Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς και ανελέητης επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ένα νέο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, συμφωνείται αυτή τη στιγμή με την ελληνική κυβέρνηση. Ο πόλεμος ενάντια στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται και αυτή τη φορά, στο στρατόπεδο των υποστηρικτών των συμφερόντων της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου, σύρεται και η κυβέρνηση, που εκλέχτηκε με την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει μνημόνια, η κυβέρνηση που εκλέχτηκε στο όνομα μιας δίκαιης ανακατανομής.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη (του πιο άδικου φόρου που υπάρχει, καθώς βαραίνει το ίδιο πλούσιους και φτωχούς, βιομήχανους και άνεργους), η απειλή ενός νέου ακόμη πιο «εξορθολογισμένου» ενιαίου μισθολογίου, η καταρράκωση των κατώτερων συντάξεων, η τεράστια αύξηση των ορίων συντάξεων για όλους, η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, σε συνδυασμό με την εκχώρηση της μεν δημόσιας περιουσίας στους θεσμούς, της δε δημόσιας διοίκησης στους μάνατζερ και στην τρόικα, (που θα ελέγχει όλα τα νομοσχέδια πριν την κατάθεση τους), μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα κράτος μειωμένων αρμοδιοτήτων υπό επιτροπεία, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης φτηνών εργαζομένων, άνεργων και φτωχών συνταξιούχων.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια κανάλια
και ραδιόφωνα, οι ίδιοι φορείς που τρομοκρατούσαν τον λαό την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν (συνεπικουρούμενα τώρα πιά και από μέλη της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν), ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι να διαχειρίζονται τη φτώχεια του λαού και να μεγαλώνουν τη μιζέρια και την υποτέλεια. Η αλήθεια είναι ότι το πραξικόπημα που έκαναν οι Ευρωπαίοι ολιγάρχες μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα με την βοήθεια των ντόπιων ολιγαρχών και μετατράπηκε σε εσωτερικό πραξικόπημα με την βοήθεια της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών κομμάτων.
Καλούμε τους συναδέλφους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, να μην απογοητεύονται, να σταθούν απέναντι στην πραγματικότητα που μας επιβάλλεται, με ψυχραιμία και αγωνιστική ετοιμότητα. Η απογοήτευση, αποτέλεσμα της διάψευσης όσων τεχνηέντως έπεισαν αρκετούς ότι μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς πολιτικές λιτότητας, μέσα σε ένα σύστημα ακραία νεοφιλελεύθερο, μπορεί να οδηγήσει αρκετούς στην απραξία και άλλους να στραφούν και να ενισχύσουν την ακροδεξιά, με το επιχείρημα πως ''όλοι οι άλλοι ίδιοι είναι''.
Σε αυτό τον κίνδυνο οφείλουμε να αντισταθούμε.
Εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί, αποφασιστικά και ξεκάθαρα: Αν η λιτότητα είναι μονόδρομος για την Ευρωζώνη, για μας είναι μονόδρομος η αξιοπρεπής ζωή και όχι η επιβίωση με ψίχουλα.
Είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο και αυτοί που πάνω τους στηρίζεται η κοινωνία για να μην είναι ανθρωποφαγική. Είμαστε με άλλα λόγια, αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν.
Την Τετάρτη (και κάθε επόμενη φορά που θα ψηφίζουν μνημονιακούς νόμους) θα είμαστε στο Σύνταγμα για να τους φωνάξουμε:
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!


Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

24 σχόλια:

  1. Για να μην μπερδευονται όσοι λίγοι/ες μπορεί να ξεγελάστηκαν και νομιζουν ότι ήχησε καμια σάλπιγγα.......
    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάνια θα μπορέσουν να κάνουν όλοι οι συναδελφοι και οι οικογενειες τους; Παιζει κανενα ΕΣΠΑ (που να μην το χουν φάει ήδη οι γνωστοί άγνωστοι) ; Τι μαθαινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων (της πρώτης ομάδας) θα υπάρξει και νεώτερη ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου."

    Φέξε μου και ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας ενημερωσατε για την αποφαση του Οκανα σχετικά μέ την μισθοδοσια μας κατόπιν των κερδισμενων ασφαλιστικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eκεινη η έρημη συλλογική σύμβαση τι εγινε ρε παιδια ? Μας τελείωσε? Ειναι δυνατον με κυβέρνηση πρωτη φορα αριστερα να μην την υπογράφει η διοίκηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε μέ τις εκλογές τωρα, θα σηκωθούν πάλι οι παντιερες!!! (στις παραλίες)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://tvxs.gr/news/ellada/ekklisi-gia-brefikes-kremes-kai-galata-apo-mitropolitiko-koinoniko-iatreio-ellinikoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το Τοπικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συναδέλφους στην αγωνιστική συγκέντρωση - πορεία, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

    Συμμετέχουμε μαζί με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μνημόνιο που στόχο έχει την ανεργία , τη φτώχεια και την λιτότητα."

    Ποια είναι αυτή η ΓΣΕΕ; εκείνη που έπαρνε θέση υπέρ του ΝΑΙ; και τώρα άλλαξε γνώμη; ή θέλει ΝΑΙ χωρίς μνημόνιο; Κι επειδή και σεις του Σωματείου συμμετέχετε σε αυτό το τσίρκο, πάει και σε σας το γέλιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://therapeyomenosnikaia.blogspot.gr/

    Πιστεύετε ότι ο Σύλλογος (αν βεβαίως υπάρχει) θα έπρεπε να απαντήσει σε τέτοιες αναρτήσεις;..... στην στοχοποίηση Μονάδων και εργαζομένων; ή δεν είναι politically correct ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΔΑΠΑΝΗ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ TABLET ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ?(ΒΛ.ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο επικαιροποιημένος «Πρακτικός οδηγός αναφοράς για την άμεση αντιμετώπιση της τοξίκωσης και της στέρησης» πληρώθηκε από ΕΣΠΑ; δεν το διευκρινίζετε για να σταματήσουν οι καχυποψίες και τα γνωστά ότι οι ίδιοι συνεχεια παιρνουν τα ΕΣΠΑ, που στο παρελθόν κι εσείς γράφατε σχετικά;
    συμμετέχουν και νέα, άφθαρτα πρόσωπα, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μήπως να ξυπνήσετε διότι κοιμάστε από τον Ιούλιο και έχουμε Σεπτέμβρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πω πω σιωπή......... σίγουρα πάντως δεν είναι των αμνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το «Πρακτικός οδηγός αναφοράς για την άμεση αντιμετώπιση της τοξίκωσης και της στέρησης» ενημερώνω πως πληρώθηκε από ΕΣΠΑ η εκτύπωσή του. Οι συγγραφείς δεν πληρώθηκαν και ούτε ζήτησαν να πληρωθούν, όπως δεν πληρώθηκε το Πλαίσιο, οι κλινικές οδηγίες Βουπρενορφινης και Μεθαδόνης και αμέτρητες εργατοώρες σε Σαββατοκύριακα, αργίες και διακοπές για παρουσιάσεις, σχεδιασμούς, προτάσεις κλπ.
    Θα ήθελα κάποτε να δω μια απόδειξη για όλη αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται. Πχ ποια είναι τα αφθαρτα άτομα και ποια τα φθαρμένα και τις αποδείξεις φθοράς και αφθαρσίας. Και ανθρώπους που έχουν το θάρρος της υπογραφής τους. Αλλά δεν θα τα δω ποτέ καθώς δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπορεί η αναφορά σε φθαρμένα και άφθαρτα πρόσωπα να μην έχει την έννοια του ρούχου ή του υλικού. για ανθρώπους ο φθαρμένος και άφθαρτος ίσως αναφέρεται αφενός σε πιο συχνά και σε πιο πολλές δραστηριότητες (καθόλα σημαντικές) χρησιμοποιούμενο άτομο και σε σπανιότερα αφετέρου.
    κι από ότι είδα, ζήτησε διευκρίνιση για να μην υπάρχουν καχυποψίες. όχι για λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ , όπως έκανε και στο παρελθόν δε θα ανεχτεί τη διαιώνιση πρακτικών (ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων), που τελικά οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του Οργανισμού."
    ταρατατααααααααν!
    "Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ απαιτεί:

    • την άμεση ανάκληση της παράνομης απόφασης
    • και την άμεση εσωτερική προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός "
    ταρατατουμ!

    " Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν...." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ταραταταν ταρατατουμ, ταραταταν ταρατατουμ και μπλουμ μπλουμ μπλουμ!!!!!!!!!!!!!!

    Δεν ειναι προβλημα που κοιμάστε. Το σοβαρό ζήτημα είναι γ ι α τ ί ξ υ π ν ά τ ε;.... (δεν αφορά την αρσυ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ

    Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, 482.000 Ελληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό την περίοδο 2008-2013 (4,4% του συνολικού πληθυσμού σύμφωνα με την απογραφή του 2001). Ο αριθμός αυτός είναι πιθανότατα αρκετά υψηλότερος πλέον, καθώς η τάση επιταχύνθηκε στην διετία 2014 – 2015. Ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός παραγωγικών μεταναστών (κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης) που είχαν σε μεγάλο βαθμό αφομοιωθεί στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, τόσο πολιτιστικά όσο και οικονομικά, εγκατέλειψε τη χώρα αφενός λόγω της υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, και αφ’εταίρου λόγω της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης στις χώρες προέλευσής τους ή σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού κέντρου που παρέχονται περισσότερες ευκαιρίες. Τα δυο αυτά ρεύματα δεν θα ήταν άτοπο να υπολογίσει κανείς πως στέρησαν την Ελλάδα από περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους με δεξιότητες, σε παραγωγική ηλικία τα τελευταία 6-7 χρόνια. Αυτό αντιστοιχεί στο 10% περίπου του πληθυσμού της χώρας.
    Αυτό που κάνει τον υπολογισμό της εγκατάλειψης της χώρας από τους παραγωγικούς της πολίτες τρομακτικό είναι πως έφυγε από την χώρα πάνω από το 20% περίπου του παραγωγικού της δυναμικού. Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει εάν υπολογιστεί στις πλέον παραγωγικές ηλικίες (25-45 ετών), δηλαδή όσων έχουν το περιθώριο να εργαστούν για χρόνια ακόμη και να παράγουν πλούτο αξιοποιώντας την εκπαίδευση, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
    Η Ελληνική εκροή παραγωγικού δυναμικού εάν επιταχυνθεί περαιτέρω, πράγμα ιδιαίτερα πιθανό, θα μπορεί να συγκριθεί όχι πλέον με αυτή χωρών που πέρασαν φάσεις κρίσης, όπως η Πορτογαλία και η Λιθουανία, ή η Βουλγαρία παλαιότερα, αλλά με χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου, όπως η Συρία.
    Στερεί δε από την κοινωνία τον μοχλό εκείνο πολιτικής πίεσης για αλλαγή από αυτούς οι οποίοι θα είχαν συμφέρον σε αυτή την αλλαγή. Των καλύτερων που είναι αποκλεισμένοι έναντι των μετρίων που έχουν καταλάβει τους μοχλούς της κοινωνικής και οικονομικής εξουσίας. Αυτό ίσως είναι και η σοβαρότερη επίπτωση καθώς μειώνει την δυνατότητα της κοινωνίας να παράγει ενδογενώς μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική μεταστροφή. Και για τον λόγο αυτόν, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, βολεύει και αυτούς της τελευταίους, τους μετρίους, η μεγάλη έξοδος. Σκεφτόμενοι κοντόφθαλμα βλέπουν ότι φεύγουν οι πλέον απειλητικοί για την δική τους εξουσία και απομένει πλέον σε αυτούς να διαχειριστούν τους ανθρώπους με λιγότερες δεξιότητες και τη διαδικασία φτωχοποίησης.

    Τα στρώματα που ασκούν την εξουσία θα πρέπει να διαχειριστούν την προσαρμογή της οικονομίας σε ένα πολύ-πολύ κατώτερο επίπεδο ζωής και εισοδημάτων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και αν δεχτούν να μειώσουν τα δικά τους κάπως, δύσκολα θα αποφύγουν μια γενικευμένη έξοδο των υποζυγίων τους.
    Η πολιτική αναστροφή και η μεταβίβαση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας από τα συντηρητικά πατριαρχικά οικογενειοκρατικά στρώματα, στα παραγωγικά και ανατρεπτικά τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας, είναι η μόνη δυνατή όσο και όμως και λίγο πιθανή διέξοδος από τον φαύλο κύκλο του μαρασμού.
    Στο τέλος του οποίου καραδοκεί ένα είδος καθολικής σύγκρουσης ή η μετάπτωση σε μια κατάσταση λίμπο σταδιακής ανυπαρξίας και λήθης. Όπως τα άστρα όταν πεθαίνουν αφού καταναλώσουν όλα τους τα παραγωγικά καύσιμα, εάν είναι αρκετά μεγάλα καταρρέουν στον εαυτό τους σε μια τελική μεγάλη έκρηξη, γνωστή ως super nova ή εάν δεν έχουν το απαιτούμενο υλικό και μάζα, σβήνουν σε ένα μικρό ξεχασμένο αστρικό πτώμα που κάποτε έμοιαζε με τον ήλιο μας.
    Giorgos Giannoulis-Giannoulopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να δούμε.... Θα δώσετε κάποια στιγμή μια εξήγηση γιατί αυτή η πρωτοφανής σιωπή σας, συνάδελφοι της αρσυ;
    Εκτός αν το κάνετε ακριβώς για να εξάπτετε τον γνωστό μικρόκοσμο του ΟΚΑΝΑ όπου τίποτα δε μπορεί να μείνει μακριά από υποθέσεις, σχόλια αλλά και πραγματικές ειδήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. στο ΔΣ του Σωματείου εξακολουθείτε να συμμετέχετε; επομένως καλύπτεστε από τις αναρτήσεις του Συλλόγου; αυτό να υποθέσουμε; γι΄αυτό δε βλέπουμε δικές σας αναρτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κα Αναγνώστου (μια που εκπροσωπείτε την ΑΡΣΥ στο ΔΣ του Συλλόγου και στην Επιστημονική Επιτροπή, εκτός αν δεν ισχύει, οπότε συγχωρήστε μας την άγνοια) έχετε υπόψη σας αν στη σημερινή συνέλευση θα μπει ως θέμα η πρόσφατη επιστολή των εργαζομένων της Μονάδας του Ελπίς; Προτίθεστε να το βάλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καμία ανάρτηση-μανιφεστο για το ΟΧΙ και την αντισταση στο φασισμο δεν θα μας χαρισετε; Έχετε άλλες προτεραιότητες; Ασχολείστε με τον Οκανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  22. από το μπλογκ του Συλλόγου :

    kkokkolis23 Οκτωβρίου 2015 - 7:54 π.μ.

    "χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων στον σχεδιασμό αυτών των αλλαγών"
    Αυτό δεν είναι αληθές. Ο σύλλογος συμμετέχει στο ΔΣ και ενημερώθηκε η επιστημονική επιτροπή για τα πάντα, πριν την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδιασμού, με πρόσκληση να καταθέσει ιδέες και προτάσεις.... Η συνεργασία γίνεται... όχι με δημιουργία εντυπώσεων.

    Μπράβο κ. Κοκκώλη. Αρκετά με τα ψέματα του Συλλόγου για δημιουργία εντυπώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σας. Κατι πρακτικο θελω να ρωτησω.Λειτουργει το blog;

    ΑπάντησηΔιαγραφή