Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014


Τον τελευταίο καιρό η συμπεριφορά (της πλειοψηφίας) των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως. Επίσης δεν μας αρέσουν καθόλου αυτά τα χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό θα παραμείνουμε -προς το παρόν- σιωπηλοί.

Επιπροσθέτως χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο για να χαρούμε τη νίκη του Νίκου Ρωμανού και του ρωμαλέου κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Το μάθημα που μας δίδαξε αυτός ο "τρομοκράτης ληστής με το καλάσνικωφ"  για το πως κερδίζονται οι αγώνες χρειάζεται λίγος χρόνος για να εμπεδωθεί.

Για τους παραπάνω λόγους θα μας συγχωρήσουν οι φανατικοί υβριστές μας: δεν θα τους δώσουμε καμία πληροφορία που να τους ενδιαφέρει. Ό,τι προτείνουμε για διάβασμα και ενημέρωση αφορά μόνο αυτούς - που όπως κι εμείς - χαμογελάνε πονηρά με ευχαρίστηση για τη νίκη του Ρωμανού (και όλων όσων υπερασπιστήκαμε τον αγώνα του για αξιοπρέπεια). Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτά που μέχρι τώρα ασχολιόντουσαν. Δεν θα αλλάξει κάτι: Έτσι κι αλλιώς η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει ο κόσμος, αλλά από αυτούς που το ονειρεύονται (τουλάχιστον...).
  • Από την πορεία για τον Αλέξη, όπου ίσως για πρώτη φορά ολόκληρη η αριστερά συμπορεύθηκε  - Υπέροχες φωτογραφίες από μια νεολαία που δεν υποκλίνεται στον Κιάμο και τους ομοίους του 
http://tvxs.gr/news/ellada/apo-ton-aleksandro-ston-niko-diadiloseis-ayrio-se-oli-tin-ellada
  • Ένα σχολιάκι από κάποιον Γιώργο, με το οποίο συμφωνούμε (πολύ...) 
http://pitsirikos.net/2014/12/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7/#more-39544
  • μια πολύ καλή εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου στο infowar για τους απεργούς πείνας που νίκησαν ακόμη κι αν έχασαν τη ζωή τους
http://info-war.gr/2014/12/heres-to-you-nicola/
  • Ένα πολύ καλό (έως εξαιρετικό) δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για την ακροδεξιά και τους ναζιστές. Το πιο ενδιαφέρον; περιέχει και συμβουλές για το πως μπορείς να απαντάς στις "αποστομωτικές" τερατολογίες τους.
http://www.fes-athens.org/media/pdf/Publikationen/As_milisoume_kathara_gia_tin_Akrodexia.pdf


6 σχόλια:

  1. "πονηρά με ευχαρίστηση για τη νίκη του Ρωμανού" χαμογελάει κι ο Λοβέρδος πχ... Δεν σας ταυτίζει ή παραλληλίζει κανείς μαζί του αλλά να προσέχετε τι γράφετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σιωπή δηλώνει ενοχή!καλά κάνετε λοιπόν και σιωπάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος τις προηγούμενες μέρες είπε ότι ο Ρωμανός είναι η Ελλάδα.
    Ας θυμηθούμε λοιπόν ιστορία : Ρωμανός (Διογένης) - προδόθηκε, ηττήθηκε, ξαναπροδόθηκε, καθαιρέθηκε, χλευάστηκε, τυφλώθηκε. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ. Περίληψη : η Ιστορία γράφεται ΚΑΙ από αυτούς που δεν θέλουν και ονειρεύονται ΝΑ ΜΗΝ αλλάξει ο κόσμος. Δυστυχώς. Η Ιστορία είναι σκληρή. Χωρίς ρομαντισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/niki-toy-romanoy-se-baros-toy-anthropakoy

    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρουσα, γιατί δεν είναι στρατευμένη και μονοδιάστατη, η αποστροφή ενός σχολιαστή στην ανάρτηση που μας παραπέμπει ο granma : "η περίπτωση Ρωμανού έδωσε τροφή για σκέψη πάνω σε ζητήματα αρχής (π.χ το κράτος εκβιάζεται ή διαπραγματεύεται;) και σε ζητήματα προοπτικής. Εύχομαι μόνο και οι υποστηρικτές και οι εχθροί του Ρωμανού να μην αποδειχθούν πως έχουν "δύο μέτρα και δύο σταθμά" σε μελλοντικές περιπτώσεις..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή