Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ....

...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ


Ένα εμπεριστατωμένο άρθρο για τον ΟΚΑΝΑ στο περιοδικό Unfollow

http://unfollow.com.gr/web-only/okana-i-dioikisi-ekdikeitai-osous-agonizontai-enantia-sti-dialisi-ton-programmaton-ipokatastasis/


...και μια ραδιοφωνική εκπομπή στην ert open

http://pandiera.gr/%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B2-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB

44 σχόλια:

  1. Το "unfollow" είναι του Μαρ/κη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έχετε πάρει κι εσείς φαλάγγι με την εμμυ, λες και θα φτιάξει τώρα πολιτική καριέρα, και δεν γράφετε για αλλα θέματα.
    Το παιδάκι που κινδυνεύει να πεθάνει είναι κι αυτό θύμα της μείωσης βλάβης με παράλληλη χρήση και του ανεξέλεγκτου "πάρε κοσμε" ΤΗ?
    Δεν κάνατε όμως παρά και τα δικά σας παχιά λόγια, τίποτα για μια αναφορά στον εισαγγελέα για τις επικίνδυνες πρακτικές...
    Καλο καλοκαίρι ΑΡΣΥ. Μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για τις δηλώσεις διαφήμισης της εμμυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vulbegal πηρε το μωρο συνάδερφε!Και γι αυτό η Διοίκηση φταίει???????

      Διαγραφή
    2. Πρώτον δεν ξέρεις αν είμαστε συνάδελφοι. Εγώ λέω ότι ΔΕΝ είμαστε. Δεύτερον, άσε στην άκρη τη διοίκηση. ΕΣΥ, ναι εσύ, δίνεις ΤΗ σε χαπακηδες; Αυτό πες μας.

      Διαγραφή
    3. οκ λοιπον αφου δεν εισαι συνάδερφος τότε μάλλον είναι τελείως διαστροφικό οτι μπαινεις εδω και σχολιάζεις κανεις ρανεις.Ασχολήσου καλύτερα με την θεραπεία σου είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό απο το να ρίχνεις χολή ανώνυμα σε ένα μπλόγκ εργαζομένων.ΑΡΣΥ βλέπετε τι πρόβλημα είναι αυτό ....κάπως πρέπει να το λύσουμε...δεβ γίνεται να είναι τόσο ανοιχτό...

      Διαγραφή
    4. Εσύ λοιπόν ανώνυμε 4/8 7.00, που μπαίνεις πρωι πρωί για να τα χώσεις για την ανωνυμια(ΧΑΧΑΧΑ) και να βρίσεις με χαρακτηρισμους για "διαστροφες" και "ψυχωσεις", έχεις το θάρρος να μας πεις ως ανώνυμος και αν δίνεις ΤΗ σε χαπακηδες?

      Διαγραφή
    5. τα χώνω πρωι πρωι ή και σκ δηλαδή εκτος ωρών εργασίας προφανως γιατι έργάζομαι Οχι δεν δίνω ΤΗ σε χαπάκηδες όπως τους αποκαλείς ουτε πρεζάκηδες ουτε χασικλίδες όπως θα έλεγες κι εσυ συνεπώς έχω δικαίωμα να ομιλώ.και να κράζω.Εσυ?πως ξέρεις ή πιστεύεις ΕΣΥ οτι έγραψα για διαστροφές και ψυχώσεις??????για ψυχώση δεν έγραψα κάτι απ οτι βλέπω .εχεις μαντικές ικανότητες?

      Διαγραφή
    6. Παράκληση σε αυτον/ή που έγραψε το σχόλιο εάν επιθυμεί να ξαναδημοσιευτεθ σχόλιο του να ομιλεί και να μην κράζει. Η παράκληση ισχύει για ολους/ες που θέλουν να δημοσιεύονται τα σχόλια τους.
      Δικαίωμα στην κριτική έχουν όλοι (ενίοτε και στη σκληρή κριτκή). Δικαίωμα στο κράξιμο κανένας/καμία.

      Διαγραφή
  3. Εξ όσων γνωρίζουμε η συνάδελφος δεν προτίθεται να κάνει μεγαλύτερη "καριέρα" από αυτή που ήδη έχει.
    Με αυτή τη διαβεβαίωση θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τη Διοίκηση για τη δίωξη και τον διασυρμό της αλλά (και κυρίως) θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τη Διοίκηση για τις διοικητικές αυθαιρεσίες, τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των προβλημάτων του Οργανισμού και την ουσιαστική αδιαφορία για τα δικαιώματα εργαζομένων και εξαρτημένων. Επίσης θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ποιότητα των προγραμμάτων υποκατάστασης και μείωσης της βλάβης και όλων των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ.
    Για να μην υπάρχει δε καμία παρεξήγηση δεν είμαστε εναντίον των προγραμμάτων μείωσης της βλάβης. Είμαστε υπέρ ΟΛΩΝ των προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης με την προϋπόθεση ότι χαρακτηρίζονται από ποιοτικές υπηρεσίες και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους εξαρτημένους, τις οικογένειες τους και το κοινωνικό σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, συμφωνούμε όλοι με την τελευταία παράγραφο αυτού του σχολίου σας.
      Τώρα, αν εσείς βολεύεστε μόνο με την ρηματικη υποστήριξη αυτών κι όχι την έμπρακτη, γούστο σας. Γιατί αν θέλουμε οι εργαζόμενοι να το βοηθήσουμε αυτό, θα πρέπει ο Σύλλογος κι η ΕΠΕΣΥ να ζητήσουν από τον εισαγγελέα που θα κάνει έρευνα για το παιδάκι, να καταθέσουν ως μάρτυρες και να πουν τι συμβαίνει... Να κάνουν το χρέος τους στο κοινωνικό σύνολο.

      Διαγραφή
  4. ΑΡΣΥ.....νισάφι πια ....ο κόσμος σας βαρέθηκε....δεν ασχολείστε και με τίποτε άλλο βρε παιδιά? Ας πούμε με την ανθρωποφαγία εντός του οργανισμού από τους συνδικαλιστές προς τους εργαζόμενους??? Θα ήταν πρωτότυπο και μεγαλόψυχο...και ίσως ακόμα...λιγουλάκι ειλικρινές. Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανωνυμε 1.38, Για να υπέστης ανθρωποφαγία από τους συνδικαλιστές σε αυτή τη φάση, μάλλον είχες προηγουμένως επιλέξει να στηρίξεις και να στηριχτείς από τη διοίκηση και όχι από το σύλλογο. Απαράδεκτο το να εμφανίζεσαι σήμερα ως θύμα. Δεν ανήκω στους συνδικαλιστές, ούτε στην αρσυ. Η συλλογικότητα θέλει αλληλεγγύη και η αλληλεγγύη απαιτεί ισότητα και διαφάνεια. Όταν παραβαίνονται αυτά τα δύο, τότε ναι, υπάρχει ανθρωποφαγία. Να ζητήσεις μεγαλοψυχία, όταν θα αποκατασταθούν τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

      Διαγραφή
  5. Το άρθρο στο unfollow είναι όντως εμπεριστατωμένο, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο αν ανέφερε την παύση της Πλαγιαννάκου. Είναι γνωστή η πολιτική διαφωνία με τη συνάδελφο και η οξεια αντιπαράθεση αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η παύση της ήταν και η πιο χαρακτηριστική όσο αφορά στην απαγόρευση της διαφωνίας από αυτη τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. ΌΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Όλγα, το εμπεδωσαμε. Εμπεριστατωμενο το άρθρο στο περιοδικό του Μαρινακη. Θα το διαβάσουμε.
      Δεν μας λες όμως για την ΕΠΕΣΥ, παίζει καμία περίπτωση να κάνει το χρέος της στο κοινωνικό σύνολο στέλνοντας κανένα υπόμνημα στη Δικαιοσύνη;

      Διαγραφή
    2. Σιιιιιγουρα. Από αίσθηση χρέους, άλλο τίποτα σ'αυτο τον οργανισμο

      Διαγραφή
  6. Δεν δημοσιεύσαμε ένα σχόλιο επειδή μας το ζήτησε ο/η ιδιος/α συνάδελφος/ίσα. Επειδή το θέμα που θίγει είναι σοβαρό, παρακαλούμε να μας δώσει περισσοτερες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.rodiaki.gr/article/368734/h-ergasiakh-psyxologikh-kakometaxeirish-mobbning-workplace-bullying

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΣΥ
    παρακολουθώ ευλαβικά τα σχόλια σας. Είναι προφανές σε όποιον δεν είναι βλητο ότι δε γράφετε αυθόρμητα και με "πάσα ειλικρινεια", αλλά μελετημένα στα πλαίσια μιας στρατηγικής σας. Άλλωστε είστε εκπαιδευμένοι σε αυτό από τα μαθητικα-φοιτητικα σας χρόνια. Φυσικά η στρατηγική σας δεν είναι συνήθως ευδιάκριτη σε μας τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα, φαίνεται ακατανόητο ότι κάποιο τσιράκι είπε ψυχωτικους κι εσάς κι όσους άλλους μιλάνε για bullying κι εσείς δεν απαντάτε.
    Εντυπωσιακό. Είστε σε κάποια παράξενη διελκυστιδα με τη Διοίκηση και τα όργανα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, εξηγήστε μας να καταλάβουμε τι εννοείτε bullying σε αυτή τη φάση της κινητοποίησης; Κάποια εργασιακή επαναλαμβανόμενη κακομεταχείριση που συμβαίνει χρόνια εις βάριος κάποιων ή το κράξιμο που έφαγαν τον τελευταίο μήνα κάποιοι μεμονωμένοι συνάδελφοι που με τις σκόπιμες ενέργειές τους υπονόμευσαν άλλους συναδέλφους; Ειλικρινά, έχω μπερδευτεί. Εάν πρόκειται για το πρώτο, θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη περιγραφή και καταγραφή από τα θύματα. Εάν πρόκειται για το δεύτερο, θα έλεγα με σχετική βεβαιότητα ότι ααφορά την πρόθεση αποπροσανατολισμού του σώματος των μελών του συλλόγου, πιθανότατα από τα ίδια άτομα που έχουν στηρίξει την τελευταία διοίκηση και στηρίζονται από αυτήν με αδιαφανή μέσα.

      Διαγραφή
    2. Εγω σιγουρα μιλαω για το πρωτο. Τι καταγραφη να γινει οταν ο αλλος σε βριζει και σε προσβαλει χωρις μαρτυρες? Γιατι ειναι και θρασιμι τετοιο, που δε χε τα μουτρα να σου μιλησει ετσι μπροστα σε αλλους

      Διαγραφή
    3. Βολικό....μήπως φοβόταν?Για "κακοποιός" πάντως δεν έχει και πολύ θάρρος....Αντιθέτως τα θύματα του εκφοβισμού....

      Διαγραφή
    4. Μα ο "κακοποιος" μπουλης δεν έχει θάρρος. Θράσος έχει. Γνωστά αυτά "συναδελφε" με τις απορίες...

      Διαγραφή
    5. το μπούλης είναι πιο αποδεκτό απο το ψυχωσικός βλέπω....ΟΚ.........

      Διαγραφή
    6. Ξέρεις κι αυτουνού τον ορισμό;

      Διαγραφή
    7. εγω οχι γιατί δεν το χρησιμοποιώ δεν είναι του γούστου μου..διαφώτισέ μας παρακαλώ

      Διαγραφή
    8. Λεξικό Μπαμπινιώτη....

      Διαγραφή
  9. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και στον ΟΚΑΝΑ περιστατικά κακοποίησης μεταξύ εργαζομένων. Δεν αμφιβάλλω επίσης ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει επέμβαση τρίτων για να επιλυθούν τέτοια περιστατικά. (Προσωπικά θα προσέτρεχα στο σύλλογο για να ζητήσω βοήθεια). Δεν αμφιβάλλω τέλος ότι μερικές φορές δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και τα χάνουμε. Ως άνθρωποι και ως εργαζόμενοι. Κατανοητό.
    Αλλά αμφιβάλλω πολύ για το εάν πρέπει μιλώντας για κακοποίηση να χάσουμε το δάσος (που είναι η συστηματική κακοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων του ΟΚΑΝΑ απο ΌΛΕΣ τις διοικήσεις του τα τελευταία χρόνια) και να ασχοληθούμε με το δέντρο που είναι η κακοποίηση ή όπως έχει γίνει της μόδας να λέγεται το bullying μεταξύ συναδέλφων.
    Επίσης αμφιβάλλω πολύ για το αν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ταπεινά κίνητρα, που πιστεύουν ότι η κριτική στην ρουφιανιά αποτελεί κακοποίηση και bullying. Καταλαβαίνω ότι οι συναδέλφισσες που εμπιστεύτηκαν αυτή τη Διοίκηση για τη λύση των όποιων προβλημάτων (τους) μπορεί να έχουν μετανοιώσει ή απλά να μην το περίμεναν έτσι ακριβώς το πιάτο της εκδίκησης, αλλά όχι και να θέλουν υπεράσπιση απέναντι στο "bullying" που υπέστησαν. "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
    Μη χάσουμε και το μέτρο, παιδιά. Φτάνει που χουμε χάσει τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ. Γ.

      Για να μην οδηγηθεί αλλού ή σκέψη σου, ΔΕΝ αναφέρομαι στην ιστορία του Αγ.Σαββα, με τον οποίο δεν έχω και καμιά σχέση.

      Διαγραφή
  10. Μεγάλη κουβέντα ποιος βάζει το μέτρο. Και δύσκολο να δεχτώ ότι εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα να προσδιορίσεις το μέτρο που αναλογεί στον εαυτό μου. Και το αντίστροφο φυσικά. Εκτός αν είσαι από αυτούς τους ναρκισους επαγγελματίες του "ψ" χώρου, που φαντασιωνονται θεϊκές παρεμβάσεις στη ζωή των άλλων.
    Για να επιστρέψω στο νημα:ο εαυτός μου εμπεριέχει το όργανο κινητοποίησης σε περίπτωση που δεχτώ bullying από καποιον/α μπουλη συνάδελφο. Και σίγουρα θα τον αντιμετωπίσω όπως πρέπει. Γιατί η τιμωρία στις αντικοινωνικες συμπεριφορές είναι κοινωνικοπαιδευτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα ότι γνωρίζω το μέτρο των δυνατοτήτων των άλλων. Είναι αλήθεια όμως ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν τη κακοποίηση, ενώ κάποιοι άλλοι εμπλέκονται με αυτοπαγιδευτικό τρόπο. Αλλά όπως και να έχει το πράγμα το να (μπορείς να) ζητάς βοήθεια είναι χρήσιμο και εντελώς ανθρώπινο. Δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα μόνος σου, ούτε να φωνάζεις τον μπαμπά σου που είναι αστυνόμος για να σε σώσει από τα άλλα παιδάκια. Προσπάθησα να πω ότι το μέτρο μπορεί και να είναι η κοινή λογική (common sense στην Αγγλική) για το αν ειναι κακοποίηση ή κριτική για τη ρουφιανιά. Ως αποτέλεσμα εγκαλούμαι για ναρκισσισμό. Εντάξει. Όντως κάποιοι από εμάς βρίσκονται σε μεγάλη ετοιμότητα.

      Διαγραφή
    2. Πονηρουλη... "ετοιμοτητα" κλπ..
      Πάλι στα παρανοειδή το γυρνάς έντεχνα. Καλός είσαι! Ικανός.
      Αλλά όχι όσο θες να πιστεύεις..

      Διαγραφή
  11. Υ. Γ.
    Ξανασημειωνω, γιατί ξαναμπλεξες στην απάντηση σου σε μένα τα περί κριτικής για ρουφιανιά στα οποία μπορείς να χεις και μεγάλο δίκιο, ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή σχέση με τον Αι Σάββα κι είναι άλλες οι εμπειρίες μου από bullying

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αφορμή το μωρό που το τάισαν, όπως είχε την καλοσύνη να μας διευκρινίσει παραπάνω ένας καλός συνάδελφος πιθανώς από την ΔΕΠ, ΒΟΥΛΜΠΕΓΚΑΛ, αναρωτιέμαι αν η ΔΕΠ που μαζεύει του κόσμου τα στατιστικά μπορεί να μας ενημερώσει ποιο περίπου είναι το ποσοστό των συμπαθών εξαρτημένων που μπουκωνουν- ή από αμέλεια αφήνουν να μπουκωθουν- τα παιδιά τους με βουλμπεγκαλ ή άλλως καλουμένων μπουμπλεκαλ ή και εν συντομία μπουμπλε.
    Θα μας δώσει αυτή την επιστημονική γνώση καποιος/α από την ΔΕΠ; αν δεν έχουν φύγει όλοι για διακοπές; κι αν θέλουν να μας κάνουν την τιμή, γιατί έχω την εντύπωση ότι εδώ δεν είναι τόσο ομιλητικοι όσο στα τηλεφωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μπορέσει η ΔΕΠ μιας και το ανέφερες να έχει στατιστικά κάποιος πρέπει να δίνει στοιχεία.Δεν νομίζω οτι για το συγκεκριμένο θέμα εχει γίνει αυτό τουλάχιστον με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και με συνεπεια απο όλους.Με τι αριθμούς να μιλήσουνε? ...

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε της ΔΕΠ
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 8/8 4.29
      Δε χρειάζονται στατιστικά γι'αυτα τα θέματα. ΒΟΎΛΗΣΗ χρειάζεται.
      Και στο λεξικό Μπαμπινιώτη θα βρεις σίγουρα το νόημα της βούλησης. Κάνε αυτό για πρώτη σου κίνηση.

      Διαγραφή
  13. Έγω που το έγραψα το σχόλιο για το μπουμπλε δεν είμαι στην ΔΕΠ.Απλα δεν μου άρεσουν οι ανακρίβειες γιατί αποδυναμώνεις έτσι και τα επιχειρήματά σου.Δεν θεωρώ οτι ο ΟΚΑΝΑ έχει ευθύνη γι συτό το περιστστικό .Σίγουρα όμως έχει για κάποια άλλα τα οποία έχει προσπαθησει να κουκουλώσει.Προφανώς έχεις δίκιο οτι συντελείται ένα εγκλημα εδω.Αν όμως πεις οτι δεν δίνω το ΤΗ στον συγκεκριμένο ασθενη ή όποιον άλλο γιατι είναι γονιός και δεν εμπιστεύομαι τι θα κανει υποψιάζομαι οτι θα οδηγηθείς δεμένος στην ΔΕΠ.υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό .Δεν θά θελα αυτή τη στιγμή να παραθέσω τις απόψεις της ΔΕΠ για το θέμα γιατι θα φρίξετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν είσαι στη ΔΕΠ πως ξέρεις τις απόψεις της για το θεμα;... Είσαι στα WikiLeaks?

      Διαγραφή
    2. καλώς ή κακώς η ΔΕΠ δεν συνομιλεί με τον εαυτό της μόνο...και δεν έχει το μονοπώλιο της γνώσης...

      Διαγραφή
    3. Με τρομάζεις τώρα. Με κλονίζεις.
      Υπαρχει στην επιστήμη των εξαρτήσεων πιο ιερή έδρα από την ΔΕΠ;
      Βλάσφημε.

      Διαγραφή
  14. Έλα βρε ανώνυμε 7/8 11.07
    θα μας τα διαρρεύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή