Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 3 ΜΑΐΟΥ 2014

Σχόλιο 1ο
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η παρουσία μας φαίνεται να εκτιμάται -από ορισμένους τουλάχιστον συναδέλφους-, αν κρίνουμε από τα σχόλια που συνοδεύουν την απουσία μας.
Σχόλιο 2ο (πιο σοβαρό): 
Απολογούμαστε για την απουσία μας από το blog και την ενημέρωση σας. Αλλά υπήρξαν λόγοι κατώτερης και ανώτερης βίας. Τα "κατώτερα" νομίζουμε τα καταλαβαίνετε (Πάσχα, αρνί, τσίπουρα κλπ), τα "ανώτερα" όμως είναι πολύ ανώτερα καθώς οφείλονται μάλλον στο κακό μάτι: Η συνάδελφος που έχει εκλεγεί στο ΔΣ και την ΕΠΕΣΥ - προφανώς προκάλεσε με την τεράστια επιτυχία της τον φθόνο, ούτως ειπείν την μάτιασαν, και μετά από μια βαριά γρίπη κατόρθωσε να συνεχίσει με μια πτώση από το μηχανάκι και ένα διάστρεμμα, γεγονότα τα οποία -εκτός από την απουσία της από τις σημαντικές συναντήσεις που είχε το ΔΣ τις τελευταίες ημέρες-  οδήγησαν σε πλήρη απελπισία την ΑρΣυ, η οποία έκτοτε γυρνά στα καπηλειά και πίνει φτηνό αψέντι για να ξεχάσει (ίσως να ρίχνει και στάχτη στα μαλλιά της, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο και ως γνωστόν δεν μας αρέσουν οι ανακρίβειες).
Προειδοποίηση 1η
Όποιος δεν πάρει στα αστεία τα προηγούμενα σχόλια και αρχίσει τα σοβαρά σχόλια θα διαγραφεί από αναγνώστης του blog (δεν ξέρουμε τον τρόπο διαγραφής αλλά στην ανάγκη θα τον ανακαλύψουμε…)

Και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε:
Επειδή πράγματι δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ΑρΣυ στις συναντήσεις με την Εθνική Συντονίστρια και τους δικηγόρους δεν μπορούμε να καταθέσουμε πληροφορίες αλλά μάλλον εκτιμήσεις που βασίζονται στην πληροφόρηση που έχουμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων.
Θέμα 1ο – Ασφαλιστικά Μέτρα
Καθώς φαίνεται η απόφαση που πάρθηκε από το δικαστήριο δεν είναι η επιθυμητή από εμάς, αφού δεν δικαιώνει τις απαιτήσεις μας περί μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί νίκη. Δεν είναι βέβαια και απορριπτική, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί και ήττα. Η απόφαση μάλλον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δικαστή καθώς είναι μάλλον σε συμφωνία με την γνωστή σε όλους λαϊκή ρήση «Φύγε ψ…. από τον κ…. μου και όπου θέλεις πήγαινε».
Η απάντηση μας δεν μπορεί παρά να είναι συνέχιση της νομικής προσπάθειας με τους όρους που από την αρχή είχαμε θέσει: παράλληλη κινητοποίηση με τους κλασσικούς πολιτικο-συνδικαλιστικούς τρόπους για κατάργηση των μνημονίων, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και επαναφορά των μισθών μας στα προ 2010 επίπεδα.

Θέμα 2ο – Συνάντηση με την Εθνική Συντονίστρια
Δεν νομίζουμε ότι υπήρχε κάποιος στον ΟΚΑΝΑ που περίμενε να προκύψει κάτι νέο από τη συνάντηση αυτή. Ο ρόλος της Εθνικής Συντονίστριας είναι τέτοιος που δεν πρόκειται να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική ηγεσία. Άρα ότι ανακοινωθεί  και όταν ανακοινωθεί θα ανακοινωθεί σε συμφωνία με το Υπουργείο και τον Πρωθυπουργό στον οποίο και λογοδοτεί ο Εθνικός Συντονιστής. Αυτό που έχει όμως τη σημασία του είναι η ενημέρωση της κ. Διαμαντοπούλου για την σημερινή κατάσταση στον ΟΚΑΝΑ και τις μονάδες του, καθώς όντας πρώην εργαζόμενη μπορεί τόσο η ίδια όσο και αυτοί τους οποίους ενημερώνει να  νομίζουν ότι  έχει μια εικόνα από τα μέσα, μόνο που αυτό το μέσα είναι παλιό και μάλλον δεν αντανακλά την σημερινή πραγματικότητα. Για παράδειγμα η εικόνα ας πούμε ότι το  προσωπικό στον ΟΚΑΝΑ είναι αρκετό αλλά χρειάζεται σωστή διαχείριση μπορεί να μην απέχει από την πραγματικότητα της δεκαετίας του 2000 αλλά δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. Το Σωματείο πρέπει για να πείσει να κάνει μια καταγραφή των πραγματικών αναγκών και να ενημερώσει όλους όσους πρέπει (Υπουργείο, νέο Πρόεδρο, Εθνική Συντονίστρια, Διακομματική Επιτροπή κλπ).

Θέμα 3ο – Δραστηριότητες Οργανισμού
Καθώς φαίνεται ο νέος Πρόεδρος ήρθε αποφασισμένος να «επεκτείνει» τον Οργανισμό ανεξάρτητα από προϋπολογισμούς, ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας κλπ κλπ. Άρχισε τα εγκαίνια λοιπόν. «Άνοιξε» η μονάδα της Βέροιας: με μόνο μια νοσηλεύτρια του ΟΚΑΝΑ και το υπόλοιπο προσωπικό από το νοσοκομείο (;). Φυσικά χωρίς γιατρό και το -ακόμη χειρότερο- με γιατρό επισκέπτη από την μονάδα της Κατερίνης. 
Υπάρχει ένα θέμα (πολύ σοβαρό) που αφορά τη Διοίκηση και την προχειρότητα με την οποία ανοίγει μονάδες τη στιγμή που ο προϋπολογισμός δεν φτάνει ούτε για αυτές που υπάρχουν. 
Υπάρχει όμως κι ένα θέμα που αφορά τους εργαζόμενους και την επιστημονική δεοντολογία, το οποίο πιστεύουμε πρέπει να απασχολήσει κατά προτεραιότητα το εσωτερικό του Σωματείου και τα όργανα του: Κατά πόσο είναι επιτρεπτό να αποδέχονται οι γιατροί την ανάληψη της ευθύνης όταν δεν εκπληρώνονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις; Κατά πόσο είναι επιτρεπτό οι υπεύθυνοι των μονάδων να συνεχίζουν να λειτουργούν τις μονάδες χωρίς ουσιαστική παθολογική κάλυψη, να βάζουν νέους ασθενείς χωρίς να έχουν καν δει τις εξετάσεις τους, να μην έχουν αντιδραστήρια, εμβόλια κλπ κλπ; 
Τα θέματα αυτά εκτός του ότι πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά το Τμήμα Εφαρμογών πρέπει να τεθούν στη Διοίκηση από τα όργανα του Σωματείου ως προτεραιότητα μαζί φυσικά με το θέμα του προϋπολογισμού και την υπογραφή της ΣΣΕ που έχει γίνει σαν το Γεφύρι της Άρτας.

Αρκετά για σήμερα, μην πάθετε και overdose από την παρουσία της ΑρΣυ και δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο.

Μείνετε συντονισμένοι, μη διστάζετε να μας τη λέτε (μας αρέσει γιατί διορθωνόμαστε), και προετοιμαστείτε για τους αγώνες που έρχονται χωρίς αυταπάτες για τα αποτελέσματα των εκλογών. 

15 σχόλια:

  1. Καλώς ήρθατε και περαστικά.
    Δε θα την πούμε σε σας, στην κακή μας μοίρα θα την πούμε...
    "Κατά πόσο είναι επιτρεπτό να αποδέχονται οι γιατροί την ανάληψη της ευθύνης όταν δεν εκπληρώνονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις κλπ"... Όσο ήταν επιτρεπτό και μέχρι τώρα..... Δηλαδή καθόλου! Αλλά ακριβώς επειδή το Σωματείο και τα όργανά του συναίνεσαν απολύτως, γι'αυτό και δεν είμαστε καθόλου παραμυθιασμένοι ότι τώρα τα θέματα αυτά "θα τεθούν στη Διοίκηση ως προτεραιότητα κλπ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά! Γράφω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Επειδή κι εμένα με ζήτησε ο λαός, εγώ δεν εξαφανίσθηκα για λόγους ούτε κατωτέρας ούτε ανωτέρας βίας (ποιος να με ματιάσει άλλωστε...και γιατί;). Εξαφανίσθηκα λόγω "ψυχολογικών αιμορροΐδων", που έλεγε κι ένας παλιόφιλος...Νομίζω καλυτερεύω...παρά τις αντιξοότητες
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κομψά τα λες! "Ψυχολογικές αιμορροίδες". Εδώ μιλάμε μάς έχουν κάνει ψυχολογική εκτέλεση. Δεν έχουμε παράπονο όμως! Και τα burn out μας τα είχαμε και όλα τα καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άδεια burn out.................. Τώρα που την χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε......
    Σχόλια για το άρθρο του Ριζοσπάστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγε κανένας στην εκδήλωση του Συριζα για την εξάρτηση, να μας πει τι έγινε;, Να δούμε τι λένε κι αυτοί, που είναι πιθανότερο να έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους (λέμε τώρα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://prolipsiworkers.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1124.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συριζα Τσιριζα Μυριζα, ΚΚΕ και Ανταρσιες, Αμπελια και Ρυακια, "Αριστεροι" και " Δεξιοι" του καλου μας μαγαζιου, σας/μας έχει πάρει η μπάλα όλους κι άντε να την βρούμε.. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Φούντα free ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σημερινή συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του ιδίου, επειδή δεν πρόλαβε να ενημερωθεί σχετικά με τα δυο κύρια θέματα της συνάντησης (προϋπολογισμός και ΣΣΕ). Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάιστα, μάιστα... Για το θέμα της συνάντησής του με τους Υπευθύνους αύριο ξέρετε κάτι; Τι θα φορεθεί; απορρόφηση λίστας; συνταγογράφηση; τι; πρώτα θα συμφωνηθεί ή θα επιβληθεί και μετά ο Σύλλογος θα ναι "έκπληκτος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί σας χαλάει τόσο πολύ η απορρόφηση της λίστας και η συνταγογράφηση;;;;;
      Επιτέλους, ακούστε και τις δικιές μας ανάγκες, αυτά που εμείς γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε, όχι αυτά που μερικοί πιστεύετε ότι χρειαζόμαστε.....

      Διαγραφή
  10. Πόσο προβλέψιμοι και διάφανοι έχετε γίνει από την λείανσή που έχετε δεχτεί.......ααααχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτό που έχετε γράψει για τον Δικαστή ξαναδιαβάστε το μία.

    σας έχω για πιο σοβαρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μας/τους έχει πάρει η μπάλα όλους....... δεν το χεις πάρει χαμπάρι; σ'έχω για πιο σοβαρό.
    μάλλον...ΛΑΘΟΣ. δεν τους έχει πάρει ΟΛΟΥΣ η μπάλα. κάποιοι την έχουν στα πόδια τους και κάνουν παιχνίδι όπως θέλουν. χωρίς αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε να διαβάσουμε και κάτι να ξεστραβωθούμε, μπας και καταλάβουμε τι γίνεται και τι (πρέπει) να κάνουμε:

    http://eapeaedo.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5895.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "γιατί σας χαλάει τόσο πολύ η απορρόφηση της λίστας και η συνταγογράφηση;;;;;"
    έλα μου ντε..... μήπως γέροντα δεν μας χαλάνε αυτά (και γιατί να μας χαλάνε άλλωστε!!!) αλλά άλλα πράγματα; σοφοί είναι οι γέροντες, θα σκεφτείς και θα τα βρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή