Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Επειδή μερικοί νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου...


...ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ (ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ) ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,  
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,  
ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, 
ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΚΑΙ 
ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ (στο τέλος)

Στις 10/10/16 πληροφορείται η μονάδα της Νίκαιας το επικείμενο κλείσιμο της μονάδας.
Στις 12/10/16 ενημερώνεται το ΔΣ του συλλόγου (από τους εργαζόμενους της Νίκαιας) ενώ την ίδια ημέρα σε συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογών επιβεβαιώνεται το σχέδιο αναδιοργάνωσης και η επικείμενη υιοθέτηση του από το ΔΣ του Οργανισμού
Στις 18/10/16 δημοσιεύεται η επιστολή των εργαζομένων της Νίκαιας.
Στις 19/10/16 σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ διαψεύδονται οι "φήμες", αλλά επιβεβαιώνεται και πάλι το σχέδιο αναδιοργάνωσης. 
  •      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ακούγεται από κανέναν από τους ιθύνοντες η έννοια της διαβούλευσης και της συζήτησης και της συνεργασίας. Αντίθετα το κλίμα από τη μεριά της Διοίκησης απέναντι στο σωματείο είναι εχθρικό. 
Την ίδια ημέρα γίνεται η συνάντηση υπευθύνων, κανένας από τους οποίους δεν υπερασπίζεται το σχέδιο της Διοίκησης. Σε ερώτηση για τη δυνατότητα αναβολής της απόφασης ώστε να δοθεί χρόνος για διαβούλευση, συζήτηση και συνεργασία, η απάντηση από τη μεριά του ΓΔ είναι "τσ", (με το επιχείρημα ότι  "δεν υπάρχει χρόνος" καθώς όλα πρέπει να αποφασιστούν την Τετάρτη 26/10/16, που θα γίνει το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ).
Παράλληλα στέλνεται επιστολή του Προέδρου προς τους εργαζόμενους που καταλήγει με την απειλή: «Σε κάθε περίπτωση, οι εκφέροντες κατά του Οργανισμού και της Διοίκησής του λόγο απαξιωτικό και υβριστικό, έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν πάραυτα αυτά τα οποία ισχυρίζονται, εάν επιθυμούν να διατηρήσουν το ρόλο τους και την αξιοπιστία τους ως λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας και υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος». 

Συμπέρασμα 1ο: 
Η Διοίκηση δεν είχε σκοπό να συζητήσει και να διαβουλευτεί ΤΙΠΟΤΑ. Απλά έχει αποφασίσει να εφαρμόσει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) τις ιδέες της για μια μείωση της βλάβης του τύπου "μπάτε σκύλοι αλέστε" και επειδή γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν προσπαθεί να τις περάσει όσο πιο γρήγορα και στα μουλωχτά γίνεται.

Συμπέρασμα 2ο:
Η Διοίκηση «τα πήρε» με την σαφήνεια και την ευθυβολία της επιστολής των εργαζομένων της Νίκαιας, εκτίμησε ότι για να σταματήσει το κακό πρέπει να δράσει με «αποφασιστικότητα», νόμισε ότι μπορεί να μας τρομάξει και έστειλε την απειλητική επιστολή..

Στις 26/10/16 σε συνάντηση του ΔΣ των εργαζομένων με τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ (μετά από πίεση και παρουσία εργαζομένων έξω από την αίθουσα συνεδρίασης), παρουσιάζεται η πρόταση αναδιοργάνωσης (η οποία μέχρι τότε "έπρεπε οπωσδήποτε να ψηφιστεί και δεν υπήρχε χρόνος για διαβούλευση") με προσθήκη στο τέλος παραγράφου, που προτείνει διαβούλευση και συζήτηση με τους εργαζόμενους σε ατομική βάση («όποιος θέλει μπορεί να στείλει τη γνώμη του») και όχι με τα συλλογικά όργανα ή τις θεραπευτικές ομάδες (για τις οποίες είναι γνωστή η αλλεργία των Διοικήσεων εδώ και χρόνια). Την πρότασηγια την γιαλατζι διαβούλευση αποδέχεται, χωρίς πολλά-πολλά, το ΔΣ του Σωματείου προκειμένου να αποσοβηθεί και η κρίση. 

Συμπέρασμα 3ο: 
Μετά από την πίεση των εργαζομένων και επειδή δεν έπιασε ο αιφνιδιασμός, ανακαλύπτεται η διαβούλευση. (Στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο το έλεγαν «στρίβειν δια του αραβώνος»). 

Συμπέρασμα 4ο: 
«Ο φόβος φυλάει τα έρμα».

Στις 2/11/16 το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ εφαρμόζει το βασανιστήριο της ανάκρισης τους εργαζόμενους της Νίκαιας. Επίσης στέλνεται νέα επιστολή σε όλους τους εργαζόμενους, (αυτή τη φορά από τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ), στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερασπίζονται την μέχρι τότε τακτική τους και συνεχίζουν να κατηγορούν τους εργαζόμενους ως υποκινούμενους, συκοφάντες κλπ, κλπ. 
Ακολουθούν οι γνωστές αντιδράσεις των εργαζομένων, ζητείται η παραίτηση της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ,  η Συνέντευξη Τύπου, η επερώτηση, τα δημοσιεύματα. 
Και ξαφνικά νέες δηλώσεις της Διοίκησης: "Σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα καλής συνεργασίας, το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποιες κινήσεις εκ μέρους της Διοίκησης που πυροδότησαν εντάσεις και εκλήφθηκαν από τους εργαζόμενους ως επιθετικές. Σε απάντηση αυτών θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διάθεση μας για υπέρβαση των όποιων διαφορών, στο όνομα της από κοινού προσπάθειας για αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και της φροντίδας των ατόμων που έχουν ανάγκη. 

Συμπέρασμα 5ο (και μερικά ερωτήματα): 
«Κι ο άγιος φοβέρα θέλει» - πόσο μάλλον άμα δεν είναι και τόσο πολύ άγιος. 
Ή μήπως το μαστίγιο και το καρότο σε πλήρη εφαρμογή; 
Τους «τράβηξαν το αυτάκι» και αναδιπλώθηκαν; 
Όλα αυτά μαζί; 

Και τώρα που βρισκόμαστε;....
Είμαστε σε μια φάση όπου οι εργαζόμενοι (μετά από πολύ καιρό) ξανασυζητάνε για το περιεχόμενο της δουλειάς τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για το πλαίσιο λειτουργίας, την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών, μελετάνε την επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την μείωση της βλάβης και τη θεραπεία υποκατάστασης, ανταλλάσσουν απόψεις και καταλήγουν σε συμπεράσματα, τα οποία κατά γενική ομολογία είναι και επιστημονικά και σοβαρά και κανείς δεν μπορεί να τα κατηγορήσει για συντεχνιακά. 

Στις 28/11/16 στάλθηκαν στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ τα σημεία ομοφωνίας των εργαζομένων αναφορικά με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.
Στις 1/12/16 η ωραία μας Διοίκηση ξεπερνάει τον ίδιο τον εαυτό της στην κατεύθυνση του "να υπερβεί τις όποιες διαφορές στο όνομα της από κοινού προσπάθειας": Τρομοκρατημένη από την διαπίστωση ότι αν συνεχιστεί αυτή η διαβούλευση, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το κρυφό σχέδιο «αποδιοργάνωσης» των προγραμμάτων και ουσιαστικής κατάργησης της θεραπευτικής δυνατότητας βγάζει άλλο φιρμάνι, αυτή τη φορά με τη μορφή εγκυκλίου: 
  1. Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας της μονάδας να αντιμετωπίζει με επιστημονικά και θεραπευτικά κριτήρια τους θεραπευόμενους, που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ακολουθήσουν με ασφάλεια να θεραπευτικό πρόγραμμα.
  2. Πλήρης κατάργηση των αρμοδιοτήτων της πάλαι ποτέ θεραπευτικής ομάδας. 
  3. Στραγγαλισμός της εσωτερικής λειτουργίας των μονάδων από μια υπεράνω όλων Επιτροπή Ενστάσεων και μια διαδικασία ενστάσεων που μόνο ένας διεστραμμένος δικολαβικός εγκέφαλος (που δεν έχει έρθει ποτέ σε ουσιαστική επαφή με εξαρτημένο ή έστω με ασθενή) θα μπορούσε να σκεφτεί. 
Ο κίνδυνος είναι ολοφάνερος: Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου είναι βόμβα στην ομαλή λειτουργία των μονάδων. Μόνο κάποιος που δεν έχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δουλέψει σε θεραπευτικά προγράμματα είναι δυνατόν να μη βλέπει αυτόν τον κίνδυνο. 

Συμπέρασμα 6ο (μεταμφιεσμένο σε ερωτήματα): 
Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα; 
Ή μήπως αντίθετα γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και ακολουθούν ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο κατάργησης των προγραμμάτων, όπως τα ξέρουμε μέχρι σήμερα; 
Γιατί αφήνουν και πάλι το καρότο της «γιαλατζί διαβούλευσης» και ξαναπαίρνουν το μαστίγιο του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»; 
Δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο άσκησης εξουσίας; 
Ή μήπως ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος για να περάσουν μέτρα σαν αυτά είναι το μαστίγιο; 

Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τα βγάζουμε από το μυαλό μας, να σας ενημερώσουμε για την πιο πρόσφατη εκδήλωση "δημοκρατικής λειτουργίας"  στον οργανισμό: Μετά την αποστολή αυτής της εγκυκλίου και την τεράστια αναστάτωση που προκλήθηκε στους εργαζόμενους στις μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού. Αυτό έγινε χτες. Δηλαδή 8 Δεκεμβρίου 2016. Και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ (αφού φυσικά αρνήθηκε να βγει στο τηλέφωνο) διεμήνυσε μέσω γραμματέως ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία είναι μετά τις 9 Ιανουαρίου 2017. Επειδή δε ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν πίστευε αυτό που άκουσε και θεώρησε πιο πιθανό να κάνει λάθος ο γραμματέας, «υποχρέωσε» τον γραμματέα να ξαναρωτήσει τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, μήπως έγινε λάθος. Και ο γραμματέας ξαναρώτησε και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ το (ξανα)απάντησε. Μετά τις 9 Ιανουαρίου 2017.

Μάλιστα!!! Μέχρι τότε έχει δουλειές και δεν μπορεί να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Έχει να κάνει τις προετοιμασίες για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Μάλλον θα θέλει να πέσει και για το Σταυρό, για αυτό θέλει να περάσουν και τα Φώτα. Ή μήπως για να φωτιστεί σύσσωμη η Διοίκηση; Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μας… 

Σκέτα ερωτήματα: 
Μήπως νομίζουν ότι έχουν "διοριστεί" αυτοκράτορες; 
Έχουν την εντύπωση ότι ανάλογα με τα καπρίτσια τους και το πώς ξύπνησαν μπορούν να παίζουν με τους εργαζόμενους (και τους θεραπευόμενους); 
Μήπως τους μεν εργαζόμενους θεωρούν υποτακτικούς, τους δε θεραπευόμενους  "αρρώστους", που αφού τους δίνουν τα χάπια τους τι άλλο μπορεί να θέλουν; 

Η διευκρίνιση (προς όλους)
Για να μην μπερδεύονται ούτε οι Διοικούντες, ούτε τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων (εκ των οποίων κάποιοι έχουν πάθει ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση τελευταία από αυτή που πάντα είχαν, και δεν ξέρουν αν πρέπει να πάνε με τον αστυφύλακα ή με τον χωροφύλακα): 
Οι συναντήσεις Διοίκησης και Σωματείων ΔΕΝ είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε Διοικήσεων. Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει υποχρέωση να συναντιέται με τη Διοίκηση του Σωματείου. Η συμφωνία που ισχύει είναι να συναντιώνται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Η συνάντηση του Δεκεμβρίου δεν έχει γίνει. Άρα ας αφήσει τις κόνξες και τα νάζια ο Πρόεδρος και ας κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει. 

Η Συμβουλή (προς τον Πρόεδρο αλλά και τους υπόλοιπους Διοικούντες): 
Ας μην χειροτερεύουν άλλο τη θέση τους (ιδιαίτερα ο Πρόεδρος). Έτσι κι αλλιώς (αφού δεν έχουν τα κότσια να παραιτηθούν), παραμένουν εκτεθειμένοι/ες στα μάτια των εργαζομένων, που συνεχίζουν να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα στις μονάδες για "τη φροντίδα των ατόμων που έχουν ανάγκη". Για να βοηθήσουν ανθρώπους ταλαιπωρημένους, όχι μόνο από την εξάρτηση, αλλά και από την οικονομική κρίση, που κάθε μέρα βαθαίνει ακόμη πιο πολύ, λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση που τους διόρισε. 

Και για όποιον/α δεν κατάλαβε: Φτάνει η ξεφτίλα της κυβέρνησης που υπηρετούν τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του ΔΣ. Δεν είναι ανάγκη να (φτάσουν να) ξεφτιλίζονται και προσωπικά.    

64 σχόλια:

  1. Κάτι παράπλευρο (αλλά σχετικό) να πω ως σχόλιο, έτσι γιατί το βρίσκω χαρακτηριστικό...
    Ο Πρόεδρος του Σωματείου έφαγε λέτε αυτή την ήττα χθες και στο blog του Συλλόγου δεν ανεβαίνει (όχι χθες, ούτε καν σήμερα..) κάτι σε σχέση με αυτό αλλά.. κάτι για την πιο σημαντική θεατρική παράσταση..

    Αυτά τα μηνύματα παίρνει λοιπόν από τη μεριά των εργαζομένων η μεριά των διοικούντων. Τι νομίζετε ότι φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εξεφτελισμός αφορά ανθρώπους που έχουν ηθικούς φραγμούς....
    αυτη η διοιηση δυστυχώς περαν του οτι στερείται επιστημονικότητας.δεοντολογιας ,οργανωτικής ικανότητας ,κοινής λογικής, δυστυχως στερείται και ηθικής....εχει καταλύσει και καταργησει όποια μορφη προηγούμενης διοικησης καθιστώντας διακοσμητικές τις περισσότερες απο τις κεντρικές υπηρεσίες πλην μιας που υδροκεφαλιζει μερα με την μερα.........και λειτουργει ως σκιωδης κυβέρνηση....που μάλλον εχει καταπιεί την κανονικη.....την μιση τουλαχιστον γιατι η αλλη μιση εχει κανει ανεξαρτητο κρατιδιο και συντομα θα στεγαστει σε δικο της προεδρικο μέγαρο......μεχρι τότε παντως 4-5 ατομα οχι απαραιτητα κατέχοντας ολα θεσμική θέση τετοια που να το επιτρεπει,διοικουν τον Οργανισμό σε πλήρη απομόνωση απο την πραγματικότητα, τους εργαζόμενους και τα πραγματικά προβληματα.η αρχομανια τα κομπλεξ ο αυταρχισμος και η επικίνδυνη επιπολαιοτητα χαρακτηρίζει αυτη τη Διοικηση που τόσο ελπιδοφόρα ξεκίνησε για πολλούς μα τόσο τραγικά εχει ήδη αποτύχει.Το παιχνίδι έχει χαθεί και τα σχοινιά της μαριονέττας κοντεύουν να σπάσουν γιατι αυτός που τα κουνάει ειναι πάρα πολυ.......απρόσεκτος.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απρόσεκτος;Και τι να φοβηθεί; Εμάς τους εργαζομενους-χρυσοψαρα;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 12.18
      θα ήθελα μια διευκρίνιση:
      ελπιδοφορα γιατί;

      Διαγραφή
  3. την οργη των θεών...........νέμεσις.........υβρις κυριες και κυριοι ξεκαθαρη και μιας και αυτο που ζούμε είναι τραγωδία.ταιριΆζει.....οσο για το ελπιδοφόρα........αρκετοι συνάδερφοι θεωρούσαν οτι η νεα διοίκηση θα τα πήγαινε καλύτερα μιας και προεδρος και αντιπρόεδρος ήταν για πρώτη φορά συνάδερφοι.δεν νομιζω οτι ανακαλύπτω την Αμερικη είναι γνωστό αυτό συνάδερφε οτι υπήρξε σαν αντίληψη που θεωρητικά αν δεν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα δεν ειναι και παράλογη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώραααα το κατάλαβα! Για όσους ΞΕΡΑΝΕ πρόσωπα και πράγματα, ΗΤΑΝ παραλογη σκέψη...
      ΟΚ...
      Πάντως, δεν θα υπάρξει οργή Θεών. Γιατί όπως είπες, οι Θεοί παίζουν στις τραγωδίες. Αυτό όμως που συμβαίνει, αυτό που ζούμε, δεν είναι τραγωδία. Γελοία φάρσα είναι.

      Διαγραφή
  4. Καλά, ισχύει αυτό που έγραψε σε ένα σχόλιο προχθές κάποιος ότι "15 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο κεντρικών υπηρεσιών ΚΑΙ διαβούλευση ΚΑΙ παζάρι εκεε ΚΑΙ εκπαίδευση στον πάπυρο.....";;;;;;
    Έχουν προγραμματιστεί όλα αυτά;
    Μήπως μας κοροιδεύει ο Σύλλογος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν λέμε αν γίνουν εκλογές και αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και αν διοριστεί άλλη Διοίκηση στον Οργανισμό όπως προβλέπει ο νόμος και αν αυτοί που τώρα διαφεντεύουν (ή που συνεργάζονται αγαστά με αυτούς που διαφεντεύουν και το έχουν βουλώσει) αναγκαστούν να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους θα νοιώθουν εντάξει; Θα ξαναεμφανιστούν στις Συνελεύσεις να μας λένε τι να κάνουμε ή να μας εγκαλέσουν γιατί δεν είμαστε αρκούντως "συγκρουσιακοί"; Τον θεό δεν τον φοβούνται, τους συναδέλφους δεν τους ντρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή είχα κάνει συγκεκριμένη ερώτηση σε αυτό το μπλογκ και δεν πήρα απάντηση από την αρσυ, την επαναλαμβάνω: πότε ακριβώς θα γίνουν εκλογές εργαζομένων;
    Την προηγούμενη φορά βολευτηκατε στις καρεκλιτσες και παραμείνετε τη θητεία του ΔΣ. Τώρα τι ακριβώς θα κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόκειται να παραταθει η θητεία του ΔΣ του Σωματειου; Δεν εχετε απαντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να περιμενεις οταν βλεπεις τον Προεδρο να τον σερνει απο τη μυτη μια Υπευθυνος τμηματος των Κεντρικων Υπηρεσιων(ο θεος να την κανει υπευθυνη)που ο ιδιος ο Προεδρος της χαρισε τη θεση παντα αξιοκρατικα!!!!Μαλιστα το απιστευτο ηταν οτι την πιστεψαν κι ο Προεδρος κι ο Αντιπροεδρος οτι θα φερει 80 εκ. ευρω στον οργανισμο μεσω εσπα.Στο τελος βεβαια οχι μονο δεν πηραμε τα 80εκ. αλλα εδωσαν και 20000 ευρω σε εταιρεια για να κανει τη δουλεια μηπως σωσουν οτι μπορουν!!Το αποτελεσμα ηταν αυτο που ειπε ο Προεδρος και το διαβασαμε σε ενημερωση απο τι site του συλλογου"μακαρι στο τελος να παρουμε 3 απο τα 80". Δεν εξηγησε ομως τι εννοουσε με το τρια...μηπως το μακρυτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τί κάνει νιάου νίαου στους πάνω ορόφους των ΚΥ;

      Διαγραφή
    2. Για αυτή που έχει περάσει από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ,ΛΑΕ και έχει δρόμο ακόμα........

      Διαγραφή
    3. Νιάου νιάου;;;; Γάτα είναι;; Δεν ξέρω καθόλου από γατιά, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ (ούτε με σκυλιά πάντως).
      Για μέλος του χαμαιλεοντικού είδους την περιγράφετε. Ούτε από αυτό το είδος ξέρω κάτι. Δεν απέκτησα τέτοιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

      Ποια είναι βρε; Θα πουν οι γνωρίζοντες;

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει όνομα; ταυτότητα; ή δεν τολμαει κανεις σας να μιλήσει με ονόματα; στην ανωνυμία μόνο είμαστε "μάγκες" ε; και στην πραγματικότητα κότες. Αυτό είναι σκέτη κακοηθεια. Καλά σας τα έψαλε προ καιρού ο Διευθυντής Προγραμμάτων. Δίκιο είχε.Κακοηθεις!

      Διαγραφή
    5. Έτσι εξηγείται λοιπόν και η ανακοίνωση που έβγαλε ο Λαζαρής: είναι στο ίδιο κόμμα με την περί ου ο λόγος. Μαζί τα κανονίζουν και μαζί είναι και στην αγωγή εναντίον του Σωματείου. Είπα κι εγώ ξαναγύρισε στον σύριζα ο συνδικαλιστής και υπερασπίζεται με τόσο μένος την Διοίκηση; Αλλά για κάτι τέτοιους το κόμμα έρχεται δεύτερο, πρώτα έρχεται ΠΑΝΤΑ το προσωπικό συμφέρον (με την ευρεία έννοια).

      Διαγραφή
    6. Τους τσάκωσες τον ένα και την μία του ΟΚΑΝΑ, για τους οποίους έρχεται πρώτο το προσωπικό συμφέρον.
      Ε καλά μωρέ. 2 άτομα είναι. Θα τους ξεράσει ο οκανα και θα καθαρίσει. Ευτυχώς δεν έχει άλλους συμφεροντολόγους ο οκανα.

      Διαγραφή
    7. Φαίνεσαι καλό και τίμιο παλικάρι/κορίτσι.
      Απ'αυτά που δεν προτάσουν το συμφέρον τους, ούτε εγκρίνουν να το κάνουν άλλοι. Μπράβο, σε συγχέρω. Δεν σε ενοχλεί αλήθεια ότι όλοι οι συνδικαλιστές μας, όλων των παρατάξεων, από κοινού κι αδερφωμένοι, δεν έχουν καμιά διάθεση να κάνουν τις εκλογές στη λήξη της θητείας τους όπως προβλέπεται;
      Δε σε ενοχλεί να σε θεωρούν βλύτο;

      Διαγραφή
  9. Εγώ θέλω να ξαναρωτήσω την αρσυ που κόπτεται (και καλά κάνει) για τη Δημοκρατία : τον Φεβρουάριο έχουμε εκλογές Σωματείου; ή το ΔΣ θα παρατείνει τη θητεία του (δημοκρατικά...) όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά ο Κακλαμάνης (και όλοι βέβαια οι αποδέλοιποι μαζί του..); Δε νομίζω να ναι τόσο δύσκολο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα η αρσυ. Ή απαντάει μόνο όταν κάποιος αναφέρεται σε πεπραγμένα προσώπων της αρσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ΟΑ δεν βρίσκει τώρα χρόνο να δώσει στους συναδέλφους αυτή την ενημέρωση για τις εκλογές;

      Διαγραφή
  10. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4331-prokhryksh-4-000-thesewn-ergasias-sto-dhmosio-systhma-ygeias

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημερ. 12/12/2016
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 97417
    ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
    ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

    Ως Φορείς Υποδοχής ορίζονται τα Γενικά Νοσοκομεία και τα Γενικά Νοσοκομεία-
    ΚΥ, τα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, οι Υγειονομικές Περιφέρειες στις οποίες
    ανήκουν οι Κεντρικές τους Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ- Μονάδες Υγείας και
    τα ΠΕΔΥ- ΠΙ ή ΠΕΔΥ- ΠΠΙ, το Υπουργείο Υγείας για τη Κεντρική Υπηρεσία του, καθώς
    και οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Υγείας που είναι ο ΕΟΠΠΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το
    ΚΕΘΕΑ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ και το ΕΚΑΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων αντιστοιχούν:
    α. για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ,
    β. για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,
    γ. για την κατηγορία Δ.Ε. έως τα 853,00 ευρώ,
    δ. για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ

    Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται στα 150,00 ευρώ
    μηνιαίως για τις κάτωθι κατηγορίες: το Νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών
    (ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό
    Προσωπικό, ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής)

    Ενώ οι δικοί μας νοσηλευτές του ΟΚΑΝΑ, ΔΕΝ το παίρνουν αυτό το έρμο το επίδομα.. Κι ας είναι τα 3/5 του ΔΣ του Σωματειου νοσηλευτές….
    Απλώς πληρώνουν δικηγόρους για να το διεκδικούν….
    Για γέλια και για κλάματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς για άλλη μια φορά γράφει σαφώς η διάταξη ότι δεν αφορά τα ΝΠΙΔ και αφορά μόνο τα ΝΠΔΔ.Κανένα ΝΠΙΔ που εποπτεύεται από τους...αριστερούς Πολάκη και Ξανθό δε δίνεται το παραπάνω επίδομα. Αρνούνται κατηγορηματικά να το δώσουν.Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) μάλιστα θα προσφύγει κι αυτή δικαστικά τις επόμενες ημέρες για αδικη μεταχείρηση από το ίδιο Υπουργείο σε ίδιες ειδικότητες ,όπως γράφει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο Κακλαμάνης τουλάχιστον ήταν ικανότερος από όλους εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη συνάντηση των θεραπευτικων ομάδων θα είμαστε όλοι μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και μεσα σε ολα ξεκιναει και η μοναδα υψηλων απαιτησεων........αλλα εμεις αυριο θα διαβουλευτούμε για το πως θα πρεπε να λειτουργει.......μου αρέσουν αυτοί οι ρυθμοί vulbegal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Vulbegal λέγεται! να ξέρουμε το καλό πράμα, εντάξει;

    Τώρα, για να σοβαρευτούμε, αυτό το παιγνιδάκι του Συλλόγου ότι δήθεν τον φέρνουν συνεχώς προ δυσάρεστων (δήθεν) εκπλήξεων και εξελίξεων κι ότι παλεύει πολύ σκληρά (ωχωχωχ) για να τις ανατρέψει, πάντως τις καταγγέλει τόσο έντονα που κοκκινίζουν από την ντροπή τους ακόμα και (κέρινες) κούκλες, ε κάποτε ας τελειώνει. Μόνο ντιπ ντουβάρια ξεγελάει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι συνέβη χθες στην διαβούλευση;; Θα μας ενημερώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/7%CE%A6%CE%93%CE%9E4690%CE%A9%CE%A1-%CE%96%CE%95%CE%94

    Αυτά είναι τα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιαστήκαμε...
      http://www.newsit.gr/oikonomia/O-Xoyliarakis-vazei-kofti-stis-dapanes-toy-2017-Poies-kindyneyoyn-me-psalidi-10/685906

      Διαγραφή
  19. ετσι δεν το εγραψα βρε συναδερφε?εκανα κανα λαθος ?επειδη δεν το εγραψα με κεφαλαιο?το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω........το γραφω πολλες φορες επι χρονια.....θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε..τι στην ευχη δεν το εγραψα και μπουμπλε.παντως οκ ας χαλαρωσουμε και λιγο .απο που και ως που πρεπει ο συλλογος να γραψει πλαισιο για καθε εξειδικευμένη δομη που ανοιγει.......ειναι αλλο να υπαρξει δυνατοτητα διαλογου και να επικοινωνηθουν οι αποψεις απο τις μοναδες κλπ και αλλο ξαφνικα εκει που μας εχοουν τελειως γραμμενους σε ολα να απαιτουμε να επιβαλουμε πλαισιο σε αλλους συναδερφους που καλουνται να δουλεψουν με αυτο ενω μαλιστα οι ιδιοι πιθανοτατα εχουν περισσοτερη εξειδικευμενη εμπειρια απο τους αλλους που ειναι απλα συνδικαλιστες και επι παντος του επιστητου......καλοι οι αγωνες αλλα πραγματικα να εχουμε λιγο επαφη με την πραγματικοτητα και να μην γινομαστε γραφικοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως συνάδελφε είσαι άδικος με μερικούς συνδικαλιστές. Υπάρχουν και συνδικαλιστές, όπως η συνάδελφος που σε κάποια προηγούμενα σχόλια υπερασπίστηκε το επιστημονικό της έργο, που ΔΕΝ είναι "απλά συνδικαλιστές" όπως είπες αλλά επιστήμονες.

      Διαγραφή
    2. Η συνάδελφος έχει όνομα και δεν είναι η μόνη που έχει επιστημονικό έργο. Είναι μέχρι στιγμής η μόνη συνδικαλιστρια που δέχεται επίθεση ΚΑΙ για αυτό.
      Όσο για το σχόλιο 16 Δεκεμβρίου 2016 - 5:27 μ.μ. ο Σύλλογος δεν "πρέπει να γράφει πλαίσια". Η διοίκηση πρέπει να συζητάει με τους εργαζόμενους που σίγουρα "εχουν περισσοτερη εξειδικευμενη εμπειρια" ώστε οι αποφάσεις να μην αποτελούν "ιδέες" κάποιων οραματιστών ή σοφών ή φωτισμένων, αλλά προϊόν συλλογικής δουλειάς. Και επειδή η Διοίκηση παθαίνει πανικό με την σκέψη ότι η γνώμη των εργαζομένων μπορεί να μη συμφωνεί με τη δική της φωτισμένη ιδέα, ο Σύλλογος προσπαθεί να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας να πούμε τη γνώμη μας. Αν έχουμε φτάσει σε τέτοιο στάδιο σήψης που δεν θέλουμε καν την ευκαιρία (που μάλλον έχουμε φτάσει), είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
      Η απλή συνάδελφος

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα είμαστε σε σήψη. Από καιρό.

      Διαγραφή
    4. ο Σύλλογος αγαπητή συνάδελφε- συνδικαλίστρια (αν είσαι εσύ που έγραψες το σχόλιο)συνέργησε μελετημένα αυτά τα τελευταία χρόνια της "κρίσης" (να μην πάμε παλιότερα, είναι παλιά ιστορία πια) στη δημιουργία αυτού του ασφυκτικού "πλαισίου" λειτουργίας και εργασίας στον οκανα. Ήσασταν συνέχεια ενήμεροι και σύμφωνοι (δια της μη αντίδρασής σας) στο άνοιγμα και λειτουργία των μονάδων χωρίς προσωπικό, χωρίς μέσα, χωρίς πυξίδα.
      ΚΑΙ επίσης ήσασταν σε γνώση (τόσο αφελής δεν υπήρξε κανείς από σας τους συνδικαλιστές, καμιάς παράταξης) του πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εφόσον παίρνουν τις θέσεις - κλειδιά στον οκανα όσοι τις πήραν μέσα από τις "διαδικασίες" επιλογής , όπως κατά τα άλλα και δήθεν έχετε "καταγγείλει" οι συνδικαλιστές πολλάκις (και όχι πολλάκης..).

      Τόσο απλή είναι η αλήθεια αν θέλουμε να την πούμε.

      Τώρα συνάδελφε Ο.Α. , αν ήσουν εσύ που έγραψες το προηγούμενο σχόλιο, στην απάντησή σου σε αυτά που σίγουρα θα δώσεις και θα είναι έντονη έως θυελλώδης, να συμπεριλάβεις στην απάντησή σου σε παρακαλώ και μια ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα κάνει ο Σύλλογος τις εκλογές.

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είμαι καθόλου θυελλώδης για να πω ότι συμφωνώ μαζί σου ότι η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΟΚΑΝΑ και αυτή στην οποία θα περιέλθει, αν δεν κάνουμε κάτι, είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της στάσης του Συλλόγου. Όπως όμως έχω πολλές φορές υποστηρίξει ο Σύλλογος είναι αυτός που είναι, γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που είναι (και πιθανότατα επιθυμούν να παραμείνουν αυτοί που είναι για πολλούς λόγους). Η αποτελεσματικότητα της συνδικαλιστικής δράσης είναι συνάρτηση της συλλογικής και ατομικής στάσης. Ο Σύλλογος οφείλει να ενημερώνει, οργανώνει, διευκολύνει και τελικά να συντονίζει τη δράση των εργαζομένων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί (ούτε πρέπει) να υποκαθιστά την δράση των εργαζομένων. Αυτή η δυναμική σχέση (παρα)βιάζεται από παραταξιακές πολιτικές, που μπορεί να είναι φιλοκυβερνητικές, φιλοδιοικητικές ή φιλοπλατανιακές.
      Ο μόνος τρόπος που προσωπικά βλέπω ότι μπορεί να σπάσει αυτό είναι -και πάλι- η δράση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό εμείς πάμε στη Γενική Συνέλευση, συμμετέχουμε στην ΕΠΕΣΥ, στον διάλογο των εκπροσώπων των μονάδων, πιέζουμε την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους της και τους εκλεγμένους της (στην ΕΠΕΣΥ, στα Τοπικά Συμβούλια κλπ) να συμμετάσχουν επίσης. Για τον ίδιο λόγο προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω τη συλλογική δράση της βάσης των εργαζομένων και δεν ασχολούμαι μόνο με τη δουλειά μου και το επιστημονικό μου έργο. Πράγμα που έχουν κάνει πολλοί εργαζόμενοι, που θα μπορούσαν πράγματι να δράσουν ώστε όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δέχονται οι μονάδες και το θεραπευτικό προσωπικό, αυτή την περίοδο. Γιατί περί επίθεσης πρόκειται όταν καταργούνται με μια εγκύκλιο οι θεραπευτικές ομάδες (αυτή τη φορά εντελώς όμως), όταν υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τη γνώμη των εργαζομένων και όταν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ λέει σε εκπρόσωπο του ΔΣ του Συλλόγου, πως δεν θέλει να συναντήσει τους εκπροσώπους του Συλλόγου.
      Όσο αφορά για το θέμα των εκλογών που κάποιοι νομίζουν ότι το αποφασίζουμε εμείς, κάνουν λάθος. Εμείς θέλουμε να γίνουν χτες, όχι γιατί νομίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει και μάλιστα προς το καλύτερο αλλά για να δοθεί η ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε για τα λάθη μας και να δούμε πως θα τα διορθώσουμε τόσο ως παράταξη όσο και ως σύλλογος.

      Διαγραφή
    6. Ζυγισμένη, καλή, απάντηση. Δεν διαφωνώ. Απλά θα προσέθετα κι άλλα. Αλλά δεν διαφωνώ.
      Στέκομαι όμως κι άλλο στο θέμα των εκλογών. Ας μιλάμε πιο ανοιχτά. Οι άλλες παρατάξεις πάνε πάλι να παρατείνουν τη θητεία του τωρινού ΔΣ, αποφεύγοντας τις εκλογές; Με ποια νομική, ηθική και "ρεαλιστική" αιτιολογία και δικαιολογία θα γίνει αυτό;

      Διαγραφή
    7. για αυτόν/η που έγραψε το σχόλιο 17 Δεκεμβρίου 2016 - 10:45 π.μ.
      Προφανώς και δεν συμμετείχες στην πρώτη κατάληψη που έγινε στον οκανα με αφορμή το άνοιγμα των νέων μονάδων.Γιατί αν συμμετείχες δε θα έγραφες αυτά που έγραψες.Σε εκείνη την κατάληψη δεν ήταν που το μπουλντογκ της μαλιώρη δάγκωσε δύο συναδέλφους;Ή θα ήσουν από αυτούς/ες που δήλωσαν στη συνέχεια ότι δεν συμμετείχαν στην κατάληψη για να μη χάσουν λεφτά.Προφανώς και ο τότε σύλλογος έχει κάνει λάθη,Αλλα΄και οι όλοι οι εργαζόμενοι ή η συντριπτική τους πλειοψηφία εκείνη την εποχή κοίταγε πως θα βολευτεί σε μονάδα κοντά στο σπίτι τους και δεν τους ένοιαζε τίποτα από όσα έλεγε ο σύλλογος και κάποιοι από εμάς που τους τα λέγαμε στις μονάδες που έκλειναν .Άρα συμφωνώ με το σχόλιο στις 17 Δεκεμβρίου 2016 - 11:22 π.μ.,ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Και ιδίως τώρα που προσπαθεί ο τωρινός σύλλογος να βάλει τους εργαζόμενους σε συζήτηση για όσα πλαισιακά μας απασχολούν στις μονάδες,πάλι ακούω γκρίνιες.Δυστυχώς είμαστε βολεψάκηδες μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.Και φυσικά παντογνώστες και δεν σηκώνουμε και μύγα στο σπαθί μας και .....στην αγωνιστικότητά μας.Αυτά βλέπει ο ανεκδιήγητος Καφές και προχωράει σταδιακά στη διάλυση του οκανα

      Διαγραφή
    8. Επειδή κάποια στιγμή θυμάμαι ότι έγινε και μια κουβέντα σχετικά με την γυναίκα του Καίσαρα, αν πρέπει μόνο να φαίνεται ή και να είναι τίμια, ή να μην ισχύει και τίποτα από τα δυο και να μη δίνει "απολογία" και λογαριασμό σε κανέναν, κι επειδή τώρα πάλι λέγαμε για τις ευθύνες (μικρές; μεγάλες; ίδιες με των υπολοίπων;) των συνδικαλιστών, ε λοιπόν μου ήρθε στο μυαλό ότι προηγούμενος (όχι πολύ) πρόεδρος καθυστέρησε πολύ, πολυυυυύ, τις εκλογές.. και όταν γύρισε σε εργασιακά καθήκοντα μόνο, δεν κακόπεσε... Δίκαιο; Πιθανότατα. Αλλά τα ίδια δε λένε και οι πολιτικοί πολιτικοί; ότι δεν μυρίζει τίποτα κι ό,τι θέσεις παίρνουν, τις παίρνουν όπως ο κάθε πολίτης; Μαζί τους. Αλήθεια λένε. Αλλά τότε γιατί στην ευχή νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά;... Ιδέα μας θα ναι. Έχουμε γίνει πολύ καχύποπτοι. Και άδικοι. Και ζηλιάρηδες.....

      Διαγραφή
  20. Γραφικότατοι είμαστε!!!!! Λες και δεν το ξέρουμε. Φαντάσου να κατεβάζαμε και Μπούμπλε...
    Τώρα που το σκέφτομαι.. μπορεί και να κατεβάζουμε πολλοί από μας.. Αλλιώς συνάδελφε, ΔΕΝ εξηγειται εύκολα τέτοια πνευματική ληθαργομαστούρα!

    Υ.Γ. αλήθεια, μήπως πήρε εσένα το αυτί σου, μήπως άκουσες από κανένα σύντεκνο, αν θα κάνει ο Σύλλογος τις εκλογές με τη λήξη της θητείας του;
    Γιατί από τον πολύ λήθαργο, κανείς δεν το απαντάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορούμε να γυρίσουμε τώρα στα ούφο του Φ. Ντ.;
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Τελευταία στοιχεία λένε ότι εθεάθη κάποιο ούφο τεραστίων διαστάσεων να πετάει πάνω από την περιοχή Πατησίων, Αβέρωφ, 3ης Σεπτεμβρίου.
      Φ. Ντ.

      Διαγραφή
  22. το πλαισιο λειτουργιας μια δομης φτιαχνεται απο τους εργαζομενους που ειναι στην δομη.......ετσι γινεται και ετσι πρεπει κατα την γνωμη μου.η διοικηση δινει καποιες γραμμες περιγραμματα και απο εκει και περα διαμορφωνεται το πλαισιο με βαση την υπαρχουσα εμπειρια των εργαζομενων .εμεις το φτιαχνουμε παλι..........πραγματικα δεν ειχα στο μυαλο μου καμια συγκεκριμενη συναδερφο που συνδικαλιζεται ουτε καταλαβα καν για ποια λεμε.......απλα ειπα και ξαναλεω.στη δομη που δουλευω που μπορει να ειναι καινουργια αλλα την δουλευω εγω και εχω αποκτησει μια αλφα εμπειρια πχ ΜΑΠ δικτυο γονεων ΜΕΨΥ κλπ και οποια αλλη καινουργια δομη πως να το κανουμε εχω λιγο μεγαλυτερη εμπειρια απο ολους τους αλλους αξιολογους συναδερφους σε αυτο το συγκεκριμενο παντα οχι σε ολα.γιατι πρεπει να παρω πλαισιο γραμμενο απο αλλους.ολοι να ερωτηθουν σε δευτερο χρονο για αλλαγες κλπ .......ετσι ειναι το σωστο.......αλλα ρε παιδια δεν μπορει να ειμαστε απολυτως ειδικοι για τα παντα.αυτο ειναι πολυ επικινδυνο να το λεει και να το πιστευει κανεις.και μην το παρετε οτι υπερασπιζομαι την ΜΑΠ η οτιδηποτε.αλλα και εκει δουλευουν συναδερφοι οχι αλιεν που οφειλουμε να σεβομαστε...και αν διαφωνουμε να το εκφρασουμε στελνοντας προτασεις διαφωνιες παρατηρησεις εκει που πρεπει οχι ομως γραφοντας πλαισιο για το πως θα λειτουργουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγαζάκια κύριοι/κυρίες!!!!
      Αυτό είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις....
      Αυτό ήταν/είναι/θα είναι(;) η κινητήριος 'επιστημονική" δύναμη στον οκανούλη μας.. ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή αν ήταν άλιεν, δεν θα 'πρεπε να τα σεβόμαστε; Διακρίσεις ρατσιστικές;
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  23. δεν νιωθω σαπια που στον δικο μου χωρο εργασιας θελω το πλαισιο να το εχω φτιαξει εγω παντως οχι καποιοι συναδερφοι που ειναι αλλεργικοι σε καθε τι καινουργιο,πιστευουν οτι τα κανουν ολα στις Μοναδες .....ο τι καινουργιο πεις το κανουν αυτοι.αυτοι εχουν σαπισει και δεν το εχουν παρει χαμπαρι.....οχι εγω..........δυστυχως ειναι παρα πολλοι.το προβλημα του ΟΚΑΝΑ δεν ειναι η διοικηση μονο ειναι και το επαγγελματικα εξουθενωμενο προσωπικο ή το βολεμένο προσωπικό που δεν θέλει να κάνει τιποτα διαφορετικό απο αυτο που κάνει τωρα.Ολοι εχουμε κουραστει αλλα με το να συντηρούμε την μιζερια και την σηψη επιβαρύνουμε την θεση μας.Να σταματησει λοιπον η γκρινια για ο τι καινουργιο.Μπορει ναι να μην παει καλα η ΜΕΨΥ ειδικα αν την σαμποταρουν οι συναδερφοι απο τις μοναδες ειναι σιγουρο,μπορει η ΜΑΠ να λειτουργει παρα πολυ κακα αλλα εδω ειμαστε να το διορθωσουμε.νομιζετε οτι οι συναδερφοι εκει πιστευουν οτι ειναι ολα τελεια?ας τους αφησουμε ομως να δουν αυτοι που ειναι τα στραβα και να πουμε και την γνωμη μας φυσικα απο τις Μοναδες αλλα δεν μπορει να θελουμε να τους δωσουμε πλαισιο ουτε να κανουμε τον εισαγγελεα.Και επισης ας χαλαρωσουμε δεν τα κανουμε ολα στις Μοναδες βιβλιαρια επιδοματα ψυχοθεραπεια επαγγεματικο προσανατολισμο ομαδες γονεων .ας ειμαστε λιγο πιο ανοιχτοι στο καινουργιο δεν θα μας φανε την θεση.η πολυδιασπαση λεει δεν βοηθαει τον ασθενη .γιατι στη Μοναδα σου μπορεις κυρια μου να τα προσφερεις ολα αυτα?και οκ μπορει στη δικια σου Μοναδα να μπορεις......εστω.......στις περισσοτερες μοναδες αυτο δεν γινεται ομως.ειναι δικαιο ο ασθενης να στερειται υπηρεσιων επειδη καποιοι ειναι κομπλεξικοι?αντε τωρα μην τα παρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άμα τα πάρεις, τι θα γίνει; Θα χάσει η Βενετιά βελόνι; Μπας και θυμώσεις πολύ και ο οκανα στερηθεί τελικά τις πολύτιμες επιστημονικές σου υπηρεσίες; καταστροφή.
      Στις άλλες Μονάδες δηλαδή, όχι τις "καινούργιες" τις δικές σου, αλλά τις άλλες τις παλιές ντε, εκεί οι εργαζόμενοι δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα να φτιάχνουν το πλαίσιό τους και να το λειτουργούν όπως κρίνουν και να το διορθώνουν αν και όταν αυτοί κρίνουν; εκεί σε αυτές τις Μονάδες δικαιούνται όλοι οι άλλοι (και κυρίως η Διοίκηση) να φτιάχνουν το πλαίσιο και βασικά και χειρότερα να παρεμβαίνουν για ό,τι να ναι; Σοβαρά; και ο λόγος; είναι πιο επιστήμονες στις "φρέσκιες" μονάδες; ή είναι λιγότερο "επαγγελματικά εξουθενωμένοι"; πώς και το κατάφεραν αυτό; είναι και σαν προσωπικό "φρέσκο" στον οκανα; από τον ουρανό πέσανε, από κανα ΟΥΦΟ, τώρα τελευταία; ή μπας και τα προηγούμενα χρόνια της θητείας τους στον οκανα,΄στις "άλλες", τις "παλιο-" Μονάδες, δεν κουράζονταν και πολύ;

      Φ. Ντ.
      φίλος Τρελού Κουνελιού

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου Φ. Ντ.!!!
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  24. Παρακαλούμε τους συναδέλφους/ισσες που θέλουν να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους να το κάνουν με τρόπο κατανοητό και κόσμιο και να λαμβάνουν υπόψη τους ότι το blog είναι ανοικτό και διαβάζεται από όλους. Όταν δεν το κάνουν οι ίδιοι/ες, το κάνουμε αναγκαστικά εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνετε και το λέτε, καλά κάνετε και το υπενθυμίζετε, καλά κάνετε και το εφαρμόζετε.
      Αλλά είναι δύσκολη η διάκριση αυτών των ορίων της "κοσμιότητας", έτσι δεν είναι; Για παράδειγμα, κοιτάξτε αποσπάσματα από σχόλια που μπήκαν πρόσφατα, ως παράδειγμα να το πούμε επιεικώς "γκρίζας ζώνης" :
      ...«Το αποτελεσμα ηταν αυτο που ειπε ο Προεδρος και το διαβασαμε σε ενημερωση απο τι site του συλλογου"μακαρι στο τελος να παρουμε 3 απο τα 80". Δεν εξηγησε ομως τι εννοουσε με το τρια...μηπως το μακρυτερο;»
      ...«Αυτά βλέπει ο ανεκδιήγητος Καφές»

      Και άλλα πολλά "σκληρά" θα έχουν γραφτεί. Κι από μένα (τον όποιον/α "εμένα") ενδεχομένως.

      Η εικόνα που φαίνεται ότι αναδύεται, δεν κρύβεται δηλαδή πια, είναι ότι υπάρχει ανοιχτός "εμφύλιος πόλεμος" ανάμεσα σε όλους εμάς τους κάποτε "μονοιασμένους" συναδέλφους.
      Καλό/κακό δεν ξέρω. Εσείς τι λέτε;

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δεν είμασταν "μονοιασμένοι". Πάντα υπήρχαν τα τσιράκια της εκάστοτε Διοίκησης. Οι πρόθυμοι. Οι βολεψάκηδες και οι βολεμένοι. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι τώρα στην ομάδα των ανωτέρω έχουν προστεθεί και κάποιοι καινούργιοι αριστεροί που μέχρι πρότινος ήταν ασυμβίβαστοι (λέμε τώρα). Βέβαια οι αντιπαθέστεροι παραμένουν κάποιοι που ήταν και παραμένουν πρόθυμοι και βολεμένοι. Οι παντός καιρού.

      Διαγραφή
    3. Πάντως το είδα σε εισαγωγικά το "μονοιασμένοι".
      Κι αν θες την προσωπική μου γνώμη, καλός είναι ο "εμφύλιος" πόλεμος. Έστω κι αν άργησε!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητό ΑΡΣΥ: Το blog το διαβάζω εγώ, ο Φ. Ντ., εσύ και άλλος ένας που απαντάει σε εμάς τους τρείς. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από μέρους σου.
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    5. Τι σοφό που είσαι κουνέλι μου μέσα στην τρέλα σου! Μπας κι είσαι κι εσύ από το άλφα Κενταυρου;
      Φον Νταινικεν

      Διαγραφή
  25. Μια που έχει ανοίξει, από τους εργαζόμενους τουλάχιστον, διαβούλευση - συζήτηση για τον οκανα, θα ήθελα να γράψω την άποψή μου - πρότασή μου. Θα είναι σύντομη. Αλλά σαφής. Μπορώ; ή θα κοπεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ λοιπόν:
      1. θεωρώ ότι το μοντέλο του οκανα έχει αποτύχει.
      2. η ύπαρξη ξεχωριστού φορέα θεραπείας και μάλιστα φαρμακευτικής θεραπείας για την εξάρτηση, στιγματίζει εξαρχής τους ήδη στιγματισμένους.
      3. ο οκανα όπως είναι εξυπηρετεί μόνο πολιτικούς, πολιτικώς διοριζόμενους και συμφέροντα (πολλά συμφέροντα).
      4. να καταργηθεί και να ενσωματωθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως για κάθε νόσο, η θεραπεία να παρέχεται από το Σύστημα Υγείας της Ελληνικής Πολιτείας. ΠΕΔΥ, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Ψυχιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων.
      5. Ακόμα και μέσα στην κρίση και τη γενική φτώχεια στην Υγεία (που μάλλον θα κρατήσει..), τα μέσα (οικονομικά, υλικοτεχνικά, ανθρωπίνων πόρων ) θα είναι περισσότερα. Έτσι, οι εργαζόμενοι του οκανα που πασχίζουν να δώσουν θεραπείες, θα πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Και οι ωφελούμενοι - θεραπευόμενοι του οκανα θα λαμβάνουν , σε διάφορα επίπεδα της θεραπείας και μέσα από συνέργειες, πιο πολλά πράγματα. Και το ελάχιστο "πιο πολύ" που θα παίρνουν, θα είναι σίγουρα.. πιο πολύ.

      Διαγραφή
  26. ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΚΑΝΑ 2016
    https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΨΖΧ4690ΩΡ-9ΣΝ?inline=true

    ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΑΚΑΝΑ 2017
    https://diavgeia.gov.gr/doc/65ΦΑ4690ΩΡ-7Χ5?inline=true

    Όλοι θα έπρεπε να έχουμε την υπομονή να τα διαβάσουμε…. Σε αυτό δε χωράει ανάγκη «μεσολάβησης» κανενός συνδικαλιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Τέταρτε: Τα διάβασα. Και τα δύο!!! Θα σου πω τι ανακάλυψα: Δεν έχουμε έξοδα για είδη ένδυσης του προσωπικού! Ούτε έξοδα κάμπινγκ!
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    2. Κακώς, κάκιστα δεν υπάρχουν τέτοια έξοδα. Άμα βρεθεί το προσωπικό σε τίποτα μέτωπα, σε τίποτα ίμια, πώς θα προσφέρει σωστά τις ανυπολόγιστες οκανικές υπηρεσίες του, πώς θα χορηγήσει σε συνθήκες πολεμικές την αναντικατάστατη μπουμπλενορβίνη, αν δεν έχει ούτε άρβυλα να φορέσει, ούτε σκηνούλα να προφυλάξει το κεφαλάκι του;
      Λάθος, μεγάλο λάθος.

      Διαγραφή
  27. Τέλος οι διαβουλεύσεις; παγώνουν λόγω εορτών; ακόμα και για τους άθεους; ααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Διαφωνώ με το "τρελό κουνέλι 25 Δεκ 10.12". Σκοπεύω να κάνω τις αναρτήσεις και τα σχόλια του μπλογκ προσιτά σε όλο τον ελληνικό λαό. Ας πούμε την πρόταση του "ανώνυμου 21 Δεκ 7.56" μπορώ να την στείλω στην ελληνική βουλή για διαβούλευση.
    αλλά σε ποια βουλή να την στείλω; την νυν; ή την επόμενη; αυτό είναι ένα θέμα.

    Υ.Γ.1 UFO δεν υπάρχουν. Κόψτε τα μπούμπλε και τα μανιτάρια.
    Υ.Γ.2 Υπάρχει και πέμπτος που διαβάζει το μπλογκ.

    Δρ Λάσκερ
    Πρόεδρος Συλλόγου καταπολέμησης του Φ. Ντ. και των Νεφιλίμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρόνια πολλά! (και στους αντίχριστους επίσης, κανένα πρόβλημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%96194690%CE%A9%CE%A1-1%CE%9F%CE%9C

    Σε καλή μεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή