Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΓΑΖΑ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

3 σχόλια:

 1. Ερώτηση στην συνάδελφο κα Όλγα Αναγνώστου, γιατρό και μέλος του ΔΣ του Σωματείου : έχετε υπόψη σας το θέμα που έχει προκύψει με την φορολόγηση επιδομάτων που έπαιρναν οι γιατροί ΕΣΥ; το "κυνηγάει" ο ΙΣΑ, όπως φαίνεται από τα παρακάτω :
  "Όπως έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας με την 2306/2014 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ κρίθηκε ότι μη νόμιμα περιλαμβάνεται στο φορολογητέο εισόδημα το ποσό που ο ιατρός ΕΣΥ λαμβάνει ως πάγια μηνιαία αποζημίωσης για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης.

  Με βάση την απόφαση αυτή ο ΙΣΑ έχει ήδη καλέσει τα μέλη ιατρούς του ΕΣΥ, ειδικευομένους και επικουρικούς να υποβάλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο παρακάτω linkhttp://www.isathens.gr/images/eggrafa/aitisi-pros-doy.pdf . Η αίτηση απευθύνεται προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ τους με αίτημα τη νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας, με βάση την απόφαση αυτή.

  Ήδη μέλος του ΙΣΑ μας προσκόμισε τη σχετική απάντηση της Δ.Ο.Υ και ως εκ τούτου η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ θα καταθέσει ενδικοφανή προσφυγή και σε περίπτωση απόρριψης της, θα κατατεθεί προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων ώστε να λάβουν οι ιατροί τα παρακρατηθέντα ποσά από το επίδομα βιβλιοθήκης.

  Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να καταθέτουν άμεσα τη σχετική αίτηση και να λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μόλις τους κοινοποιείται η σχετική απάντηση να επικοινωνούν με τη Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ για τις περαιτέρω ενέργειες."

  Μήπως μπορούμε να διεκδικήσουμε το ίδιο και οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ, εφόσον παίρναμε (μέχρι να μπούμε στο ενιαίο) τα σχετικά επιδόματα;
  Μήπως να επικοινωνήσετε με την Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ και να ενημερωθείτε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι;
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι έφτασε Πέμπτη..... Είστε πολύ γρήγοροι σε τέτοια θέματα.. όσο χρειάζεται για να εφαρμόζονται οι Γραφές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ξαναγράφω το σωστό σχόλιο :

  “Η Επιστημονική Επιτροπή κατέληξε σε συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά κοινοποίησε στους υπεύθυνους των μονάδων υποκατάστασης, με συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού.
  Tο περιεχόμενο θα μελετήσουμε ομού μετά της συνοδού βιβλιογραφίας. Τα υπόλοιπα από Δευτέρα, να μελετήσουμε πρώτα "τας Γραφάς" και τα λέμε..”

  Κι έφτασε Πέμπτη..... Είστε πολύ γρήγοροι σε τέτοια θέματα.. όσο χρειάζεται για να εφαρμόζονται οι Γραφές...και μετά να λέτε τις ερμηνείες σας πάνω σε αυτές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή