Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ

 «Εγώ παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.
    Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».¨Σήμερα, με την συμπλήρωση των 70 χρόνων, θεωρούμε επιβεβλημένο να θυμηθούμε εκτενή αποσπάσματα από ένα αθάνατο πολιτικό κειμήλιο.  
Μια ομιλία διαχρονικής αξίας και δραματικής επικαιρότητας, ειδικά στη σημερινή Ελλάδα των ξένων δανειστών, των εγχώριων «σωτήρων» και των διαπραγματεύσεων με «εταίρους» και «φίλους».
Πρόκειται για την ιστορική ομιλία του Άρη που εκφώνησε  στις 29 Οκτώβρη 1944 στην απελευθερωμένη Λαμία εκ μέρους του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ. Ο Άρης παρουσιάζει την πολιτική του ΕΑΜ και μιλώντας από το περίφημο μπαλκόνι, ανάμεσα στα άλλα, λέει:


Διαβάστε εδώ τη συνέχεια  στο σημερινό κείμενο του Μπογιόπουλου αφιερωμένο στον Άρη.

1 σχόλιο:

  1. http://www.eurofound.europa.eu/el
    Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας

    αυτό μπορεί να το ανεχτεί για ανάρτηση η λογοκρισία σας, ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή