομίζω οτι είναι φανερό πότε ο αρχισυνδικαλιστής μας υποδύεται οργισμένο συνάδερφο και γράφει εδω μέσα ως τέτοιος.....αυτά και αλλες πρακτικές του είναι σαν να έχουν ξεπηδήσει απο εποχές Αυριανής.αλλά τότε φίλτατε υπήρχε και το αντίστοιχο κόμμα απο πίσω....τώρα είσαι λίγο σαν τον τέως.....χωρις θρόνο.Αυτό που πρέπει να καταλάβεις ειναι οτι καλώς η κακώς δεν σου περνάει πια και να αφήσεις τις υστερίες στην άκρη μηπως και κάνεις αυτό για το οποίο έχεις εκλεγεί κάποια στιγμή,Οι κατινίες υστεριες και οι λαικισμοι του τελευταίου διαστήματος έχουν απομακρύνει τον κόσμο χιλιόμετρα μακρια .Αλήθεια πιστεύεις οτι οι συνάδερφοι έχουν ακούσει για το τι γίνεται στα κεντρικά ?θα σου πω εγω οχι....και δεν τους νοιαζει και πολυ....γιατι έχουν άλλα προβλήματα τα οποία αν δεν ασχολιόσασταν με τα "πληγωμένα πλατανόφυλλα/φιλα"μπορεί και να είχατε λύσει και κανένα ...λέμε τώρα....Πάρτο αλλιώς γιατι θα χάσεις και τους τελευταίους υποστηρικτές σου εαν έχεις ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Τι είπε ο συνάδελφος που το σκέφτηκες κι εσύ αλλά δεν το έγραψες? Δεν είσαι κατανοητος/ή.

      Διαγραφή
    3. Διακρίνω μια τρικυμία εν κρανίω σε κάποιους σχετικά με όσα γράφει ο 8 Ιουλίου-8:23μ.μ.Για ποιό λόγο άραγε; Συμφωνείς με τον νέο τρόπο αξιολόγησης των υπευθύνων; Για τον παλιό τρόπο αυτόν του πλατανιά τα ξέρουμε όλοι. Τώρα τί κάνουμε με τον προσχηματικό τρόπο περί αξιοκρατίας που προσπαθεί να μας πείσουν οι γεννημένοι από τα σπλάχνα του αναξιοκρατικού συστήματος Πλατανιά-Μαλλιώρη-Κοκκέβη (Καφετζόπουλος,Κοκκώλης και Φωτόπουλος) και από κοντά και ο νεόκοπος γενικούλης;Δεν καταλαβαίνεις ότι κι αυτούς πρέπει να τους ξεμπροστιάσουμε με κάθε τρόπο για τον τρόπο που διοικούν τον οκανα;Εκτός και αν είσαι ένας από το φαν κλαμπ τους στον 5 και 6ο όροφο των κεντρικών

      Διαγραφή
  17. Ο/Η συνάδελφος(;) 8 Ιουλίου 8.23 βλέπει "κατινιές και λαϊκισμό" στις ενέργειες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ τον τελευταίο καιρό..
    Χωρίς σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να λάβουμε υπόψη μας ότι αυτοί που έκαναν τα χαρτιά τους για να πάρουν θέσεις "ευθύνης" πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν την κατινιά, την μιζέρια και τον μικρομεγαλισμό τους.
    Μια (ένας) εξ αυτών είναι και η (ο) συνάδελφος που (θέλει να) βλέπει μόνο τα "πλατανόφυλλα" και (κάνει πως) δεν βλέπει τα δικά της (του) (κοντο)κέρατα.
    Αμ τα βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι, καλή μου, τα κέρατα.
    Η έλλειψη εναισθησίας είναι ένα από τα "συμπτώματα" των απανταχού κερατάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φωτιά να πέσει να μας κάψει θεομπαιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σύντομα πάντως θα ξεχωρίσει....η ήρα από το σιτάρι.
    Για να γνωριστούμε όλοι καλύτερα και να δούμε τελικά τι πρεσβεύβει ο καθένας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το παραπάνω σχόλιο μου φαίνεται ότι είναι για μελλοντική χρήση και όχι πάντως πολύ μακριά χρονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πραγματικά υπάρχουν εργαζόμενοι στον οκανα κατηγορίας τε που θα καταθέσουν τα χαρτιά τους ενώ γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο αφού δεν το προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του οκανα;και τι θα κάνουν μετά όταν μια επόμενη διοίκηση ή τα δικαστήρια αποφασίσουν το αυτονόητο; θα μιξοκλαίνε και θα λένε ότι διώκονται;αλλά το καλύτερο θα είναι να ζητήσουν την συνδρομή του συλλόγου και των δικηγόρων του για να αποκατασταθούν. Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν.Αρκεί να υπάρχει το μαγαζί γιατί όπως πάνε αυτοί θα το διαλύσουν πριν φύγουν. Στην μονάδα μου για παράδειγμα δεν έχουμε ξηρά αντιδραστήρια ούρων για οπιοειδή εδώ και 40 ημέρες.Το ίδιο όπως μαθαίνω συμβαίνει στις περισσότερες μονάδες.Καλά δεν μιλάω για ποσοτικά αυτά last years. Και τα κεντρικά ασχολούνται πως θα τακτοποιηθούν οι νεοπροσληφθέντες ,οι ημέτεροι και όσοι τρίβονται εδώ και καιρό είναι η αλήθεια στην γκλίτσα του τσοπάνη. (εν προκειμένω λόγω ύψους μάλλον για μαγκούρα πρέπει να μιλάμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κατι θα ξερεις απο γκλίτσες αφου έχεις μεγάλη πείρα στην διαχείριση προβάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ας πρόσεχαν. Όταν ανέβαιναν αργά αλλά σταθερά κι ολοφάνερα στην εξουσία οι Σιαμαιοι, οι περισσότεροι στον Οκανα κάνατε τον Αλέκο. Λουστείτε τα καλά. Δεν υπάρχει σφουγγάρι για τα λάθη στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή