Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2014

Όταν λέγαμε ότι η συνέλευση της Τετάρτης είναι σημαντική δεν φανταζόμαστε πόσο δίκιο είχαμε. Όπως και όταν προειδοποιούσαμε εδώ και ένα χρόνο ότι οι διαβεβαιώσεις περί συμφωνίας της Διοίκησης για υπογραφή της ΣΣΕ είναι πλαστές και απλά ροκανίζουν το χρόνο, γιατί ήμασταν βέβαιοι και το λέγαμε σε κάθε ευκαιρία ότι η κ. Μαλλιώρη δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτε που να κατοχυρώνει στοιχειωδώς τους εργαζόμενους, ο δε Γενικός Διευθυντής παίζει το ρόλο του "ενδιάμεσου" για να καθησυχάζει όσους θέλουν (και προσφέρονται) προς καθησυχασμό. 

Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν (μιας και υπάρχουν μερικοί αναγνώστες του blog που αγωνιούν)

1) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Στην συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με τη Διοίκηση του Οργανισμού, η οποία προηγήθηκε της Γενικής Συνέλευσης, όλα ήταν επιμελώς "σκηνοθετημένα" με σκοπό να δηλωθεί με τον πιο σαφή τρόπο η αντίληψη που έχει η νέα Διοίκηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Με χαρακτηριστική άνεση καταρρίφθηκαν όλα τα συμφωνηθέντα για τη ΣΣΕ, μέσα από ένα θέατρο
ερωταπαντήσεων μεταξύ Προέδρου, Γενικού Διευθυντή και Νομικού Συμβούλου. 

Εκεί λοιπόν μάθαμε ότι: 
ο Γενικός ήταν υπέρ της πλήρους κατάργησης της άδειας πρόληψης του burn out, αλλά η άποψη του δεν πέρασε στην επιτροπή (αλήθεια αυτό γιατί έχουμε την εντύπωση ότι δεν μας το πληροφόρησε ποτέ κανένας από το ΔΣ μέχρι τώρα; για να μην παρεξηγήσουμε τον Γενικό;). 
Επίσης μάθαμε ότι:
ο Πρόεδρος είναι εναντίον των οριζόντιων μέτρων γιατί είναι πάντα άδικα - δεν μας εξήγησε βέβαια για ποιο λόγο ψήφισε τα οριζόντια μέτρα που περιέχονταν στα μνημόνια: πόσο πιο οριζόντιο μέτρο είναι το δικαίωμα να παίρνουν τριήμερη άδεια ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι στις μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ από το να μειωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να καταργηθούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, να καταργηθεί το δικαίωμα προσφυγής στον ΟΜΕΔ κοκ; 

Αλλά ας μην υπερβάλλουμε: το να υποστηρίζει κάτι τέτοιο ένας μνημονιακός πρώην βουλευτής δεν μας εντυπωσιάζει. 
Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το πρωτοπόρο πνεύμα του Προέδρου ΟΚΑΝΑ: Μόλις μια μέρα μετά το άνοιγμα της συζήτησης για τον ατομικό μισθό στο Δημόσιο Τομέα (όχι μόνο δηλαδή κατάργηση του δικαιώματος για συλλογική διαπραγμάτευση αλλά μισθός ανάλογα με την απόδοση - βλέπε τη γωνία επίκυψης και το βαθμό υποταγής), η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ εφευρίσκει την εξατομίκευση των ημερών αδείας με βάση τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετούνται, δηλαδή την δυνατότητα να απορροφηθεί η λίστα αναμονής, όπως μας εξήγησαν. Αυτό γίνεται γιατί "είναι άδικο να παίρνει τις ίδιες ημέρες άδειας κάποιος που δουλεύει σε μια μονάδα με 60 ασθενείς και κάποιος άλλος που δουλεύει σε μια μονάδα με 300 ασθενείς". Στην επισήμανση μας ότι αυτή η άδεια δίνεται για λόγους πρόληψης και δεν είναι πριμ παραγωγικότητας, ο Πρόεδρος μας εξόρκισε να το διευκρινίσουμε: "δεν μιλάμε για επιβράβευση"

Πάλι καλά γιατί φοβηθήκαμε. Δεν μιλούν για επιβράβευση. Για ποιο πράγμα όμως μιλούν;

Μιλούν για απλό και καθαρό εκβιασμό. Ουσιαστικά μας λένε: "αν θέλετε την άδεια πρόληψης burn out, εντατικοποιηθείτε ακόμη περισσότερο και πάρτε κι άλλους ασθενείς" (για να μπορέσουμε εμείς να φτιάξουμε το προφίλ του αποτελεσματικού Προέδρου που μηδένισε τη λίστα - πρέπει να βιαστούμε κιόλας γιατί δεν ξέρουμε και πότε θα γίνουν αυτές οι ρημάδες οι εκλογές. Να μπορέσει και ο Γενικός Διευθυντής να πείσει, όσους είναι αναγκαίο να πείσει, ότι οι υπηρεσίες του και η γνώση των εσωτερικών του ΟΚΑΝΑ είναι απαραίτητες και "άνευ Πλατανιά ουδέν"). 

Ακόμη χειρότερα: 
Μιλούν για εξαγορά των επιστημονικών και επαγγελματικών συνειδήσεων του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων στις μονάδες, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα "ειδικό", ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες του ΟΚΑΝΑ (προσωπικό, διαθεσιμότητα σε υποκατάστατα, αντιδραστήρια, εμβόλια, χώρους) η όποια απορρόφηση της λίστας είναι αδύνατη. Εφόσον φυσικά θέλουμε να τηρήσουμε τις στοιχειώδεις επιστημονικές προδιαγραφές (πχ να γίνονται ουροληψίες και εξετάσεις αίματος πριν την εισαγωγή, να εξετάζει παθολόγος όλους τους νεοεισερχόμενους, να γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, να λύνονται τα μύρια όσα κοινωνικοπρονοιακά προβλήματα κλπ, κλπ)

Στην πραγματικότητα μας λένε: "Αν θέλετε την άδεια πρόληψης burn out, τότε πάθετε πρώτα burn out. Και εμείς θα σας βοηθήσουμε σε αυτό: με την εντατικοποίηση, με την πλήρη αδιαφορία μας για εσάς, με την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής σεβασμού στις επιστημονικές σας γνώσεις, την εμπειρία σας, και στην αναμφισβήτητη δυσκολία του έργου που παράγετε καθημερινά μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες".

Με άλλα λόγια "να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι".

Να σημειώσουμε κάτι που μάλλον δεν γίνεται σαφές από το κείμενο που ανάρτησε ο Σύλλογος (και με την ευκαιρία να (ξανα)υπενθυμίσουμε στον αυτοδιορισθέντα διαχειριστή ότι τα κείμενα πρέπει να τα συμφωνούμε όλοι, ιδιαίτερα σε καιρούς πονηρούς, όπως οι σημερινοί):
Όλα τα υπόλοιπα αιτήματα (ή μάλλον τα προσυμφωνηθέντα) συζητήθηκαν υπό το πρίσμα της δυνατότητας αναίρεσης τους στην πράξη από τη Διοίκηση. Δηλαδή: 
Ναι στην ψυχιατρική ειδικότητα των νοσηλευτών, αφού εμείς αποφασίζουμε αν το επιτρέπουν οι συνθήκες της μονάδας. 
Ναι στην χρηματοδότηση των εκπαιδεύσεων με την προϋπόθεση ότι εμείς αποφασίζουμε την συνάφεια και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης, αλλά και την οικονομική δυνατότητα του Οργανισμού. 
Το ωραιότερο: Ναι στην εναρμόνιση των ημερών άδειας με το Δημόσιο (με δήλωση του εργαζομένου) αφού αυτές μειώθηκαν από 4 σε 2. 
Αντίθετα οτιδήποτε δεν μπορεί να αναιρεθεί στην πράξη από τη Διοίκηση απορρίφθηκε (επίδομα βρεφονηπιακό, ΤΑΣΕΟ, άρση της αποκλειστικής απασχόλησης κλπ)


2) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση δεν ήταν ικανοποιητική (καθόλου). Ιδιαίτερα έλειπαν συνάδελφοι από τις μονάδες και για αυτό το λόγο αποφασίσθηκε να συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014) ώστε να συζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ τι θέλουμε να κάνουμε και πως. 
Στη συζήτηση που έγινε μετά την ενημέρωση όσων είχαν συζητηθεί με τη Διοίκηση ακούσθηκαν διάφορες προτάσεις για τις επόμενες ενέργειες μας. Επειδή όπως μας είπε και ο Πρόεδρος τα blog διαβάζονται από πολλούς (και για αυτό εμμέσως πλην σαφώς μας ζήτησε να μην κρατάμε τόσο αναλυτικά πρακτικά), δεν θα καταγράψουμε ούτε τις προτάσεις που ακούσθηκαν ούτε τις ιδέες που έπεσαν (μερικές από τις οποίες πολύ ενδιαφέρουσες). Είναι βέβαιο πάντως ότι "κάτι" πρέπει να κάνουμε. Και για να μην νομίζετε ότι τις αναρτήσεις τις βάζουμε για πλάκα και επειδή πολύ συζήτηση έγινε για το τι σχέση (μπορούμε ή θέλουμε να) έχουμε με τους Ζαπατίστας, υπενθυμίζουμε: 

"Για να αγωνιστείς χρειάζεται μια αίσθηση ντροπή, ένας βαθμός αξιοπρέπειας και πολλή οργάνωση"  


Επειδή η ενημέρωση αυτή πρέπει να είναι πλήρης και εμείς να είμαστε ειλικρινείς δυο μικρά υστερόγραφα

ΥΓ1.
Στη ΓΣ κάποιοι έθεσαν το θέμα της εμφάνισης μιας συμβούλου παρά τω Προέδρω, η οποία -λέει- ζητάει προφορικώς διάφορα έγγραφα και μάλιστα τα ζητάει με ολίγον ύφος -λέει-. Εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε τι ρόλο παίζει (ή πρόκειται να παίξει) η συγκεκριμένη κυρία. Δεν ξέρουμε καν αν έχει ύφος και τι είδους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν η θέση της συγκεκριμένης είναι θεσμικά καθαρή. Το παρελθόν μας έχει δείξει ότι η ανοχή ατόμων με σκοτεινούς ρόλους οδήγησε τον ΟΚΑΝΑ στην αναξιοπιστία και παρόλο που οι Πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται οι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής τουλάχιστον παραμένουν και είναι αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα με το διασυρμό τους σε διάφορες δήθεν "εκθέσεις" και απανωτούς "ελέγχους". 
Από την άλλη μεριά βέβαια προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η ιερά οργή διαφόρων, που θίγονται από το ύφος των νεοφερμένων, ενώ το ύφος των παλαιών δεν φαινόταν να τους ενοχλεί το ίδιο - μήπως επειδή δεν απευθυνόταν σε αυτούς αλλά σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Μπορεί. Τι να πει κανείς: "Έχει ο καιρός γυρίσματα" ή "καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια" και άλλες σοφές παροιμίες. 
Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το Σωματείο δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται με βάση μικροσυμφέροντα και μικροδιευθετήσεις. Η μόνη καθαρή θέση είναι: όχι στον αυταρχισμό από όπου και αν προέρχεται, καθαρές διαδικασίες και σεβασμός σε όλους τους εργαζόμενους. 

ΥΓ2.
Τον τελευταίο καιρό διαβάζαμε διάφορα σχόλια που "στηλίτευαν" το καλό κλίμα που υπάρχει με τον νέο Πρόεδρο. Ομολογούμε ότι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε από που προέρχεται αυτή η φήμη και  από ποιόν (και με ποια κριτήρια) εκτιμήθηκε αυτή η "καλοσύνη". Μάθαμε λοιπόν ότι υπήρχε συγκεκριμένος "εκτιμητής" αυτής της καλοσύνης, ο οποίος πληροφορούσε τηλεφωνικώς τις μονάδες για το εξαίρετο κλίμα που επικρατεί και για το πόσο καλά πάνε όλα με τον νέο Πρόεδρο κλπ, κλπ. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος "εκτιμητής" εκτίμησε και την Ελιά και βρήκε ότι δεν πάσχει από δάκο και για αυτό τηλεφώνησε σε συναδέλφους για να την επιλέξουν (ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα και -κυρίως- να μην στεναχωρηθεί ο Βενιζέλος). Δεν ξέρουμε τι έκαναν οι συνάδελφοι στους οποίους τηλεφώνησε (αν ψήφισαν ή όχι δλδ Ελιά), αλλά αν το έκαναν ας μην εντυπωσιάζονται που καταργήθηκε -ας πούμε- ο ΟΜΕΔ: Αυτοί που είναι στην Ελιά ψηφίσαν τον νόμο που τον κατάργησε. 
Όσο για τον συνάδελφο που είχε ανακαλύψει το "καλό κλίμα", ελπίζουμε να συνήλθε μετά τη σημερινή συνάντηση. Παρόλο που μερικές αρρώστιες δεν γίνονται καλά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

14 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω αν μας δουλεύετε ή όχι.... Αν είστε μέρος του παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος μας ή όχι. Αν όχι, αν πραγματικά βρίσκεστε συνέχεια προ εκπλήξεων, είστε απολύτως αφελείς. Με τον ίδιο τρόπο που η έρμη η αριστερά στην προ-μεταπολιτευτική ελλάδα (κι ίσως και μετά.., μάλλον και μετά..) ήταν σταθερά το κοροιδάκι του συστήματος... με τις γνωστές συνέπειες για τον λαό.
    Υ.Γ. μέχρι να "ξανασυσκεφθούμε" τα νέα φιρμάνια θα έχουνπρο πολλού πάρει πρωτόκολλο στις Μονάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συνάδελφε συμμερίζομαι την αγωνία σου για την αριστερά αλλά δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω αν γράφεις αυτό το σχόλιο για την αρσυ: από που προκύπτει ότι η αρσυ μας δουλεύει ή ότι είναι αφελής; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αν είσαι προκατειλημένος ή αν διαβάζεις κάτι που δεν διαβάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αφήσουμε τώρα την αγωνία για την αριστερά… Το σχόλιο , ΝΑΙ, για την αρσυ ήταν. Αν δεν καταλαβαίνεις το γιατί, ξαναδιάβασε το υστερόγραφο. Οι έμπειροι/ες συνάδελφοι της αρσυ δεν είναι δυνατόν να μην καταλάβαιναν πού οδηγεί η τρομακτική καθυστέρηση και αναβολή στην αναβολή των όποιων αντιδράσεων του σωματείου και των οργάνων του... Οδήγησε φυσικά σε αυτό που γίνεται ήδη. «Αποφασίζουμε και διατάζουμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συνάδελφε και πάλι συγχώρεσε με αλλά δεν καταλαβαίνω. Από ποιό υστερόγραφο προκύπτει ότι η αρσυ δεν καταλάβαινε ότι η αναβολή στην αναβολή είναι πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο;
    Αλλά ας αφήσουμε το που λέει τι η ανακοίνωση της αρσυ και ας πάμε στην ουσία: Υπήρξε συνέλευση ή συνεδρίαση στην οποία η αρσυ να μην τόνισε ότι η καθυστέρηση υπογραφής της ΣΣΕ ισοδυναμεί με άρνηση υπογραφής και ότι οι υποσχέσεις της διοίκησης δεν είναι καν υποσχέσεις αλλά κοροϊδία (εσύ δεν είναι απαραίτητο να είσαι φυσικά σε όλες τις συνελέυσεις αλλά η αρσυ ήταν).
    Είναι η αρσυ που δεν καταλάβαινε το πρόβλημα ή εμείς που ΔΕΝ ήμασταν στις συνελεύσεις για να ααποφασίσουμε (κόντρα στις διαθέσεις της πλειοψηφίας αλλά και της αρσυ στην ανάγκη) τις απαραίτητες αντιδράσεις του σωματείου και των οργάνων του; Είναι τοα ποφασίζουμε και διατάσσουμε μια αναπόφευκτη κατάληξη της αδράνειας των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών ή της ανυπαρξίας ενός ζωντανού και αποφασισμένου κομματιού των εργαζομένων;
    Τώρα αν εσύ έχεις ντε και καλά σκοπό να τα βάζεις με την αρσυ κάντο, αλλά αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν να προχωρήσει πιο "αριστερά" μάλλον σε ακόμη μεγαλύτερη αδράνεια μπορεί να οδηγήσει αλλά δεν ξέρω αν σε νοιάζει...
    Είναι προφανώς εύκολο να τα βάζουμε με αυτούς που δεν κάνουν αυτά που θα έπρεπε να κάνουν από το να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ή δεν είσαι σε Μονάδα και δεν ξέρεις ή δεν ενδιαφέρεσαι για τις συνθήκες εκεί (δηλαδή στη ραχοκοκαλιά του έργου του οκανα) ή δεν σε ενδιαφέρει.
    Τα σχόλια και οι επικρίσεις δεν έχουν να κάνουν με τη ΣΣΕ (άλλη κοροιδία αυτή αλλά για άλλη ώρα..). αφορούν το τι θα γίνει (άσε τι έχει γίνει μέχρι τώρα...2,5 χρόνια τώρα..) ΑΜΕΣΑ στις Μονάδες... αν δεν ξέρεις εσύ κάποιοι άλλοι ξέρουν..και κάποια στιγμή σύντομα θα αναφερθούν αναγκαστικά..να δούμε τι δικαιολογίες θα βρουν πάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το υστερόγραφο ήταν του σχολίου 30/5 8.21, όχι της ανάρτησης της αρσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ1: επειδή είμαι αυτή που επιβεβαίωσα το αλώνισμα εξωτερικών συμβούλων με μη θεσμικό ρόλο στα κεντρικά και εισέπραξα τη δυσαρέσκεια μέλους της αρσυ, λέγοντάς μου ότι αντιδρώ τώρα από προσωπική δυσαρέσκεια, ενώ δεν αντέδρασα και κατά την προηγούμενη διοίκηση, θα ήθελα να επισημάνω ότι: α. Η προσωπική δυσαρέσκεια ως μοχλός αντίδρασης είναι αυτή που κινητοποιεί όλους τους πολίτες εκτός από τους ηγέτες τους, οι οποίοι ως πιο φωτισμένοι εμπνέονται από μεγάλες ιδέες, κατά τα λεγόμενά τους φυσικά, β. Όσοι είμαστε στα κεντρικά δεν διαπιστώσαμε αυταρχισμό από την προηγούμενη διοίκηση στην καθημερινότητά μας, και γ. ξεχνάτε ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε εξωθεσμικούς συμβούλους που έδιναν εντολές στο προσωπικό. Χρησιμοποιούσε το προσωπικό, το οποίο προφανώς σας έγινε αντιπαθές αλλά αυτό δεν δικαιολογεί μια τέτοια σύγχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λιγότερο που μας νοιάζει είναι το μοίρασμα ή η ανατροπή των ισορροπιών και των εξουσιών σας στα κεντρικά. Εμάς που λιώνουμε στις Μονάδες με - και για - τους ασθενείς μας, μας καίει η συνεχής επιδείνωση των συνθηκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δηλαδή κι εσείς προσωπική δυσαρέσκεια ...

      Διαγραφή
  9. «Η προσωπική δυσαρέσκεια ως μοχλός αντίδρασης είναι αυτή που κινητοποιεί όλους τους πολίτες»
    Ναι, όλοι είμαστε ακριβώς έτσι…..
    άτομα χαμηλών απαιτήσεων σε οργανισμό ακόμα χαμηλότερων απαιτήσεων σε χώρα μηδενικών απαιτήσεων…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανώνυμε 8.16....
    πανέξυπνη απάντηση..συγκλονιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και 1 ΑΙΤΗΜΑ

    Α) «Η συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου και της ΕΠΕΣΥ, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 21 Μαΐου 2014 με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη 28/5/14 στις 9.30 πμ.»
    Έτσι μας γράψατε σε προηγούμενη ανάρτηση. Ερώτημα λοιπόν : τι ειπώθηκε στην συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με τον Πρόεδρο την Τετάρτη 28/5; ΔΕΝ μας είπε μέχρι τώρα κανείς από τους συνδικαλιστές (ΟΥΤΕ η αρσυ).
    Β) Μας είπατε : «των ισαποστόλων μεγάλη η χάρη τους έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με τον Αν. Δ/ντή Εφαρμογών. Η συνάντηση έγινε καθώς λένε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι τα σημεία τα οποία μας προβληματίζουν λίγο ως πολύ συμπίπτουν». Και από το επίσημο blog του σωματείου (στις αναρτήσεις του οποίου μας είχατε πει ότι έχετε πλέον λόγο. ή δεν ισχύει;) διαβάζουμε : «δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώνει έγκαιρα τα μέλη της (ΕΠΕΣΥ) για όλα τα μελλοντικά σχέδια της Διεύθυνσης Εφαρμογών ώστε να ακολουθήσει ο σχετικός διάλογος .Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου για να προλάβει η Διεύθυνση Εφαρμογών να επεξεργαστεί κάποια κείμενα που θα τεθούν σε διαβούλευση».
    Από τον συνδυασμό όσων μας λέτε οι συνδικαλιστές και των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν, φαίνεται να προκύπτει ότι η ΕΠΕΣΥ και το Σωματείο ενημερώθηκαν για τις εισαγωγές που αποφασίστηκε από την Διοίκηση να γίνουν άμεσα (τουλάχιστον σε κάποιες μονάδες). Γιατί αν δεν είχατε ενημερωθεί, αυτό κατά τα λεγόμενά σας θα ήταν θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνάντηση τέλος Ιουνίου…..
    ΟΜΩΣ σε μας όλους ΔΕΝ είπατε τίποτα… Και ενώ οι εισαγωγές αποφασίστηκαν, το βάζετε ως θέμα προς συζήτηση σε επόμενη συνέλευση…
    Ερώτημα λοιπόν : Τι δεν καταλαβαίνουμε και μας διαφεύγει; Σε τι σας αδικούμε με την δυσπιστία μας;

    ΑΙΤΗΜΑ : Εξηγείστε τα σκοτεινά σημεία, συμπληρώστε τα κενά και διαλύστε τις σκιές. Θέλουμε να σας εμπιστευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1) Η ΕΠΕΣΥ (ως όργανο) δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο την Τετάρτη που μας πέρασε.
    2) Ο Πρόεδρος δεν είπε τίποτε συγκεκριμένο για εισαγωγές στη συνάντηση αυτή. Μίλησε βέβαια για την απορρόφηση της λίστας αλλά γενικά και έμμεσα.
    3) Η Διεύθυνση Εφαρμογών είπε πράγματι όσα αναφέρονται αλλά δεν τα εφάρμοσε (ως ανεμένετο άλλωστε). Δικαιολογημένη η δυσπιστία.
    4) Άλλο η ενημέρωση για το τι ειπώθηκε, άλλο το τι εννοήθηκε, άλλο το τι τελικά έγινε και άλλο η εκτίμηση για το τι πρόκειται να γίνει.
    5) Η ΑρΣυ έχει δεσμευτεί πως θα ενημερώνει το δυνατόν γρηγορότερα και πληρέστερα, ότι θα λέει τη γνώμη της χωρίς καμία διάθεση για χειρισμούς και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι.
    6) Η ΑρΣυ έχει υπηρετήσει αυτή τη δέσμευση τόσο πιστά, ώστε στην τελευταία συνάντηση ο Πρόεδρος με ένταση έδειξε και σαφήνεια έδειξε την ενόχληση του και ζήτησε να μην γίνεται τόσο λεπτομερής ενημέρωση ιδιαίτερα όσο αφορά στα οικονομικά του Οργανισμού.
    7) Το μέγεθος της αξιοπιστίας της ΑρΣυ δεν είναι το ίδιο με το μέγεθος της αξιοπιστίας της οποιασδήποτε Διοίκησης. Να είμαστε λοιπόν καχύποπτοι με τη Διοίκηση και να ελέγχουμε ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστές. Εμείς δεν ενοχλούμαστε από τον έλεγχο, διατηρούμε όμως το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας, όταν αισθανόμαστε ότι αδικούμαστε.
    7) Ο αυταρχισμός αυτής (και των προηγούμενων διοικήσεων) μπορεί να εκφράζεται μεν από την Διοίκηση αλλά γίνεται επιτρεπτός και αποτελεσματικός μόνο επειδή υπάρχουν κάποιοι που τον ανέχονται και υποκύπτουν.
    Η ΑρΣυ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να αντισταθούμε σε αυταρχικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται. Κυρίως καλεί όλους τους συναδέλφουςκαι τις συναδέλφισσες να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εξαρτημένων που βρίσκονται εκτός προγραμμάτων για εισαγωγή στα προγράμματα αλλά και το δικαίωμα όσων είναι εντός για πλήρη και ασφαλή θεραπεία.
    Ας είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες στην Συνέλευση (Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη στην Αθήνα) για να δούμε τι θα κάνουμε τώρα που τα σχέδια της Διοίκησης είναι πλέον γνωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, για τους άλλους συνδικαλιστές τι να πρωτοπούμε.... Κατά τη γνώμη μου και μόνο το γεγονός ότι φοβούνται τα σχόλια (ναι, ακόμα και τα ανώνυμα) στο blog του συλλόγου δείχνει πόση αυτογνωσία έχουν σχετικά με την εκτίμηση που απολαμβάνουν...
    Από τα υπόλοιπα που γράψατε ένα μου φαίνεται το ΠΙΟ ενδιαφέρον (όχι το μόνο ενδιαφέρον...) . "Ο αυταρχισμός γίνεται επιτρεπτός και αποτελεσματικός μόνο επειδή υπάρχουν κάποιοι που τον ανέχονται και υποκύπτουν". Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και αυτοί που τον γουστάρουν..γουστάρουν πολύ είτε να τον ασκούν με το δικό τους μπόι είτε να γλείφουν αυτούς με το μεγαλύτεροι μπόι... Διαφωνείτε;
    Και στο δια ταύτα λέτε "για να δούμε τι θα κάνουμε τώρα που τα σχέδια της Διοίκησης είναι πλέον γνωστά". Αυτό που θα κάνουμε θα συμπεριλάβει επιτέλους το να αποκόψουμε όχι αυτούς που ανέχονται αλλά οπωσδήποτε αυτούς που ασκούν αυταρχικά τον ρόλο τους; Γιατί δεν το ζητάτε αυτό; Τι είδους αλληλεγγύη μπορεί να έχει οποιοσδήποτε με αυτούς τους "συναδέλφους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή