Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Νέα καταγγελία των πρακτικών της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και της παύσης της Έμμυς από τις

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ
***
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ
***
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις πρακτικές της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ,
που αποβλέπουν άμεσα  και έμμεσα, στην εξόντωση, ηθική, επιστημονική και άλλη, της ψυχιάτρου αγωνίστριας Έμμυς Κουτσοπούλου,  μέλους και του συλλόγου εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και του κοινωνικού ιατρείου Ν. Φιλαδέλφειας.

      Η Ε. Κουτσοπούλου είναι γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μέσα από το κίνημα αλληλεγγύης στα κοινωνικά ιατρεία, για τους αγώνες της ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην υγεία και στα μνημόνια, για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Στηρίζει με κάθε τρόπο ,στη θεωρία και την πράξη τα κοινωνικά ιατρεία, αυτοδιαχειριζόμενες  δομές κοινωνικής  αλληλεγγύης, εστίες αντίστασης στην Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων, της κατάρρευσης του ΕΣΥ.

      Η Ε. Κουτσοπούλου διώκεται, γιατί ανήκει στους σταθερούς υποστηρικτές  του δημόσιου  χαρακτήρα της Υγείας, της απεξάρτησης, του συστήματος χορήγησης υποκατάστατων από τις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ,  ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν για να αναλάβουν , είτε  μέσω ΜΚΟ είτε ως «ιδιώτες ψυχίατροι». ένα κομμάτι της πίττας του ΟΚΑΝΑ.

      Η κυβερνητική πολιτική των εξαγγελλόμενων μεταρρυθμίσεων στην Υγεία είναι έτοιμη για εκχωρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, αδιαφορώντας για την τραγική μοίρα των. εξαρτημένων ατόμων, αντικείμενο κερδοσκοπίας και, αναπόφευκτα, εξόντωσης.

     Χιλιάδες εξαρτημένοι, άντρες και γυναίκες, σήμερα πεθαίνουν εξαθλιωμένοι και αβοήθητοι στους δρόμους. Ο ΟΚΑΝΑ, με τα μεγαλεπήβολα σχέδια, δεν έχει δημιουργήσει ούτε έναν ξενώνα για να στεγαστούν.

     Την ίδια στιγμή εξαπολύει αυτή την επαίσχυντη δίωξη, χωρίς κανένα σεβασμό στο πρόσωπο, την ιστορία του, την κοινωνική προσφορά του, ακόμα και στις αναγκαίες δεοντολογικά διαδικασίες.

     Είναι φανερό ότι αποβλέπει στην εξάλειψη κάθε εστίας αντίστασης στα σχέδια της. Δεν πρόκειται όμως μόνο για μια έκφραση ακραίου αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

     Στις συνθήκες ακραίας κρίσης που ζούμε η αύξηση της διάδοσης της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών και παράλληλα η μνημονιακή  ασφυξία που επιβάλλεται στα προγράμματα απεξάρτησης καθώς και οι προετοιμαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, όποια μορφή και αν τους δοθεί, προσδίδουν στην πολιτική της ηγεσίας των δημόσιων φορέων, όπως  είναι ο ΟΚΑΝΑ, ένα άκρως ρατσιστικό χαρακτήρα απέναντι στους εξαρτημένους και όσους τάσσονται στο πλευρό τους.

     Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης της Ε. Κουτσοπούλου και την αποκατάστασή της στη θέση της επιστημονικά υπεύθυνης που με την αξία της κατείχε μέχρι τώρα.

     Προειδοποιούμε την ηγεσία του  ΟΚΑΝΑ και του Υπουργείου Υγείας ότι θα μας βρει όλους απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης κάθε τύπου, διώξεων αγωνιστών και κάμψης του φρονήματος των εργαζομένων μέσα από την τρομοκράτησή τους.

     Όλοι όσοι δίνουμε τη μάχη για τη δημόσια και δωρεάν υγεία και απεξάρτηση, όσοι αλληλέγγυοι προσφέρουν μέσα από το κίνημα των κοινωνικών ιατρείων και κάθε αυτοοργανωμένη δομή ενάντια στη μνημονιακή  καταστροφή είμαστε αποφασισμένοι  να μην επιτρέψουμε να περάσουν τέτοιες αντιδραστικές πολιτικές. Για να μην γίνουν, για άλλη μια φόρα οι εξαρτημένοι και όσοι έχουν ταχτεί στο πλευρό τους αντικείμενο ακόμα μεγαλύτερου κοινωνικού αποκλεισμού, με μοιραίες συνέπειες.
Συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης 18ανω
Σωματείο υποστήριξης 18ανω
Συσπείρωση για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση



Αθήνα 7/8/2017

28 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το κείμενο του Unfollow, αν και δεν μου είναι σαφές γιατί ο Μαριν να 'ναι κατά ιδιωτικοποιησεων, σε οποιονδήποτε τομέα. Έχει κανείς καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο δεν το υπογράφει ο Μαρινάκης αλλά ο Παναγιώτης Σωτήρης. Είναι λίγο υπεραπλουστευτικό, αν όχι ισοπεδωτικό, να ταυτίζεται ο εκδότης με τον οποιοδήποτε αρθρογράφο. Πολλοί εκδότες επιτρέπουν διαφορετικές φωνές γοα λόγους εμπορικούς, ξεκαρφώματος κλπ: πχ.Ιός Ελευθεροτυπία, Μπογιόπουλος Ενικός, διάφοροι αρθρογράφοι της Καθημερινής κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 8/8 1.20
      ο Μαρινακης δεν είναι ο "εκδότης".. Είναι ο ιδιοκτήτης. Το Αφεντικό, που λέτε οι αριστεροί. Υπάρχουν και καλά Αφεντικά τώρα;
      Ιβαν

      Διαγραφή
    2. Εκδότης ή ιδιοκτήτης δεν ξέρω, πάντως ο συγγραφέας δεν είναι. Αυτό.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον τον πας για Αφεντικό....
      Θρυλε ολε!!!!

      Διαγραφή
  3. Πέρα από τα άρθρα, τις συνεντεύξεις, τις ανακοινώσεις συμπαράστασης κι όλα όσα κάνουν ντόρο, εγώ σαν εργαζομενος που δεν έχω συνδικαλιστικη η επιστημονική η άλλη φήμη αλλά που μπορεί κάλλιστα να υποστώ διώξεις, θέλω να γνωρίζω τι κινήσεις έχει κάνει η εμμυ με τους εργατολογους ή τους δικηγόρους της ενδεχομενως. Αυτά είναι τα πιο χρησιμα για μας τους υπόλοιπους. Μπορεί να ενημερώσει τους συναδέλφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμένα θα μου ήταν χρήσιμη κι ευπρόσδεκτη μια ενημέρωση από την Εμμυ. Ή για την Εμμυ από την Άρσυ, εναλλακτικά.
    Και μια άλλη ερώτηση στους οικοδεσποτες, αν ξερουν:έφτιαξε επιτέλους ο οκανα το ίντερνετ για τη συνταγογραφηση; ή πήρε παράταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιωπή......
    Δεν θεωρείται χρήσιμη για τους εργαζόμενους τέτοιου είδους ενημέρωση...
    Πείτε μας κάτι άλλο τοτε:τι έχει γίνει με την εγκύκλιο που είχε μπει σε διαβούλευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλο ένα θέμα που προέκυψε μετά τα πρόσφατα γεγονότα είναι το εξής:κάποιοι συνάδελφοι (ελάχιστοι ευτυχώς!),με έμφυτη κλίση στη ρουφιανιά,έχουν συνταχθεί πλήρως με τη διοίκηση,ηδονίζονται με την παύση της συναδέλφου,διαλαλούν ότι σε αυτούς δε θα συνέβαινε ποτέ-είναι τέλειοι σε όλα,άλλωστε....Αν το μίσος είχε πρόσωπο,θα ήταν το δικό τους...<>...Εύχομαι να μην έρθει η σειρά τους.Δηλώνω όμως ότι αν έρθει , θα είμαι δίπλα τους, με την όποια μου δύναμη. Όχι από ανωτερότητα αλλά από περηφάνια που δεν είμαι γυμνοσάλιαγκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ξέρεις ποιοι είναι αυτοί οι f.. γυμνοσαλιαγκες, κάνε μια καλή υπηρεσία σε μας τους υπόλοιπους συναδελφους. Πες ονόματα. Εγώ δεν το θεωρώ άνθρωποθυσία. Δεν έχω καμία ανωτερότητα. Κι η μόνη μου περηφάνια θα ναι να τους φτυσω, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ, στα κολλωδη μούτρα τους. Δεν εχω πρόβλημα να το κάνω. Θέλω να μοιάσω, έστω λίγο, στον Άρη και στον Καραϊσκάκη. Αρκεί να μου τους πείτε, εσυ, η ΟΑ, όποιος τους γνωρίζει. Αυτό τουλάχιστον μπορείτε να το κάνετε; αντί να γράφετε μόνο για τον Άρη.. Η έχετε αφομοιώσει πλήρως το αστικό κομ-ιλ-φο;

      Διαγραφή
    2. Ντάξει,μικροαστικά κατάλοιπα έχω,αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν ονοματίζω.Δε το βρίσκω απαραίτητο να ρουφιανέψει κανείς το ρουφιάνο.Τους ξέρουμε όμως όλοι,ζουν ανάμεσά μας στις μονάδες και σε άλλες υπηρεσίες.Και ξέρουμε ,αν το θέλουμε, να τους βάζουμε στη θέση τους.Εδώ υπάρχει ολόκληρη παράταξη που τάσσεται υπέρ των διοικούντων,οι ευκαιριακοί ακόλουθοί της θα έπρεπε να ονοματιστούν?(Η ΟΑ πού κολλάει?)

      Διαγραφή
    3. Πάντα ελπίζω ότι η ΟΑ έχει βελουχιωτικα γονίδια.. Τι σε νοιάζει εσενα

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμε 9/8 2.38
      δεν ζουν αυτοί ανάμεσα μας. Εμεις-καποιοι λιγοι-ζουμε ανάμεσα τους. Το 'πιασες; Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων σκύβει σβέρκο.
      Κι επειδή θα γραφτούν πολλά θυμωμένα σχόλια, αδιαφορώ.

      Διαγραφή
    5. ανώνυμε11.28, να τους πεις ότι οι διοικήσεις αλλάζουνε. Όπως και οι καιροί άλλωστε. Υπάρχουν - κάπου μπροστά μας- διοικήσεις και καιροί που το ζητούμενο δεν θα είναι η ακατάσχετη φλυαρία, οι εξαγγελίες και οι (ανορθόγραφες) εκθέσεις ιδεών αλλά το συμμάζεμα του χάους που δημιουργείται σήμερα. Εκτός αν έχει έρθει ήδη το τέλος και λαθροβιούμε μέχρι να πέσει η αυλαία.

      Διαγραφή
    6. Ναι γεια. Αυτό το λαθροζουμε που πες συμβαίνει. Κι η αυλαία.... τι σήμερα τι αύριο.. Για την ώρα πάντως, διάλειμμα στις παραλίες.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Φ. Ντ.: Διάβασα με προσοχή ότι γίνεται σε αυτό το ΟΚΑΝΑ και σε αυτό το ΑΡΣΥ και σε αυτό το Σύλλογος Εργαζομένων και σε αυτό το Διοίκηση. Είναι όλα εντυπωσιακά. Δεν θα χρειαστούμε ούτε κομμωτές ούτε στυλίστες.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ο Φ. Ντ. αλλά συμφωνώ μαζί σου. Δε θα χρειαστούμε απ'αυτούς. Πυροβολητες στα αστροπλοια θα χρειαστούμε, για να ρίχνουν με τα λέιζερ αλυπητα

      Διαγραφή
    2. Και ο Φ. Ντ. που είναι;
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    3. Φ.Ντ.; Που είσαι;
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  8. Τελικά μήπως η εμμυ δεν έκανε καμία διαδικασία κατά της Διοίκησης; μόνο η πλαγιαννάκου κινηθηκε νομικά;
    Μόνο φασαρία από εργατικούς συλλόγους γίνεται... Άμα δεν είσαι διάσημος συνδικαλιστής, κλάψτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Διαύγεια γράφει για τοποθέτηση στη Μονάδα Χανίων συστήματος πρόσβασης.
    Ξέρει κάποιος συνάδελφος τι θα κάνει το σύστημα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως λέμε συνδικαλιστικό celebrity δηλαδή;
    ΟΑ
    ΥΓ. Έμμυ συγγνώμη αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το πες ακριβώς, ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!
      (ο πειρασμός..)

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΆ ΜΠΆΝΙΑ!!!!!
      Και στους αγωνιστες και στα τσιράκια και στους διωχθεντες και στους διώκτες και στους εργαζόμενους και στους ξυνομενους. Σε όλους. ΚΑΛΆ ΜΠΆΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΎ σε καθαρές θάλασσες κι ακτές. Νέος κύκλος επεισοδίων Οκανα από Σεπτέμβριο.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Φ. Ντ.: Πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψεις διότι αυτό το ΟΑ που είναι φιλικό προς αυτό το ΑΡΣΥ μιλάει αγωνιστικά. Και το ΑΡΣΥ μιλάει αγωνιστικά. Και όλοι οι υπόλοιποι μιλάνε αγωνιστικά. Σε λίγο θα τραγουδούν και το πότε θα κάνει ξαστεριά! Και θα ντύνονται σαν αντάρτες! Τους έχω ικανούς να φοράνε και εκείνο το τετράγωνο μαντήλι με τα ασπρόμαυρα σχεδιάκια που φοράνε κάτι επαναστάτες ανατολίτες - δεν θυμάμαι πως τους λένε. Λίγο τους αφήσαμε και έχουν ξεφύγει τελείως. Όχι οι ανατολίτες, οι άλλοι σε αυτό το ΟΚΑΝΑ. Οι στυλίστες μας θα πάθουν κρίση. Μπορεί και να παραιτηθούν. Και θυμάσαι πόσο δύσκολα τους βρήκαμε. Κανείς δεν ερχόταν.
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    4. ο Φ. Ντ. είναι "φιλοξενουμενος" μου...
      Μην ανησυχείς για τους επαναστάτες της ασήμαντης οργάνωσης ΑΡΤΣΙ. Σύντομα θα είναι κι αυτοί στα χέρια μου.....
      Λορντ Νταρθ

      Διαγραφή
  11. ΨΑΡΑΚΕΕΕΣ
    δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την προμήθεια συστήματος ωρομετρησης.
    Κάντε μπάνια όσο προλαβαίνετε Ψαρακες.
    Υ. Γ. Θα αφορά και την επαρχία.... Κλάμα που θα πέσει στις καφετέριες της επαρχίας.

    Υπολοχαγός (Πυροβολικού και λοιπών βλημάτων) Νατασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή