Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί έχει νόημα να πάμε στη ΓΣ της Πέμπτης

Μετά από πρόταση της ΑΡΣΥ και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΔΣ συγκαλείται η ΓΣ της Πέμπτης και πριν από αυτή η συνάντηση των γιατρών. (Η παράταξη που πρόσκειται στη Διοίκηση και την κυβέρνηση δεν μας έκανε την τιμή να μας ανακοινώσει τη θέση της - προφανώς περιμένει να της πούνε τι να πει για να βγάλει ανακοίνωση).

Ο άμεσος κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη φορά αποτελεί ακόμη μια επίθεση στη λογική της μείωσης της βλάβης και στη δημόσια υγεία: η λειτουργία των μονάδων υποκατάστατων χωρίς την παρουσία γιατρού.

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η σταδιακή κατάργηση της έννοιας του "προγράμματος"και η αντικατάστασή του από χώρους χορήγησης του υποκατάστατου (αυτό είναι το "όραμα" των απανταχού νεο- και παλαιο- φιλελελεύθερων καθώς και των εν τω ΟΚΑΝΑ παρτεπιδημούντων φωστήρων εδώ και πολλά χρόνια).

Για τον λόγο αυτό όλοι πρέπει να πάμε σε αυτή τη ΓΣ. Και αυτοί που νοιάζονται για τους ασθενείς και αυτοί που νοιάζονται για τη "θεσούλα" τους. Και οι "καλοί" και οι "κακοί". Και οι γιατροί και οι μη γιατροί.

Οι μεν γιατροί, γιατί αν τα προγράμματα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία γιατρού αυτό σημαίνει πως "δεν χρειάζονται οι γιατροί στα προγράμματα υποκατάστασης". Τότε κάλλιστα με μια απόφαση, με μια τροπολογία μέσα σε μια νύχτα, μπορούν να βρεθούν σε άλλες υπηρεσίες που χρειάζονται γιατρούς (πχ. ΕΣΥ, ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ κοκ). Και μη μας πουν ότι δεν τους νοιάζει γιατί έτσι νόμιζαν και οι  γιατροί του ΙΚΑ αλλά χρειάστηκε να επιλέξουν ιατρείο ή μισθό.

Οι δε μη γιατροί, γιατί αν δεν χρειάζονται οι γιατροί σε ένα πρόγραμμα που χορηγεί υποκατάστατα στην Ελλάδα, φανταστείτε πόσο χρειάζονται οι υπόλοιποι. Φανταστείτε επίσης πόσο πιο εύκολο είναι να βρεθούν με μια τροπολογία μέσα σε μια νύχτα οι νοσηλευτές από τον ΟΚΑΝΑ σε μια Παθολογική Κλινική ή ακόμη καλύτερα σε μια Εντατική, οι κοινωνικοί λειτουργοί σε ένα hot spot  κοκ.

Δεν κινδυνολογούμε καθόλου. Βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Οι κυβερνήσεις που αφήνουν τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, τους οροθετικούς χωρίς εξετάσεις, τους ασθενείς να περιμένουν επί μήνες να χειρουργηθούν, σιγά μη διστάσουν να αφήσουν τους εξαρτημένους χωρίς θεραπευτικό προσωπικό.
Πολύ περισσότερο όταν η Διοίκηση πρωτοστατεί στην διάλυση της έννοιας της φροντίδας του ασθενή (πχ. όχι εμβόλια, όχι εξετάσεις, όχι αντιδραστήρια, όχι θεραπευτικό πλαίσιο κοκ) και στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας (πχ. δραματική μείωση των συρριγγών που διανέμονται, εγκληματική  αδιαφορία και συνειδητή ανοχή για την εκτροπή των υποκατάστατων στην παράνομη αγορά, αδιαφορία ή/και κωλυσιεργία για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C κοκ).

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αν αδιαφορήσουμε, αν συνεχίζουμε να αδιαφορούμε ή στην καλύτερη περίπτωση αν συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε χωρίς να κάνουμε τίποτε, τότε άξιοι της μοίρας μας θα βρεθούμε κάποια στιγμή χωρίς αντικείμενο, χωρίς θέση και χωρίς μισθό. Και κυρίως χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς τα μούτρα να ζητήσουμε τη συμπαράσταση της κοινωνίας.

Ιδιαίτερα οι γιατροί αν έχουν μια στάλα μυαλό πρέπει να "εκμεταλλευτούν" την ευκαιρία για να διεκδικήσουν από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αλλά και από το Υπουργείο τη θέση που τους αναλογεί: Οι μεν αορίστου να διεκδικήσουν το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών για να ξεφύγουν από τον σκόπελο της προσωπικής διαφοράς, η οποία μπορεί προς το παρόν "εξασφαλίζει" έναν μισθό που δεν είναι ακριβώς της πείνας, αλλά πολύ σύντομα και πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούν με τον μισθό του αγροτικού γιατρού.
Οι δε με Δελτίο παροχής αν δεν διεκδικήσουν τώρα την μετατροπή των συμβάσεων τους αλλά και τα υπόλοιπα (πχ επίδομα υπευθύνου), δύσκολα θα βρουν άλλη ευκαιρία να είναι τόσο χρήσιμοι και απαραίτητοι.

Για αυτό γιατροί και μη γιατροί, "καλοί" και "κακοί", βολεμένοι και ανήσυχοι, όλοι και όλες στη ΓΣ.
Ο έχων νουν νοείν νοείτω.

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, γιατί -εκτός των άλλων- ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί άλλος τρόπος να δράσουμε αποτελεσματικά παρά μόνο η συλλογική δράση.

52 σχόλια:

  1. "Ιδιαίτερα οι γιατροί αν έχουν μια στάλα μυαλό πρέπει οι αορίστου να διεκδικήσουν το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών για να ξεφύγουν από τον σκόπελο της προσωπικής διαφοράς, η οποία προς το παρόν εξασφαλίζει έναν μισθό που δεν είναι ακριβώς της πείνας, αλλά πολύ σύντομα και πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούν με τον μισθό του αγροτικού γιατρού."

    Το λέγανε κάποιοι που είχαν μια στάλα μυαλό, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ. Το ότι εσείς το λέτε ΤΩΡΑ, δείχνει πόσο ακατάλληλοι είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ λοιπον συναδελφε που τα ελεγες απο ΠΡΙΝ πρεπει να χαιρεσαι που επιτελους το καταλαβαν και οι αλλοι.
      Προσωπικα δεν θυμαμαι ΚΑΝΕΝΑΝ γιατρο να υποστηριζει με σιγουρια την υιοθετηση του ειδικου μισθολογιου. ΠΟΤΕ. Πάντα ειχαμε τους προβληματισμους μας για το τι ειναι καλυτερο. Μαλιστα εμεις ως γιατροι της ΑΡΣΥ μαλλον ειμασταν οι πιο επιρρεπεις στο ειδικο μισθολογιο απο τους υπολοιπους και σιγουρα ειμασταν απο αυτους που παλεψαν και καταφεραν το παλιο μας μισθολογιο. ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Τι χαρά! Η αρσυ τελικά δεν είναι (ακόμα) νεκρή, όπως εγραψε ένας νιτσεοδουλος. Τουλάχιστον δεν είναι ολα τα μέλη της σε κώμα.
      Στο θεμα:το ότι εσυ ΟΑ λες ότι δε θυμάσαι γιατρους υπέρ του ειδικού μισθολογίου, είναι άνευ σημασίας. Δεν αλλάζει την πραγματικότητα οτι υπήρχαν και μιλουσαν.
      Όσο για το παλιό μισθολόγιο, αν εννοείς αυτό που ειχε κερδηθεί με τη συλλογικη σύμβαση, όντως ησασταν οι της άρσυ από αυτους που το είχατε καταφέρει. Η αλήθεια να λέγεται.

      Διαγραφή
  2. Ε, μα τωρα,θα ξεβολεψετε τον κοσμο απο την ησυχια του κ την βολεψη,ρε παιδια. Αφου ειπαμε,μονο αμα καθυστερησει κανας μισθος θα ξεκουνηθουνε. Και βεβαια τοχουν καταλαβει οι διοικουντες αυτο και μια χαρα σας χειριζονται. Καλα για τα μπλοκακια,ειναι αργα για δακρυα. Αφου ανεχονται ολο αυτον τον εξευτελισμο ακομα, ε μην περιμενουν καμια αλλαγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περιμένουν (αλλαγή). Απαλλαγή περιμένουν (πότε θα τον κλείσουν τον ογκανα και θα χάσουν τη θέση - μπλοκάκι - εξευτελισμός).

      Διαγραφή
  3. Κυρίες/κύριοι της αρσυ και της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου, πείτε μας κάτι : οι γιατροί του "Αθηνά" θα έρθουν στη συνάντηση; θα τους υποχρεώσετε με κάποιον τρόπο συνάδελφε ΟΑ να δεσμευτούν ηθικά ότι θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους; Αυτό είναι κρίσιμο. Και δύσκολο. Αλλά για τα δύσκολα σας θέλουμε όλους. Αν ήταν για τα εύκολα, δε χρειαζόμασταν εκλογές ΟΑ. Βγαίνανε οι εκπρόσωποί μας στο Σωματείο και με κλήρωση, όπως στην αρχαία δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού» (ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΛΟΥΚΑ – Λουκά ΙΗ΄ 18-27)
      Δεν ήξερα οτι ψαχνατε για θαυματοποιους συναδελφε/ισσα. ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Για θαυματοποιους όχι. Για αυθεντικούς ψαχνουν στην πραγματικοτητα οι άνθρωποι.

      Διαγραφή
    3. Για τις χορηγειες της Νοβαρτις και των υπολοίπων αδελφών εταιριών του φαρμάκου, τι έχετε να πείτε; όχι ο Μπογιοπουλος που δεν είναι γιατρός, εσείς πείτε μας.

      Διαγραφή
    4. Οσο για την κληρωση προσωπικα οχι μονο δεν εχω σντιρρηση αλλα θα χαιρομουνα να υιοθετουσαμε ενα παρομοιο συστημα. ΟΑ

      Διαγραφή
    5. Είναι καλή ιδέα. Έτσι ενθαρρύνονται και "εκπαιδεύομαι" ολοι να γίνουν πιο ώριμοι και δραστήριοι στα κοινά. Ας ελπίσουμε οτι θα επιζήσει ο Οκανα κι ότι θα μπορέσει να αλλάξει και ο σύλλογος.

      Διαγραφή
    6. Σωστά αυτά ΟΑ. Εγώ όμως θα 'θελα να ακούσω μια απάντησή σου και για το θέμα των επιτροπών του Συλλόγου. ΕΠΕΣΥ και όλες τις υπόλοιπες. ΓΙΑΤΙ δεν λειτουργείτε; Δεν έχει περάσει ένας χρόνος που συγκροτηθήκατε. Έλεος.

      Διαγραφή
    7. Μας δίνεις την ευκαορία να επισυνάψουμε το κείμενο που έστειλε η συν. ΟΑ εν ειδει "πρακτικών" της πρόσφατης συνάντησης της ΕΠΕΣΥ (20/2/2018) προκειμένου να ενημερωθοτν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

      "Στην χτεσινή συνάντηση της ΕΠΕΣΥ παραβρέθηκαν τελικά 5 μέλη της ΕΠΕΣΥ (Μποτός, Κουτσοπούλου, Παπαθανασίου, Καγγελάρη και η υποφαινόμενη) και ένα μέλος του ΔΣ (Άννα Καρασαββίδου).

      Συζητήσαμε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά η αιχμή όπως ήταν λογικό αφορούσε το θέμα των ιατρών και τον ελλοχεύοντα κίνδυνο να λειτουργούν μονάδες χωρίς γιατρούς.
      Διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση στις μονάδες τόσο αντικειμενικά, όσο και υποκειμενικά βιώνεται εντελώς διαφορετικά σε διαφορετικές μονάδες και κυρίως οι διαφορές αφορούν τις μονάδες στην Αθήνα σε σχέση με αυτές στην επαρχία και τη Θεσσαλονίκη.
      Ήδη μονάδες λειτουργούν χωρίς γιατρό (τυπικά: Άγιος Σάββας, ή ουσιαστικά όπως η Καλαμάτα, ή με γιατρό εκ των ενόντων: Σέρρες, Καβάλα- Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή).
      Δεν υπάρχει ένας αποφασισμένος "καλός τρόπος λειτουργίας των μονάδων" ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση και μια προσπάθεια σύγκλισης στα ελάχιστα έστω στάνταρτς. Εκφράσθηκε η άποψη ότι αυτό δεν γίνεται τυχαία αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο είναι εύκολη η "διολίσθηση" στα ελάχιστα, τα οποία κάποιοι στονΟΚΑΝΑ θεωρούν ότι είναι η μείωση της βλάβης
      Διαπιστώθηκε ότι στον Οργανισμό υπάρχει έλλειψη γνώσεων και κοινής γλώσσας σχετικά με τη μείωση της βλάβης και ότι στην πραγματικότητα κάποιοι τραβάνε από τη μια μεριά (απεξάρτηση κλπ) και κάποιοι από την άλλη με αποτέλεσμα ουσιαστικά η έννοια της μείωσης της βλάβης να παρερμηνεύεται θελημένα ή αθέλητα.
      Για το λόγο αυτό συζητήθηκε η ανάγκη διοργάνωσης μιας συζήτησης ή/και ημερίδας με θέμα τη μείωση της βλάβης. Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες και προτάθηκε στην επόμενη συνάντηση να συζητήσουμε αυτό το θέμα πιο διεξοδικά και εμπεριστατωμένα.
      Το βασικό θέμα που απασχόλησε ήταν η επικείμενη λειτουργία μονάδων χωρίς γιατρούς και συμφωνήθηκε να ζητηθεί η σύγκληση των εκπροσώπων των θεραπευτικών Ομάδων αφού πρώτα γίνει συζήτηση στις ΘΟ. Οι άξονες της συζήτησης που προτείνονται από τη μεριά μας είναι:
      αναγκαιότητα λειτουργίας με ουσιαστική και τυπική παρουσία γιατρού: Κίνδυνοι και προβλήματα που δημιουργούνται από την απουσία
      αποτίμηση της λειτουργίας των μονάδων ΜΕΨΥ, συνταγογράφηση, φυλακές): παρακαλούνται ειδικά οι συνάδελφοι των μονάδων αυτών να συζητήσουν όσο το δυνατόν διεξοδικότερα τα προβλήματα που τυχόν παρουσιάζει η λειτουργία των μονάδων τους, ώστε ο εκπρόσωπος της ΘΟ που θα έρθει ατη συνάντηση να ενημερώσει σχετικά και τους υπόλοιπους συνάδελφους
      εκτίμηση του αριθμού των ασθενών που βρίσκονται εκτός υποκατάστατου ανά μονάδα και αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την κρυμμένη λίστα αναμονής ή/και συνιστούν το φαινόμενο της περιτρεφόμενης πόρτας.
      εκτίμηση του φαινομένου της εκτροπής του υποκατάστατου στην παράνομη αγορά και συζήτηση τρόπων αντιμετώπισης
      πραγματικές δυνατότητες θεραπείας της χρόνιας ηπατίτιδας C και εκτίμηση της κατάστασης των HIV οροθετικών εντός των μονάδων
      Η συνάντηση προτείνεται να γίνει μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου αλλά να σταλεί άμεσα ενημερωτικό ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζητηση στις μονάδες."

      Διαγραφή
    8. Να με συμπαθεί η χάρη της ΕΠΕΣΥ, αλλα "πολύ κακό για το τιποτα". Τα ίδια και τα ίδια συζητάτε και συζηταμε. Μα εντελως τα ίδια.
      Οσο για τις περίφημες συναντήσεις εκπροσώπων Θεραπευτικών Ομάδων, θα γελάσω πάλι και δεν το θέλω. Τι είδους Θεραπευτική Ομαδα είναι αυτή βρε ΕΠΕΣΥ, που αποτελειται από εναν/μια γιατρο, εναν/μια κοιν.λειτουργο και δυο νοσηλευτες/τριες; και παπαλα; αυτο εσεις το λέτε Θεραπευτικη Ομαδα; μπραβο.Τοτε είστε όντως θαυματοποιοι. Υπάρχουν τελικά θαυματοποιοι ΟΑ.

      Διαγραφή
  4. "ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
    Πέμπτη 1 Μαρτίου


    Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί η κατάσταση
    στον ΟΚΑΝΑ είναι κρίσιμη."

    Κρίσιμη; ή Νηστίσιμη;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους γιατρούς του Αθηνά δεν λέτε τιποτα. Να υποθεσουμε οτι το Σωματειο των 600 τοσων μελών, ΔΕΝ μπορεί να κάνει τίποτα; Κι αφού αυτοί δεν θα πατήσουν στη συνέλευση, τι νοημα εχει η μαζωξη των υπολοίπων ταλαιπωρων γιατρων; τι θα λύσουν ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω νομίζω πάντως ότι η αποχή από όλα και απο όλους σας έχει μεγαλύτερο νοημα από όσο και η αποχη του ΚΚ το '45.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://diavgeia.gov.gr/doc/7ΤΠ54690ΩΡ-ΗΡΛ?inline=true

    https://diavgeia.gov.gr/doc/6Π584690ΩΡ-ΩΜΧ?inline=true

    Συνέχεια φεύγει κόσμος ρε παιδιά; ποιος θα ναι στη συνέλευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "εκτίμηση του φαινομένου της εκτροπής του υποκατάστατου στην παράνομη αγορά και συζήτηση τρόπων αντιμετώπισης"

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης κυραΕΠΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "αναγκαιότητα λειτουργίας με ουσιαστική και τυπική παρουσία γιατρού: Κίνδυνοι και προβλήματα που δημιουργούνται από την απουσία"

    Σοβαρά κυραΕΠΕΣΥ; πριν λίγο καιρό δεν στέλνατε χαρτιά στον Ιατρικό Σύλλογο και στην Ένωση Νοσηλευτών ότι θα κινδυνέψουν ζωές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "αποτίμηση της λειτουργίας των μονάδων ΜΕΨΥ, συνταγογράφηση, φυλακές): παρακαλούνται ειδικά οι συνάδελφοι των μονάδων αυτών να συζητήσουν όσο το δυνατόν διεξοδικότερα τα προβλήματα που τυχόν παρουσιάζει η λειτουργία των μονάδων τους"

    Τι λες κυραΕΠΕΣΥ.. ακόμα δεν ξέρετε προβλήματα; η συνάδελφος Καρασαββίδου εκεί δεν είναι; ότι βγαίνει ένας θεραπευόμενος από τη φυλακή σταθεροποιημένος στην μεθαδόνη και τον βάζουν την επομένη με το ζόρι στη βουπρενορφίνη, δεν σας το χει πει κανείς κυραΕΠΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Διαπιστώθηκε ότι στον Οργανισμό υπάρχει έλλειψη γνώσεων"

    Διαπιστώνουμε όμως κι ότι στην ΕΠΕΣΥ υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας. τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως επειδή σε έναν μη σοβαρό οργανισμό, αξίζει μια μη σοβαρή επεσυ. Εικόνα σου, συνάδελφε, και σου μοιάζει. Τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω ότι η μη σοβαρη, έως ψιλογελοια θα λεγα, επεσυ μοιάζει σε όλους μας ανωνυμε 3/3 2.50.
      Σε μένα πχ δεν μοιάζει. Αν μου έμοιαζε, δεν θα της τα χωνα. Από ο, τι έχω καταλάβει σε αυτόν τον οργανισμό κανενας δεν τα χώνει σε κάτι που του μοιάζει. Να σκέφτεσαι πιο ορθολογικα. Τουλάχιστον. Ίσως κάτι άλλο ηθελες να πεις.

      Διαγραφή
  12. Λαλαλαλα λαλαλα
    Ωραία που ειναι η ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΕΣΥ
    Ακούστε τωρα τι γίνεται με τον Κορυδαλλο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τις κάνει φυλακες υποδικων και μόνο. Και οι καταδικασμενο θα μεταφερθουν σε άλλες φυλακές. Τι θα σημαίνει αυτό για θεραπευομενους της Μοναδας Κορυδαλλού;Παει για διάλυση και η Μονάδα εκεί; κ. Βαλαχα πάλι οι θεραπευομενοι θα την πληρωσουν. Μιλήστε στα Υπουργεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως τι θα μιλήσει ο κύριος Βαλαχας ; Μήπως ως πρόεδρος Συλλόγου ..... με παράνομα μέλη διοικούσας επιτροπής που έχουν οριστεί χωρίς νόμιμες διαδικασίες;
      Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι άλλωστε.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς ό,τι δηλώσεις! αλλά φαίνεται και ότι ισχύει επίσης στην Ελλάδα "είσαι ό,τι σε κάνουν...". Επομένως ο κ. Βαλαχάς είναι ο συνομιλητής του Υπουργείου... που ο Σύλλογός μας με τα 600 τόσα μέλη και με νόμιμο ΔΣ δεν το κατάφερε..
      Υ.Γ. μήπως το όνομα κάνει τη "διαφορά"; μήπως μετράει το "Σίσσυφος";μήπως να ονομάσουμε κι εμείς το σύλλογό μας "Τάνταλο"; έτσι κι αλλιώς έχουμε γίνει στα αλήθεια Τάνταλοι....

      Διαγραφή
    3. Στην ανάπτυξη ο Σίσσυφος! τώρα και ΜΚΟ.
      το δικό μας Σωματείο μπορεί να μετατραπεί σε ΜΚΟ; ή δεν επιτρέπεται;

      Διαγραφή
  14. Τι έγινε λοιπόν στη συνέλευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρσυ περιμενουμε μια ολοκληρωμενη παρουσιαση της άποψης σας για το παρόν του Οκανα και για τα πιθανα μέλλοντα. Επίσης, μια επικαιροποιημενη αυτοκριτική.Ποια θεωρείτε ΣΗΜΕΡΑ οτι ήταν τα δικά σας λάθη όλα αυτά τα χρόνια μετα το 2011.Αν θεωρείτε ότι κάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9201694

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9730656

    Τι λέει η ΕΠΕΣΥ γι'αυτά Όλγα και Έμμυ; Τι λέει η ΑΡΣΥ; Δεν απασχολούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανέστατη η απάντηση για το αν απασχολούν.... κι αυτό και πολλά άλλα..

      Διαγραφή
  17. Διάβαζα αυτά που γράψατε. Ένα δυο σημεία δεν τα κατάλαβα.
    Γιατί είναι κακό να βρεθούν οι γιατροί στο ΕΣΥ; Γιατί είναι κακό να βρεθούν οι νοσηλευτές από τον ΟΚΑΝΑ σε μια Παθολογική Κλινική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ενδιαφέρεται κανεις από το Σωματειο να ενημερωσει τι έγινε με τη συνελευση; Στα σκοτάδια θα μείνουμε όσοι ειμαστε αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω ρε συναδελφοι.. Τι κρίμα.. Η πληρης κατάπτωση του Σωματείου και της οποιας αυτονομίας και δράσης του. Κρίμα για το παρελθόν μας. και το μέλλον μας..

      Διαγραφή
    2. Προφανώς στη συνέλευση, θα 'γινε μια από τα ίδια. Δηλαδή... το τίποτα. Οπότε τι να γράψουν οι άνθρωποι.... Είναι και ντροπή πια.

      Διαγραφή
  19. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις γυναίκες!Εδώ κ πολλά χρόνια τέτοια ημέρα φεύγαμε νωρίτερα όμως φέτος η διοίκηση της πρώτης φοράς αριστερά δεν συναίνεσε!Ο γενικός διευθυντής τί ώρα ήρθε στην εργασία του σήμερα και κάθε μέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ αυτήν την μια ώρα δώρο περίμενες ως γυναίκα; Μπράβο.... Ξέρεις, παλιά οι κυρίαρχοι δίνανε και χάντρες στους ιθαγενείς...
      Χρόνια Πολλά.

      Διαγραφή
    2. Άσχετο αλλά για να το αναφέρεις κάτι θα ξέρεις!Τί ήσουν κυρίαρχος ή ιθαγενής;

      Διαγραφή
    3. Ιθαγενής επαναστημενος. Ξέρεις από αυτό το φρούτο;

      Διαγραφή
  20. κάποια ενημέρωση σχετικά με την ανακοίνωση του συλλόγου; περί τίνος πρόκειται; για ποιες θέσεις μιλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραξε και διάβασε :

      http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8XkWRWJ8mPhZ5MXD0LzQTLf7MGgcO23N88knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIubJo9v5IfIrPYx0zbDGFcAH3wHGx_uoyb5aXe2Axqo7i

      Διαγραφή
  21. Ωραια πραγματα ρε παιδιά.Θα ρθει καλός κόσμος στον ΟΚΑΝΑ.Με πτυχία.. Με προσόντα.. Ακαδημία θα γίνει! Αθηνών και περιχωρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό δώσαμε προαγωγή στον ...... καφετζή !!!!!!!!! Εναν ναι και οχι παρακαλω .......

      Διαγραφή
    2. "δώσαμε";.......
      ποιοι ακριβώς;

      Διαγραφή
  22. http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html

    Με την επιστολή σας ΟΑ σκίσατε τη γάτα! τους βάλατε στη θέση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "αρμόδια ειδική επιτροπή που ορίζει το Δ.Σ. του Οργανισμού" ποια θα είναι βρε παιδιά του Σωματείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. και το αμεσως προηγουμενο σχετικο και αναγκαιο ΦΕΚ :

    https://www.eetaa.gr/nomothesia/fek/pdf/f_1491.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΡΣΥ πότε προκυρυσονται οι θεσεις των υπευθυνων;
    αμα οι γιατροι είναι λιγοτεροι από τις μοναδες, παλι θα μπορει να κοπει καπιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2018/03/blog-post_12.html

    τελικά, την παίζετε ακριβώς την ίδια κασέτα ε; χωρἰς να αλλάξετε ούτε καν ένα κόμμα... χαχαχα.. εμ βέβαια, τι να σας προβληματίσει; αφού σε ζόμπι απευθύνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα,μια ερώτηση παρακαλώ για όποιον γνωρίζει.
    Είσαι θεραπευομενος σε επαρχιακή μεγάλη πόλη ,θέλεις να σταματήσεις,αμ δε . Δεν υπάρχει επανένταξη δεν υπάρχουν κατάλληλες ουροληψιες .
    Το να αλλάξει πόλη φυσικά δεν το συζητάμε,περα από τους οικονομικούς λόγους υπάρχουν και άλλα θέματα.Τι γίνεται λοιπόν ;
    Όποιος είναι σε πρόγραμμα επαρχίας είναι καταδικασμένος εσαεί να το παρακολουθεί;;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή