Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 22.05.16

Ω, όχι.
 Δεν θεωρούμε ανακοίνωση θυέλλης το ότι τίποτα δεν φαίνεται να προχωρά στα "καθ΄ημάς" (νέες μονάδες, επανεκτίμηση / αναδιάρθρωση του θεραπευτικού πλαισίου κοκ). "Δει δε χρημάτων" (όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι) - χρημάτων που, οι άξιοι συνεχιστές των αρχαίων προγόνων δεν σκοπεύουν να διαθέσουν στην υγεία.
Ούτε θεωρούμε "θύελλα" (ούτε καν τρικυμία σε φλυτζάνι) την αλλαγή γενικού διευθυντή, την κρίση της επιτροπής, τις ενστάσεις κοκ. Για ένα λόγο, μόνον, μας απασχολεί αυτή η ιστορία: Διότι η ζωή μας έχει διδάξει πως, όταν τσακώνονται οι ιπποπόταμοι στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια. Όπου "βατράχια", στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ και οι εξαρτημένοι. Και είμαστε βέβαιοι πως ούτε αυτή τη φορά θα διαψευστούμε...

Η πραγματική θύελλα είναι στη Βουλή. Το νέο πολυνομοσχέδιο -τέρας των 7500 (επτάμιση χιλιάδων!) σελίδων που "θα κλείσει θετικά την αξιολόγηση" (!) μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
  • αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και των έμμεσων φόρων σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες,
  • απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα,
  • παράδοση όλων των δανείων στις τράπεζες και στα κοράκια των χρηματαγορών,
  • θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου αυτόματου «κόφτη», μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κρατικής χρηματοδότησης υγείας, παιδείας και πρόνοιας
  •  νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων με εκχώρηση όλης της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας, που βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ  - ενώ η Γ. Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων (ΓΓΔΕ) καθίσταται ανεξάρτητη αρχή η οποία θα λογοδοτεί μόνο στους δανειστές.
 
Με πιο απλά λόγια: η κυβέρνηση καταργεί τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας ( πλέον καταργεί το κοινοβούλιο και τυπικά) και ξεπουλάει κοψοχρονιά όλη τη δημόσια περιουσία . Στο επόμενο μνημόνιο θα 'χει απομείνει μόνο η Ακρόπολη για να πουληθεί σε συλλέκτες.
Οι βουλευτές θα το ψηφίσουν - με πόνο ψυχής, βέβαια.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για πολλοστή φορά έπεσαν από τα σύννεφα. Δεν αποκλείεται, μετά τη σημερινή συγκέντρωση, να απειλήσουν με κλιμάκωση, δηλαδή με 24ωρη απεργία του χρόνου τέτοια μέρα  - εις μνήμην των εργατικών δικαιωμάτων...
 
Εμείς τι θα κάνουμε;
Σήμερα, ή θα κάτσουμε σπίτι να κλάψουμε τη μοίρα μας ("φταίει το κακό το ριζικό μας; / φταίει ο Θεός που μας μισεί; / φταίει το κεφάλι το κακό μας; κοκ) ή θα κατέβουμε στους δρόμους.
Και αύριο θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Γιατί για τον αγώνα ισχύει το ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική - όχι για τα μνημόνια και τους κόφτες.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 17:30
Λεωφορεία ΑΔΕΔΥ για τη συγκέντρωση:  http://adedy.gr/pallaikosylallalytirio22052016/
 
" Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο" Παρίσι, Μάης 2016. Φωτ Jacques Leleu
  

2 σχόλια:

  1. Το κακό είναι ότι τα βατράχια δεν σας αισθάνονται μαζί τους, μέσα στον βάλτο.... Το ξέρετε όμως. Ξέρετε ότι είμαστε βατράχια αλλά όχι και τόσο ποτισμένα από τις αναθυμιάσεις του βάλτου, που να μην αντιλαμβανόμαστε ποια είναι τα πλάσματά του είδους μας και ποια στο οικοσύστημα των ιπποπόταμων.
    Το απόγευμα στη συγκέντρωση θα είναι από κοντά και οι φίλοι ιπποπόταμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς πήγε χθες; είχαν κατέβει ιπποπόταμοι να διαδηλώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή