Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τι έγινε χθες

 (Τα γεγονότα παρατίθενται σε χρονολογική σειρά και σε καμία περίπτωση με σειρά σημαντικότητας)

Α.  Στις 13.00 το μεσημέρι είχε κανονιστεί ΔΣ του Συλλόγου, στο οποίο ο Πρόεδρος μας εγκάλεσε γιατί στην ενημέρωση που αναρτήσαμε γράψαμε ότι «τα πράγματα θα ήταν απλά …..αν η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου (αποτελούμενη και υποστηριζόμενη από νυν και πρώην του ιδίου κόμματος με τον απερχόμενο Γενικό και την προηγούμενη Πρόεδρο) δεν είχε ζητήσει μόλις λίγες μέρες πριν, να υποστηρίξει το Σωματείο την ένσταση του προηγούμενου Γενικού και να πάρει θέση για την μη επιλογή του (την πρόταση αυτή απορρίψαμε σχεδόν «μετά βδελυγμίας» μιας και ο Γενικός Διευθυντής είναι μέρος της Διοίκησης, εξασκεί την πολιτική του Υπουργείου και εμείς ως εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανακατευτούμε στα «νταραβέρια» τους. Αυτό ναι, είναι απλό!)» 


Επειδή το μέλος του ΔΣ, που ανήκει στην ΑρΣυ και μας ενημέρωσε, λείπει στο εξωτερικό και οι συνεννοήσεις γίνονταν τηλεφωνικά, (ξανα)επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, ζητήσαμε διευκρινήσεις και (δυστυχώς για την αξιοπιστία μας) οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας είχαν δίκιο: Δεν πρότειναν στο ΔΣ του Συλλόγου να υποστηρίξει το Σωματείο την ένσταση του προηγούμενου Γενικού.  Ίσως φταίει η απόσταση, ίσως το γεγονός ότι τελευταία ο ενθουσιασμός της εκπροσώπου μας στο ΔΣ  για το κίνημα στη Γαλλία την παρέσυρε, ίσως πάλι, το πιθανότερο, να φταίει ο θυμός μας  για τα τεκταινόμενα που μας παρέσυρε. 

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη για την παραπληροφόρηση και να αλλάξουμε την προηγούμενη παράγραφο ως ακολούθως: «Τα πράγματα θα ήταν απλά …..αν δεν φοβόμασταν ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου (αποτελούμενη και υποστηριζόμενη από νυν και πρώην του ιδίου κόμματος με τον απερχόμενο Γενικό και την προηγούμενη Πρόεδρο) πολύ θα ήθελε δεν είχε ζητήσει μόλις λίγες μέρες πριν, να υποστηρίξει το Σωματείο την ένσταση του προηγούμενου Γενικού και να πάρει θέση για την μη επιλογή του (την πρόταση αυτή κάτι τέτοιο
απορρίπτουμε ψαμε σχεδόν «μετά βδελυγμίας» μιας και ο Γενικός Διευθυντής είναι μέρος της Διοίκησης, εξασκεί την πολιτική του Υπουργείου και εμείς ως εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανακατευτούμε στα «νταραβέρια» τους. Αυτό ναι, είναι απλό!

Με άλλα λόγια η εκτίμηση μας για την κατάσταση δεν αλλάζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διασπείρουμε λάθος πληροφορίες. Και πάλι συγνώμη για την παραπληροφόρηση. 


Β. Στη συζήτηση που έγινε με τα μέλη του ΔΣ, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις αν  η απόφαση του επικείμενου ΔΣ του ΟΚΑΝΑ με οποιοδήποτε τρόπο οδηγεί στην απόλυση των συναδέλφων. Επίσης υποστηρίξαμε ότι το πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα πρέπει να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει την υπογραφή ΣΣΕ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και εφόσον κρίνουμε ότι υπάρχουν οι υποκειμενικές δυνάμεις να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένο σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων. 

Γ. Στην συζήτηση που ακολούθησε στις Κεντρικές υπηρεσίες πληροφορηθήκαμε από παρευρισκόμενους συναδέλφους ότι η  Διοίκηση θεωρεί ότι στις Κεντρικές Υπηρεσίες δέχεται πόλεμο από αυτό που η ίδια (η Διοίκηση) ονομάζει «σύστημα Πλατανιά». Είπαμε στους συναδέλφους ότι αυτή η συζήτηση μας αφήνει αδιάφορους και δεν πρόκειται επ’ ουδενί να τη συνεχίσουμε. Μπορεί  κάποιοι να αισθάνονται ότι χάνουν την εύνοια που τυχόν είχαν, κάποιοι άλλοι να ετοιμάζονται να γίνουν (ή και να έχουν ήδη γίνει) χαλίφηδες στη θέση των προηγούμενων. Και οι δυο μας προκαλούν τα ίδια συναισθήματα αποτροπιασμού. 
Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ανάμεσα στα "συστήματα" τους. 

Επίσης δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αξιοκρατία τους. Το αίτημα για αξιοκρατία είναι αστειότητα σε έναν οργανισμό όπου κανένας υπεύθυνος δεν είναι τοποθετημένος με «νόμιμο» τρόπο και όπου δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη για την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών (να μην τα ξαναλέμε και κουράσουμε το κοινό μας…). Το μόνο που κάνει το αίτημα περί αξιοκρατίας γενικώς, είναι να ανοίγει -με δυσμενείς όρους- τη συζήτηση για αξιολόγηση του προσωπικού, γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους: για φανταστείτε μια αξιολόγηση ατόμων και όχι μια αξιολόγηση υπηρεσιών σε καιρούς οικονομικής κρίσης και με κριτήρια Μητσοτάκη….
Το μόνο αίτημα που μπορούμε να έχουμε είναι η πρόσληψη εργαζομένων με "κανονική" σχέση εργασίας, μέσω ΑΣΕΠ και η προκήρυξη των θέσεων των υπευθύνων, ώστε όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να καταθέσει αίτηση. Ως εκεί.

Δ. Κατόπιν κληθήκαμε στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ. Εισήλθαν οι Αγγελίδης, Παπαδόπουλος και Αναγνώστου.
Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, φανερά δυσαρεστημένος, μας πληροφόρησε ότι πλέον για να συνεχίσουν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου να παρευρίσκονται στα ΔΣ του Οργανισμού, θα πρέπει να δεσμευτούν με ρήτρα εμπιστευτικότητας (όπως και τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα μέλη του Σωματείου των Κέντρων Πρόληψης). Ο λόγος όπως μας εξήγησε) είναι ότι συζητιούνται "διάφορα θέματα" και ότι ναι μεν δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια περίπτωση που να συζητήθηκαν απόρρητα θέματα αλλά πρέπει να είναι σίγουροι για το μέλλον. Το γιατί προέκυψε αυτό τώρα δεν μας το είπε, αλλά νομίζουμε ότι το καταλάβαμε: προφανώς έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες της συζήτησης που δημοσιεύτηκαν στο blog του Συλλόγου. Τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, απάντησαν ότι θα το συζητήσουν και θα απαντήσουν, με γνώμονα το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και έχουν χρέος να ενημερώνουν τους εργαζόμενους.
Όσο αφορά το θέμα των απολύσεων και των ενστάσεων ο κ. Χαμτζούδης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το ύφος των ανακοινώσεων και των αναρτήσεων (έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα αναφέρονται στο πρόσωπο του) και μας είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει να έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση σχετικά με τις ενστάσεις. Μάλιστα μας προκάλεσε, αν εμείς ξέρουμε κάτι, να τον πληροφορήσουμε κι αυτόν. Τον πληροφορήσαμε λοιπόν ότι ακόμη κι αν έχουμε αναφορές από εργαζόμενους για τηλεφωνήματα από παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, προφανώς αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να γίνουν επώνυμα. Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ εγκάλεσε τα μέλη του ΔΣ γιατί δεν έδειξαν υπομονή, όπως τους ζητήθηκε, μέχρι να βγει η τελική απόφαση (λες και δεν είχε βγει...), ενώ οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι δεν μίλησαν καθόλου. Από τη μεριά μας τονίσαμε ότι ένα λάθος της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (η συζήτηση δλδ των ενστάσεων ΜΕΤΑ την πρόσληψη των ατόμων) δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα άλλο μεγαλύτερο (απολύσεις).
Επειδή δεν έχουμε δεσμευτεί (και φυσικά ούτε πρόκειται να δεσμευτούμε) με ρήτρα εμπιστευτικότητας, μπορούμε να γράψουμε τόσο τα γεγονότα όσο και τις εκτιμήσεις μας χωρίς λογοκρισία. Λοιπόν:
Συμπέρασμα πρώτο: Τα σωματεία είναι δεκτά και αρεστά όταν δεν αντιπαρατίθενται ή/και όταν είναι δικά μας. 
Συμπέρασμα δεύτερο: Αρκετά με τη διαφάνεια και τη «δημοκρατία». Αυτά ίσχυαν προ μνημονιακής στροφής.

Μετά μας έδιωξαν (ευγενικά είναι αλήθεια, δλδ δεν μας κλώτσησαν) και συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών, επί αρκετή ώρα. Όταν μας ξανακάλεσαν, μας ανακοίνωσαν ότι θα φτιάξουν μια επιτροπή για να εξετάσει αυτές τις συγκεκριμένες ενστάσεις που θα αποτελείται από έναν του ΑΣΕΠ, έναν του ΔΣ ΟΚΑΝΑ (να μαντέψουμε;) και έναν εργαζόμενο ΟΚΑΝΑ σε επίπεδο Διευθυντή. Ήταν φανερή η προσπάθεια όλων (αλλά κυρίως του Αντιπροέδρου) να ειπωθούν όσο το δυνατόν λιγότερα, με βάση προφανώς το δόγμα «ό,τι πούμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας».
Συμπέρασμα τρίτο: Ο φόβος φυλάει τα έρμα. 
Συμπέρασμα τέταρτο: Πρόκειται για σαφέστατη υποχώρηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων και της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα. Όμως (επίσης) πρόκειται για ένα κόλπο με επίφαση νομιμότητας και δήθεν αξιοκρατίας για να μη βγάλουν τώρα στη φόρα τις αποφάσεις, που έλαβαν πιστεύοντας ότι θα περάσουν χωρίς φασαρία. 
Συμπέρασμα πέμπτο: Τίποτα δεν τελείωσε. (Πρέπει να) είμαστε σε ετοιμότητα για την επόμενη «τρικλοποδιά».
Συμπέρασμα έκτο: Ο Σύλλογος πρέπει να μείνει εκτός ΟΛΩΝ των «συστημάτων». 

Δήλωση: Η ΑρΣυ θα συνεχίσει (με τις μικρές της δυνάμεις) να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης του Σωματείου (εφόσον φυσικά τις παίρνει χαμπάρι ή έστω τις υποψιάζεται). Οι ισοπεδωτικές απόψεις, που θεωρούν όλους ανεξαιρέτως τους συνδικαλιστές διεφθαρμένους ή εξίσου ένοχους, (εκτός από το να μας αδικεί ως παράταξη, πράγμα το οποίο μας εκνευρίζει) ουσιαστικά λειτουργεί αθωωτικά για αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Άλλωστε η γενίκευση και η ισοπέδωση αποτελούν στάσεις που οδηγούν στην καθυπόταξη και την αδιαφορία, ενώ επωάζουν ιδεολογικές εκφάνσεις του φασισμού. 
Είτε το καταλαβαίνουν κάποιοι είτε όχι, η στάση της ΑρΣυ εκπορεύεται από το γεγονός ότι δεν εμπιστευόμαστε κανένα από τα "συστήματα" εξουσίας, όχι επειδή έχουμε πρόβλημα με τα πρόσωπα, αλλά επειδή έχουμε πρόβλημα με τις διαδικασίες με τις οποίες διαχρονικά εδραιώνουν την εξουσία τους.

ΥΓ. Σε συναδέλφους που μας καλούν να παραιτηθούμε ώστε να προκαλέσουμε εκλογές στο Σωματείο, δηλώνουμε ότι το έχουμε ήδη σκεφτεί και θα το ξανασκεφτούμε πολύ σοβαρότερα υπό το φως των νέων δεδομένων.    

43 σχόλια:

  1. Ένα σχόλιο : γράφετε (για πολλοστή φορά επιμένετε σε αυτό το μοτίβο...) "Οι ισοπεδωτικές απόψεις, που θεωρούν όλους ανεξαιρέτως τους συνδικαλιστές διεφθαρμένους ή εξίσου ένοχους, (εκτός από το να μας αδικεί ως παράταξη, πράγμα το οποίο μας εκνευρίζει) ουσιαστικά λειτουργεί αθωωτικά για αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη."
    μάλιστα. ενώ το σχόλιο ήταν "μη μου πείτε γιατί δεν αναφέρομαι στην πλειοψηφούσα παράταξη. Αυτοί είναι μακράν κάθε πολιτικής ευαισθησίας. Ο συγχρωτισμός με τους ιπποπόταμους που σας ενοχλούν, γεννά και ρινόκερους...."
    Νομίζω, βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από προσωπικούς λόγους έχεις κάποιον άλλο λόγο που παρομοιάζεις την ΑρΣυ με ρινόκερους?
      Είναι οι ρινόκεροι καλύτεροι από τους ιπποπόταμους? Έχεις πληροφορίες ότι οι ρινόκεροι είναι περισσότερο πολιτικά ευαίσθητοι από τους ιπποπόταμους?
      Σε τι ακριβώς?
      Για να μην παίζουμε με τις λέξεις: υπάρχει ή δεν υπάρχει στο σχόλιο σου η διάθεση να κατηγορήσεις την ΑρΣυ ως τα ίδια σκατά με τους άλλους? Διακρίνεται ή όχι από την γνωστή στις μέρες μας τάση ισοπέδωσης όλων ώστε κανλένας να μην τολμάει να αντιδράσει ή να γράψει κάτι γιατί θα δεχτεί επίθεση? Είναι ή δεν είναι στο ίδιο στυλ με το "και οι 300 θέλουν κρεμάλα"?
      Αμάν ρε παιδιά ούτε δυο γαϊδουριών άχερα δεν θέλετε ή δεν μπορείτε μερικοί να μοιράσετε. Μόνο χολή, κατινιά και "εύκολα συμπεράσματα". θα δαγκώσετε καμιά φορά κατά λάθος τη γλώσσα σας και θα δηλητηριαστείτε....αν δεν έχετε ήδη δηλητηριαστεί από μέσα σας με το μίσος απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό επειδή έτσι σας έπεισαν: να μισείτε αυτό που είστε (εργαζόμενοι με δικαιώματα) για να γίνετε κουτσομπόλες και υπηρέτες των αφεντικών και των εκάστοτε Διοικήσεων που τρίβουν τα χέρια τους όταν τα ισοπεδώνετε όλα με τα σχολιάκια σας εκ του ασφαλούς.

      Τάπα και δεν ξεθύμανα φυσικά (μιας και χρειάζεται να έχεις την νοοτροπία του "σχολιαστή" για να ξεθυμαίνεις με σχόλια), αλλά κάποιος έπρεπε να πει κάτι για να καταλάβουν μερικοί και μερικές ότι δεν τρώμε κουτόχορτο κι εμείς που δεν γράφουμε "σχολιάκια".

      Διαγραφή
    2. "Εκτός από προσωπικούς λόγους έχεις κάποιον άλλο λόγο που παρομοιάζεις την ΑρΣυ με ρινόκερους?"
      Εσύ φίλε/φίλη έχεις σοβαρότερο πρόβλημα από το "να μοιράσεις δυο γαιδουριών άχυρα". Αλήθεια σου λέω. Αν όντως δεν κατάλαβες ότι δεν παρομοιάζω με ρινόκερους την ΑΡΣΥ αλλά τους άλλους του ΔΣ (που "είναι μακράν κάθε πολιτικής ευαισθησίας"), χρειάζεσαι βοήθεια από ειδικό. Υπάρχουν αρκετοί καλοί.

      Διαγραφή
    3. Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε γράψε λάθος, αλλά τότε δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς με αυτό που γράφει η ΑρΣυ για την ισοπέδωση. θα πάω βέβαια και σε ειδικό αλλά μέχρι τότε να μην κακοφορμίσω

      Διαγραφή
    4. Δεν διαφωνώ με κανένα σχόλιο της αρσυ όσον αφορά στην ισοπέδωση (ότι "ουσιαστικά λειτουργεί αθωωτικά για αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη κλπ κλπ"). Διαφωνώ με την προσπάθεια (συνεχή) της αρσυ να παρουσιάζει-διαστρέφει ως ισοπέδωση κάθε προσπάθεια κριτικής της (και έντονης ακόμα επίκρισής της).... Διότι ΔΕΝ είναι ισοπέδωση να της λέει κάποιος "σύμφωνοι, ΔΕΝ είστε σαν τους άλλους, ΔΕΝ είστε ρινόκεροι, ΔΕΝ έχετε τις ίδιες ευθύνες, α λ λ ά έχετε κι εσείς άλλου είδους α λ λ ά σοβαρές ευθύνες"..
      Και ειλικρινά, μην μου πεις ότι πάλι δεν κατάλαβες....

      Διαγραφή
    5. Ωραία λοιπόν, θέλεις να αναφέρεις τι εννοείς με τις "άλλου είδους α λ λ ά σοβαρές ευθύνες"? Μπορεί και να συμφωνήσουμε, αν και όποιες κι αν είναι αυτές οι ευθύνες δεν νομίζω ότι την ανακηρύσσουν "εξίσου ένοχη" ή τους συνδικαλιστές της "διεφθαρμένους"

      Διαγραφή
    6. Δεν πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε αλλά δεν πειράζει. Αρκεί να έχουμε λιγότερα νεύρα όλοι.
      Λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι όταν ένας συνδικαλιστής παρέχει ανοχή σε άλλους, απαράδεκτους έως διεφθαρμένους, συνδικαλιστές είτε γιατί εκτιμά λάθος την κατάσταση, είτε γιατί δεν επιλέγει να τους βγάλει στη σέντρα έγκαιρα και δυναμικά, ΝΑΙ, έχει σοβαρές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους που τον πίστεψαν. Αυτά. Να σαι καλά.

      Διαγραφή
    7. Και προφανώς έχεις διαπιστώσει να κάνει κάτι τέτοιο η ΑρΣυ, για αυτό μερικές φορές νευριάζεις. Θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας; Πότε οι συνδικαλιστές της ΑρΣυ παρείχαν ανοχή σε συνδικαλιστές απαράδεκτους και διεφθαρμένους; εκτός αν εννοείς ανοχή το να βρίσκονται στο ίδιο ΔΣ οπότε αυτό, ναι, είναι ένα ερώτημα που και μένα με προβληματίζει.

      Διαγραφή
    8. Όχι μόνο βρίσκονται στο ίδιο ΔΣ αλλά συμπλέουν κιόλας ως επί το πλείστον. Δε θέλω πάντως να μοιραστώ τίποτα μαζί σας. Όσοι τα βρίσκουν όλα μια χαρά, να εξακολουθήσουν έτσι. Καμιά φαγούρα δεν έχω να περνάω το χρόνο μου, επιχειρηματολογώντας για αυτονόητα σε ανθρώπους με στράτευση (που και καλά κάνουν αφού αυτό τους γεμίζει).
      Έχουμε πραγματικές ζωές κάποιοι. Byeeeeeee.

      Διαγραφή
    9. Ώστε είναι κακό να είσαι άνθρωπος με "στράτευση". Υποθέτω ότι το καλό είναι αυτός που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του και την πραγματική του ζωή. Κάποιοι ζουν τις πραγματικές τους ζωές (και αυτό τους γεμίζει) και κάποιοι στρατευμένοι ζουν προσπαθώντας να μην αποδεχτούν αυτές τις πραγματικές ζωές και να τις αλλάξουν (και αυτό τους γεμίζει). Να είσαι καλά

      Διαγραφή
    10. δεν είναι κακή η στράτευση. η τύφλωση από αυτήν είναι κακή.

      Διαγραφή
  2. Γράφετε ότι "θα φτιάξουν μια επιτροπή για να εξετάσει αυτές τις συγκεκριμένες ενστάσεις που θα αποτελείται από έναν του ΑΣΕΠ, έναν του ΔΣ ΟΚΑΝΑ (να μαντέψουμε;) και έναν εργαζόμενο ΟΚΑΝΑ σε επίπεδο Διευθυντή.". Μπορείτε να μας διευκρινίσετε κάτι; Υπάρχει αυτή τη στιγμή εργαζόμενος ΟΚΑΝΑ σε επίπεδο Διευθυντή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος ΟΚΑΝΑ σε επίπεδο Διευθυντή, αλλά θα κάνουν εμένα για να στελεχώσουν την επιτροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι ο ένας Διευθυντής;;;; ατιμούλικο.... την κράτησες κρυφή την προκήρυξη ε; μη χαίρεσαι όμως! θα κάνει ένα ντου ο Σύλλογος στα κεντρικά και θα αλλάξει απόφαση ο ΟΚΑΝΑ... μη σε βάλει στο μάτι ο Ειντζελίδης, την έβαψες. σε θέματα διαφάνειας και αξιοκρατίας δε χαριζόμαστε !

      Διαγραφή
  4. Εγώ θέλω να θέσω ένα άλλο ερώτημα, που διάβασα ως σχόλιο αλλού : "τα μέλη της αρσυ, τα οποία συγκρούονται με το σύστημα εξουσίας του ΟΚΑΝΑ, έχουν υποστεί κάποιου είδους "διώξεις", τρομοκρατία, κακομεταχείριση, ο,τιδήποτε εχθρικό από το σύστημα;"
    Πραγματικά δηλαδή... το σύστημα υπάρχει. η αρσυ που το πολεμάει υπάρχει. κυνήγι από το σύστημα στην αρσυ υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δηλαδή θέλεις αίμα αλλιώς δεν πείθεσαι. Άπιστε Θωμά...

      Διαγραφή
    2. 100 χρόνια πριν απ' τα γαϊδούρια. Ρε πάτε καλά που θέλετε και διώξεις και κακομεταχειριση;; Που ζείτε ρε στην εποχή του Μεταξα ή στη χούντα? Αντε από κει που θα βάλετε σαν κριτήριο αγωνιστικότητας το αν έχουν υπάρξει διώξεις! Δεν χρειάζονται θυσίες για να πολεμήσετε το σύστημα. Τον κ.λο σας να ξεκουνήσετε λίγο απο τον καναπε και το μυαλό σας να αερίζετε από καιρό σε καιρό. Βολεμένα ανθρωπάκια που θέλετε να βλέπετε το αίμα να ρέει στην αρένα για να φχαριστηθείτε για την ασφάλεια σας και για να διακαιολογήσετε την αδράνεια και τη γλίτσα σας.

      Διαγραφή
    3. ο Θωμάς αρσυ μου δεν ήταν άπιστος. Λογικός ήταν....

      Διαγραφή
    4. Δεν χρειάζονται θυσίες!!!! χοχοχο. ντουμντουμντουμ. το πε κι ο ανώνυμος αριστερός. δεν χρειάζονται θυσίες. τον κ..λο μας να ξεκουνάμε λίγο και να πηγαίνουμε και ταξίδια. γιεεεέα! και να πίνουμε και ξίδια! και θα πολεμάμε το σύστημα! ΜΑΡΞ ΦΟΡ EVER!!!

      Διαγραφή
    5. Αν αυτοί που γράφουν σχόλια σαν τα παραπάνω κούναγαν τον κ..λο τους (όχι φυσικά για να πάνε ταξίδια, αν και μερικές φορές τα ταξίδια σου ανοίγουν το μυαλό) τότε ναι δεν χρειάζονται "θυσίες". Επειδή όμως κάτι τύποι σαν τους παραπάνω είναι λίγο "δυσκίνητοι" τότε ναι χρειάζονται κάποιες θυσίες των λίγων που πρωτοπορούν. Το κακό είναι ότι όλοι οι βολεμένοι θέλουν να βλέπουν αίμα όχι επειδή είναι άπιστοι Θωμάδες όπως λέει η ΑρΣυ ούτε λογικοί όπως γράφει ο άλλος από κάτω αλλά επειδή έτσι βολεύονται ακόμη καλύτερα στον καναπέ τους (γιατί ο φόβος είναι ανθρώπινος). Αλλά έχει πει η ΑρΣυ ότι πολεμάει το σύστημα γενικώς; Εγώ νόμιζα ότι είναι μια απλή αριστερή συνδικαλιστική παράταξη, δεν ήξερα ότι είναι η Φράξια Κόκκινος Στρατός...

      Διαγραφή
    6. Υπέροχο σχόλιο. to the point! Ευκαιρία λοιπόν ξεβολεμένε να μας πει η αρσυ επιτέλους: πολεμάτε το σύστημα γενικώς; ή καλώς νομίζουμε ότι είστε μια απλή αριστερή συνδικαλιστική παράταξη; (πώς λέμε... απλή αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία...)

      Τώρα ξεβολεμένε μου, απλά θα περιμένουμε την απλή απάντηση της αρσυ και όλα θα γίνουν πια απλά.

      Διαγραφή
    7. Προς τον ανώνυμο 17/6 12.37
      Εγώ ομολογώ ότι είμαι βολεμενος αυτή την ώρα σε μια παραλία και δεν σκέφτομαι την εργατική πάλη. Εσένα, που μέσα σε τέτοιο καύσωνα δεν ενδιδεις στην καλοπεραση αλλά τα δίνεις όλα για την ιδεολογία, σε θαυμάζω!

      Διαγραφή
    8. και καλά κάνεις που με θαυμάζεις. Αλλά κι εσύ βρε παιδί μου, με τέτοιο καύσωνα και βολεμένος στην παραλία δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να γράφεις ειρωνικά σχόλια;
      ο ανώνυμος 17/6 12.37 (που μόλις γύρισε από τη θάλασσα. Ή μήπως δεν επιτρέπεται από τους βολεμένους η θάλασσα σε αυτούς που σκέφτονται την εργατική πάλη;;

      Διαγραφή
    9. πώς δεν επιτρέπεται η θάλασσα "σε αυτούς που σκέφτονται την εργατική πάλη;;";.... αν είναι δυνατόν! όλοι οι μεγάλοι εργατοπατέρες είχαν τις παραθαλάσσιες ντάτσες τους, ποιος δεν το ξέρει.. για να μην πούμε για τα "μπάνια του λαού"...

      Διαγραφή
    10. Δηλαδή αν ένας από αυτούς που σκέφτονται την εργατική πάλη πάει για μπάνιο είναι εργατοπατέρας με παραθαλάσσια ντάτσα, ενώ αν πάει ένας βολεμένος είναι τα μπάνια του λαού και δεν πρέπει αν διακόπτονται επ΄ουδενί;
      Τόπιασα το υπονοούμενο ή χρειάζομαι κι άλλο "ξύλο";

      Διαγραφή
    11. εγώ δεν το πιασα πάντως. και θα ήθελα να πάρω μια τρίτη επιλογή. να είμαι βολεμένος με παραθαλάσσια ντάτσα. δεν υπάρχει στο παιχνίδι η επιλογή αυτή;
      τερλό κουνελ

      Διαγραφή
    12. "χρειάζομαι κι άλλο "ξύλο";"
      Τι θέλει να πει ο ποιητής?

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν 2 (από την Παρασκευή) αλλά εννοούν Υπεύθυνο Μονάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 Διευθυντές; από την Παρασκευή;

      Διαγραφή
    2. Κυβερνήσεις-μαριονέτες των Βρυξελλών είχαμε (και έχουμε), σκληρά αγωνιζόμενους συνδικαλιστές επίσης, για ξερόλες εργαζόμενους και επαναστάτες του καναπέ και του freddo, ούτε λόγος...
      Και τώρα, επιτέλους : Διευθυντέέέές, υπάρχουουουουνν...!!!!!
      (κατά το "...λεφτάάά υπάρχουουουνν...")
      Ευτυχώς, είχαμε έλλειψη από αυτό το χρήσιμο είδος !!!
      Να μπει μια τάξη πια!!! (αξιοκρατικά και αριστερά πάντα !!)

      Διαγραφή
  6. http://www.teiath.gr/userfiles/gpierrakos/documents/dmyp_telikh.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θέλει να πει ο ποιητής?

      Διαγραφή
    2. το αφήνει στην φαντασία του αναγνώστη....

      Διαγραφή
    3. εσύ κατάλαβες κάτι; γιατί δεν αντέχω να διαβάσω όλα τα ονόματα σαν να είναι ψυχοχάρτι...

      Διαγραφή
    4. δεν κατάλαβα γρι. δεν αντέχω αλλά θα τα διαβάσω όλα σαν να είναι συχωροχάρτι...

      Διαγραφή
  7. Για να μαθαίνουμε πρώτοι από όλους εμείς εδώ! Στο πρώτο ειδησεογραφικό portal της πιάτσας! Μένετε πάντα συντονισμένοι!

    "Γραφείο Τύπου

    Υπουργείου Υγείας

    Δελτίο Τύπου

    Αθήνα, 17 Ιουνίου 2016

    Υπεγράφη χθες, από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό η έγκριση για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν στην πλήρωση 80 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» - Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.)και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για: 25 θέσεις στον ΟΚΑΝΑ, 35 θέσεις στο ΚΕΘΕΑ, 12 θέσεις στο ΨΝΑ- 18 ΑΝΩ και 8 θέσεις στο ΨΝΘ. Η διαδικασία προσλήψεων θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους φορείς με προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδατε που τη βάλαμε πρώτοι την είδηση; πριν το βλογκ του Συλλόγου; δεν λέμε ψέματα. αυτό εδώ είναι το ΠΡΩΤΟ σάιτ ειδήσεων! οι άλλοι ακολουθούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα. Αν έχει ενημέρωση η αρσυ, ας μας πει.

    1. Τι θα είναι αυτές οι 25 προσλήψεις; Μόνιμες; Τι ειδικότητες;
    2. Ποιοι είναι αυτοί οι 2 Διευθυντές που έγραψε ο κ. Κοκκώλης ότι έχουν τοποθετηθεί; Σε τι θέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν ρωτάτε απ'ευθείας τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως το τμήμα προσωπικού εν προκειμένω; Δύναται και οφείλει να μας ενημερώνει για το οργανόγραμμα του Οργανισμού. Για να μην γίνεται κατάχρηση του χρόνου των εκεί εργαζομένων (που πάσχουν και αυτοί από υποστελέχωση) μπορεί να αναλάβει εν μέρει την ενημέρωση και το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο.
    Οποιαδήποτε πληροφορία για να έχει αξιοπιστία θα πρέπει να μην είναι ανώνυμη και να βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία, όπως την πρωτοκολλημένη αλληλογραφία για τις επιλογές Διευθυντών και των Αναπληρωτών τους. Χωρίς αυτά πρόκειται για φήμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας περιμένουμε λοιπόν το συνδικαλιστικό μας όργανο να μας πει...... (θα μας πει, δεν θα μας πει, θα μας πει, δεν θα μας πει...)
      Το τμήμα προσωπικού δύναται και οφείλει να μας ενημερώνει... μήπως άραγε ενημέρωσε το επίσημο συνδικαλιστικό μας όργανο, το οποίο όμως.... θα μας πει, δεν θα μας πει, θα μας πει, δεν θα μας πει...
      Η αρσυ δεν συμμετέχει στο ΔΣ του συνδικαλιστικού μας οργάνου; δεν θα έχει ακούσει;μάλλον, αλλά... θα μας πει, δεν θα μας πει, θα μας πει, δεν θα μας πει....

      Διαγραφή
  11. Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις και τα σχόλια αυτών των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να συνοψίσω σε 3 ερωτήσεις που έχουν τεθεί και απευθύνονται στην ΑΡΣΥ :
    1. Πολεμάτε το σύστημα γενικώς; ή είστε μια απλή αριστερή συνδικαλιστική παράταξη;
    2. Τι θα είναι αυτές οι 25 προσλήψεις που ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας;
    3. Ισχύει ότι τοποθετήθηκαν 2 νέοι Διευθυντές; Σε τι θέσεις; Με τι προκηρύξεις;
    Και θα προσθέσω κι ένα δικό μου ερώτημα :
    4. Προς τα πού κλίνει ο προβληματισμός σας σχετικά με προτάσεις συναδέλφων να οδηγήσετε τον Σύλλογο προς εκλογές;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αρσυ;hello???αρσυ ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και πάλι σιωπή η αρσυ... δεν είδε, δεν άκουσε για Διευθυντές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή