Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Η επιστολή των μελών του ΔΣ στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και ορισμένες σκέψεις (με την άδεια σας...)

Εδώ έστειλε ο Κατρούγκαλος επιστολή στους συνταξιούχους για να τους εξηγήσει ότι ζουν σε εικονική πραγματικότητα: Δεν τους έχει μειώσει τη σύνταξη, απλά προσπάθησε να σώσει το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, να μην καταρρεύσει. 
Δεν θα έστελναν τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ; Μην κοιτάτε  οι άλλοι. Οι προηγούμενοι. Αυτοί δεν έστελναν επιστολές γιατί δεν ήξεραν από επικοινωνία. Δεν ήξεραν αυτοί από διαδικασίες, τάσεις και συνιστώσες. Ενώ τούτοι ΄δω, οι πετυχημένοι αριστεροί της κυβερνώσας αριστεράς, τα ξέρουν αυτά.

Σου λέει «διαμαρτύρεσαι εσύ, μας κατηγορείς για «μέρες 36»;
Αντεπίθεση εμείς. Θα απευθυνθούμε στους εργαζόμενους κατευθείαν εμείς. Με αμεσότητα. Γιατί στην επικοινωνία αυτό μετράει: Η αμεσότητα. 
Και έστειλαν επιστολή. Τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ. Για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι πλέρια πληροφόρηση (όπως έλεγαν παλιά κάποιοι από αυτούς, όχι τώρα, παλιά). Από πρώτο χέρι. Όχι από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, που τους παρασύρουν και τους παραπληροφορούν.

Και τι λένε, λοιπόν, σε αυτή την «ωραία επιστολή»; Έχει δικαίωμα, λέει, το ΔΣ του Συλλόγου να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων (ευτυχώς Παναγία μου!), αλλά δεν έχει δικαίωμα "να διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα και να καλεί σε συσπείρωση εναντίον φανταστικών εχθρών».
Μάλιστα. Ας τα πάρουμε ένα-ένα, ας τα περάσουμε από τη "βάσανο της ανακρίσεως", όπως έκαναν οι ίδιοι στην επιστολή των εργαζομένων.

 • Ποια είναι εν προκειμένω η διαστρέβλωση

Δεν κάλεσαν τους εργαζόμενους της Νίκαιας στο ΔΣ λόγω της επιστολής που υπέγραψαν; 
Δεν καθίσαν απέναντι τους, σαν Ιεροεξεταστές για να δουν πόσο κακές μάγισσες είναι οι εργαζόμενοι και αν τελικά θα τους ρίξουν στην πυρά ή απλά θα πάρουν αναστολή;
Δεν στάθηκαν 10 ολόκληροι εκπρόσωποι της εξουσίας (δικηγόροι, γιατροί, μορφωμένοι και έμπειροι) απέναντι σε κάθε έναν απλό (πιθανά ανήσυχο και φοβισμένο) εργαζόμενο, ο οποίος ίσως δεν τους είχε ξαναδεί, ίσως δεν είχε ξαναανεβεί καν στον 5ο όροφο, όπου κατοικοεδρεύουν όλα αυτά τα χρόνια οι ανώτεροι και τα παραφερνάλια τους;   
Δεν τους ρώταγαν γραμμή-γραμμή αν συμφωνούν με το κείμενο που είχαν υπογράψει; 
Δεν τους ρώταγαν μήπως κάποιος τους παρέσυρε; 
Δεν τους απειλούσαν με ποινικές διώξεις γιατί "πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση"; 
Δεν έκλειναν την ανάκριση ρωτώντας με μισοπόνηρο και μισοστεναχωρημένο ύφος αν ο εργαζόμενος πιστεύει ότι "θα μπορούσε να εκπληρώσει τους στόχους του Οργανισμού εφόσον τελικά η μονάδα κλείσει" κι αν νομίζει ότι "πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στον ΟΚΑΝΑ"; 
Ποια είναι η διαστρέβλωση στα παραπάνω; ΚΑΜΙΑ.

 • Για να δούμε τώρα τους «φανταστικούς εχθρούς»: 

Δεν έχουν πει σε όλους τους τόνους σε όλες τις μέχρι τώρα συζητήσεις (Πρόεδρος και Αν. Διευθυντής) ότι ο στόχος είναι η συνταγογράφηση της βουπρενορφίνης (και για αυτό θέλουν να τελειώνουν με τη μεθαδόνη) στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας; Τι είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα; Δεν είναι ιδιωτικός τομέας κατά 90%;
Δεν έχουν πει σε όλους τους τόνους ότι δεν χρειάζονται οι ουροληψίες και φτάνει η δήλωση του ασθενούς; 
Ότι πρέπει να δίνονται take Home χωρίς κριτήρια, γιατί αυτό λέει το contingency management” και όταν η ΕΠΕΣΥ τους απάντησε εμπεριστατωμένα το κατάπιαν και προσπαθούν πλέον να πετύχουν την ανεξέλεγκτη χορήγηση TH με πιέσεις και τερτίπια (πχ κλείσιμο μονάδων τα Σαββατοκύριακα), για να εφαρμόσουν τη φαεινή τους ιδέα ότι ο σκοπός είναι η αυτοδιαχείριση του υποκατάστατου από τον εξαρτημένο (ανεξάρτητα από προϋποθέσεις, βεβαίως-βεβαίως); 
Δεν έχει πει ο εμπνευστής του περιβόητου σχεδίου αναδιοργάνωσης, ότι ο στόχος των προγραμμάτων είναι ένας αξιοπρεπής θάνατος για τα μέλη του; Ότι δεν πειράζει να βγαίνει το υποκατάστατο στην μαύρη αγορά γιατί είναι κι αυτό ένα εισόδημα για τους εξαρτημένους των προγραμμάτων, ενώ από την άλλη όσο πιο πολύ υποκατάστατο τόσο καλύτερα ανεξάρτητα από την πηγή και τον πληθυσμό που το καταναλώνει (αυτό δεν άντεξε και το έγραψε και στο πλαίσιο);
Ο "εχθρός" της συνταγογράφησης χωρίς όρους και η ιδιωτικοποίηση της θεραπείας της υποκατάστασης είναι φανταστικός; 
ΔΕ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.

Ας προχωρήσουμε στη 2η παράγραφο της «ωραίας επιστολής», όπου μας λένε το εξής ενδιαφέρον: ότι θα έπρεπε να έχει κάποια όρια η υπεράσπιση μιας ομάδας εργαζομένων που «κάτω από το μανδύα της θεραπευτικής ομάδας εκτοξεύει υβριστικά και δυσφημιστικά σχόλια για ξεπουλήματα για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ και δυσφημούν τον Οργανισμό».
Για να δούμε, για να δούμε: 
 • Η λέξη «ξεπούλημα» αναφέρεται στο κείμενο των συναδέλφων στην παράγραφο που γίνεται μια αναλογία ανάμεσα σε όσα γίνονται γενικά στην Ελλάδα και σε όσα γίνονται στον ΟΚΑΝΑ. Πουθενά δεν αναφέρεται ως κατηγορία (πολύ περισσότερο ως ύβρις) για τα μέλη του ΔΣ.  Θα έπρεπε λοιπόν σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων να βάλει όριο στην υπεράσπιση των εργαζομένων. Δηλαδή να μην υπερασπίζεται εργαζόμενους που λένε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια «η εγκατάλειψη ονομάζεται αναβάθμιση και το ξεπούλημα βαπτίζεται ανάπτυξη»; Ενδιαφέρουσα η  άποψη των μελών του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ για την ελευθερία του λόγου. Σαν δεν ντρεπόμαστε.
 • Η λέξη  «συναλλαγή» (η οποία ήταν και το μεγαλύτερο έγκλημα, αν καταλάβαμε καλά από τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών μελών του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και από τις δικολαβίστικες απειλές που εκτοξεύονταν ότι στοιχειοθετεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κλπ, κλπ) αναφέρεται στο κείμενο των εργαζομένων στο σημείο όπου δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε έναν προσχηματικό διάλογο από τη στιγμή που όλα είναι μιλημένα και αποφασισμένα εκ των προτέρων. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, λένε το εξής φρικιαστικό: «Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερο να εμπιστευτούμε την ιστορία του οργανισμού, η οποία  βρίθει συζητήσεων πίσω από κλειστές πόρτες και συναλλαγών κάτω από το τραπέζι;» Λένε οι εργαζόμενοι ότι τα μέλη αυτού του ΔΣ συναλλάσσονται κάτω από το τραπέζι; ΟΧΙ. Αν μια Διοίκηση θα μπορούσε να κατηγορήσει τους εργαζόμενους για συκοφαντία, αυτή δεν είναι η τωρινή. Ίσως θα έπρεπε να έρθουν οι προηγούμενες να διαμαρτυρηθούν, αλλά αυτή ΟΧΙ. By the way και επειδή πολύ δικολαβία έπεσε στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, γνωρίζουν οι έγκριτοι δικηγόροι μας με τα πολλά μεταπτυχιακά ότι ο όρος συναλλαγή δεν σημαίνει πάντα χρηματική συναλλαγή; Πως θα χαρακτήριζαν την "ομολογία" του Αν. Διευθυντή στα μέλη της ΕΠΕΣΥ ότι ο λόγος για τον οποίο, θα κλείσει η Νίκαια είναι γιατί έτσι «βολεύεται και ο υπεύθυνος του Αττικού που δεν θα είχαμε τι να τον κάνουμε αν ενοποιούνταν η μονάδα του Αττικού"; Δεν θα μπορούσε να αναφερθεί αυτό ως μια συναλλαγή που έχει γίνει για τον συγκεκριμένο υπεύθυνο ο οποίος θεωρείται «καλός», σε αντίθεση με τον υπεύθυνο κάποιας άλλης μονάδας που θεωρείται «κακός» ή δεν έχει τις αντίστοιχες πλάτες ή υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα «η εγκατάλειψη ονομάζεται αναβάθμιση και το ξεπούλημα βαπτίζεται ανάπτυξη»; 

Αγαπητά μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, όταν στέλνετε επιστολές να τις διαβάζετε πρώτα προσεκτικά, γιατί αφήνετε το θυμικό σας να σας παρασύρει. Όλοι έχουμε καταλάβει γιατί θυμώσατε, αλλά όπως βλέπετε αν πάρουμε την επιστολή των εργαζομένων κατά γράμμα (όπως κάνατε εσείς) δεν δικαιολογείται καθόλου το ύφος της δικής σας επιστολής. Ασύμμετρη απάντηση. Κακιασμένη θα λέγαμε, αλλά δεν είναι πολιτικώς ορθός ο όρος, και δεν το λέμε (μη μας κατηγορήσετε για συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί δεν το είπαμε).

 • Ένα άλλο (θελημένο ή αθέλητο) λάθος που υπάρχει σε αυτή την πολύ «ωραία επιστολή» είναι η αναφορά στο ρόλο της διεπιστημονικής ομάδας. Οι εργαζόμενοι της Νίκαιας δεν υπογράφουν σαν θεραπευτική ή διεπιστημονική Ομάδα (ούτε καν αναφέρονται σε αυτό). Γιατί τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ καίγονται να αποδώσουν την επιστολή σε παρερμηνεία του ρόλου της Διεπιστημονικής ομάδας;  

Γιατί κατά βάθος δεν θέλουν καθόλου τις διεπιστημονικές ομάδες, πολύ περισσότερο τις θεραπευτικές. 
Γιατί το μοντέλο που προσπαθούν εδώ και χρόνια να περάσουν είναι ότι ο γιατρός αποφασίζει για όλα, οι υπόλοιποι είναι επικουρικοί και μάλλον δημιουργούν πρόβλημα παρά συνεισφέρουν. 
Ένας άλλος λόγος που το αναφέρουν είναι για να προετοιμάσουν το έδαφος μιας επικείμενης κατάργησης ακόμη και του όρου, αφού έτσι κι αλλιώς τον ρόλο τον φαλκιδεύουν εδώ και χρόνια. 
Τέλος γιατί με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι (είτε συμμετέχουν είτε όχι στην διεπιστημονική ομάδα, δηλαδή είτε είναι γραμματείς, είτε είναι γιατροί) έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους, ακόμη κι αν δεν είναι αρεστή στη Διοίκηση (την εκάστοτε Διοίκηση. Θυμίζουμε στον τωρινό Πρόεδρο τα κείμενα που έχει υπογράψει αυτός και τις «ύβρεις» που περιείχαν για τις προηγούμενες Διοικήσεις).

Άρα μέχρι τώρα: δεν υπάρχει ύβρις, ούτε δυσφήμιση, στην επιστολή των εργαζομένων. 
Υπάρχει μόνο διαφωνία για το κλείσιμο της μονάδας στην οποία δουλεύουν και προβληματισμός για το μέλλον των θεραπευομένων, για τον τρόπο που υιοθετεί η Διοίκηση να απορροφήσει τη λίστα αναμονής και για τον τρόπο που λειτουργεί εν γένει. 
Είναι αυτά αμαρτήματα; Πλημμελήματα; Πταίσματα; Κακουργήματα; (έχουμε πήξει και στους δικολάβους βλέπετε…).

Οι επόμενες δυο παράγραφοι της επιστολής του ΔΣ του Οργανισμού κάνουν αυτό που κάνουν όλες οι εξουσίες όταν ζορίζονται: Αφού δεν μπορούν να απαντήσουν στην ουσία των επιχειρημάτων πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα: οι διαφωνούντες είναι υποκινούμενοι και κάνουν αντιπολίτευση. 
Απαξιούμε να απαντήσουμε ή να σχολιάσουμε αυτό το τόσο κοινότυπο, συντηρητικό, αντιδημοκρατικό, εν πολλοίς λαϊκίστικο και εν τέλει κουτοπόνηρο επιχείρημα. 
 • Έτσι κι αλλιώς εμείς στην ΑρΣυ αποδεχόμαστε τον όρο «υποκινούμενοι» γιατί υποκινούμαστε από τις ιδέες μας οι οποίες είναι πραγματικά εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δικές τους και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ απομακρύνονται και μας υποκινούν στην ανυπακοή (ωχ! Κακιά λέξη, τώρα θα έλθει ο μεγάλος δικολάβος να μας ρωτήσει κουνώντας το δάκτυλο: τι εννοείτε με τον όρο ανυπακοή; Θέλετε να συνεχίσετε να δουλεύετε στον ΟΚΑΝΑ ή μήπως δεν σας αρέσει και λόγω της ανυπακοής θα προτιμούσατε να φύγετε;). 
 • Επίσης δηλώνουμε με «όση δύναμη μας μένει» ότι είμαστε από επιλογή στην αντιπολίτευση. Θα το κάνουμε χειρότερο: δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι κακό να κάνει κανείς αντιπολίτευση. Τόσα χρόνια αυτό κάνουμε. Ήταν παράνομο και δεν το ξέραμε;  

Σαν δεν ντρεπόμαστε (επανάληψη για λόγους αγανακτήσεως…)

Η πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η τελευταία παράγραφος αυτής της τόσον «ωραίας» και διδακτικής επιστολής: Το σύνολο λέει των εργαζομένων (προσέξετε το σύνολο) καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες να βελτιώσει τις υπηρεσίες και με όλους αυτούς τους εργαζόμενους (δηλαδή με το σύνολο) έχουμε κοινές επιδιώξεις και γι' αυτό δεν θα σταθούμε εμπόδιο στα αιτήματα και στην έκφραση των όποιων απόψεων τους. Με μια προϋπόθεση «να μην συνοδεύονται από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και να μη διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα». 
Μάλιστα! 
Και ποιος θα κρίνει αν κάτι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ποιος είναι απαξιωτικός χαρακτηρισμός; Οι ίδιοι βέβαια. 

Ευχαριστούμε πολύ για την δημοκρατία, ω εξέχοντα μέλη του ΔΣ. 
Ανατριχιάζουμε από την ελευθερία που μας δίνετε να εκφράζουμε τις απόψεις που συμφωνούν με τη δική σας. Πρωτοφανές! Τόση δημοκρατία! Δεν το έχουμε ξαναζήσει!  

Από την επιστολή αυτή μάλλον λείπει η τελευταία παράγραφος της προηγούμενης επιστολής του προέδρου. Αυτή που έλεγε, αν θυμάστε τα εξής δημοκρατικά: «Σε κάθε περίπτωση, οι εκφέροντες κατά του Οργανισμού και της Διοίκησής του λόγο απαξιωτικό και υβριστικό, έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν πάραυτα αυτά τα οποία ισχυρίζονται, εάν επιθυμούν να διατηρήσουν το ρόλο τους και την αξιοπιστία τους ως λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας και υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος».

Αχ! πως θα αντέξουμε τόση δημοκρατία και τόση ελευθερία του λόγου! 
Τόσον πλουραλισμό! 
Ανανεωτικό και κινηματικό και πολυφωνικό και πολύχρωμο! 
Ιδιαίτερα αυτό το «πάραυτα» μας αναπτερώνει το ηθικό. Όσο να 'ναι αλλιώς ακούγεται το πάραυτα κι αλλιώς το να παραπέμπονται τα πράγματα στις καλένδες. Αν μη τι άλλο η κυβερνώσα αριστερά τηρεί τον λόγο της και είναι αποτελεσματική: απαιτεί ανακρίσεις και δηλώσεις μετανοίας «πάραυτα».

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ! 
(με κεφαλαία για να γίνει κατανοητό και από τους χοντροκέφαλους. Ωχ! Πάλι κινδυνεύουμε με τιμωρία;).

14 σχόλια:

 1. Ανάμεσα σε τόσα πολλά που γράφετε, δεν βρίσκετε τον χώρο (τον χρόνο; τη διάθεση;) να μας δώσετε και την πληροφορία αν οι Διοικούντες παραμένουν μέλη του Συλλόγου ή όχι. Αναρωτιέμαι γιατί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, όσοι συμμετέχουν στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, μέλη ΔΣ, Διοικητικός Διευθυντής) δεν είναι μέλη του συλλόγου, είτε πληρώνονται από τον ΟΚΑΝΑ είτε όχι. Το αντίστοιχο ισχύει και για το Δ/ντή εφαρμογών και τον αναπληρωτή του (δεν γράφεται, γιατί τότε δεν προβλεπόταν αυτή η θέση). Ως εκ τούτου, η απάντηση είναι σαφής και γνωστή σε όσους συμμετέχουν στις διαδικασίες του συλλόγου: Όχι, δεν είναι μέλη. Οπότε, ας επιστρέψουμε στη συζήτηση για τα υπόλοιπα και κυρίως, ας βρεθούμε στη συνέλευση να αποφασίσουμε μαζί τι θα κάνουμε.
  Έμμυ Κουτσοπούλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την ενημέρωση συνάδελφε Κουτσοπούλου. Προσωπικά δεν ήξερα γι'αυτή την πρόβλεψη του καταστατικού και νομίζω ότι πολλοί δεν την ξέρουν, όσο κι αν εμφορούνται από Συλλογικό πνεύμα και διάθεση. Είμαι σίγουρος δηλαδή ότι αν ζητήσουμε να σηκώσουν τα χέρια όσοι έχουν διαβάσει το καταστατικό, θα ντραπούμε από το πόσο λίγοι θα βρεθούν...

   Προκύπτει όμως και μια άλλη απορία και καταχρώμαι της καλοσύνης σου για να μου την λύσεις κι αυτήν. Όταν παύουν (γίνεται κι αυτό στη δημοκρατία μας) να συμμετέχουν στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ξαναγίνονται απλοί εργαζόμενοι, ξαναγίνονται και μέλη του Σωματείου αυτομάτως; ή ακολουθείται κάποια άλλη διαδικασία; πχ νέα αίτηση προς το Σωματείο;

   Θα περιμένω την σαφή όπως και πριν απάντησή σου.
   Ευχαριστώ!

   Διαγραφή
  2. Αν φύγω από μέλος του Σωματείου δηλαδή, μετά μπορώ να ξαναγίνω; ή πάπαλα;

   Διαγραφή
  3. Καταστατικά το θέμα έχει ως εξής: οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι και μέλη του Συλλόγου, από το μισθό τους, δε, γίνεται αυτόματα κράτηση της εισφοράς. Οπότε όλοι οι εργαζόμενοι είναι μέλη του Συλλόγου εκτός από τα μέλη του ΔΣ. (Αναγκαία διόρθωση: Οι θέσεις των Δ/ντών Εφαρμογής δεν υπήρχαν, οπότε δεν προβλέπονταν, οπότε αυτοί τυπικά είναι μέλη του Συλλόγου).
   Ό,τι σκέφτεσαι, ως πιθανή έκφραση μομφής απέναντι στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο, να το συζητήσουμε – αλλά δια ζώσης στη συνέλευση, όχι στο blog.
   Το ουσιαστικότερο θέμα ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας (ο καθένας, όχι μόνον οι διευθυντές, οι γραμματείς, οι Φαρισαίοι και οι υποκριτές) τη λειτουργία του Συλλόγου και τη δέσμευσή μας απέναντί του – και τι προτείνεται ώστε να μπορούμε ν’ αρθρώσουμε μια συνεκτική, συλλογική και βροντερή απάντηση σ’ αυτά που συμβαίνουν - μ’ αυτό το Σύλλογο; με κάποια άλλη εκδοχή συλλογικής έκφρασης; με κάτι ολότελα διαφορετικό; Αυτό επείγει να συζητήσουμε.
   Εμμυ

   Διαγραφή
  4. Το "κάτι ολότελα διαφορετικό" ακούγεται τόσο ωραίο.... Αλλά όπως τόσα όνειρα, χλωμό είναι..

   Διαγραφή
 3. Παραμένει η ερώτηση αν πληρώνεται ο αντιπρόεδρος με ολόκληρο το μισθό του ενώ δουλεύει part time. Ας βοηθήσουν οι συνάδελφοι που γνωρίζουν ή ας ρωτήσ3ει επισήμως το Σωματείο. Για να μην το παίζουν τιμητές της νομιμότητας, χωρίς να έχουν καν τα προσόντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας ή αργομισθίας. Όχι απλά δε νομίζω, είμαι σίγουρος.
   Ας ψάξει όποιος θέλει. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί "εργαζόμενοι" ΄και στην Αθήνα και στην επαρχία που πολλλά λαβράκια θα βγαζε έλεγχος αργομισθίας...
   Αλλά τελικά το σωστό θα ΄ταν να ψάξει κάποιος αμερόληπτος έλεγχος για όλους/ες μας.

   Διαγραφή
  2. Μήπως είσαι ο αντιπρόεδρος; Επειδή "είσαι σίγουρος" και επειδή "ας ψάξει όποιος θέλει" και επειδή ρίχνεις και τις μπηχτές σου για τους υπόλοιπους. Γι' αυτό το λέω.
   Κατά τα λοιπά, δεν μιλάμε για αργομισθία, ο άνθρωπος έτσι κι αλλιώς δουλεύει ως αντιπρόεδρος, δεν κάθεται.
   Το πρόβλημα προκύπτει επειδή ο ίδιος επικαλείται την νομιμότητα, και μάλιστα κουνώντας το δάκτυλο (αφού συνυπογράφει την επιστολή). Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αυτό προσπαθούσα να πω. Τώρα εφόσον έχεις δίκιο και το ξέρεις πάσο. Όσο για αμερόληπτους ελέγχους μας έχουν τρελλάνει. Μας έχουν ελέγξει αμερόληπτα πολλές φορές με ασαφή αποτελέσματα.

   Διαγραφή
  3. Δεν είμαι ο αντιπρόεδρος. Σιγά μην ήμουν ο αντιπρόεδρος.
   Γιατί είναι μπηχτές για τους υπόλοιπους; Ποιους υπόλοιπους; Στα ίσια τα λέω.
   Δε σας καταλαβαίνω εσάς τους αντιδραστικούς.

   Διαγραφή
 4. ζούμε μεγάλες στιγμές.........αυριο στη συνέλευση μάλλον θα έχει λίγο περισσότερο κόσμο...... αλλα θέλω να ακούσω πάλι γιατι δεν το κατάλαβα την τελευταία φορά γιατι η εποχή των μεγάλων κινητοποιήσεων οπως η κατάληψη έχει περάσει προ πολλού.....και δεν εννοω οτι αυτό ειναι απαραιτητα ενα σωστό βήμα αν όμως αυτό ειπώνεται απο επίσημα συνδικαλιστικά χείλη τότε προς τι η φασαρία.Στ αληθεια .η στραβός είναι ο γυαλος ή στραβά αρμενίζουμε........και παρεπιπτόντως οσο περνάνε οι μέρες σκέφτομαι οτι αντι προτάσεων στο σχέδιο ανάπτυξης μάλλον μια επιστολή διαμαρτυρίας πρεπει να καταθέσουμε....με κίνδυνο να υποστούμε νέα ιερά εξέταση.....λέτε να ράψουν και στολές?να τους τις κάνουμε δώρο......αυτό θα ήταν μια τέλεια ιδέα-μήνυμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία ερώτηση. "γιατι η εποχή των μεγάλων κινητοποιήσεων οπως η κατάληψη έχει περάσει προ πολλού;"
   Πιθανώς η απάντηση είναι ότι χρειάζεται "κάποια άλλη εκδοχή συλλογικής έκφρασης..κάτι ολότελα διαφορετικό..". Και μέχρι τότε..... αντιλαμβάνεσαι.

   Διαγραφή
  2. Αύριο εκτός των άλλων θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να υπογράφουμε κάτω από το κείμενο των συναδέλφων της Νίκαιας, όχι μόνο για να δείξουμε τη συμπαράσταση μας αλλά και γιατί δεν είναι άσχημο κείμενο για αρχή.

   Διαγραφή
 5. Δεν είναι.Αλλα θα περιμέναμε να χει ο Σύλλογος ένα καλύτερο ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή