Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ "ΟΧΙ" ΜΑΣ.

ένα ακόμη κείμενο του πιτσιρίκου και το οποίο τελειώνει ως εξής:
"......Αυτό το κείμενο γράφτηκε με το στομάχι μου κόμπο, κι έναν κόμπο στο λαιμό. Οι κόμποι θα λυθούν στις 7 το απόγευμα στην διαδήλωση στο Σύνταγμα. Και αύριο στο Σύνταγμα. Και μεθαύριο -και όσο χρειαστεί- στο Σύνταγμα. Εκεί, ανάμεσα στους συντρόφους, όπως γίνεται χρόνια τώρα. Ευτυχώς, πάντα θα υπάρχει η Αριστερά του δρόμου. Ίσως, η μόνη Αριστερά, τελικά."


Η Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει πολύ μικρές δυνάμεις για να νομίζει ότι φτάνει μόνο να ψηφίσει ΟΧΙ!

Όμως οι δυνάμεις όλων όσων αυτά τα χρόνια του αγώνα παλέψανε
ενάντια σε μνημόνια με κόστος οικονομικό, συναισθηματικό, με κόστος ακόμη και για την υγεία τους, είναι μεγάλες.  Και αυτές οι δυνάμεις ακούστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με αυτό το υπέροχο και συντριπτικό ΟΧΙ. Μόνο που ο πρωθυπουργός μαζί με ΟΛΟ το πολιτικό κατεστημένο που έχει υπηρετήσει τον κόσμο της εξουσίας και του κεφαλαίου έπαθαν οξεία κώφωση και ξέχασαν τα ελληνικά: "κατάλαβαν" ΝΑΙ. 
Προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι. 
Μας δουλεύουν μια βδομάδα τώρα. Μόνο που δεν είμαστε χαχόλοι. 
Όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ. Αν εννοούσαμε ΝΑΙ θα λέγαμε ΝΑΙ. Τόσο απλά και καθαρά!!!!! 
Δεν χρειαζόμαστε διερμηνείς, ούτε νταβατζήδες!  Όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ. 


ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ "ΟΧΙ" ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ "ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!" 

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, 

(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΑΚΡΥΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ). 

ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΓΡΑΒΒΑΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ! 

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΜΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 

ΥΓ.  Προς τους συναδέλφους που (όψιμα ή πρώιμα) εμφανίζονται ως υποστηρικτές του Σύριζα.

Εμείς δεν θα παραδεχτούμε την ήττα! όπως λέει και ο ποιητής, αν τον θυμάστε ακόμη....
Γιατί εμείς την αριστερά δεν την επικαλούμαστε για να γίνουμε υπουργοί, σύμβουλοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι. 
Κι ούτε νομίζουμε ότι σώζουμε τον λαό με το να τον φτωχαίνουμε ακόμη περισσότερο. 
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τράπεζες αλλά δεν πρόκειται να ζήσουμε χωρίς αξιοπρέπεια. 
Θα μας έχετε απέναντί σας αν δεν έρθετε μαζί μας στον αγώνα. 
Και δεν είμαστε από αυτούς που ξεχνούν. 
Ούτε εμείς, ούτε πολύ περισσότερο ο λαός μας. Κανένας λαός. 

Αφιερωμένο εξαιρετικά το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη (και σε τραγούδι...)

[Κι ήθελε ακόμη…]

Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώΔεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώραΠόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσωΠόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.5Μιλάτε, δείχνετε πληγές αλλόφρονες στους δρόμουςΤον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σα σημαίαΚαρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμαΗ πρόγνωσίς σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις.
Εκεί, προσεχτικά, σε μια γωνιά, μαζεύω με τάξη,10Φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιοΚρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζωΜε τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκωΜε κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω.
Όρθιος, και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.

10 σχόλια:

  1. “Η Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει πολύ μικρές δυνάμεις”……
    “Προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι”…..
    "εμείς την αριστερά δεν την επικαλούμαστε για να γίνουμε υπουργοί, σύμβουλοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι".....


    οι δυνάμεις σας ΑΡΣΥ είναι μικρές, γιατί τις κάνατε μικρές. Γιατί κι εσείς παραδοθήκατε στην διαδομένη στον ΟΚΑΝΑ λατρεία - λαγνεία του "βαφτίζουμε το κρέας ψάρι".

    Κατά τα λοιπά, ο Μανώλης τα λέει όπως τα λένε οι λεβέντες με το δικό του ήθος. Και μπορεί και να του άρεσε που τον επικαλούμαστε και τον μνημονεύουμε. Μπορεί.... Αυτό πάντως δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι θα μας έδινε και το χέρι του.... Το πολύ πολύ την ευχή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χωρίς λογικά επιχειρήματα γενίκευση είναι ένας από τους βασικούς τρόπους έκφρασης του λαϊκισμού, που με τη σειρά του αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη λογικών που ευνοούν τον φασισμό ως τρόπο σκέψης.
      Αλλιώς (πιο λιανά) από που προκύπτει ότι οι δυνάμεις της ΑΡΣΥ (της όποιας ΑΡΣΥ) θα ήταν μεγάλες και ικανές από μόνες τους να αλλάξουν την κατάσταση "αν δεν είχαν παραδοθεί στη διαδομένη στον ΟΚΑΝΑ λατρεία - λαγνεία του βαφτίζουμε το κρέας ψάρι". Και πότε βαφτίσε η Αρσυ το κρέας ψάρι? Ένα μόνο παράδειγμα μου φτάνει για να πεισθώ.
      Συνάδελφε, η/και συναγωνιστή ή/και σύντροφε, την αιτία της πικρίας σου (ή όποιου άλλου συναισθήματος σε περιγράφει καλύτερα κατά τη γνώμη σου) μην την φορτώνεις επί δικάιων και αδίκων. Παράκληση κάποιου που υποκλίνεται στο ήθος του Αναγνωστάκη και φοβάται (πολύ) τις γενικεύσεις.

      Διαγραφή
    2. Η κατάντια στον ΟΚΑΝΑ είναι τόσο θλιβερή, που χρειάζεται ταπεινότητα. και ταπείνωση. για να ανασυγκροτηθούμε εντός μας. και δεν χρειάζονται ούτε παραδείγματα, ούτε το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων. αλλιώς, δεν φτάνει ούτε ένα ούτε εικοσιένα παραδείγματα για να μας πείσουν...

      Διαγραφή
    3. πάντως εμένα ένα παράδειγμα θα με βοηθούσε πολύ για να καταλάβω τι εννοείς εσύ "κατάντια" του ΟΚΑΝΑ. Αλλά μπορεί και να είναι νωρίς για απολογισμούς. Μπορεί να είμαστε ακόμη στη φάση των αφορισμών...

      Διαγραφή
    4. όχι, θα δαφωνήσω. απολογισμός γίνεται συνέχεια στον Οκανα. και δε σταματάει η κατρακύλα. τη νιώθει ξέρεις κανείς την κατρακύλα όταν κουτρουβαλάει και δεν μπορεί να ισορροπήσει, είτε είναι "ωφελούμενος" μέλος των Προγραμμάτων είτε είναι εργαζόμενος.

      Διαγραφή
  2. http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/329410,Den-perigrafw-allo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/apofrades-meres-%E2%80%93-apo-ti-germaniki-4i-aygoystoy-1914-stin-elliniki-13i-ioylioy-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://info-war.gr/2015/07/%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ae-%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b6%ce%b1-2-0/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μανόλης Αναγνωστάκης ήθελε το όνομά του να γράφεται με όμικρον, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης το δικό του με ένα ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στη ψήφιση του 3ου μνημονίου, καλεί τους συναδέλφους στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα.


    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Βρε θεομπαιχτες, δε βαρεθηκατε να παιζετε την ιδια κασέτα;;;;; Έλεος, λίγοι εντελώς ανεγκέφαλοι θα μείνανε να παίρνουνε στα σοβαρά τη στάση σας. Θα ξυπνήσουν οι αγωνιστές πάλι μέσα σας. Και μετά θα θυμηθείτε, για χιλιοστή φορά, τα ασφαλιστικά μέτρα, τη συλλογική σύμβαση, τη διαμαρτυρία για τη μη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ κρακρακρα κρακρακρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή