Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Θαυμάστε τους: δεν έχουμε εμβόλια, δεν έχουμε μπουκαλάκια, δεν έχουμε χαρτί υγείας, χαρτί εκτύπωσης, μελάνι, γιατρούς, νοσηλευτές, αντιδραστήρια, δεν έχουμε σκοινί για να πνιγούμε και ο Τρισμέγιστος Πρόεδρος ανακάλυψε τι θα κάνει τα λεφτά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ "για επενδύσεις στο πλαίσιο των θεραπευτικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων του»:



Θα κάνει μια ωραία γιορτή! Μάλιστα!
Αφού δεν τον αφήσαμε να πάει στο μέγαρο με τον παίδαρο τον Γαϊτάνο, θα κάνει κι αυτός μια γιορτή. Και θα την κάνει και γρήγορα. Γιατί έρχονται τα Χριστούγεννα; γιατί έρχονται εκλογές; θα σας γελάσουμε. Πάντως βιάζεται και πρέπει να γίνει απευθείας ανάθεση (συγχωρέστε μας δεν είχαμε το κουράγιο να ψάξουμε από που κρατάει η σκούφια των εταιρειών που πρόκειται να συμμετάσχουν, αλλά αν κάποιος το κάνει ας μας πληροφορήσει).

Πως θα είναι τώρα αυτή η - σεμνή- γιορτή; Τίποτα φοβερό, μη φανταστείς: θα καλέσει 200 άτομα, θα τους βάλει σε θεατρική διάταξη και θα τους παρέχει συνεχώς ροφήματα αλλά και ελαφρύ γεύμα. Θα υπάρχει και φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του event
και οι φωτογραφίες θα δοθούν σε cd, ώστε να μπορεί ο Πρόεδρος να το δείχνει στα εγγόνια του τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Κι επειδή τα λόγια ξεχνιούνται, θα φτιάξει και έντυπα - ο Πρόεδρος-. Αλλά επειδή οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ δεν κάνουν καλά έντυπα θα μας τα φτιάξουν άλλοι, που τα φτιάχνουν πιο τσικιρικιτζίδικα, είναι πιο μερακλήδες ρε παιδάκι μου.

Και μη νομίζετε ότι θα ξοδέψει πολλά ο Πρόεδρος για αυτά: Όχι, είναι οικονόμος ο Πρόεδρος. Το κόστος "δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ (20.000,00 €) πλέον Φ.Π.Α. ήτοι 24.600€ συμπ. ΦΠΑ. Ειδικότερα, ο ως άνω συνολικός προϋπολογισμός διακρίνεται σε 15.000€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 18.450€ συμπ. ΦΠΑ, για την παροχή υπηρεσιών οργάνωσης και υποστήριξης της ενημερωτικής ημερίδας και σε 5.000€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 6.150€ συμπ. ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών δημιουργίας εντύπων για τις θεραπευτικές δραστηριότητες και προγράμματα του ΟΚΑΝΑ".

Όχι δεν είναι πολλά: όσο 3500 εμβόλια γρίπης ή ηπατίτιδας (με τιμές λιανικής). Παραπάνω δηλαδή από όσα χρειαζόμαστε για να εμβολιασθούν οι οροθετικοί με αντιγριπικό και οι νεοφερμένοι για την ηπατίτιδα Β.
Αλλά αυτά τα σκέφτονται οι κακόβουλοι...που δεν αναγνωρίζουν το έργο αυτού του ογκόλιθου της πολιτικής που παρέλαβε χάος και χάος ακόμη μεγαλύτερο θα παραδώσει.

Συγχωρήστε μας αλλά έχουμε μείνει ενεοί.
Αυτοί δεν έχουν τον θεό τους! Δεν τρώγονται με τίποτα! Διαβάστε μόνοι σας και βγάλτε συμπέρασμα:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A81%CE%A634690%CE%A9%CE%A1-%CE%A97%CE%A6?inline=true

ΥΓ. Και προφανώς αυτά τα λεφτά είναι διαφορετικά από τα άλλα 20000 ευρώ που θα δοθούν (πάλι με απευθείας ανάθεση;) στην Spin communication για να διαφημίσει και αυτή το έργο του ΟΚΑΝΑ. Όχι, λάθος. Αυτή η εταιρεία δεν θα διαφημίσει το έργο του ΟΚΑΝΑ, ούτε θα δίνει συνεχώς ροφήματα, αυτή θα παράσχει στον ΟΚΑΝΑ "συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πληροφόρηση-δημοσιότητα του θεραπευτικού προγράμματος του ΟΚΑΝΑ" Για όποιον δεν κατάλαβε, θα δώσει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Πρόεδρο για την προεκλογική του εκστρατεία. Και θα πάρει για αυτό το λόγο ούτε λίγο ούτε πολύ τα 20000 ευρώ συν ΦΠΑ. (Με αυτά θα μπορούσαμε να πάρουμε αντιδραστήρια και φάρμακα, αλλά και εμβόλια για τους κιρρωτικούς, αυτούς που έχουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τους καρδιοπαθείς και τους ασθματικούς και για το προσωπικό προφανώς που το ξεχνάμε πάντα).

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%91084690%CE%A9%CE%A1-86%CE%A6?inline=true

43 σχόλια:

  1. ντροπή....γαμώ το....ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "η συμπεριφορά (της πλειοψηφίας) των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως."
    Παρόλα αυτά, είναι καλό που αρχίσατε μια αυτοκριτική. Πάντα είναι καλό. Αν μη τι άλλο, μετά την συνειδητοποίηση ότι δεν κατανοείτε τις στάσεις των περισσοτέρων θα σας απασχολήσουν τρόποι επίλυσης του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξίσου μη κατανοητή (πλήρως) θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και η δική σου συμπεριφορά. Εκτός εάν εντάσσεται σε αυτό που η λαϊκή σοφία περιγράφει ως "ο κόσμος καίγεται και (μερικοί) χτενίζονται".
      Το κακό είναι ότι η κατανόηση της δικής σου συμπεριφοράς είναι πιθανό να οδηγήσει σε βαθιά απελπισία....

      Διαγραφή
    2. Α! μην αφήσεις τα πράγματα ώστε να οδηγηθείς σε βαθιά απελπισία. Κρίμα θα ναι. Ανάμεσα σε τόσους ψυχιάτρους και ψυχολόγους είσαι. Πάρε βοήθεια για την ψυχική σου υγεία.

      Διαγραφή
  3. Γιατί δε γίνεστε λίγο πιό συγκεκριμένοι. Αν μια συμπεριφορά κάποιων είναι ακατανόητη, εξηγήστε το λόγο μπας και καταλάβουμε κι εμείς οι εκτός Αθηνών συνάδελφοί σας. Με ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ μπορώ και εγώ να λέω ότι θέλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ας πούμε ακατανόητο να γίνεται Γενική Συνέλευση και να εμφανίζονται μόνο όσοι εμφανίζονται εκ πεποιθήσεως (και όχι όλοι...) και όσοι έχουν το ... στον...? Ενώ παράλληλα διάφοροι "αγριεμένοι" φωνασκούν (σε σχόλια και πηγαδάκια) για τον "Σύλλογο που δεν κάνει ΚΑΤΙ"?
      Εμένα ας πούμε αυτό μου φαίνεται ΕΝΤΕΛΩΣ ακατανόητο. Και μη βιαστεί κάποιος να απαντήσει ότι αυτό γίνεται γιατί οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τον έχουν "διαψεύσει", ή είναι πουλημένοι, ή είναι αναποτελεσματικοί. Υπάρχουν τρόποι να διώξεις αυτούς που δεν σε εκπροσωπούν. Μόνο που θέλει εσύ τουλάχιστον να είσαι παρών. Και να έχεις κότσια. Κάτι σαν αυτό που είχε ο Ρωμανός ας πούμε...
      Όλγα

      Διαγραφή
    2. Πότε θα κοπάσει η Ρωμανομανία; Παπαφλέσσα θα μας τον παρουσιάσετε στο τέλος.

      Διαγραφή
    3. "Και μη βιαστεί κάποιος να απαντήσει ότι και τα λοιπα"
      Γιατί; Ό,τι θέλουμε σκεφτόμαστε και απαντάμε. Σου είπε εσένα κανείς "μη βιαστείς να απαντήσεις ότι..." ;
      Δεν έχουμε ανάγκη από ρητορικές υποδείξεις. Μια χαρά σχολείο βγάλαμε κι εμείς.

      Διαγραφή
  4. Περί συμπεριφοράς εργαζομένων ο λόγος λοιπόν: καλό είναι να γνωρίζετε ότι το αρμόδιο τμήμα όταν παρέλαβε τις σχετικές αποφάσεις δς έκανε δύο (2) επιστολές στον πρόεδρο αναφέροντας τις έντονες αντιρρήσεις του με τεκμηρίωση και καταγράφοντας τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού σε δημόσια επικοινωνία. Ο πρόεδρος δεν είχε την καλοσύνη να απαντήσει ούτε καν προφορικά είχε όμως την πονηριά να τρέξει όλες τις λεπτομέρειες κρυφά πίσω από τις κλειστές πόρτες του 5ου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανε το αρμόδιο τμήμα. Αυτοί όμως που έπρεπε να αντιδράσουν δεν είναι μόνο το αρμόδιο τμήμα αλλά όλοι μας, ιδιαίτερα αυτοί που ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μονάδες. Και για να αντιδράσουν αυτοί, πρέπει καταρχήν να το μάθουν, και για να το μάθουν πρέπει κάποιος να τους το πει. Αν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ γνώριζαν όλη αυτή την ιστορία και δεν την θεώρησαν σημαντική ή δεν θέλησαν να το μάθουμε και οι υπόλοιποι, κακώς. Πολύ κακώς.
      Προσωπικά χθες το έμαθα σε όλο του το μεγαλείο (αν και όχι σε όλες τις λεπτομέρειες) και πρότεινα στα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ ότι αυτό θα πρέπει να είναι το κομβικό θέμα που θα πρέπει να αναδείξουμε μαζί με τις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων του ΕΣΠΑ στην Συνέντευξη Τύπου, την οποία ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε, όπως είχαμε προγραμματίσει στις 17 Δεκέμβρη, παρόλο που είναι η μέρα της 1ης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις ας κατατεθούν. Ακόμη κι από αυτούς που δεν έρχονται στις Γενικές Συνελεύσεις ή από τους συναδέλφους της επαρχίας.
      Όλγα

      Διαγραφή
    2. Στο δελτιο θυέλλης 13 Νοεμβρίου, κοίτα το σχόλιο ανώνυμου 3 Δεκεβρίου 1.08 που σας έβαλε δύο λινκς. Από τις 3/12 θα μπορούσατε να γνωρίζετε αν θέλατε.

      Διαγραφή
    3. Γιατί έτσι διεκπεραιωτικά "ας κατατεθούν προτάσεις και από τους συναδέλφους της επαρχίας άμα λάχει"; Ας κατατεθούν επιτέλους προτάσεις ΚΥΡΙΩΣ από τους συναδέλφους της επαρχίας ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. Έτσι, για να συμμετέχουν κι αυτοί εξίσου. Και κουραστήκαμε οι της Αθήνας αλλά κι επίσης, για να λέμε και την αλήθεια, τα προκόψαμε κιόλας....

      Διαγραφή
  5. Ο Σύλλογος ήταν μέσα ή έξω από τις πόρτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για το θέμα με το ΤΗ με κάνναβη τι έχετε να πείτε?δεν θεωρείτε οτι είναι ένα σοβαρό θέμα να σχολιάσετε?6 μοναδες έχουν πάρει θέση ξεκινώντας μια μάχη και ο σύλλογος επισης.η επιστημονική επιτροπή αναμένεται με αγωνία.........η δική σας θέση ποια είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα σοβαρά θέματα τσιμουδιά .Το καλοκαίρι το ίδιο έκαναν με τις εισαγωγές ασθενών (για να μην θίξουν τα δικά τους στελέχη που δέχτηκαν να κάνουν εισαγωγές) λες και τότε δεν υπήρχαν ελλείψεις αντιδραστηρίων, εμβολίων κ.α.Τώρα το θυμήθηκαν μόνο και μόνο για να το παίξουν ...επαναστάτες.Τώρα (παρόλο που μετέχει και μπράβο της μέλος της ΑΡΣΥ σε αυτή την επιστολή) τι έχουν να πούνε για θέματα που αγγίζουν την ίδια την ποιότητα της δουλεία μας και που προς τιμή τους το αναδεικνύουν οι συνάδελφοι με την επιστολή των 6 μονάδων?Μακάρι να συμμετείχα και εγώ σε αυτή την επιστολή και καλό θα ήταν και οι υπόλοιπες ομάδες να συνυπογράψουμε το κείμενο για να μην αφήσουμε τον....κυριο να τα κάνει όλα μπάχαλο..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντυπωσιακή η αντίληψη που έχεις για τη σοβαρότητα κάποιων θεμάτων!!! (όχι φίλε μου, δε μιλάω για τα ΤΗ αλλά για τα υπόλοιπα που εσύ βρίσκεις μη σοβαρά!!!)

      Διαγραφή
    2. ανεξάρτητα αν διαφωνουμε για πολλά θέματα μεταξύ μας το θέμα που βάζει η επιστολή των 6 μονάδων είναι σοβαρό και μάλλον είναι η αρχή για να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ που θέλουν κάποιοι εδώ και πολύ καιρο. Για αυτό πρέπει να πάρουμε όλοι θέση.Μπράβο στους συναδέλφους που είχαν τα κότσια να βγουν μπροστά.......

      Διαγραφή
  8. που είναι ρε παιδιά αυτό το κειμενο των εξι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανέβηκε χθες το απόγευμα στο σαιτ του συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό το κείμενο των θεραπευτικών ομάδων και είναι από τις λίγες φορές που ο σύλλογος το χειρίστηκε με προσοχή και χωρίς κραυγές.Να δούμε τώρα τη θέση της επεσυ για όσα τεκμηριωμένα γράφουν οι συνάδελφοι.Πρέπει να πάρουν άμεσα θέση αλλιώς καλό είναι να παραιτηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά μην ασχοληθούν.Εαν εξαιρέσεις το καλοδιατυπωμένο κείμενο του Σεπτεμβρίου (απάντηση προς τον ...ακατανόμαστο).Ο Σύλλογος να μοιράσει το κείμενο σε όλες τις δομές για να το συνυπογράψουμε κι οι υπόλοιποι ,έστω και μεμονομένα άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή την απάντηση θα έπρεπε να την είχε δώσει η ΕΠΕΣΥ και όχι από μόνες τους έξι μονάδες.Τελόσ πάντων καλά έκανε ο Σύλλογος και το κοινοποίησε και ζήτησε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας.Για να δούμε τώρα θα απαντήσει η διοίκηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά η ΑΡΣΥ που έχει λόγο για όλα γιατί τώρα σιωπά?
    Συμφωνεί με τον κ. Καφετζόπουλο?
    Διαφωνεί με όσα γράφουν οι συνάδελφοι?
    Ασχολούνται με άλλα .....πιο σοβαρά θέματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποιοι (ως άτομα) από την Αρσυ έχουν πει ότι δεν τους νοιάζει το θέμα της κάνναβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2014 - 2:06 μ.μ.
    Ερώτηση προς granma και προς Αριστερή Συσπείρωση : Τι θέση παίρνετε για την νέα προσπάθεια "τακτοποίησης" (κατά το παράδειγμα των αυθαιρέτων, των ημιυπαίθριων κλπ.. : όχι ακριβώς νομιμοποίηση γιατί δεν μας βγαίνει αλλά τακτοποίηση έστω) της χρήσης κάνναβης;
    Απλή και σαφής ερώτηση για σαφή απάντηση.
    Για να δούμε.. τι θα κάνει η ΑΡΣΥ; Τι θα κάνει η Επιστημονική Επιτροπή; Τι θα κάνει ο Σύλλογος;

    Για τον Σύλλογο είδαμε, από την ΕΠΕΣΥ ακόμα τίποτα, από την ΑΡΣΥ ακόμα τίποτα, από τον παρορμητικό granma είχαμε γρήγορη απάντηση:
    7 Δεκεμβρίου 2014 - 2:07 μ.μ.
    Αναρωτιέμαι αν πρέπει να απαντήσω στο σχόλιο ενός ανθρώπου ο οποίος από όλα όσα συμβαίνουν στον ΟΚΑΝΑ φαντάζεται ότι το πιο κομβικό είναι αν θα "επιτραπεί" η χρήση της κάνναβης. Αναρωτιέμαι αν με ενδιαφέρει πραγματικά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα την ίδια ώρα που ένας νέος…κλπ..κλπ.. Αναρωτιέμαι και επειδή δεν έχω την απαραίτητη ψυχραιμία για να αποφασίσω…κλπ…κλπ…
    granma

    Λογικά τώρα πια θα χει την ψυχραιμία να αποφασίσει.. Για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως πέρνεις ληγμένα?

      Διαγραφή
    2. Αν εισαι ασθενής-χορηγουμενος, σου "συγχωρω' την αγενη ερώτηση.Και σου ευχομαι περαστικα. Καλή επιτυχια στη θεραπεία σου.

      Διαγραφή
  16. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα διαφημιστεί το έργο του ΟΚΑΝΑ.Άντε και καταγγέλεις τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για τα 20χιλ.,τα 40χιλ.,κ.τ.λ.Και καλά θα κάνεις να το καταγγείλεις δεν αντιλέγω, καλά θα κάνεις να πεις ότι λείπουν εμβόλια,αντιδραστήρια κ.α. Άντε και το είπες τι έγινε?κέρδισες κάτι ?Το μετά είναι το πρόβλημα γιατί αυτό που υπογραμμίζουν με έμφαση οι συνάδελφοι από τις έξι μονάδες είναι για το μέλλον του ΟΚΑΝΑ.
    Ποιά διαφήμιση του έργου να γίνει όταν οι πιάτσες θα γεμίσουν (ακόμα πιο πολύ) με καρτέλες suboxone και μπουκαλάκια μεθαδόνης από τα TAKE HOME?
    Αυτά θα βλέπει ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι ,οι υποστηρικτές των στεγνών προγραμμάτων και δεν μας σώζει μετά καμμία διαφημιστική εκστρατεία.
    Για αυτό το πιοσοβαρό θέμα είναι αυτό που σημειώνουν οι συνάδελφοι και κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό όλοι οι υπόλοιποι.Αυτοί έδειξαν το δρόμο .Ή για άλλη μια φορά θα πούμε "εδώ μας κόψαν τα χρήματα ,θέλουν και ποιότητα?Πάρε κόσμε TAKE HOME".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ δε θα μπω στο θέμα ποια άποψη είναι επισημονικά πιο ορθή(για κάνναβη και βενζοδιαζεπίνες εννοώ).Το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού και χαίρομαι που ο Σύλλογος έπιασε το νήμα από την αρχή.
    Έχουμε νομικά το δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο; Ή θα βρεθούμε κάποια στιγμή μπλεγμένοι όπως τα παιδιά από το πρόγραμμα Οδυσσέας και θα τρέχουμε στους ανακριτές.Πρέπει πρώτα να απαντηθεί αυτό το ερώτημα και μετά ανάλογα με την νομική απάντηση συζητάμε για τα υπόλοιπα .Για αυτό ο Σύλλογος θα πρέπει να μην αφήσει το θέμα χωρίς να υπάρξει απάντηση απο την νομική υπηρεσιά του οκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.diaforetiko.gr/i-apergos-pinas-gia-tin-opia-den-endiaferthike-pote-kanis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.prismanews.gr/index.php/health/item/96889-filodoxi-stixoi-okana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.ygeia360.gr/el/health-politics/item/14800-%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχει ανοίξει, επιτέλους, μια συζήτηση για ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά σε αμιγώς επιστημονικά και νομικά ζητήματα, καθώς και στη φύση της δουλειάς μας και του έργου που ως Οργανισμός καλούμαστε να αναδείξουμε και να υπερασπιστούμε. Κάποιοι βέβαια προσπαθούν (από ότι φαίνεται από τις τελευταίες, άσχετες με το θέμα, μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις τους) να στρέψουν την προσοχή κάπου αλλού. Είναι μια συνηθισμένη και φτηνή προβοκατόρικη μέθοδος αποπροσανατολισμού που θα πέσει στο κενό. Το Σωματείο και η ΕΠΕΣΥ έπρεπε ήδη να έχουν πάρει θέση σχετικά με το έγγραφο του αναπληρωτή διευθυντή προγραμμάτων για ένα θέμα στο οποίο δεν χωρούν ούτε «προσωπικές απόψεις» ούτε «διευθετήσεις» με βάση την «ομοιομορφία», αλλά επιστημονική και νομική τεκμηρίωση. Το «κείμενο των έξι» είναι μια καλή αφορμή να το κάνουν έστω και καθυστερημένα…
    Παρακαλώ, αύριο κιόλας, ο Σύλλογος να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί το κείμενο των συναδέλφων σε όλες τις Μονάδες, προκειμένου να το συνυπογράψουμε όλοι όσοι επιθυμούμε και δεν το γνωρίζαμε εξ αρχής.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην θεατρική παράσταση της Αθήνας κάποιοι συνάδελφοι μιλησαμε με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και μας είπαν πως αφού το έστειλαν το έγγραφο στη Διοίκηση και την νομική υπηρεσία ,θα το αποστείλουν αύριο σε όλες τις μονάδες ,και ότι εάν δεν απαντήσει η διοίκηση σε εύλογο χρονικό διάστημα θα απευθυνθούν και στην νομική υπηρεσία του υπουργείου υγείας για το θέμα.Για την ΕΠΕΣΥ ανέφεραν ότι θα πρέπει να απαντήσει και αυτή με τη σειρά της στην επιστολή και ότι δεν μπορεί το δ.σ. του συλλόγου να παρέμβει σε αυτή για το πότε και τι θα απαντήσει.Πολλοί συνάδελφοι που συναντηθήκαμε σήμερα πιστεύουμε ότι η νομική διαλεύκανση του θέματος και την οποία ο σύλλογος ζήτησε με το ΄έγγραφό του θα δώσει λύση στο πρόβλημα.Χωρίς να πιστεύουμε ότι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα στον οκανα η κίνηση των 6 μονάδων βοηθαει προς την σωστή κατεύθυνση να ξεκαθαρίσουν (εστω και με νομικό τρόπο) τα ζητήματα που τίθενται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η αντίδραση που ξεκίνησε δείχνει υγιής εξέλιξη. Όμως, μου γεννιέται μια απορία..και προκύπτει κι ένας προβληματισμός..
    Πρώτα ο προβληματισμός : σχετικά με την στάση της αρσυ. γιατί η σιωπή για το θέμα του ΤΗ; είναι η παράταξη δεσμευμένη και καθοδηγούμενη από προσωπικές ιδεοληψίες μελών της;
    Και η απορία : πώς μέχρι τώρα (σύμφωνα τουλάχιστον με την Διεύθυνση Εφαρμογών, που καταμέτρησε την πλειοψηφία) οι άλλες (πλην των 6) Μονάδες δίνουν απροβλημάτιστα το ΤΗ της κάνναβης και τώρα εκδηλώθηκε τέτοια περίσκεψη (αν μη τι άλλο); Θα ήθελε κάποιος συνάδελφος να το εξηγήσει;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. γιατί ρε παιδιά ρωτάτε μόνο για τη στάση της αρσυ? η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων είναι γνωστή? έχει καταγραφεί κάπου και δεν το ξέρουμε? ή μήπως όλοι οι άλλοι πλην της αρσυ μας είναι αδιάφοροι? στο κάτω κάτω η αρσυ μόνο μια έδρα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφού το δσ του συλλόγου έστειλε το συνοδευτικό με το σκεπτικό για νομική απάντηση προφανώς (τουλάχιστον) η πλειοψηφία συμφωνεί με αυτό το σκεπτικό.
    Εξάλλου από τι ξέρουμε ο ένας από την πλειοψηφία του Δ.Σ.(ο Παπαδόπουλος) είναι στην μονάδα των Αγίων Αναργύρων που συνυπογράφει η θεραπευτική ομάδα της μονάδας του(μία από τις έξι).Το θέμα είναι αν συμφωνούν με το σκεπτικό αυτό και οι άλλες δυο παρατάξεις της μειοψηφίας.Και επειδή εδώ μας δίνει το βήμα η ΑΡΣΥας ξεκαθαρισει τη θέση της.Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η αρσυ είναι (ή θέλει να είναι) η επαναστατική παράταξη. Αλλά φυσικά, έχεις δίκιο. ΟΛΕΣ οι παρατάξεις πρέπει να τοποθετηθούν. Αυτό εδώ όμως είναι της αρσυ το blog. Λογικό δεν είναι να περιμένουμε την θέση της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ακρα του τάφου σιωπή.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα καταπιήκαμε και στο λαιμό το μόνο που μας στάθηκε ήταν η κάνναβη. Κάτι είναι κι αυτό δε λέω...

      Διαγραφή
  28. για άλλα θεματάκια λύνεται η γλώσσα τους.
    τώρα μπερδεύτηκαν οι γραμμές τους.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. για ένα θέμα που για πρώτη φορά υπάρχει μια οργανωμένη αντίδραση συναδέλφων, η παράταξη που το παίζει επαναστατική στα αμφιθέατρα ...σιωπά.δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τι έγιναν τα σχόλια στο άλλο θέμα?νεος δημοκρατικός αέρας φυσάει βλέπω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή