Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ο Δεκαπενταύγουστος ως ευκαιρία "αναστοχασμού"

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι βρίσκονται διακοπές, βρίσκουμε την ευκαιρία να "αναστοχαστούμε" (όπως θα έλεγαν και οι περί αυτού επαΐοντες και εσαεί εκπαιδεύοντες υμετέρους) τα εις τον ΟΚΑΝΑ διαδραματιζόμενα. Με διάθεση παιγνιώδη άμα και ουσιαστική (δηλαδή ουσιαστική εκ των πραγμάτων και παιγνιώδη εξ επιλογής), βαθύτατα πολιτική αν και εξ ανάγκης σουρεαλιστική (δηλαδή σουρεαλιστική επειδή πολιτική και τούμπαλιν, αν μας εννοείτε).
Στη διάρκεια της ενημερώσεως ταύτης θα παρεισφρήσουν ερωτήσεις δίκην τηλεπαιγνίου
(με ερωτήσεις κρίσεως κυρίως, και ουχί με ερωτήσεις αμιγούς γνώσεως, που απαιτούν ισχυρά μνήμη, η οποία μνήμη καθίσταται όλον και ασθενεστέρα εις την ηλικία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναγνωστών μας).
Αποκλειστικός σκοπός των ερωτήσεων είναι ο ακονισμός του μυαλού ενώ η νίκη καθαυτή δεν θα προσφέρει τίποτε στον νικητή. Με άλλα λόγια κανείς δεν θα κερδίσει τίποτε από τη συμμετοχή του σε αυτό το παιχνίδι- εκτός ίσως αν πρόκειται για κάποιο μέλος της ΑΡΣΥ, οπότε μπορεί να ελπίζει σε κάποια νέα παύση ή έστω μια δυσμενή μετακίνηση, βρε αδελφέ.

Κεφάλαιο 1ο: Χανιά

Θέμα 1ο: Εργατικό ατύχημα
Ιστορικό: Η Διοίκηση παρά τις άοκνες φιλότιμες προσπάθειες της δεν κατάφερε τελικά να βρει το "κουτάκι", στο οποίο έπρεπε να δηλωθεί το εργατικό ατύχημα. Είχαν πολλή μεγάλη στενοχώρια για αυτό το θέμα. Ο Γενικός Διευθυντής μας το είπε πολλές φορές με πόνο καρδίας "μα δεν υπάρχει κουτάκι για να δηλώσουμε αυτή τη βλάβη που υπέστησαν οι συναδέλφισσες σας. Νομίζετε ότι εμείς δεν θέλουμε να το δηλώσουμε; Προσπαθούμε συνεχώς".
Φαίνεται ότι αυτό που η Διοίκηση προσπαθούσε αόκνως και φιλοτίμως επί δυο συναπτούς μήνες και δεν το κατάφερε, το κατάφεραν οι συναδέλφισσες από τα Χανιά, οι οποίες παρόλη την  ταλαιπωρία τους και τα προβλήματα τους, πήγαν εκεί που έπρεπε να (έχει προ πολλού) πάει η Διοίκηση (στο ΙΚΑ δηλαδή, μη φανταστείτε... δεν πήγαν και στο Δικαστήριο της Χάγης),  κατάφεραν να βρουν το "κουτάκι" και "ώ του θαύματος!" δήλωσαν το εργατικό ατύχημα και όχι μόνο αυτό αλλά ειδοποιήθηκαν εγγράφως για την αποζημίωση που θα πάρουν λόγω του ατυχήματος. 

Ερώτηση Κρίσεως (πολλαπλής επιλογής με δυνατότητα πολλαπλών σωστών απαντήσεων)

Με βάση το ανωτέρω περιγραφέν περιστατικό ποια από τις κατωτέρω φράσεις είναι σωστή:
α) Το "κουτάκι" δεν εμφανίζεται σε όλους. Εμφανίζεται μόνο στους μυημένους και η Διοίκηση δεν έχει ακόμη μυηθεί (θέλει όμως πολύ να μυηθεί, μην την κρίνουμε αυστηρά)
β) Το "κουτάκι" είναι του Διαβόλου και της επάρατης δεξιάς (μαζί) και η Διοίκηση είναι αριστερή για αυτό δεν το βλέπει
γ) Δεν είμαστε σίγουροι ποιο είναι το σωστό κουτάκι (αν υπάρχει). Για να αποκτήσουμε εικόνα πρέπει πρώτα να ρωτήσουμε τη γνώμη της Διοίκησης και ανάλογα με το τι θα μας πούνε αυτοί θα σας γράψουμε μια ανακοίνωση, στην οποία θα τα χώνουμε στο ΔΣ του Συλλόγου και την ΑΡΣΥ,  και θα σας τη στείλουμε με mail.  
δ) Είναι επικίνδυνοι και ανίκανοι. Εκρηκτικός συνδυασμός.  
ε)  Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που κωλύομαι να γράψω γιατί θα τα ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ η ΑΡΣΥ, που τα έχει κάνει πλακάκια με τη Διοίκηση και στα ψέμματα κάνει ότι δήθεν τους παύουνε κλπ κλπ. Στην πραγματικότητα η ΕΚ παραμένει στον Άγιο Σάββα υπεύθυνη αλλά μας το κρύβουν. Διαδώστε.

(1η Σοβαρή σημείωση εκτός κλίματος μεν, αναγκαία δε: Το ότι το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε ΔΕΝ σημαίνει ότι οι συναδέλφισσες από τα Χανιά δεν μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση από τον Οργανισμό, και μάλιστα μεγάλη. Αντίθετα αυτό σημαίνει ότι κατά γνώμη μας ΠΡΕΠΕΙ να ζητήσουν αποζημίωση από τον Οργανισμό και μάλιστα μεγάλη, γιατί  ο Οργανισμός επέτρεψε, αν δεν επέβαλε, ελαστική στάση της μονάδας σε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες δημιούργησαν την αίσθηση στον συγκεκριμένο άτομο αλλά και άλλα μέλη του προγράμματος ότι η μονάδα δεν είναι χώρος με αυστηρούς κανόνες που τηρούνται απαράβατα. Και για να μην γίνονται ηθελημένες παρεξηγήσεις απ΄τους Διοικούντες και τους φίλα την Διοίκηση κειμένους (βοηθήστε οι γνωρίζοντες αρχαία...), δεν είμαστε "αυστηροί", ούτε είμαστε εναντίον της μείωσης της βλάβης. Είμαστε υπέρ της αυστηρής τήρησης των κανόνων, αυτών των κανόνων που έχουν παγκοσμίως ΟΛΑ τα προγράμματα μείωσης της βλάβης, αυτών των κανόνων που έχει το πλαίσιο, το οποίο η Διοίκηση αποφάσισε και δεσμευόμαστε όλοι να εφαρμόζουμε, αυτό το πλαίσιο που η ίδια η Διοίκηση μας εγκαλεί όταν εφαρμόζουμε. 

Μην τολμήσουν να πούνε ότι τους συκοφαντούμε.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και τα γνωρίζουν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΔΣ του Οργανισμού. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε σε ορισμένα μέλη του ΔΣ ότι "Η σιωπή είναι συνενοχή", όπως λέγαμ(ν)ε κάποτε. Φαίνεται πως μόνο ΜΕΡΙΚΟΙ και ΜΕΡΙΚΕΣ το εννοούσαμε κιόλας).

Θέμα 2ο: ΕΔΕ
Ιστορικό: Έγινε ΕΔΕ στα Χανιά. (Μάλιστα, ο Οργανισμός κάνει και ΕΔΕ. Όταν θέλει; Όταν μπορεί; Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος; Όταν ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος; θα σας γελάσουμε και δεν το θέλουμε). 
Πήγαν στα Χανιά δυο συναδέλφισσες από τη Θεσσαλονίκη (όλως τυχαίως και οι δυο πρώην μέλη της ΕΠΕΣΥ που παραιτήθηκαν) και έβγαλαν ένα πόρισμα. Εμπιστευτικό. Δεν το ξέρουμε. Είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ και ΣΙΓΟΥΡΕΣ ό,τι όποιο και να είναι το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε, στο τέλος της ημέρας ΔΕΝ θα αναζητηθούν ευθύνες από  τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ούτε από τους τοπικούς άρχοντες. Αν βέβαια ο υπεύθυνος, ή έστω κάποιος νοσηλευτής  ήταν ΑΡΣΥ είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ και ΣΙΓΟΥΡΕΣ ότι ο μεν πρώτος θα παυόταν, ο δε δεύτερος θα πήγαινε στο Ρέθυμνο, για να καλύψει "υπηρεσιακές ανάγκες" (Ίσως και ακόμη παραπέρα. "Έχουμε μονάδα στα Ίμια;", που έλεγε κι ένας ευφυής σχολιαστής προηγούμενων αναρτήσεων).  

Ερώτηση Κρίσεως (που ΔΕΝ θα απαντηθεί από αυτή τη Διοίκηση ούτε την ημέρα της Κρίσεως):

Γιατί η Διοίκηση έκανε αυτή την ΕΔΕ, αλλά αρνείται πεισματικά να κάνει τις άλλες ΕΔΕ που ζητάνε οι εργαζόμενοι (πχ. Ηράκλειο, Άγιος Σάββας);
α) Γιατί θέλει να προφυλάξει τους εργαζόμενους που δεν ξέρουν ότι φταίνε και ηλιθίως ζητάνε ΕΔΕ (Σημ: Μη γελάτε. Έχει υποστηριχτεί ΚΑΙ αυτό) 
β) Γιατί αν κάνουν ΕΔΕ θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα και δεν το αντέχουν συναισθηματικά, είναι ευαίσθητοι
γ) Γιατί ΕΔΕ έκαναν οι δεξιοί και η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είναι αριστερή 
δ) Γιατί δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν η Διοίκηση δεν έχει κάνει ΕΔΕ και ούτε είναι σίγουρο ότι δεν προτίθεται να κάνει. Άσε που δεν ξέρουμε και ποιος φταίει. Θα ρωτήσουμε τη Διοίκηση και θα γράψουμε μια ανακοίνωση που "θα τα χώνει" το σωματείο και την ΑΡΣΥ και θα σας τη στείλουμε με mail.
ε) Τι είναι αυτό το ΕΔΕ; Πάλι κάποια αριστερή οργάνωση; Μας πρήξατε πια εσείς οι αριστεροί.

Κεφάλαιο 2ο: Άγιος Σάββας 

Θέμα: Ο ΟΚΑΝΑ και το Bullying (όπως λέμε "η Πεντάμορφη και το Τέρας")
Ιστορικό: Η Διοίκηση μετά από καταγγελία εργαζομένων της μονάδας πληροφορείται ότι σε μια μονάδα γίνεται bullying. Η Διοίκηση ανατριχιάζει, ορθώνει το ανάστημα της (μικρό μεγάλο, ότι έχει ο καθένας...), και δηλώνει με στεντόρεια φωνή "ε ναι, λοιπόν πρέπει να το πούμε να το μάθουν όλοι: έχουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στο bullying". Ενημερώνεται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ. Παθαίνουν όλοι επίσης πλάκα:Υπάρχουν αποδείξεις, υβριστικά μηνύματα sms, δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ΠΟΤΕ στον ΟΚΑΝΑ. "Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ", θυμούνται οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Κάποιος(α) πρέπει να πληρώσει. Αλλά ακόμη τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα: Ποιος ή ποια; Και τότε έρχεται νέα καταγγελία, σοβαρότερη αυτή τη φορά: ο κάνων bullying, εκτός από το να κάνει bullying, δεν τηρεί πιστά το ωράριο λειτουργίας της μονάδας (σε αντίθεση με το υπόλοιπο προσωπικό της μονάδας, που κάνει τις καταγγελίες, το οποίο επιθυμεί να εργάζεται 08.00-16.00, αλλά εμποδίζεται από την υπεύθυνη της μονάδας). Ομάδα ειδικών για την παρακολούθηση του ωραρίου φεύγει πάραυτα για επιτόπιο έλεγχο. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
(2η Σοβαρή σημείωση εκτός κλίματος μεν, αναγκαία δε: Δεν υποτιμούμε τη σημασία του bullying στο χώρο εργασίας ή οπουδήποτε αλλού. Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι στην χρήση δυο μέτρων και δυο σταθμών για τη διάγνωση του καθώς και στην χρήση του ως "δικαιολογία" για διώξεις που έχουν άλλη αιτία).

Ερώτηση Κρίσεως 

Τι είναι bullying στον ΟΚΑΝΑ, πως διαπιστώνεται και τι σημαίνει "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ";
α) Bullying είναι να σου στέλνει υβριστικά SMS μηνύματα ο συνάδελφος νοσηλευτής, αλλά ΔΕΝ είναι να σου στέλνει ηλεκτρονικά υβριστικά μηνύματα ο προϊστάμενος σου 
β) Αυτά δεν γίνονται σε καμία άλλη μονάδα του ΟΚΑΝΑ, όπως και σε καμία άλλη υπηρεσία. Η υπεύθυνη της μονάδας φταίει που δεν κατάφερε να σταματήσει το bullying και που δεν επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται 08.00-16.00. Επίσης φταίει για τις πυρκαγιές τον Αύγουστο σε Ελλάδα και Αλβανία, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι φταίει και για το φαινόμενο το θερμοκηπίου (αναμένεται σχετική εμπιστευτική επιστολή) 
γ) Έχει σταλεί ήδη ανακοίνωση με mail που τα αναλύει όλα και αποκαλύπτει το σκοτεινό σχέδιο της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου και της ΑΡΣΥ ενάντια στην Διοίκηση μας, που τα έχει κάνει όλα σωστά αλλά δέχεται επίθεση από το ΔΣ του Συλλόγου και την ΑΡΣΥ, που θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση 
δ) Όταν λέμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ εννοούμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στην διαφορετική άποψη (άλλωστε το έχουμε δηλώσει και γραπτώς αυτό). Άρα έχουμε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να παύσουμε τον υπεύθυνο που έχει διαφορετική άποψη και δεν συμφωνεί μαζί μας.

Κεφάλαιο 3ο: Ποιος θέλει το καλό (των εργαζομένων) του ΟΚΑΝΑ

Θέμα: ΕΦΚΑ ιατρών
Ιστορικό: Ο ΟΚΑΝΑ είναι ο οργανισμός του ευρύτερου δημοσίου με τους περισσότερους γιατρούς με μπλοκάκι. Με την ψήφιση του νέου νόμου ο ΟΚΑΝΑ σταμάτησε να πληρώνει τις εισφορές των γιατρών με αποτέλεσμα οι μισθοί τους να κατακρημνιστούν. Εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον ο ΟΚΑΝΑ υποστηρίζει ότι προσπαθεί να "λύσει" το πρόβλημα, αλλά δεν τα καταφέρνει (έχει στείλει μάλιστα και mail με το οποίο ζητά οδηγίες αλλά δεν του απαντούν. Μάλιστα mail. Φοβερό πράμα η τεχνολογία και ο ΟΚΑΝΑ είναι ως γνωστόν πρωτοπόρος ΚΑΙ σε αυτό)

Περιστατικό 1: Στην τελευταία συνάντηση αντιπροσωπίας των εργαζομένων με τη Διοίκηση του Οργανισμού, ο μεν ΓΔ σήκωσε τα χέρια ψηλά (γιατί δεν είχε που "να νίψει τας χείρας του" και αυτό ήταν το κοντινότερο που μπορούσε να κάνει), ο δε Πρόεδρος όταν οι γιατροί απεγνωσμένοι του είπαν ότι ίσως δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η παραίτηση, αντί να πάθει πανικό που θα μείνουν οι μονάδες χωρίς γιατρούς, είπε ότι αυτό δεν θα ήταν κακή ιδέα γιατί έτσι θα μπορούσαν να πιέσουν κι αυτοί το υπουργείο για κάποια λύση (!?). 
Περιστατικό 2: Τhe very next day (που λένε και οι γλωσσομαθείς), συνάδελφος γιατρός με μπλοκάκι πήγε στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, έδειξε τη σύμβαση του (που λέει καθαρά ότι ο ΟΚΑΝΑ πληρώνει τις εισφορές και ότι πρόκειται για εξαρτημένη σχέση εργασίας), επέμεινε και είδε τους υπεύθυνους που έπρεπε να έχει δει και μιλήσει ο ΟΚΑΝΑ και φαίνεται να δόθηκε λύση (δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες γιατί δυστυχώς δεν τις ξέρουμε ακριβώς, όμως είναι μάλλον βέβαιο ότι αναγνωρίστηκε η εξαρτημένη σχέση εργασίας και οι εισφορές θα πληρώνονται πλέον από τον ΟΚΑΝΑ). 

Ερώτηση Κρίσεως 

Πως θα περιγράφατε τη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ στο συγκεκριμένο θέμα:
α) Είναι και αδιάφοροι εκτός από επικίνδυνοι και ανίκανοι. Ακόμη πιο εκρηκτικός συνδυασμός.  
β) Επίτηδες δεν έκανε τίποτα ο ΟΚΑΝΑ για να παραιτηθούν αυτοί οι γιατροί και να διορίσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα δικά τους παιδιά.
γ) Καλά η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν ήθελε, ή δεν μπορούσε. Το σωματείο τι έκανε? (Βοήθεια από την ΑΡΣΥ: Αυτή είναι η σωστή απάντηση!)
δ) Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είπε ο Πρόεδρος και δεν ξέρουμε επίσης αν πραγματικά λύθηκε το πρόβλημα. Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, μόλις βγάλουμε το συμπέρασμα ότι φταίει το ΔΣ του Συλλόγου και η ΑΡΣΥ, θα γράψουμε μια ανακοίνωση που θα τους τα χώνει και θα σας τη στείλουμε με mail.

Κεφάλαιο 4ο: ΟΚΑΝΑ (γενικώς)

Θέμα: Δεκαπενταύγουστος (μεγάλη η χάρη της).
Γενική σημείωση εν είδει εισαγωγής: Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Όταν πέφτει Τρίτη ή Πέμπτη δημιουργεί τις υπέροχες συνθήκες για ένα τετραήμερο χαλάρωσης, το οποίο όλοι οι εργαζόμενοι περιμένουν πως και πως. Το υγειονομικό προσωπικό και κυρίως οι γιατροί δυστυχώς έχουν περάσει αρκετούς Δεκαπενταύγουστους σε νοσοκομεία, υπηρεσίες κλπ και έχουν συνηθίσει να καλύπτουν ο ένας τον άλλο στις αργίες και τις διακοπές προκειμένου να μην αφήσουν τις δομές χωρίς κάλυψη. 

Περιστατικό 1. Γιατρός μονάδας βουπρενορφίνης της Αθήνας, άρτι παυθείσα και μετακινηθείσα δυσμενώς σε μονάδα μεθαδόνης, δικαιούται ρεπό καθώς και άδεια ΓΔ και προγραμματίζει να τη λάβει περί τον Δεκαπενταύγουστο (όπως κάθε λογικός εργαζόμενος). Γιατρός, που μετακινήθηκε στην μονάδα από την οποία παύθηκε και μετακινήθηκε η υπεύθυνη, δεν θα πάρει άδεια. Το αίτημα να καλύψει ο συνάδελφος γιατρός της μονάδας βουπρενορφίνης την προσφάτως παυθείσα συνάδελφο της μονάδας μεθαδόνης, για την Δευτέρα 14 Αυγούστου, απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από τον Αντιπρόεδρο, διότι δεν επιτρέπεται να μείνει ακάλυπτη η μονάδα βουπρενορφίνης, παρόλο που εκείνη την ημέρα δεν θα είχε ασθενείς, επειδή ο σκοπός είναι η αναβάθμιση της (!?). 
Περιστατικό 2. Την ίδια Δευτέρα (δηλαδή τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017), ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ από τη Διοίκηση στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, Αν. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων είχαν αφήσει τον ΟΚΑΝΑ χωρίς Διοίκηση, επειδή Δεκαπενταύγουστος και "σιγά μην τύχει κάτι". 

Ερώτηση Κρίσεως

Τι πιστεύετε για τον Δεκαπενταύγουστο και τον ΟΚΑΝΑ;
α) Ο  Δεκαπενταύγουστος είναι γιορτή του λαού, έχει και πολλά πανηγύρια και η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ σεβόμενη τις λαϊκές παραδόσεις και έχοντας ιδιαίτερη σχέση με τα πανηγύρια δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γιορτή.
β) Η Παναγία είναι γνωστό ότι προστατεύει όλους τους αναξιοπαθούντες, ως εκ τούτου και τον ΟΚΑΝΑ. Δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι κακό.
γ) "Ούτε άδεια, ούτε ρεπό σε αυτούς που διαφωνούν μαζί μας" (κατά το "Ούτε ψωμί, ούτε νερό στον Μιζέρια") 
δ) Δεν έχουμε δει το παρουσιολόγιο της Διοίκησης και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πράγματι έλειπαν όλοι. Επίσης δεν ξέρουμε ακόμη αν είχαν "υπόλοιπο αδείας". Όταν με το καλό γυρίσουν θα μιλήσουμε μαζί τους και θα γράψουμε μια ανακοίνωση που θα τα χώνει στο ΔΣ του Συλλόγου και στην ΑΡΣΥ και θα σας τη στείλουμε με mail .
ε) Είναι και εμπαθείς εκτός από αδιάφοροι, επικίνδυνοι και ανίκανοι. Εντελώς εκρηκτικός συνδυασμός. Δηλαδή: Μπουμ!!!!!!!!!!!

Εδώ τελειώνει το παιχνίδι γνώσεων και κρίσεων.

Θέλαμε να δημοσιεύσουμε αυτό το παιχνίδι πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε να σας συντροφέψει στην παραλία και στα πανηγύρια, αλλά δεν καταφέραμε να είμαστε συνεπείς (για άλλη μια φορά άλλωστε...).

Ζητώντας ταπεινά συγγνώμη για την καθυστέρηση, ελπίζουμε "να μη φτάσαμε (πολύ) αργά".

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιοδήποτε περαιτέρω σχολιασμό κρίνετε απαραίτητο, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας (της σάτιρας προφανώς συμπεριλαμβανομένης και της λογοκρισίας επίσης). 





57 σχόλια:

  1. ο Μαριν εκτός από το Unfollow, έχει ιδιοκτησία και στο Μεγάλο Κανάλι. Να ζητήσετε μήπως κι εκεί ένα αφιέρωμα για τα του οκανα; Εγώ συναινώ.
    Ιβάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Έξαιρετικό κείμενο και του γούστου μου εύγε!Πικρές αλήθειες δοσμένες με χιούμορ .Η ειρωνία είναι μεγάλο όπλο για όσους ξέρουν να την χειρίζονται αλλά πάει στράφι όταν το IQ του τελικού αποδέκτη είναι χαμηλό.....ας ελπίσουμε να μην είναι λοιπόν...Πεθαίνω να δω το mail....υπάρχει έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα είναι ατμός.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε συναδελφε ή μη,μπορει ολα να ειναι ατμος, αλλα και ο ατμος κατω απο υψηλες συνθηκες πιεσης μπορει να προκαλεσει ανεπανορθωτες βλαβες.....

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε συναδελφε ή μη, μπορει ολα να ειναι ατμος οπως λες, αλλα και ο ατμος κατω απο υψηλες συνθηκες πιεσης μπορει να προκαλεσει ανεπανορθωτες βλαβες....

      Διαγραφή
    4. Επίσης ο ατμός προκαλεί σοβαρότερα εγκαύματα από το ζεστό νερό.
      Δεν ξέρω αν βοηθάω...

      Διαγραφή
    5. Όλοι και όλα ατμός θα γίνουν.

      Διαγραφή
  3. μας χτύπησαν οι ζέστες....εκτος αν ετοιμάζετε τρομοκρατικό χτύπημα συνάδερφε stirella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρομοκράτες... πφφφφφ... όλα ατμός.
    Βέγγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μυστήριο λύθηκε
    https://www.youtube.com/watch?v=tagkxupbDhY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θρασυβουλα..... μέλι σταζει το στόμα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ λέω...κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μας πρήξατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα μπορούσε η ευγένεια σας να διευκρινίσει προς ποιους συγκεκριμένα απευθύνεται η προτροπή σας; Και επίσης, με την προϋπόθεση ότι δεν σας πέφτει βάρος φυσικά, εφόσον πρόκεισθε περί ενός ατόμου, όπως διαφαίνεται από την χρήση του πρώτου ενικού στην εισαγωγή του σχολίου σας, τι σηματοδοτεί ο πληθυντικός στο τέλος του; Αυξηθήκατε στο ενδιάμεσο ή πρόκειται περί πληθυντικού της μεγαλοπρεπείας;

      Διαγραφή
  8. Προς 17 Αυγούστου 2017 - 6:40 μ.μ.
    Ποιο mail εννοείς συνάδελφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση οτι υπονοοείται ξεκάθαρα οτι η Διοίκηση έστειλε κάποιο απαντητικό mail....μετα τις ανακοινώσεις τις πρώτες σε πολεμική ατμόσφαιρα .μόνο εγώ το κατάλαβα έτσι?

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν πας μια βόλτα να ξεσκάσεις;

      Διαγραφή
    2. Φίλε πήγα βόλτα και πέρασα τέλεια!με τα του ΟΚΑΝΑ βαριέμαι!!!

      Διαγραφή
  10. Αυτό μάλλον εννοούν κάποιοι όταν λένε ότι οι τον ΟΚΑΝΑ διοικούντες φλυαρούν μεν περί της μείωσης της βλάβης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

    http://www.kathimerini.gr/923252/article/epikairothta/ellada/hrwinh-sth-fylakh-gia-na-paroyn-me8adonh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σίγουρη οτι κατανοω την θέση σου.Πάντως το δημοσίευμα πέρα του οτι είναι ελεινό συκοφαντικό και ψευδές είναι ξεκάθαρο οτι φτιάχνει την αγιογραφία του ΚΕΘΕΑ.εμετός!

      Διαγραφή
    2. Το ότι ο πρόεδρος ,στο τέλος του άρθρου , παραδέχεται δημοσίως ότι υπάρχουν ναρκωτικά δεν θα έπρεπε να συνεπάγεται κάποιου είδους παρέμβαση....?

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε 8.41 το μόνο σίγουρο καλό που βγαίνει από αυτό το άρθρο είναι η δήλωση του Προέδρου ότι υπάρχουν ναρκωτικά μέσα στις φυλακές.
      Αυτή είναι η έννοια της μείωσης της βλάβης στις φυλακές: ναρκωτικά υπάρχουν, οι φυλακισμένοι μπορεί και να πεθάνουν ή να κολλήσουν aids από τη χρήση μέσα στις φυλακές, άρα φτιάχνω προγράμματα που χορηγούν υποκατάστατα για να μειώσω τους κινδύνους.
      Τώρα αν τα φτιάχνω απρόσεκτα και πρόχειρα και μόνο για τα μάτια του κόσμου μπορεί όντως να φτάσω να δίνω κίνητρο σε μη χρήστες ηρωίνης να αρχίσουν μεθαδόνη. Αυτό για τους σώφρονες είναι αύξηση της βλάβης. Για τους σώφρονες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμη 22/8 11.25
      πιες Βομεξ

      Διαγραφή
  11. http://www.newsit.gr/egklhma/salvia-apeilei-kai-tin-ellada-narkotiko-fonias-prokalei-synagermo-stin-el/2192274/

    Ω ρε πάρτυ θα κάνουν τα φυντάνια στον οκανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήσαμε το σχόλιο σου για να μας δοθεί η ευκαιρία να επισημάνουμε ότι ο τρόπο με τον οποίο αναφέρεσαι στους θεραπευόμενους του ΟΚΑΝΑ και τους εξαρτημένους γενικότερα, είναι εντελώς έξω από τη λογική τη δική μας και όλων των συναδέλφων. Στην ουσία αναπαράγεις με αγοραίο τρόπο τα στερεότυπα και ενισχύεις τον στιγματισμό των θεραπευόμενων του ΟΚΑΝΑ. Ντροπή.

      Διαγραφή
    2. "....φτιάχνω προγράμματα που χορηγούν υποκατάστατα για να μειώσω τους κινδύνους.
      Τώρα αν τα φτιάχνω απρόσεκτα και πρόχειρα και μόνο για τα μάτια του κόσμου...είναι αύξηση της βλάβης", είπε κάποιος/α παραπάνω. Κι όχι μόνο γίνεται αύξηση της βλάβης, αλλά έτσι ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ στ'αλήθεια κι ο στιγματισμός των θεραπευόμενων, θα πω εγώ. Και σε αυτή την προχειρότητα ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΑΤΕ κι εσείς όπως όλες οι παρατάξεις που κατείχαν το ΔΣ του Σωματείου μας χρόνια και χρόνια, θα προσθέσω.
      Επομένως, σας επιστρέφω την αποστροφή "ΝΤΡΟΠΗ", ψευδοαριστερή συσπείρωση.

      Βάλτε κι αυτό το σχόλιο, για να σας δοθεί η ευκαιρία να πείτε κι άλλα.

      Διαγραφή
    3. κάποιες στιγμές όπως αυτή αναρωτιέμαι αν το blog αυτό μας κάνει καλό...νομίζω οτι πρέπει να υπάρχουν όρια στους χαρακτηρισμούς απο όλες τις πλευρές για να αποφεύγονται οι ακρότητες που μας προσβάλουν και μας κάνουν να ντρεπόμαστε για πολλά.Και πιστέψτε με το τελευταίο που με απασχολεί είναι οι χειρισμοί ή η καταγγελλόμενη ανεπάρκεια της Διοίκησης.ΑΡΣΥ λίγο να ρίξουμε τους τόνους.Δεν κατάλαβα ποτέ παρεπιπτόντως γιατί τόσο ακραίοι χαρακτηρισμόι .Βασικά δεν κατάλαβα καν σε τι πάνω φρικάρατε αλλά μαλλον δεν στροφάρω.Παρολα αυτά....λιγο πιο ήρεμα.Μην ρίχνετε λάδι στην φωτια καταλαβαίνω οτι πολλά σχόλια είναι βαρετα αλλά μην σφαχτούμε κιολας χωρις λογο

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 23/8 7.53 λυπάμαι άν είσαι και θεραπευτης και χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις (φυντάνια) .
      Απορώ οι συνάδελφοί σου πως τα δέχονται αυτά.

      Διαγραφή
    5. αν το κατάλαβα σωστά, προτείνεις λοιπόν αγάπη μόνο;

      Διαγραφή
    6. Δεν γεννάει το μπλογκ τον θυμό, την απογοήτευση και την ματαίωση φίλε/η. Απλά αποτυπώνει και δίνει χώρο να εκφραστούν τα συναισθήματα που ήδη υπάρχουν.
      Elementary dear Watson.

      Διαγραφή
    7. Νομίζω κάποια πράγματα πλεον χρειάζονται δικαστήρια μόνο!!!!οχι αγάπη .για εδω μέσα λεω....κάποιοι έχουν ξεφύγει ...πολύ άσχημα όμως.ντροπή!

      Διαγραφή
    8. όλα τα ανώτερα θηλαστικά έχουν μάθει να ελέγχουν τα συναισθηματά τους...μεταξύ των οποίων είναι και ο θυμός και όχι να τα πετάνε στα μούτρα των ανθρώπων ανεπεξέργαστα σαν εμετό...και ανώνυμα...είναι ένα είδος αυτοικανοποίησης βέβαια φαντάζομαι αλλα υπάρχουν τόσα site πιο κατάλληλα γι αυτή την δουλειά..Δεν γενναει το μπλόγκ θυμό προφανώς αλλά δεν ξέρω αν βοηθάει σε κάτι υγιές τελικά μιας και απ οτι φαίνεται δεν υπάρχει η δέουσα ωριμότητα να διαχειριστούμε αυτη την πολύ ωραία ευκαιρία εκφρασης και επικοινωνίας που μας δίνει

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε 24/8 6.48
      ποια πράγματα χρειάζονται δικαστηριο;

      Διαγραφή
    10. Θα σου πω ένα από αυτά : η διασπορά ψευδών ειδήσεων για τους συμπαθείς γορίλες.

      Διαγραφή
  12. Διαβάζοντας κατά καιρούς διάφορα σχόλια εργαζομένων (αν είναι και "θεραπευτές"ακόμα χειρότερα) μου δημιουργητε απορία
    Είναι δυνατόν με τέτοια απαξίωση για την μείωση βλάβης,με τέτοια προσβλητικους χαρακτηρισμούς για τους ασθενείς τους για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι έπιασαν δουλειά στον ΟΚΑΝΑ;
    Μήπως το κεθεα θα τους ταίριαζε καλύτερα σαν φιλοσοφία;
    Έπειτα μιλάνε δικαίως κάποιες φορές για βία και άσχημη συμπεριφορά από τους θεραπευομενους .
    Είναι ντροπή να μην έχουν καταλάβει κάποιοι την ευθύνη που έχουν απέναντι μας,μα τόσο μίσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού το είδες το "μίσος" για τους θεραπευόμενους;
      πού την είδες την "απαξίωση" για τη μείωση της βλάβης;
      έχετε μάθει 2-3 λέξεις τσιτάτα και τις επαναλαμβάνετε. Και η λέξη "ντροπή" επίσης γίνεται μόδα βλέπω. Μάθετε τη σημασία των λέξεων καλοί μου άνθρωποι.
      Τι έχει η έκφραση "φυντάνια"; γιατί ενοχλεί; δεν έχετε βρει τίποτα ουσιαστικό να σας ενοχλήσει;
      Γίνατε όλοι, με την ψευδοαριστερή συσπείρωση πρώτη και καλύτερη, politically correct.
      Δε θα πάρω.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      Φιλοσοφία οκανα και φιλοσοφία κεθεα και φιλοσοφία αθηνά και φιλοσοφία 18άνω, ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν υπάρχουν. Κι αν υπάρχουν, δε θα'πρεπε κανονικά να 'χουν το πάνω χέρι. Μιλάμε για επιστήμη της εξάρτησης, όχι για πλατωνισμό vs αριστοτελισμού.
      Η επιστήμη έχει μεθοδολογία και δημιουργικές διαφωνίες, όχι φιλοσοφικά ρεύματα και ναρκισσισμούς.
      Και γι'αυτό η πολιτεία μπορεί, πρέπει κι ελπίζω ότι δίνει στον καθένα επιστήμονα θέση εργασίας είτε στον οκανα είτε στο κεθεα είτε στο αθηνά, αναλόγως των αναγκών του κράτους κι όχι αναλόγως προσωπικών προτιμήσεων αν υπάρχουν, για ένταξη στο ένα ή στο άλλο "επιστημονικό" (ψευδοεπιστημονικό δηλαδή) μπλοκ.
      Αυτά λέω εγώ αγαπητέ θεραπευόμενε του κρατικού προγράμματος. Κι αγαπητή αρσυ, παράταξη συνδικαλιστική επίσης του κρατικού προγράμματος.

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε πολλά έχουν ενοχλήσει και ενοχλούν στο ρημάδι αυτό του ΟΚΑΝΑ ,δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσω ,και οι συνάδελφοί σας εδω κατά καιρούς τα έχουν πει.
    Ξέρω πολύ καλά την σημασία των λέξεων που χρησιμοποιώ και αν εσείς προσωπικά δεν τα βλέπετε αυτά που λέω δεν μπορώ να κάνω κάτι.
    Κατά καιρούς σε διάφορες αναρτήσεις κάποιοι(θέλω να πιστεύω λιγοι)από τους συναδέλφους σας έχουν κάνει"ωραιότατα"σχόλια για τους ασθενείς τους προφανώς δεν θα τα έχετε δει.
    Το παραπάνω σχόλιο δεν ξέρω αν το γράψατε εσείς το χαρα που θα κάνουν τα φυντάνια του ΟΚΑΝΑ με το νέο ναρκωτικό. Προφανώς το βρίσκετε χαρούμενο και όχι προσβλητικό,σωστά,έχουν ειπωθεί καλύτερα από αυτό.
    Έχετε δίκιο η πολιτεία δίνει δουλειά σύμφωνα με τις ανάγκες της στο κεθεα ,ΟΚΑΝΑ κλπ όταν πιάσω όμως δουλειά οφείλω να ακολουθήσω την φιλοσοφία (χωρίς εισαγωγικά)του συγκεκριμένου προγράμματος . Καλώς η κακώς Καλώς για μένα το καθένα έχει την δική του φιλοσοφία.
    Θα μου πείτε ποιά η φιλοσοφία του ΟΚΑΝΑ; και θα έχετε δίκιο,δεν έχει,τόσο απλά. Ποτέ δεν είχε ο καθένας κάνει ότι θέλει,Διοίκηση,εργαζόμενοι,θεραπευομενοι .
    Αυτά από ενα θεραπευομενο κρατικού προγράμματος,Ακόμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοητή και σαφής (από μένα που έγραψα τα παραπάνω, ότι δηλαδή δεν αντιλαμβάνομαι καμιά "φιλοσοφική" διαφορά ανάμεσα σε φορείς παροχής θεραπειών) αγαπητέ θεραπευόμενε η θέση σου. Χαίρομαι που είσαι ευγενής και διαφωνούμε ήρεμα.

      Διαγραφή

  14. "όλα τα ανώτερα θηλαστικά έχουν μάθει να ελέγχουν τα συναισθηματά τους...μεταξύ των οποίων είναι και ο θυμός και όχι να τα πετάνε στα μούτρα των ανθρώπων ανεπεξέργαστα"
    τι άλλο θα διαβάσουμε σε αυτόν τον οκανα... Τώρα μάθαμε και για γορίλες που έχουν ενσωματωμένη ψυχοθεραπεία στο dna τους. Δε βαριέσαι. Καλοκαίρι είναι, σηκώνει τις φυλλάδες επιστ. φαντασίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/katangelia-katapatisi-dikaiomaton-asthenon-apo-ton-okana-tou-gna-laiko/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλο και καλύτερα γίνονται τα θέματα στο ν ΟΚΑΝΑ, ειδικά με την τελευταία εγκύκλιο επισφραγίστηκε η ασχετοσύνη που δέρνει την διοίκηση!!!Εξαντλούν όλη την αυστηρότητά τους στους υπαλλήλους!Αυτοί οι άνθρωποι ήταν συνάδελφοι???Τους λυπάμαι?Όχι!Εμάς λυπάμαι που μέχρι να σώσουν να φύγουν θα έχουν διαλύσει τα πάντα και κυρίως εμάς!Όσοι μπορούμε να κάνουμε ενέργειες να φύγουμε μακριά, δεν είναι λιγοψυψιά είναι αυτοπροστασία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έλεγα-έγραφα την παρακάτω κουβέντα,'οτι θα καταντούσα να πω τέτοια λόγια αλλά....-οι προηγούμενοι ,ακόμη και ο πεθαμένος διπολικός,ακόμη και ο κουμπάρος-νομάρχης , ακόμη και ο οδοντίατρος και όλα τα υπόλοιπα καλά παιδιά, δεν μπορούν να πιάσουν μία μπροστά στο μεγαλείο ικανοτήτων, αποτελεσματικότητας και ψυχής της Αγίας Αριστερής Δυάδας του σουβλατζή και του ψυχοθεραπευτή.
      Ήμαρτον Κύριε!

      Διαγραφή
    2. Πού μακρια εννοἰς;

      Διαγραφή
    3. Ο σουβλατζης ποιος είναι?

      Διαγραφή
  17. http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/psixiatros-okana-den-arnithika-pote-tin-ekdosi-sintagis-se-astheni/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετική η απάντηση του κου Οικονόμου, κατά την ανώνυμη άποψή μου επίσης αδικημένου από τη νυν διοίκηση του οργανισμού. Και μόνο το γεγονός ότι ένιωσε προσβεβλημένος και συνέταξε απάντηση, έκανε τη διαφορά σε σχέση με όσους συναρμόδιους αναφέρθηκαν ή υπονοήθηκαν στην καταγγελία αλλά απαξίωσαν να εξηγήσουν στους "υπηκόους" τους. Θα μπορούσαν έστω να απαντήσουν ότι δεν πρόκαμε ο οργανισμός ακόμα να φτιάξει την πλατφόρμα, γιατί άλλαζε τα χρώματα στο κτίριο των κεντρικών και έβαζε διαδραστικό πίνακα στο γραφείο γενικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τον/την ανώνυμο/η συνάδελφο. Πήρα και κάποια εύσημα, τόσα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ....
      Για να μιλήσω σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι ό λ ο ι ό σ ο ι ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους και τη δεοντολογία της δουλειάς τους, ενδιαφέρονται επίσης για την προάσπιση της αξιοπρέπειάς τους.
      Δ. Οικονόμου

      Διαγραφή
  19. Κάποια στιγμή να ξανασυγκροτηθείτε διότι λείπετε από τα δρώμενα.Άστε που είσαστε η ψυχοθεραπεία μας και ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας!Ενημέρωση από την σημερινή συνάντηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ή ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή