Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ κηρύσσει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας τις τελευταίες τέσσερεις ώρες λειτουργίας των δομών του ΟΚΑΝΑ.
Καλεί τους συναδέλφους της Αθήνας στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00 ώστε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΚΑΝΑ και την προφανή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στον Οργανισμό:

ü  Καθημερινή υποβάθμιση της λειτουργίας των προγραμμάτων (κλείσιμο μονάδων, ελλείψεις γιατρών, ελλείψεις σε υλικά, κατάργηση των ποσοτικών τοξικολογικών ελέγχων, συνεχείς παραβιάσεις του θεραπευτικού πλαισίου από τη μεριά της διοίκησης).

ü  Βαθμιαία ιδιωτικοποίηση (ανάθεση τμημάτων σε ιδιωτικές εταιρείες, χορηγία από εταιρεία που συμμετέχει σε διαγωνισμό).

ü  Συνεχής επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων (επισφάλεια εργαζομένων με «μπλοκάκια» και «συνεργείων», μη υπογραφή ΕΣΣΕ, εκκρεμότητα ανθυγιεινού επιδόματος, απειλές, πειθαρχικές διώξεις).

Ενδεικτική της στάσης της πολιτικής ηγεσίας είναι η – εναρμονισμένη με την «αλλεργία» της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ απέναντι στο Σύλλογο- άρνησή της επί τρία χρόνια έστω να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Μόνον η μαζική και αποφασισμένη παρουσία μας θα τους υποχρεώσει να μας ακούσουν και να πάρουν θέση.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού για να συζητήσουμε τις επόμενες δράσεις.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

6 σχόλια:

  1. Στην Καρδίτσα τοποθετήθηκε επιτέλους άγαλμα του Γιώργη Καραισκακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πριν 6 ώρες
    είναι επείγον

    Ο "Σίσυφος" θα καταθέσει στον Υπ. Υγείας τις απόψεις του. Όποιος επιθυμεί μέχρι αύριο μπορεί να συμβάλει. Δεν αποκλείεται κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά του Συλλόγου!Ψιτ!
      Στείλτε στο Υπουργείο που δεν ακούει τις προτάσεις μας μέσω του Σίσυφου. Κι εμείς αναξιοπαθούντες είμαστε. Εσείς δεν το χετε καταλάβει.

      Διαγραφή
  3. Ξυπνηστεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βλέπω ότι η αρσυ έχει πάθει μη αναστρεψιμη μουγκαμαρα.
    Δεν τολμάτε να απαντήσετε ούτε για τα βοθρολυματα και τα χασισια, ούτε για τον Πλατανεα ούτε για τις χασιεντες του Γιουκαταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόβουν λεφτά για τη στάση εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή