Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ (Έκτακτο και προειδοποιητικό) 19 Νοεμβρίου 2015

Προειδοποιούμε τους ασκούντες τη Διοίκηση του Οργανισμού (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Μέλη ΔΣ, Γενικό Διευθυντή και Αναπληρωτή Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων) ότι η προσπάθειά τους (συνειδητή ή ασυνείδητη) να μετατρέψουν τα προγράμματα υποκατάστασης σε "χορήγηση σιροπιού στο χέρι", με το πρόσχημα της μη λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα (για να εξοικονομηθούν 2 (δυο ολογράφως!!!) θέσεις νοσηλευτών) δεν θα περάσει!

Ιδιαίτερα προειδοποιούμε τον αντιπρόεδρο (ο οποίος νομίζει πως είναι πονηρός και προσπαθεί να ονομάσει το κρέας ψάρι) ότι δεν είμαστε χαχόλοι: ούτε εμείς ούτε η κοινωνία ολόκληρη. Τα ΤΑΚΕ ΗΟΜΕ που δίνονται το Σαββατοκύριακο σε ανθρώπους που βρίσκονται σε παράλληλη χρήση και κινδυνεύουν από υπερδοσολογία δεν είναι απλά (!) "δοσολογίες στο χέρι". Είναι μια επικίνδυνη τακτική, η οποία σε συνδυασμό με την αδιαφορία της Διοίκησης για την ουσιαστική κατάργηση των ουροληψιών, αυξάνει τον κίνδυνο και απειλεί την υγεία και ασφάλεια των ασθενών.  

Αν αυτοί δεν νοιάζονται νοιαζόμαστε εμείς, το αποδεικνύουμε καθημερινά εδώ και χρόνια και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και όταν αυτοί θα έχουν φύγει! (Εκτός και αν προλάβουν να διαλύσουν τα προγράμματα και μας απολύσουν όλους πριν φύγουν....) 

Τέλος για να μην ξεχνιόμαστε: Προειδοποιούμε επίσης και τους ελάχιστους "συναδέλφους" υπευθύνους, (οι οποίοι με τις πλάτες της Διοίκησης αντιμετωπίζουν τον ΟΚΑΝΑ ως πάρεργο) και "δυσκολεύονται" να δουλέψουν τα Σαββατοκύριακα, να σταματήσουν να πρωτοστατούν σε πιέσεις συναδέλφων θεραπευτών για αύξηση του αριθμού των ατόμων που θα "χορηγούνται στο χέρι". Εμείς δεν θα κάνουμε το λάθος που έκαναν (και ίσως κάνουν ακόμη) οι συνδικαλιστές γιατροί  με τους "φακελλάκηδες"στο ΕΣΥ: Αν συνεχίσουν να δίνουν μεθαδόνη αβέρτα κουβέρτα, χωρίς έλεγχο, και ακόμη περισσότερο αν συνεχίσουν να πιέζουν συναδέλφους για συναίνεση και συνενοχή, θα τους καταγγείλουμε εκεί που πρέπει για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους και για παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας. 

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν...και ο "έχων ώτα ακούειν ακουέτω, ο δε έχων νουν νοείν νοείτω"

ΥΓ. Επίσης για να προλάβουμε και τα μελλοντικά: Ειδοποιήστε κάποιους Πανεπιστημιακούς νεοφιλελεύθερους, που ενώ πέρασαν από διάφορες νευραλγικές θέσεις και τα έκαναν μούσκεμα, προσπαθούν -κατά τη γνώμη μας ανεπιτυχώς- να παρουσιάζονται και "με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ", ότι η ιδιωτικοποίηση στον χώρο της υποκατάστασης δεν θα περάσει τόσο εύκολα όσο σχεδιάζουν (μέσω πχ. της "πρωτοβάθμιας περίθαλψης", η οποία στην Ελλάδα εξασκείται κατά το πλείστον από ιδιώτες γιατρούς): Δεν είμαστε και ούτε ήμασταν ποτέ, (παρά τις "συκοφαντίες" ορισμένων) εναντίον της συνταγογράφησης, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εξαρτημένους να γίνουν "πελάτες" των ιδιωτικών ιατρείων και μερικούς πονηρούς ιδιώτες να κερδοσκοπούν στην πλάτη τους.   

Και -ήσυχοι με τη συνείδηση μας ότι προειδοποιήσαμε εγκαίρως- συνεχίζουμε με τη στήλη μας

"Για να δουλεύει το μυαλό και να μη μας δουλεύουνε...."

(η οποία στήλη, να το πούμε κι αυτό, είναι ανοιχτή σε προσθήκες μέσω των σχολίων για όποιον θέλει να προτείνει κάτι για διάβασμα και προβληματισμό)



Habemus Corpus?

Κατασκευάζοντας τρομοκράτες…

Το ΠΑΣΟΚ είναι, εδώ ενωμένο δυνατό (βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πορεία συνοδευόμενος από ΜΑΤ

Αγρότης σε φόρμα

Ατμόσφαιρα πολέμου σε όλη την Ευρώπη



6 σχόλια:

  1. Ειλικρινά τώρα, θέλετε να μιλήσετε στα σοβαρά και να σταματήσετε κι εσείς της αρσυ να μας περνάτε για χαχόλους όπως λέτε; αν κάποιοι υπεύθυνοι (ή ανεύθυνοι;) δίνουν μεθαδόνη αβέρτα κουβέρτα όπως λέτε, γιατί δεν τους έχετε ΗΔΗ καταγγείλει "εκεί που πρέπει"; γιατί πρέπει να περιμένετε να το κάνετε "αν συνεχίσουν"; την σοβαρότητα του Πανούση ζηλέψατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ακριβώς θα τους καταγγείλετε; Θα γίνει εν κρυπτώ ή σε πανελλήνια μετάδοση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι μάλλον τους τρομάξατε. Γι'αυτό και συνεχίζουν τελικά κανονικά οι μεθαδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εκτός αν προλάβουν να διαλύσουν μας απολύσουν όλους...."
    όλους δε νομίζω... για χαχόλους μας περνάτε; πότε αντιμετώπισαν προβλήματα οι συνδικαλιστές; το αντίθετο μάλλον, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε αργήσει πάλι να μας πείτε το επόμενο παραμύθι. Μη μας ξεχνάτε. Το θέλουμε. Το αποζητάμε. Θα πάθουμε στερητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ζόμπι δήλωσαν ότι δεν θα συναινέσουν επ ουδενί στην μείωση των συντάξεων. Κατά ευθεία συνεπαγωγή,είπαν ότι συναινούν απολύτως στην αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Ή όχι; Αυτά δηλαδή θα τα ψηφίσουν; Διότι, σε διαφορετική περίπτωση, πως θα διατηρηθούν οι συντάξεις ως έχουν;
    Θα μου πείτε, όχι, ούτε αυτά θα τα ψηφίσουν, επειδή είναι όλοι φανατικά υπέρ της ανάπτυξης, (εκτός κι αν πάρουν υπουργεία και ποσοστώσεις στους διορισμούς των κομματικών τους παρασίτων στην διοίκηση, αλλά αυτό είναι μια άλλη τελείως διαφορετική περίπτωση).
    Κάθε θέμα αντιμετωπίζεται αυτοτελώς από όλα τα άλλα, σαν να μην υπάρχει οικονομική κρίση και σαν κάθε τομέας να έχει μια δική του ανεξάρτητη πηγή χρηματοδότησης, η οποία ουδόλως επηρεάζεται από την γενικότερη κατάσταση. Και φυσικά το τελικό ζητούμενο είναι το περιστασιακό κομματικό όφελος που θα προκύψει από το χάιδεμα είτε της μίας είτε της άλλης κοινωνικής ομάδας, που περιμένει να ακούσει να συζητείται στιγμιαία το δικό της θέμα, πλήρως αδιάφορη για τις υπολοιπες, που περιμένουν και αυτές ανυπόμονα την σειρά τους για να ακούσουν πως θα ωφεληθούν εις βάρος των άλλων.
    Ένα κουκλοθέατρο νάνων, απόλυτα ιδιοτελών και απόλυτα ανεύθυνων, μια και η ασυλία τους είναι επιμελώς εξασφαλισμένη, με τους "νόμους" που έφτιαξαν οι ίδιοι και που τους αλλάζουν όποτε τους γουστάρει, ανάλογα με τα νέα εγκλήματα που διαπράττουν.
    Και από κάτω ένας λαός βλακών, χωρίς μνήμη και χωρίς κρίση, που ο καθένας ζητά να επιβιώσει παίρνοντας χάρισμα τις σάρκες του διπλανού του, την ίδια στιγμή που ο διπλανός θα κόβει με την ίδια λογική ένα κομμάτι σάρκα από την δική τους αφύλακτη πλευρά. Ένας σκελετωμένος, στα πρόθυρα του θανάτου σκύλος, που κυνηγάει την ουρά του για να χορτάσει τρώγοντάς την.
    Σε πείσμα της αυταπάτης πολλών η κοινωνία είναι ενιαία και οι δεσμοί που συνδέουν την μοίρα του ενός με αυτήν των άλλων ακατάλυτοι. Έτσι σαπίζουμε όλοι μαζί…

    Themis Kazantzidis



    ΑπάντησηΔιαγραφή