Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1:30μμ

Έξω οι εργολάβοι από την Υγεία!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από 13:00 ως  16:00
και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 13:30

μαζί με σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, επιτροπές αγώνα, συντονιστικά εργαζομένων στις εργολαβίες,  κλαδικά σωματεία καθαριότητας, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΚΑ.

…Επειδή η ομηρία των εργαζομένων συνεχίζεται, όπως και η κοροϊδία:
  • ·        οι εργολάβοι, οι ίδιοι που επί χρόνια βγάζουν κέρδος σε βάρος τόσο των εργαζομένων στα συνεργεία όσο και του δημοσίου, συνεχίζουν ανενόχλητοι: αρνούνται στοιχειώδη δικαιώματα, τους  αφήνουν απλήρωτους εδώ και 3 μήνες «για τσαμπουκά», τους απειλούν (εδώ «με το γάντι» -  αλλού με ανοιχτές απειλές, απολύσεις και δικαστικές διώξεις).
  • ·         Η διοίκηση με το πρόσχημα της «οικονομικής στενότητας» (για τους εργολάβους βρίσκονται χρήματα – για να πληρώνει  τους εργαζόμενους, χωρίς το «νταβατζηλίκι» της εταιρείας, δεν υπάρχουν…) ετοιμάζεται να υπογράψει νέες συμβάσεις με εργολαβικές εταιρείες.
  • ·         Το υπουργείο, αντί να διώξει τους εργολάβους «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» προχώρησε στην κοροϊδία της …προτροπής για σύναψη ατομικών συμβάσεων με ακόμα περισσότερο κουτσουρεμένα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

…Επειδή η ελαστική εργασία αφορά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι συναδέλφων   (καθαρίστριες και φύλακες, ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό γιατρών και νοσηλευτών – και έπεται συνέχεια).

 …Επειδή η ελαστική εργασία βλάπτει σοβαρά την Υγεία:
  • ·        Καταπατά το δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπή εργασία και με μισθό τέτοιο που να τους αρκεί για να ζήσουν.
  • ·         Βλάπτει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών (με τη διαρκή κινητικότητα, την επισφάλεια, τα μειωμένα ωράρια).
  • ·         Και κοστίζει περισσότερο.

…Επειδή η απάντηση και αντίσταση των εργαζομένων («νέων» και «παλιών», επισφαλών και «μόνιμων») απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι πιο «ευάλωτοι» ή  θα υποχρεώσει την κυβέρνηση και τις διοικήσεις να υποχωρήσουν ή θα τις αφήσει ανενόχλητες να προχωρήσουν στην επόμενη ομάδα.

…Επειδή δεν είναι υποχρέωση των εργαζομένων να συναινούν στο «μικρότερο κακό» (τον εργολάβο, την ατομική σύμβαση – κοροϊδία, το «μπλοκάκι», τα πεντάμηνα, τα ΕΣΠΑ, τα επικουρικά) αλλά, αντίθετα, να απαιτούν το καλύτερο – το σωστό και το δίκιο και για τους εργαζόμενους και για την υπηρεσία που (προσπαθούν, παρά τις αντιξοότητες να) παρέχουν.

…Επειδή η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο καθήκον αλλά και προϋπόθεση για τη νίκη

Απαιτούμε:

ü  ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ü  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

ü  ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

ü ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Συνεχίζουμε, μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης, και κλιμακώνουμε την αντίθεσή μας τόσο στο εσωτερικό του ΟΚΑΝΑ όσο και σε συντονισμό με άλλα σωματεία εργαζομένων.

… Επειδή  όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Η Διοίκηση του Οργανισμού ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα του Συλλόγου για αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής αναθεώρησης του. Στην επιτροπή συμμετέχει και ένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

    Μπορούμε να μάθουμε τη σύνθεση της Επιτροπής; Ο Σύλλογος ντρέπεται να μας πει; Μήπως μπορεί να μας πει η αρσυ; Δεσμεύεστε από κάποιο απόρρητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή