Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Αντί για πρωτομαγιάτικο μήνυμα


ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ
Σήμερα 28/04/2015 65 ειδικευόμενοι από 9 κλινικές του Σισμανογλείου προχωρήσαμε (όπως άλλωστε είχαμε από καιρό διαμηνύσει) σε κατάθεση δηλώσεων επίσχεσης εργασίας. Με βάση τις νόμιμες διαδικασίες η παραπάνω κίνηση συνεπάγεται την οριστική και πλήρη αποχή από τα καθήκοντά μας από 30/04 και μετά.
Είμαστε μέχρις στιγμής ενήμεροι πως στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση έχουν ήδη διαταχθεί  ειδικευόμενοι από άλλα 7 Νοσοκομεία της Αττικής καθώς και από πολλά Νοσοκομεία της περιφέρειας (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Κέρκυρα κ.α.). Επιφυλασσόμαστε βέβαι για τον τελικό αριθμό Νοσοκομείων που θα συμμετέχουν στην επίσχεση αυτήν την εβδομάδα καθότι αναμένουμε και αύριο πολλά Νοσοκομεία στην Αθήνα να συνεδριάσουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Στο Συντονισμό των σε επίσχεση ιατρών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 13:00 στο δώμα του Ευαγγελισμού εκτιμούμε ότι θα είμαστε πολύ περισσότεροι καθώς το κλίμα στα Νοσοκομεία μετά και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό την περασμένη Παρασκευή θυμίζει παλιές καλές εποχές μαζικών κινητοποιήσεων.
Με το παρόν θα θέλαμε να δώσουμε καταρχάς μερικές απαντήσεις για να γνωρίζει και ο κόσμος γιατί δεν θα βρει στο Σισμανόγλειο εφημερεύοντες ειδικευόμενους από την εφημερία της Πέμπτης και μετά:
1)      Δεν συντασσόμαστε με κανένα πολιτικό σχέδιο «ειδικού» σκοπού που σαν στόχο έχει «να βλάψει την κυβέρνηση της Αριστεράς την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης». Απλώς, ως ειδικευόμενοι ιατροί διεκδικούμε, όπως κάναμε και τόσα χρόνια άλλωστε, λεφτά για τα οποία έχουμε χύσει και ιδρώτα και αίμα με το μόνο μέσο που έχουμε.
2)      Δεν αντιλαμβανόμαστε την ιατρική ως a la carte υποχρέωση. Αυτό το έχουμε αποδείξει και με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια αποδεχόμενοι να εργαζόμαστε πολύ παραπάνω ώρες από ότι επιτάσσουν οι νόμοι του κράτους
σε βαθμό εναντίωσης και στην υγεία μας και στην ιδιωτική μας ζωή. Πολλοί από εμάς άλλωστε συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε κοινωνικά ιατρεία και θα συνεχίσουν να το κάνουν και κατά τη διάρκεια της επίσχεσης.
3)      Δεν μας νοιάζουν μόνο τα λεφτά. Τα αιτήματά μας είναι πολλά και σε μεγάλο βαθμό αφορούν πραγματικά δημόσιες, καθολικές, υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης για τον ελληνικό λαό. Εάν μας ένοιαζε μόνο το οικονομικό status θα είχαμε ήδη παέι να κάνουμε ειδικότητα σε ΗΠΑ ή Ε.Ε για να παίρνουμε 3πλάσιους εώς και 5πλάσιους μισθούς.
4)      Δεν φταίμε εμείς για όποια ταλαιπωρία υποστεί ο κόσμος από εδώ και στο εξής. Υπεύθυνη είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργίου που απαιτεί να συνεχίζουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι και η διοίκηση του Νοσοκομείου εάν επιτρέψει η εφημερία της Πέμπτης να διεξαχθεί κανονικά τη στιγμή που θα απέχουν οι ειδικευόμενοι ιατροί.
5)      Δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι εώς τα τώρα έχουν παρθεί πολιτικές επιλογές να διοχετευθεί κρατικό χρήμα σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις (π.χ. 500 εκκατομύρια ευρώ δόθηκαν μόνο για τα ελικόπτερα του κου Καμένου). Δεν μπορούμε να ανεχτούμε σε καμία περίπτωση να πληρώνονται πρώτα οι δανειστές (800 εκκατομύρια ευρώ θα εκταμιευτούν στις 11 Μαίου) και μετά εμείς. Για αυτό άλλωστε οι προηγούμενες κυβερνήσεις μπήκανε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
6)      Θεωρούμε ότι η ελπίδα δεν έρχεται από μόνη της εάν εμείς δεν σπάσουμε πρώτοι τον φόβο που γεννάει η απάθεια και ο ωχαδελφισμός. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκφοβίσει, να απειλήσει ή να επιτεθεί (φραστικά ή και σωματικά) σε αγωνιζόμενο ιατρό και αυτό το διαλαλούμε προς κάθε αποδέκτη. Και σε αυτή τη μάχη, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».

Με το βλέμμα στραμένο σε ένα μέλλον όπου οι ιατροί θα ζουν αξιοπρεπώς μέσα από τον μισθό τους και ο λαός θα χαίρει ένα πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας κάνουμε το βήμα.
Εσείς?

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ


    

3 σχόλια:

  1. "Δεν μας νοιάζουν μόνο τα λεφτά. Εάν μας ένοιαζε μόνο το οικονομικό status θα είχαμε ήδη πάει σε ΗΠΑ ή Ε.Ε για να παίρνουμε 3πλάσιους εως και 5πλάσιους μισθούς."
    Το γράψατε ως παραβολή για τον ΟΚΑΝΑ;........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ένα μουσικό αφιέρωμα στην ημέρα από τον Άρη Χατζηστεφάνου: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000008544/Iroes-tis-ergatikis-taksis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δε δημοσιεύετε όλα τα σχόλια; Υπάρχουν κάποια που προκαλούν αλλεργία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή