Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ σχετικά με τις ημερίδες "Βέλτιστες πρακτικές χορήγησης βουπρενορφίνης"

Σημειώσεις σχετικές με την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου που ακολουθεί

1) Η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου εγκρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ, εκτός της φιλοκυβερνητικής ΕΣΥ, η οποία σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική όταν θίγονται ζητήματα που αφορούν τη Διοίκηση του Οργανισμού ή δεν απαντά (κν. κάνει την πάπια) ή "δεν έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει θέση και χρειάζεται περαιτέρω ενημέρωση".


2) 
Η συνήθης πρακτική στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εταιρείες είναι οι εισηγητές και τα προεδρεία να πληρώνονται από την διοργανώτρια εταιρεία που "προωθεί" το προϊόν της (στη συγκεκριμένη περίπτωση η προώθηση αφορούσε κυρίως το σκεύασμα βουπρενορφίνης των 16 mg, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και με την κυκλοφορία του οποίου η εταιρεία προσπαθεί μάλλον να διατηρήσει την πατέντα τουλάχιστον για τις υψηλές δοσολογίες).
Ερώτηση, την οποία παρακαλούμε να μας απαντήσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν με εισηγήσεις στις ημερίδες: πληρώθηκαν για τη συμμετοχή τους από την εταιρεία ή από τον ΟΚΑΝΑ από τα 55000 ευρώ, που  αν δεν κάνουμε λάθος, έδωσε η εταιρεία...Αν αυτοί δεν πληρώθηκαν, τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Σαν πολλά μας φαίνονται για τη διοργάνωση δυο ημερίδων, αλλά δεν είμαστε και ειδικοί. 

3) Τα 15000 από τα 25000 που δώρησε η εταιρεία στον ΟΚΑΝΑ πήγαν στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Τα υπόλοιπα 10000 που πήγαν; Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι πήγαν στο ταξίδι σύσσωμης της Διοίκησης στο Ντουμπάι. Αλήθεια πόσο στοίχισε αυτό το ταξίδι; (Για να το κάνουμε σαφέστερο: Πόσα εμβόλια και αντιδραστήρια στοίχισε στον Οργανισμό;). Και στην τελική: γιατί έγινε αυτό το ταξίδι; Υπήρχε κάποιο σχετικό συνέδριο; Υπήρχαν επιστημονικές εργασίες που έπρεπε να ανακοινωθούν από τόσο υψηλή και πολυάριθμη εκπροσώπηση; Ήταν μυστικό αυτό το συνέδριο; (γιατί αν και ψάξαμε δεν βρήκαμε κάτι σχετικό εκείνες τις ημέρες). Και ήταν απαραίτητη η παρουσία όλων; Και του Γενικού Διευθυντή (από όσο ξέρουμε δεν είναι γιατρός ή κάτι σχετικό);

4) Για την ενημέρωση όσων δεν ήταν, τις ημερίδες ειπώθηκαν και άλλα ενδιαφέροντα, όπως: ο καθηγητής Λυντζέρης που ήρθε από την Αυστραλία, ρωτήθηκε για την επικινδυνότητα της παράλληλης λήψης βενζοδιαζεπινών και βουπρενορφίνης και για το αν ο ποιοτικός προσδιορισμός τους στα ούρα είναι αρκετός. Απάντησε ότι αυτό που είναι επικίνδυνο δεν είναι η σταθερή λήψη μιας μικρής ποσότητας βενζοδιαζεπινών αλλά ο χαοτικός τρόπος χρήσης. Όσο αφορά στον τρόπο ελέγχου απάντησε το αυτονόητο: ότι δηλαδή δεν αρκεί ο ποιοτικός έλεγχος (ναι/όχι) καθώς δεν βοηθάει στον διαχωρισμό αυτών των τρόπων χρήσης. Το αναφέρουμε γιατί σε αυτό τον οργανισμό χρειάζονται και τα αυτονόητα....Ο καθηγητής Λυντζέρης επίσης απάντησε εμφατικά και ξεκάθαρα στον κ. Βερεσιέ (που επέμενε στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα) ότι όλες οι υπηρεσίες πρέπει να είναι δωρεάν και όχι ιδιωτικές.
Τέλος ο καθηγητής αναφέρθηκε πολλές φορές στους προβληματισμούς που υπάρχουν διεθνώς σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της υποκατάστασης. Ίσως να μην είναι μόνο η συγκράτηση στη θεραπεία, όπως στρεβλά έχουν αντιληφθεί οι φωστήρες στον ΟΚΑΝΑ.

Αυτά προς το παρόν. Ενημερωτικά συνεδρίασε η ΕΠΕΣΥ (μετά από ανεπίτρεπτα πάρα πολύ καιρό). Στη συνάντηση μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε η συγγραφή κειμένου για το κλείσιμο των μονάδων και τις επιπτώσεις του, για την αποτίμηση και καταγραφή των προβλημάτων από τη μη λειτουργία τα Σαββατοκύριακα και για την μέχρι σήμερα λειτουργία των "νέων" μονάδων (ΜΕΨΥ και συνταγογράφηση).
Διαπιστώθηκε ότι ενώ η Διοίκηση περήφανα διακηρύσσει ότι απορροφήθηκε η λίστα αποφεύγει να ασχοληθεί με το τι κάνουν και που βρίσκονται οι "απορροφημένοι" ασθενείς: Αφού ο αριθμός των ασθενών στον ΟΚΑΝΑ τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερός, που πήγε ο αριθμός των επιπλέον ασθενών που "απορροφήθηκαν"; Η αλήθεια είναι ότι η παλιά λίστα ("του θανάτου και της ντροπής") μετατράπηκε σε μικρές αόρατες λίστες σε επίπεδο μονάδων,από ασθενείς που έχουν φύγει και ίσως κάποια στιγμή θα γυρίσουν.  Με άλλα λόγια η κάθε μονάδα διατηρεί στην αναμονή έναν αριθμό ατόμων που δεν καταγράφονται πουθενά κεντρικά, οπότε η λίστα φαίνεται απορροφημένοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Επίσης υπάρχει και η "κρυφή" λίστα μεθαδόνης που δεν προχωράει με αποκλειστική ευθύνη αυτής της Διοίκησης, η οποία αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά έχει αποφασίσει ότι "το φάρμακο εκλογής στην Ελλάδα είναι η βουπρενορφίνη" (έτσι είπε ο Πρόεδρος στην ημερίδα στην Αθήνα) και προσπαθεί συστηματικά κλείνοντας μονάδες και αφήνοντας τους ανθρώπους να περιμένουν να "τελειώνει με τη μεθαδόνη" (επειδή δεν μπορεί να χορηγηθεί εύκολα στον ιδιωτικό τομέα βεβαίως βεβαίως...). Ελπίζουμε η Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου να ασχοληθεί με αυτά τα σοβαρά θέματα και να μας βοηθήσει όλους να καταλάβουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες και τι λέει η διεθνής βιβλιογραφία.

Εν αναμονή.
Προς το παρόν η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου, ελπίζοντας ότι κάποιου το αυτί θα ιδρώσει...



Ο ΟΚΑΝΑ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;

13 Δεκεμβρίου 2017

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΚΑΝΑ διοργάνωσε, με τη χρηματοδότηση προμηθεύτριας φαρμακευτικής εταιρείας, δύο ημερίδες (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με θέμα τις «Βέλτιστες πρακτικές χορήγησης βουπρενορφίνης». (Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: η πατέντα του προϊόντος λήγει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η εταιρεία βρίσκεται σε φάση προώθησης «νέου» σκευάσματος της, με την ίδια ουσία αλλά διαφορετική συγκέντρωση).
«Βέλτιστες πρακτικές δημοσίων σχέσεων μόνο;» 

Η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με μια ιδιωτική εταιρεία, που έχει συμφέρον να διαφημίσει το «νέο» προϊόν της, μετατρέπει τον ΟΚΑΝΑ σε dealer της προμηθεύτριας εταιρείας στο πλαίσιο «Βέλτιστων πρακτικών δημοσίων σχέσεων».

Πριν από λίγους μήνες η ίδια προμηθεύτρια εταιρεία έκανε δωρεά 25000 ευρώ στον Οργανισμό. Αμέσως μετά την αποδοχή της δωρεάς, το ΔΣ του Οργανισμού - αντί να διαθέσει τα χρήματα για να καλύψει βασικές ανάγκες των μονάδων (πχ. διενέργεια ελέγχων για AIDS και ηπατίτιδες, εμβολίων ή αντιδραστηρίων για την ασφαλή χορήγηση των υποκατάστατων) - αποφάσισε εντελώς αναιτιολόγητα και προκλητικά να δώσει τις 15000 στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου (!!!). Γιατί επιλέχτηκε το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου; Έχει αυτό σχέση με το γεγονός ότι ο μέχρι πρόσφατα Υπεύθυνος στη Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο είναι ο νυν Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ; Τι έχει να πει για αυτό ο επίσης εκ Ρεθύμνου καταγόμενος Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός; Μιλάμε πλέον για «Βέλτιστες πρακτικές επι…χορήγησης!!!!» 

Οι ανησυχίες μας μεγάλωσαν όταν ο προσκεκλημένος από τον Οργανισμό κ. Βερεσιές, ψυχίατρος από την Κύπρο, σε παρέμβασή του (τυχαία;) αναρωτήθηκε γιατί στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης της βουπρενορφίνης οι ιδιώτες ιατροί. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού διαβεβαίωσε τον κ. Βερεσιέ και τους παρευρισκόμενους ότι η Διοίκηση του Οργανισμού προσπαθεί μεν αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμη. (Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο, ο κ. Βερεσιές έχει κατηγορηθεί τόσο το 2014 όσο και το 2016 για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση μεγάλης ποσότητας οπιοειδών φαρμάκων. (http://politis.com.cy/article/nea-upothesi-gia-beresie)

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ υποστήριξε (προφανώς όχι εκφράζοντας τις προσωπικές του απόψεις), ότι οι ασθενείς μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα παραμονής στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ πρέπει να παραπέμπονται στην ΠΦΥ. Με άλλα λόγια στους ιδιώτες γιατρούς του ΠΕΔΥ; του ΕΟΠΥΥ; 

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού για ανάθεση σε ιδιώτες μέρους των οικονομικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, η πρόσφατη «συνεδριακή μεθόδευση» αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, με τη μορφή της συνταγογράφησης υποκατάστατων από ιδιώτες ιατρούς. 

Σιγά σιγά ο ΟΚΑΝΑ από Οργανισμός με κύριο σκοπό τη πρόληψη, τη μείωση της βλάβης και τη θεραπεία ουσιοεξαρτημένων ατόμων, και την επανένταξη, έχει καταντήσει να μοιάζει περισσότερο με τον ΕΟΠΠΕΠ (αλλά χωρίς δυνατότητα πιστοποίησης). Με άλλα λόγια: όταν υπάρχουν βασικές ελλείψεις υλικών στις Μονάδες δε νοείται να φεύγουν χρήματα από τον ΟΚΑΝΑ για να παρουσιάζονται κάποιοι από τη Διοίκηση ως ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ !!!

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ από τη Διοίκηση να απαντήσει: 
  • Συμφωνεί με όσα ακούστηκαν στην ημερίδα για συνταγογράφηση οπιοειδών φαρμάκων από ιδιώτες ιατρούς; 
  • Ποιος ζήτησε την πρόσκληση του κ. Βερεσιέ στην ημερίδα; Γνώριζε η Διοίκηση του Οργανισμού τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Κύπρο; 
  • Θεωρεί ότι είναι ηθικό και πολιτικά ορθό να διοργανώνει ημερίδες και συνέδρια με αντικείμενο την χορήγηση υποκατάστατου, και να πληρώνεται η διοργάνωση από την εταιρεία, που προμηθεύει το υποκατάστατο στον Οργανισμό; 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι, οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ:
  • θα προασπίσουν με όλες τις δυνάμεις τους τον Δημόσιο χαρακτήρα των προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης, 
  • θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια περάσματος υπηρεσιών σε ιδιώτες, 
  • δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή του σε φέουδο κερδοσκοπικών εταιρειών   

22 σχόλια:

  1. Ναι εντάξει, μας πείσατε ότι θα υπάρξει επική αντίσταση.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτέλους,αυτά που λέμε μεταξύ μας όλοι στις μονάδες τα ανέδειξε ο Σύλλογος.Έστω και αργά τα λέει ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι εργαζομενοι? Αυτοι που συμμετεχουν σε ολες αυτες τις κινησεις της διοικησης,κωφευοντας στις διαμαρτυριες των συναδελφων τους? Αυτοι που το κυριο μελημα τους ειναι να πληρωθουν στην ωρα τους και δεν ενδιαφερονται για συνδικαλιστικα αιτηματα και διεκδικησεις που θα τους ξεβολεψουν? Αυτοι που απλα φοβουνται μην χασουν την θεσουλα τους,που τοσο αξιοκρατικα εχουν αποκτησει? Αυτοι που δεν ερχονται στις συνελευσεις του συλλογου,γιατι εχουν ανειλημμενες υποχρεωσεις? Ή μηπως οσοι εχουν χασει πλεον τις ακρες τους στην διοικηση και στα υπουργεια και κατηγορουν τους τωρινους για παρομοιες πολιτικες με τους προκατοχους τους?
    Οτι και να λεμε,η εξουσια παντα ετσι λειτουργει. Διαιρει και βασιλευε. Απλα οι καινουριοι γνωριζουνε που τα κανουνε ολα αυτα. Καλα ξυπνητουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά μιλάτε και μάλιστα λίγα λέτε. Εμείς θα το ξαναγράψω για όσους δεν κατάλαβαν και για όσους πιστεύουν πως οι θεραπευόμενοι χρειάζονται μόνο για άλλα πράγματα.... Εμείς εδώ είμαστε για να μην επιτρέψουμε να πάρουν ιδιώτες στα χέρια τους υπηρεσίες του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και να είστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε ακόμα και να το αλλάξουμε αν κάτι έχει "περάσει" χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Ξέρετε πως να μας βρείτε. Πολύ φιλικά για τον "Σίσυφο" βαλαχάς δημήτρης

      Διαγραφή









    2. "Σύλλογος θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ Βορείου Ελλάδος ο ''Σίσυφος''

      13 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

      ...Πάγια θέση του συλλόγου, η ελεγχόμενη χορήγηση και από ιδιώτες. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται οι θεραπευόμενοι και να πληρώνουν αυτοί την αμετροέπεια ορισμένων λειτουργών της υγείας."

      Το εντελώς αντίθετο δηλαδή σχόλιο... Θα τρελαθούμε..

      Διαγραφή
    3. Και συνέχεια και με άλλο συναφές σχόλιο :
      "Σύλλογος θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ Βορείου Ελλάδος ο ''Σίσυφος'' Ο συλλογος ειναι υπερ της συνταγογραφησης απο ιδιωτες. Απαραιτητες προυποθεσεις ειναι : 1) οι θεραπευομενοι να ειναι σταθεροποιημενοι. 2) το προσωπικο της ειδικης μοναδας ( αυτο ειναι το σχεδιο της διοικησης ) να ειναι ειδικα καταρτισμενο και οχι ενα μπουλουκι ψυχιατρων που δεν ξερει τι και ποσο μοιραζει και 3) η συνταγογραφηση να ελεγχεται μηνιαια απο αιρετο προσωπικο.
      Αρχικα μιλαμε για ειδικη μοναδα. Ανθρωποι του οκανα θα μοιραζουν το φαρμακο. Αν αργοτερα επεκταθει και σε εξωτερικους ιδιωτες ειναι επισης θεμιτο. Οι θεραπευομενοι που εργαζονται οφελουνται ιδιαιτερα. Αρκει να υπαρχει αυστηρος ελεγχος και να μην ειναι συνταγες του τυπου δωσε παρε.

      Χθες στις 1:45 π.μ."

      Τι Τζέκυλ και Χάιντ είναι τούτο πάλι... Εδώ μας έγραψε "Εμείς εδώ είμαστε για να μην επιτρέψουμε να πάρουν ιδιώτες στα χέρια τους υπηρεσίες του Ο.ΚΑ.ΝΑ.". Τι άκρη να βγάλουμε..

      Διαγραφή
  4. https://www.efsyn.gr/arthro/oi-krayges-mesa-apo-ta-idrymata-kai-oi-rogmes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλιστα.....Όταν ένας άνθρωπος που εχει εργαστεί στον Οργανισμό και μάλιστα οχι ενα δυο μήνες αλλά διάστημα ικανό να διαμορφώσει τουλάχιστον ποιοτικά το πλαίσιο λειτουργίας σε επίπεδο σχέσεων με τους θεραπευόμενους ,μιλάει κατ αυτό τον τρόπο θλίβομαι.Περαν του είναι ηθικά μη αποδεκτό για μένα είναι και πολύ "φτηνό" και μόνο απογοήτευση δημιουργεί.Για ποια σχεση με θεραπευόμενους μιλά όταν θάβει συναδερφους με το που έφυγε.ΜΕ αυτό το ήθος δεν θεραπεύεις ανθρώπους.Έσυ πρώτος τους έχεις καταδικάσει σε μια συντήρηση στην ζωή στην θεραπεία γιατρέ κυριε πρώην συνάδερφε.Κρίμα,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να γίνεις κατανοητος/η για μας τους υπόλοιπους; Σε ποιον πρώην συνάδελφο αναφέρεσαι και τι είπε και πού;

      Διαγραφή
    2. Ποιους συναδέλφους έθαψε; Τι ακριβώς διαβάζεις ρε φίλε;

      Διαγραφή
    3. 15/12 6.46 και 10.25, ανοίξτε το σύνδεσμο της εφημερίδας των συντακτων από πάνω.

      Διαγραφή
    4. Τον άνοιξα. Το διάβασα. Και λοιπόν τι είπε εναντίον εργαζομενων ο Καρατζαφέρης; Τίποτα δεν ψέλλισε. Εγώ θα πω πολύ σκληρά λόγια για τα ερπετά του οκανα. Στο λακο με τα φίδια είμαστε.

      Διαγραφή
  6. ΔΙΑΛΟΓΟ - ΔΙΑΛΟΓΟ Γιατί όχι? Για όλα υπάρχει πρώτη φορά! Έστω ανταλλαγή απόψεων σε αυστηρά συγκεκριμένα θέματα.

    Ε λοιπόν, δε βλέπω να έχει κανείς την θέληση εδώ μέσα αλλά και γενικότερα σαν εργαζόμενοι του Ο.ΚΑ.ΝΑ. να βρείτε το θάρρος εσείς, να μας πλησιάσετε (παρόλο που γράφω εδώ πάντα επώνυμα) και να προσπαθήσετε να μιλήσετε μαζί μας, να δώσετε την θέση που μέσα σας όλοι λίγο πολύ γνωρίζετε πως μας έχετε (και εσείς ) ( ο Γασγαλίδης εργαζόμενος όπως και ο Καφετζόπουλος είναι ) στερήσει ως προς το δικαίωμα της συν διαμόρφωσης της θεραπείας μας, μετά πλέον και από την συμπλήρωση του πρώτου ιωβηλαίου του οργανισμού Όσο και να "πιάνεστε" από τις διάφορες αντιφατικές δηλώσεις που παρουσιάζετε (από την σελίδα μας στο fb) τις οποίες και φυσικά δε γράφω μόνο εγώ αλλά και άλλοι θεραπευόμενοι καθώς και τάχα δεν έχετε καταλάβει γιατί είναι γραμμένα έτσι και σε ποιους ανθρώπους απευθύνονται! -Και να δείτε τι γράφει ο πρεζάκιας στην εφημερίδα των συντακτών, που τολμά να έχει γνώμη και να την εκφράζει κιόλας !! Ει !! συντροφίλοι και όσοι καταλαβαίνετε τι σας ζητάμε τόσο καιρό και για πιο λόγο! δεν σας αρκούν αυτά που συμβαίνουν, δεν βλέπετε που μπορεί να πάει το πράγμα? Η προσωπική αντιπάθεια ειναι κατανοητή όχι όμως αν είναι γέννημα μιας μικροπρεπούς επίκτητης αντίληψης που εισχωρεί σε μυαλά ακόμη και πολλών κανονικών ανθρώπων και τους οδηγεί στο Στιγματίζω και αποκλείω.. Πλέον εφόσον απαξιοίτε και να μιλήσετε με θεραπευόμενους πρέπει να στραφούμε και εμείς να στραφούμε σε ώτα ακουόντων. Εσείς εφόσον πλειοψηφικά δεν επιθυμείτε διάλογο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε. Υ.Γ. και μην ανησυχείς δημόσιες είναι οι αναρτήσεις μου και όσων γράφουν εκεί και έτσι θα παραμείνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!
    Εγώ μόλις διάβασα τα παρακάτω και τώρα κατάλαβα γιατι δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας

    Έτσι γεννήθηκε το «Αύριο», η πρόταση της ΟΝΝΕΔ για όσα οι νέοι απαιτούμε να αλλάξουν στην καθημερινότητά μας, ο οδικός χάρτης για τη νέα εποχή.

    Πήγαμε πόρτα – πόρτα, επάγγελμα – επάγγελμα, ώστε να καταγράψουμε προβλήματα, αγωνίες, ανάγκες και προτεινόμενες λύσεις. Είδαμε νέους επιχειρηματίες και εργαζομένους στην εστίαση, νέους γιατρούς, δικηγόρους, αγρότες, εμπόρους και λογιστές, μιλήσαμε για ώρα με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, γίναμε η πρώτη νεολαία που πήγε να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σε φυλακές ανηλίκων, δεν φοβηθήκαμε να μπούμε μέσα κλούβα των ΥΑΤ ή σε Αστυνομικό Τμήμα, σε περιοχή που ούτε ο αρμόδιος Υπουργός τολμάει να προσεγγίσει, και πολλά ακόμα. Και, αφού ολοκληρώσαμε αυτή τη διαδικασία, τότε και μόνο τότε, επιστρέψαμε στα γραφεία μας, ώστε να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση από την κοινωνία για την κοινωνία, την οποία και παρουσιάσαμε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ενώπιον του αυριανού Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέει αυτή η πρόταση για τον ΟΚΑΝΑ;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω οτι θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός όταν μιλάς για πολιτικές θέσεις.Δηλαδη εκπροσωπείς τις απόψεις της ΝΔ .Η Νέα Δημοκρατία το ξέρει?Νομί<ω οτι σου ξεφυγε.......ετσι δεν είναι?

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην εκπροσωπεί τη ΝΔ

      Διαγραφή
    4. Εντάξει παραδίνομαι κερδίσατε!! ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ.. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.ΚΑ.ΝΑ. ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ. ΩΣ ΕΧΕΙ οι κουβέντες περί άλλων κανένα νόημα δεν έχουν πλέον. Να είστε όλοι καλά και όταν χρειαστεί να κουβεντιάσουμε ελπίζω να μην είναι το θέμα μας
      - πως δεν θα επιτρέψουμε σε ιδιώτες γιατρούς την συνταγογράφηση υποκατάστατων - Από την άλλη έστω και τώρα ορισμένοι δεν βλέπετε που θα πάει η κατάσταση αν ο κυριάκος σκάσει μύτη ?

      Διαγραφή
    5. Τι διάλογος να γίνει; αφού είμαστε όλοι, κι εμείς και εσείς, walking dead....

      Διαγραφή
    6. Είναι απλό " που θα πάει η κατάσταση αν ο κυριάκος σκάσει μύτη" : Law and Order.

      Διαγραφή
  8. http://www.onned.gr/avrio/episkepsi-ston-okana-avrio/

    επειδή βρισκόμαστε στο καλύτερο ειδησεογραφικό μπλογκ.... δεν λείπει καμιά είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή