Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ο Μανιαδάκης* ζει αυτός τους οδηγεί...

Οι Διοικούντες τον Οργανισμό ξεπέρασαν κάθε όριο. 

Επί 8 ώρες χθες ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ (δηλαδή οι Καφετζόπουλος, Φωτόπουλος, Χαμτζιούδης, Λαϊνάς, Μπότση, Πετρόπουλος) και ο γενικός Διευθυντής ανέκριναν με "βασανιστικό" τρόπο έναν έναν τους εργαζόμενους της Νίκαιας. 

Ποιο ήταν το έγκλημα των εργαζόμενων; Τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στα σοφά τους σχέδια για κλείσιμο της μόνης μονάδας μεθαδόνης στον Πειραιά. 

Οι Διοικούντες τον Οργανισμό (υποτίθεται ότι) διορίστηκαν από την "πρώτηφοράαριστερά" κυβέρνηση για να υπηρετήσουν το έργο του ΟΚΑΝΑ. Ουσιαστικά ανίκανοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, μετατράπηκαν σε ανακριτές και τρομοκράτες των εργαζομένων.

Αλήθεια αυτό ήταν το "όνειρό" τους όταν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους; Να ανακρίνουν τους πρώην συναδέλφους τους; Να τους τρομοκρατούν και  - εμμέσως πλην σαφώς - να τους απειλούν; Μήπως θέλουν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι και δήλωση μετανοίας; Την επόμενη φορά ας δοκιμάσουν και το ρετσινόλαδο, κάτι ήξερε ο Μανιαδάκης*.

Αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι. 

Αν δεν αντέχουν την κριτική, αν θέλουν να διοικούν αδιαφορώντας για τη γνώμη των εργαζόμενων, των θεραπευόμενων και των οικογενειών τους, αν είναι ανίκανοι να δείξουν σεβασμό στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και στην καθημερινή τους αγωνία για το μέλλον των προγραμμάτων, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. 

Αν το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να λοιδωρούν, να ειρωνεύονται και να εκφοβίζουν, όσους εργαζόμενους διαφωνούν μαζί τους, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. 

ΥΓ. Προς το παρόν τους αφιερώνουμε το γνωστό άσμα του Θεοδωράκη ("Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"), που οι περισσότεροι το γνωρίζουν από τα νιάτα τους από τότε που τόπαιζαν αριστεροί.

*Για όσους δεν γνωρίζουν τι κουμάσι ήταν ο Μανιαδάκης ας διαβάσουν εδώ


31 σχόλια:

  1. Απορώ πραγματικά με την έκπληξη και το "σοκ" που καθρεφτίζεται στο κείμενό σας. Τους ανθρώπους αυτούς τώρα τους γνωρίσαμε;;Ο κος Δ/ντης Προγραμμάτων, δεν γνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια έχει ως συνήθη πρακτική την συγγραφή αναφορών για όποιον εργαζόμενο τολμά να διαφωνήσει κατ'επανάληψη;;Δεν το ξέρουμε αυτό; Ο κος Πρόεδρος πόσα "πειράματα" και μεγαλεπήβολα σχέδια έχει εκφράσει και υλοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια ως "ένας από εμάς"; Δεν έχουν εκφραστεί οι προθέσεις τους, δεν έχουν εκδηλωθεί οι "τρόποι" τους στις Μονάδες, αλλά και στις συνελεύσεις όλα αυτά τα χρόνια; Ξαφνικά όλοι σοκαριζόμαστε; 'Η ζούμε σε άλλους κόσμους ή πουλάμε τρέλλα αγαπητοί. 'Ελεος. Ας θαυμάσουμε όλοι την μία από εμάς "Διοίκηση της καρδιάς μας" (κάτι ήξερε ο Ψωμιάδης).
    Υ.Γ. Ο Μανιαδάκης ξέρουμε πολύ καλά τί κουμάσι ήταν. Ξέρουμε όμως και τί κουμάσια ήταν και διάφοροι εργατοπατέρες. Κανένας Μανιαδάκης δε μπορεί να υπάρξει αν δεν του δοθεί ο χώρος να εφαρμόσει τις πρακτικές του. Κι εμείς από χώρο έχουμε υπάρξει πολύ χουβαρντάδες. Πρώτα τους αφήνουμε ν'αλωνίσουν και μετά σοκαριζόμαστε από την ασυδοσία. Ας δούμε επιτέλους και τις ευθύνες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι τα ίδια. Το ίδιο ο Μανιαδάκης το ίδιο οι εργατοπατέρες.
      Σου λένε ότι η Διοίκηση κάλεσε τους συναδέλφους της Νίκαιας για να τους φοβερίξει και απαντάς ότι ναι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και οι εργατοπατέρες. Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε αν ο Πρόεδρος έχει μεγαλεπήβολα σχέδια. Συζητάμε αν η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ τρομοκρατεί τους εργαζόμενους. Και αυτό ΝΑΙ είναι καινούργιο στο βαθμό που έγινε χτες. Υπάρχουν και όρια. Ούτε οι δεξιές διοικήσεις δεν το τόλμησαν, ούτε ο Πλατανιάς. Βέβαια για να δεις τα όρια, πρέπει να έχεις εύρος όρασης και να μην έχεις στόχο τους συναδέλφους σου αλλά την εργοδοσία.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω από πότε εισαι εργαζόμενος/η στον ΟΚΑΝΑ, αν όντως είσαι, αλλά κάποιοι έχουμε υποστεί πολλή τρομοκρατία (και στην τρομοκρατία ΔΕΝ υπάρχουν όρια αφελή οκανίτη, η τρομοκρατία απαγορεύεται τελεία και παύλα) πολύ καιρό. Και δεν συνέβη ξαφνικά χθες ή προχθές κάτι διαφορετικό για να μας πει η αρσυ "διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις". Γι'αυτό ακριβώς έχουμε υποστεί τρομοκρατία, υπαρκτή ακόμα κι αν δεν ήταν σε γνώση (λέμε τώρα) των εργατοπατέρων.

      Διαγραφή
    3. Οπότε αγαπητέ συνάδελφε (3 Νοεμβρίου 2016 - 11:33 π.μ.), να μην κάνουμε τίποτε τώρα; ποιά είναι η πρόταση σου;

      Διαγραφή
    4. Γιατί αφελή οκανίτη 10.48, είχες εσύ κάποια πρόταση και δεν την καταλάβαμε; Το μόνο που μας είπες είναι ότι οι σνδικαλιστές δεν έχουν καμιά ευθύνη για το ότι φτάσαμε εδώ και το χειρότερο, ότι σημασία έχει μόνο η τρομοκρατία που υπέστησαν οι συνάδελφοι της Νίκαιας επειδή τώρα ξεπεράστηκαν τα όρια (τα οποία έχεις βάλει εσύ;)

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ συνάδελφε. Απορώ από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι αυτό που εννοώ είναι να μην αντιδράσει κανείς κι ότι δίνω συγχωροχάρτι σε πρακτικές Μανιαδάκηδων επειδή υπάρχουν φαύλοι εργατοπατέρες. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται εύρος όρασης για να μπορεί κάποιος να μη βλέπει παντού εχθρούς και να μη βιάζεται να βγάζει συμπεράσματα. Θα ήθελα επίσης να ξέρω ποιός ορίζει το "ασυδοσιόμετρο" που χρησιμοποιούμε προκειμένου ν'αποφασίσουμε ότι έχει ξεπεραστεί πιά κάποιο όριο ασυδοσίας και πρέπει να δράσουμε. Το σχόλιό μου αναφερόταν ακριβώς σε αυτό. Στο ότι η ασυδοσία και οι απαράδεκτες πρακτικές υπάρχουν χρόνια τώρα στον ΟΚΑΝΑ και δυστυχώς βλέπουμε πλέον την κορύφωσή τους. Να αντιδράσουμε,ναι. Αυτό εξυπακούεται. 'Οχι και να το παίζουμε όμως σοκαρισμένοι, λες και τα ακούμε πρώτη φορά, όχι να περιμένουμε ν'αγγίξει το σπίτι μας για να διαμαρτυρηθούμε, όχι να περιμένουμε να φτάνουμε σ'αυτά τα αίσχη, που κι εμείς έχουμε συντηρήσει κι όχι να νουθετούμε άλλους από το ρόλο του έχοντος τον έλεγχο του "ασυδοσιόμετρου". Και τέλος να υπενθυμίσω ότι η εν δυνάμει ανάληψη προσωπικής ευθύνης είναι ο πυλώνας της όποιας εξέλιξης.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ "3 Νοεμβρίου 2016 - 1:57 μ.μ." ο καθένας μας έχει το δικό του μέτρο για όλα τα πράγματ, ένα εκ των οποίων κατά τη γνώμη μου, είναι το "διαφωνιόμετρο". Η Διοίκηση δεν ανέχεται τη διαφωνία των εργαζομένων στα σχέδια της (αυτό νομίζω είναι σαφές και από παλιά και έγινε ακόμη σαφέστερο μετά τα χτεσινά). Σίγουρα όμως θα χαίρεται αν διεβλέπει την παραμικρή διαφωνάι ανάμεσα μας. Για αυτό δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω. Συμφωνούεμ ότι πρέπει να αντιδράσουμε και αυτό μ0ου φτάνει. Τα υπόλοιπα ας τα λέμε καλύτερα μεταξύ μας στις Συνελεύσεις, που δεν μπορούν να έρχονται (επισήμως τουλάχιστον) οι Διοικούντες.

      Διαγραφή
    7. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να συμφωνήσω με κάποιον που λέει και πιστεύει ότι μέχρι ενός ορίου δεν πειράζει η τρομοκρατία κατά εργαζομένων, αλλά αποτελεί πρόβλημα όταν ξεπεραστεί ένα όριο (ή μήπως κι όταν στρέφεται κατά συγκεκριμένων εργαζομένων ενώ δεν χάλασε κι ο κόσμος όταν αφορά άλλους;..).

      Διαγραφή
    8. Συνάδελφε "3 Νοεμβρίου 2016 - 2:28 μ.μ."
      1) σου φαίνεται ωραία και επαρκής η δικαιολογία που βρίσκεις για να μην κάνεις τίποτε και θέλεις να τη μοιραστείς μαζί μας;
      2) ποιός πιστεύει ότι "μέχρι ενός ορίου δεν πειράζει η τρομοκρατία κατά εργαζομένων, αλλά αποτελεί πρόβλημα όταν ξεπεραστεί ένα όριο"; Το λέει αυτό κάποιος ή απλά συκοφαντείς για να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Σε βολεύει προφανώς να λες ψέμματα για να παραμείνεις ήσυχος. Πότε και ποιά Διοίκηση μέχρι τώρα φώναξε "άλλους" εργαζόμενους για "απολογία" και τους ανέκρινε με αυτό τον σκαιό τρόπο; Ποιοί "άλλοι" εργαζόμενοι τρομοκρατήθηκαν με αυτόν (ή και με άλλον) τρόπο και απευθύνθηκαν στο σωματείο αλλά δεν καλύφθηκαν; Και αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο έγινε, εσύ με την ωραία σου στάση το επιδοκιμάζεις ή το αποδοκιμάζεις, για να καταλάβουμε;
      Αγαπητοί συνάδελφοι όταν γράφετε τέτοια σχόλια θα μιλάτε με επιχειρήματα που έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή θα βάζετε και το ονοματάκι σας, αλλιώς θα πιστέψουμε ότι τα ίδια τα μέλη της Διοίκησης ή οι παρατρεχάμενοι τους τρολάρουν (ανεπιτυχώς βεβαίως, βεβαίως). Πράγμα που δεν είναι καθόλου απίθανο με αυτούς τους κυνικούς αμοραλιστές που έχουμε μπλέξει.

      Διαγραφή
    9. ποιός πιστεύει ότι "μέχρι ενός ορίου δεν πειράζει η τρομοκρατία κατά εργαζομένων, αλλά αποτελεί πρόβλημα όταν ξεπεραστεί ένα όριο"; Το λέει αυτό κάποιος;

      Βάλε παρακαλώ τα γυαλιά σου και ξαναδιάβασε : Ανώνυμος3 Νοεμβρίου 2016 - 10:48 π.μ.
      Αυτή τη στιγμή συζητάμε αν η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ τρομοκρατεί τους εργαζόμενους. Και αυτό ΝΑΙ είναι καινούργιο στο βαθμό που έγινε χτες. Υπάρχουν και όρια.

      Λοιπόν, πες πρώτα στον φίλο σου αυτόν να βάλει το ονοματάκι του. Ξεκινάς από τους φίλους σου να τους δίνεις συστάσεις να βάλουν το ονοματάκι τους. Έτσι λένε οι καλοί τρόποι.
      Δεύτερον, δεν ξέρεις εσύ να έχουν τρομοκρατήσει άλλους εργαζόμενους μέχρι τώρα ; Οι Νικαιώτες είχαν πρώτοι την τιμή; Αλήθεια το λες ή για να γελάσουμε; Και ούτε κανένας από το σωματείο ήξερε ή άκουσε ποτέ τίποτα ε;
      Σε σένα δε, δεν έχω καμιά ανάγκη να απαντήσω αν το αποδοκιμάζω. Είναι προφανέστατο σε όποιους διαβάζουν τη συζήτηση και δεν έχουν κάποια πνευματική συσκότιση, ποια άποψη και στάση έχω.

      Το δε ωραιότατο "κυνικοί αμοραλιστές" απευθυνόταν σε μένα ή σε αυτόν που κοιτούσες στον καθρέφτη σου;

      Διαγραφή
  2. Πριν πούμε ή ρωτήσουμε ή σχολιάσουμε ο,τιδήποτε άλλο, να ξεκινήσουμε με τα βασικά. Σαν μέλος του Συλλόγου θέλω να μου απαντήσετε στο εξής κα Αναγνώστου, κα Κουτσοπούλου και όποιος άλλος αγαπητός συνάδελφος από την αρσυ είναι ενεργός με τα συλλογικά και γνωρίζει : αναφέρατε ότι "ήταν το "όνειρό" τους όταν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους να ανακρίνουν τους πρώην συναδέλφους τους;" Επομένως είναι ΠΡΩΗΝ συνάδελφοι; ή παραμένουν μέλη του Συλλόγου εργαζομένων; Μια σαφή απάντηση παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να υπογράψουμε ΟΛΟΙ (ή τουλάχιστον όσοι από εμάς έχουν ακόμη τσίπα και δεν μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της Διοίκησης το κείμενο των συναδέλφων της Νίκαιας για να δούμε αν θα μας καλέσουν όλους σε απολογία. Σαν δεν ντρέπονται. Να παραιτηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, ο Μανιαδάκης και οι συν αυτώ ήξεραν πολύ καλά το αποσταθεροποιητικό ρόλο του Κ.Κ.Ε. κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, γι αυτό πρώτος ο Βενιζέλος κυνήγησε το ΚΚΕ με το ιδιώνυμο (νόμος 4229 του 1929), το οποίο επεξέτεινε ο Μεταξάς με τον Μανιαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση κρίσεως: Ο Αντιπρόεδρος (που συνεχίζει να είναι και εργαζόμενος), πληρώνεται με κανονικό ωρομίσθιο για τις ώρες ανάκρισης ή με ωρομίσθιο υπερωρίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ζητήσει επισήμως τη μισθοδοσία η αρσυ και θα σου πει αν καίγεσαι τόσο πολύ να μάθεις. Ή μάλλον ρώτα τον Πρόεδρο των εργαζομένων. Δεν θα είναι σε καλύτερη θέση να το διερευνήσει και να σου απαντήσει υπεύθυνα;

      Διαγραφή
  6. Εκφοβισμός έχει γίνει πολλες φορες κατα μόνας απλα εχουμε μνήμη χρυσόψαρου........πχ μου έρχεται στο μυαλο το παράδειγμα της Μοναδας της επαρχίας δεν θυμαμαι αν ηταν η Καλαματα συγχωρεστε με , με τον εκφοβισμό απο τον κ. Κατρίνη ψυχολόγου με μπλοκάκι οταν διαμαρτυρήθηκε για τον εξεφτελιστικό μισθό την στιγμή που την υποχρέωνε να κανει την γραμματεα καθαρίστρια κλπ για την ιστορια η κοπελα παραιτηθηκε νομιζω.......Οχι δεν το λεω για να το υποτιμήσω το χτεσινό το οποιο λόγω αριθμου εμπλεκομένων ηταν πρωτοφανες.Απλα δεν ειμαι καθόλου σίγουρη οτι τα συνδικαλιστικα αριστερα αντανακλαστικα θα ηταν το ιδιο γρήγορα αν επρόκετο για άλλη Μονάδα πχ ΕΛΠΙΣ ΛΑΙΚΟ και κανα δυο αλλες.......λυπαμαι αλλα πραγματικά ειμαι πολυ δυσπιστη και εχω μάθει να θυμάμαι.Οπως θυμαμαι οτι στο παρελθον απο την ιδια Μοναδα βιαιως μετακινηθηκε συνάδερφος για την στελέχωση άλλης μια φανταστικης μοναδας τερατουργημα και η υπευθυνη μαλλον εκανε διαλογισμο.Δεν θυμαμαι καμια διαμαρτυρια τοτε .Ενας ισον κανενας για τον συνδικαλισμο?Παρόλα αυτα ..........προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να σταθουμε διπλα στους συναδερφους με οποιον τροπο αποφασιστει τελικα......Απλα οφειλα να καταθεσω και αυτο το παραπονο......με την ελπιδα οτι καπου θα πιασει τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους της Νίκαιας, εννοείται. Κυρίως αυτούς, γιατί αυτοί θα φάνε και την οποία ταλαιπωρία. Η υπεύθυνη (κι οι υπεύθυνοι γενικώς σε όποια μονάδα) ίσως να τύχει καλύτερης μεταχείρισης. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου ότι τα "αριστερά" συνδικαλιστικα αντανακλαστικα φαίνεται να εξαπτονται κυρίως όταν κάπου θιγονται προσωπικά. Τι να κάνουμε, αυτούς έχουμε, με αυτούς πορευομαστε....

      Διαγραφή
  7. http://www.ygeia360.gr/el/news/item/23923-okana-anakriseis-kai-yponoo%CF%8Dmena-gia-apol%CF%8Dseis-kata-twn-diamartyromenwn-ergazomenwn-apo-thn-dioikhsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξυπνηστε ωρε Ελληνες!!! Φοβάστε τον ίσκιο σας.... Ξυπνηστε κι ορθωστε το ανάστημα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί κάποιος να μας γράψει περισσότερες πληροφορίες; Κάποιος συνάδελφος που υπέστη τον τραμπουκισμο; Εννοείται ΑΝΩΝΥΜΑ κι όχι με το όνομα του, όπως διαταζουν τα διάφορα φασιστοτρολ να κάνουμε για να πέσει μετά περισσότερο κυνηγι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος συμμετέχει από την αρσυ στο ΔΣ του Σωματείου; η κα Κουτσοπούλου; Μπορεί να διευκρινίσει στους υπόλοιπους εργαζόμενους κάτι; Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος κλπ του ΟΚΑΝΑ παραμένουν μέλη του Σωματείου ή όχι; Ένα απλό ερώτημα είναι. Δεν μπορεί το Σωματείο να κιτάξει τα κιτάπια του και να απαντήσει; Αν δεν μπορεί ούτε σε αυτό να βγάλει άκρη, τότε τι συζητάμε για άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις συνάδελφε: αν παραμένουν μέλη του Σωματείου, να διαγραφούν άμεσα. Έτσι κι αλλιώς όμως το ΔΣ του Συλλόγου πρέπει να διερευνήσει αυτό που ρώτησε σε άλλο σχόλιο άλλος συνάδελφος: ο Αντιπρόεδρος πληρώνεται κανονικά από τον ΟΚΑΝΑ; γιατί από όσο έχω καταλάβει υποτίθεται ότι δουλεύει part time στο Ρέθυμνο, ενώ η θέση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού δεν είναι αμειβόμενη. Δηλαδή αυτός πρέπει να παίρνει μισό μισθό από τον ΟΚΑΝΑ και όχι ολόκληρο. Τι ισχύει;

      Διαγραφή
  11. Καλά..... Φέξε μου και γλίστρησα.. Αν πρόκειται να πάρουμε καμιά σοβαρή ενημέρωση από τους Βούδες, εγώ θα γίνω βουδιστής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που μερικοί συνάδελφοι αντί να εκφράσουν τον θυμό τους προς τα πάνω, τον εκφράζουν προς τα μέσα, πως λέγεται; Επιστημονικά μιλώντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Μήπως γιατί οι πάνω εχουν μπερδευτεί με τους μέσα και τούμπαλιν;;; για σκέψου το λίγο. Και στην τελική, αν για όλα φταίνε αποκλειστικά οι πάνω, γιατί τόσος ντόρος για τους "υποτελείς" και τους "πρόθυμους" που κατάκαιρούς καταγγέλονται για την δράση τους ή την απραξία τους από την ΑΡΣΥ και τον Σύλλογο εν γένη;; Αγαπητοί μου, γνωρίζετε καλά οτι οι "πρόθυμοι" αλλά και οι "παραιτημένοι" είναι πάάάάρα πολλοί στον ΟΚΑΝΑ και φυσικά βρίσκονται στους "μέσα" και όχι στους "πάνω". Και γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στο απυρόβλητο. Επιστημονικά ξε-επιστημονικά λοιπον, είναι μάλλον υγιές να τα βάζει κανείς όχι μόνο με την ασύδοτη εξουσία αλλά και με όλους εκείνους που με την στάση τους, τις πράξεις τους ή την απραξία τους επιτρέπουν, ενισχύουν ή αναπαράγουν αυτές τις ασύδοτες συμπεριφορές.

      Διαγραφή
    2. Ντολμάς.
      Τρελό Κουνέλι

      Διαγραφή
    3. Μπραβο σχολιαστή 2.35
      τους τα χωσες καλά. Αλλά δεν παιρνουν χαμπαρι τα τσατσακια....
      Να δεις που σε λιγο θα ξαναγραψουν κανα σχολιο τετοιας "επιστημονικης" απορίας...
      Τελικά καλυτερα να συνομιλουν με το τρελο κουνελι. Και πολύ τούς ειναι.

      Διαγραφή
    4. Πες τα, πες τα!
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 4/11 2.07, για την "απορία" σου η σωστή απάντηση είναι : η έκφραση του θυμού και προς τα "μέσα" του (δήθεν) Συλλόγου, προς υποτελείς , πρόθυμους και μοιραίους, λέγεται ειλικρινής στάση.
      Σε απλά ελληνικά.
      Σε πιο καθαρευουσιάνικα, ονομάζεται και "ενδεδειγμένη στάση".

      Αν θέλεις πιο λεπτομερή απάντηση, βάλε το όνομά σου να μπορέσω να σου στείλω και σχετικά επιστημονικά βιβλία. Τιμής ένεκεν.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμε που κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου (την έπιασες την ειρωνεία έτσι;), είσαι άκυρος. Μια χαρά εκφράζονται και προς τα πάνω. Ρεαλιστικά μιλώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή