Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ( χωρίς αμφιβολία καθυστερημένο)

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με τον Γενικό διευθυντή (πρώτα) και τον Αντιπρόεδρο (μετά).
Ο Γενικός Διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι 

 • θα πληρωθούμε, 
 • δεν θα γίνουν οι προσλήψεις που είχαν προγραμματισθεί γιατί δεν αναμένονται σύντομα οι ΠΥΣ που είναι απαραίτητες
 • τα ΕΣΠΑ που έκλεισαν και προβλέπεται να λειτουργήσουν με "ίδια μέσα" θα λειτουργήσουν με τα υπάρχοντα "μέσα" ακόμη κι αν αυτά είναι πολύ λιγότερα από τα απαραίτητα "μέσα". ειδικά ο Οδυσσέας θα λειτουργήσει αλλά χωρίς το βασικό συστατικό του προγράμματος (την εποπτευόμενη χρήση) διότι η τροπολογία που κατατέθηκε δεν το προβλέπει. Ευτυχώς προβλέπει ότι απαλλάσσονται οι εργαζόμενοι δηλαδή...
 • όταν με το καλό βγουν οι ΠΥΣ οι προσλήψεις που προβλέπονται δεν θα ξεπερνούν τις 25 (αν καταλάβαμε καλά) ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε οι συνάδελφοι μας που δούλευαν ή δουλεύουν στα ΕΣΠΑ είναι πολύ περισσότεροι
 • έχουν εξασφαλισθεί τα υποκατάστατα μέχρι τον Μάιο του 2015, αλλά
 • δεν έχει γίνει τίποτα για τα αντιδραστήρια του ιολογικού ελέγχου ο οποίος εκκρεμεί για ορισμένους από τον Ιούνιο του 2014 (ντροπή να το πούμε? όνειδος? ποινικό αδίκημα?) 
 • δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη (!)
 • ότι ορίζεται νέα επιτροπή για να γνωμοδοτήσει επί της ήδη γνωμοδοτημένης γνώμης της προηγούμενης επιτροπής που γνωμοδότησε για τις προδιαγραφές του σκευάσματος βουπρενορφίνης. (Το τι ακριβώς θα "εξυπηρετήσει" αυτή η εκ νέου γνωμοδότηση εμείς τουλάχιστον δεν το ξέρουμε, αλλά νομίζουμε ότι θα το καταλάβουμε όταν δούμε το πόρισμα)
Μετά τα μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο ο οποίος είπε ότι

 • ο κ.  καθηγητής από τη Θεσσαλονίκη, (αυτός που είχε διορισθεί στη θέση του αντιπροέδρου μετά την καθαίρεση του Δαραβίγκα) παραιτήθηκε αμέσως μετά τον Κατρίνη (συμμετείχε άραγε ποτέ σε αυτό το ΔΣ? δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την προσφορά του κ. καθηγητή στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ)
 • ότι όσοι εκ των μελών του ΔΣ εμφανίζονται ενδιαφέρονται πρωτίστως και πιθανόν αποκλειστικώς για την νομιμότητα των αποφάσεων τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κάνουν τίποτε γιατί είναι δεμένα τα χέρια τους. (Τώρα πως γίνεται να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη νομιμότητα των αποφάσεων αλλά να μην ενδιαφέρονται για τη νομιμότητα της συμμετοχής τους σε ένα εξ ορισμού παράνομο ΔΣ, θα σας γελάσουμε και δεν το θέλουμε)
 • ότι μέσα από μια δαιδαλώδη όσο και μυστηριώδη διαδικασία (την οποία αδυνατούμε να σας επαναλάβουμε γιατί δεν κρατούσαμε γραπτές σημειώσεις, τόσο δαιδαλώδης και μυστηριώδης είναι) πληροφορήθηκαν την δίωξη της προηγούμενης Προέδρου και του νυν Γενικού και τώρα πρέπει να απαντήσουν -λέει- για το τι έκαναν -λέει-. 
 • η παραπομπή σε νομική γνωμοδότηση ενός θέματος που αφορούσε την καταβολή ολόκληρου του μισθού (με βάση τα προβλεπόμενα στον εσωτερικό κανονισμό) σε συνάδελφο με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, ήταν ουσιαστικά απόρριψη του αιτήματος. Μας ομολόγησε δηλαδή -χωρίς να δείχνει ότι ντρέπεται έστω και στο ελάχιστο- ότι το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ αρνήθηκε να καταβάλλει τον πλήρη μισθό σε συνάδελφο με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας -επαναλαμβάνουμε, για να μην ξεχνιόμαστε- αλλά επειδή δεν ήθελε να μαρτυρήσει την άρνηση το παρέπεμψε σε "νομική γνωμοδότηση", την οποία ακόμη περιμένουμε. Ο εσωτερικός κανονισμός είναι σαφής: δε χρειάζεται κανενός είδους γνωμοδότηση. Αυτό που γίνεται ακόμη σαφέστερο είναι ότι όταν το ΔΣ ζητάει "νομική γνωμοδότηση" τότε αυτό ισοδυναμεί με "όχι'. Αυτό ας το έχουμε υπόψη μας και για το μέλλον....και για το παρελθόν βεβαίως, βεβαίως...
Μετά από αυτές τις εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις η ζωή στον ΟΚΑΝΑ συνέχισε τον ρυθμό της με τα γνωστά προβλήματα: χωρίς αντιδραστήρια, χωρίς μπουκαλάκια, χωρίς εμβόλια, με μισθούς μειωμένους έως εξαφανισμένους, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς όρεξη, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ...., χωρίς.... 

Αυτός -ίσως- να είναι ο λόγος της μουγγαμάρας μας με τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. Σε συνδυασμό βέβαια με τη γρίπη, το σκορβούτο, τη μαλάρια και τον περονόσπορο που έχει επιπέσει σε έναν έκαστον εξ ημών. Δε ζητάμε συγνώμη, απλά ενημερώνουμε για να μη νευριάζουν μερικοί και μερικές...

Κι επειδή δεν ξέρουμε πότε με το καλό θα σας ξαναγράψουμε, κι επειδή εκλογές έρχονται και ο προβληματισμός είναι μεγάλος (λέμε τώρα...) παραθέτουμε ορισμένα διαβάσματα που μπορεί να είναι για μερικούς ενδιαφέροντα (όχι για όλους φυσικά, κάποιοι/ες δεν ενδιαφέρονται πάρα μόνο για τον ΟΚΑΝΑ. Σε αυτούς χαρίζουμε δωράκι τις δυο εργαζόμενες υποψήφιες που προέρχονται από τον ΟΚΑΝΑ: την πρώην Πρόεδρο του σωματείου την κ. Χριστιά που κατεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με το ΠΑΣΟΚ (ανατριχίλα στη ραχοκοκκαλιά...) και την  κ. Λεοντιάδου που κατεβαίνει στην Πιερία με το Ποτάμι (σαφέστατα πιο τρέντυ, αν μας εννοείτε...Σημ: η συνάδελφος παραιτήθηκε από μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων προ εβδομάδος)

Εμείς βέβαια επιμένουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ: δεν είμαστε "τρέντυ",  είμαστε "παλιομοδίτες", συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η κοινωνία αποτελείται από πλούσιους και φτωχούς κι όχι από ικανούς κι ανίκανους. 
Είμαστε μάλιστα πολύ περήφανοι που είμαστε "παλιομοδίτες". 

Ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιατί είναι η μόνη δυνατότητα να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να ανατρέψουμε τη πραγματική αιτία της καταστροφής της κοινωνίας: τον καπιταλισμό.  

Ακολουθεί ποτ-πουρί δημοσιευμάτων τα οποία σας προτείνουμε για διάβασμα, ενημέρωση και προβληματισμό (και είμαστε φυσικά ανοικτοί σε άλλα που θα μας προτείνετε εσείς...)


1) Ημερίδα του ΟΚΑΝΑ που δεν την πήραμε εμείς είδηση αλλά έγινε. Ακούμε γνώμες από όσους την παρακολούθησαν: 

«Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο: Απολογισμός Δράσεων 2013 – 2014»

2) Γαλλικά

Δεν είστε “Je suis Charlie”, είστε ιησουίτες!

Ομάδα εξουσιαστών αμαύρωσε τη μεγαλειώδη πορεία

3) Ιστορικά

Η κραυγή της Ρόζας

4) Εκλογικά (διαχρονικά)

"Τέτοια κυβέρνηση έχετε;"

5) Αγωνιστικά (διαχρονικά)

Μήπως κι ο αγώνας δεν είναι ένα γλέντι;


1 σχόλιο:

 1. "παραθέτουμε ορισμένα διαβάσματα που μπορεί να είναι για μερικούς ενδιαφέροντα (όχι για όλους φυσικά, κάποιοι/ες δεν ενδιαφέρονται πάρα μόνο για τον ΟΚΑΝΑ. Σε αυτούς χαρίζουμε δωράκι τις δυο εργαζόμενες υποψήφιες που προέρχονται από τον ΟΚΑΝΑ"
  μα τόση φτήνια πια;....πω πω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή